Коментари - Приетите промени в Конституцията (обзор) | dnes.dir.bg
назад

Приетите промени в Конституцията (обзор)

Народното събрание прие на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията на Република България.

Обратно в новината

Коментари - Приетите промени в Конституцията (обзор) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

голям пиниз сме вече и конституцията ни е противоконституционна щото не е приета от велико народно събрание .... ма май тея сегашните се смятат за велики като са се насъбрали там ?? :)

И какво общо има тая работа с ДПС и отиквяването при зеленчуците?

Чудя се, откъде се извъдиха толкова вещи конституционалисти?! А що касае Христо Иванов, той сигурно е единственият правен министър, който никога не е работил като действащ правист!

БКП прие промените в собствената си конституция.

Местан е NUMBER ONE!!! A ние да духамe супата!

Мисля, че е по- точно ако прочетем точния текст на правната норма, а не да ни се поднася преразказ, защото това е юридически текст. Моля дословно препишете всяка една промяна, защото коментарите наизуст не могат да бъдат точни. Мисля, че чувствата са прибързани, а предстои трето четене и ново гласуване. Глупости от рода на "исторически компромис" влекат заглавия като "Христо Иванов-самотният реформатор, който отказа лоялност на задкулисието"!! За хора, които не влизат в съд е нахалство да се показват като законодатели! А протестите са на нивото на маймунския разсъдък, за сметка на качеството на виковете, които също са маймунски.

Маймунски са само напъните да промениш мнението на хората! Ха, не се пъни напразно! И без твоиоте простотии всички са наясно, че БКП(ДС) се окопава все по-дълбоко в дупката си и може да се измъкне на светло само голям зрив! ЛУСТРАЦИЯ ПО ПОЛСКИЯ МОДЕЛ 1:1! СПЕШНО!!!

А винетката поскъпва. Някой разбира ли изобщо как тези промени в конституцията ще помогнат на обикновените хора или не?

И какво точно са приели и те не знаят!Досега ВВС беше 25 члена-11 съдии и 11 прокурори,плюс председателя на ВКС, на ВАС и гл.прокурор!Сега пак е 25!Само че да се намали влиянието на прокуратурата,а защо ли,че и малко му се видя на протестър Иванов,прокурорската квота е 10+1 с гл.прокурор,а съдийската 12 члена , и вече с наименованието "колегии",е и какво като се наричат колегии,те и сега си имат отделни съюзи,,че и промяна в Конституцията?Нещо,нищо,но не съвсем...!

Милош Земан се обяви твърдо против влизането на Турция в ЕС Анкара е съюзник с "Ислямска държава", обяви президентът на Чехия.

събрали са се тука по късна доба разни българофоби и русолюбци да плюят родината ми ! а бе недоносчета , коментирате тема дето има няма на десетина души юристи в държавата им е ясна ! конституция не произлиза от кон ! не се хабете недоразумения !

Тиквата се претъркули.

Този път циганина бОРИСОВ не позна! Това ще му изяде главата...

Тиквата ще превърне Родината ни в БОСТАН?

Циганизирани и ислямизирани политици ,....ще затрият България...

Какво са продали?

С това се увеличи бюрокрацията и необходимостта от по- голям бюджет за съдебната власт. Също така по този начин се измести и покри основният въпрос за промени и отнемане на възможността на монополите да вършат злоупотреби с парите, които изискват от гражданите. По този начин бяха защитени банките от възможността да определят загробващи договори. По този начин управляващата класа използва някои бушони и си гарантира спокойствие до поредните безобразия от алчност. По този начин о е хиляди българи ще останат от другата страна на границата ни. Радан Кънев умно напусна потъващия кораб, но явно няма да го последват останалите, защото липсва тяхната ясна проява. По този начин властта си помисли, че може да излъже практичния българин, който вече си произнесе присъдата щом му посочиха ракията и сланината. С тези промени разумно беше снета парламентарната квота, за да се снеме възможността за изява на корупцията. въпросът е, че основните промени ги няма, а те са в законите против монополите. И всички политици си затраяха.

Глупости на търкалета!

Както и да ги делят, каквито и професионални квоти да правят, нищо няма да се получи, защото им е повредено съзнанието. Просто трябват хора с нови морални ценности, а не опитни тарикати, извиващи ръцете на законите с цел да напълнят джобовете си.

Как н1ма кой да ви прати там къдто ви е мястото... Мръсна политическа сган и мърша...

АБВ са патерица на ГЕРБ и тайната ръка на ДПС

Не виждаш ли ,че всички са еднакви?

Всяка промяна в страната е обречена на омраза и оплюване. Хейтърите това и чакат......промяна и айдееее - така няма да стане, тия не могат, ония са боклуци :) Тц, тц, тц.......наскоро един колега чужденец ми каза, че страната си е хубава, ама хората са големи мрънкалници и песимисти. Това е положението, вие сами си правете изводите. Всеки избира как да живее и който не го мързи, запрята ръкави и работи.

Точно ы десетката.......!!! + 100 !!!!

След като "решиха" всички проблеми в държавата, омаскариха опозицията, вкопчиха се като удавник за сламка в протурската партия, обрекоха страната в дълговата спирала, приеха на тъмно лобистките закони за лайненият газ и вноса на остарели боеприпаси, гласуваха никому ненужните промени в Конституцията за кадруване във ВСС, сега ще ни баламосват с оставки и сръдни. Не се заблуждавайте, новината на деня е Местан: свикване на ВНС, промяна в Конституцията с отмяна на самото ВНС, президентска република начело с Цар Тиква и ... духайте супата, българи юнаци!

Българите сме доказали, че сме кретените на Европа. Ня познавам друго такова глупаво и долнопробно племе. Няма по-голям срам от това да си българин.

Ти па къф българин си.. оди се опраскай...

Ама хора кажете ми на кой не беше ясно че ГЕРБ си е една посткомунистическа партия която се представя като дясна. Това са си същите хора на бай Тошо но преоблечени

докато Боко тиквата си риташе мачле.

Нали промени в Конституцията можеше да прави само Велико народно събрание. Или нещо бъркам?

Обикновеното Събрание може да приема с мнозинство между 2/3 и 3/4 като разликата е в сроковете. При гласуване с мнозинство между 2/3 и 3/4 процедурата се удължава и пак се повтаря. Ако ги приемат с 3/4 е по бързо но си е квалифицирано мнозинство отвсякъде. ВНС е за промяна формата на държаво управление-република,монархия,границите ако ще ги свиваме, да не бъде, ако ще ги разширяваме да!

а кое в държавата ни е както трябва ? и коя друга държава има институция велико народно събрание ? и институция вицепрезидент със самостоятелна администрация и пълномощия ? турчина пак е прав , че трябва да се свика великото народно да се саморазпусне ! само че , като влезнат новите 400 , няма да искат да се саморазпуснат и ще ги храним цял мандат , без три дни !

Народа е казал:"Всяко зло за добро"!Този фарс ще се окаже като лакмусова хартия за нашият политически живот. Сега ще стане безпределно ясно кой - кой е! На следващите избори едва ли с ловки и кръшни заднико въртения сганта мераклии за власт ще могат де се представят като десни(!?) демократи! Народа ни, че е простоват е вярно, но чак пък толкова! Този път лъже - народните представители си ритнаха канчето. За момента най интересно е какво ще направят останалите членове на РБ? Подозирам, че и там има доста мимикриращи демократи - реформатори...

Нищо няма да докаже, българите сме невероятни кретени и загубеняци. Мръсният ни народ вече не струва и 5 пари, останали сме шепа наивници в тази долна държава.

България е най-скапаната, грозна, мръсна и отвратителна държава на света. И това е благодарение на нашата собствена простотия, злоба, подлост и долнопробност. Да си българин значи да си гаден, мръсен, долен и противен. Дано този прокажен народ по-скоро изчезне. Срам ме е, че съм българин.

Плюя ви на знамето, плюя ви на герба, плюя ви на всичко, скапано, мазно, противно племе от кретени и скотове. Как не ви изклаха турчулята за 5 века?!?!?!?!

Аз съм българче и силна майка мене е родила; с хубости, блага обилна мойта родина е мила. Аз съм българче. Обичам наште планини зелени, българин да се наричам - първа радост е за мене. Аз съм българче свободно, в край свободен аз живея, всичко българско и родно любя, тача и милея. Аз съм българче и расна в дни велики, в славно време, син съм на земя прекрасна, син съм на юнашко племе. Иван Вазов

ми не се занимавай с нас бе ! иди си и ни остави на пороците ни ! ние се справихме 1400години , ще се справим и с това !

много патриотично! хвала , браво и машала ! даже ашколсун и аферим !

Ще запомним днешния парламентарен ден с легитимацията на коалицията БОСТАН. Мутромилиционерската клика ГРОБ официално встъпи в брак със злокачествения тумор ДПС

Любопитно е сега какво ще направи Москов - според мен по стара българска традиция ще се извърти на 7200 градуса и ще остане министър, защото "има работа да се върши" или "емоциите не трябва да взимат връх" или "гласувано ми е доверие от... и аз трябва да го оправдая" или подобни бля-бля... Истината е, че властта се услажда и трудно се изпуска, дори да се наложи да си плюеш на сурата няколко пъти... Москов обаче трябва да калкулира в сметката и това, че и него ще го бламират в момента, в който настъпи интерес на достатъчно силен КОЙ - ама явно това него притеснява, защото няма намерение да настъпва никого...

голямо събитие ... а аз мислих, че са гласували да станат по-малко депутатите.

Pesh0

Дали могат , да променят конституцията , да останат , 60 парчета .

Защо толкоз се държи на това броя на депутатите да се намали наполовина или дори до една четвърт от сегашния? Какво ще промени това, освен, че вместо по един, ще си назначат по десет роднини за сътрудници и няма да свършат и за две пари работа? Моля някой да ми обясни смисъла от това, ама простичко, като на четиригодишно дете...

Тази оставка можеше да бъде връчена и по-рано,още когато започна флиртът на ББ с ДПС.Серията от компромиси се оказа грешка.Борисов използва РБ като параван,при провежданото некадърно управление,в изгода на червените олигарси. Сега ще се разбере поне кои реформатори заслужават доверие в предстоящите политически битки.

Ей на това му се вика да говориш и симулираш, че уж нещо с еправи, а всъщност да няма никакъв видим резултат.... и пак по старо му/ на което ДПС са майстори/ да затъваме и затъваме в блатото, а една шайка престъпници да си живеят хубавия престъпен живот. Трябва революция сънародници, никоя власт ей така не се е предала, т.е. ние живеем още в СОЦИАЛИЗМА и нищо не се е променило и няма да с епромени докато със сила на бъдат премхнати тези изроди в човешки вид и обвивка, които ни "управляват"!

Нещо като нищо е станало!Досега ВВС се състоеше от съдии и прокурори,а сега пак от съдии и прокурори,само че обособени в две колегии и не с еднакъв брой!Та от единия кр...л в другия!

Pesh0

Нали за да се промени конституцията , трябва да се гласува , едно и също нещо , през няколко дни , от определен брой депутати ? След като нещото е променяно , между първо и второ четене , промените , не са ли невалидни ? НЕ СА ГЛАСУВАЛИ ДВА ПЪТИ ЕДНИ И СЪЩИ ПРОМЕНИ.

Не си претоварвай чугуна Пешо!

желанието да се увеличи парламентарната квота на прокуратурата целеше да се доближи повече прокуратурата до държавата, ЗАЩОТО ПРОКУРАТУРАТА ПО ДЕФИНИЦИЯ ПРЕДСТАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА.-!!!! С/у подсъдния. А както е известно прокурора се избира с квалифицирано мнозинство.

Прокуратурата представлява държавата ,но освен това отнема имунитети,разследва и висши държавни служители,така че е от двете страни,а това на някои не е удобно,а и "някога" ще има закон срещу корупцията по високите етажи,а тези етажи колко ще са високи,щото досега успяват да се снижат!

Спете още рая!

Предложението тайното гласуване да бъде заменено с явно беше отхвърлено!!! Вярвате ли, че новият министър на правосъдието Даниел Вълчев, който много се активира напоследък да критикува Иванов, ще видим какво ще направи по въпроса. ДАНИЕЛ ВЪЛЧЕВ Е ПОДЛЕЦ КОЙТО СИГУРНО ЩЕ ПРИЕМЕ ПОСТА, Въпреки че това няма да бъде нито етично, нито морално. Но Вълчев няма чест. Той има огромен апетит за слава чрез властта.

Бойко Борисов беше принуден да избере на коя страна да застане - да подкрепя Пеевски или да прави реформа в съдебния сектор, и той избра да е с лошите. Това каза в ефира на Дарик политологът Евгений Дайнов като коментар на оставката на правосъдния министър Христо Иванов.link

Бойко беше до тук. Вече официално му лъсна задника. Поне 60% които гласуваха за него ще се обърнат против него. Сам си го избра. Явно няма топки да се пребори с Цацаров.

Hе бъди сигурен в това! Tези поправки, предложени от рб не са сигурни доколко са действително от полза.

Държавата работи с всички свой институции за руските интереси.Тук е пълно на всички нива с руски агенти и национални предатели.90 процента от парламентарно представените партий са под руско командване така е и медийте и бизнеса.

Както са гласували народните представители се дава превес на професионалната гилдия в съдебния съвет и прокурорския съвет т.е.намалява се политическото влияние и се подкрепя професионалния подход, което води до независимостта на съдебните съвети.

Истинските народни представители, които имат морал, при несвързана работа си подават оставката, но лошото е че, остават БОКЛУЦИТЕ, които пречат на тази държава да се развива !..

Сичики са руски кавали и им лъснаха путинските задници.Що България е на тоя хал ами щото тук е пълно с руски агенти и национални предатели

БРАВО ХРИСТО ТИ СИ МЪЖ ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ ЩЕ НИ ПРЕДАДЕ ВЪЗХИЩАВАМ СЕ ОТ СМЕЛОСТА И ДОБЛЕСТА ТИ БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ

подрежда се сцената за част последна - последният да дръпне шалтера

Настоящата реформа всъшност не променя нищо съществено, всъшност съпротивата за истински реформи на правосъдната реформа е непоносима - няма ВНС и сякаш никога няма да има, по-скоро симулация на някаква дейност и реформи, няма отчетност, няма прозрачност, няма поемане на отговорност. Всичко това представлява израз на бесилието и липса на морал на парламентарно представените сили за създаването на работеща и справедлива правосъдна система.

Пак някои се опитва да ни заблуди, че се извършва реформа в съдебната система. Реформа има, когато 70 и повече процента от хората повярват на съдебната система. Всичко което днес прие НС е шменти капели. Като цялата работа на това Правителство и на това НС. За съжаление страдаме ние - Народът. Но ние сме си виновни като ги избираме.

Оставка и разпускане на парламента, промяна на конституцията, намаляване на депутатите. Вън боклуци.

Ето за това говоря от почти две години.

народе български , време е да вземем власта в наши ръце, не може така да продължава, не може разберете, тази наша изстрадала родина трябва да стане рай за нас, а не рзни шепа хора да определят съдбата ни и да крадат да крадат и да бъдат против народа, моля ви нека да оправим тази изстрадала държава защото нашите деца ще ни питам-"мамо, тати какво направихте вие за да мога аз да живея в една нормална държава, вие сте виновни вие.." кажете ми какво ще им отговорим?

Това не са промени, а поредния КЬОРФИШЕК ! Това правителство, няма да свърши никаква работа и за пореден път ще разочарова своите избиратели ! Прави са тези, които искат оставката на правителството !...

Промени във фризурата на съдебната система, а не в нейната същност.