Свалиха на пътя номерата на столичен водач

Столичен шофьор бе първият, който остана без номера на автомобила си, след като промени в Закона за движение по пътищата влязоха в сила от 21 януари.

Обратно в новината

Коментари - Свалиха на пътя номерата на столичен водач | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Той отказал да духа

сега като си купуваш кола, трябва да проверяваш в КАТ дали е със свалени номера, щото иначе няма да можеш да я регистрираш. Защото съгласете се , никой няма да държи в гаража нещо което не ползва и ще иска да се отърве от него. Коментари ?

ДОЖИВЯХМЕ !!!

Отказал да духа в дрегера и му свалили номерата ахаххаха А тези капути полицаите какъв накрайник са сложили на дрегера,нов разопакован пред водача или накрайника си стои от миналата година по това време и хиляди вече са му духали....работа за колегите и данъкоплатците ще плащат обезщетения,а толупите в синьо ни лук яли ни лук мирисали...

прав си баро,гяурите трябва да се стрижат

Най-накрая нещо хубаво да се случи в БГ. Надявам се бг селтаците малко да се стрестнат-тези същите джигити, който си правят гонки из българските пътища, но дойдат ли в Германия (или коя да е друга страна в ЕС) карат като невинни овци и спазват всвки знак и маркировка. Защо? Защото а кривнеш, а и колата са ти взели, и 3 заплати глоби ще има да плащаш, не дай си боже ипотека да имаш, да се чудиш на КАТ си плащаш първо или за покрива над главата си. Мисля, че тези глоби даже са малки, ВДИГНЕТЕ ГИ ОЩЕ, МОЛЯ!

Миналата седмица по пътя на тъмно имаше ПТП една полицейска кола застанала напречно на платното на разстояние 50м зад засегнтите коли няма светлини и пусната сигнализация и без малко да се ударя на полицейската кола каква безотговорност

Ах джигитчета, джигитчета, видяхте ли какво стана? Къде сега ще си избивате комлексите, къде ще се правите на мутри и мутреси. Жалки сте, слаби сте, нещата се променят и ще се променят, защото народа се променя има вече силно гражданско общество. Чалгата си отива постепенно, а на нейно място идва разума и реда!!!

А дано, ама ...

Представям си мисълта на джигита на пътя след тази мярка: "Трябва да си взема възожно най-евтината мощна кола или дори да и направя тунинг от рода на 500 коня в полско фиатче, за да не ме е яд като ми свалят номерата". Само с тази мярка няма да стане, най-много да изгори тоя оня в началото.

И къде ще съхраняват номера цяла година? Подготвени ли са поделенията на КАТ да складират номерата дълго време? Да ги пазят отговорно и добросъвестно? Ще има ли отчетност, инвентаризации?

За какво да ги пазят? Претопяват ги и толкова, така или иначе след една година пак щеше да му се наложи да я регистрира. А така се знае електронно, че колата е със свалени номера и няма право една година да получи номер. А пък ако толкова държи човека да си получи стария номер - сигурно е възможно да му напечатат същия.

Ами колата се води на фирма, сега кво'ш праим,а? Кой ке ми начислява данък УЙкенд и дали че го плащам?

Свършват буквите тъпако, и след това, какво правим, самият ти отиваш или баба ти и няма номер за нея!!!

Интересно, пича с никнейм 1 модератор ли е! Много тенденциозно апострофите към него се изтриват директно, но пък пълни смислени постове с безумните си писания. Или е трол, на хранилка в Дир.бг

България е единствената страна в белия свят, в която БУС лентата е препоръчителна :) Нямаме пари за камери... Или не искаме да има камери...

Неграмотни модератори, стига с това "насрещно". По-простите и от вас, а те са безкрайно много, веднага копират, каквото сте казали

Я е столичен,я е някой бежанец от провинцията!

В Русия се обсъжда варианта да се разреши на линейките, да таранират превозните средства, които не им дават път. Толкова им е културата на водачи.

В Русия линейките БТР-и ли са, или Т-72 ?

Когато тъпа блонди си е включила уредбата на макс, не гледа в огледалото, блее, само тарана ще спаси болния!!!

Късно паднаха от власт Герб, и успяха да прокарат терористични промени в ЗДП. И ни го начукаха на всички сега, вкл. и платените тролове, които са участници в движението. Да ни е честито другари! ЗДП сега е рай за произвол и безнаказаност на КАТ, и важно отстъпление от принципа за върховенството на съда, което отстъпление го нямаше даже по времето на тоталитаризма.

В крайна сметка нещо лошо станало ли е? Сгазени има ли? Или просто те дразни?

Добре де вдигате санкциите, въвеждате нови правила и други, но имам няколко основни въпроса: 1. Кога ще започнете да си събирате глобите и какъв механизъм ще измислите (действащ) за ефективно прилагане на наказанията. Събираемоста на глобите е под 25% ????? 2. Кога ще започнете да уволнявате корумпирани катаджии с манталитет на милиционери???? Не можете ли да схванете, че няй голямия проблем с манталитета на шофьорите е "чувството за безнаказаност"? 3. Кога ще спрете да толерирате - родата, приятелите, баджанаците, мутрите, бизнесмените, политиците и всякакви други привилегировани? 4. Кога ще промените цялата система на МВР??? То вярно, че лайно дето се рови - мирише, но народа е казал: "Рибара се вмерисва от към главата". Редовия катаджия прави това което му наредят от горе и си купува поста от началниците - с пари! Обществена тайна, ама знайна от всички. Да ме прощават част от служителите на МВР, знам че има и читави, но сте мноооооого малко на фона на останалите и накрая системата ви асимилира.

И откъде да ги вземат тези нови некорумпирани катажии? Освен уволнените митничари да ги направят катажии и обратно. Матряла е кофти. От народ андрешковци как да намериш свестни?

Камерите не вземат рушвети. Не искат отпуска. Не боледуват. Нямат махмурлук. И отпуска не искат. За чий го дървят живи хора по пътищата?

По голямия проблем от корумпираните катаджии са техните началници, започни ит "Главата" един жив организъм ако му отрежеш главата - загива, ако му отрежеш част от крайника - куца, но продължава да съществува. Сега разбра ли?

от 20 години шофиране по цяла Европа, виждам полицаи само в България. При това тези са си милиционери. Работата им е да подпомагат семейния си бюджет, а не да помагат на водачите по пътищата.

Колко автомобила с еднакви номера има в България? 100, 200? Наистина ли твърдиш, че нагло спрелите автомобили са с еднакви цифри. Тези с еднакви цифри НЕ пестят 5 лева за паркинг. Пестят смотаняците като Весо и тебе и паркират по детски площадки щото е безплатно. Нали?

И според теб наистина колко са специалните номера и регистрационни табели Ами аз съм виждал шест 6чи, 7 единици, оставям на страна огледалните номера ти кажи колко сте селянчетета само в София нас дето сме си на село за какъв хей броите! После, аз като съм от село и отивам в града оставям колата си на някой паркинг на моловете, по удобство, картата ми е в джоба с метрото, автобусни, тролейбусни линии. Докато не направят платени паркингите на моловете нито лев няма да платя за паркинг. Но пък ти питай она с петиците, с шестиците дали някога е платил паркинг -събирачите на пари сте еднакви наведени за палците с приспуснати гащи! Сменяй числото вече си преброен

Веднъж пък една линейка караше в насрещното, представяш ли си наглост? Светлинна и звукова сигнализация имаха ли? Ти за превозни средства със специален режим на движение чувал ли си?

някой може ли да ми обясни, кой и защо постави знак СТОП в паралел със знак за изход без предимство, на изхода от Дружба към Цариградско шосе до Печатницата? Крайно време е държавата да бъде заставена да си оправи абсурдите по пътищата.

Как да оправят нещо, чиновници зад бюра, като идея си нямат как се шофира. Пешеходни и светофари на магистралата слагат, хранилки 60км/ч на път с четири ленти , прекъсната линия в завой и непрекъсната на прави участъци с прекрасна видимост.... ей глупаци и милион да направите глобите пак ще си има кретени да нарушават правилата, поне ги направете адекватни за останалите шофьори.

.....и не на последно място...рушвета вече е 30 лв :)

... отказал да духа ... свалили му ...

Пак ли останаха катаджиите без пари...От другия месец да не глобяват само защото се возиш на кола...

ако се прилага спрямо всички водачи, независимо от материален и социален статус! За целта в населените места трябва да има видеонаблюдение. Например в Русе върху заледена настилка черно 100-годишно БМВ правеше лупинги и се радваше как хората, застрашени от удара му и чакащи градски транспорт тичаха ту в едната, ту в другата посока. И това от години този терор! Да не говорим , че в квартала кара с 80 км. в час!!! на 50 метра от полицейското управление. Но...никой не го пипа!!! Ако има видеоконтрол, който да регистрира всяко превишение, няма как да се правят полицаите , че не виждат и с 2-те очи и трябва да приложат закона!!!

И що мислиш, че собственикът на 15 годишно БМВ, трета употреба има висок материален и социален статус.

няма по-нагло и с чувство за безнаказанност същество от българския шофьор !

Това е работеща мярка. Болезнена, но работеща и за някои много заслужена.

тази мярка дали няма да доведе само до по бързото забогатяване на катаджиите.

От тебе зависи на кой ще си дадеш парите като те хванат - дали на държавата или на катаджията.

че като дадеш парите на катаджията ще са по малко и ще ти остане колата отколкото ако ги дадеш на държавата

няма излишни знаци ограничаващи скороста да ми отговори : Защо магистрала Тракия от Зимница до Бургас е с ограничение на скоростта 80км/ч след като тя е суха както през лятото? Вчера лично минах по нея спазвайки ограничението като очаквах през цялото време някаква опастност.

Има знак за ограничение 80км/ч и тебела Т14 "При сняг и зимни условия". това какво значи?

и няма допълнителна табела.

Ти наистина ли си глупак! Малко по -нагоре обясняваш на лудия, че няма нищо ,от неспазване на огрениченията щом няма пострадал, тука обясняваш знак и ограничение. Ами лудият казва че ограничението в квартала е 40 километра, линейките, драги безмозъчен спазва това ограничение въпреки звуковият и светлинен сигнал -това знаеш ли! И няма случай линейка да влезе срещу движеща се колона автомобили -НЯМА ТАКЪВ СЛУЧАЙ! За това и обвиненията са че линейката пристигнала късно. За разлика от нея ти претендираш ескорта да е нарушител на закона!

Селяните от София си мислят ,че всички им е позволено!!!

Важи за селяндурите /да не обиждаме селяните/ от цялата страна!

"Селяндурите В София",а не "селяните ОТ София" !Има съществена разлика.

Да. София се напълни със селяндури от цялата страна. Не знам защо си мислите, че като дойдете тук и си сложите софийски номера автоматично ще си промените и селския манталитет

Автомобилът със свалените номера е бил Жилула, Москвич, Форд Ескорт, Рено21, Фиат Пунто или Голф двойка или тройка. Малоумниците от КАТ се насират в гащите си, когато видят джип със затъмнени стъкла- толкова са прости и страхливи. не смеят да пипат такива - шубето ги тресе здраво, треперят им мартинките от страх на тия боклуци и утайки. Измет и паплач.

Толкова е окрадена Хазната... а мутрите мислят да я напълнят с глоби! Трагедия! Аз съм за! Но, искам ежедневен отчет от приходите от глоби и за какво се харчат! При липси - да се конфискува имуществото на цялата рода, че иначе само безимотни ще работят!

Пиян ли си? Не ти се разбира. При липси на какво да конфискуват имуществото на родата на кого?

Похвалиха се с първия, втория ще е след 2 месеца вероятно.

Я бъде,я не бъде!

Очаквам в скоро време корумпираните търтеи,лежеци, тлъсти, охранени охлюви дембели и нищоправци от КАТ, да започнат да свалят гащите на хората по пътя, за да проверчт аджиба- с долни гащи ли са или не. Не е това начинът. Има много по- резултатни алтернативи за справя с нарушителите на пътя. Освен това свалянето на номерата ще засегне ли например БМВ Х 7с номер- четири еднакви цифри и последне модел джип Мерцедес, пак с четири еднакви цифри и затъмнени стъкла, включително и предното? Отговорът, драги бели роби на труда и комунистическите мутри е - НЕ. Няма да ги засегне. Свалянето на номера ще повлияе само бедният, нию, безправен, беден, болен , стресиран и депресиран бял роб на труда! Всичко е циркаджилък и театро и касае едниствено бедните, малоимотни скотове, безправните червеи, които не могат да си платят изискуемия рушвет на КАТ.

гошо ли си, васо ли си, Пацо ли си, само ти знаеш колко поста си издриск,л? Нека да ти свалят номерата на колата и ще се убедиш , че има ефект.

Васо, факт е, че ПТП-тата се правят от такива пияни, бедни, смрадливи, глупави селяндурчета като тебе. Колко ПТП-та мислиш са направени от мерцедеси и БМВ-та с 4 еднакви цифри?

gonzales

спорите за глупости :-) няма ПТП-та направени от Мерцедеси и БМВ-та защото не са регистрирани. а не са регистрирани защото не ги спират катаджиите. а защо не ги спират? ... това Васо обяснява. иначе всеки е виждал луксозни коли спрели където си пожелаят, но не ги санкционират (водачите им).

ЧУдно. Дали ако за волана седи депутат или сина му или полицай или някоя известна мутра. Ще му бъдат свалени момерата?

за нарушение на пътя ти взимат книжката, закопчават ти колата на място и докато не ПЛАТИШ глобата не мърдаш от там!!!

Колата ми струва 500 лв. Може ли да им я подаря като рушвет?

Ти имаш ли други 500лв да си купиш нова?

са големи с цел тяхното събиране незабавен запор на возилото!!! При неиздължаване - изпълнително производство и продажба!!! Само като бръкнеш в джоба на българина започва да мисли правилно и да се държи нормално.

gonzales

при глоба от 2 хил. лв и цена на старата кола от 500 лв кога ще съберат глобата по твоята логика? ще трябва да продадат още 3-4 коли собственост на нарушителя :-)

може да засегне цялата собственост на длъжника - движимо и недвижимо имущество, прочети ГПК раздела изпълнително производство.

Браво! само така срещу идиотите ,които не разбират от дума.

кои са идиотите?!?

кои са идиотите?!?

Погледни в огледалото ...

Bravo! Eto tova se kazva zakon. Taka tryabva da bade. Jiveya ot okolo 40 god. v Dania i vinagi sam se chudila kak e vazmojno da se otkazva na policiyata da te kontrolirat dali si pil ili ne, a i tova, che globite v Balgariya se objalvat. Ami globa e globa. Znachi si napravil narushenie, za da te globyat. Bravo na tezi, koito nai-posle uspyaha da prokarat tozi zakon! V Danua ot godini globite sa soleni, mnogo soleni kakto se kazva. Taka, che vseki da si ponisli dali shte pravi narushenie ili ne.

вместо да прибират номерата да копаят метрото

Свалят номерата на гошо и копаеш метрото за една година, безплатно.

gonzales

защо само за софиянци да се мисли ? нека да копат на полето вместо н метрото. така ползата ще е за всички , а не само за голямото село.

как така ще им духа без пари

Само така

Колите не са виновни. Оставете им номерата. Наказвайте който нарушава законите по начин така,че да не го правят отново. Иначе това е си е чист рекет. Ако не можете да измислите закони може да се препишат. Няма лошо. Първо влизаш в ареста, отиваш на бърз съд следващия ден и се замисляш.

а от водач. Само под страх от спиране на возилото българските водачи могат да бъда приучени към спазване на някакви правила. ПОДКРЕПЯМ законодателните промени! Този водач след една година ще си помисли как ще шофира!!!

по добър начин от този да ти оставят колата без номера и да те направят пешаходец за една година!!!

Много хора си заминаха само защото колата наистина не е виновна , но Пацо решил да кара пиян и убил невинни хора.

КАТ ако се поразмърдат малко повече, сигурно за една седмица ще има 100 свалени номера.Иначе така трябва. С варварите по варварски.

Не знаех, че досега е било разрешено да се кара в насрещното на магистрала!:)))

gonzales

то не е било и забранено. сега просто го узаконовяват като нарушение със съответните санкции.

Аз пък винаги съм си мислил, че късите светлини са задължителни за тунел - аз ли не съм чел ЗДП или депютатите в параламенто само са отчели дейност????

На колите с фабрични дневни светлини, задните габарити не светят! Та за това!

Глупости на търкалета.

Номерата не карат колата. Може ли без номера? Без гражданска и др. глупости?

Хайде хаирлия да е! Дай Боже повече такива случаи през тази година!

Tози сам ли трябва да си свали номерата и да си духа ? йоутуб/watch?v=dfGOqErTi-Q

Установено е, че и най наглите шофьори стават много сговорчиви и любезни, като им наложиш прангите и в затвора да чукат камъни. Това е начинът, почти винаги работи.