”Изгориха” Петър Димитров

Водят се преговори за търговско сътрудничество на "Кремиковци", а не за неговото закупуване, каза министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

Обратно в новината

Коментари - ”Изгориха” Петър Димитров | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това Кремиковци е много вредно и е плод на олигофренията на БКП. Затваряайте го и го сринете със земята.

Кремиковци вече е минало. Бих посъветвал работещите там да си потърсят друга работа. В София ама просто нема как да не си намерят... Та така. Това че искали предприятието да работи и управляващите да крадат е хубаво, то и на мен ми се искат някои неща, ама нема баце. Така че малко повече мислене в перспектива и по-малко отваряне никак не са излишни.

решено е, че София ще се разраства в тази посока и Кремиковци е обречен. Друг е въпросът кой ще спечели от цялата тази работа.

Във Варна закриха Вамо, предприятие за двигатели на мотокари, които при социализма бяха от най-изнасяната извън страната продукция.Закриха ЗаводЧерно море за военни радиостанции, износ за соцлагера.Закриха завода за манометри.Много години не работеше варненската корабостроителница.З Винпрома и Родопа.Във всичките тези предприятия работеха по-голям брой от кремиковските работници. Вамо вече е заличен от земята - всички сгради са съборени и теренът е готов за строеж на нови сгради. Сега Варна е от градовете с най-ниска безработица.Пазарнат икономика определя кое предприятие ще оцелее. Защо Кремиковци да продължи да съществува, кото трупа огромни загуби? Едно металургично предприятие Стомана Перник не е ли достатъчно за България? Когато напускаш София и минаваш покрай Кремиковци ужасен гледаш отровните облаци, а тези хора дето работят и живеят там как са???Не е правилно държавата да увеличава данъците за да плаща заплати на металурзите. Предприятието е частно и като затъва се ликвидира, продават се активите, за да се покрият задълженията, Ако остане нещо, то е на собственика. Работниците да се сърдят на министър Петър Димитров, който им обеща, че държавата няма да допусне Кремиковци да бъде затворен. Но държавата е миноритарен собственик. Сега вероятно ще ги мотаят и лъжат до изборите. Недостойно е управляващите да лъжат собствения си народ. На изборите всички да гласуваме и до размислим добре преди да пуснем бюлетините.

Ало Кремиковци ,само Вие ли сте в БГ какво да кажат хората от Добрич нето един завод не работи там да мрат ли хората а в София поне може работа да се намери като не им харесва да дойдат в Добрич да си намерят работа ако успеят не повече от 200 лева и студенти да издаржат,семейство и да си свиркат че са доволни поне са в Европейския съюз халал да им !!!О...да и в НАТО да ама хляб нямат кой му пука за това БЪЛГАРИН ДА СЕ НАРИЧАМ да ама на книга иначе за нищо на света!!!

Хора не се гневете,трябва да сме единни!Където и да работим не трябва да позволяваме да не ни плащат заплати.Като няма пари за тях,защо трябва да се стои на това работно място.

На работещите в Кремиковци искам да припомня, че съкращения и ликвидации в България има вече 20 години. В такъв случай просто поемаш в нова посока и не занимаваш цялата държава с твоя проблем.След като не са ви плащали няколко месеца, какво сте чакали, а не сте се ориентирали на някъде?Вярно е,че сте много, но това дава ли ви основание да изнудвате обществото специално за вас да прави ненужни разходи?Аз като данъкоплатец не съм съгласна парите ми да се вкарват в реанимирането на скапания ви комбинат, където всеки собственик се измъква безнаказано след като е откраднал каквото му душа иска. В тази държава няма пари за болните деца даже, а вие здрави и прави хора искате обществото за сетен път да капитализира дълговете на предприятието ви и да ви върне на работа, ама точно там, където искате.Не става така при пазарна икономика, с мен не стана и с вас няма да стане.

Някой да ми обясни каква означава това:Според синдикатите най-вярното решение за комбината е капитализация на дълга му, с което ще се защитят интересите на държавата, работниците и кредиторите.

Какво следва от затварянето: 1.Държ губи около 3% от БВП 2.НОИ губи 3мил. лв месечно 3. Вместо износ за 1милиард-внос за 150-200 мил.годишно/от Русия и Украйна/ 4.5000 нови безработни 5.Пробле в множество свързани фирми 6.Държавата си измива ръцете без никой да я попита:защо докара комбината до положение да го даде за 1$:защо го даде на фирма,която към момента на придобиването има под 1 мил. активи,т.е не може да бъде инвеститор:защо гарантира заема на Митал,взе 50мил.евро и разреши останалите да бъдат изнесени:дали тук не става въпрос са поредната голяма далавера

Гледам тук все експерти са се субрали да коментират,обзалагам се 4е никой от тях не е влизал в Кремиковци там са работили преди години 32 хиляди 4овека които 4естно са искарвали хляба си а сега са 5 хиляди.Оба4е има скраб за 2 милярда на територията,ако знаете колко фирми то4ат зъби за него,а да не говорим за земята.Целта е да се ликвидира за да се прикрият огромните кражби,а вие лаете срещу работниците с което отново потвърждавате простотията на народа.

КЪДЕ СТЕ ЧЕРВЕНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛИДЕРИ НА КНСБ И ПОДКРЕПА .ВЕДНЪЖ ГОДИШНО ОГЛАВЯВАТЕ НЕЩО КАТО СТАЧКА ЗА ДА СИ ОПРАВДЕЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ А ОСТАНАЛОТО ВРЕМЕ ХИЧ ВИ НЯМА ЗАТАВА В БЪЛГАРИЯ НЯМА КОИ ДА ПОВЕДЕ РАБОТНИЦИТЕ ДА ПРОТЕСТИРАТ ЗА ПО ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ ЗАЩОТО СЕГАШНИТЕ СА МИЗЕРНИ ЗА НОВИ СОЦИАЛНИ ПРЕДОБИВКИ И РЕД ДРУГИ НЕЩА НЯМА СИНДИКАЛНИ ЛИДЕРИ ВСИЧКИ ТЕ СА КОТИЛО НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

Аз не мога да разбера с какво металурзите от Кремиковци са по важни от всеки един друг гражданин на тази държава, който по честен начин си изкарва хляба? Да не би България да е равна на Кремиковци? Едно фалирало от години предприятие се поддържа с парите НИ, докато учители и лекари взимат мизерни заплати? Да не би един металург да е равен на един лекар или учител? Прави са хората, които казват, че държавата с нищо не е длъжна на металурзите - и утре моята фирма да фалира , аз да не би да се тросна пред Министерския съвет и да искам субсидия и т.н. Егати жалката работа! НЕ ИСКАМ ПОВЕЧЕ С НАШИТЕ ПАРИ ДА СЕ ПОДДЪРЖАТ ИКОНОМИЧЕСКИ МЪРТЪВЦИ! Дайте ги тези пари на лекари, учители , та даже и на полицай.

този завод е отрова за София и окръга.Хората там да ги обучат и да им дадат пари за производство на земеделска или скотовъдска продуктция. символа на комунизма ще си отиде. Вливането на пари е като вливането на свежа кръв в египетска мумия.

ЩО ЗА БЕЗУМИЕ ? КОЙ ИМ ТИКА ФИТИЛИТЕ НА ТЕЗИ РАБОТНИЦИ ? Някой им е внушил , че имат право да се гаврят с нас ! Нестига , че им плащаме заплатите , ами сега тр. и да им слушаме безумните искания ?

Някои тъпаци няма ли да се сетят най-после, че Държавата се представлява от висши държавни чиновници, които не наливат пари никъде, а само източват пари - дали са от Кремиковци или от друг завод - има ли значение?

Абе докога ще позволяваме две-три хиляди да се гаврят с всекидневието на стотици хиляди? Ако има едно разумно решение, то е никога повече в Софийското поле да не бълват комини от типа на Кремиковци. Комбинатът трябва да се ликвидира и то час по-скоро! А т.н. работещи в него да осъзнаят, че са плячка на шепа синдикалисти, които без тях остават без кокъл в устата!

Защо не го затворят,а ни занимават с техните проблеми.Мен,ако ме съкратят,ще разбере ли някой.Или,ако имам фирма,реша да я ликвидирам,някой може ли да ми забрани.НЕ!Няма да ме интересува никой.

наясно си. браво! пропусн да напишеш, че Бразилия не е подписала и протокола от Киото. сметките са много тънки...какво им пука за София или селата около нея.

Кремиковци е частна собственост, обаче бе продаден от циганина Костов за 1 долар. А където седесар се е осрал нищо повече не може да се възстанови!

Да идат при Ваньо Костов, да им даде долар, за който продаде комбината и да си го поделят по братски.

Браво, момчета! Исканията ви са справедливи. Ние сме с вас! Не се давайте на мошениците в правителството, които ни водят към погром. Всеки има право на труд и справедливо заплащане.

комунягите няма да затворят Кремиковци преди изборите - това е СИМВОЛА на социализма.

бразилците искат да използват въздуха на България и да го замърсяват. Схемата е следната-компания от държава не-членка на ЕС (Бразилия) използва предприятие на бананова членка на ЕС като не спазва екоизискванията на ЕС (Кремиковци) и в същото време нито прави инвестиции в екосъоръжения-защото не е собственик на предприятието, нито плаща входни мита на ЕС , защото продукцията се води произведена в ЕС (т.нар. екологичен дъмпинг). По този начин всички ние дишаме мръсотиите за да се обогатяват бразилците и шепа български продажници.

Писна ни от кремиковските работници. А другите, останали без работа и с неизплатени по няколко заплати, които са много повече от тези от Кремиковци какво да кажат!??? Разглезените металурзи на социализма. Митал владее Кремиковци, Александър Томов е продавал имоти на Кремиковци, той е техен директор, да се оправят с тях. Хайде, стига вече!

Що пишете групости бе? Как така ще затворим цяло предприятие и то - огромно, за да угодим на Бойко и управляващите? Заводът ИМА БЪДЕЩЕ! Лъжат ви, че не хората не били заработили нищо. Като не разбирате, ходете си на село при кравите. Тъпи нещастници! Кремиковци не бива да се затваря!

Да им плати бай Мангал, що искат пари от държавата. Га ядаа кифтяята им бяши хубуу, ама ся плащай. Плащай амааа ..

Крайно време е да се спази закона. Да го обявят в несъстоятелност и да се свършва.

Работничите да се осъзнаят, Кремиковци умря. Сега е ред на Емилия Масларова да се погрижи за тях. Протестът им трябва да е пред Социалното министерство, негови представители да отидат в Кремиковци и да разяснят на засегнатите от фалита какво ще предприеме държавата за да им помогне и то не само с пари, а с преквлификация и съдействие за намиране на нова работа.

Първо до Мишо щото явно страда от амнезия-тая история с ромъния и ....беше преди има няма 20 години така че не говори или пиши глупости!второ в момента хиляди хора остават без работа а с прати които се наливат в кремиковци с години можеше да се помогне на тези хора които са бая повече от тия работещи в кремиковци и с нищо не са по лоши от тях напротив.кремиковци е е дно недоразомение останало от зарята на социализма и отдавна трябваше да се премахне.всяко правителство наливаше пари там безмислено само и само мир да има но това не е решение а отлагане на проблема.трето всички които работят там го знаят че предприятието е обречено още от построяването но не си търсиха друга работа а стояха там.ми те са си виновни кво протестират сега!

частно и да си търсят парите от чорбаджията. Стига сте ни занимавали с вашите пари. Шест месеца това морално остаряло предприятие гори газ за сметка на данъкоплатеца. Бастааааа!!!

Tolkoz narod...Da sturmuvat pravitelstvoto, kakto v Rumania predi godini minorite prebivaxa protivnizi na togavaschnite komunisti..???!!! Samo, che sega v BG-variant...RABOTNI srestu Komunisticheskata-iz i aide REVOLZIA...!!!

затворете тоя кенеф, пък после преговаряйте колкото искате. а металурзите да ходят да протестират пред портата на мангала, чиято собственост е комбината.

Като не са си заработили няма как да им ги изплатят :) Те само по протести ходят, и това ли се брои за заработена заплата. Или предлагаш да раздават от парите от данъци щото те са за това- да се плаща на хора които не работят. Айде стига вече с този комунизъм.

кремиковцине е бил обречен-просто някои го обрекоха-с тозо завод ,както и много други имаше най-различни проблеми ,но те се решаваха докато имаше държава -преди 15-20години започна раздържавяването -кремиковцисега е в последна фаза -грещка е да се иска нещо от държавата,такава няма ,пък и кремиковци е частна собственост

Изплатете заплатите на работниците и затворете това недомислие Кремиковци. Този завод е обречен още от самото му построяване.

До тъпи седесари Въпроса е кой доведе Кремиковци до цена 1$. И що не споменаваш колко бяха задълженията на Кремиковци, ама маправени при социалисти като Виденов.

Боклук, поне се научи да пишеш грамотно. Дреме ни на нас, че не ви дават заплати! И вероятно ви харесва, след като все още се мъкнете при тая метална съборетина. Крайно време е да започнат да ви събират и пари за вход там! А на комбината вече му печатат некролозите - най-сетне и за щастие на всеки здравомислещ данакоплатец!

Абе хора,!.., кой е този дето , ще влезне да работи в Кремиковци и да стане спонсор на супер крадливия управителен съвет!!! В който влизат и подсъдими директори . А някои пък все още не са привлечени да отговарят за голямото лапане , дето падна през последните осем години .

Вече и работниците трябва да знаят,че предвид високите им разходи за производството в това немодернизирано предприятие,цената на тази стомана става много висока и непродаваема,излиза, трябва да я подаряват, а други да отделят от заплатите си /данъкоплатци те в държавата/и да им дават,та да си имат самочувствие,но това не е както трябва да бъде -не може да искат от други, а трябва да си пласират тяхната стомана и с парите от продажбите да се изплащат заплати, но от продажбата на тяхната стомана на пазарните цени не остава за заплати,тъй като разходите за производство по тези ниско производителни методи надвишават продажната цена -безсмислено е да продължават и то в условия на криза на икономиката,няма търсене , а и вече дължат и на държавата и на външни кредитори 2 млрда,което от своя страна прави криза на другите сектори ,от които са точили те за заплатите си до сега --нека го разберат....няма начин да изпълнят нито една от оздравителните протрами,за които са взели заеми и са си живяли вместо да модернизират предприятието....А дали имат знания за модернизацията в металургията..

12