Арестуваха продуцента на антиислямския филм

Продуцентът на филма, предизвикал гневни реакции в мюсюлманския свят, беше арестуван от властите в САЩ за нарушаване на условията на наложената му пробация, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Арестуваха продуцента на антиислямския филм | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Radostina

Демокрацията не означава че човек може да си прави каквото си иска. Законьт стои над всички!

Според мен филмът е шарж, карикатура (това е художествен похват в изобразителните изкуства). И е предупреждение! Обръща внимание на хората върху безумието, което се получава, когато политиката и алчността изместят духовността и добротата. Независимо дали се вършат в името на Мохамед, на Христос или в името на науката, безумията са зло, грях. И все някога, по някакъв начин се връщат върху този, който ги върши. Например, в резултат от гневните реакции има убити хора - и друговерци, и правоверни. Това ли е завещал Мохамед - да се оставят в плен на гнева и безконечната омраза? В този смисъл, филмът не осмива пророка им, а тези които злоупотребяват с философията му. И не разбирам вярващите последователи, с какво точно не са съгласни и какво ги обижда художественият похват или идеята!

не мога да преценя дали са го прибртали за да го пазят некаде, защото цалифорня е пална с мусулмани които може би не му се кефат. уса мое да са всичко но не мисля че са доста ядосани на арабите заради посланника ...

В ООН, лидерите на няколко ислямски държави, вкл. Египет, поискаха "богохулството" срещу исляма да бъде криминализирано и обявено за престъпление срещу човечеството - за да има съд в Хага. От идването на "демократичното" Мюсюлманско братство на власт в Египет, от страната са избягали над 100 000 християни - копти. Продължават да разрушават църкви, да ги избиват и пребиват - оня ден пак са разпространили "предупреждение" християните да се махат незабавно или... В Сирия след повече от година неутралитет, християните се хванаха за автоматите и сега се бият - срещу джихадистите от "демократичната сирийска опозиция", защото считат, че е по-добре с диктатора Асад, отколкото да бъдат ограбвани и избивани от ислямистите... Това не са "провокации" - това са престъпления срещу религиозни малцинства и направо си е етническо прочистване, но САЩ и Европа "демократично" мълчат за тях. Обаче за някакво 15-минутно нещастно подобие на филм - о, ще се извиняваме, ще арестуваме - повод ще се намери.

Данеби жена ти да ти е спряла пиенето, бе салкъм? Тук има излишък от слободия, не от демокрация...Четем даже твоите и на себеподобните ти полюции по форумите.

"Religious wars are basically people killing each other over who has the better imaginary friend."

Много вярно, но не знам колко хора ще те разберат. Освен това за някои хора религията не е imaginary, и това е ОК стига да не пречат на другите които не мислят като тях.

Да само САЩ, нещо против?

Ех ако можеше за всяко нещо с което не сме съгласни да вкарваме хора в затвора... Не е въпроса дали одобрявате действието на господина, въпроса е че той не е нарушил закона като е направил филма (затова и не е бил арестуван за това), а е арестуван за това че е използвал компютър. Това е заобикаляне на закона, тоест арестуват го само защото някаква група хора смятат действието му за престъпно. И излиза че тая група хора командва всички останали. Има и по-ценни неща от мира, като например свободата.

"Умнико",това е забрана на провокации и пагуби,ученико ,ненаучен. Забранен е антисемитизъм,забранено е и всичко подобно нему. Неможе двоен аршин. Естествено,че е престъпление да раздухваш войни. Естествено ,че ще трябва наказание

Значи ако е пародия за някоя друга религия е ОК, обаче щом а за Мохамед - наказание? Много си обективен.

Religion is just a fight over who has the better imaginary friend.

Напротив - това е точно "запушване на устата" и нарушаване на правото на изразяване (свободата на словото), гарантирана от 1-вата поправка. От друга страна - точно е двоен аршин - когато подобни неща се вършат от мюсюлманите, власитет просто не ги забелязват! И у нас е така - ако се разходиш около Женския пазар в София и ще видиш надписи по доста стени, призоваващи за убийства на "враговете на исляма". Но престъпниците никога не са били умиротворявани с отстъпки и затова ще си патим и ние...

Е, интересно ми е в страната на СВободата, какво ще скалъпят ? И най-пошлото изкуство е донякъде е отражение на обективната действителност.Всеки автор пресъздава света в своето изкуство такъв какъвто той го вижда и именно в това се състои свободата да твориш и да разстилаш цялото многообтазие на света, а не само негови отделни части в повечето случаи благовидни и лицеприятни, като не е задължително твоето изкуство да се ползва с всеобщото одобрение и интерес, но това не значи, че не е изкуство.

Кога ще арестуват пожарникаря за антибългарска политика?

Крайно време беше да му се потърси отговорност на този безумен провокатор, заради когото загинаха десетки хора, нямащи нищо общо неговата глупост и безразсъдство. Безделник, да гние в затвора!

Хората загинаха заради собствената си глупост, не заради филма. Те дори не знаят за какво са ги изкарали по площадите ония космонавти, дето викат от ракетите рано сутрин...

Тъпаци....има ли случай, в който "великите" САЩ да не се намесят?... Докога тия ще се изживяват като световна полиция?

доживотен затвор без право на помилване!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Може, но някъде на изток от Суец. А Щатите са уж християнска и свободна държава, така че не би трябвало да допускат да си врете носовете в техните вътрешни работи.

"Religion is a major weapon in the war against reality."

Щатите да не са решили да приемат исляма като основна религия, та правят такива метани пред мюсюлманите? Или вложените в икономиката им арабски петродолари ги правят зависими?

Не трябва ли вече да си на училище, детенце? Там в часовете по история ще ти обяснят колко пагубно нещо са световните войни и може би ще спреш да задаваш глупави въпроси

Дали са пагубни? След две такива светът не се е свършил, а населението расте ли расте на бройка. В карйна сметка хората не са застрашен вид, напротив доста застрашаващ останалите такива. Притеснявай се за бенгалските тигри и твоя си задник, другите не ги мисли.

И за да няма такива войни дай всички да ближеме зад..ците на мюсулманите. Трябва да има еднакъв аршин за всички. И какви са тия смешни действия - да арестуват продуцента за това че е използвал компютър. Това е защото той не е престъпил закона като е направил филма и за това не могат да го арестуват. е това не е ли гъ..близане?