Офшорна фирма купува най-големия пенсионен фонд ”Доверие”

Австрийската финансова група Vienna Insurance Group (VIG) съобщи официално, че е приключила преговорите по продажбата на 92% от капитала на “Доверие“ с кандидат-купувача “Юнайтед Кепитъл“. Сделката трябва да бъде одобрена от КФН.

Обратно в новината

Коментари - Офшорна фирма купува най-големия пенсионен фонд ”Доверие” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На власт за БСП+ДПС. Купуването от страна на офшорна фирма е в реда на нещата, стига да са са си платили предварително под масата. А после когато фирмата обяви фалит и изчезне - другарите ще вдигнат рамене и ще ни обяснят, че не са извършили нищо противозаконно.

Има един по-важен въпрос - може ли човек да си избере за допълнително осигуряване фонд, който е в друга страна от ЕС. И ако не - защо?!?

За да може да ти окрадат парите на спокойствие! Нали комунистите са специалисти в това. Защо мислиш пенсионерите са с по 200 лв? Тези 20 години 3 пъти им крадоха фондовете!

lu4ka

Най-после във форума всички /с едно-две изключения/ сме на едно мнение, без да се обиждаме и плюем. Почти няма минуси, на фона на плюсовете и броя на коментарите. Е, браво на нас.

Принудителното социално осигуряване е законен рекет, упражняван чрез държавен институционален натиск, гарантиран от Конституцията!!! ПАРАДОКС!

ТОГАВА, ЩЕ ГО КАЖА ПО ДРУГ НАЧИН! ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ СИ ЛИЧНИТЕ СПЕСТЯВАНИЯ НО, ПО РАЗУМЕН НАЧИН! МИСЛЯ ДИРЕ, ЧЕ ТАКА НЕ НАРУШАВАМ ЗАКОНА ЗА БАНКИТЕ! И ТОВА НЕ Е БАНКА!!!

Управляващите вече правят не гаф, ами престъпление спрямо 1 200 000 души. И ако потърпевшите не излезнат на протест, за да спрат тази "сделка", то значи България си заслужава това управление и тази съдба. А вие тук продължавайте да се джафкате на тема ГЕРБ и БСП. Утре всички ще сме без пенсии или с минимални такива.

Тъпите овци за пореден път ще бъдат остригани. Блейте, блейте, тъпаци.

Айде Данчо, поне това видимо добро стори на България! Щото и да си правил невидимо - кой ти признава ;-)

Айде ... Отиде ми пенсийката!

Тука ребуса е по сложен. От една страна е абсурдно офшорна фирма да е собственик на осигурително дружество. Гаранцията че няакой няма да направи умишлен фалит е 0. От друга страна ако сделката се провали с малко преса от страна на правителството сегашния собственик може и да продаде още по евтино акциите. Едно е ясно пенсионно осигурените в доверие могат да спят спокойно. (Шегувам се)

Честито гаспада офицеръй , медсестръй и вся осталная сволоч ! Сега пенсиите ви са собственост на БКП ! За кого ще гласувате ?

Изкупувам пенсионни фондове на 50% от стойността им. За контакти- пишете на лично.

АМИН!!

Как ви гледа Данчо Ментата и каква шапка Ви крои, бедна Ви е фантазията !

В клонките зелени юлско птиче пей, фондчето червено взе да се люлей, пенсиите оскъдни някой там ще прибере, кой ли БСП-то пак ще избере?

ДА ! ----- Птичките Ще станат Скоро на Валкирии, ако Не Успеем Спрем Ний-Всички тез Вонящи мизивирии !

Пич, мисля че спешно имаш нужда от специализирана медицинска помощ!

хората, които си внасят вноските за пенсия в "Доверие"? Те съгласни ли са да се простят с бъдещите си пенсии в случай, че хитрягите бързат да направят своя удар. Кое налага продажбата, какви си тия купувачи и каква е гаранцията за обезпечаване парите на вложителите в " Доверие"? Кой ще носи съдебна отговорност в случай на фалит?! Докато всичко не бъде изяснено и обяснено на хората - никаква продажба! Стига са ни яхали чужди , или наши - чрез чужди!

lu4ka

Никой не ги пита хората, защото законът не го задължава.

Парламента моментално да си коригира законите, позволяващи ограбването на народа! Незабавна корекция на закона, или смяна и съд на законотворците- сътворили закони в полза само за олигарси и мафиоти!

Тове благодарение но големите специалисти Костов и Нейко. Гледам го Нейков продължава да се пиневи - т.е. да дава акъли и на сегашното правителство, понеже 13 години след неговите творение ЦЪФНАХМЕ И ВЪРЗАХМЕ.

задължава, но след като в БГ масово се злоупотребява със Закона, защо Прокуратура, или съдебна инстанция, не проверяват преди подписване всички големи СДЕЛКИ от НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ ? И чак след проверка да разрешават! Съседни държави имат специална институция за тази цел-наречена "Национална Икономическа и Финансова полиция "- със специалисти -юристи, икономисти, финансисти и пр.! Време е за як контрол срещу безобразията на подкупни, алчни и самозабравилите се в някои институции!

Този Хер Хаген щом е решил да продаде пенсионния фонд, явно вече са му изцоцали паричките. А сега каквото е останало, ще бъде доизточено от офшорката - там милост няма да има за нито една стотинка!

Направо супер! Значи да се захващаме с "личен" пенсионен фонд, защото обществените лека полека се източват.Не знам дали изобщо нашето поколение ще доживее възраст за пенсия, но дори и да доживее... ще са страхотни старини. ЕЙ!!! ТОВА СА НАШИТЕ ПАРИ!!!! СТИГА КРАДОХТЕ!!!!!!!!!!!!!!!

Не мога да ви разбера притесненията! Досега не знаехте колко пари имате във Пенсионния фонд, сега няма да знаете и на кой са! Кво толкова - социализъм!

Знаем колко са! Малко са но-поне всяка година ни информират! Ти като не си наясно не коментирай!

Споко,пичове! Орехчето е костеливо,доста трябва да се потрудят,за да стане. Пък и да стане,нали на Боко хората ще приберат паричките,какво сте заревали!

Малиии, да знаете какво става във фоайето на Позитано. Едно птиче от спам-центъра ми докладва. Изведнъж всички поискали да излязат преди края на работното време и долу е стълпотворение. Има и пострадали.

Те сега си иба мамата!Отиде ни доверието на депозит...При Цв.Василев.После чекай втора пенсия-от умрел писмо.

ИМАМ ИНФОРМАЦИЯ ВЕЧЕ,ТОВА СА РУСКИ ОЛИГАРСИ.

lu4ka

Няма значение какви са, парите пак ще ги откраднат.

Ситуацията ще стане както някога с ЕРП -тата....Както е тръгнало най-добре да продадат цялата държава, или това, което е останало от нея!

трябва навреме да ги спираме! Да не им позволяваме да ни обират и крадат! Прокуратурата да проверява и продавача и купувача- що за стока са!

lu4ka

Преди години, когато наложиха втори , допълнителен "доброволен" пенсионен фонд беше ясно какво ще се случи около 2015 година, когато ще се наложи изплащането на първите допълнителни пенсии. Това са хора с първа група. Сега ще бъдат купени пенсионните фондове и между 2015 и 2020 ще фалират. А на родените след 01.01.1960 г. - честито.

Родените след 01.01.1960 ще пият по една студена вода!

lu4ka

А бе, друга е думата, но ще ни цензурират :)

Тия връщат държавата на гражданите с пълна сила! Дано да остане нещо и след тях, като ги изгоним.

Кои бе ,бай бай? Ти наясно ли си такава сделка колко време се готви? Цветелина,Василев и Бойко не се посвениха и от тези пари.А вие си го цункайте по косматия гъз.

Малък пропуск - Връщат само на някои граждани, по точно чражданин и то се знае кой е...

Правят се на ощипани. Доверие си беше организирано от Партията. Един от първите директори беше Олег Недялков. Изявен кадър на Партията и доказън кадър в банковото дело. Така че тази продажба си е от единия джоб в другия.

lu4ka

И да ми кажеш, кой след 1989 не е от Партията?

цървените спамери изчезнаха. Да не са ръгнали към Доверие да си теглят париците?

правилно си разбрал :)

по-голямо доверие имам само на телефона на доверието.

Хе-хе, представям си сега каква паника цари на Позитано. Там всички са застраховани в Доверие.

Веднага, ама ВЕДНАГА да се внесе изменение за осигуряването във втори фонд. Какво е това безумие???? ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е да се правят вноски във втори фонд. Обаче той е в частни ръце и държавата не може да се меси на частни фирми. ВЕДНАГА да се промени закона за осигуряването! Който иска, по желание, може да си прави вноски във втори фонд. Аз лично ще си изтегля абсолютно всичко от Доверие!

Права е жената, държавата,по-точно парламента НЕЗАБАВНО да се намеси и да премахне,въобще задължителното удържане на 5% от заплатите! СПЕШНО Е! Никаква почивка прз август!

Това не са удържани пари от заплатата ти,а е част от задължителната осигуровка за пенсия,която всеки плаща и то не цялата част,а само 40%Останалите ги внася работодателят Запознайте се със Кодекса за социално осигуряване в частта му за пенсионното осигуряване и тогава коментирайте.А за продажбата на "Доверие"-там мирише на използване на чужди пари за собствен бизнес.

Прав си за всичко само едно не може да направиш - да си изтеглиш парите от "доверие".Няма абсолютно никакъв начин преди да си се пенсионерал да ти ги върнат...... за съжаление.Подложили са си при разкриването на тия фондове с подходяща законова и нормативна база и сега просто ще ни вземат парите за втората пенсия която е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА т.е. тогава ни задължиха да им дадем парите си .Иначе всичко с пенсиите е ясно нацията застарява когато доиде пенсионният бум фондовете няма да могат да поемат товара защото разходите ще са по голями от приходите и тогава ..... ъъ неам думи.

Точно СЕГА е момента за законови промени и ПАРЛАМЕНТА ДА НЕ СПИ! По правило изплащането трябваше да бъде 5 години преди да навършиш възраст за пенсия. Трябваше и да се унаследява, но имаше совалки това да се премахне. Тъкмо до 2015 ще си ги нагласят нещата, че никой НИЩО ДА НЕ ВИДИ!

Какво ще изтеглиш, то там няма нищи вече....

Доста хора ще ожилят червените с тая сделка. Предимно от своите поддръжници. Интересно, какво ли ще стане със здравния фонд на Доверие. Той и без това бе в незавидно положение, под вещото ръководство на другарката Мими Виткова.

Тези дружества нямат нищо общо.

Когато ви изчезнат париците ще си ги търсите по островите..или между тях.

тъпанари-какви бсп и дпс плещите,стига сте лъгали и настройвали-мръсници,спрете се най-после!!!!!!!!!!!!

Виена Иншурънс Груп е фирма, създадена с капитали на тайните служби от бившите соц. държави. Очевидно е кого обслужва в момента - на преден фронт са разбира се Станишев и Овчи, отзад стърчат ушичките на Путин.

Така е. Но то у нас всичко е "параван". Парите на ЩАЗИ напр. "надничат" от джобовете на компаниите собственици на НОВА тв, на руснаците - бТВ... Останалото са паравани. 1 - 2 си бяха въобразили, че не са паравани... Май Кюлев и Павлов се казваха, а?!

Като си толкова запознат,що не хсе запознаеш и с нещо по примитивно,но достатъчно да ти запуши лъжливата уста/пардон,ръка/

Добре де, не може ли с законодателни промени от парламента да се закрият, въобще тези задължителни удръжки за пенсия и всички пари събрани до този момент по ПРИНУДИТЕЛЕН НАЧИН да се върнат по личните партиди на хората. След 13 години е ясно, че и пенсионната система на Костов,също се оказа неудачна и полза от втория стълб пак няма да има.Връщайте парите на хората,поне да нямат илюзии още години напред.Ако за това помисли този парламент, значи не е набъркан с далаверата! Иначе и те са в кюпа!

Може, но няма да го направят. Нито сегашните, нито следващите. Твръде големи са парите (моркова), а и персоналния натиск (тоягата) ще е огромен. Как мислиш, ако на някой депутат му предложат дилемата "Да пребием теб и семейството ти или да ти дадем 100 000?", той какво ще избере?

И да - айде спрете се бе ГЕРБ-ери! Румен Нанов е свързан с "вашия човек" Цеко от Алеко, дето Цветанов и Цачева му стояха на барикадите за Банско! Освен това, преговорите за продажбата на Доверие са започнали много преди още Боко Тиквоко да падне от власт. Айде спрете се с тая тъпа пропаганда!

Одобрявам, одобрявам. Щом и за мене има процент.

Крадене, крадене и пак крадене!

Офшорката води през Австрия и Великобритания към Румен Нанов - известен от доклада на Николай Добрев за ограбването на банковия сектор. Но за него има доста материали... От друга страна - какво искате. Още като ги направи Костов тия фондове, беше ясно за какво са - да доизцедят бедния българин. Ако някой си е въобразявал, че ще поличава "втора пенсия" от тях, значи наистина е голям наивник.

Ало, управленците! Не си правете пишка с бъдещите пенсионери! Ние не сме толкова кротки и законопослушни като родителите ни! И партията майка вече я няма, за да ви пази от последствията на золумите ви! По-кротко с офшорките и парите на пенсионните дружества!

Ореха, хайде спри се и подавай оставка, преди всичко, ама всичко да си разрушил! Абе защо всеки краде не разбирам! Аз искам немски мин.-председател!

Хващам се на бас, че герберите и соросоидите ще обвинят правителството и дори няма да забележат, че сожбственик е някаква австрииска финансова къща. Или ще се направят, че не забелязват.

Нека голямото крадене започне...сега!!!

ЩОМ Е ДАНЧО МЕНТАТА ЗНАЧИ ВСИЧКО Е МЕНТЕ.

Офшорните олигарси се лепват за даден бизнес като рапана за мида и бавно, но сигурно го изсмукват. Това може да коства много на обикновенните вложители. Хау!

Зад офшорката стои Цв.Василев-Корпоративна банка,началника на Пеевски и Орешарски. Обръщам се към всички чугунени глави: -Още ли искате да "дадем толеранс на Орешарски,за да се докаже"?