Проверяват Стоян Александров за лихварство

Прокуратурата разследва банкера и бивш финансов министър Стоян Александров за лихварство. Група бизнесмени го обвиняват, че ги притискал за пари.

Обратно в новината

Коментари - Проверяват Стоян Александров за лихварство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А кой ще раследва и българската прокуратура във съучасте.корупция,пране на пари,злоупотрба със служебно положение?Пак Магнитски на САЩ и Великобритания,Шенген във Австиря?Куче влачи,българска диря няма?

Този е чист като мен -като светена водица.Повярвайте ми господа назначени от мен съдии,прокурори и разследващи милиционери,пардон - полицаи.

ще ли да го съдят - има един лаф - кьорав карти не играе. Подписали са се и толкоз. Е, малко ще олекне финансово - на този бутне, на онзи - но това са калколирани разходи.

Такива лихви такова чудо , я мамерете член по който да го осъдите и то на много Щото - Ако този не го осъдите ще се наложите да върнете парите на осъдени такива хора за такива неща защото има и Международен съд . И за напред няма да може да осъдите никого за подобно нещо . А ако се опитате да пипнете от сега на татък за подобно нещо Държавата отново може да бъде осъдена в Чужбина .

Този алчняк щавеше още преди да стане министър. И занапред ще продължава да щави, защото има баламурници.

да го духате балъци

Че си е дейност по занятие си е. Ще се отърве с едната глоба. Сутринта гледах адвоката в някоя от телевизиите и той подхвърли, че годишната лихва е 6%. Според мене доста по-изгодна от банките и за това тия пишман бизнесмени са взели заем от него. Ако банка беше дала кредита също има ипотека и ако не се върне заема взимат ипотекираното. Сега тия бизнесменчета не искат да върнат заемите и вият до небесата, а останалите, които са взели и сигурно са си ваърнали заемите, защо не се оплакват?А иначе щом е декларирал заемите си е платил и данъка върху лихвите.

Законите нарочно се пишат така, че да не са ясни. По този начин "нашите" хора при 50 заема няма да се считат за дейност по занятие. Докато един простосмъртен човечец и за един заем ще изкарат, че го дал като дейност по занятие.

парите ги е събрал от подкупи от студенти

Ми те да си бяха учили уроците, че да не им се налага да плащат за да си вземат изпита. Дори и подкупните не биха рискували да скъсат знаещ, защото който знае и може ще се докаже, а който не знае или го мързи, все гледа да мине по втория начин.

малката секира избухва :Д

...Шибани. ...Задунайски. ...Гаулайтеря. -> И тоя 'заемодател' И неговите 'заемополучатели' ! ...от кюстендилско...'изненадващо' И в Д.Банк, И в ЦКБейщинката (на тимурк-уфситьи) ... И в правителство на 'наште' коетоИменно - Хем тури НеистовоВисок ДДС, Хем - Спря Целево плащането на външния дълг, Хем - Пропагандираше за Смърт-на-МВФ ... 73 (Седемдесет и Три.) Доказани 'заемополучателя' ...като Сумата - НеПоМалко 5-6М !... И ! - Всичките по 'бизнес' с 'колатерал' от 'собствен' имот Разберете, Хора ! - Всичко Е минирано от 'наште' !!!...а като добавим че : - И 'бизнеса' И 'банките' И 'елита' И 'избранниците' СА Доказани от 'наште' - И Нонстоп се Пръкват квилине 'милионери' на по 20-25г...и 'собственици' ...И 'Експерти' - И Навсякъде и Отвсякъде се Подготвят И-нови 'кадри' на 'наште' ...то Решението Е ЕдноЕдинствено : - Никакво преговаряне ! ---> Двустъпковата !!!, от А до Я.

Е, някои дават заеми по 50-60 000 от собствените си пари. . Други си купуват виваком , Левски и хотел София за милиони. Никой не ги пита те откъде имат парите, а и вие, почитатели на правдата, си мълчите в тези случаи. Жалки отрепки

Дискретно : - спас е Неспасяем.

Платените писачи получиха нова опорна точка - комунист - лихвар. Върху това трябва да се набляга, да се пише нон-стоп. пък има ли смисъл, има ли логика -не е от знаяение. За жълти стотинки си плюят на сурата и човек убиват.

Така е,Стоян Александров не е комунист и не е лихвар.Той е една божа кравичка,която с робски труд е спечелила няколко милиончета.

А ти си един нещастен глупак

Александров подлежи на санкции за упражняване на лицензионна дейност без лиценз, а това означава, че той дължи данъци върху доходите си от лихви, които е спестил в ущърб на държавата. И държавата бързо трябва да си потърси интереса и да се самосезира в лицето на прокурора. Няма какво да се пита преподавателят по банково дело, а трябва да се попита съдът.

Не знам за лиценза. Това трябва да го каже закона. За данъците - след като е регистрирал договорите значи си е платил и дължимите суми върху приходите.

5 години затвор! Следвщият....

Базово. ..+Прората за Целеви Врътки...+Прората за Целево използване на положение...+Прората за Основополагащо участие в Пране-и-Крадене на пари/фондове.

Никога не е късно човек да стане за резил,

жалък човек. Да краде имуществото на хората чрез лихварство. Ами какво да очакваш от комунистически министър. От проверката разбира се ще излезе, че е чист и честен.

Както коментираха, голямата лихва е превенция за забавените плащания и не е ясно как някой искащ такава голяма сума в заем не си е направил добре балансите за да върне навреме заема. Нали всички сме наясно, че такъв заем не е даден насила, а е поискан?

да живеят всичките БСПта, по целата планета! Ууууура! ЕЕЕ, добар си е БСП кадара, ей! Знае как се краде и изнудва, добре са го изучили!

от финанси, но питам - ПРИЛИЧА ЛИ НА КОМУНИСТ ДА БЪДЕ ЛИХВАР?

Точно ти ли , платено мекере, си се агрижил за чистотата на комунизма? Или си бивш партиен секретар и пазиш честта на партията. Фурнаджийски лопати сте вие - лапате, та задниците ви плющят при всяка власт.

Другарю-товарищ!

Има и нещастни хора, заради низлечимо болен са взимали от него заем, а той доста безцеремонно ги е изнудвал и добре се е облажвал. Ако прокуратурате желае, би могла да даде обявление,пострадалите да свидетелстват. Но валидна е приказката за гарвана!

Щом такива хора управляват България, то какво добро очакваме изобщо от тях?

А защо никой не зададе въпроса - Откъде този човек разполага с такива крупни средства, които да раздава като заеми? Министерска заплата? Закуски?

Абе защо нищо не казвате за хитреца Кирил Русев- ощетен бизнесмен?

Когато бълхата се наяде, излиза на челото, е ....няма нищо, това е естествен процес, рано или късно се случва!

Без да съм запознат в детайли, се питам: как голяма част от другите лихвари вече са осъдени и то по НК, а въпросния господин все още е на свобода. А е пълно безобразие, че е и преподавател. Но това сме в милата ни родна България. Винаги има двоен стандарт, не че въпросния .... го заслужава.

Кои лихвари са осъдени?Я напиши, та да ни зарадваш! Ако не пишеш - значи си жалък лъжец, пишещ за пари

Малката секира сам ще си отреже главата-всички приходи от лихви трябва да бъдат декларирани и обложени с данъци и да се потърси откъде са му тези големи приходи-за да дава заеми-какъв им е произхода!

Ами явно са щото адвоката прилагаше извадка от агенцията по вписванията. Ма то чукча - писател, не читател.

Хвалиш ли ми тиквата-мутра значи си тиквоид.

не се правете на изненадани. Кой свали бай Тошо, не помните ли- комунетата. Защото не им даваше да крадат - абе верно привилегии, ама те искаха милиони. И сега - изненадани - искат вината да е на друг. Борисов - ама той остави за поколения пътища, магистрали - непрекъснато режел лентички, а вие - не можеш да режеш лентички на хотелите на Първанов и на брат Станишев.

Да, с европейски и наши/ не негови, а наши!!/пари - пътища, за удобна връзка на Европа с Турция!! Между другото, най-големият виадукт, Аспаруховия мост и т.н., и колко заводи бяха построени само с наши пари, а при него - какво стана поне със завода за боклука?? И какво, как са построени - качествено?? А на каква цена?? На двойна-тройна или направо "златни"??

Интересно как ги принуждава да му взимат парите?! Що не отидат от банки да си вземат!

Сигурен съм , че е въртял чужди пари-познавам този човек, който е толкова скрънзав -че не би дал и един лев в заем-да се потърси връзка с КТБ и обявени ли са и обложени ли са тези пари с данъци-какъв им е произхода и получените лихви декларират ли се като печалба /приходи/ Всъщност кой е този човек

абе, идиот, какво общо има даването на пари назаем с това, че е "скръндза" той не им ги подарява, а печели от тях. идиоти колкото искаш в тая дървава.

Не разбирам защо му викат малката секира, като той се оказва бая голяма???

Щото в УНСС имаше и "Голяма "!

просто ще поолекне малко - тук- дай, там-смажи. Но не се кахърете, той го е калкулирал в цената.

Когато Стоян Александров е дошъл от село не е могъл да си завързва вратовръзката и след 30 години е милионер и лихвар-може ли някой да спечели толкова пари от нормална работа-този човек е хиена-беше изпълнителен директор мисля на две банки и оттам доста е насъбрал-но да стане лихвар -това значи че е много много лаком. Път неговият приятел Димитров-не знаел какво е да упражняваш професия "по занаят"- което и в първи курс юристито го знаят. Аз не знам дали Александров не е близък с Цв.Василев и парите за заемите от къде са?

Ами що не вземеш да преброиш и парите на другите банкери - на бившата собственичка на си-банк, на разните варненско -бургаски банкерки, на булбанк. Хората са банкери и имат пари.

Да не пропуснем - а на Хампацурмян???

не съм фен на Цветанов, но за всички е ясно че неговите 6 апартамента - не са като тези 4 - един в НюЙорк, -т.е. два там, сигурно е най-добре в тъпата САЩ, а-а, тя се готвеше за генерален секретар на ООН, а то май е в НюЙорк.и другите в Париж и Лондон. Представяте ли си какъв лукс, - всеки един за повече от милион и двеста хиляди долара! Че тя цял живот е живяла в лук бе.

Не разбрах коя, че и да е живяла в лук:-((

Могат да го прекръстят от "Секирата" в "Лихваря".

произхожда от калта,но както казва народа "Наяде се вашка и вдигне опашка"

Щото ти сигурно произхождаш от лайняните жълти павета. Нещастници

Явно им мъти на Герб работата в общината (нали е общински съветник в София) и са решили да го ударят сега, нищо че той раздавал заеми с лихва още от 2002 г. и те са го знаели много добре.

Комунистите родината разграбват, комсомолците със тях крадът. Пионери, пионери! Славен път ни чака трудов път. Комунисти, комсомолци, пионери сме в един и същи строй.

Айде де, какво общо имат с комунистите Ф.Димитров, "раздържавил", съсипал селското ни стопанство и "връщането" на земята в реални граници от Поземлените комисии?? А реституцията?? А Иван Костов с приватизацията, деноминацията , орязаните пенсии и раздържавяването на Здравеопазването, с безумната Здравна "реформа"?? А царя?? А Боко?? От почти три десетилетия преход, я прочети колко години са управлявали комунисти, а и през тях - точно благодарение на Станишев влязохме в ЕС. Да, благодарение, тъй като имахме срок и критерии, а тогава пък СДС проваляха заседания, разиграваха, разтакаваха и правеха номера - влизаха и излизаха в НС, още на първото заседание измислиха за какво да искат оставка на Пирински, хилеха се и парламентарно време и дебати, дебати по "важният" им въпрос:-(( И Елка Константинова, Бакърджиев, Краус, Неински, Ал. Йорданов и цялата камарила около Костов, а и той самият, как тъй изведнъж забогартяха?? А и последните, като започнем от самия него, Цветелина и калинките му, те какво общо имат с комунистите, но забогатяха и то как ли и как!!

Е, че как" каво общо имат с комунистите"? Всички са комунисти или деца на партийни величия

ОРЕЗИЛИ СЕ НА ДЪРТИ ГОДИНИ, ОРЕЗИЛИ И ДВИЖЕНИЕ 21 И ТАТЯНА ДОНЧЕВА!!!!!

Ами то това е целта. Не видяхте ли оня смотльо , дето взел 70000 и сега не "можеЛ да ги върне". Скроили са номер

Е, колко е дал - 70 000 евро на някакъв пишман бизнесмен. Че то обикновени хора "изгоряха " в дупнишката спомагателна каса с по толкова. И тоя " бизнесмен" не може да ги върне?!

Бизнесмена е получил 260000 долара при уговорка за 306 хиляди.

И какъв е проблемът? Да иде в кредисимо - там ще върне по-малко. Така си е избрал. Или тия от кредисимо ги награждават бандитските бизнесменски организации за най-фобри фирми. А те вземат на хората всичко - включително и жилишата

Че бачо Стоян ще с е отърве е ясно като бял ден. Но не съвсем. Ще олекне откъм дигитални знаци, ще го ощипем така да се каже. Я затова учим цел живот и сега ми е паднала сгода. Точно се чудех как да купя нов мерцедес на ... колежката и то пиленцето само кацна на мерника. хахаха.

Физиономия на нагъл престъпник !

Щото като са му подписвали договорите с друга физиономия ли е бил? А стига бе. Дал заеми на 50 човека и ги декларирал. Сега 5 човека ревът щото договора бил неизгоден. Ми ща са го подписали бе? Що не отидоха в банка?

Щото са загубеняци и никоя банка няма да им даде пари.

Ами не искат хората да си връщат парите и са му намерили цаката! Кога са яли кифтета не са ривали, според оная приказка. Сега ревнали в хор!

Точно така

при престъпника Василев в Белград. Нали си пикаехте в чорапите години наред

Е, добре е да си изкараш яда тук, но дейността на Василев няма нищо общо с Александров защото той е давал свои собствени пари, а не откраднати от хората.

отивам в магазина и ме облагат за неща които на сам потребил .обаче тарикатчетата купуват чрез търговски дружества фактури от женския пазар и точан ДДС. а ДДС-то за търгода търговеца си купува неща за себе си чрез търговското дружество и не плаща ДДС.ДДС.Много умно за такива хитретци котио се не на ядоха не на пътуваха не наситиха от лакомия.

Айде на бас, че проверката ще приключи в полза на Секирата ! Като го гледате на снимката не мислете, че този човек ще остави магарето си в калта !

Не го мислете бай ви Стоян - дори и да е нарушил закона, той има толкова пари, че ще се отърве, ако развърже кесията, макар че ще му излезе скъпичко разрешаването на проблемите с правосъдието.

Дончева адвокактката на Гриша Ганчев да отива да го оправдава .От там щеса връзките с правосъдието

"кьорав на карти не играе"