На Сирни Заговезни се иска прошка

Българската православна църква почита днес църковния празник Неделя Сиропустна, наричан от народа Сирни Заговезни или Прошка.

Обратно в новината

Коментари - На Сирни Заговезни се иска прошка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако някой съм обидил или засегнал в този сайт-моля да ми прости.

Простено да ти е, Господ да прости, и на тези, които още не могат да ни простят, да не губим надежда. Леки пости с Божията помощ

Мисля,че се досещам-кой/коя/ си.Още ми тежат онези думи,които написах.Нямам право да съдя.Затова ,моля за прошка.

Ние все още не знаем кой е истинският СЪЗДАТЕЛ. Но, както казваше Йордан Радичков: -Прави така, щото все едно, че го има. Да спазваме българските, човешките добродетели и традиции.

Ей,хора,осъзнайте се.Хайде да се смирим, да си простим.Стига омраза.Това те помага.Не разбрахте ли?Дайте да си помагаме,да се обичаме.Това е пътя към щастието!

Ей,хора,осъзнайте се.Хайде да се смирим, да си простим.Стига омраза.Това те помага.Не разбрахте ли?Дайте да си помагаме,да се обичаме.Това е пътя към щастието!

...да мразя! ..никога...

Прошка - никога!

че: "На този, който не прощава... и Господ не му прощава"! И още: хиляди пъти ще се прераждаш в Злодей...докато прозреш Истината и изчистиш омразата в душата си!

Прошка - след като Ви "ашладисаме"!!

Да! Това е .природосъобразният. път!

В нашата над стогодишна история сме правили много грешки, но нали Господ прощава всичко, та сега сме си пак чисти и неопетнени. И пак искаме промяна, та си дойдем във властта. Някои навремето казваха, че "45 години стигат", ама не е така. Че какво са 45 години за световната история. Ето минаха вече 27, а "ние пак сме тук". Днеска се искало прошка. Да прощават, ама ние прошка не даваме. А вие ни прощавайте и си кротувайте.

Ако нямаш маце - удари си една чекия! Много помага ...срещу самотата и ..да не драскаш тука!

Бе, в КОМУНА -ква прошка, ба?

Докато не простим на комунистите, все ще сме си на тоя хал. Още повече, че много от нас малко или много са свързани с комунистическото време. След това трябва да се замислим за прошка и на антикомунистите, защото те са още по-верни слуги на злите сили.

Къде ги виждаш ти тия .камунисти., бЕ??

Народът не дава прошка на комунист прегазил традициите и всичко българско и родно.

Е, явно е , че вече си хапнал , подпийнал и като за капак - драскаш тука! ..простено да ти е!....

Бе, братчед ,още няколко години преход - и всичко българско ще изчезне!? Соцът дали го запази , дали го унищожииии..?

България е на тоя хал, защото през нея премина комунистическата чума.

Чумата е доста .пречистващо нещо.!! След нея остава най-читавото!?

Остай го Иванчо - той е педал! Кога е минавала тука чума?

Комунистите от БКП май забравиха , че не са дали прошка на народа.Нещо искат да се забравят престъпленията им май.Няма как да стане...

Бог да прости жертвите на комунистическия половинвековен режим, бог да прости усилията им да има нормална България, която комунистите сринаха.

Прошка така е озаглавен новият документален филм на режисьора Ваня Жекова, която е член на Комисията по досиетата, и на сценариста Стефан Чернев. Филмът проследява историята на бащата на Жекова и тяхното семейство, които са репресирани от Държавна сигурност по време на комунистическия режим в България. Има ли прошка за изтезанията в затвора и психическия тормоз разберете във видеото.

Нека Бог да прости жертвите и никога, ама никога не прощава на комунистическите изверги...

НЯМА! Много добре си се насочил! НЯМА на кого да се прощава. Баща ти и дядо ти да не би да са рязали партизански глави??

Никой не ми иска прошка, значи около мен има само херувими. Изцоцат ме и с месеци не се обаждат докато не им потрябва я бавачка, я нещо материално. Хубав край, хубави хора, както каза героят на Ицхак Финци в "Преброяване на дивите зайци" някога. Нищо, поне на вас да се извиня, че ви досаждах и да ида да си легна рано. Тъжно, но факт. Утре съм на работа от 06.00 и трябва да тръгна още в 04.30 ч. Помня на този ден как ходехме до наште, целуна им ръка, простим се, пък седнем всички край масата, всеки подготвил и донесъл нещо, и на църква запалим свещичка за здраве....Сега е пълна алиенация, всяко се затворило и не ще и да помирише роднини, камо ли съсед! Мисля, че България се спомина и това са някакви остатъци, щъкащи по инерция до окончателното спиране.

Интересно нещо е това българина. БКП(БСП) го окраде, лъга и убива, а той продължава да я търпи.Къде да беше поляк или естонец или латвиец или украинец.И не иска прошка.

Ти май си на изборна хранилка??! Тъпо, ма да има нещо от.номерчето.!

Истината не е хранилка а си е истина.

имаш! Значи, само БКП/БСП лъже краде и убива?! СДС, ДПС, Герб... са духовно възвишени: не крадат, не лъжат, не словобудстват... но искат прошка ! За какво?!

Комунизма трябва да се унищожава,както лайняните ,заразни хлебарки и бацили и борбата с тях е като със спина,който разнася бсеки БСПар/по признанието на комуниста Кутев по телевизията/ и никога не признал вина и не поискал ,виновно,прошка!

Форумът отново е налазен от гнусни комсомолски активисти. Морал ще четете у дома си, а не да ни занимавате с продажните си злобни душици. Не се уморихте да лижете задниците на първите.

Народ болен от комунизъм не се оправя това е като рак.Затова България страда толкова, защото метастазите не са изрязани.

Започвай да си изрязваш "стърчащите метастази"!! Имаш ,нали?

БСП като наследник на БКП да се извини на българите за участие в обезбългаряване на родината и забраната на традициите.

След 10-ти ноември по-младите се събрахме и направихме Съюз на комунистите! Ни е сме наследници на БКП!!! БСП-ето си е друго нещо! Ние в НАТО нямаме работа!!! По-добре дивизия на Падишаха, ама и той като е там -чакаме!?

Съюз на комунистите в България! Наследници на Парижката комуна 1789 и Соцреволюцията 1848.. арийска!!!

Тогава защо не се извините за престъпленията на БКП, защото сте наследници на престъпници?

Докато БКП(БСП) не излезе и направи изявление, че се извинява на българите, че е участвала в окупацията на България от Русия през 1944г. и е предала родината на чужда страна няма да има движение напред.

А бе, гьоз! Ти кьорав руски войник да си видял тука ,освен "Альошата " в Пловдив? А колко .кравари и краварки. се мотаят у краката ни сега? Чакаме ги в кръчмата и ние да намажем!

Ами банките, фирмите и цялото управление нали е руско бе дърво червено.Те са войниците.

Руският болшевизъм роди всички престъпни комунопартии и терористи по света!БСП е една терористична,комунопартия,непризнала вината си за атентати,лагери и хилядите невинни жертви,национални катастрофи и с вечните и лъжи за прмяна!БСП не може се промени както вълкът не може да стане овца!За БСП,думата прошка и извинение са непонятни,както за всеки мушеник и убиец!

Ти, бате, друго не можа ли да измислиш и се .абиш. тука като сърп у кокал? Шиши -винаги разумен

натози ден от роми ние палим най гулями огани , ние сме наиголеми вси1ки страьх отнас наштата улицаа имаме над 400 гуми гледамесе от вселената хахаха покнете отяд

На днешния ден е редно, украинците да поискат прошка от руснаците!

ЧЕ тоо -такива няма!!? Ти да не си Коминтерновец?? Там има разнокалибрени циганя и те нека да си искат прошка от техните си и - панове, мамалигари, унгарски цигулари, словашки катунари, български вретенари и...!!!

Затова, че руснаците на ги унищожавали с гладомора ли?

Докато БКП(БСП) не поиска прошка от народа си за престъпленията си няма да има помирение.

Стига с тези комунисти бе, та нима днешните демократи не докараха народа до просешка тояга с техните кражби, та все комунистите ви виновни на вас....та то вече няма такива, те измряха, а вие все комунисти сънувате!

Сашко, баба , плачиш на чужди гроб нещо, а? Че те веке измрее, бе баба!

Сашооо, в кой век живееш вече бе, та те измряха пра бабите и дядовците ти отдавна бе, а ти за комунистите говориш!

ПРОШКА! ..? Да им еб.. майката и покрайнски циганя, събрани от кол и въже, кьорво и сакато ,клатено и недоклатено!?? Българе, да благодарим на Падишаха, че за 5-6 века затвори уж така наречения "Кръстопът на Балканяка" и сега сме по-чиста генно раса и от арийците! Който се счита .нечист . - да не ми дава прошка!?

ЕВАЛА! ...Да живей!

Азе пък искам - "да не ми простиш"!?

Знаеш ли, много си прав!!! Тези там циганяги се гласят да използват боеприпаси с хлор срещу населението!?

Старши , ама защо все пак почна с ..майната?

Слушай сега, мойто момче! Както казваше фатмакът на ротата: Винаги псувай на майка! Винаги можеш да изработиш и да се пръкне нещо .по-добро.!!

ЦЕЛИ 6 КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРАВИТЕЛСТВА ИМАХА КОМУНИСТИТЕ СЛЕД 1989Г. КОЙ СРИНА БЪЛГАРИЯ?НАЛИ ТЕ - БСП!

Твоят ако е сринат - аз съм си наред! Дори и .Демосрацията. не ми действа .."спадащо"!?

ха ха ха .. е, и на мене!...ха ха .. -40 градуса!?...

Проблема на нашата държава е падението на духа и морала на народа след като комунистите му отнеха християнската вяра и я замениха с материалистичният атеизъм. Защото беззакониците не могат да вършат своето беззаконие в общество със висок морален стандарт. Станахме толерантни към беззаконието на управляващите и сме еднакво виновни за това. Ние сме съучастници в разрухата на държавата, а нашите мрънканици по форумите са една проява на импотентна безволевост и удобно канализиране на недоволството без рискове.

Търпелив народ се оказа българския, трениран е да бъде роб.Толкова търпение на комунистите да го крадат и лъжат не е познат на никой друг народ.НЕ ПРОЩАВАМЕ НА БКП(БСП).

БСП не каза толкова години едно ИЗВИНЕТЕ на българите за обедняването, хиперинфлацията, кражбите преди и след 1989г.Не каза благодаря, че народа я търпи и досега не я забрани.

се дава след покаяние, а покаяние означава промяна. Във всички други случаи прошката е невалидна.

БКП(БСП) ДА ПОИСКА ПРОШКА ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЗА БЕЗЧИНСТВАТА СИ, ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СИ И СРИВАНЕ НА МОРАЛА МУ.

Другари комунестически запъртъци и путенофили.....простете ми, че ви се*ра в устите всеки ден и че за мен вие по развитие сте едно ниво под амебите. Така ще е и до другите Сирни Заговезни. Спосибо, руски изтривалки

хаха, пий си хапчетата, канадецо :D

Ливадарко, прощаваме ти!!! Ти не си виновен - просто даденост от Природата!?

за какво, за собствената ни погребана съвест или че сме народа предал духовните си лидери? Който избира и продължава да избира тия идиоти е същия като тях! Прошка се иска от Господ, ако вярваш и имаш съвест!

прошка давам на които искрено се разкаива - почти няма такива хора, да се разкаят за сторен грях, ако не се разкаива никаква прошка не давам, нито отмъщавам, господ съди и наказва, работа на господ и държавата е да наказват, само се защитавам.

За партия включила в листите си децата и внуците на тези, които ме ограбиха през 44а и 90а години не мога да гласувам. ГЕРБ са същите. Сочат се едни други БСП и ГЕРБ и се надпреварват истирично да крещят "ние сме вече други" и "ние не сме като тях". И едните и другите са бандити като бащите и дедите си от преди 30 години. Мръсна политическа ненаяла се пасмина.

от прошка, а от изгарящ срам, който да е гориво за поправяне на сторените злини дотук от всеки един! Всеки цървул си иска прошката и после започва да руши на нова сметка с "чиста" съвест! Пример-Бай Хуй...

Тиквата трябва да иска прошка от цял народ, че провали бъдещето на децата ви. И то само, за да се прави на премиер и да открадне няколко милиарда.

прошка давам само на онез, които бяха милостиви с децата МИ! остanalite, kato туркинята събил - да го духат!

За комунистите и техните престъпления НИКОГА ПРОШКА

За фашистите и "демократите"-никаква прошка!

Сигурно си наследник на тия що са избивали хора преди 9-ти като "държавни служители" и след 9-ти, като "опозиционери"?! Я млъквай, че точно заради такива като теб стигнахме на това положение на което сме сега!!! Преди 9-ти бащите и дядовците ви винаги са били с управниците, а след 9-ти набързо се пребоядисаха и отново станаха бис бизе с тия що гонеха и трепаха до преди няколко години и пак се намърдаха близо до властта! Пошли и долни мекерета! Четете архивните документи на полицията и милицията и там ще намерите истината за себе си!!! Спрете да се правите на демократи и всякакви други "демо" и "ати" защото сте чисти слагачи и сребролюбци! За вашата кръвнишка пасмина само парите са от значение и човешкият живот никога не имал и сега няма никаква стойност, само че сега нямате сгоден случай та да се окървавите отново!!!

Августовска жега, задух, никаква хладинка, пот отвсякъде се лее, а ние сме на нивата. Жътва е, ден година храни, работим до изнемога. Селото е опустяло, всички са на полето, мало и голямо работи. Тук-там се чува жътварска песен, но скоро стихва, силите не стигат, жътварите са превили гръб: душата се радва когато след теб лягат сноп след сноп. Само неколцина нехранимайковци от селото, най-големите калпазани, които никой не считаше за хора, са на хладина в кръчмата. Те самите се наричаха комунисти понеже щели да преобръщат света: дрънкаха там някакви глупости, на които никой здрав човек не обръщаше внимание; с една дума болни хора, ако мързелът е болест! Отвреме-навреме започват да пеят революционни песни, и премалелите от труд жътвари чуват бодрата им песен, която те крещят от кръчмата. Запомнил съм само припева, а именно: да-а-а живей, живей труда!. Като че ли днес го чувам: всичко живо работи и се трепе, а комунистите от кръчмата пеят за труда, майко мила! След време същите тези герои се оттеглиха на хлад из горите, станаха партизани, а когато се връщаха, пак пееха (те се извъдиха големи певци!): Ний идем бодри партизани (сиреч, както веднага хората го промениха на калпазани!) с нож и вилица в ръка! така съм я запомнил, истинските думи не помня. Тия същите станаха управници, тогава запяха друга песен: пребиваха хората за каквото им скимне, злобата си изливаха! Успяха за няколко години да разсипят китното ни село. Всичко опустя, стана невъзможно да се живее, тръгнахме на гурбет да си вадим залъка. Така стана какво ли друго можеше да се очаква от тия хаймани и разбойници?! Ех, Българио, какво направиха от тебе!

Вайша ?