Обвиниха 15-годишен за пребития ученик в София

Прокуратурата е повдигнала обвинение за нанасяне на тежка телесна повреда на 15-годишния Валентин Стоянов, който заедно с други младежи преби жестоко 16-годишен ученик от столичното 35-то СОУ "Добри Войников", съобщи БНТ.

Обратно в новината

Коментари - Обвиниха 15-годишен за пребития ученик в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дълбоко се съмнявам, че бияча ще си получи заслуженото.Трябва да има закон за малолетните и непълнолетните в тази скапана държава. Ако сега му се размине, следващата стъпка е убийство. Този изрод е потенциален бъдещ пандисчия. Зъб за зъб и око за око. Щом няма закони в тази пробита от всякъде държава, хората трябва да вземат нещата в свои ръце.Казвам го като човек, на който също детето е пострадало от такъв побой на случаен принцип, без причина. Две години се боря с вятърни мелници и в крайна сметка кандидат-убиеца е оневинен. Детето ми е инвалид за цял живот. Това е равносметката. Единствено отмъщението е някаква утеха.

уважеми сънародници, ето ви малко информация за това какво би следвало тук в тексас при подобна ситуация: 1.полицията арестува всички заподозряни и ги предава в юношески център за задържане (затвор за тийнейджъри между 10 и 17 ненавършени години) 2. течат дела и задържаните не напускат затвора докато не бъдат осъдени, без право на освобождаване срещу заплащане докато течат делата 3. главните виновни могат да бъдат осъдени на 10-20 години затвор, в зависимост от състоянието на жертвата, като присъдата ще е по-сериозна ако състоянието не се подобрява докато течат делата. за убийство има осъдени 14 годишни деца на 40 години. само да кажa че работя като пробационен офицер в такав затвор за деца и говоря конкретно и от опит. благодаря че прочетохе.

Хубаво е, че посочвате конкретните мерки. Да бъдем цивилизовани и просто добри. Да възпитаваме децата в респект към хората, към човешкия живот. Като родители следва да носим отговорност не само за изхранването на децата, но и за оформянето на човешките ценности. Няма оправдание за родителите.

а кои купува компютри на децата си? кои ги следи какво четат, гледат и слушат? пак сме "там" нали!? ж а л к а генетична картинка! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дай Боже, момчето да се оправи! Колко е страшно това, което става. И аз съм учила в 35-то, а после във ВИАС много от колегите ми бяха от строителния "Ботев". Сега се разпръснахме по света. Основна причина за напускането ми на България за мен е безопасността на децата ми. Още от първи клас дъщеря ми беше подложена на 'дребни" насилия - завиване с килим и др. в "елитното" 20 училище. Това, което харесвам в Канада е, че на вратите на училищата тук пише "Нулева толерантност към насилието". И наистина е така. Моля се и в България да бъде безопасно. Както се вижда проблемът не е в циганите просто, а е генерален навсякъде - дори и в строителната гимназия. Ако не се направи реформа в отношенията между хората и да се върне респекта помежду ни, ще залезем като нация,

Отивам веднага-само кажи къде да ги намеря...

Прави впечатление разликата в поведението на министъра на здравеопазването Ст. Константинов в случая със смъртта на майката и бебето в Шейново, и това на просветния министър С. Игнатов в поредния случай с осакатен ученик. Ст. Константинов не се прави, че трагедията в "Шейново" е въпрос, който не го засяга като министър, лекар и човек. В пълна противоположност на това, С. Игнатов отново демонстрира високомерие и липсата на каквото и да е отношение към поредния изключително тежък инцидент с български ученик в българско училище.

За съжаление има доста изродчета, като тези осакатили умишлено и с удоволствие един млад човек. За още по-голямо съжаление, всички ги знаят: и учители, и педагогически съветници, и МВР, и даже техните родители. Но истинста е, че на никому не му занимава с тях. Ние родителите също не настояваме достатъчно твърдо, институциите на които плащаме да се грижат за нашите деца да си вършат работата както трябва. И накрая всеки се моли " да не срещне мечка в гората". Но мечки има, и никой не е застрахован.

аз това не го учаквах от вальо той е приятел на брат ми доста добър приятел но той е левскар набит е и е висок около 1 и 90 както пише във вестникът значии аз простооо нямам думии толкова е добър а вече и по телевизията се говори за него но не с добро нямам думи просто

аз това не го учаквах от вальо той е приятел на брат ми доста добър приятел но той е левскар набит е и е висок около 1 и 90 както пише във вестникът значии аз простооо нямам думии толкова е добър а вече и по телевизията се говори за него но не с добро нямам думи просто

това си е предомишлено убииство. направете закони за тия изроди малолетни.че днес бият нашите деца ,но утре и вашите ще бадат бити долни лицемерни депутати.

Абе то и аз новремето съм учил в строителния, ама чак такива простотии не е имало.

Тези деца след години ще трябва да управляват държавата България, ако тя още съществува.И как ще стане това представяте ли си. Не желаят да учат,непрекъснато се бият , псуват, псуват учителите, дори има случай на нанесен побой от такива изродчета на учителка. А родителите им ги защитават,защото в къщи били много добри и винаги учителите им са виновни.

Веднага гледайте предаването на Милен Цветков - да видите тъпите психолози, директори и чиновници какви ги плещят, за да си запазят смрадливата кожица! Как се дистанцират и как Милен ги закова.

Каква стара вражда може да има? И дори да има това в никакъв случай не е оправдание за такъв тежък побой. 16 годишни деца да се бият като освирипели?! Това просто не е нормално! Не мога да си представя какъв побой е бил, след като се е стигнало до толкова тежки фрактури!

докато смъртното наказание е мираж ще има трупове и вболници и в училища дори и малолетен той трябва да си получи наказание но не процание а смъртно..къде е закона,,в арабския свят е по добре май

Трябва да възстановят ТВУ да се отдели пастмината от свестните деца

Един осакатен човешки живот.А можеше ли да не се случи.Разбира се,ако не живеехме в една шибана държава,където цари чуство за безнаказаност.Какво каза полицията.=Не можем до всеки ученик да поставим полицай."Какво каза педагожката ог детска педагогическа стая.Усмихваше се,което ме потресе.А какво е направило семейството за този убиец Валентин е видно.Сигурно имат проблеми,но на първо масто са децата.Да им осигуриш добро възпитание,образование по възможност и т.н.Агресията сред големите се пренася и сред по-малките.Ако той знаеше,че ще го осъдят,че ще затрие живота не само на бития Андрей,но и своя, щеше да се замисли.Питам добре платените полицаи, не ги ли е срам, не им ли тежи на съвестта.Ако си бяха свършили работата ,намаше да се случи това.Но кой ли го е еня.Всеки гледа да си получи заплатичката и полцая и учители и педагожката от детска педагогическа стая и родители,...А баба ми казваше "бий дупе, за да не биеш дупище".Пожелавам на Андрей да оздравее ,а на убиеца да си намери" майстора "из затворите на България,тъй като в правосъдие не вярвам.Няма такова

Добре платените полицаи?! Ти шегуваш ли се? Полицаите са доста зле платени, ако не знаеш. За съжаление проблемът идва от семейството и изродите, които възпитават изроди, ниско грамотен и прост народ сме, жалък. И законите, разбира се. Ако ги имаше, дори и простият би се замислил лежи ли му се в затвора доживот. Защото това заслужава този 15- годишен боклук!

Разбирам спор да стане,по два три шамара,по два три ритника, ама то е чудо, биене за убиване,нямам думи...........

Келешчето-бияч да дари единия си бъбрек на пребитото момче, а ако са несъвместими - на някой друг нуждаещ се.

Започнахме да берем плодовете на чалгата.При поредното поколение чалгаризирани идоти мисленето е затруднено,образованието-на заден план,а морал е мръсна дума.Не е лъжа,че родителите са виновни,но не е лошо и да обесим някоя от пеещите проститутки пред народното събрание за назидание.Да се поскрият от децата ни поне...

EВАЛА !!!

Защо да бесим някоя чалгаджийка, трябва да обесим някой от тези дето ги създадоха, те не са виновни, иначе съм съгласен!

И аз слушам чалга когато съм на маса, но не съм тръгнал да бия някого нито пък възпитавам по този начин детето си. Ако децата са металисти, по-добре ли ще са възпитани?

Чалгата Убива!Убива мозъка ви, като ви се набива дълбоко в съзнанието.Убива и времето, и нервите ви!Вие вече сте обречени понеже не можете да осъзнаете упадъка си,но дано Ви е останал поне малко мозък и жалост и се опитайте да спасите децата си.И не мога да разбера какъв е този бъг в чалга-изпростяването вечно да сравняват помията,която слушат с хеви метъла.Метъла е истинска музика,както и почти всички други жанрове-поп,джаз,класика,рок...Защо точно него избират за "лошия" вариант.Опитайте се да осъзнаете факта,че музиката е огледалото на душата Ви и че качествените хора слушат качествена музика!

Естествено, че ще са по-добре възпитани, такъв морален дегенерат като чалгата няма. Прави си сметка, щом слушаш на маса чалга.

Двама-трима срещу едно момче - какви са смели, а сега ги търсят - те се крият, защото слаби комплексари са.

Ей става ми мъчно за бай Тошово време. Да отговориш на даскал той схта ошамари а и после като се върнесх в къщи и там ще те ошамарят че си отвръщал на учител, А сега какво децата псуват учителя налитат му на бой и етц и когато учителя на който му е забранено и гък да каже на това "дете" се оплаче на родителя му последния на лита на бой с фикцията че детето му е е ангелче а виз учителя му къв звяр е та се оплаква че го псуват и тн.

Теб явно нито в училище, нито вкъщи са те шамарили, като гледам какви си ги сътворил.

Какво толкова се възмущавате на нещо нормално. Замислете се как си възпитавате децата и ще се убедите, че родителите са виновни за всичко. Какво са виновни кмета на София, че някакви малоумни деца, на които родителите пият и псуват пред тях, се опитват да им поддражават?! Спомнете си онзи смотаняк боримиров и другите бащи плондери какво меле спретнаха пред погледите на децата - е какво очаквате от наперени 15 годишни пубери, които вече са хващани с алкохол. Не обвинявайте никой, всеки да си погледне в собствения двор...

хахахахаххааа да така се е запенил че не гледа къде пише

Агресивни компютърни игри дрън дрън. Готов отговор за много по-дълбок проблем - проблемът не е в компютърните игри а в малоумното поколение.

Този свят отива по дяволите.Всеки ден чуваме подобни неща, мисля че трябва сериозно да се замислим как така "добрите"ни деца всеки ден се бият и нараняват.За мен днешната система има нужда от голяма промяна.

Футболните хулигани като няма свестен футбол, ги избива на агресия не само по стадионите. Освен финансова, има и криза на морала.

Тази статия я чета 2 пъти вече, Какво разбрах до тук: 1. Полицията: Проблем няма. Имаше жалба, проверката показа, че е неоснователна. 2. Зам. министърката: Проблем между училищата няма (като виден представител на ъндърграунд средите тя най-добре знае). Просто дребен междуличностен конфликт между подратсващи. 3. Кметицата : Дори и да има проблем, той не е при нас. Ние сме поставили 11 камери в това училище, на тях няма нищо (Сякаш някой малоумен ще тръгне да гърби друг такъв пред училищните камери). 4. Подвижните психологически екипи реагират адекватно и навреме. СЛЕД като 3 хлапета почти убиват едно друго, на тях им светва някъде една лампичка, или просто се задейства някаква автоматизирана процедура за реакция Четейки всичко това, представата, която добивам е, че всъщност проблем НЯМА, а това, че в Пирогов едно 16-годишно хлапе се бори за живота си, е просто някаква илюзия. Пикливо общество.

"1. Полицията: Проблем няма. Имаше жалба, проверката показа, че е неоснователна." А иначе "нашата полиция ни пази" и харчи 1 милиард годишно. За какво бе Цветанов?

Мноого правилно сте разбрали! Значи проблем няма! Държавата е супер. На Валентин баща му ще му купи джип, за да може спокойно да се прибира като препие след БИАД. А бъбрека на пребития Андрей, който по случайност е близък приятел на моята сестра, и без това не му трябва!!!! Не пикливо обшество колега, ЖАЛКА държавица! Дано тоя да го осъдят да прекара известно време в Бойчиновци, да го оправят малцинствата!!!!

Много точен коментар. Само искам да добавя -"Полицията търси останалите биячи" Задавам си въпроса, как в една страна, "като една човешка длан" (като беше казал поета) не могат да намерят (или може би не искат) няколко посерковци. Има ли полиция в България? Просто риторичен въпрос.

изчезваите от планетата земя балгарски баклици !!!

ти си фашист.

не, по-скоро още един рязан нещастник!

поредната потресаваща новина и поредното бездействие на държавата.толкова ли трудно да се намерят няколко пропаднали изрода.отглеждаш дете и в един момент някой го пребива ....каква е тази държава ,тези училища,това поколение и тези родители.простотията ни е велика,пияници,селяндури ,бабаити без образование !

Агресивни компютърни игри с бой и убийства и невъзпитание! Това са причините за агресията.

Пълни глупости! Виновни са само родителите на малките кретенчета.

проблема не е в компютърните игри нито в филмите- проблема е в безотговорното отношение на родителите и примера който децата виждат още от малки. Невежеството на родителите и липсата на реално изразяване на обич и други ценности "ограбва" децата, прави ги духовни инвалиди. Проблема е в системата която ограбва духовно хората и не им дава избор- притиска ги и финансово и духовно до стената. Проблема е в желанието на всички да намерят виновния без да осъзнават че трябва да погледнат първо себе си себе си и да разберат че всички сме едно цяло и докато се разделяме на добри и лошо винаги ще има насилие и омраза. А някой има интерес винаги да сме разделени и да се мразим - така ни управляват по лесно..........

Баси, колко трябва да си як на 15, за можеш да избиеш бъбрек и далак, с голи ръце при това.

Те тия (биячите) май имат и крака.

това си е опит за предумишлено убийство, за което присъдата е доста сурова. тежката телестна повреда е само следствие, жална им майка на тези тинейджъри, и на техните родители..

От 35-то училище са дали сигнал до 4-то районно още преди две седмици и хрантутниците от полицията не са направили нищо, за да защитят децата от 35-то.

Вярно ли че изродите от строителния техникум са вкретенени ултраси на Лефски.

абе ти луд ли си? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А на Цецка са ангел4ета и пъткат с крилца...

Ех това момченце , побойника какво щеше да му се случи преди 89 година и като излезе щеше да е като писенце, но сега сме най големите демократи на света.

Преди '89 г. най-голямото "престъпление" на учениците беше пушенето в храстите в някоя градинка. Имаше вечерен час, за който се следеше и от милицията тогава, и от родителите, и от учителите. Учениците имаха респект към родителите си, учителите си и по-възрастните. Това днес не са ученици, а необразовани, нагли и изключително посредствени в по-голямата си част лекенца, които и идея си нямат какво означава ценностна система.

Тези неща винаги ги е имало - нашето училище срещу вашето , Надежда срещу Орландовци , Орландоци срещу Банишора и т.н. . С тази разлика , че от време на време пращаха някой в ТВУ или Бойчиновци от където 90% се връщаха готови за по-големи подвизи .

какво е това обвинение-при положение че момчето може и да не оживее.полицията пък "още издирва" останалите петнайсет годишни тинейджъри,а кметицата ще изисква "постоянно полицейско присъствие" а кой ще освети мрачните ни улици???

Какъв съд, какви 5 лева. Светът се тресе от стачки и протести. Тия тъпанари от БДЖ-то как си го представят, а? Милиционерщина в действие. Браво жп-ейци протест до дупка!

Виновно е сляпото Българско общество !

Всички от 4-то РПУ- ВЪН! Цветаноооов ,докато се чудиш как да заздравяваш позициите на партията ни изтрепаха децата...Да те видим сега колко си "печен".Съсипаха здравето и бъдещето на едно добро дете- какво ще направиш?...Ще смъмриш тези, дето не са си свършили работата/както винаги/А детето? Е,"нема такава държава"!!!!