Спря разследването срещу бивши шефове на АПИ за кошмара край Своге

Светослав Глосов и Дончо Атанасов бяха обвинени в неизпълнение на служебни задължения

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

така че от Рашко друго не съм очаквал !

абе МИНДИЛ, прокуратурата е прекратила. а прокуратурата е на Бойко чрез Гешев.

"Бившият вицепремиер Илко Семерджиев осъди прокуратурата за хиляди" "Прокуратурата се отказа от делото срещу шефката на фармацевтичния съюз" "Проф. Сербезова съди държавата в Страсбург и прокуратурата - за дискриминация и тормоз" "Агресия срещу медици в Бургас: Защо прокуратурата отказа да разследва случая? "Фирма, обявена за пипало на "Октопод"-а, осъди прокуратурата за над 400 000 лева"" "След шумна акция през 2003-а: Данъчен шеф във Варна осъди прокуратурата за 100 000 лева" "Оправдан нотариус осъди прокуратурата за над 60 000 лева"

Гешев мачка престъпността и корупцията... Така е, няколко бушона изгоряха тогава и всичко си е по старому...

Каскетът мачка макарите на Асфалт паша .

Гешефф, това ли са ти големите хвалби за успехите в борбата с корупцията? Успяваш много добре ... в замитането на следите на същата. И после виеш на умряло, че разбираш ли щото някои хора били подсъдими - те искали да те свалят. Излез от стъкления си похлупак на дом номер 5 в бояна и виж малко реалността - а тя е, че нито ти, нито поверената ти цацаратура сте способни да постигнете каквото и да е с фалшиви дипломи от магнаурската школа в Симеоново. Така че хващай си бохчата на тояжката и се разкарвай, докато още можеш.

Прокуратурата е един път! Сигурно още не могат да се начудят що разни особи искат да ги разкарат. А аз се питам, кога най-накрая ще дойде ден в който заобикалящите закона и най-вече безпардонните към морала, на отговорни и не дотам отговорни позиции, ще посетят като постоянно пребиваващи затворите на РБ.

Това обяснява защо масово ѝ викат прикриватура. Викат ѝ и гешефтура, също ясно защо. Но най-вече е карикатура на прокуратура и не знам как не ги е срам? Ама то явно, за да те назначат там, най-напред отиваш оперативно да ти премахнат всякакво чувство за срам и вина!

Аз пък се чудя какво общо имат те.Един автобус паднал от 4000 МПС с подобно тегло и габарити минаващи дневно по този път и не те са шофирали.

Аз пък се чудя, че има хора, които не могат да възприемат причинно-следствена връзка. Затворил си си очите за това, че ремонта не покрива никави минимални законови изисквания, спестил си на фирмата, която го ремонтира една камара пари за гаранционен ремонт - отговорен си наравно с нея за проблемите, причинени от твоето неизпълнение на задълженията ти. Да, ясно, герберопитеците това няма как да го разберете, но е нещо нормално по целия свят.

Уф, явно трябва да се разбере що е това "граждански арест", и има ли почва у нас!?

ВСС е позор!

А Курнела Импексова и Мая Галева? Или те само малко грабили?

Да пукнеш дано герберски троле

Преживяхме Лукановото управление, преживяхме и Виденовото. От тия по големи българомразци няма. Ще преживеем и чалгаря и всички останали недоносчета. Ама ти как ще живееш с тая заплатка на трол, вече не е ясно. Щото сега може и да ти стигат, ама като стане пак 3000 лева за 1 долар и прегладнееш, ще си първи да мяташ камъни по господарите си...

Като гниди сте, а? Гешефта затова ли е спрял разследването, заради Курнела и Мая Галева ли, гербогниди?

Прехода ще започне когато Борисов, Пеевски, Доган и Гешев влязат в затвора. До тогава ще мрем.

А Курнела Импексова и Мая Галева? Или те само малко грабили?

Сигурно не са гласували, но не помня новини от медиите да са грабили и убивали. А не е като да са били във властта и пазени с чадър.. знам ли

Не бе, не са правили чадър на Галеви, които грабеха и убиваха... никак даже... много бързо забравяте бе, другари.... или забравяте само това, което не ви харесва....

Бойчето Борисов вся власт беше в него 12год. Ако бяха крали Гешев да ги беше арестувал на някое кръстовище с телевизии.

Те ли са накарали Гешефта да спре разследването?

Кой гласува за Герб??? На вашта съвест ще лежат умрелите от катастрофата!

Цигани и др като тях без съвест дето лапат

Добре че Българскат Каскетура не беше обвинител на Нюрнбергския процес, че хитлеристките вождове и до днес щяха да са свободни и живи!

Добре че Лозан Панов не беше съдия на този процес

Лозан Панов ли спира разследването, гербогниди?

С пари у нас всичко се постига. Този, който е направил некачественият път и този, който го е приел, са невинни. На края ще е виновен само шофьора че се е подхлъзнал на калпавия асфалт

Ами нали рака стана с цистерните. Борисов винаги сух.

"Поведението на прокуратурата е шизофренно - внася дело в съда и след констатирани процесуални нарушения го прекратява по същество",.. Така работи прокуратурата на Каскета и Тулупа - изпира виновните гробари..... а за една кметица за подкуп поиска 20 години затвор! Тук за 20 мъртви - нищо!

Гешев е позор ОСТАВКА и ЗАТВОР

Каскетурата пак не работи в полза на Българите ! Гешев ОСТАВКА и в СЦЗ !

Мдааа! И после каскетя ми говори как прокуртурта работела! ДЕ БЕ КАСКЕТ НЕВИДЕН!!!??? Работи за мафията дето ти и такива като тебе прикриват! За народа остава това да си копае гробовете на умрелите и да плаща милиарди левове за ремонти пре ремонти и пре пре ремонти на пътища и магистрали! Дам както каскетя излъга за пореден път, прокуртурта "ни" работи даже и пушек от запалени и изгорели вече автомобили влаков и автопуси по пътищата на БГ се вдига!!! Мдам!!! А винвони няма!

Прокуратурата ни е най-скапаната на света, едно обвинение не могат да внесат като хората! Смях...

И съдебните финтове не са за подценяване. Все намират за какво да се хванат и да върнат делото като се отърват от него...поне временно, а в случая и за постоянно. Хич не е само до некадърната прокуратура.

а закононатворители ще ги благославяш ли за поръчковото им творчество, и за врътката промените в един закон да не се въвеждат пряко с изменението или отмяната на тоя или ония тематично свързан член или текст, а по тарикатски и подсурдинка чрез преходните и заключителни разпоредби в трети? Щото, доколкото съм чувал, и съда, и прокуратурата, все пак със закони работят...

единствен е виновен шаферина доказано че си лафил с някаква и не гледал пътя.

Естествено. Беден човечец, идеален да опере пешкира... Нямал е с какво да се откупи и така цялата строгост на закона се е стоварила върху него.

Хем беден, хем безкрайно тъп, небрежен, самонадеян!!! И документацията му не е била изрядна - за стотина лв. рискува живота на десетки! Тоя боклук трябва да гние в затвора до живот! През това място тоя ден са минали стотици МПС, само той успя да изкочи от пътя!

Бай Иване, то в живота е така. Не са ти кошмар десетките и стотичи, да не кажа хиляди, повторения на някое действие превърнато в рутина, а онова единствено изключение, дето и цял живот насетне да го мислиш, няма да случиш на обяснение

Каскета е зает да лови крадците на кокошки и магарета по селата, къде ще се занимава с такива "дребни" престъпления. Още повече в случая са замесени "наши" хора, т.е. пионките на този, който той нарича "шефе"

Той и там толкова ги лови...

Само да напомня, че последния път Гешефта като ловеше кокошки по селата, точно на следващия ден заколиха една баба за шише вино и 30лв.

Той не ги лови, снима се с жертвите за ПР боклукът некадърен и необразован

Крадливците от Трес Продължават да учасвтват в обществени поръчки

В обвинителния акт пише едно, подробно как не са спазени законовоте изисквания за безопасност, а обвиняемият Глосов казва, че всичко било спазено и по конец, и затова им го прекратили... И прокуратурата повярвала на оправданията на виновното лице, и му птекратила наказателното производство. Чак адвокатът на обвиняемия е учуден...

Една от големите глупости които правят от прокуратурата, е да внасят обвинение от томове хартия. Понякога над 100 тома. Че кой ще чете това? Да съберат най-важното в рамките на 10 листа, с определен минимален размер на шрифт, максимален за редове и така нататък. Бих им налагал еко глоба за всеки лист отгоре. И връщал подадено обвинение докато не се сместят в 10 листа. Да не се чудим после защо 9 години не тръгва дело, като за залятото село Бисер от държавен язовир с 11 починали.

Колко колосален труд е това на вятъра... Залудо работи, залудо не стой... Кипи безсмислен труд. В Италия, в съда влиза само диспозитива...

Че то това е целта!

До коментиращите по-долу: Гешев го нямаше на хоризонта тогава, друг беше Прокурора. И какво са виновни шефовете на АПИ, че шофьора е изтървал управлението на буса? Според мен - никак.

Да, спорно е, доколко други имат вина извън шофьора. За изправност на рейса, пътя и така нататък. Но Гешев тогава е вице главен прокурор и като вице също е виновен. Бе издигнат с цел запазване на статуквото. Тоест прокуратурата да не работи когато засяга определени кръгове хора. Те пропуснаха дори убийство, пък било и по непредпазливост на собствен син от Московски. Други родители ги съдят в същата ситуация и пренебрегват НК с предвидени до 5 години затвор. Щеше примерно да е условно.

Тъй-тъй, Накрая вице-прокурора бил виновен за това, че някой омятал рейса в дерето. АБЕ вие чувате ли се какви си ги измисляте?

Виновен е не за ПТП-то. А за това че започват дело, което се прекратява. Или изобщо да не го бяха почвали срещу тези лица или ако са виновни, да си бяха свършили работата така, че делото да започне и да го спечелят. Виновни са за делото, а не за ПТП-то.

За убийство няма вина - утрепете тиквата и каскетчията тогава.

Ченге убива 8 годишно дете което пресича пешеходна пътека, и за 5000лв е пуснат.

Лошото е, че не е лъжа :(

20 невинни жертви, а виновни няма ! Тая прокуратура едно свестно изготвено обвинение не може да внесе в съда ! Уволнение на всички некадърници, заедно с техния шеф, известен като Каскета !

Горанов каза,че само тиквата е взимал парите,а на лакейте си е хвърлял трохите..

Бе то от златни кюлчета и цели пачки евра трохите никак не са постни.

Има ли изобщо обвинение, което Гешефта да не е осрал и после прекратил? Освен Иванчева, разбира се. Иванчева, по някаква причина, успяха да я обвинят и осъдят за отрицателни срокове.

Ти не разбра ли - жена му на гешеф има джиджи-биджи със строителната фирма, която не е получавала разрешение, защото е отказвала да направи градинка в Младост. Това е - КОРУПЦИЯ И БИЗНЕС ИНТЕРЕСИ НА ЖЕНА МУ НА ГЕШЕФ.

Разбрах, че предишната кметица на "Младост" (познай от коя партия) е сключвала сделчици със зет си, който по случайност имал строителна фирма (разследване нямаше). Това беше точно преди да гръмне "Апартаментгейт" и да се разчуе как определени лица във властта са си купували апартаменти "на промоция" пъти под пазарните цени (обвинени нямаше, не знам дали разследване изобщо имаше).

Е осъдена на втора инстанция.На третата инстанция,присъдата ще падне.

Корупцията убива. Но Гешев се грижи да няма наказани.

Кой е този прокурор(и)? Как така неизпълнението на служебни задължения, свързани с безопасността на много хора може да се игнорира, как така се игнорира и бездействия, свързани с облагодетелстване на фирмата извършила ремонта в размер на около 120000 лева?

Schilo

Това е резултата от начина на назначаване от 25 години насам. Преценява ги комисия от случайно избрани. И един преподавател за цвят. И, след 15 минути теория преценяват, че стават за съдии, прокурори, следователи. Без да знаят, имат ли "дупе" за тази работа, нямат ли? И ги спускат на местните шефове на съд и прокуратура, които да се оправят с хора, които не познават и не знаят, стават ли на практика или не!

Schilo

От 15 години

3евзек

А не е ли само от 10 години?

Проклятието на жертвите ще ги стигне ! Всички !

Ето срещу това протестирахме нормалните граждани и от това най много ги е страх гербавите мафиоти.

Мутри вън! Никакви разследвания! И Главния прокурор да си ходи!

Ми то все едно и също. Престъпления бол, но виновни няма... Все образуват, обвиняват, съдят.. А резултатът е все прекратени производства и оправдателни присъди.

Schilo

Чак пък толкова

Кое не ти е толкова ?

Schilo

Ами, ако под натиск са внасяли обвинителен акт, нормално е да преценят сега, че за нищо не става обвинението. Най-малкото бай Чекмеджан го няма

При румпата е така

майka ти е нещастен трол!

Какво е това "румпа"? Да не е някакъв вид каскет?

Гешевата и цацарова прокуратура какво ли са свършили? И за залятото село Бисер от държавен язовир. Дето делото почва тази година и го върнаха - 9 години по-късно. И за взривеният влак на Хитрино. И за атентата на Сарафово. И така нататък.

Как така какво са свършили. Обезщетения не се спрели да заработват.

Строителят е доволен - вземал е парите за престъпно некачествен ремонт. Шефовете на АПИ са доволни - няма кой да им търси отговорност. Гешефтурата е доволна - за пореден път опънаха чадър над хората на ГЕРБ/ДПС. Само загиналите - Бог да ги прости.

Има си хас - нали са от техните - гербаджии.

Аууу, каква изненада. ш00киран съм

Не народ, а мърша! Скъпи сънародници, помнете историята! Мир на праха и съболезнования на семействата, жертви на тези долни и самозабравили се гадове! Видов ден идва!

Гешев е позор!

100% функционална неграмотност на журналята в дир-а. 1. Не е спряно делото, а е прекратено, тоест преграден е окончателно неговия ход. 2. Не прокуратурата го прекрати, а съдът поради съществени неотстраними процесуални нарушения, които водят до абсолютната негодност на обвинението.

Прав сте изцяло по т. 1, а по т. 2 само донякъде - съдът не прекратява наказателното производството, а само съдебното следствие и връща делото на прокуратурата, тъй като допуснатите проц. нарушения могат да бъдат отстранени само в досъдебната фаза. Прокуратурата обаче, вместо да го направи, решава да прекрати изцяло наказателното производство (не е трудно да се досетим защо). Така че отговорността за прекратяването е изцяло на прокуратурата.

Точно така. Съдът не може да прекратява наказателното производство, а само да връща на прокуратурата за доразследване или отстраняване на установени процесуални нарушения... Само прокуратурата може да прекратява наказателното производство. Но то би могло да бъде възобновено при определени новооткрити обстоятелства по нататък. Т. е. едно прекратяване не слага окончателно края по принцип.

Надявам се, че не манипулирате умишлено!

Вероятно е от незнание...

Стар трик на Прекаратурата да обвинява за нещо дето не мой се докаже срещу съответното възнаграждение!!! Нещо като уговорените мачове на Ефбета...

Ама те и ВСС са в уговорените мачове.

иска да чуя, че съдът и прокуратурата не са бухалки нито един осъден по истинско престъпление всичките тези престъпници Арбаджиеви, Миню Стайков и сие за които е доказано и цяла България знае че са престъпници и крадци никой от тях не беше осъден държаха ги в ареста заради да могат и да ги рекетират и рязчистват сметки и в момента те отново са на свобода! Поздравявам всички българи гласуващи за ГЕРБ харесващи ГЕРБ Ето това е моделът ГЕРБ

Гледаме "Прокурата отвръща на удара"

Правим ли разлика между прокурор и прокурист ,МММ?

Така се претендира за върховенство на закона !

МАХАЙТЕ Я ТАЯ ПРОКУРАТУРА БЕ ЕГАТИ ГНУСНАТА ДЪРЖАВА СМЕ СТАНАЛИ ЗАРАДИ ТОЯ БАНКЕНСКИ БОКЛУК

а Нанков беше преназначен на друг пост като заместник министър вместо той инонези мафиоти стройли пътя да носят отговорност!!! Същата работа кактп наводнението в село Бисер помнитебли роби да не би и за това престъпление тогава някой да беше осъден?!? НЕ!! Каква държава от превзета от мафиотски структури - съд, прокуратурата, полиция!!!!