17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди три месеца хората се молеха на Борисов да остави социалния министър, той обаче не слушкаше, мъчеше се да направи нещо и Борисов го махна. Горанов мечтае да овладее и тов министерство. Сега Нено Димов слушка - вкарват го в затовора. Поуката - и да слушкаш и да не слушкаш покрай Борисов ще "изгориш". Нека обясни Горанов, как ВиК е плащало данъци, след като едва двадесет! процента от водата е фактурирана!!!

Това е показна акция. Не твърдя че Нено Димов е невинен, но той е човек от брънка в цяла вериг. Борсов и Горанов с му давали заповеди, а сега си измиха ръцетес него. При всички положени в правителството са знаели още през май за положението - има заповед н тогавашни кмет водата да не се използва за поливане. Друг е въпросът, че не е упражнен конктрол. Само дпореди два месеца кметът на Перник бе на Герб, там са знаели за проблема и са мълчали, чакали са да минт изборите. Подбна е ситуцията и в Ловеч, Ботевград и на други места. Къде е отговороността на Петя Аврамова, която би трябвало да отговоря за ремонта по съоръжението/язовира. Не я атакуват защото е от Герб, а вчера тя каза, че проблем имало "САМО със сто и петнадесет хиляди души" и че на нея Народното събрание не можело да й иск оставката "Само премиера можел да й иска оставката" . БРЕЙ! Явно не живеем вече в парламентарна, а в премиерска република.

Едно нещо трябва да е ясно : всеки, който е имал вземане-даване с Борисов, не е прокопсал !

Адвокатката на Нено Димов: -Задържането на Нено Димов е изненадващо... Изненадващо, защото бяха недосегаеми. Но не от сега, а от 30 години назад. И всички ги знаете. И за престъпната "приватизация". И за ТЕХНОИМПЕКС. И за хиляди още други. И не само за министри. А и за премиери и за президенти...

Прокурорът от Специализираната прокуратура Ангел Кънев поиска от Спецсъда да остави за постоянно в ареста министъра на околната среда и водите в оставка Нено Димов заради изключително високата обществена опасност на извършеното престъпление. Той е обвинен в умишлена безстопанственост и щети в размер на близо 12 милиона лева при водната криза в Перник. Чета и се ужасявам от мутренско-милиционерската логика на Спецсъда.Както каза Татяна Дончева в Специализираният съд и специализираната прокуратура работят хора ,които могат само да арестуват, но нямат нищо общо с правото.

Управниците в България от десетилетия са пълни некадърници и безхаберни корумпирани и зависими типове, които обаче са с огромно самочувстеие, защото босовете на шайката, кукловодите им са ги подбрали и могат да се обогатяват безогледно и да властват над останалите, вкл. над свестните и кадърни и интелигентни българи, и това е резултат на подмертаната десетилетна негативна селекция в България! И то съвсем умишлена... И ще ви дам само един пример - защото много сд спекулира дали всичките безобразия и всестранната криза в България се дължи на нехайство и некадърност и безотговорност, или на злонамерени целенасочени действия, и отговорът е - И НА ДВЕТЕ! И на злонамеренистта на кукловодите, че изобщо не им пука ни за Род, ни за Родина, а само за техните собственик задници - как да заграбят повече, и за тяхната кожа - как да останат ненаказани за престъпленията им, и за огромното им патологично его и суета, но и поради некадърнистта и дори тъпотата и идиотизма на подбранитд от тях марионетки в политиката и властта, които естествено гледат и да им подражават. Ето ви едно конкретно доказателство, ме в управлението и министерствата битуват идиоти и нямат всъщност специалисти - да не говорим за сбърканите задачи и изпити в Министерството на образованието, или неграмотнистта и просташината на министрите на културата, и “Ало Банов съм”, спомнете си когато се повдигна въпроса за унищожаването на поредните малко останали дюни как най-официално тези кретени от Министррството не знаеха що е дюна?!? Спомнете си и това - щеше да е комично, ако не е трагично, че тези дебили дори и официално съобщават, че не знаели кои са дори собствениците на язовирите в България!?! И сега пак ше напомня един много ясно очертан стереотип в поведението на българските политици и упраеници - те винаги да много велики, с години ни обясняват - и армията им клакьори и всякаква платена к зависима паплач - коментатори, политолози, анализатори, социолози, жирналисти, критици,... колко умни, кадърни, добронамерени и успешни и велики били... ДО... До момента, в който истината безпощадно лъсва, питамидата неизбежно рухва... И тогава какво правят винаги тези?!? Да! Рязко и много се разболяват и пледират и настоятелно обясняват, че не знаели, че не разбирали, че не можели, че не виждали,..,, че били прости, тъпи инекадърни!!! Да, същите тези!!! А пасмината около тях оглушително мълчи по въпроса, обзета от поредната им амнезия!! Само гледайте!!!

""Изключително обществено опасен''?????? Тия от нагъзване на боко вече не се чуват и какви ги плямпат...Дали само той е обществено опасен или както много хора казват че целия кабинет е такъв от много време а и хората знаят че рибата се вмирисва от главата...Значи боко не е отговорен за министрите си ама те трябва да са отговорни за подичнените си??????

И като фалират предприятията на които е трябвало да бъде спряна водата, пак министъра ще е виновен, щото им е спрял водата! Или като останат перничани на студено, пак той ще е виновен! Важното е да се покаже, че прокуратурата пипа здраво!

“ Прокуратурата поиска постоянен арест за Нено Димов (снимки)” Сега тук искам пак да ви напомня и да направим паралела между начина, по конти Гешев процедира с Нено Димов и Иванчева, защото са фрапираши двойните стандарти - няма да изтъквам разликата между един мъж и една жена, зашото Гешев и троловете много отчетливо се опитаха и да сатанизират Иванчева още от ден първи на сготвянето й и безумния цирк, който спретнаха с ареста к. Но вижте - самата прокуратура напраеи изявление, че обвиняват Нено Димов за 11 милиона. При Иванчева й спретнаха с подхвърлени пари обвинение и намериха зависим или корумпиран съдия, който да й даде 20 години защото ... не била взела, но била искала 54,000 евро!!! Нека да приемем, че всичко, което прокуратурата твърди за Иванчева е вярно (а то ДОКАЗАНО, и то от самата прокуратура и съд НЕ Е!!!) Спомнете си тежките приказки още от първия ден на ареста й на Гешев за това колко обществено опасно било деянието на Иванчева, с каква голяма обществена опасност и значимост било, и затова то трябвало да бъде наказано най-тежко!!! Налк така! Сега Гешев и всички останали в онази пошла постановка заедно с троловете им, които тигава яростно и непрекъснато демонизираха Иванчева плачат да не сме говорели повече за това, защото успяха да намерят някакъв измислен съдия, който да си плюе на честта и професионалнотл достойнство и да ги извади временно от ситуацията, в която тези самите се вкараха! Но това няма как да стане - както тези същите искат да се забравят и престъпленията им по сагата КТБ... И аз питам - на фона на жестоката и очевадна безумна криза с водата и боклука, с въздуха - колко “по-тежки” и “обществено опасни” са пък тези престъпления, след всичко което чухме по отношение на подхвърлените пари на Иванчева!! Аз още тогава писах и напомних, че тези са толкова прости, нагли, безочливи и неграмотни, че в стихийната си поредна поръчкова акция не осъзнаваха какъв голям автогол си вкарват с подобно отвратително поведение и прецеденти!!! Иванчева като жена или кмет ми е напълно безразлична, доколкото нито живея в Младост нито е “моят тип”. Но като човек, който бе сготвен от шайката само зашото би герберите на изборите и им изкара куп далавери и корупция - както и на други политици и управници, не може да няма пълната ми подкрепа и симпатии!

Димов остава в ареста!!! ...там може да си припомни законите на хидродинамиката/нали е физик/,---и зазачата за първолаци"Как се пълни басеин" !:)))))))))

Да се готви ..министърката Петя Аврамова на МРРБ,какви се прави на пръднала...ВИК дружествата са под нейно командване,кракът и стъпвал ли е в Перник,да види,да язовира,да вземе мерки? Ами оная афера с даване на гражданство,с паспортите...нещи потулихме нещата с оня агенцийка...Ами асфалта,Своге- 20 жертви..аре Гешев,ВСЕКИ ДЕН ПО 1 МИНИСТЪР В ЗАНДАНА ЛАУРА КЬОВЕШИ ТЕ ГЛЕДА ПОД ЛУПА НОН СТОП

Бравоооо, вече имаме арестуван от най високите етажи на власта, сащ ще са доволни и ще позволят да им целунем краката!

Велики парадокси има в нашата държава: Кмета Янчулев, който остави София без вода през 1995 г., защото яз."Искър" беше изпразнен, е инженер-хидролог. Министъра, който чакаше тая есен дъждове и снегове да напълнят яз."Студена", е екоминистър.

Как се разчита ВМРО?!Е, близо сме до революционна ситуация!

ВМРО не е осигурило инвалидна количка... Но, предлагат нови 2 калинки! Борисов ако им се върже...

Объркана съм... За водата отговарял заместника, а казвал само "да", но не бил неясно..

Тоя влиза в съда без белезници?Защо не е закопчан?Нали законите и правилата важат за всички!

Вероятно да не изчезнат...

От много време бе ясно за всеки, който внимава и има поне грам мозък, че България ще влезе в дълбока многостранна криза с всички признаци на катастрофа, и то във всички сектори. Когато преди години го напомнях много тук - уверен съм, не броя троловете и подставените лица на политици, партии и упраеници или на организираната престъпност се подиграваха или не вярваха. По този повод няколко пъти разказвах и за стария виж за английския лорд и прислужника му, който влиза при него да го уведоми, че Темза е придошла, а лордът го връща да влезел както трябва... Дълбоката системна криза, в която се намира съвсем логично и напълно очаквано България се дължи на много сериозни проблеми, като овладяване на прокуратурата, съддбната система и репресивните органи и институции, както и медиите - и от там цялата държава на малка и нелегитимна, престъпна група лица, които се опитват да угодят и на Тусия, и на САЩ, и на ЕС, по-точно ба ръководителите им, дори и на лична основа, защото всички от гиреизброените отлично знаят “подвиьите” и престъпленията и корупцията им и във всеки един момент могат да ги изметат, но се дължи и на традиционната десетилетна НЕГАТИВНА, ОБРАТНА СЕЛЕкЦИЯ в държавата и особено по върховете на държавата! И всички отлично го разбираме и знаем! В страна, където мафията си има държава, Главният прокурор (и шефовете на репресивните органи, по-точно подбралите и назначили ги) е царят и основният политически, тоест управленски фактор! А всички отлично виждаме, че главните прокурори - и Гешев, и Цацаров преди него, и останалите преди тях не само че не се справят категорично с работата си - камо ли пък да управляват и политиката, и икономиката, и медиите,..., изобщо държавата, но точно обратното - провалят ги! И това е съвсем обективен резултат!

Добре де за какъв хуй им е подписа, ако не се носи отговорност! Да не е Мил Джагър да дава автографи ей така?

Вероятно е М.Джагър...Но,това вещите лица - психолози ще го кажат.

Убеден съм 100% как е станало. На министъра всеки месец са му давали справката за намаляването на водата в язовира, но на ухо са му казвали, че няма нищо страшно, щото есента като завалят дъждове и снегове всичко ще се оправи. Да, ама не! Дъждове и снегове и сега няма и май скоро няма да има. А калинките в министерството той си ги е назначил.

Чиче, работата на министерът е , не да е експерт, а да може да си организира правилно поверената му за управление-структура.Един много притеснителен факт е наличието на: 1.Началник на кабинета на министерът/политически секретар/ 2.Представител/служител / на Национална служба за Сигурност - ДАНС/, който предава ежеседмични доклади след оперативката в министерството на преките си ръководители, а те на Премиер Министърът. РЕЗУЛТАТ - НУЛА!

Споко !!! Соро ще го пуснат. Нали се сещате, че той на своя глада едва ли правил каквото и да е !!! :-)

Причината е климатинчите промени Орешарскио е забелязан да пие вода около язорира всички комунисти пият по много вода и затова се стигна до тук Освен това комунистите по заповед на Путин са пълнели туби с вода и са изнасяли за Сибир

Нено Димов дори не е погледнал и с едно око справките, които е подписвал. За кратко зърнах кадър от разследването на Валя Ахчиева. Там се видя на официален документ, че притокът е от порядъка на 40 -45 литра в секунда, а разходът е над 400 литра. Няма нужда да си учил висша математика за да не схванеш, че нещо не е наред и язовира ще се изпразни. Безхаберие, некадърност, лакейщина и дебелочие има в поведението на министъра. Съвестно си бил изпълнявал задълженията?!!! Не на нас тия глупости! Трябва задълго да стои в панделата, а избирпателите в Перник и страната да разберат, че е дошло време да се събудят и да изметат днешната политическа класа.

Заедно с Кънев в ареста трябва да влезе и Борисов.Той назначава всички министри.Сег да им сърба попарата.

То още от самото начало се видя ,че тоя некадърник хабер си няма от околно среда?!?Жалко ,че смени три партии само и само да стане министър и да си слага подписа под неща ,които не разбира!Същият е като Каракачанов. Мило идраго даваше за да стане министър! Това ,че не е специалист и не разбирал от хидротехника , не го оневинява за тъпотията му. Поне да беше се доверил на хидроспециалисти , а не на калинките партийци от ВМРО и ГЕРБ!Абсолютен безхаберник и дървен филосов- Нямало климатични промени в световен мащаб!?! Били манипулации?!? Е щом като не разбираш от тия неща , защо пък даваш мнение по тия глобални въпроси! ИДИОТ! ПЪЛЕН! Да полежи малко в панделата и ще се научи да уважава мнението на специалистите! ПАДА МУ СЕ на тоя мързеливец! Сега трябва да иде и да покопа малко за изграждането на водопроводната мрежа на Перник! Тогава ще стане специалист! Лошото ,че в МС е пълно с такива нещастници

лошо!

То не бяха лъскави и тесни костюмчета, тонер бяха скъпи и огромни часовници, не бяха вратовръзки и фризури. На фона на загиващата държава, това е визуализация на корупция. Скромност, ха, какво е това, дума от миналото!

Специално този човек трябва да бъде обвинен и осъден за престъпна глупост. Заедно с него и всички други министри и ръководители на агенции от ГЕРБ. Нали, не мислите, че тези очевидно тъпи хора правят каквото и да е било без одобрение или нареждане от Бойко Борисов?

1. Кьорав карти не играе 2. преди всеки началнически подпис , поне 3-4 по-долустоящи служители проверяват и съгласуват съдържанието на д-та който поднасят на Министъра си за ПОСЛЕДЕН подпис !!! 3. в МОСВ работят освен НЕНО и още и други 413 служителя , те аджеба какво са правили и къде са гледали , когато са му го поднасяли за подпис ? 4. Всеки министър САМ си подбира екипа от СВОИ НАЙ -ДОВЕРЕНИ ( ама дали са компетентни???) около него, именно за да не го “изпържи” някой чужд . 5 И накрая , ама не на последно място: какво изобщо вдява НЕНО от вода и екология ? Просто алчност за власт и тщеславие за да пише в CV-то му ,че е бил министър . На какво и как : няма значение! 6. партйина креатура парексаланс . Калинка тип дялан камък , моля да седне следващия : Искрен Веселинов ?!? Този пък какво вдява от вода и екология -един годпод знае !?!

AK-47

От прочетеното до сега, за работата на безотговорния министър, на всияки ни става ясно, че водата в язовир "Студена" драстично е спадала .... в обратна пропорционалност на внесените по посочена от министъра банкова сметка финансови стедства. Хубаво, че е атестуван един от корумпираните, но моля да разберете, коя е сметката и колко е получил за да казва „да“. Такааааа, с пожелания ..... и не само с министри но и с дУпетати от НС, да продължите. Лек ден.

Защо ,ве? Некой казал ли му е,че водата е кът и не трябва да се пуща към съучастниците от стоманата и топлото? Кога пиеничък полицай блъсне с колата хора, да не си отива м-ра на полицията? Пълна обърквация! Оня ден си замина кучето ми- отровено със антифриз.Кво става? Две- три радости ни останаха и ни ги грабят,като малоумници........

Искам да попитам. След като явно има нехайство и безстопанственост на еко министерството по въпросът с водата и язовирите, Как стои въпросът с контролът на качеството на въздуха, с презастрояването, защо по околовръсното на Стара Загора има незаконно сметище? Защо се строи по земеделски терени? Защо се строи в защитени територии? И най-важното къде са службите? Прокуратурата? Или същата безотговорност бирува и там?

На времето си сме поканили съветски експерти от КГБ да ни помагат

Това ,че им забраниха на перничани празнка на сурвакарите/от страх да не стане национален протест/,не значи че хората ще спрът да протестират ,по всички възможни начини...... ПОДКРЕПЯМ ГИ , дано успеят!!!!!!!!Дупе да им е яко на управляващите!!!!!!Дано си го получат най после!!!!

Кмой и кога позволи изграждането на ТЕЦ-ове, ползващи язовири, предназначени за питейни нужди? Когато си отговорите на този въпрос ще разберете, че мутра-пожарникар за МП не става!

Да си спомним отново какво каза Цветанов, нищо не съм правил без Борисов да знае. Още повече, че той заяви, че от "Стомана" не са вземали вода и дори им благодари, че разрешили да прекарат втори водопровод.

Забравете за Ред, Законност и Правосъдие на територията на РБ! България е взета на ръчен режим от Големия началник - САЩ. ББ ЛИЧНО ПОКАНИ американски експерти. АМЕРИКАНСКИ експерти НАСТОЯВАТ за РЕФОРМИ на БЪЛГАРСКАТА Конституция. Плъзнали са из всички министерства: "Делегацията, която дойде на 8 януари за разговорите по Стратегическото партньорство със САЩ, е била внушителна, както никога досега – повече от 20 американски чиновници от нисш ранг са пръснати по министерствата: НА ОТБРАНАТА, НА ПРАВОСЪДИЕТО, НА ОБРАЗОВАНИЕТО, за да ни помагат в управлението на държавата. При това сами сме ги поканили. В прав текст - САЩ ни взеха на ръчно управление! Това е рекапитулацията за 30 години Преход." В. Велева А ББ си подсигури ДОВЪРШВАНЕ на мандата. Лично се похвалил веднага след срещата в "Белия дом"...СПОКОЕН бил вече Нашия.

Нищо не си е подсигурил, и Цветанов непрекъснато ги хвалеше, а го изхвърлиха. Има един израз, уморените коне ги убиват.

Хорас Макой!:)))) ....само че,магаретата на Тлъстото Баце--не са коне,а КИЯЦИ!:))))))

Тя работата е ясно още от преди 5 години. Ха гледайте .Кой уши байряка и кой сви парете ...Защо няма воден цикъл В Перник.Но положението на всякъде е подобно .Варна има вода за 10 месеца с Бургас .Всичко се разпада .Язоририте си искат поддръжка .А водата е 3,50 кубика .Сега ще дойдат едни чужди инвеститори да оправят работата ..... https://www.youtube.com/watch?timecontinue=442&v=2hCqjOpxTMw&feature=emblogo

Модераторе бре,що ме мразиш!??

Нагал и корумпиран да видим дали ще натопи всички изруда

Точно това говореше и Румен Петков, че е получавал сигнали за намаляване на нивото на язовира и въпреки всичко е давал вода на "Стомана", същото като планът за Пирин, да не се оправдават с експерти, те се назначават от министъра, затова че некомпетентни вина носи той. Нали Горанов беше назначил за експерт в ъв финансовото министерство сина на този, който му предоставил апартамент без наем.

Защо не отиде със скритите 7млн.кубика в джоба си в С.Арабия или някоя африканска страна, направо шейх ще го направят и харем ще му подарят.

А за боклуците и мръсния въздух, кой ще е обвинен?

Нинова каза, че са внесени с подписа на Горанов, да видим дали ще се обърне към прокуратурата.

Водата и парата,му изядоха главата.

Честно не мога да ви разбера... Хем искате възмездие, бесилки и затвори, хем ви е мъчно за "бедния" министър. Няма угодия и тва е... Лично за себе си съм разбрал едно - в политиката няма нито един читав човек, а по върховете са най-големите боклуци. До там не се стига с чисти ръце, сърце и ум...

Имаш право. Но хората реагират така защото искат неговите шефове да му правят компания-всъщност най-големите виновници и бандити

Според мен тези обвинения не са много читави.Ако, не беше разрешил вода за " Стомана" сигур работниците нямаше да работят и да взимат заплати, което е равно на бунт.Ако, не беше разрешил вода за " Топлофикация", тогава и тя ли е трябвало да спре работата си? Не съм братчед на м-ра,но не е справедливо да го лашкат насам натам за нещо,което не му е работа.Там има областен управител- това е премиера на областта, там има ВиК- специалисти дето гледат колко е водата и правят сметка дали ще стигне.Даже има и един дето вдигаше врява,че контролира язовирите и наказва,като има някакъв фал. Нено Димов е м-р...... като всички други. Ша ля ля, Брюксел, интервюта, шифиори и секретарки..... той да не мери водата в язовира?

Той не мери водата, но всеки месец на лист хартия са му давали премереното. А "Стомана" и ТЕЦ-а да ги е накарал да черпят вода откъдето е трябвало - от яз."Пчелина", който е с промишлена вода и за тая работа е построен, и сега прелива. Ама помпената станция към язовира била окрадена още през 90-те - да си я оправят.

PEYTSCH

Както се казва ...да не е ставал министър. И да не беше слагал подпис на юнашко доверие...А сега що не пие чешмяна вода, а „Девин“....

Кметът на австрийското градче Пихл бай Велс, провинция Горна Австрия, е осъден на 15 месеца лишаване от свобода заради водна криза в населеното място, съобщи в. "Дер Щандард". Присъдата на Йохан Допелбауер е произнесена от Висшия регионален съд в Линц. Той е признат за виновен, че не е изпълнил законовите си задължения да осигури надеждна водопроводна и канализационна мрежа за доставка на питейна вода за населението в Пихл бай Велс, чието население е под 3000 души. Допелбауер е от Австрийската народна партия. Решението не подлежи на обжалване. С присъдата Допелбауер автоматично е лишен и от кметския си пост.

защо всичките ни министри и пр., които представляват опасност за държава са на свобода?

Прокуратурата за пореден път прави мазало, което ще плащаме данакоплатците. Щеше да е виновен, ако служителите на министерството бяха излезли със становище, че водоподаването към Стомана трябва да се прекрати и той го беше подписал с гриф отказвам или поне да има някакви доказателства, че е бил уведомен поне устно преди да подпише документите изготвени от негови служители. То ако беше така лесно да осъдиш министър, трябваше всички да са по затворите. Държавата ни се управлява безстопанствено.

Тежка е съдбата на бушоните. Понасят целият товар на инсталацията и в един момент като стане късо съединение-изгарят. И биват изхвърлени на боклука... Но системата остава здрава и функционална, и ще продължи да работи.