Шофьор без книжка влиза в затвора за 8 месеца

Шофьор, седнал зад волана без книжка, бе осъден от Софийския районен съд на 8 месеца затвор.

Обратно в новината

Коментари - Шофьор без книжка влиза в затвора за 8 месеца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А къде не е?

Еииии сетне ще бъде нов човек..голяма простотия-да плащаме храна спане охрана тъпо може да е друго да работи и плаща всичко за расходите това е наказание.

Ако си забравя книжката в другото яке пак ли ще ме пишат по вестниците?

Ко се правиш на луд. Специално ти се казва, че книжката му е отнета и това му е 2-ри път да го хващат да кара с отнета книжка.! Не забравена в другото яке.

В Гърция нямаш проблеми за забравени документи записва те кой си и после те проверяват ако си излъгал дупце да ти е яко -лично мен са ме спирали с служебната кола и без книжка никакъв проблем.

Добавка не става въпрос да си посетил държавата -а да работиш там и говориш на езика им има документи които се доказва това който е бил години там законо знае.

Глобата за забравена книжка е ...10 лв!

Къде е написано, че е забравена?

Че то тоя ако беше убил някого щяха да му дадат по- малко. Не че не си заслужава това наказание, но на мангалите убийци им дават по-малко.

Наказан е един българин за назидание на циганите,повечето неграмотни и карат с ,,платени книжки,,Тряба за всички да има затвор които нямат книжки ,а карат коли,,предумишлено убийство,,

Това е масово явления в малките населени места на България- хора без да притежават книжка за управление на МПС да карат коли. Даже 13-14 годишни момчета и момичета карат коли в селата на България. Това деяние трябва да се криминализира и да отнема съшо и автомобила от собственик, който е дал МПС на човек, който не притежава свидетелсвто за управление на МПС. Другият проблем, който върви заедно с този са гонките ( нощните гонки) по селата на България. Те също трянва да се криминализират.

Какво означава "без книжка" ?! Преди година си извадих нова, но не съм я получил защото изчаквам да ми мине давността за едни нелепи актове. А не ми я дават ако не платя. Това само по себе си е безумие. Все едно да ми отнемат личната карта ако не съм платил данък. А, да, хайде без простотиите "трябва да си плащаш глобите" без да сте наясно за какво нарушение става дума.

Нямаш СУМПС. А глобите ще си платиш.

Тц, имам. Просто не е в мен. Няма как фатмак да ми отнеме придобитото право за шофиране. А глобите НЯМА да ги платя. 3-те години изтекоха. Трябва да намеря време да си оправя нещата в НАП.

Щом глобата не е само една, едва ли всичките са нелепи нарушения! Просто се правиш на тарикат и затова не си плащаш глобите!

Носете си книжките - предпазват от зли сили.

Че те за блъснат и убит на пътя дават по-малко! Не че това наказание за каране на кола без книжка е голямо, а това за убит на пътя е малко.

Грешиш.