Ердоган слага ръка на Генералния щаб и разузнаването

Предвижда се всички военни командири в Турция да минат на пряко подчинение на военното министерство,а Генералният щаб и разузнаването ще докладват на президента

Обратно в новината

Коментари - Ердоган слага ръка на Генералния щаб и разузнаването | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако Ердоган мине на независим преглед в която и да е, само не турска, психиатрична клиника, няма да излезе от там до живот.

Точно ТОВА в най-скоро време ще му изяде главата!!!!Военните в Турция НЕ СА като наще "паркетни" генерали!!!! За разлика от българските, турските им колеги са БОЙНИ офицери!!!!! ЩЕ ГО СВАЛЯТ!!!! Ердоган ще се чуди КАК и от КАДЕ му е дошло!!!!

Нищо ново! Атентатът в църквата "Св. Неделя" в София през април 1925 г. е осъществен от функционери на БКП, но е използван от правителството на ДС (Демократическия сговор) за унищожаване не само на комунистическата, но и на цялата лява опозиция в България. Това става чрез масово изтребление на неудобни на властта хора по ПРЕДВАРИТЕЛНО съставени списъци. Наличието на такива списъци е установено от анкетни комисии, посетили България през 1925 г. Примерите с България и Турция далеч не са единствените. Разлика има само в мащабите на репресиите. Броят на жертвите на Априлските събития през 1925 г. в България многократно надвишават броя на загиналите през Юлските събития в Турция през 2016 г.

към туркито фъф форума: ти си от друга държава, не ни занимавай с проблемите й. живееш тука, имаш бг гражданство, родил си се тука най-вероятно, но си толкова бъгарин, колкото са нигерийци англичаните родени в нигерия. ти не се гордееш, че си бъгарин, не искаш да се наричаш бъгарин; имаш двойно гражданство, защото не искаш да изпуснеш добрите условия тук, а принадлежиш към друга вяра и държава, всъщност

В момента в Кьолн се провеждат два митинга с турски знамена - един в подкрепа и 1 против Ердоган. Той е бесен защото немските власти не му разрешиха да говори в ефир на поддръжниците си.

много търки са влезли фъф форума и коментират. плюят нашата политика /вътрешна/. добре! ОК! кофти е. но имате търкия, гледайте там да е добре, а че тука било зле, какво ви пука?

Вече и официално си признаха за това дали е бил контролирано организиран преврата. А ето го и официалното признание: "Тази седмица турският министър на енергетиката Берат Албайрак заяви, че властите са изготвили списъци с членовете на мрежата на Гюлен още преди пуча."

Какво точно доказва това!? Ти сериозно ли си мислиш, че в България няма списъци с негативно настроени към властта хора. Да ти припомня ли за Цецо-Ухото?

А в БГ са изготвени списъци на соросоидите... и когато Тръмп влезе в Белия дом ще има метла и у нас...

Какво иска и какво решава да прави с Родината си е рабора само и единствено на турския народ. Ние нямаме право да мислим, решаваме, прогнозираме, умуваме кое е правилното за тях и кое не. Добрия съсед е много по важен от чуждия идеолог. Нека не се поддаваме на излишни емоции и чужди внушения. За България е жизнено важно да бъдем добри съседи с Турция. Нямаме какво да делим ДНЕС. Нека да се уважаваме и живеем в мир.

та те са ти в родината, бе приятел, и тука си развяват байряка. за какво добросъседство говориш. та те са нациналисти и ти искат територията, не явно, а с икономически средства.

Това означава, че сме слаби и трябва да се поправим, а не да ги мразим.

Дрън, дрън та пляс! Точно защото ти е съсед имаш право и си длъжен да се месиш и да определяш! Все едно да нямаш право да кажеш на комшийте да намалят музиката или да си правят ремонти по цяла нощ?!?!? Съвместното и/или близко съжителство изисква съобразяване и компромиси! Няма такова съжителство при което всеки си прави каквото иска! А тия диви азиатци дето искат да влизат в нормалния свят много ясно трябв ада разберат че имат още много да учат и не е европа дето трябв ада се променя а те !!!

Да напомня кой е Мустафа Кемал( Ататюрк): Идеен последовател на движението Иттихад ве Тераки(Единство и Прогрес) , т.нар. младотурци, националисти. Именно те са извършили доста военни престъпления , вкл. в Армения( при всички провокиращи фактори отговорът е меко казано бил "несиметричен", т.е. геноцид) и в България( дори да е било като някакво отмъщение). Така че, моля Ви - елате на себе си и стига сте ревали за превратаджиите и военната хунта.

вие търците сте националисти, гордеете се не с бългаското, а с тръцкото! а живеете и се размножавате в бълхария! не ви е срам,

Националисти има навсякъде, приятелю - и в Турция, и в България, и в Япония. Въпросът е да бъдат озаптявани, че иначе правят големи бели. Но, вече стана икиндия, време за ракия, а с ракията идват и псувните, пък на мен не ми се участва в такива разправии.

От кой точно подвид на макаците е баща ти- от тези с дългата козина- или от тези с дългите опашки!?

Крайно време е медиите да спрат да пишат ''опит за преврат" Правилното е- Инсценирания преврат от ердоган. Цирк анадолски с пълна сила, това ще продължава още бая време.

hakan fidan, haklar fidan - ти ли си посадъчния материал тука в бъгария? а? ти ли си молепсан от аллах да се "разсаждаш" по българско? би ли се нарекъл "БЪЛГАРИН"? не мисля че трябва да коментираш бъгарска политика. не би имал никога бъгарско самосъзнание. ако бъгария беше по голяма страна по силна и с по важен статут на политическата сцена, тогава може би щеше да се замислиш дали ще се наречеш с това старо и славно име "българин". ..... аз се въздържам от коментар по каквито и да било търкски въпроси. тя за мен е чужда държава.

Защо се ядосвате излишно? Статията, която коментираме е за вътрешните дела на Турция. Да,бих се нарекъл българин, български гражданин съм, плащам си данъците и никого не грабя и не тормозя. Но не смятам,че национализмът е хубаво нещо, а напротив.

ние българите, не ви желаем тук, защото не сте обикновени чужденци, а се населявате и умножавате, образувате общности, установявате ваши нрави, националистите сте вие. никой бъгарин и която и да е друга християнска общност не би посмяла да развива колония в търкия, ....

Не се ядосвай. Прав си да отбелязваш , че се коментират вътрешно турски работи и не е наша работа да вземаме участие в тези дебати. И за съжаление има българи, които изобщо не са българи. Влагат излишни емоции под давление на това, че симпатизират на други страни. Българите и българските турци са една общност, както и с турците сме добри съседи. Дано така да си остане. Няма какво да делим в този опасен свят.

1 Въпрос в коя държава е измислен термина разделение на властите. 2. Въпрос : колко от мъжете в тази държава са с обратна резба. 3. В коя държава през 20 век протича за пръв път педерастко сексуалната революция. 4 Кой поема щафетата в средата на 20 век. 5 Кои са съвременните стожери на индивидуална мъжка любов известна като лаже маже в нашият пантеон на изродите.

чиста Ислямистка диктатура.....налага си исляма и джихада и т.н.,кой му вярва?

У нас президента е върховен главнокомандващ на въоръжените сили на България.Също така той назначава и освобождава висшия команден състав на въоръжените сили.Може да обявява военно положение.Може да обявява война.Президентът е и председател на Консултативния съвет за национална сигурност и т.н... Какво точно повече иска Ердоган ???

така е но нашия президент е пу*ка и служи на олигархията и понякога заради тях отнася някой шут. а онзи рязания е марионетка на тези които искат целия свят.

към назоваващия се "дпс"-то 1. правата са ви в търкия, ако там нямате логично ли е тука в бъгария да имате! 2. има ли българска партия в търкия? и дали някой ще даде да се меси в "парламента" ви?

В Турция няма българска партия по простата причина, че в Турция българите са много малко и не могат да сформират партия.

на коя друга народност има партия в търкия?

Кюрдите, единственото значимо малцинство имат няколко партии, но има и други малцинства с техни парти или организации.

и другата проста причина е, че няма друга държава която да го позволи, и ако правителството го позволява няма нормален народ който да го търпи

И колко точно "малко" са бе лумпен и долен чуждопоклонник, кажи след като говореше колко (малко) били българите в Америка, че и дори и желаещите да емигритат там? Кажи колко бе кретен, когато става дума з аконкретни цифри няма малко и много, ИМА КОНКРЕТНИ ЦИФРИ, ПРОЦЕНТИ И СЪОТНОШЕНИЯ, НЕГРАМОТЕН ИДИОТ И ЕВТИН МАНИПУЛАТОР! Кажи колко са "маллото" българи в Турция и има ли и колко много са турците в България, според тъпия ти лумпенски мозък, или каквото имаш там... И колко точно е минимума българи в Търция, според такъв като теб, ЗА ДА МОГАТ ДА СИ РЕГИСТРИРАТ БЪЛГАРСКА ПАРТИВЯ ТАМ? Отговори, бе, идиот? И всъщност ти чий изобщо го дириш тук, в български форум?

А какво е диктатор,че не се сещам и що е толкоз лошо.

Сбъркал си форума - тук е за възрастни и грамотни хора, които за завършили поне начално и средно образование. Но за твое оправдание не си само ти.

abasador

та и аз, не знам що е това диктатор, ама така знам от историята, че добър диктатор нЕма. Лек ден.

Чакаме го скоро да излезе и да обяви, че е султан Реджеп и да си увия един парцал около главата, защото султаните нямат корона ами се увиват с парцал все едно са ударени яко по главата...

Чакай сега този султан ли е или диктатор . Май педалите не можете да се ориентирате.

Ердоан не "слага ръка", а слага край на двувластието в Турция, което беше едно ненормално състояние. Не може в една страна да има два властови центъра. Впрочем, още преди повече от година американският посланик в Турция беше говорил, че "в Турция предстоят големи промени". Т.е. работата се е пекла отдавна. Ама ядец - турският народ доказа, че е достоен за независимостта си. За разлика от някои други, които верни на ратайския си инстнкт все си търсят господар да му слугуват. Имам предвид Полша, прибалтийските държавици и пр., не България( българските политици са друго нещо).

Скрий се бе някъде, бе лумпен, заедно с любимия си диктатор Ердоган. Дреме ми на шишарката какво прави този своите роби там, стига да спре да ни се бърка на нас в България и да озапти мекеретата и службите си на територията на България!

Ти се скрий епистоларен скункс и форумен графоман такъв и престани с логореята си, че овоня Дир-а.

R-Доган си е ваш човек, радвайте му се. Тъжното за мен е, че покрай R-Доган, почна да ме страхува и Путин. Вярно, за разлика от БГ, сте развиващи се държави, ама да не си украинец около Новорусия, и българин около нео-османската анадолска демократура.

Путин ви "страхува"? Интересен принос към диалектологията на българския език. Обърнете се към Института по български език илитература при БАН - ще Ви се зарадват :))

факт на преврата показва едно: Ердоган сигурно е наясно, че ако американците са решили да го свалят може само да си "изгори" ръката. Въпрос е какво са се разбрали Москва и Вашингтон. Само дето Ердоган много често контактува с руснаците напоследък ...:)

Разбрали са се естествено. Ердоган сам пада в капана. Затяга всички въвежда диктатура. Населението в страната можем да го разделим така. 50% за ердоган ислямисти, 25% светски умни млади начетени хора, 25% кюрди. Предстои сблъсък на тези 3 групи и разпокъсване на страната. Не ми се мисли какво ще е когато Едоган опъне краката. И като го гледам продължава да навлиза в организираната клопка. Тъпчо. Дано не пострадат и страните около него.

Какъв е процентът на живеещите Там До сев.бряг на Босфора ? (,защото Всички Знаем че ТамИменно Са Прогресивните)

че ние си имаме бдящият над всички, специалиста по всичко бат' Боце. Той знае. Спете спокойно-не мислете изобщо :)) !

Ердоган слага ръка на Генералния щаб и разузнаването В рамките на шегата- долу мръсната ръка на Ердоган от Генералният щаб.

Местанката направи добра инвестиция. Върза се с Ердоган и спечели. А Доган и ДПС да се прескачат с Путю и фалиралата бензиноколонка.

За агент Паве и агент Сава от ДС ли става дума?

...е пътник...защото тръгна на "еб...страна"по пътя на голямата геополитическа игра...не е ясно само дали си дава реално сметка какви ги върши..последната грешна стъпка която ще направи е сближаване с русия и откриване на прозореца за руската икономика на юг...само,че тя от изток е затворена от евросанкции..предстои с брексита да бъде затворе в южна азия-индия,пакистан,шри ланка и мианмар..в югоизточна азия е затворена от тихоокеанското икон.сътрудничество...така,че това което ще направи ердо е пикане накриво..единствения въпрос който се поставя в тая игра е колко време ще го траят....още..

Имам чувството, че "демократична" Европа съжелява, че в Турция пучът на терористите не успя.

Аз имам чувството , за "хаотична" Европа, а не за "демократична"

за познатията ти по външна политика, но знам определено, че се пище съжАлява...:))

Възможно е да е техническа грешка.

Като говорят за неуспелия метеж в Турция повечето европедски коментатори, както и американските надути пуяци все едно страдат от някакъв тъп, упорит зъбобол. Искаше им се да успее пучът, искаше им се, та им се викаше, ама -на, не успя!

Аз пък си мисля,че в Турция преврата не успя ,защото така е планирано-дали от Ердоган или от някой друг.Ще го оставят да вземе цялата власт,да преяде от власт и накрая ще се пръсне от преяждане. Същите тези,които днес го подкрепят ,утре като останат без работа и огладнеят ще го свалят!

Турция е прекрасен и христоматиен, съвсем нагледен пример как СЪВРЕМЕННА ДЪРЖАВА, В КОЯТО ФОРМАЛНО ИМА "СВОБОДНИ И ДЕМОКРАТИЧНИ ИЗБОРИ", и е ... *БИЛА) ПРИЕТА КАТЕГОРИЧНО ОТ СВЕТА И ОСТАНАЛИТЕ ДЪРЖАВИ, И ПО-ТОЧНО И НАЙ-ВЕЧЕ ОТ ... УПРАВЛЕНИЯТА ИМ, ОТ ПОЛИТИЦИ И УПРАВНИЦИ, И МЕЖДУНАРОДНИ ИНСТИТУЦИИ ЗА ДЕМОКРАТИЧНА ВСЪЩНОСТ НЕ Е! Което навежда на размисъл кои са наистина основните предпоставки и фактори, и критерии една държава наистина, а не според лакардиите, лъжите и манипулациите, или неразбирането и тъпотията на политици и управници, дори и те да са единни по въпроса, ДА Е ДЕМОКРАТИЧНА, И КОИ - ДА НЕ Е! Явно, че един много основен фактор са истински информираните, наистина свободни и демократични избори. Но не само това. Очевидино, че много голям фактор е и НИВОТО НА ОБЩЕСТВЕНО-ИКОНОМИЧЕСКО И ПОЛИТИЧЕСКО РЗВИТИЕ НА ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО, НА НАРОДА, И ОСОБЕНО ... ОБРАЗОВАТЕЛНОТО МУ УИ КУЛТУРНОТО МУ РАВНИЩЕ, ТРАДИЦИИ И ИСТОРИЯ! Ако даден народ е бил и живял дълги години в мизерия или под диктатура, например, ТАМ ДЕМОКРАЦИЯ НЯМА И НЕ МОЖЕ БЪРЗО, ОТНОСИТЕЛНО ДА КАЖЕМ С ЕДИН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ ДА СЕ УСТАНОВИ, говоря за истинска демокрация, И СТВА МНОГО ЛЕСНА ЖЕРТВА НА РАЗНИ ДИКТАТОРИ И ДИКТАТУРИ, ОБЛЕЧЕНИ В ЛЪЖЕПАТРИОТЪЧНИ ПРИЗИВИ, РЕЛИГИОЗНИ И ДРУГИ ИДЕОЛОГИИ. Тоест, демокрация НЕ може да се внася и привнася мханично и веднага, отвън, преди да ги има ПРЕДПОСТАВКИТЕ ЗА НЕЯ, КОИТО СЕ СЪЗДАВАТ И УТВЪРЖДАВАТ С ГОДИНИ, ДОКАТО НАРОДЪТ "СИ НАУЧИ УРОЦИТЕ", и то не в условията на диктатура или други екстремни такива (на война и пр.), и само и единствено ПРИ ОПРЕДЕЛЕН СТАНДАРТ НА ЖИВОТ! Другото е вятър и мъгла, и лакардии на меркантилни политици и съшества и групите и клановете и интересите им, които нямат нишо общо с държавните, народните и обюочовешлите, а са всъшност контрапродуктивни!

И кои 5 ( пет ) езика знаеш? Австрийски , канадски , австралийски , кубински и швейцарски ? Я напиши нещо на един от петте ти езика , да те видим колко си в час .

какво го питаш за езици, вън от страните към които има афинитет! не си гледат тяхната страна ами тръгнали по света да се размножават да се заселват, партии да правят, ... тези не са за пускане до прага на къщатат ни, ние сме им дали правото партии да правят

Ганчо бре! Вие не ни давате права- те са дадени "свише" от самото ни раждане. Що се отнася до "месенето" в чуждите дела- ами не се ли сещаш, че си тръгнал чужда държава да "оправяш"- или Ганьо Балкански по принцип е зле с логиката- както във милиционерския виц?

Струва ми се важно да се отбележи какъв е ясно очертания профил на подръжниците на ДИКТАТОРА Ердоган и ДИКТАТУРАТА МУ в България: Това като правило е НЕГРАМОТНО ИЛИ ПОЛУГРАМОТНО СЪЩеСТВО, КОЕТО СИЛНО МРАЗИ АМЕРИКА И ЕВРОПА, И ВСИЧКО СВЪРЗАНО С ТЯХ, И СИЛНО ЛЮБИ ПУТИН! Но в определени моменти, когато например Путин и Ердоган се скарат, НАДДЕЛЯВА ЛЮБОВТА МУ КЪМ ПЪРВИЯ:) И обида много често да се представя, че говори от името на народа или поне от мнозинството българи, макар че простотията, неграмотността, хейтърството му и опорните му точки, КОИТО ПОВТАРЯ И ПОТЕРТВА, ВЪРТИ ДО ВТРЪСВАНЕ, категорично го издават! Тези и подобни съшества използват цялата гама от до болка познати ни трикове и прийоми на трола, на платения и професионалния трол, като особено "изтънчен" подход при майсторите сред тези и бригадата им е да се представят на довчерашни демократи и свободни инезависими граждани, които ... са прогледнали и са се разочаровали - това с цел да обезкуражават и пасивират хората, на които им е писнало, и да внушават чувство на обреченост и безперспективност! Основното при тези, че че винаги проемат желаното от тях, или по-скоро от хосподарите им и опорните им точки, ЗА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ИЛИ НЕИЗБЕЖНО (например че Тръмп със сигурност щял да стане президент), И СЛЕД КАТО ЖИВОТЪТ И СЪБИТИЯТА ГИ ОПРОВЕРГАВАТ, АВТОМАТИЧНО СЕ ПОКРИВАТ (ПО ТЕМАТА) И ... ЗАПОЧВАТ ПО СЛЕДВАЩАТА ОПОРНА ТОЧКА! И разбира се най-типичното за тези, ПОВТАРЯТ НЕПРЕКУСНАТО, ДО ВТРЪСВАНЕ ОПОРНИТЕ СИ ТОЧКИ И ЛЪЖИТЕ, ПО ПРАВИЛОТО ИМ :ЕДНА ЛЪЖА, ПОВТОРЕНА СТО И ХИЛЯДА ПЪТИ, ОСОБЕНО АКО Е НЕКОНФРОНТИРАНА (затова им трябва останалите да са пасивни и "неконфронтационни", тоест да сме се ... ПОМИРЕЛИ, ДА СМЕ СМИРЕНИ...), СТАВА ИСТИНА!" Общо взето тъпи и досадни неща на тъпанари и за тъпанари, или невнимателни хора!

+++...+++...+!

КЪМ писача назоваващ се ДПС! ааах търки резашко! върви си коментирай търкските проблеми в търкия, и не ни занимавай с вашта трсна. ти, дет живееш в БЪгария, Германия, Австрия, Холандия, Франция, Дания и др. си си търки и няма станеш истински гражданин на съответната трана, ще си си търки и това е! И мюслиманин! и ще мразих христиенЯт. Кои будали" та пуснаха да се разселиш из евреиопа! Та сега заедно с бежанците ставате 5 пъти повече мюслюманя от преди! ХристиенЯт ше го духат! Вашта религия е мъртвешка!

Типичен представител на утайката на всяко едно общество- неграмотен, озлобен и лесен за манипулиране- на такъв само трябва да се размаха някой плакат под носа и да му се прошепне- това е смъртният ти враг.

имате си голяма страна оопрявяйте си я, и не посягайте икономически на други. не се стремете към власт, към създаване на партии, приберете се в страната си и не ламтете за чуждо християнско! "дърпайте чергата" от към изток, .. ваше източно!

Мръсният гаден фес друго не знае освен мракобесие и тирания!

Путинофилите са ибрикчии на Ердоган, защото Путето е стар приятел на Турция.

Ердоган тепърва тръгва по пътя на Борисов. И трудно ще го стигне.

И кога Борисов е арестувал 10 000 и уволнил 40 000 за седмица ?! Такива чистки не са познати от времето на Сталин...

Ти май забрави какво направиха превратаджиите в бивша Украйна след преврата и до днес???

ми те тези 10 000+другите 40 000 умряха от естествена смърт-глад

Знаете ли какво си миля? Колко интересно щеше да бъде, ако имаше един и Бойко Борисов, точно такъв, какъвто всички го знаем и познаваме *и Ердоган съшо) в Турция на Ердоган, каквато е сега! В смисъл - какво щеше да стане, ако двама такива трябва да си ги мерят в една и съща държава! Или пък да имаше един Ердоган в Русия на Путин... Как щяха да си ги мерят и премерят на кой му е по-голям?!?

Мисля, че някой като г-н Методиев би го "докарал" в Турция най-много до разсилен в някое селско кметство. Просто той няма дар-слово и умстеният му капацитет е силно ограничен- няма как да е достоен конкурент на Ердоган, който при всичките си недостатъци е прекрасен оратор и се отличава с непоколебима решителност. Спомням си , че г-н Методиев посъветва преди години Ердоган да подаде оставка по негов пример, защото един окървавен нос показан по телевизията му беше дошъл в повече.

Присъстваме на историческо събитие - раждането на една Нова Турция. Турците не позволиха Задкулисието( олигархичната каста на военните и САЩ) да определя бъдещето им. Ние защо позволяваме?

Погребвате държавата на Ататюрк и си правите шириат, като иранците...

Вие какво точно знаете за Иран? Аз занам например, че там средната раждаемост в последните 5-6 години е 2,3 деца на жена. Това говори недвусмислено за едно - високо образователно ниво. Иранската икономика бележи стабилен ръст от почти 4% годишно( сравнете го с този в ЕС и САШ). Провеждат се парламентарни избори. В сравнение със Саудитска Арабия( любимка на САЩ) Иран е една демократична страна.

Какво рониш сълзи за държавата на Ататюрк?Да не ти е Родина?

Dobromir Dimitrow

Нищо общо няма Иран с турция, ама нищо общо, дори и в религията!!!

Ти си откровен и кръгък идиот, без никакво извинение! Май се налага, идва време, когато вече трябва съвсм открито да се преброиме, и всички тези, които толкова много се възхишават от Путин, да си заминават при Путин, които обожават Ердоган, да замоинават при него,...които мечтаят за Америка, да идват тук, ... А НЕ ДА СЕ КРИЯТ КАТО МИЩКИ И ДА ОПИТВАТ ДА ЛЪЖАТ И МАНИПУЛИРАТ, ПРАВЕЙКИ СЕ, ЧЕ ГОВОРЯТ ОТ ИМЕТО НА ВСИЧКИ, НА НАРОДА, ИЛИ НА МНОЗИНСТВОТО, ТОЧНО КАКТО ЛУМПЕНИТЕ В ПОЛИТИКАТА И В УПРАЕЛЕНИЕТО, С БЕЗОБРАЗИЯТА И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИМ, И БЕЗОТГОВОРНОСТТА И АНОНИМНОСТТА ИМ, КОЛЧЕМ СТАНЕ ВЪПРОС ЗА ОТГОВОРНОСТТА ИМ ЗА ПРЕСТЪ;ПЛЕНИЯТА И БЕЗОБРАЗИЯТА ТЕХНИ И НА ТАКИВА, КОИТО И ТЕ СА ЗАЩИТАВАЛИ И ПОДПОМАГАЛИ, ВКЛ. С ПОДКРЕПАТА СИ, ТОЧНО КАТО ТОЗИ ОТКРОВЕН ПУМПЕН И ИДИОТ, КОГОТО РЕПЛИКИРАМ В МОМЕНТА!

Характерно за всички лумпени е, че винаги са с властта, със силния на деня. Характерно за интелигентния човек е съмнението, той винаги е в опозиция на властта. В момента САЩ са световен властелин, господар и тиран номер едно, а българските политици са обикновени американски лакеи. Но защо няма много желаещи българи да емигрират в САЩ?

Надценяваш всякакво чувство за хумор с манипулацията си. Турция върви към диктатура, народът е оскотял до такава степен, че се кланя своя "султан", религиозния фанатизъм набира скорост, интелектуалци, свободни журналисти, съдии, културни дейци, писатели с различно мнение биват гонени, уволнявани, съдени. наблюдава се разграничение от светските ценности и замяната им с религиозни. Престъпление е да уволянваш 30 000 (!!!) учители и просветни дейци, като им вменяваш някакъв малоумен мотив! Един незрял народ със стадни инстинкти има нужда от господар. :-). Когато религията и Ердоган обсебят и последната функционираща светска институция, изпростяването ще е повсеместно и необратимо с фатални последствия за държавата и хората в нея.

Мнозинството от тези "учители" са муалими в религиозни училища, където са преподавали доктрината на Гюлен, така че недейте да ревете за тях. Повечето уволнени "университетски преподаватели" също са довлечени в университетите от гюленистката вълна преди няколко години, фетулахчии-полуинтелигенти, коити ядат на вестници върху бюрата си в ректорските кабинети.

Това ви разправя ердоган. На практика, присъстваме на НАЙ-ГОЛЯМАТА чистка на прогресивни хора в региона за последните 70-80 години. Тези 3,000 съдии и те са хора на Гюлен, нали, както и всичките уволнени учители и академици?!? Щр ти кажа как ще се развият нещата в Турция от тук нататък. Най-напред, Америка ще ви удари с всичко, което има. И ще бъдат съвсем прави. Те обучиха армията ви и я въоръжиха. Вие отивате при Путин и открито обвинявате САЩ, за вътрешните ви проблеми. Резултатът ще бъде ужасяващ за Турция и особено за малкия и средния бизнес. Икономиката ви ще се срине. Инвеститорите вече си опаковат багажа. Никой не иска да работи в една държава, където законът е думата на един луд ислямизиран нарцисист. Кюрдистан идва. И не можете да го спрета. Има голяма вероятност от гражданска война. ердоган насади в обществото страхотни противоречия. Антагонизмът ще избухне скоро и контролът над силовите структури само ще направи сблъсъкът по-лош. НИКОЙ няма да ви помогне, освен, може би, Русия. Американците са ви бесни и нокой няма да тръхне срещу тях. Забравете за Европа. Поне за 100 години. Накрая, ще свършите като една раздирана от войни треторазрядна страна, вероятно ще загубите и територии. И за всичко това, ще трябва да благодарите на сегащния ви "велик" лидер.

Ердоган слага ръка на Генералния щаб и разузнаването Дайте му и званието генералисимус,за да си дойдат нещата на место.

САЩ, стойте мирни, оправете си отношенията с Ердоган защото Бардак в Турция не ни трябва, нито на вас,нито на никой. При положение,че мнозинството от турския народ ви мрази освен Ирак и Сирия т.е. хаос,за да ги държите друго не можете да направите,а дори вие нямате нужда от хаос в Турция.

Ердоган направи нов 9-ти Септември в Турция покрай тоз смешен преврат... Следващите 2-3 поколения в Турция са обречени

Слепия си ти защото тъп. Боли ни това какво прави Ердоган с подкрепата на мнозинството тури. Държавата си е тяхна. Важното е да не излъчват нестабилност и хаос като Сирия и Ирак. Стига вече сме демократизирали чужди народи. И са ти платили да мислиш турците за 3 поколения напред, няма ли да анализираш Бг за 3 поколения напред?

Въх ! ...- мъ такая-же у Вас ..ъъъ...незнамтамкваси ! - наплао Ви виждам у москвича ! ..как 'разбивате' Всичкото-му амеуиканьетс...с МръснаГаз... После баааавно на първа... ... И ! - Кругом ! (Е, ако успеете да Включите ! ...примерно на 'задна' де ;-)

Потребителят с ник "ДПС" да не би случайно да е професор Вучков под прикритие? :-))) Размахва с пръст, поучава, говори от последна инстанция, самоизтъква се до засиняване :-), използва смехотворна ирония и сарказъм (?), говори прекрасно пет (5) езика с изключение на българския :-). А бе, въобще гениален космополит, разбиращ от световните тенденции. Не му ли стига "световния" телевизионен ефир, та разиграва клоунадите си и тук? :-)

Изказвам самом оето виждане по дискутираната тема! Цитирай размахване с пръст! Разбира се трябва да се нагаждам към особения стил във този форум. Прави каквото може.

"Разбира се трябва да се нагаждам към особения стил във този форум". Това каза всичко за теб. Благодаря ти за признанието, че си нагаж..ч". По-добре не можеше да си го признаеш.

Двете кочини с имперски амбиции (туркия и рассия) формират гео-политическо менгеме ,в което малка България е по-средата...та дръжте барута сух, братя!

да, ама няма барут вече, "зеха ни го, няма армия вече, разтуриха я, няма казарма вече, отмениха я, няма мъже вече, само застраявящото "старо" поколение

България е създадена с европейски консенсус през 19-ти век като буфер между Руската и Османска империя. Не и приляга сега и няма да има никаква полза да става ръжен в ръцете на САЩ срещу съвременните Турция и Русия.

Само пропускаш, че и двете империи ги няма от доста време, а ний пак сме тук :)) И нито рассия ,нито туркия има сили да станат пак империи

че дужбата на русия и турция е вечна историята помни много ако едната империя/император/ се помисли за по по най

Тръгнали слухове за нов опит за преврат и тази нощ силите за сигурност са обградили базата в Инджерлик, за да я пазят. Понеже турците са убедени, че САЩ им правят превратите, гражданите провеждат многохилядни демонстрации около базата с викове алахакбар и призиви войските на НАТО да бъдат прокудени от страната. Официалните власти уверяват, че на територията на базата просто се проверява системата за сигурност, но днес там ще пристигне американския генерал Джоузеф Данфорд.

Дано султанът се скара със щатите...само ще спечелим от това

Ще спечелиш ядрени ракети от Турция в БГ, 10 000 американски гмо войници,и още от Нато. Това е смъртна присъда,а не печалба.

10 000 американски войници у нас е много добра идея - нито на путлер ,нито на султано му стиска да нападне американска армия...

Безпокойство е да граничим със султанат, в който поданиците са алахакбаровци. Безпокойство е глобалният джандар САЩ да се намества в нашата къща и от тук да се зъби на противниците си. Безпокойство е лицемерието на Мечката, която отдавна е отписала от вниманието си България. Безпокойство са вечно наблюдаващите и шокирани педераси в Брюксел. Най-голямото безпокойство е, че българската държава е завладяна от леви и десни безскрупулни евроатлантически олигарси, които оставиха населението без държава.

научихте ли! регистрирали са дост, какво правим от тук нататък! орките искат земята, властта, хората - искат колония пак да сме...

Първо ще изритаме рушнаците , които не знаят Български обратно в ''могучая'' :))

после нас, бъгарите, нали?

защо минус бе търки! кажи си мнението какво се страхуваш, не си в търкия, тук може всичко да кажеш, не само един плах "-".

Си Стоя Твърдо на Предложението към Нас-Всички !

съкратено "ССТ на ПНС". добре и какво?

Ердоган укрепва личната си власт в Турция и едновременно се готви за новия полит. курс на САЩ, когато Белия дом бъде овладян от т.н. изолационисти. За промяна в политиката започна да се говори открито и във Франция. И в РФ Путин започна кадрови промени в правителството/засега плахо и внимателно/, изцяло съставено от либерали, идейно близки до отиващия си вашингтонски елит. С наближаването на октомври такъв ще бъде тренда на много места. Кардиналната промяна във Вашингтон ще разтърси елитите в много страни по света.

Не проумявам защо ВечноСеОпитвате от десет-кладенеца-вода-да-носите на/за ДнешенКремъл, Колега... - Бихте ли попообяснили ?

колко власт съсредоточава този търки! какъв едновластен господар става на една многобройна армия. Не виждат ли тези хора че той от страх да не го убият иска да стане диктатор. И ако народа си трае и мълчи ще стане! със сигурност! Тогава става гадно! ако му скимне може и атом да метне някъде ....

В тази ситуация ролята и мястото на малката ни и слаба държавица доста се усложнява и увеличава, защото България като външна граница на ЕС започва да граничи на практика с диктатура и дори и с нещо като Ислямска държава, тоест с терористична държава. Ние сме между Европа и Ислямска държава, и няма какво да се лъжем! А как ще си изиграме картите в тази ситуация, зависи и от нашите политици и управници, КОИТО НИЕ ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕМ НАИСТИНА ДА ИЗБИРАМЕ, КОНТРОЛИРАМЕ И ДЪРЖИМ ОТГОВОРНИ И ДА НАБЛЮДАВАМЕ! И още нещо важно - ТОВА ВСИЧКО ТРЯБВА ДА СТАВА В РЕАЛНО ВРЕМЕ И В УСЛОВИЯТА НА ПУБЛИЧНОСТ И ИНФОРМИРАНОСТ!

Задължително-и-Неотменимо !

светът е напълно гангренясъл и се гърчи в предсмъртните си мъки , но на бедните не им пука , защото няма какво да загубят !

тоз подмина и Путин...срам за ЕС, че преговаря с един диктатор

Като всеки диктатор,милеещ за"демокрация".Ръка не слага-с подкован ботуш мачка всичко наред. "

В днешната демонстрация в подкрепа на Ердоган в Кьолн- Германия ще учавстват окооло 30 000 човека. Това доказва, че стандартният турчин е силно политизиран и активен. Бих искал да видя поне 30 българи, които са се събрали в чужбина в подкрепа или против някоя политическа фигура в България. Или може би у нас всичко е наред и текат реки от мед и масло!?

Тази демонстрация не е започнала още, но вие знаете колко ще отидат ?! Толкова ли пише в ''подпорните'' ви точки :))

За разлика от теб аз мога да ЧЕТА и пиша на 5 езика и! Освен това ползвам Интернет не за да прелиствам порно сайтовете, а да чета новините направо от извора, а не да чакам да ми ги поднесат на Женския пазар в неделя.

Демонстрациите в Германия- както и в България се заявяват предварително като се уточняват маршрута, численоста и сигурността на проявата. Без одобрение на властите-няма разрешение и следователно - няма демо.

Умря циганката да те хвали. Типично по ориенталски. Пълен си с комплекси, но е тук мястото да ги премахваш като тръбиш колко си велик. :-)

И бисипето казаха, че ИМАЛО 50 000 на чинията, но не бяха даже 3 000 ....

Да, турският народ израстна много в политическо отношение в последните години! А събитията около метежа го показаха убедително на всички.

Хакан, не може да се каже за народ, който търпи такъв диктатор не понасящ критика, че е политически израснъл. Народът на Турция(говоря за по-интелигентната част от народа) просто вече е много наплашен. Там става това, което беше в Б-ия по времето на Тодор Живков. Те двамата(Живков и Ердоган) много си приличат-впрочем всички диктатори си приличат.

Дир, коригирайте заглавието си. Ероган НЕ иска пряк контрол над армията и МИТ, защото всички знаем и е ясно, че той го има. ТОЙ ИСКА ДА ГО "УЗАКОНИ", тоест РЕГЛАМЕНТИРА, което е по-различно. Иначе е повече от ясно за всеки какво иска и към какво се стреми всеки диктатор - пълне контрол и най-вече НАД РЕПРЕСИВНИРТЕ ОРГАНИ И ИНСТИТУЦИИ, тоест полиция, армия и съдебна власт и най0вече прокуратурата!

....като у нас !!!

Ердоган СЛАГА РЪКА...:))) Елементарни журналистически похвати.

Дано да успее в начинанието си. Това би лишило американците от основния им инструмент за натиск върху Анкара-военните! Ако Ердоган го постигне ще си гарантира по-голяма сигурност вътре в страната, а оттам и увереност в смяната на външнополит. курс на Турция.

Смешки говорите ! - та Именно военните СА основата на Турция.

американската основа и верен неин слуга...

не са в основата! В основата е светския живот и курс на Турция. Военните, според завещанието на Ататюрк, са гарант на този светски курс, но не са в основата! Съжалявам, ако съм разрушил някои митологии, битуващи в менталното ви пространство.