Проследихте на живо: Да намалим сметките - енергийната бедност и цените (видео)

Дискусията събра на едно място министри, народни представители, членове на ЕП, институции, синдикати, работодатели, местни власти, неправителствени организации и медии

Обратно в новината

Коментари - Проследихте на живо: Да намалим сметките - енергийната бедност и цените (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И сега какво се оказа? Че бившите соц държави поддържат капитализма да не падне :) Като се почне от евтините ресурси, мине се през източноевропейците, които правеха чудеса от храброст за без пари и стигнем до китайците, които им произвеждаха всичко. Оказа се дори, че Източна Европа хранела децата в Африка с жито, ама видиш ли, не сме го знаели :) Та въпросът е: ако просто престанем да го правим, какво ще се случи със западналия Запад?

Докараха българския народ до просяшка тояга,сега щели да му решават проблемите.

а бе не ни ли отърваха от тоя малко ли вредни си имаме

Гнус ме е от тази измет, която твърди, че управлява и мисли за народа си.Държавата ни не е имала по ниско ниво на управници и търпимост.

да имаме АЕц и да си енергийно бедни значи, че сме олигофрени..

И държавите ще се съвземат и няма да има енергийно бедни ....

Вие в ЕС сте психично болни, а не енергийно бедни....майка ми беше в националната болницата по рехабилитация наскоро, парното го пускаха само в 20ч. за по час...и хранеха болните с палмово "сирене"- продукт и глюкозо- фруктозрн сироп, маскиран като "мед"....

Ама нали санкционираха Русия, наназака сатаната Путин, премахнаха енергинната зависимост от Русия и лишиха Путин от приходи, сега защо има криза и бедност след тези изключително важни решения, взети с гласа на Станиев. Егати малоумието , егати дебелокожието, егати наглоста.

А уж официално без руския газ щяхе да цъфнем и вържем.... Спомняте си какво ни убеждаваха, нали? :)))))

Рестрикции, бедност, престъпност, корупция, забрани, ДА ВИ Е.А ДЕМОКРАЦИЯТА. Има банани, заврете си ги одзад.

Въпреки , че България е обречена за ликвидиране от външни сили и от българската некадърност , все пак има надежда. Все още има нормални и здрави българи и при малко късмет може и да се възроди България. Но няма гаранция.

Мушкайте в кюмбетата посраните памперси на Байдън и се топлете да въ еба тъпите българи!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Спирахте реактори и съсипахте всичко останало от бай Тошо. Прецакахте дори уговорените вече енергийни проекти. В момента дори сте подписали в "Плана за възстановяване" как ще унищожите последните въглищни централи и ще затворите последния АЕЦ. Подписали сте даже как всички потребители ще минем на енергийната борса (тоест 3 пъти по-високи цени). И сега ще се борите с енергийната бедност? С какво? С тока дето ще го внасяме от новите турски ядрени централи? Или с горивата дето ще внасяме от Турския поток? Смешници, дори 100 тояги бой са ви малко!

Но тук идва тънкия момент... Съюза, подобно на един друг,вече разпаднал се съюз, нашепва : "Ние имаме АЕЦ, разположен на ваша територия. Бихте ли били така добри да снабдявате с ток Македония, Косово, Сърбия и още няколко изпаднали страни, докато същитите Вие купувате от нашия демократичен френски ток на четворна цена ?" Лозунгите от типа " Моето си е мое, чужтото е общо" и "Другари, дайте да дадем" много нашумяват в ЕССР

КАМАНИЗЪМЪТ НА ХОЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Без Русия няма евтино! Приключи!

КАК да НАМАЛИМ сметките за ток, парно и газ?! Ами, урсулките и станишевците отдавна дадоха напътствията си - ДА СЕ НАМАЛИ ОСВЕТЛЕНИЕТО; ДА СЕ ОГРАНИЧИ КЪПАНЕТО и ПРАНЕТО; ДА СТОИМ на СТУДЕНО и ДА СЕ НАВЛИЧАМЕ с ПОЛО, ЯКЕТА, ШАПКИ и ШАЛОВЕ... ЕВРО ЗИМА, сър!

Кое точно му е евтиното? Буци им построи тръбопровод, който не ползваме с наши пари за милиарди. Отделно доколкото се разбира е трябвало да плащат по 700 милиона данъци на година, които не са плащали в България, а нашите са позволили това да се случва с деситилетия. Та това "евтино" май е скъпо.

Пич никой не ни е виновен ... ние сами си го правим, после други са ни виновни. Най много ни пречи манталитета и това ретроградно мислене, че ако се наведем може и да ни подмине ... Точно по тези причини винаги ще бъдем на опашката...

винаги след кризи на цивилизациите на власт идват маргинали, популисти, пее-си и секва друга из мет, след която следва разруха, войни, глад и мизерия, последвани от фашизъм, комънизъм и всипко крайно дясно и ляво от политическата сцена. играта е проста. свръхбохатите си играят с хората за да забогатеят още през планини от трупове и не им пука колко милиона ще измрат. айде честито на индивидите. , т. н. допустими загуби

Па , нема какво да чета глупави статии. Еми енергийно бедни ще сме , като всичко е затънало в корупция. Като цената на газта е около 5 пъти по висока в момента от нормалната. Като ЕС ни ползват за ибрикчии и да им лапаме пишката , няколко АЕЦ реактори бяха затворени, а госпожата не е съдена за нанасяне на огромна вреда тогава, и по същия начин Белене беше спрян. Като има доста голям износ на дърва и не го забранят , докато хората минат зимата , цената на кубик ще е до 60 леваа не 170-200. Допълнително и глупостта на населението допринася за това.

!?!?

Целта на дискусията е дискусията, полза 0, ефект -1

Нормално сър. Десетилетия хвърляме кал и лайна срещу Росия. Що да не ни прецакат? Сега въпроса е колко ни цакат новите "съюзници". Колко проекта презатаха?

Незнам ма по комунизма с малки изключения гладни и бездомни нямаше. Проблема на новата итерация е че я пакетират като социализъм а си е чист корпоративен фашизъм. И матряла отказава съзнателно да види реалността постоянно рекламирана от Давос, дори и на това сайтче. Зелен преход, ESG капитализъм. социален рейтинг, карбонови данъци и сметки, глад и мизерия в идващата автоматизация. Никва надежда не храня. Просто се подготвям за по-гнусно време от комунизма в България. Тук налагането на тези планирани мерки от Давося, ще е тотална свинщина. ДС масончетата ще си върнат тежкият феодализъм от 90 те, престъпността ще скочи поне тройно. Българинът е затъпял до степен, че дори да му вземат имотите, заради които съществува пак ще си седи някъде да псува под мустак. А всичко може да е различно ако се обединим и потрошим кокалите на ДС масончетата в Парламента. Ма тоя път ще трябва да им пуснем кръв, до девето коляно. Което е утопична идея, тук трима са компания с предател. Така, че остава гореописаният вариант. България - най-лошото предстои.

Как ментално болните бюрократи ще лапкат огромните пари?

Най-честно и прагматично е със свръхпечабите да се плаща част от потреблението на всяко домакинство. Така както плаща 25ст. за горивата може да плаща и първите 800kw. -Ефекта за най-бедните, ще е най-голям, без да си губим времето с попълване и одобряване на заявления. Няма да мислят как ще си платят тока, а само как да си набавят дървата. -Средна полза за средната класа. Не им изплаща цялата сметка за ток, но поне могат да си помогнат за бойлера, климатика и хладилника. - Огромна полза за най-богатите. Да те получават най-малко от тази мярка, но поне могат да спят спокойно, че работниците им и техните семейства не мръзнат зимата. Едно на ръка, че така “заобикаляме” част от негативите на общия енергиен пазар. Ползваме си нашия ток евтино за вътрешно потребление, пък европейците да си надават за износа ;)

Кой плаща електричеството на Бялата Златка?

Кога ще съдят тия, които погребаха АЕЦ Белене?

Той всеки се опитва да ни цака и докато ни управляват д.педавци, които не мислят за България, а за кукловодите си ще е така. Просто се подразних, че се хвърлят твърдения, че руснаците ни били давали нещо евтино.

А е толкова просто - махате измислената "борса" за ток, прави се цена на база разходи на централите + печалба (то КЕВР го е направило това, има го на сайта им) и готово. Няма да има нужда и от компенсации за бизнеса. Сами си направихме проблем, та да се чудим как да го решим! А на ЕС като не му харесва - цитирайте му оная американка Виктория каква беше там....

Другарите се Сбраха! Очаквайте Цените Още да Скочат!!

АЗ не съм подписал нищо и не съм се съгласявал на нищо. Не съм затворил и един реактор през живота си. Гласувах на референдума за атомна енергетика. После гласувах и за онези политически субекти, които уж обещаваха да довършат енергийните проекти и да защитят националния интерес. След изборите те направиха точно обратното. Затова участвах и в протестите. Вероятно и пак ще участвам. Така че, ако обичаш, не ми вменявай вина на мен и на останалите ми съграждани. Това го сътвори само една малка клика, дето лъжеше и унищожаваше собствения си народ. И дето в момента ни се обяснява на горното видео.

Тържествено и ритуално ще се самоубием за просперитета на спекулантите! Смешното е че те финансират посерковците/наричани за благозвучие по-долу "политици" /, да приемат съответните закони. За да е кодоша пълен политиците правят "форуми" за защита на стадото...

Това евентуално може да се случи по света. В БГ дрането на кожи няма да свърши никога. А и народа си е добре, след като никой не скача по площадите и не дрънчи с празни тенджари.

Ти нормален ли си бе,бидиот!?!? И сте много такива тъпунгери, като не ви е харесвало да няма бедни, бездомни и безработни , ми мрете без тъпаци . Вие нямате право, шибани идиоти , да живеете, нито имате право на ток, нито парно, нито на вода, нито на ток.... Само бой , глад и студ, това заслужавате, идиоти, когато някой е добър и справедлив с вас като Тодор Живковс,вие почвате да го мразите, като някой й ви инжектира насилствени отрови,побърква ви с хаос и хиперинфлация и престъпност, вие го обичате ..

Прост отговор, намаляме ударно бюрокрацията и чиновниците и всичко ще си дойде на мястото.

Раздаването на пари никога не е решение. Хората трябва да си плащат сметките, за да си правят реална преценка, какво потребяват. Защо съм така жесток ще питаш ... влез в което да е държавно предприятие администрация, типична картинка зимата е радиатора бумти на MAX направо почервенява обаче прозореца отворен защото им е горещо. Това става когато хората не плащат това което получават! Няма причина някой да плаща и подпомага нечие чуждо некадърно потребление. Днес битовия потребител е на кеф цената на тока ниска, кой обаче доплаща сметката до реалната и цена - бизнеса! Той плаща сметка за тока на битовия потребител! Е бизнеса не може да я плати, септември ударихме рекорд от 900-1000 лв на Мегават за бизнеса при 110 за бита. Значи за да няма колапс - субсидии. Без тия субсидии утре баничката ще е 20-30 лв и ще питате "ама как може така?". Кой ги плаща тези субсидии? Основния данакоплатец е бизнеса, той от къде ги взима тези пари, от крайния потребител ... и колелото се завъртя. Вместо битовия да плаща реалната си своя сметка и само нея, той плаща занижена своя сметка, обаче скрито чрез данъци и субсидии плаща още бог знае какво. Продължавайте да се самозаблуждавате, че свободния пазар е лошо нещо, но реалността е друга!

А и член първи от конституцията да променим, че Българската комунистическа партия е управляваща!

Отговорът е логичен, ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ: - ВЛАСТ, - ПАРИ, - СЕКС (джендър идеология) Как да излезем от ДЕМОКРАТИЧНАТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА? Всеки трябва да си отвори широко очите и да види ДУШМАНИТЕ СИ.

в бг се дрънкат тенджери само в случаните на: партийно, мутренско или корпоративно поръчение /без значение ляво-дясно/, на коледа, нива година и великден. А когато българите излязат по собствена воля започва директно с падането на глави и продължава с балкански войни.

Хора, които немогат да различат секира от мотика, но тръгнали да управляват трудовите хора. Тези циреи измукват толкова блага и тънат в такъв разкош, че не е истина. И всичко това от общото. Не са изработили и една клечка за зъби. Нещастници!

А що фалира комунизма тогава?

Да ви Ева и у еврокраварските фашисти шибани, вие що ползвате ток, вода и отопление бе, боклуци!?!

Какво ти пречат чиновниците? Който си ги е назначил да си ги издържа. Аз чиновници не издържам.

Колкото и невероятно да ти звучи администрацията има функция в съвременните държава, организации, фирми ... как смяташ да изпълниш тази функция? оная шматка счетоводителя за кво ми е? да върви на майната си! опс а сега кой ще сметне заплати за работниците, данъци, осигуровки, сметки за плащане ... опс! кой ще им преведе паричките ... опс! добре де нека счетоводителя да остане, обаче тоя другия ТРЗто от него файда няма! да върви на майната си! опс, а сега кой ще следи работниците, кой колко кога работи, кой ще подаде на на счетоводителя данни кол колко заработка има ... опс! не ми дреме счетоводителя ще се справи сам! ще се справи ... ако работи за фирма с 5-10 служителя, а ако са 50-100 служителя, а ако са 500 ... опс! ... да продължавам ли?

ТОЙ В БЪЛГАРИЯ, АМА ЕВРЕЙЧЕТА МУ В БЕЛГИЯ :)) .... ДПМ УКРАИНО-ЕВРЕЙСКА

вервай си и ще те дерат до кокал още дъъълги години...

За такива неща се чака по 200, даже и по 500 години...

КОЛКО ЧИНОВНИЦИ ХРАНИШ ОТ ТВОИТЕ ДАНЪЦИ ... А КОГАТО ЧИНОВНИЦИТЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ Е НАЙ-ПЕРВЕРЗНО