Проследихте на живо: Да намалим сметките - енергийната бедност и цените (видео)

Дискусията събра на едно място министри, народни представители, членове на ЕП, институции, синдикати, работодатели, местни власти, неправителствени организации и медии

Обратно в новината

Коментари - Проследихте на живо: Да намалим сметките - енергийната бедност и цените (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никаква подкрепа за никой, ако плебеите работят, но заплатите не им стигат и плащането на отоплението е проблем, то тия плебеи да грабват тоягите и да ни почват, докато не получат достойно заплащане и пенсии, иначе да мълчат и да продължават да Ни правят вятър!

За ползването на високоефективно гориво от биомаса като пелети няма нито подкрепа, нито компенсация. Цената за домакинствата дори през юли-авг. 2022 г. надмина 1000 лв./тон, без да се отчита транспорта. Но подкрепа или компенсация няма и за потребители като общинските обекти ползващи пелети. В същото време обаче за общинските обекти на природен газ компенсация има!

"Девалвация" Ех, бензинът става все по-скъп всеки ден и лирата се поддава и пада девалвация, девалвация. Смяна на правителства, там нищо не се променя има дупка в държавата, където парите падат девалвация, девалвация. . . . . . Нищо ново под слънцето.

В "новата" НАРЕДБА за техническите изисквания към енергийните характеристики на сгради, в сила от 18.11.2022 е заложена Таблица 2 на Приложение 1 присъстват: Антрацитни въглища; Битуминозни въглища; Лигнит. Нито един от тези видове гориво не е подходящ за прилагане в битовото отопление. Изчезнаха кафявите въглища, обогатените въглища, които могат да се изгарят в отоплителните уреди за твърдо гориво за домакинствата. Тази палитра от горива е дори по-бедна от отменената с горната наредба Наредба № 7 от 2005 г. за енергийна ефективност на сгради (ДВ, бр. 5 от 2005 г.)!

Взимам 900 лв. Поддържам два имота /т.е. почти всичко отива за данъци/, понеже децата не са тук и им ги пазя като се върнат. Четвърта година износвам и зиме, и лете старите обувки на децата. Междувременно припаднах и претърпях много тежка бъбречна операция. Нямам пари за предписаните лекарства и пия само чай без захар, а се храня рядко само с ориз, картофи, чат-пат някоя тиквичка, без пържено, солено, люто, семчесто и ако намеря някоя ябълка, дори и нея трябва да обеля. Аз попадам ли в графата на енергийно и въобще бедните, или ме смятат за мръсна капиталистическа недоизтребена гнида? Така и така си отивам, гласът ми ще потрябва ли някому догодина, че да устискам? Благодаря и весели празници, ама да се пукнете от смях!

Комунизмът на никого не е простил! Даването на помощи и "компенсации" са комунистически мерки! Видяхте с комунизъм до къде я докарахме, та още не можем да се оправим от него. Ако искате, всичко да се повтори (включително и прехода), продължавайте!

Алчността е последен и окончателен стадий, в развитието на ЕГОИЗМА. Питате, какво следва след робовладелският стой, феодализма, социализма, империализма ... , без паричния, човеколюбив строй, по вселенски закони. И тези закони не са 10 Божи Заповеди, ами вечни и неизменни Божии Закони.

Спрете да сте солидарни с ЕС и Украйна ! Купувайте енергийни ресурси от Русия и цените ще паднат !

Та съвсем да станем зависими от тях и да ни завладеят без бой дори? Много умно! За една година война, не разбрахте ли, че Русия дори и когато не може, се пробва да завладее другите, а какво остава, ако я направим още по-силна, като й купуваме стоките? Да ви еба у руските подлоги да ви еба!

Илиян Илиев

Знаеш ли какво е пазарна икономика ?! Купуваш където ти е най-изгодно !!! Сори , но цените на Русия са най-изгодни !!!

Някакви охранени крадливи шопари да ми говорят за намаляване на бедността.... Все едно нацисти да се загрижат за здравето на евреите в лагерите.

Унищожете стойността на приходите на хората, пък после им "помагайте"...

Нали тези в европарламента създадоха кризата, сега щели да се борят с нея и много мислели за нас. Тоя пък станишеВ трябва да е в затвора, а не да дава акъл. Човек без ден трудов стаж, освен на партийни хранилки.

Не, Русия създаде кризата!

"30% от българите не успяват да покрият разходите си за отопление. "Защото си копуват новият iPhone пред това да си покрият сметките и теглят кредит след кредит за глупости.

А останалите са доста зле с правописа ...

Помощи за болни ок, за бедни пенсионери ок, ама за мързеливи цигани не!!!! Една продължаваща грешна политика за копуване на гласове.

... като гледам правописа, един неграмотник пише повечето коментари

Истината (Шилото в "торбата") намира начин да избоде очите на подтисниците си. Да сме ЕНЕРГИЙНО БЕДНИ, е изискването на истаблишмънта.

И на мен ми изтриха един. Ма те това могат или да трият или да пишат хвалебствия за робовладелците си.

Дирници, ясно е , че ви спонсорират неолибералните глобалисти, та триете коментарите срещу тях, ама да ви питам какво ще правите като ви спрат парите един ден. А за тая лицемерна сган казах и в изтрития коментар какво заслужават.

Пак ли на комунизъм го обръщате? Какви са тези комунистически регулации? Как не разбирате, че за да изплуваме, трябва да ипием горчивото хапче? Не регулации, а свободен пазар ни трябав!!! Забравихте ли какво ни донесе той през ония 45 г. и следващите на прехода? Какво си мислите? Хиперинфлацията от 97- ма на какво се дължеше? И тя беше последица от комунизма!!! Пак ли искате да стигнем дъното?

Отрязаха клона, на който седим. Сега ни предлагат да левитираме.

Станишката му е екстра на еврогейската заплатка И жена му сита с тоя тъп лайнарски/новинарски сайт... Бе отбрани хора от обществото, взети да дават акъл как да пестим

Съобщението е ясно - “стягайте се за мизерия”.

след като сме от "златния милиард", икономията - е майка на мизерията

Събрали се отбор смешници!

Искам да е нормално но не и ефтино.Бензин17ст нафта 7ст кифла с мармалад 5ст хляб добруджа 26ст типов хляб 15ст не искам да изреждам че получавам главоболие.Заплата 150лв и ходехме на море всяка година Тогава доиде Христофор светулката с 200 платени лумпени и скандираха ,,Пазарна икономика кои не скача е червен,,Сега вече сте сини американски ястреби и разбрахте какво е то борса демокрация маниполация дрога и аметафини но светулката не е между вас тои заживя заслужено другаде .Кремиковци продаден за 1долар как не ги беше срам да го обявят.Плевенската рафинерия каде отлетя.Кои построи Бургаската рафинерия а сега собственик е Ротшилд и наивници искат тои да плаща данъци ,Като се сумира всичко отговора е ЛУД НАРОД.

Само че след кифлата за 5 ст. и бензина за 17 ст. слезва хиперинфлация от 100 000 процента! Да, едното води до другото!

Защо ни направихте енергийно бедни бе изроди безродни? Вие сте за съд и затвор всичките!

Ако ти не си в постоянен шаш, след "работата" на тези Шамани, последните как ще си оправдаят огромните пари , които получават!?!

евтината енергия даваща благоденствие, благополучие и щастлив живот за ЦЯЛА ЕВРОПА е до вратите на всички европейци. Само трябва да ги отворят вратите. Газпром - дава благополучието и благоденствието на европейските народи. Всички останали измислени теории и глупости са за будалите, които вярват в непонятни ценности! ЦЕННОСТИТЕ ИСТИНСКИТЕ са ПАРТНЬОРСТВО и РАЗБИРАТЕЛСТВО, а не противопоставяне и измисляне на несъществуващи врагове. Русия и Газпром НЕ СА ВРАГОВЕ, те се ПАРТНЬОРИ, каквито са и американските и китайците и занзибарците! Събуди се Европа - Русия е част от Европа и ИСКА ДА ПОМАГА. САЩ нямат нищо общо с Европа континента, и както се вижда от всички и целия свят те САЩ се грижат само за себе си!

ТОЙ В БЪЛГАРИЯ, АМА ЕВРЕЙЧЕТА МУ В БЕЛГИЯ :)) .... ДПМ УКРАИНО-ЕВРЕЙСКА

Хора, които немогат да различат секира от мотика, но тръгнали да управляват трудовите хора. Тези циреи измукват толкова блага и тънат в такъв разкош, че не е истина. И всичко това от общото. Не са изработили и една клечка за зъби. Нещастници!

мотики и секири не съм виждал последните 10-20 г., а клечки за зъби съм изработвал точно никога и това не ми пречи да управлявам фирма с оборот в милиони уменията да боравиш с мотика, секира и да изработваш клечки за зъби са силно надценени!

Ясен си! Затворят ли ти Билла, Лидл и т.н. си до там.

Тоя никога няма да си разбере нещастието. Това са тъпите чугуноглави комунисти! Затвори фирмата, та да видим къде ще работи и на кого ще се зъби тогава?

Тези, които управляван милиони едва ли висят във дир форумите. Бог те знае каквъ дебелогъз чиновник си, който в момента няма клиентела на гишето...

Я пак си помисли? Кой изработва благата? Работниците или тези които са поели риска да инвестират и да създадет фабрики и заводи, където твоите трудещи се да се скатават?

Прост отговор, намаляме ударно бюрокрацията и чиновниците и всичко ще си дойде на мястото.

Какво ти пречат чиновниците? Който си ги е назначил да си ги издържа. Аз чиновници не издържам.

вервай си и ще те дерат до кокал още дъъълги години...

Колкото и невероятно да ти звучи администрацията има функция в съвременните държава, организации, фирми ... как смяташ да изпълниш тази функция? оная шматка счетоводителя за кво ми е? да върви на майната си! опс а сега кой ще сметне заплати за работниците, данъци, осигуровки, сметки за плащане ... опс! кой ще им преведе паричките ... опс! добре де нека счетоводителя да остане, обаче тоя другия ТРЗто от него файда няма! да върви на майната си! опс, а сега кой ще следи работниците, кой колко кога работи, кой ще подаде на на счетоводителя данни кол колко заработка има ... опс! не ми дреме счетоводителя ще се справи сам! ще се справи ... ако работи за фирма с 5-10 служителя, а ако са 50-100 служителя, а ако са 500 ... опс! ... да продължавам ли?

КОЛКО ЧИНОВНИЦИ ХРАНИШ ОТ ТВОИТЕ ДАНЪЦИ ... А КОГАТО ЧИНОВНИЦИТЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ Е НАЙ-ПЕРВЕРЗНО

Забраната на Барак Обама, от април 2012 година относно ЕНЕРГИЯТА НА БЕДНИТЕ, предизвика днешната енергийна бедност. Илия Георгиев Вълков - Юл Браун:"В света няма дефицит на енергия, има изобилие от невежество!" Ударът върху България на Световното правителство КАБАЛА върху българската енергийна система започна със закриването на блоковете 1-4 на АЕЦ "Козлодуй". Тази година СЧУПИХА УМИШЛЕНО ПАВЕЦ "Чеира". С планът за "възстановяване и развитие" закриват "Мариците". Вчера вече започнаха И ЗАКРИВАНЕТО на "НЕФТОХИМ"- Бургас, чрез санкциите за използването на петрол, марка "УРАЛ". ГРАБВАЙТЕ ТОЯГИТЕ ДЕБИЛИ, НЯКОЙ СИ ИЗКРЯСКА!

Колкото и минуси да поставиш, истината няма да се промени.

Това евентуално може да се случи по света. В БГ дрането на кожи няма да свърши никога. А и народа си е добре, след като никой не скача по площадите и не дрънчи с празни тенджари.

в бг се дрънкат тенджери само в случаните на: партийно, мутренско или корпоративно поръчение /без значение ляво-дясно/, на коледа, нива година и великден. А когато българите излязат по собствена воля започва директно с падането на глави и продължава с балкански войни.

За такива неща се чака по 200, даже и по 500 години...

Тържествено и ритуално ще се самоубием за просперитета на спекулантите! Смешното е че те финансират посерковците/наричани за благозвучие по-долу "политици" /, да приемат съответните закони. За да е кодоша пълен политиците правят "форуми" за защита на стадото...

Другарите се Сбраха! Очаквайте Цените Още да Скочат!!

А е толкова просто - махате измислената "борса" за ток, прави се цена на база разходи на централите + печалба (то КЕВР го е направило това, има го на сайта им) и готово. Няма да има нужда и от компенсации за бизнеса. Сами си направихме проблем, та да се чудим как да го решим! А на ЕС като не му харесва - цитирайте му оная американка Виктория каква беше там....

А и член първи от конституцията да променим, че Българската комунистическа партия е управляваща!

Кога ще съдят тия, които погребаха АЕЦ Белене?

Кой плаща електричеството на Бялата Златка?

Да ви Ева и у еврокраварските фашисти шибани, вие що ползвате ток, вода и отопление бе, боклуци!?!

Най-честно и прагматично е със свръхпечабите да се плаща част от потреблението на всяко домакинство. Така както плаща 25ст. за горивата може да плаща и първите 800kw. -Ефекта за най-бедните, ще е най-голям, без да си губим времето с попълване и одобряване на заявления. Няма да мислят как ще си платят тока, а само как да си набавят дървата. -Средна полза за средната класа. Не им изплаща цялата сметка за ток, но поне могат да си помогнат за бойлера, климатика и хладилника. - Огромна полза за най-богатите. Да те получават най-малко от тази мярка, но поне могат да спят спокойно, че работниците им и техните семейства не мръзнат зимата. Едно на ръка, че така “заобикаляме” част от негативите на общия енергиен пазар. Ползваме си нашия ток евтино за вътрешно потребление, пък европейците да си надават за износа ;)

Раздаването на пари никога не е решение. Хората трябва да си плащат сметките, за да си правят реална преценка, какво потребяват. Защо съм така жесток ще питаш ... влез в което да е държавно предприятие администрация, типична картинка зимата е радиатора бумти на MAX направо почервенява обаче прозореца отворен защото им е горещо. Това става когато хората не плащат това което получават! Няма причина някой да плаща и подпомага нечие чуждо некадърно потребление. Днес битовия потребител е на кеф цената на тока ниска, кой обаче доплаща сметката до реалната и цена - бизнеса! Той плаща сметка за тока на битовия потребител! Е бизнеса не може да я плати, септември ударихме рекорд от 900-1000 лв на Мегават за бизнеса при 110 за бита. Значи за да няма колапс - субсидии. Без тия субсидии утре баничката ще е 20-30 лв и ще питате "ама как може така?". Кой ги плаща тези субсидии? Основния данакоплатец е бизнеса, той от къде ги взима тези пари, от крайния потребител ... и колелото се завъртя. Вместо битовия да плаща реалната си своя сметка и само нея, той плаща занижена своя сметка, обаче скрито чрез данъци и субсидии плаща още бог знае какво. Продължавайте да се самозаблуждавате, че свободния пазар е лошо нещо, но реалността е друга!

Нещо с класите не си наясно.:))))) Коя е "средната класа"? Ето ти делението: - Висша класа - аристокрацията; - Средна класа - собственици на бизнес (богатите); - Работническа класа - наемни работници (работници и служители на трудов договор). Ако ще заплатата ти да е 100 хил. на месец, ако си на трудов договор, си работническа класа!!! В България няма висша класа. Богатите, бизнесмените са средна класа.

Незнам ма по комунизма с малки изключения гладни и бездомни нямаше. Проблема на новата итерация е че я пакетират като социализъм а си е чист корпоративен фашизъм. И матряла отказава съзнателно да види реалността постоянно рекламирана от Давос, дори и на това сайтче. Зелен преход, ESG капитализъм. социален рейтинг, карбонови данъци и сметки, глад и мизерия в идващата автоматизация. Никва надежда не храня. Просто се подготвям за по-гнусно време от комунизма в България. Тук налагането на тези планирани мерки от Давося, ще е тотална свинщина. ДС масончетата ще си върнат тежкият феодализъм от 90 те, престъпността ще скочи поне тройно. Българинът е затъпял до степен, че дори да му вземат имотите, заради които съществува пак ще си седи някъде да псува под мустак. А всичко може да е различно ако се обединим и потрошим кокалите на ДС масончетата в Парламента. Ма тоя път ще трябва да им пуснем кръв, до девето коляно. Което е утопична идея, тук трима са компания с предател. Така, че остава гореописаният вариант. България - най-лошото предстои.

Ти нормален ли си бе,бидиот!?!? И сте много такива тъпунгери, като не ви е харесвало да няма бедни, бездомни и безработни , ми мрете без тъпаци . Вие нямате право, шибани идиоти , да живеете, нито имате право на ток, нито парно, нито на вода, нито на ток.... Само бой , глад и студ, това заслужавате, идиоти, когато някой е добър и справедлив с вас като Тодор Живковс,вие почвате да го мразите, като някой й ви инжектира насилствени отрови,побърква ви с хаос и хиперинфлация и престъпност, вие го обичате ..

А що фалира комунизма тогава?

Всичко беше организирано със съдействието на община на белязания тъпак , дето пукна - Горбачов ...както виждаш ресурсите на СССР/сега Русия не са се изчерпали и нищо не е фалирало поради изчерпване на ресурси, са поради човешката глупост и алчност - да трупасш капитал в личните сметки, а не в държавната и след това дчолзваш обаче безплатно и КАЧЕСТВЕНО здравеопазване, Образование!!!!- наука!!!, Селско стопанство и да не си безработен и бездомен.....

Значи комунизмът е човешка глупост и алчност! Аз нещо различно ли казах? Когато започнеш да раздаваш, та да "има за всички", трябва да го вземеш от този, който го създава (активните и способните). А като му го вземаш, той спира да работи! Ти ще се напъваш ли, ако знаеш, че всичко което си произвел, ще ти бъде взето? Това е комунизмът! Уравниловката на комунизма убива стимулите на способните хора да произвеждат и накрая всички фалират!

един прогледна!

Целта на дискусията е дискусията, полза 0, ефект -1

Па , нема какво да чета глупави статии. Еми енергийно бедни ще сме , като всичко е затънало в корупция. Като цената на газта е около 5 пъти по висока в момента от нормалната. Като ЕС ни ползват за ибрикчии и да им лапаме пишката , няколко АЕЦ реактори бяха затворени, а госпожата не е съдена за нанасяне на огромна вреда тогава, и по същия начин Белене беше спрян. Като има доста голям износ на дърва и не го забранят , докато хората минат зимата , цената на кубик ще е до 60 леваа не 170-200. Допълнително и глупостта на населението допринася за това.

винаги след кризи на цивилизациите на власт идват маргинали, популисти, пее-си и секва друга из мет, след която следва разруха, войни, глад и мизерия, последвани от фашизъм, комънизъм и всипко крайно дясно и ляво от политическата сцена. играта е проста. свръхбохатите си играят с хората за да забогатеят още през планини от трупове и не им пука колко милиона ще измрат. айде честито на индивидите. , т. н. допустими загуби

КАК да НАМАЛИМ сметките за ток, парно и газ?! Ами, урсулките и станишевците отдавна дадоха напътствията си - ДА СЕ НАМАЛИ ОСВЕТЛЕНИЕТО; ДА СЕ ОГРАНИЧИ КЪПАНЕТО и ПРАНЕТО; ДА СТОИМ на СТУДЕНО и ДА СЕ НАВЛИЧАМЕ с ПОЛО, ЯКЕТА, ШАПКИ и ШАЛОВЕ... ЕВРО ЗИМА, сър!

!?!?

Без Русия няма евтино! Приключи!

Кое точно му е евтиното? Буци им построи тръбопровод, който не ползваме с наши пари за милиарди. Отделно доколкото се разбира е трябвало да плащат по 700 милиона данъци на година, които не са плащали в България, а нашите са позволили това да се случва с деситилетия. Та това "евтино" май е скъпо.

Нормално сър. Десетилетия хвърляме кал и лайна срещу Росия. Що да не ни прецакат? Сега въпроса е колко ни цакат новите "съюзници". Колко проекта презатаха?

Той всеки се опитва да ни цака и докато ни управляват д.педавци, които не мислят за България, а за кукловодите си ще е така. Просто се подразних, че се хвърлят твърдения, че руснаците ни били давали нещо евтино.

КАМАНИЗЪМЪТ НА ХОЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Спирахте реактори и съсипахте всичко останало от бай Тошо. Прецакахте дори уговорените вече енергийни проекти. В момента дори сте подписали в "Плана за възстановяване" как ще унищожите последните въглищни централи и ще затворите последния АЕЦ. Подписали сте даже как всички потребители ще минем на енергийната борса (тоест 3 пъти по-високи цени). И сега ще се борите с енергийната бедност? С какво? С тока дето ще го внасяме от новите турски ядрени централи? Или с горивата дето ще внасяме от Турския поток? Смешници, дори 100 тояги бой са ви малко!

Пич никой не ни е виновен ... ние сами си го правим, после други са ни виновни. Най много ни пречи манталитета и това ретроградно мислене, че ако се наведем може и да ни подмине ... Точно по тези причини винаги ще бъдем на опашката...

АЗ не съм подписал нищо и не съм се съгласявал на нищо. Не съм затворил и един реактор през живота си. Гласувах на референдума за атомна енергетика. После гласувах и за онези политически субекти, които уж обещаваха да довършат енергийните проекти и да защитят националния интерес. След изборите те направиха точно обратното. Затова участвах и в протестите. Вероятно и пак ще участвам. Така че, ако обичаш, не ми вменявай вина на мен и на останалите ми съграждани. Това го сътвори само една малка клика, дето лъжеше и унищожаваше собствения си народ. И дето в момента ни се обяснява на горното видео.

Мушкайте в кюмбетата посраните памперси на Байдън и се топлете да въ еба тъпите българи!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Въпреки , че България е обречена за ликвидиране от външни сили и от българската некадърност , все пак има надежда. Все още има нормални и здрави българи и при малко късмет може и да се възроди България. Но няма гаранция.

Рестрикции, бедност, престъпност, корупция, забрани, ДА ВИ Е.А ДЕМОКРАЦИЯТА. Има банани, заврете си ги одзад.

А уж официално без руския газ щяхе да цъфнем и вържем.... Спомняте си какво ни убеждаваха, нали? :)))))

Ама нали санкционираха Русия, наназака сатаната Путин, премахнаха енергинната зависимост от Русия и лишиха Путин от приходи, сега защо има криза и бедност след тези изключително важни решения, взети с гласа на Станиев. Егати малоумието , егати дебелокожието, егати наглоста.

Отговорът е логичен, ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ: - ВЛАСТ, - ПАРИ, - СЕКС (джендър идеология) Как да излезем от ДЕМОКРАТИЧНАТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА? Всеки трябва да си отвори широко очите и да види ДУШМАНИТЕ СИ.

И държавите ще се съвземат и няма да има енергийно бедни ....

Как ментално болните бюрократи ще лапкат огромните пари?

да имаме АЕц и да си енергийно бедни значи, че сме олигофрени..

Вие в ЕС сте психично болни, а не енергийно бедни....майка ми беше в националната болницата по рехабилитация наскоро, парното го пускаха само в 20ч. за по час...и хранеха болните с палмово "сирене"- продукт и глюкозо- фруктозрн сироп, маскиран като "мед"....

Но тук идва тънкия момент... Съюза, подобно на един друг,вече разпаднал се съюз, нашепва : "Ние имаме АЕЦ, разположен на ваша територия. Бихте ли били така добри да снабдявате с ток Македония, Косово, Сърбия и още няколко изпаднали страни, докато същитите Вие купувате от нашия демократичен френски ток на четворна цена ?" Лозунгите от типа " Моето си е мое, чужтото е общо" и "Другари, дайте да дадем" много нашумяват в ЕССР

Гнус ме е от тази измет, която твърди, че управлява и мисли за народа си.Държавата ни не е имала по ниско ниво на управници и търпимост.

а бе не ни ли отърваха от тоя малко ли вредни си имаме

Докараха българския народ до просяшка тояга,сега щели да му решават проблемите.