Прокуратурата обвини собственика на депото за отпадъци, пламнало край "Струма"

Поне месец и половина ще отнеме ремонтът на засегнатите участъци от магистрала "Струма"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Ние ще проверим и дейността на всички контролни органи, които са ангажирани с упражняването на контролни функции по закона за управление на отпадъците", заяви Стефанова. И по-долу: "Говорителят на главния прокурор Арнаудова каза, че има предписание от РИОСВ - Перник от 23 май 2019 година за премахване на отпадъците от мястото където са. "Срокът е изтекъл 14 дни преди пожара", допълни Арнаудова. Ами разширявайте го, Стефанова, не се помайвайте - питайте шефа на РИОСВ например чий го е държал 14 дни, а не е предприел "необходимите мерки" като "контролен орган"?!

5 000 лева гаранция за предвидено от 2 до 8 години?!?

На Боко-Тъпото да попречи на огромния поток за Гърция!Целта е до края на сезона да се пречи!След това ще имаме сигурно оправдателна присъда за собственика на това депо!Но догодина пак ще дойде лято и още повече българи ще ходят в Гърция и няма какво да ги спре!

Еми щом и предписание са му издали да разкара боклука и пак не го е изпълнил, не вярвам да се намери някой трезво мислещ да го оправдае. Заслужава си наказанието напълно.

Трябват обвинения към,,ПОЖАРНА/нали правят проверки/ МВР,АПИ/защо не сигнализират за складираният боклук/ИНСТИТУЦИЙТЕ ДРЕМАТ,А СЕГА ДУПНИШКИЯТ ДЕРИБЕЙ Е ВИНОВЕН САМО.ЩО ЗА ДЪРЖАВА СМЕ.ЗА ЗАПЛАТИ ИМА ХОРА,А ЗА РАБОТА,ПРЕДПИСАНИЯ.А ТЕЗИ ОТ ОКОЛНАТА СРЕДА СЪЩО ТРЯБВА ДА ПРОВЕРЯВАТ.

Всяко съоръжение по магистралата има сервитут , както и самата магистрала. Има ли АПИ, има ли ДНСК? Кой пусна участъка без акт образец 16? Крайно време да се търси отговорност! От всички и от всеки!

С какви пари ще се плати ремонта на моста? АПИ и без друго нямат бюджет да кърпят дупките сега, а да вадят допълнителни пари за на тоя малоумник поразиите не знам как ще стане. Някъде се спомена между 5-10 мил. щети. Това колко пари от винетнки прави хвърлени на вятъра. Този не затвор, а да плаща докато е жив.

Първо и без разследване щото е ясно, местният колега на най великият бг пожарникар в затвора. Гола пожарникарска вода, както навсякъде в санаториумите наречени пожарни служби. Всичките им планове за действие, ситуационни центрове, аварийни екипи и тн. са мижи да те лажем, и ония пиандур шефът им от перник дето само в уискито е разбирач, та къде си драпаха топките като трябва да се гаси обект от критичната национална онфраструктура.

Че собственика на "Феникс Дупница"/бившите "Вторични суровини"/ е приватизиран от верния другар на партията другаря Кольо Илиев,както приватизаторката на "Техноимпекс" госпожа/другарката Нинова.Абе що така избиват постоянно само червени и лиляви комунисти като приватизатори,а?

Най-накрая се сетиха да потърсят някаква отговорност. Що да теротирия е това нашето?Фирма си изхвърля отпадъците/депонира ги,под мост на водеща магистрала!Има безброй сигнали-институциите....си питат ушите.Накрая,има предписание,собственика не му пука и не прави нищо!И още по-накрая,всички ние,ще му платим едни милиони за ремонт,след като вече сме платили милиард за магистралата!Отделно,какъв трафик в разгара на лятото се заформя там!Вчера му четох едно изказване-нагъл,та нагъл.

Червеният дявол ще си плати гяволъка и ремонта ще е за негова сметка,като го осъди съда.

Надявай се. Над ловя, че всичко вече че или е прехвърлил, или е в процес на прехвърляне. Когато/ако го осъдят със сигурност ще излезе, че е гол като пушка и няма какво да му вземат. Българинът пара така лесно не дава...

АМА ТИ вярно си Калинка кацнала на място което не е за тебе : Колко пъти ще повтаряш за ОБХОДНИЯ маршрут , или за ИЗСЛЕДВАНЕТО на щетите-та ти от университет,та ти от АПИ ,или ви ПЛАЩАТ НА БРОЙ БУКВИ с които е написана новината!!!!!!! КАЛИНКА С КАЛИНКИТЕ !!!!!

Аха, а за от АПИ виновни няма, нали? Нищо, че са оросоали незаконния склад под техния мост...

Интересува ни съдебния процес за БХ!!! Този коварен гангстер е пръв за затвора!!!

Айде, сега държавата да се напъне и да кара поред. За този който е складирал незаконно боклуците (чу се че е човек на един енергиен олигарх с интереси в района), за този който ги е подпалил (може да е първия), за тия дето не са си свършили работа по контрола и по изпълнението на предписанията. Изтекло било предписанието 14 дни преди пожара ... ами отива полицията и го арестува, пък той нека организира почистването от килията...

Подпалвачът може да е хвърлил фас отгоре. Може и да не е разбрал.

Трибунал за шефа на пожарната ! Тия тупани само кръчми и дискотеки обиклят за рекет. Да допусне такв пожар ... Изрод заради който цяла България ще плаща

Ще го правят ли консул някъде?

Каква е тая държава дето бай Хой може да си складира силно горими отпадъци под магистрала.

тролове.Собственик на "Феникс Дупница" е другаря Кольо Илиев,верен до гроб на партията - майка.Пръв приятел на бившия дългогодишен червен кмет на Дупница Първан Дангов.Приятел,спонсор на бившия кмет,както и спонсор на БСП-то.Та за това преди няколко дни Цвиленски цвилеше от "Посрано" № 20 щото преди местните избори още един спонсор им изгора.

Усетих комуистическа ядка в действие. Да беше преди 9ти. Щяха да висят под моста... цялата БСП шайка

А за ваше сведение кой властва толкова време и там кой властва в момента??или искате да кажете че всички от държавната администрация дето е трябвало да си свършат работата са от БСП??? Ако човек се хване на вашите приказки ще стигне до логичното заключение в булгаристан - кой не е от нас и не цака ще му ''цакнем'' едно рекетче като пожарче примерно.....

Другарят Кольо Илиев няколко пъти е предупреждаван и глобяван за нерегламентираните депа за скрап от местната власт.Последно е трябвало по разпореждане 14 дни преди пожара да премахне отпадъците на нерегламентираните места.Така че донякъде държавните и местните власти са предприели нещо,ама червена циментова глава увира ли.Тъй че недей почва с"а вие защо биете негрите" .Прокуратурата вече се зае с поредния честен червен бизнесмен.

Не го знам и не ме вълнува оя собственик а се питам подпълвача хванаха ли го, защото тези неща от самосебе си не са се запалили. Къде са отговорните от апи дето след това решиха че трябва да си свършат някаква работа дето не я бяха вършили и тръгнаха да проверяват какво има около подопечните им обекти.. Освен това ми е чудно някакъв огън а няколко часа както казват да изгори такъв ''качествен'' цимент явно а и той едва ли през тези асове само около колоните е горял..Много гнили неща около всяко такова нещо ама винаги се намира ''виновник'' който да обере всичко за сметка на държавните безхаберници...За пореден път се вижда че многобройните държавни институции НЕ са си вършли работата ама пак тях никой ги не закача????

Много често по такива места горят кабели, за да извадят метала от вътре. Има вероятност така да е пламнало. Но това пак води до собственика и евентуално служителите

Колкото и да е качествен бетонът, при излагане на високи температури стоманата може да загуби якост. Не ви ли учеха едно време как се закалява стомана?

Нас едно време ни учеха както си трябва ама май сега не ги учат както трябва.. Знаете ли при колко градуса се лее стоманата та сте седнали да приказвате за ''якост'' при температурата дето едва ли е стигнала и наполовина ама качествения ремонт не би мръдбнал при този огън...

Нерде Ямбол, нерде Стамбул. В главата ти са останали само бръмбарите, май наистина така си е трябвало. Забравили са да ви научат какво означава рекристализационно отгряване. Рекристализационни процеси започват да текат доста под половината от температурата на топене, а при някои метали това се случва дори на стайна температура.

А на бас .че няма да го осъдят....

Изгоря магистралата на Боко дето я прави 15 години!

Неам коментар!

А кой е позволил там да има такова депо? Кой гербаджия си е затварял очите срещу "суджук"? Това са по-важните въпроси?

всичко си е важно. Нема сеа да пазим момчето, само щот е от опозицията я? Неаа стане така, моа!

Собственика на фирмата от БСП ли е?

Дали е от БСП? При положение, че ГЕРБ има пълната власт в страната и ако не беше гербаджия, щяха да санкционират. Собственикът го търси в твоята любима партия - ГЕРБ, троле!

Ами не е от ГЕРБ - местен спонсор на БСП е! Като оня , с Ролс-а - Бенчо ...

Лъжеш! В района има червени кметове.

Сладки бизнеси, народногарантирани се дават само на народни хора от народната власт, членували в народната БКП.

Със сигурност бая е плащал за да бъде там ненаказан от управниците дето сигурно са 10 ама срещу един собственик нищо не предприемат...джобове обаче пълни на 10о% имат, За такива като вас май е най удобно реалните виниовници - държавната администрация дето живее на наш гръб никой да не я закача както и виждаме че става:((((