Прокуратурата проверява има ли нарушения около тайния апартамент в болница „Лозенец“

Бившият шеф на лечебното заведение проф. Любомир Спасов казва, че това е кабинет с място за почивка и възстановяване, който ползвал след 15-часови дежурства

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата проверява има ли нарушения около тайния апартамент в болница „Лозенец“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има чаши в мивката - ДНК! Има прах - датиране! Отпечатъци! Под влиянието на кое посолство, нова телевизия влиза и почва да опорочава следите? Защо няма разследващи в коронаджийски костюми, които да събират криминалистични следи, а има некви журналисти!

Не бе, няма нарушения! Няма какво да проверяват! Всичко е сравнително законно и по протокол. Тайните служби едва ли допускат нещо да не е облечено в закон, няма да се излагат, винаги си слагат ламаринка на задника. А това офисче (апартаментче) е или някое извънпосолствено офисче на чужда резидентура, или "предприятие" за производство на активни мероприятия, или бърлога за срещи в която се кове политика и се анализира международната обстановка. Все тайни но не и незаконни дейности!

Зле е с паметта! Тъй,като става дума за много пара, за подслушване и видеозаписи - вероятно на забележими и от Космоса пациенти / там хора не се приемаха за лечение/- депутати, министри и нам кви си..... Според мен е най добре да го сложат Любето в ареста за 72 часа- има основания за това, след това съдът да определи постоянна мярка за неотклонение и тогава ще се разбере кой и кога, даже и защо е контролиран, кой използва, къде са и т.н.........Не мисля,че любето е ходил там да си отдъхва и то със спец асансьор.....малоумна история!

Само да те светна, че Лапана/Пд/ е отдавна във Финландия и едва ли интимничи с ''любето", сигурно даже не знае кой е той . Та, по-внимателно когато тролите с чужди никове, че се излагате.

Питайте чистачката, сигурно знае повече. По стълбите на болниците умираха хора.

Социализъм +капитализъм=комунизъм

Тая държава е пълна помия, не заради мръсотията, не заради корупцията а заради мисленето на това племе... Капка срам няма, все едно някой му е опрял пистолета да оперира, ми не оперирай, ходи бери картофи

Как се берат картофи?

Ако проблемът на здравеопазването в България беше един апартамент или милион лева... допуснахме тотални извращение, немислими и в тази система, и в МВР и в образованието. Сега с десетилетия ще сме на дъното в Европа. Не е незаслужено, нечестно и лошо лекарите ни да са богати. Проблемите са, че системата е овладяна от пореден октопод и едни са свръхбогати, дори над нивото в Европа, а другите са унижавани и претоварвани. В тази система обаче има решение, защото има и много качествени хора. В МВР е тотална щета. Вчера след митинга бях свидетел на поредни извращения на пътя от униформени в частните им коли, които застрашаваха всички, както най-долнопробните мутри.

Не било апартамент ами е..алня.

Тя не беше ли правителствена болница. Ясно е, че и преди се е практикувал "парапетгейт" на правителствено ниво

Веднага да бьде д р спасов от уневерситета, да вьрне парите на дьржавата. Изкарайте го в центьра на сф и да даде обяснения

Не са извършвали незаконните трансплантации! Толкова тайнственост. Никой няма ключ, има самостоятелен асансьор с чип- значи за определени хора, лукс, а няма легла????? Нали това помещение е било за отдих! Прави ли са почивали??? Спали са като коне ли ? Има и записващо устройство- да има контрол! Това е личното ми мнение!

Макетата са по мръсни от укропитеците

Има нещо гнило в Дания,а в България - всичко.

Докато Цацаров беше Главен прокурор се говореше, че също имал « апартамент за отдих» в сградата на Апелативна прокуратура- Соия! Веднага една прверка, да видим къде си плакнал мъдурите!

Абе ти за храсти ли ни взимаш? Какво е това "празно пространство", през което минавали количките от операционните, в което има кухня, 2 бани с джакузи и тем подобни екстри? Да не би санитарите докато са карали количките с болните да са спирали там да си почиват, да изпият по кафе и да се поизкъпят?

Сестра ми напусна болницата! Голям сексуалист! Ако жените започнат да завеждат дела срещу него за секс тормоз, Тръмп е агънце невинно!

Въпрос с повишена трудност Какво вземали от дежурната сестра? отговор -Дежурният лекар

Т.е. апартаментът е бил за "уморения доктор" Спасов, който си е почивал в това "празно пространство" между операциите.

А бе,какъв апартамент ,бе братя,а бе в цяла България са построени хиляди луксозни хотели и къщи за милиарди левове,вий сте се хванали за един апартамент,сякаш всичко останало е законно.Цяла България е незаконна .Ей кега,министъра още не е избран,заминал на екскурзия в Люксембург.

Професорът е прав ,апартаментът е законен .Прокуратурата трябва да се самосезира за незаконно изградената болница около апартамента..Стига сте хокали човека не е почивал сам там.Отвреме на време и някоя медицинска сестра ,някоя друга по - млада доктори а,тук там бридж белот с приятели ,че то уискито дето му го дават пациентите трябва да се пие.

Професорът явно е кадърен с мноог награди но е гешефтар и неморалн. само тай ли е хирург и лекар в БГ? сама той ли е уморен...Щом не са пари на болинцатя значи са пари от рушвети и като благодарност...скъпо обзавеждане..и кристарни полилей...Но записващото устройство вече е Отварт

Дежурното оправдание - Защо точно сега?

Няма лошо да постои малко повече на топло

Този май няма одобрението нито на Jerusalem Post, нито на Посолството нито на Пасолствата. А искал да става декан. Наивник. Сигурно и партиен билет няма, да не говорим за комсомолска книжка.

Прокурорите да могат да бъдат изхвърляни за всяко /без/действие,при нанесен ущърд на блакгото на народа

А вие събирайте капачки за пари за линейка! (Не че не е похвално начинание на инициаторите и участниците!) И пари за медицински хеликоптер и за детска болница - до края на века!

От такива боклуци сме на това положение.Още ходи на свобода,поради нетърсене на достатъчно доказателства

Както писах - ОПГ, ОЩЕ ЕДНА Организирана Престъпна Група с чадър в държавата: Схемата за незаконни трансплантации в болница "Лозенец" е действала 2 години 17:10, 03.06.2021 От Альоша Шаламанов Здравният министър сменя ръководството на болница "Лозенец" заради източване на НЗОК и схема за трансплантации Схема за трафик на органи в болница "Лозенец". Направени са 14 бъбречни трансплантации на чужденци, които нямат роднинска връзка помежду си. Схемата е действала от 2 години. Документите отиват в прокуратурата. Лечебното заведение е източвало и Здравната каса, съобщи служебният здравен министър Стойчо Кацаров. От днес ръководството на болницата е освободено. От 2019 г. до края на април тази година в болница "Лозенец" са извършени 14 бъбречни трансплантации от живи донори на чужденци. Донорите са млади хора от Молдова и Украйна. "Реципиентите са “техни чичовци или лели” от Израел, Япония, Оман и т.н. Има всички основания да се смята, че те не са роднини помежду си", каза д-р Стойчо Кацаров - министър на здравеопазването. По закон у нас са забранени трансплантациите от жив донор на хора без роднинска връзка. Има доказателства, че в болница "Лозенец" процедурата не е спазена. "За част от случаите има информация от съответните държави, държавите на реципиентите, Израел, че това са фалшиви самоличности, че това не са техни граждани. И тези документи са постъпили в Министерство на здравеопазването, но не е последвала никаква реакция", обясни д-р Стойчо Кацаров. Тепърва ще се изяснява с какви документи са влизали у нас донорите и реципиентите. Преди около месец е засечено и друго нарушение. При донороска ситуация вместо първия подходящ за черен дроб, който трябвало да бъде трансплантиран във Военномедицинска академия, е повикан четвъртият в списъка с чакащи. "Трансплантиран е в "Лозенец", не във ВМА. Заемала е пост в държавната администрация, може би най-високия", допълни д-р Стойчо Кацаров. И още - болница "Лозенец" е получила пари от Здравната каса за около 60 пациенти, които реално не е лекувала. "В деня, в който е назначена проверката, болницата е върнала парите и обяснила, че е техническа грешка", каза още д-р Стойчо Кацаров. Болницата е в тежко финансово състояние, а заради нарушенията ръководството ѝ е освободено.

Незаконни трансптлатации в болница Лозенец, при които донор и рецепиент не са в роднинска връзка, се извършват поне от 2012год., когато Марияна Симеонова стана директор на Агенцията по транстплатации. Някой да поиска проверка на архивите и ще излезе наяве цялата истина за далаверите които тя и учителката по български език и нейна заместник директорка сътвориха. А за доктора Спасов има една уникална реплика на проф. Виолета Димитрова - лекарят направил първата чернодробна трансплатация у нас - "Той (Спасов) е виждал дроб само пържен на тиган с масло"

признайте че това си е чист ебалник :))

Завиждаш ли?

Това не е никаква тайна. Апартаменти в правителствена има от времето на Тато. И то не е един. Е, сега ги "освежили" , "обновили" и "модернизирали". Голяма работа. То да е само това, ще го преглътнем. А човечеца просто е поддържал вътре въздуха чист. След тежка смяна, разбира се...

Значи цялата болница начело с ръководството лъжат! Че нямали достъп до апартамента. Че не можел никой да иде там, защото до там се ходело само със специален асансьор със специален чип, който никой от болницата не притежава… (Ако правилно съм разбрал това всъщност е един от асансьорите на болницата за всички етажи, на който обаче няма бутон за този апартамент (етаж) най-горе, над другите бутони за етажите на таблото е монтирана отделна платка с вход за чипа.) И тогава излиза, че ръководството на болницата лъже, че няма нито един документ! Тогава как се водят например мебелите и оборудването, как са замислени, как се водят амортизационните отчисления, например…:) Как е отразен данъка върху направените разходи …вкл. за поддръжка и ремонти?

И изобщо защо ще му е на ръководството и на цялата болница толкова глупаво да лъжат?

Това не е за ползване от работещите.. това е за шейховете, които идваха за нелегалните трансплантации

Абсолютно вярно.

След като ги сменят те вече не са към правителствена болница и не ползват апартаментите.

Е, за това обичаме демокрацията! Диво ебане и крадене нон стоп....

Този герберастки боклук е готов за депутат - лъже най-нагло, меркантилен и алчен задник.

и за ПП-ДБ става!

След 15 часови дежурства, за релакс 500 кв.м. са НИЩО!След 15 часово дежурства трябват 3000 кв.м. площ, джакузи, плувен басейн, сауна, парна баня, хамам, солена стая, филипински масаж, стадион с поле за бейзбол и писта за бягане, овчарски скок и светлинно табло да се следят резултатите, свиньо гербаво-депесарска!

За нелегалните трансплантации на богаташи от чужбина

Не ми се мисли за 20 години колко студентки са минали през апартамента.

Нагъл, нагъл, нагъл до безобразие! Мястото не се било използвало ... Никога ли ? Мислиш ли,. че някой ще ти повярва ?

Болницата е на общинско място . Питай те нея

Няма документи кво от това . ТО И АМЕРИКАНСКОТО ново ПОСОЛСТВО НЯМА ДОКУМЕНТИ АМА КВО ОТ ТОВА

България е феодална държава, управлявана от диктатори и сатрапи. За тях, всичко е тяхна собственост, а те раздават имения на лоялнште васали. В случая, Любето, като тиричен източен сатрап, колеше и бесеше в Правителствена над 20 год, след смъртта на Мишев. Има късмета да бъде на точното място в точното време, което му отвори вратите към неограничени правомощия и недосегаемост. Почивал си след дежурство, човека. Само това да беше...

Докато има рая, ще има и феодали. Единствения начин за промяна е, хранителната среда за феодалите да изчезне. Народе????

Как да не ти стане гадно. Нямало нищо нередно, грижил се за пациентите си като си поддържал физическото и психическо състоянието на ниво. Пет стаи, джакузи, сауна, записващо устройство - всичко изрядно и не били инвестирани пари на болницата. Т.е. на собствени разноски. А терена чий е, и той ли е собствен? Титлите явно не са гаранция че си честен, безкористен, непокварен човек.

Секретарката питаха ли!?

Някой се е прицелил в него и сега го "гръмва" с това "разкритие"... А колко подобни места и случки има в цялата държава на всички нива и институции?! Но вие си бачкайте и си носете маската! И не се бъркайте, където не ви е работата...

Какви оргии и див групов секс е ставало там! Полети обилно с уиски и пури,с двойно предназначение.

Този директор ликвидира новопостроената болнична лаборатория, облицована с червен украински мрамор / от там са парите за апартамента "За релакс" / и лабораторията стана филлиал на Соф. Университет , а Спасов стана "професор по транспантации" а сега ламти да стане Декан на Мед. факултет на СУ. По негово време, всички търгове по ЗОП се решаваха, контролираха, усвояваха и реализирана и кешираха от старшата сестра на болницата. Всички трепереха от нея! За техните близки отношения се носеха легенди. Апаратурата монтирана в апартамента е за наблюдаване операциите на проф. Чирков и специалистите от Израел, когото бивш Министър председател спешно трябваше да се оперира и "Фалкона" докара екип от Държавата Израел / апропо, Израел е на светлинни години пред болшинството държави в областта на трансплантациите и кардиохирургията. Та, за това бе ползуван апартамента- за секс и медицински шпионаж!

Удобно място за релаксиране и много други неща,аха!Та този въпросният доктор не е ли имал собствено жилище?То бива,бива,ама понякога е прекалено.С всичките им професорски величия!

Възмутеният, а знаеш ли за тайния апартамент на министъра на културата, за който се влиза през кабинета му и е изграден за незабравимата таткова Людмилка? Тези тайни помещения за релакс и почивка са нещо резонно, дори Вальо-топлото имаше такова.

новaтa трибунa нa геренa кой я построи ?

Герберският професор с незаконните трансплантации Любомир Спасов е релаксирал в ждакузито с чаша уиски и пура в ръце! И се канел да стане декан на Факултета по медицина към Софийския университет. Трябва и във факултета да му построят един 500 кв м апартамент, че да може и там да релаксира! Гнус!

"Това не е апартамент, а кабинет с помощни помещения, в който има и място за почивка и възстановяване, което съм ползвал за релакс, когато съм оперирал по 15 часа в денонощието", каза още проф. Спасов." Аха, значи гербавият професор си призна, че той е използвал апартамента! Трябва във всяка болница да има джакузи, защото след операция хирурзите имат нужда от релакс! А нали този апартамент бе построен не с пари на болницата - явно герберският професор е платил от джоба си строежа и обзавеждането!

Тук е изпитвал студентките!

Тоя е на Бойко личния доктор! Сигурен съм че и Боко е топнал чушката в този НЕапартамент.

Така е. Нали все лекуваше менискуса там, с няколко медсестри, като самодиви да го оправят.

Какво се шашкате? На негово място много от вас щяхте да направите същото.

Когато искаха да направят Лозенец в детска болница герберасткото прасе Спасов впрегна студентите да протестират. Какъв ректор иска да става, той е компрометиран.

Герберастки крадци, страх ли ви е от Гешко ? Народът вече е с него и с Президента Радев. Ще ви ебе мамата и на ГЕРБ-СДС-тата и на ПП-ДБ-тата. Скоро, съвсем скоро.

500 квадрата за релакс след 15-часови дежурства?