Проф. Константинов: Чака ни суша и безводие

През 1994 година София остана на сухо, защото някакви идиоти източиха водата на столицата, твърди той

Обратно в новината

Коментари - Проф. Константинов: Чака ни суша и безводие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Откакто професора изчисли , че в територията има 6 600 000 избиратели при 7 000 039 души население съвсем взе да се влошава .Нещо взе от математик да става и хидролог.Почна да прилича на друг такъв известен консултант.Когато разбираш от всичко е ясно , че от нищо не разбираш.

Мише каним те най- учтиво да станеш ДЕКАН на факултета ни,в края на месеца е отчетно- изборното ни събрание,В ТЕБ НИ Е ПОСЛЕДНАТА НАДЕЖДА ЗА СПАСЯВАНЕ НА ФАКУЛТЕТА !!! Доган - другия хидроинженерен КОЛОС НА РОДИНАТА вече..отклони отправената му покана да оглави Факултета..Ти ни отвори очите,че цели 50 пъти повече сладководни басейни имало под земята ..отколкото надземни!! Ми ние тук 10 профрсори и 20 доценти въобще не го знаехме това БРАВОСКА НА ТЕБЯ МИШЕ идвай да ни ставаш Декан...Чакаме те

"какво е казал Айнщайн. Според него две неща се безкрайни на този свят - вселената и човешката глупост. Но за първото той не е сигурен. Министерската оставка не решава нищо. Не му завиждам на този, който ще стане министър. Има обаче нещо, което веднага може да се направи от новия министър. Да си вземе специалисти във ведомствата и да разкара "калинките" и "калинчовците". Подготвят се хидроспециалисти в три специалности в университета, в който имам честта да работя. Прекрасни специалисти, като част от тях напуснаха страната за съжаление. Във всяка област на България трябва да има по двама-трима специалисти по вода" Браво! Най-после да чуем нещо адекватно.

Експерт по водите ли е проф. Константинов, който е математик като Нено Димов? Трябват ни специалисти, а не всичколози.

Проф.Пенкилеров,краткото съдържание на вашата памет ви пречи да познаете от раз защо цел на източвачите са водоемите около Витоша.И тогава (Панчарево) ,и сега (Студена), основна цел е натрипания пясък на дъното на водоемите, който съдържа ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО ЗЛАТО, тъй като е известно голямото количество злато, добивано в реките,извиращи или течащи от и около Витоша. Река Паликария е найзлатоносната от поменатите и се влива в Искър оттам в Панчарево, по канал и в Студена. Ферщензи?

Нещо си филмиран май...

Тая стринка взе да се обажда за всичко, особено когато трябва да се замете проблема под масата и да се лъска имиджа да еднокнижника ...

Този вече съвсем е изкукуригал, взел се е за продължител на делото на Баба ванга.

Тук си имаме цял професор по "Всичкология". Де топки от случайни числа, де вода, суша бури, фрактали, машини за избори, и противно на машинното гласуване, тръбопроводи, газови турбини и ядрени централи, Интернет, високо и ниско волтово електричество и много много други. ТОЙ РАЗБИРА ВСИЧКО. А, Вие- некъв Ревизор, който пък и от ревизии не разбира, камо ли от екология и нормална човешка реч????? К,о праите бре хора?

...помогне един ден да изберем свестни управляващи и да си построим нова столица! София е един неправилно развиващ се град в много отношения,но много рядко се чува компетентното мнение по този въпрос от архитекти и разбиращи темата лица,които смеят да се произнесат. Много държави през годините са си преместили столиците - Бразилия,Австралия, Казахстан,но за това трябват пари и ентусиазъм,каквито в момента нямаме. Надявам се,че един ден новата столица ще е извън шопския край,което ще доведе и до нови реформи и развитие на страната ни.

Само си кажи селото и го избираме, одма с единодушие и целокупно. Може и с Референдум по твое искане да стане.

Родом съм от малък ГРАД в Ловешко,който бе предложен преди 15 г. от американски специалисти като идея за столица,но мойто мнение не съвпада с тяхното,въпреки,че ми е роден град. Считам,че Пазарджик,Пловдив,Ст.Загора и най-вече Бургас са добри предложения.

Ти полуд* ли? София стана такава, щото тия дето се завъдиха в нея последните 30 години гласуват за всички бокоподобни! Преди 89-та, София беше един прекрасен град с около 500 000 жители ... сега тия дето я съсипваха последните 30 години обясняват колко било зле!?! Дори и управляващите не са от София ... после градът и управляващите били виновни?!? Странно твърдение. Дори и мургавия, бивш СДС вожд не е от София ...!!! Аман от капацитети ... кат' изперкалия "професор" !!!

Един град се прави от жителите. В този смисъл, днес София се явява демографски ТУМОР за България. Прав си, че до 1989г. София бе прекрасен град!

Аз живея на седмия етаж и приливната вълна от язовир Искър мен не ме лови, до му мисли бай Иван от първия етаж, хахаа.

А защо се допусна 1/3 от българите да живеят и да продължават да се тъпчат в един град, при условие че имаме държава с територия от 111 хил. кв. км. ?!?!?!?!?

Като изгоря болницата и вече не можем да ги съберем. Добре, че е отишъл при Дир-ниците. Моля Ви задръжте го утре ще дойда да го прибера

Тоя палячо кой го слуша още ?!? Отдавна е на държавна хранилка..аман от такива .

Има дронове, има сателити, има интернет. Но няма как да се поддържат язовирите редовно, качествено и количествата от тях да се ползват разумно. И справките са на хартия, с количества написани с химикал. Тези манипулатори съвсем се объркаха. Няма кой да ви чете и следи разсъжденията, защото са пълни лъжи. Нарочно не правите каквото е необходимо за развитието на страната, нарочно карате образованите и порядъчни хора да бягат, нарочно се показвате, за да ни дразните и да ни показвате колко сте силни в лошите си дела.

Абе този не отговаряше ли за сигурността на НАП? Нали винаги облизва накрая ББ? Защо и той не е в ареста? Забравихме за апартамент гейт, спреният търговски регистър, Иванчева, нови данъци и такси, магистралка 40 км с 90 км/ час. Професор Лизачев на властта

Освен специалист по фалшифициране на избори ,тоя всезнайко се оказа и плашило .Безхаберието на сегашното напълно безхаберно и некомпетентно правителство е причина ,проффф

Кочината се повече затъва в мизерия и нямотия.ха.ха.ха Европа, Европа УРА УРА УРА.ха.ха.ха

Щерчо Щерчо от Туркерстан ли си ,откъде си..не мож се разбере.Ту против Герб,тук против Нинова!

Ти си наведен плужек професоре,скрий се в бараката.

А бе ПРОФЕСОРЕ ,защо забравяш най-голямото светило в областта на хидронауките Доган ? Този позлатен телец изпратен от Алах да ни помага се охранява от години от цял полк гавази, да не се затрие случайно,а вие търсите специалисти. Какво са тук десетина избягали специалиста от кочинката ни пред такова светило?

Ако хората изчерпят всичката подземна вода, ще настъпят невиждани земетресения и изменения на ландшафта, ако покрият цялата земя със слънчеви панели, както призовават някои, няма да има място за земеделие и живот, ако я покрият с вятърни генератори, ще спрат циркулацията на въздуха и водооборота. Засега изхода е в пестеливото използване на вода, енергия и др.

Прав сте. Трябва пестеливо да ходите мизерен,пестеливо да си живеете на лоени свещи, и пестеливо да си триете задника с лопуш.ха.ха.ха

Производството на лоени свещи и лопуш изисква използване на повече природни ресурси, отколкото това на електроенергия, съвременни осветителни тела и тоалетна хартия, умнико!

Господине, употребявайте литературни изрази - какво е това лопуш ?

броячът на бюлетини започна да разбира от подземни и надземни водоизточници ?! Ами да бяха направили него министър, а не оня, дето разбира от митници...!

Но след това пресъхват? Какво е това?

какво - пожарникар.

Не мога да преценя какъв математик е този професор. Защото това, което наричат математика в политиката е нещо друго - по-скоро е политическа аритметика. И да не си прави евтин пиар по телевизиите като математик. Например да "изчисли" вероятността да уцелиш 6-ца от тото 2. То това студентите от 1 - 2 курс го умеят. На подобен въпрос един ерудиран математик би отговорил: не ме занимавайте с елементарни глупости. Като му чета статията, пак избива към отклоняване на общественото недоволство - бизнесът да не използва питейна вода от язовирите за питейна вода?! Кой бизнес? Дребният, средният /какъвто няма/, едрият. Защо не казва да се озаптят ВЕЦ - овете? Да работят със собствени източници! Ами, ако някъде обемът на даден язовир е достатъчно да захрани и някакво предприятие и то си плаща? Не може така общо да се говори! Въпроси: Ако не използват питейна вода, означава ли безхаберието относно водопроводната мрежа да остане? Или ще се губи много вода, но пак ще стига и никой няма да клати правителството Му? Бизнесът да си изкопае собствени водоизточници ... Добре, това записано ли е някъде? Изобщо знае ли се колко ВЕЦ има в Бг? България е имала добри математици, има и ще има. Малък пример от близкото минало: проф. Манолов, проф. Брадистилов, проф. Божоров и др. Но те, освен че са били добри математици, са имали и топки, а не са си продавали душите!

Този се мисли за бог! Е не, не си!

Защо се цензурират думите му, който означават ,че държавата се ръководи от идиоти.

Кремиковци получаваше вода от специално построен за целта язовир в с. Огняново Софийско,който нямаше нищо общо със столицата! Така ,че драги ми дърти дърдорко напразно не дърдори!

Г-н Константинов, Вие в качеството си на експерт ли се изказвате? По много направления сте компетентен! Вече знаем, че изборните резултати ги знаете, преди да е завършил изборният ден. Но и по водата, времето и валежите ли сте компетентен, или звездите Ви го говорях. Скрийте се и не се показвайте публично, защото ме хваща яд да Ви слушам глупостите.

бре,бре ,тоя и от климат разбира - голям професор , голем чукундур..........бравос

Съд сигурност разбира повече от тебе.

Да ти цитирам Томито Дончев - "човек, който става за всичко, най-вероятно не става за нищо";)

Сентенцията на Айнщайн е велика. И в България ни управлява човешката глупост. Виновен е не който яде баницата, а който му я дава. Продължете да давате гласа си за ГЕРБ, а после не се чудете откъде идват бедите. Тези безхаберници само се менкат на властовите позиции, но толкова им е капацитетът.

Отричаме да сме виновни, но Soros György – Дьорд Шорош е от нашето племе, ...все пак.

ако потвърди че информацията е от първа ръка ( тиквата ) отварям магазин за лодки и чадъри....

Този така наречен "професор" като какъв специалист се изказва? На всяка манджа мерудия е. А и където не е бил - там не са излезнали проблеми - аман от такива кукувици!

Някаквите идиоти не са неизвестни - Янчулев и сганта му източиха язовира и си поделиха парите от тока на ВЕЦ-а. Така че Константинов - като казваш едното, кажи и другото.

Да!++++++. На шалтера митница няма.

Добре е , МС да се премести да работи в Перник.

" Чака ни суша и безводие."Мишо, като колега да ти кажа ;Чака ни безхаберие и нови безобразия!!

Малко се срамувам, че съм завършил Хидротехническия факултет на УАСГ, а трябва да чета коментари за ползването и стопанисването на водните ресурси в РБ от математик-специалист по всичко (професор Михаил Константинов). През ония години," когато в магазините нямаше банани и дънки "Wrangler", в НРБ бяхя построени язовири за напояване, силодобив и водоснабдяване, каскадата "Белмекен-Сестримо" с ПАВЕЦ "Чаира",на която ни завиждат даже норвежки хидроинженери, напоителни системи за почти една трета от обработваемата площ в страната. По-възрастните помнят и каква беше цената на електроенергията и водата за водоснабдяване и някой считаше ли това за товар на семайния бюджет? Спомняте ли си колко БГ хидроинженери работеха и строяха в Африка, близкия изток и къде ли не по света. Всички те бяха получили своите знания и квалификация в ХТФ на УАСГ. Една от първите грижи на "новата власт" , не без съветите на новите ни господари беше да се ликвидират уедреното земеделие, напоителните системи, Енергопроект, Водпроект и Водоканалпроект, По това време беше спряно строителството на няколко водоснабдителни язовири - Христо Смирненски, Мадан, Нейковци - (спомняте ли си позициите и изказванията на Петър Слабаков в НС?). Получи се така, че гилдията на хидроспециалистите - изследователи, проектанти, строители и тези занимаващи се с ползването на водите в страната беше на практика ликвидирана. Тук включвам и закриването на специализираната държавна структура "Съвет по водите" и изпращането им в Министерството на околната среда. Престижът "Аз съм хидроинженер и съм завършил ХТФ на УАСГ" вече го няма. Знаете ли Колко са студентите в този факултет сега? Болно и жалко, но до създаването на критичната маса от специалисти, които ще решават проблемите професионално, а не по партийна поръчка и в интерес на една малка група новозабогатели "бизнесмени", ще изтече в нищото още много вода от ресурса на страната и ще бърка все по-дълбоко в джоба на обикновения българин.

от мен имате всички възможни плюсове.....

До болка вярно, за съжаление :(

още няма минус. Като син на човек работил цял живот във Водпроект (майка ми ) , подписвам се под написаното от Вас с две ръце !!!!

вярно и точно!

Моля спрете да ми триете мнението. Господине давам ви всичик възмони плюсове- БАНАНИТЕ И ДЪНКИТЕ си ги задръжте господа, това което е голямо и от полза на всички това остава- Но го ликвидирахте от алчност и на кой му пука за останалите- Защо не се привлекат специалисти от миналото, дори и пенсионери да оправят нещата- И с парите от самолетите на картинки тези проблеми щяха да бъдат решени-

Още сечете горите, унищожавайте реките и цялата природа. Бетон да има, пране на пари и виновно е ....глобалното затопляне, което разбира се не е причинено изобщо от вашата алчност и унищожение.

Професоре, нали вие ни докарахте до тук?! Сега ни лук яли, ни лук мирисали както винаги?

Ако ВЕЦ-овете на управляващите работят по-малко, вода ще има достатъчно! Само че те се грижат не за народа и държавата, а за собствените си джобове!

Повечето от ВЕЦ-овете са собственост на видни деятели на БСП и техни спомоществователи.

Поправка на БКП Обединени (ГЕРББСПДПСПФ).

Ииии мааа му! Добре, че ни казваш.

Важното е, че ще е стабилно положението!

Хъбестия яко го е закъсал, щом изкарва основния си изборен коз на амбразурата.

НИЩО НЕ РАЗБИРА ! ЗАЩО ДА МУ ВЯРВАМЕ ?! НО МАСОВИТЕ ПРИЗИВИ НА НЕГРАМОТНИ ИНДИВИДИ "СПОКО , СПОКО " ХВАЩАТ ОКО ! КАРАТ ТЕ ДА ПИЕШ ЕДНО ПИТИЕ ОТ СПОКОЙКТВИЕ , НИЩО ЧЕ МИРИШЕ НА СУША И НА ПОТ !!

Суша, безводие и внос на Иалиански Боклуци. И така през цялата година

от тогава превантивно смъкнаха нивата на всички язовири С П О К О - БЕЗ ПАНИКА

Еййй най-накрая някой да си спомни!

Е стига де!Винаги сняг вали към края на януари, до към 10 март.

от шоуто за министър бе! Човекът се учи бързо !

Абе тоя "преброител" и климатолог ли стана? Баси територията,дето всеки е спец по всичко...

Докато млящи в гербаджийската копаня, е специалист по всичко!

ПРОФЕСОРА Е ХИДРОИНЖЕНЕР И СПЕЦИАЛИСТ ПО ВСИЧКО!! А ИНАЧЕ СИ Е НАГАЖДАЧ, КАРИЕРИСТ И РЕАЛНО ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ ЩОМ СЛУГУВА НА БОЙКО БОРИСОВ! ПРОФЕСОРА ВЕЧЕ Е И ХИДРО СПЕЦИАЛИСТ!

преди две години като валя,ревахте че язовирите опасни..Журналята истерично подскачаха по язовирни стени..( защото да има драма е новина) Сега нямало вода.Ами няма дъжд-от къде?!?

Този професор по всичкология излъга за машинното гласуване, много от "електората" няма да се справят с машинките, но има много по-лесен и достоверен начин за гласуване. Бюлетината се пуска през СКЕНЕР, който отчита и записва резултата, но този начин е ненепригоден за управляващите, проблема е в това, че резултатите не могат да се променят