Фандъкова дава на прокуратурата авариите с парното

Столичният кмет ще поиска прокуратурата да разследва причините за огромната авария, която вече 5-и ден остави без парно и топла вода източните квартали на София

Обратно в новината

Коментари - Фандъкова дава на прокуратурата авариите с парното | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А КОЙ ще даде Фандъкова на Прокурор!?

Хаха точно на прокуратурата ли намери?!

Защо ли ми мирише на САБОТАЖ?Софиянец съм и цял живот живея на парно и не обичам топлофикация,но такова нещо не се е случвало половин София едновременно да остане без парно и топла вода.Спомням си 2009г.когато така преди избори София осъмваше зарита с боклуци.Ние през ноща не си изхвърляхме боклуците.После разбрах,че са разнасяни из цяла София,пълнели са и са обръщали кофите от пристигащи симпатизанти.Така,че можем да не се съмняваме,че е поредният саботаж.Другарите са готови на всичко-да манипулират,да очернят,да извършват саботажи,костинбродси завери,компроматни войни.Както Станишев беше казал"Трябва да се използват всички позволени и непозволени средства"Ще минат изборите и всичко ще се успокои,както 2009г.Искам да спечелят изборите за да разберат,че властта с кръв и манипулации,ще я сдадат по същият начин.Каквото повикало,такова се обадило.Писна ми 50 години да ни правят на луди,а когато са на власт само да крадат и предизвикват национални катастрофи.САБОТАЖ,Е!Както си подпалиха и партийният дом!

не се повтаряй. Вече се изказа по-рано по същия начин

А бе човеченце ти не си в ред.Какъв саботаж те гони при магистрални тръби на 40 години заровени в земята? Нещо те гони параноята по социализма,когато всяка нередност се обясняваше с вероятен саботаж.При минусовите -15 ,-20 градуса е необходимо повишаване на налягането в тръбите за по -бърз топлообмен в абонатните станци ,за нормална температура по домовете ни.Тези корозирали тръби не издържат наляганвто и стават авариите.Просто не са спазвани стандартите за подмяна и контрол на магистралните топлопроводните тръби.Важното е ,че от Вальо Топлото та до днес ,администрацията на Топлофиккацията всяка година си увеличавала СРЗ И получавала бонуси при регистрирани финансови загуби.Фандъкова пък си задейства задника след дъжд качулка с прокуратурата,а не отчита личната си вина.

Ауууу, сакън! Ами ако парното откаже да ви пълни партийните касички?! Или така ги рекетирате по-голяма вноска?

ХА ХА ХА едно време като бяхте на село само на парно сте се топ.или я марш обратно та да ви стане топло

Данче,дай Топлофикация ,на БСП да се греем от нейните звезди и от п....На яхналата метла от Мая Манолова!

Що не се пръждосаш даскалицо? Прокуратурата да не ремонтна работилница или аварийна служба?

Че нещо топлофикация ни пуска по пързалката е ясно за всеки инженер независимо по какво! Че нещо е станало и са оплескали яко работата ама не си признават и туй то. Имам следните въпроси: 1 Ако както твърдят те аварията е резултат на токов удар в помпена станция "Лозенец" защо няма парно в "ЛЮЛИН"? -западните кв.не са към тец "ИЗТОК"? 2.Ако аварията е в резултат на "кавитация" Защо аварийните клапани или авьрийно захранване не са сработили? 3.Нормални ли са доставките на газ или Украйна пак ни ги е спряла като през 2009 г.?

Бате Сашо , няма клапи за "хидравличен удар" ,няма компенсатори ,което е много важно ... Системата се е прецакала от не комперсирано линейно раширение.

То и токов удар няма , има пренапрежение или свръхнапрежение , ама на инджинеро сАшо му е всичко ясно ,че не му е ясно .

Самоковската даскалица май е забравила кой е принципала на Топлофикация София и кого трябва да съдят най-напред за мръзненето на софиянци.

Какво пък чак толкова е станало? Ами пуснете си по една ел. печка, апартаментите ви са прогрети и топли, навън не е -20о. Писна ми само с вас и вашия комфорт да ни занимават. Има и други хора и други проблеми в България. изнежени задници

А сега дай на "стоката" , Земи наръч дАрва и напали кюмбето ...

Ето това сте вие - великоте , самодоволни софиянци, уредили се с парно, което им плащат други и загряващи се още повече от мисълта, че другите мръзнат в този час. Тъпо говедо си ти, но няма справедлисост

А ти бегом към радиаторите - да манипулираш топломерите, да сваляш и да слагаш пломбите, за да можеш утре "да квичиш" как ви ограбвала Топлофикация, нещастник

Киро,това е целта на задачата - да си пуснем ел. отопление, да се докаже, че ел. енергията е недостатъчна. БСП-то,вие сте гениални в конспирациите. Как пък по избори неудачите извират всеки ден. Вие сте за Гинес - държите първенството в света. Съвест и страх нямате, но рано или късно ще ви се върне.

Абе манипулатори крадливи давате ли си сметка как ''изтича'' по 700-1000ТОНА вода за час и никой нищо не вижда??и вие търсите къде ''изтича с лупа''..Хайде барабар с фандъка си обирайте крушите защото алчността ви няма граници

Интересно ми е защо никой не коментира общата цена на водата която е загубена при аварията ! И топлофикация ще я плати ли или отново баламите потребители като нас.

Браво фандък пак другите дето построили помпената са виновни както се вижда и при тунела:(((Подай си оставката защото вече премного додея на софиянци с кражбите и манипулациите ви гербераски, Засрами се че толкова година те търпяха 80% от софиянци които си плащат данъците за да крадете и които НЕ са гласували за теб..

ямало парно и топла вода в София? Това не е първа грижа на "Топлофикация"! Първа грижа им е как да фалшифицират тръжната процедура за доставка на нови котли в полза на руска фирма, защото с руснаците вървят едни 5-6 милиона "далавера", а и в руското посолство ще са доволни много, защото са "прецакали" банката на ЕС и са я накарали да им плаща. Нищо, че са скъпи и всичко е измама - 5-6 милиона са си ...5-6 милиона + политическа демонстрация на сила в България. После, защо гърмят цистерни, затварят се пътища при сняг, умират хора в тунели от паднало осветление, половин София стои в студ и мраз, а хората мрат по болниците като в концлагери. Не приказките са важни, а делата! Приказки много, дела без "далавера" никакви, а ако случайно някой се пробва да свърши нещо без "далавера" - всички срещу него!

Топлофикацията е черната касичка на ГЕРБ .Фандъкова подай си оставката.

Ти ли ще я заместиш ?

Саботаж.Саботаж.Виждали сме го с боклука от Станишев преди избори.Не е възможно и не се е случвало години наред.Преди изборите 2009г София всяка нощ,потъваше в боклуци и изсипани кошчета.Фирмите не чистеха.Хора,това е саботаж.Не съм фен на топлофикация,но достатъчно съм живял за да преценя какво могат да направят комунистите,за да се докопат до властта.100% саботаж.Такова нещо в София не се е случвало!Започнаха обвиненията за непочистени магистрали за да се покаже,че правителството не става,преминаха през енергетиката-ще има режим на тока,България остава на тъмно,енергетиката умира.../ето сега цяла София е на студено.Това е предизборен саботаж!Защо всичко се случва точно сега,точно в София.Ясно.Тези не стават за нищо.

loyola

Колкото осъдиха Вальо Топлото, толкова и този ще го осъдят. Щото ако се види, че вместо да правят реинвестиции, са наливали пари по партийните каси ...

Как така ще даде на прокуратурата БАЙ УЙ !!!

Това си е съботаж

Да 100% саботаж.Когато комунистите надушат властта правят саботажи.Свършиха компроматите.Изчерпа се Костинбродският сценарии.През 2009 г.зариваха София с боклуци.Готови са на всичко.За тях това,че стоварват всичко в/у хората не означава нищо.Саботаж си е отвсякъде!

Пак лъжат нещо хората. Нали не очаквате истината от тези? Гответе се за убийствено високи сметки! На всеки българин трябва да му се открива една сметка, която да се казва "Влог Топлофикация", където да внася месечно лептата.

Защо плащате за "непоискана услуга"? Кой от вас има договор с топлофикация София ? P.S. Договор според нормите ЗЗД.

Те сметките сега няма да са убийствени за да не създават още напрежение ама при изравняването дупе да ни е яко:((((

И аз ще дам Топлофикация на прокурор! За това, че никога не ми осигури парно и топла вода в къщи. За това, че не ми осигури комфорт при: социализма - цяла България да ми плаща парното, аз да давам жълти стотинки и да се развявам по гащи и по потник и да отварям прозорците зимно време А при демокрацията: че не мога да крада топло, да мръзна на дърва , ток или газ и да плащам двойно повече от тия с парно; За това, че не ме показват по телевизиите колко съм зле, че три дни съм беа парно и че ходя да се къпя при познати. Що веднъж не видяхте как мръзнат хората , необлагодетелствани да имат парно.

И сега, ако осъдят топлофикация, пак всички столичани ще им платят на тия с парното неустойките от данъците, които Общ съвет дава на Топлофикация като пари за ремонти и поддръжка. Вместо да ги дадат за нещо друго, полезно за всички

Аз не съм сигурен, че прокуратурата бу могла да открие и портокали на Женския пазар. Какво остава за топлата вода в ТЕЦ-а.

Ей гербаджийска подлога, Топлофикация не беше ли общинска фирма, не е ли редо заедно със нейното ръководство и ти невменяемо човече да си подадеш оставката ??

А кой ще даде Фандъкова на прокурар?

обратните клапани? Трябва да има газови демпфери! Къде са?

Добре де, тези тръбопроводи нямат ли клапи за защита от хидравличен удар? Нещо ми намирисва.

То компенсатори няма , че клапи..... това са много пари

А да не би малко да вземат от хората вързани за тях дори и да не искат???? Само че ако ги вложат където е необходимо няма да има какво да крадът..

На тия (топлофикация-София) не съм плащал вече 25 години ! Останалите бегом към касите ,че закъснявате .

Давайте, давайте още концесии. Чешки пенсионери ще управляват енергоразпределението.

Спиране на помпите? Странно как толкова важни помпи нямат резервно захранване ако е само спиране на захранването !! Ако е токов удар нямат ли защити?? Да кажем че има ситуации и се случва да не издържат защитите, да няма лошо случва се. Но тук идва друго странно нещо, защо в продължение на ден и половина, два на няколко места из София пушеше та се късаше, но нямаше нито един екип на Топлофикация поне да се позаинтересува. Защо реакцията и работата се забави толкова при положение че беше ясно какво се е случило то пушеше та чак се не траеше както е приказката.

Любопитно ми е защо от дни твърдите, че парно и топла вода няма само в източните квартали. Коя е причината да се скрива, че почти целият квартал Люлин също няма днес в 5-ти микрорайон има отополение, но пък няма топла вода. Правилното е не всеки потърпевш да подава жалба, защото това не е по негова вина. Топлофикация ще обезщети всички живущи в засегнатите райони автоматично. Каква е тази игра на подаване на жалби. Сякаш хората не ходят на работа и си нямат достатъчно ангажименти, че да си губят дни, за да се редят на опашки. Това ще допринесе до още повече затормозяване на всеки жител на съответните райони. Защо ли ми намирисва на друга причина, но не и на авария.

Защо ли ми намирисва но провокациите,когато кмет беше Борисов,а Станишев,цар и депесар управляваха.София всяка сутрин се събуждаше потънала в мръсотия.На гарата всички кофи преливаха от боклуци носени от всички крайща на България и изсипвани умишлено.Колко му е нова провокация!Онова чудо не се повтори след изчезването на тройната коалиция.Мисля си,че при сегашната тройна коалиция-БСП,Царските слуги и ДПС-Орешарските назначения,номерът е същият.

Фандъкова не е толкова велика и не може да дава и да не дава някого на прокуратурата, журналя - редактор Лилия Чалева. Фандъкова може само да сезира прокуратурата. За процесуална прецизност следва да се посочи, че следва да бъде направено разграничение между лице, имащо право да сезира прокуратурата и органите на досъдебното производство.

г-жо Фандъкова, кога ще сезирате прокуратурата и за Вас? Има за какво да полежите в кауша.

След като и Фандъкова нападате, какво повечедапитам? Изроди!

да се дистанцира от себе си и бяга от отговорност.

Е, па тя нема капацитет, за такава длъжнос, оти да не бега!

аз друго се чуда ако клъцнат теца и тока па и водата при един какато казват руснаците теракт колко цента ще струва един квадратен метър в Младост

Мнооо си зле, Сашеееее

И ти си зле, гуди дебелогушо

че не съм добре не съм,ама това ми се вижда като една дресировка на раята,да свиква в екстремни ситуации и да си кротува

В таз държава, ако искаш нищо да не се случва се вика прокуратурата! Те там всичките са големи специалисти, сега ще откриват и топлата вода!

Фандъкова да ходи да се предава в прокуратурата. В София кражбите са по-свирепи отколкото бяха при Янчулев и Софиянски. За милиарди говорим.

Фандъкова, то ако ставаше само с корупция и кражби щяхте да сте вечни!

лелче айде заминавай си само оправдания и замитане под килима на проблемите, аман баси и бастуните сте като не можете да си стопанисвате дружествата продайте ги и да други да се оправят с тях...

ПРЕКАЛЕНО МНОГО СЪВПАДЕНИЯ... МИРИШАТ НА УМИШЛЕН САБОТАЖ ВСИЧКИ ТЕЗИ АВАРИИ МЕСЕЦ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ.. НАЛИ ЗНАЕТЕ КОИ СА ПО САБОТАЖИТЕ, КОИ ВЗРИВЯВАХА ВЛАКОВЕ, ФАБРИКИ, ЦЪРКВИ..., КОИ ОБИРАХА МАНДРИ...

Да, точно комунистите 7 години не смениха телта на осветлението в Ечемишка. Те са виновни. Поддържащата фирма от обръчите на ГЕРБ не е виновна. НЕЕЕЕЕ!!! Те взимаха милионите, нищо не правеха и са невинни. НЕВИННИ СА!

ОЩЕ 2007-МА СА ДАДЕНИ 2,6 МИЛИОНА НА БУРГАСКАТА ФИРМА ЗА РЕМОНТ НА ТУНЕЛА - АВАНС, КОЙТО И ДО ДНЕС НЕ Е ВЪРНАТ И НИЩО НЕ БЕШЕ ПРАВЕНО ДО ТАЗИ ГОДИНА... КЪДЕ СА ПАРИТЕ, КОИТО СТАНИШЕВ САДЕ ОТ НАШИТЕ, ДРУГАРЮ?

И на Ечемишка е саботаж - колко му е да се подкопае с един агрегат,уж че се прави ремонт. Става за секунди, през време, когато почти няма движение- пример- през нощта към три-четири часа. Пък после - който няма късмет той ще попадне отдолу. За тях няма никакво значение човешкия живот. Но тук е по-важно - кой е по терористичните актове , кой взривява църкове и влакове,кой е специалист по това и кой ги подучва.

Калитко, троле, не разбра ли, че когато пишеш с главни букви се издаваш на момента какъв си. Сега дори и нещо вярно да кажеш, никой няма да ти повярва.

Защо помпена Лозенец няма резервно захранване!!

Резервното захранване е в случай на спад или липса на напрежение. При пренапрежение (токов удар) като ти се изпържат компонентите на релейните защити - кел файда от резервно захранване...

водата източена от тия 400км система, и след това напълнена КОЙ ще я плаща? Защото подозирам, че ще се калкулира в сметките ни! Заедно със затоплянето й! КОЙ ЩЕ ПЛАЩА, госпожо Кмет на София. Искаме да знаем ясно този отговор! Защото, каквото и да ги накажете, тези пари ще трупнете на нас абонатите-граждани за София!

Флуидът (водата) е всъщност технологична вода, захранвана предимно от езерото Панчарево. Тя не е питейна вода и не се калкулира като такава.

Топлофикация калкулира всичко включително загубите и ни ги продава с фалшиви фактури с които после претендира за неплатени сметки пред съда който по нареждане отгоре уважава исковете и ни осъжда като "абанати" на загуби или по-точно казано крепостни пожизнено. Промишлената вода също се заплаща, но по друга цена затова не лъжи как няма да я калкулират. От сега сме сигурни че ще фактурират повече отколкото може панчарево да събере и подаде.

Вместо дръжката на смесителя да ми е на средата ,както обикновено, за да ползвам топлата вода, сега трябва да я завъртя силно наляво, тоест да пусна САМО топла вода. Явно тази авария се отразява на всички.

пРОСТО ВОДАТА НЕ Е МНОГО ТОПЛА, УМНИКО, И НЕ Я РАЗХЛАЖДАШ, ЗАТОВА ЗАВЪРТАШ ДА ТЕЧЕ САМО ТОПЛА ВОДА

А оставката кога ще си даде?

за да има анархия ли?

Не. За да има ред.