Прокуратурата повдигна нови обвинения на ген. Шивиков

Военно-окръжната прокуратура в София повдигна нови обвинения на ген. Димитър Шивиков - за злоупотреба със служебно положение и превишаване на власт.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата повдигна нови обвинения на ген. Шивиков | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БА=ТОТАЛЕН БАРДАК ! A дали изобщо е българска или US е друг въпрос, но това си е от едно време... Тогава обаче имаше армия, сега само прислуга ....

А Мария Мургина беше откраднала 4 милиарда ДДС! ДАже Бойко лично се канеше да ходи да ги връща на народа .... ама явно забрави. Тук обаче за 4 войника на вилата и за решение да дари якета на детски домове .... егати воя нададоха!!!Яко ги е настъпил по мазола този свободомислещ генерал.....

Повтарям коментара на проф.Ив. Гаврилов.

Глупак е Шевика! Ако беше продал нещата в Афганистан и сложил парите в джоба - всичко щеше да е ОК! А той- разпоредил и го върнали в България, където естествено е заприходено в складовете...

Прокуратурата е банда извънредно тъпи и нагли подлеци. Изглежда, че вече преминават границата на нормалността. Ще трябва да бъдат натикани в затвора или лудницата и обществото да се отърве веднаж завинаги от тях.

Тоя човек, яко е настъпил мутрите (ГЕРБ) по опашката и явно няма да се откажат, докато не го съсипят съвсем!

Доста елементарна манипулация. ГЕРБ и прокуратура са различни неща.

Защо в повдигнатите обвинения напълно отсъстват действията на генерал Шивиков, свързани с: 1) организираната от генерала походна кухня, осигуряваща топла храна на бедстващите хора при наводненията в гр. Мизия 2) десетките спасени от снежното бедствие на прохода Троян Карнаре 3) помощта при наводненията в Карлово и околнолните селища 4) единственият представител на Българската армия, почел с лично присъствие паметта на загиналите не от неговия контингент български войници в Афганистан по повод годишнината 5) опазения живот на двата контингента в Авганистан и Ирак и готовността му за лична саможертва 6) обичта на подчинените му към него, според мен равнозначна на тази на войниците от Битолския фронт към генерал Вазов през Първата световна война 7) военните и чисто човешките му способности да реагира в екстрени ситуации, така необходими за България Тези му качества са "достойни" за завист, злоба и стремежа на всяка цена да бъде елиминиран. Представете си, ако това се случи на фронта, когато секундите и минутите решават всичко. Господин генерал, гордея се с вас!

И какво е присвоил този "голям престъпник"?! Той направо съсипал армията , бе!!! Изброили сто неща, а никъде не са посочили и едно откраднато копче?! Абе тоя генерал няма ли си я тъща, я тъст та да му осигурят охолен живот???? От няколко дни направо съм изумен- престъпниците са оправдани , а такива като генерала /не ББ/ ги тъпчат като гниди?! Ама и той - къде си тръгнал приятелю срещу ГЕРБ кмет да ставаш?! Може и ОПГ да му спретнат!!!!

То излиза, че човека е бил пич, помагал е наляво и надясно, за какво ли не...те го съдят за присвояване и за лично облагодетелстване. Еба ти народа!!!!

има голям грях пред ДПС. Уволни пикаещите редници.. ДПС такива не ги прощава!

Шайката мафиоти на държавна заплата наречена прокуратура се занимава с глупости и незначителни неща за да имитира дейност. И много внимава да защити и държи чадър над истинските престъпници. Всеки, който посегне на престъпността, е преследван незабавно. Докато тази кочина не бъде пометена, няма да има ред и законност.

работа на прокуратурата. Ако има нещо сериозно извадете го и не се излагайте. Поръчка та дрънка. Но е човек на ГЕРБ, а се случва по тяхно време. Въпросче, а ?

Прокуратурата е част от независимата съд. с-ма и всеки начетен човек го знае. Тя е последен бастион на червената мафия и ДПС. Лесно е да се разбере.

Като доста калпав опит да му намерят цаката на този генерал ..... явно не е желаел да играе по нечия свирка :))

Генерала ще се оправи , ще плати на добър адвокат и ще го оправдаят щото има пари , ами какво да правят тези който не могат да си наемат такъв , а някъде им отказват и служебен по различни причини! Въобще в правораздаването е по зле и от търговията...

40-те години на евреите държани от Мойсей извън обитованата земя и тук са необходими. Генерали с фатмашко мислене не са нужни на Българската армия. Първата работа на БКП след каото идва на власт е да изгони всички царски офицери от армията. След 10 ноември нямаше такова нещо. Всички сегашни генерали (или почти всички) са от онова време.

От коментарите разбирам, че в съзнанието на Ганьо, докато не се осъди най-големия престъпник, никой няма право да закача по-дребните?!

Основно правило в армията - войника не трябва да стои без работа! Направили били чешма, охранявали мотокрос и т.н. Това са неща, които няма смисъл да се коментират. Един военен командир трябва да има пълното право да ръководи войниците си. Ако пожелае може да ги накара да пребоядисат зебрите в града или да окосят градинките. И тия заповеди, както и всички останали се изпълняват безпрекословно. Колкото до присвояването на одеяла и обувки - очевидно местните цигани не са ги искали или сме закарали повече и изборът е бил да се изхвърлят или да се върнат. Отвсякъде вони на политика!

Пълно делетанство. Виж какво си писал: "Един военен командир трябва да има пълното право да ръководи войниците си. Ако пожелае може да ги накара да пребоядисат зебрите в града или да окосят градинките. И тия заповеди, както и всички останали се изпълняват безпрекословно." Армията не е концерт по желание на командира. В главата ти е пълна каша какво е армия и какви задачи изпълнява.

би си служил или се бивш военен, та така запознато коментираш ? За повечето неща трябва да го наградят дори, ако е помогнал на държавата (ЛРД) или общината и то толкова на дребно. Затова някога хората обичаха и уважаваха армията. Ако стане наводнение и той откаже да помогне какво да го правим, а льольо ?:(((

За разлика от теб аз съм бил в армията. Ако сулю, пулю и 123 почнат да коментират заповедите на командира, това не е армия а народно събрание. Ако сега не може да прати десет войника да охраняват мероприятие, как утре ще ги накара да взривят мост, ж.п линия или да стрелят по дванайсет годишни зомбирани мюсюлманчета? Това са нещата от живота, армията е институция в която демокрация няма и няма да има.

Повечето коментари показват, че както навсякъде в БГ, така и в армията приемат безобразията като нещо нормално

само в раьона на поделението и то ако има причина. дали заради наказание или друго. но НЕ и за лични цели и по ЛИЧНИ молби на приятели от ловната дружинка

Аз лична облага не видях тук, само обществена. Но... както знаят мъжете над 35 години: няма по-лесно нещо от това да е*аваш някой по устав!

значи ти ако си войник и аз съм командир като ми се обади приятел от ловната дружинка че трабва нещо да се направи, изпращам теб и ти бачкаш и си траеш щото това е от полза за ловното общество. ????!!!!

Проверихте ли дали на 22.03.2000 не е пикал накриво?

има нещо гнило в цялата история...........но се е опетнил.под никакъв предлог не може да използва свои подчинени за лична облага......дори и да са му братовчеди................

Вземи прочети повече за случая и от други източници и тогава се изказвай. Това което схванах от тях е, че ген. Шивиков е патриот-родолюбец до мозъка на костите си. Карловци ще са щастливи, ако го изберат за кмет и този избор изглежда плаши големите играчи.

Според мен, от ДПС му "имат зъб" и са платили където трябва.

Тя добре вдига , ама кога ще започне НАЙ СЕТНЕ реформата в съдебната система че не се трае вече!

Гавра ! Тази дума е достатъчна. Явно не си подчинява на тези от американския слугинаж и са решили да го унижат и ликвидират.

ТИЯ ОБВИНЕНИЯ СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!

Ще го осъдят за кокошкарство, а той даже кокошката не е взел за себе си. А Гриша Ганчев ще го оправдаят за това че е откраднал от държавата 1 милион лева.

Как си мислите да промените нещо което с години е вършено.Това при воените си е в реда на нещата.В Бургас в един подлез накрая на града обрахме всички мраморни плочи за генерала.Сега някой се питат защо само част от подлеза е с мрамор ,а останалата с цимент.Това е работа преди 89г.

ТОЯ ФИЛМ СМЕ ГО ГЛЕДАЛИ С ДРУГ ГЕРОЙ Ц.Ц. И НАКРАЯ ГЕРОЯ ЦЯЛ И АГНЕТО ЦЯЛО ЗА ЗРИТЕЛИТЕ СРЕДЕН ПРЪС

Шило

с риск да стана отново досаден, ама в определението на това, кое е престъпление е казано, че деянието трябва да е обществено опасно. За справка лекс . бг. Та търсих обществената опастност на това "... Освен това, допълват от прокуратурата, на 17 и 18 май 2014 г. в Община Карлово е било организирано тържество от местно значение Ежегоден мотокрос на мотописта в село Васил Левски. Един ден преди това ген. Шивиков разпоредил устно на свой подчинен да осигури техника - военни автомобили и електроагрегат, които да се използват за тържеството. Устно е разпоредил 9 военнослужещи да участват в мотокроса като група за охрана на използваното войсково имущество и група за извозване на материалните средства. През лятото на 2014 г. пък, след устна молба на представител на Сдружение Ловно рибарско дружество - Карлово, Шивиков разпоредил на свои подчинени - 11 военнослужещи и трима цивилни служители, да извършат с необходимата техника строителноремонтни дейности в карловския Ловен парк. С личния труд на военнослужещите и техниката на бригадата били изградени подпорна стена, бетонови стъпала, чешма, бетонова пътека към нея. Монтирани били седалки на футболното игрище и била изградена предпазна ограда....", ама не я намерих. Ако някой я вижда, нека да я посочи.

Прав си (по скоро това са простъпки за потупване по рамото), но това е само част от обвиненията. Остава : "нелегален внос на имущество, принадлежащо на коалиционен партньор" както и: "длъжностно присвояване на вещи по време на мисия в Афганистан" Говорим за честта на български офицер, личен пример в армията и т.н.

КАКВИ ужасяващи престъпления !!! Чак настръхнах ! А когато е бил 15 годишен дали не е крал череши от съседите???

Срам и позор за държава, която се чуди как да смачка генералите си, т.е. висшите си офицери... утре кой ще управлява армията- може би някоя проста мутра като Бойко, която ще доразсипе всичко.... Явно американците искат да заголим задниците съвсем, а пък и като гледат колко ни е акъла, защо д а не ни се подиграят както си трябва? Ако този човек е разбийника какво има да кажем за Бойко и Цецко???? Ама прокуратурата много селективно си отваря очите бе?

Срам и позор е,че това са офицерите и генералите.Да краде хуманитарна ппомощ??! За Боко и Цоко е друго-тях ги избират (уж), а офицера трябва да има синя кръв по рождение

Оле Боже, че по тая линия трябва да осъдят всички офицери за използване на робски труд от началото на НРБ до сега!!!

Шило

Преди това тези войници ги наричали "ординарци"

Ординарците са нещо като секретарки, тук говорим за нещо съвсем различно!

Този човек са го нарочили за разбойник. Явно е, че пречи на някой силен мафиот, за да издигат такива смехотворни обвинения срещу него. О бедни ми Македонски, пардон Шивиков, защо не умря в Авганустан?

Шило

Това, за което са го обвинили не е престъпление. Нарушение- да, но престъпление...Поне от написаното не се установява кой текст на НК е нарушил. Накарал бил 4 войници да му работят. Хубаво де, ама се оказва, че са приятели и ремонтите били извънработно време. Кой от нас не е ползвал услугите на приятели и колеги? Бил върнал оборудване. Ами върнал го е, не го е занесъл в тях. Да, нарушения може и да има, ама да се говори за престъпления...

Един висш военен преди всичко трябва да е разсъдлив и умен, когато трябва и предпазлив. Защото при военни действия той освен че трябва да изпълни поставените военни задачи, трябва и разсъдливо да разходва и войската, и боеприпасите. Един глуповат генерал ще праща войската си в непрекъснати атаки с "ура", докато с учудване разбере, че войска вече няма. Умният ще дава почивка на войниците, ще ги ободрява, ще заповяда отбрана когато атаките не са много успешни, ще щади животите на войниците. Умен пълководец ли е Шивиков? Според мен не, ако съдя по провиненията му. Именно че са кокошкарски работи и нищо сериозно, но той е позволил да си рискува доброто име на военачалник с кокошкарски истории. А това не говори за интелект.

Говорим за Русски генерали или кво? :D Направо си описал Жуков!

LeGrandTulup

Аха, я да видим кой е чел "Вземам си думите назад" от изменника Виктор Резун и е превърнал книгата му срещу Жуков в библия върху нощното си шкафче? ;) Вече минах по твоя път, дерзай още докато разбереш че Резун е писал големи глупости.

Ех, генерале, ако бе малко по-луд още при първите опити за гавра с теб трябваше да вдигнеш бригадата и да разриташ сикаджийската власт.Оня тиквоч нямаше да гледа сега и да се кефи, а съдиите и прокурорите до сега щяха да са направили доста километри магистрали отсечките на които щеше да откриваш ти с пълно право а не този с двата пръста чело-пожарникаря.

Глупости на червен задник. Прокуратурата е орган на мафията БСП/ДПС.

Ясно, не го искат за кмет. Има определен друг човек.

Генерале, Генерале, такива "своеволия" се правеха по БайТошево време и проблема е в това, че не си поканил някой по-голям фактор той да се изпъчи и да обере славата. Ха-ха, ще помагаш ти на гражданството. Имаше един друг Генерал Бобев (лека му пръст), Началник военно-артилерийското училище в Шумен. Той отказа да махне паметника на Г. Димитров до училището с думите: "Който го е слагал, той да го маха!"...и машинописката му връчи заповедта за уволнение. Другия, Генерал Марин, дето отказа "Бегом към НАТО", спомняш си какъв рев имаше. Има нещо, май си много самостоятелен и мислиш. Вземай си пенцията и айде политиката, тук "много бой" ще отнесеш, но ти си български войник, т. че.......

Sm3hurk0

За Генерал Бобев всеки е чувал - даже са го виждали да кара жъне с комбайн, А представяш ли си, какво би се говорело за Тъпия Мускол, ако стане генерал ?

Сигурно има прегрешения генерала..., но за други законите не са важни. Източиха КТБ за милиарди и никой нищо не казва няма и виновни. Някой е решил да " смачка" този генерал. Не го познавам и не съм му адвокат, но често се пише за него.Той ли е "най - черният" българин??? Хваща ме срам....Или избирайте достойне генерали- или не си правете театри с тях . Колко много неща има преди той да дойде " на ред " в този мрачен списък на хората в прокуратурата . Аз желая еднакъв " аршин" за всички. Закона за всички да е равен , иначе лошо възпитаваме и себе си и децата и всички .Нали вече си подаде оставка този човек? Може след една година друго да се "извади" за него. например че е пил една ракия някъде?!? Смях ме хваща и срам , какво още ще търсите господа прокурори ?

Какви хора сте бе ей. Как може да обиждате ДРУГАРЯ ГЕНЕРАЛ. Той за благото на народа е правил тези неща. В името на народа и за едно по-добро бъдеще. Да елетрифицираме гората за по-добри ловни резултати. Да ударим капитализма в гръб с трудовите подвизи на трудови войски. Да живей пролетариата..... Да живей другаря генерал..... Венсеремос.....

Смях от това което е написано...

В края на септември същата година при откриването на ловния сезон за едър дивеч ген. Шивиков разпоредил устно на свой подчинен офицер да осигури техника и личен състав за провеждане на това тържество Май прокуратурата вече откри предизборно ловния сезон за едър политически опонент в лицето на ген.Шивиков. Това се случва откакто , Шивиков обяви, че се кандидатира за кмет на Карлово. Аргументите на прокуратурата са просташки и цинични нямащи нищо общо с правото. Значи голямото престъпление е съмнения за няколко одеяла, и доброволната помощ на четирима войници, на единият от които той е кум, а не кражбата КТБ , стойността на която може би се равнява да завиеш с одеяла целия китайски народ.За бисеров, перача на ДПС СЕ МЪЛЧИ, КАКТО И ЗА 33 Г.ШОПАР И НЕГОВАТА МАМАН.

тоя само физиономията като му погледнеш и си личи, че е баш от едновремешните, преди 89-та старшини (нищо че уж е ''генерал'') - мъкнеха от поделенията непрекъснато всичко до което се докопат - от бурканчета със свинска мас през кубинки та чак до туби с нафта и бензин. А това с третирането на войниците все едно са частна собственост си беше нещо обичайно, даже ги пускаха да работят и на роднини

Тези обвинения ми напомнят за обвинения шеф на столичната пожарна-Войнов.Настъпи Емел Етем и го обвиниха,че дал служебен GSM на секретаркатаси.Малоумници!

Военните съдилища отдавна трябваше да се закрият.Паразитна структура с единствена функция да осигурява добър живот на работещите там.Навсякъде около България ври и кипи, те седнали да съдят един от малкото свестни български генерали.Май изпълняват поръчка .

Ако си свестен генерал, едва ли ще ползваш войниците си за лична изгода. Има си майстори, плащаш и ти се върши работата. Това е да си свестен, иначе си обикновен тарикат. Лошото е, че у нас има огромен брой тарикати, като тоя генерал.

И ти видя как генерала ги ползва и злоупотребява, а кавал.Пак си слушал някаква жена на площада-цървул.

Путю си ти.Най - вероятно не излизал от софийската си панелка.

Не разбирам нещо ,това да се помогне в оправянето на парка и игрището ,построяването на чешма и пътеки престъпление ли е ,или беше по-добре да цакат карти в казармата ,което е основното занимание на войската сега.

Мирише та чак вони! Ясно е че е настъпил някой или нечий интерес и сега се цели унищожаването му. В същото време гражданите го издигат за кандидат кмет, или точно тук е заровено кучето?! Но така е в България - има много "млади и успели", политически и човешки изроди облякани във власт, никакво правосъдие и пълна липса на държавност. А резултата е на лице - няма държава и държавници, мизерстващ народ и ужасен демографски срив. Някой да вижда нещо положително?!

Ей така беше преди 1989 година в строителни войски. Това е начина на мислене на КИРКОАВИАТОРА. Само, че Карлово плаче за карловската луканка и не си дава ония времена, защото това е тяхното ВЧЕРА и никой не трябва да им го пипа.

Не е само тоя, и други крадат, да се намерят е лесно . Като вкарат 4-5 тариката в панделата следващите ще се замислят. Същото и за митниците и полицията. Трябват строги мерки и наказания, иначе става разпасана работа. Народ от крадци, кръшкачи и некадърни връзкари го пиши бегал. По-добре да дойдат сирийците.

Изтървалси една буква в ника-а, ама нищо.Ако генерала се казваше Ахмет,Лютфи или Делян щеше да е многоуважаван,нали ибрик.

Генералът явно с нещо е притеснил МАФИОТСКАТА НИ ДЪРЖАВИЦА!!! В престъпната структура на държавата, вместо да се преследват истински престъпници - се разчистват предимно сметки с неудобни! Примери бол!!!

Ами! Притеснения нямат никакви! Дал един 5 милиона евро за машини за гофрирана ламарина, дето не ни трябват. Съда само провери дали са си получили процента и одобриха сделката. Сега същият се пише репресиран.

се изявява като Жуков. Трупа и разполага като селски кмет.

се изживяваш като Доган и Местан.Ако друг е откраднал а не ти тогава е скандално.

Ако искат тоя солджър да бъде отстранен от изборите, за по сигурно трябваше да му прикачат и някое обвинение за държавна измена. Така де-подкопава отбранителната способност на армията, в тоя труден за младата ни демокрация момент. И непременно шумен публичен арест. Но тоя път без лични обиди, както преди.