Синдикатите: Няма да ”преглътнем” приватизация на Пощите

Ако шестимата депутати от ГЕРБ не оттеглят законопроекта, с който "Български пощи" се изважда от забранителния списък за приватизация, сме готови на ефективни протестни граждански и синдикални действия, закани се вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров.

Обратно в новината

Коментари - Синдикатите: Няма да ”преглътнем” приватизация на Пощите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко се мъчат да направят пощата губеща не е истина. А тя не става и не става. Увеличават администрацията - не става, плащат скъпо и прескъпо на охранители - не става..... И като кажат като се приватизира пощата ще станат качествени услугите - Друг път колкото станаха качествени услугите на топлофикация, Софийска вода, БТК, ЧЕЗ, ЕВН, ЕОН... да изброявам ли. По скъпи да, че приватизаторите ще спечелят много ама много - да. Но хората могат само да загубят.

Хора не се карайте и не обвинявайте тази или онази партия!Истината е една:Не се постигна целта на преструктурирането в системата на БП,а именно намаляване на администрацията,която е 2/3 и тежи като воденичен камък и на малкото работещи и на държавата.Кой и къде може да удържи на такъв напън,кажете!?Ами много е дори печалбата от 400000лв.Попитайте колко получават работещите и колко многобройните им началници и тогава коментирайте.Аз пък ще попитам синдикалистите,знаят ли по колко часа е раб.време на повечето пощальони,по колко работят извънредно и колко им се плаща за това?Моля за обективност и доблест,поне един път!

Хора не се карайте и не обвинявайте тази или онази партия!Истината е една:Не се постигна целта на преструктурирането в системата на БП,а именно намаляване на администрацията,която е 2/3 и тежи като воденичен камък и на малкото работещи и на държавата.Кой и къде може да удържи на такъв напън,кажете!?Ами много е дори печалбата от 400000лв.Попитайте колко получават работещите и колко многобройните им началници и тогава коментирайте.Аз пък ще попитам синдикалистите,знаят ли по колко часа е раб.време на повечето пощальони,по колко работят извънредно и колко им се плаща за това?Моля за обективност и доблест,поне един път!

ГЕРБ с бързи крачки вървят към тотален разгром на изборите ! Такава липса на визия и безхаберие са рядко срещани в новата ни история. Пълната липса на социална чувствителност, съчетана с пренебрежение и тормоз над дребния и среден бизнес гарантира шамари и от ляво и от дясно !

Е как ще се откажете,като от тях получавате най-големите си постъпления от членски внос и най-голямата маса работници, която можете да ползвате за изнудване на всяко правителство за получаване на лични облаги,а не за правата на същите тези работници.Последната ви"успешна"акция не подобри бюджета на НОИ,но за сметка на това бръкна в джоба не само на работодателите,но и на самите работници.Ако има още лумпени да заповядат.

Синдикатите "преглътнаха" всички продажби до сега и се оригнаха. Та, едни "Български пощи" ли ще им се опрат!?

Абе, прост народ, слаба държава и възползващи се управляващи мекерета. Ганьовщината е с вас!

Подвеждат и хората: пощите "цоцали" от парите им от данъци, та пощите не получават и стотинка субсидии за социални дейности вече 7 години. От парите от приватизацията щели да вдигнат пенсията с 10лв !?! Пенсионерите без да мислят вече питат "Кога ще приватизират пощата за да ни вдигнат пенсията" А не мислят че вече ще трябва да ходят до града за да си я вземат - евтино ще им излезе - Хем няма да я вдигнат хем ще плащат за транспорт.

Не е само Български пощи! Извадили са на тезгяха и Държавния поземлен фонд! Мирослав Найденов и Шалом Симхон са се спазарили евреите да изкупуват държавна земя!

Толкова приходи ще донесе приватизацията на Пощите, колкото донесоха преди това и приватизациите на БТК, Кремиковци и редица други знайни и незнайни предприятия.

Пощите работят наистина зле. Дори и да не се приватизират, вече е време да махнат изключителния лиценз за пощенски услуги в Б-я и да заработят и др. фирми.

Ми то други фирми си има много отдавна. Реално всички куриерски фирми са си алтернативи на пощите - DHL, UPS, Speedy, Еконт и редица други.

КОГАТО ИЗВАДИХА БУЛГАРТАБАК КЪДЕ БЯХА СИНДИКАТИТЕ ИЛИ СЕГА СЕ СЕТИХА.ПО ВРЕМЕТО НА СТАНИШКАТА МЪЛ4АХА КАТО ... ДА НЕ КАЗВАМ КАКВО.

Тези разбойници бързат да продават печелившо предприятие,което е българско от над 120 години!Блазни ги сградния фонд,защото поща има във всяко населено место ,дори внай-малките селца и са единствена връзка със света .Така ще накарат бедните старци по селата да си правят дебитни карти за мизерните пенсии ,за да плащат луди такси на банките ,които искат на туй отгоре и задължителен депозит!Това е вече върха на наглостта и безсрамието на управляващите гербери!!!

Иван Костов продаде "Авиокомпания Балкан" Симеон Сакскобургготски продаде "БТК" Бойко да гледа да не продаде "Български пощи"

Е кое от тея беше продадено? Всички бяха подарени! А май си бяха добре печелещи! Но в България за това в затвора не се влиза, а напротив продължават да живеят от добре по - добре!

Коя нормална държава, или по-точно кои нормални управници биха тръгнали да разпродават печелившо предприятие?

Хехее и кво от това? През цялото време докато разпродаваха държавата все се заканваха докато сътрудничиха на управиниците.

И какво ще стане с хората по селата, които разчитат единствено на пощата да си вземат пенсията и дори да си получат лекарства?! Не само че не трябва да се приватизират пощито, но трябва и да се национализарат ЕРП-тата! Защо чехите не само, че не са си продали ЕРП-то, но и тяхното купи нашето и дрга печалбата му отива за чешките пенсионери по закон! Сигурно са по-глупаеи от нас а?!?!?!

НДСВ продаде БТК, ГЕРБ ще продаде Пощите. Каква е разликата между Симеон и Бойко??? Никаква. Грабеж на държавни активи чрез продажба за жълти стотинки....

ЦИТАТ:Български пощи приключиха 2010 г. на печалба 400 000 лв. Малиии , то една средно голяма фирма има повече печалба от цялата им структура в страната. То бива крадене , бива , амааааа.... Сигурно знаете че всеки посяга на държавното имущество. На частното много малко се посяга , че там чупят я ръчичка , я краценце . А дали ще приватизират Български пощи май нищо не зависи нито от нас , нито от синдикатите .

Малко, но ПЕЧАЛБА. Защо да се продава негубещо предприятие? Може просто да се наеме фирма (мениджър) да го управлява, и да получава 10% от печалбата му. Най-корупционното нещо е да се продаде държавно дружество. Ако го купи офшорка (както стана с БТК) - това си е белег за ЧИСТ ГРАБЕЖ!

Не мога да коментирам това. Но бих искал да попитам - защо пощальоните не си вършат съвестно работата? Всички пратки за даден блок се оставят на куп някъде във входа, а не се пускат в пощенските кутии, които са надписани, за да няма оправдания.В много от пратките има лични данни. Трябва ли да се търси съдебна отговорност от пощальоните?

Това остана да се продава и господата от Герб бързат да го продадат преди да им свърши мандата. Ех, Валентинеее, зор ти е за комисионната, ама толкова ти е зор, че на лицето ти го пише. Пък после като си заминеш от парламента с парата хич няма да ти дреме, че си закачил на шията на българина още един гаден чуждестранен монополист.

Пощите не са ли държавен монопол? Герберастите толкова ли не се сещат откъде да откраднат, че до пощите опряха??

Абе кво им пука на герберите! Те са дошли на власт за да крадат! А това става чрез приватизация. Продаваш натрупаното държавно имущество и вземаш комисионните... или купуваш на ниска цена и препродаваш след 1-2 години по пазарна. Както направи тъпия симеон с БТК.

Толкова години пощите са били на загуба, което е безумие, когато си монополист! Защо тогава никой не мрънкаше, че плаща за "социална дейност"? Против продажбата на Пощите съм, но определено искам да се потърси отговорност на сините, жълтите и червени "мениджъри" за източването на това дружество.

Че той, Бойко Борисов нали с това обещание дойде на власт - да накаже крадците от синьо-червено-жълтата мафия и да не прави като тях?! Нещо да е изпълнено от това? Оратното - той прави точно като тях.

само Костов е специалист по тази материя,трябва него да го върнем на власт

Нека ги проватизират. И без това нищо не работят. Поне 10 пъти съм се карал с тях за доставка на писма. Примерно - нямат срок за доставка на обикновенно писмо до населено место в България. Може и за 10 дена казаха - когато стигне. Звъня по телефона на инфо центъра - няма отговор. А услугите скъпи : 10 обикновенни писма колкото цената на влака до Стара Загора. Вижте колоко частни фирми има за доставка на писма колети и други. Тоза е потвърждение че поците не работят добре. Суга кой ли не носи посма - най-малко са пощите май. Руси Василев, Бургас

Много зле си информиран приятелю за частните пощенски услуги-пратките им се разнасят от държавните пощи.

ясно защо е тоз мерак на герберите, да приватизират сградите и имотите на пощите,нещастници-каквото приватизираха -нищо не работи, сега онзи съсел се чуди къде са му приходите

Пощите трябва да се приватизират, това не е работа на синдикатите. Тяхна работа са заплатите и злоупотребата на работодателите с работното време. Много по-необходимо е държавата да осигури достип до интернет на всеки свой гражданин, пощенските услуги с изключение на пратките вече са отживелица.

Пак ли са ви пуснали нет в гората...

София не е България. за тебе, ако това е отживелица в много български села и паланки е единствена връзка с цивилизацията, ама на тебе явно ти е трудно да видиш по-далеч от носа си.

Нямам конкретно мнение за приватизацията. Но пощите работят ужасно. Пробвах да използвам БулПост (тяхната куриерска услуга) - пълна трагедия сравнено с другите куриерски фирми. В моето населено място са си избрали една централна част и извън нея директно ти казват - вие сте далеч, до вас поща не разнасяме. Не става въпрос за новоизлюпените къщи сред полето, а за основни улици и къщи съществуващи още от 60-те години. Освен това те са длъжни да го правят, получават заплата за това, но цял ден бистрят клюките и не се помръдват от клона.

аз пък съм доволен от БУЛПОСТ така че си кажи за кой работиш.нямам оплаквания и от другите куриери. НЕ ВИ ЛИЕ ЯСНО ЧЕ ЦЕЛТА Е СГРАДНИЯ ФОНД.НЯКОЙ ИСКА ДА ГИ ПРИЛАПА.

То е ясно, че целта е сградния фонд и да разпродават на парче, ама някои хора не им се иска да помислят, та да се сетят.

Малко им е на крадливите гербери,бързат иде края на още едни мошеници.Да докопаш без пари цялата инфраструктура на БП е сладко бонбонче за мутро тандема Борисов-Цветанов.Явно парите от контрабандата,която покровителстват не стигат!

За толкова години според мен на всички стана ясно че държавата не е добър стопанин. Тази социалистическа мечта е време да отиде при Ленин и Димитров. Не казвам че трябва да се раздържавява на всяка цена. напротив, трябва да се внимава много. Но трябва да се направи, иначе качеството и ефективността на тези услуги никога няма да се подобри. А за социалната роля е лесно : просто трябва да се субсидират дейностите по селата : с обществена поръчка на бройка поща, не с назначаване на леля пощальонка и после да се чудим какво да я правим.

Е, да ЧЕЗ, ЕВН и ЕОН са мноооооого по-добри стопани от държавата :). Въпросът е за кого?

За сведение на синдикатите 7 от страните в ЕС са приватизирали частично или напълно националните си пощенски оператори било то чрез борсата или чрез директна продажба на стратегически или финансов инвеститор - Германия, Австрия, Холандия, Швеция, Дания, Белгия, Малта. През последните няколко години подобна стъпка се обсъжда в Англия, Италия, Унгария и др. Докога в България ще се говорят публично откровени лъжи и ще се манипулира така популистки общественото мнение???

ГЕРБ започна да играе ва банк. Усетиха какво ги очаква на изборите.

Алчността стана тежка и неизлечима болест, заразяваща всеки, който се докопа до власт... Пладнешкият грабеж на националното богатство от поредните излъгали народа си политически креатури продължава. В същото време нашите родители-пенсионери, които създадоха с труда си всичкото това национално богатство, са оставени да дочакат края на дните си с мизерни пенсии от изчадия като С. Дянков и компания. Тази същата измет обаче е натрупала такива сметки пред Оня, Който всичко вижда, че и децата и внуците им ще има да я плащат ...

Зора да се прилапат сградите, почивните бази и въобще голяма далавера за управляващите....комисионни, наши хора ще ги вземат...Въобще нищо ново под слънцето: Управлението на Герб е Същото като на предишните ...стана: "стани да седна аз"...

Две трети от работещите в пощите са излишни! Само взимат заплати и придобивки! Лично имам комшия, който си стои по цял ден вкъщи и разкарва насам-натам една от новите им коли...

Не трябва да се позволява да се случи това !!! Горчив опит БТК- БГ- БАЛКАН - КРЕМИКОВЦИ - т.н.!!!Всички тези политици мислят -- за комисионни и за малко слава !!!!!Тези не ги интересува народа служителите които ще излязат на улицата като БЕЗРАБОТНИ И ТО ЗА ВИНАГИ - защото те са повечето на такава възраст. Нека хората които работят там да не се подават на паника и шантаж , а да си търсят правата - да се борят за работните си места или за солидно обещетение -- казвам го от опит !!!!!!!

Еми как няма да скачат кумонягите срещу продажбата на пощите ,защото там работят след пенсионна възраст и са на шефски длъжности хора на ДС и много ясно че си пазят кадрите.

Алооо, отворения против продажбата на пощите трябва да скачаме всички, ти баба и дядо на село нямаш ли? Знаеш ли колко са важни пощенските услуги за тях, а? Комуняги как ще има в Пощите като на власт са Герб.

Всички минаха на Фейсбук, никой не праща телеграми.

Борбата е за сградите в големите градове - централните пощи в окръжните градове са на топ места. Тези по селата са си социална дейност - лелята пощальонка едва ли взима повече от 250 лева, което в някой места е и повече от парите на кмета, така че едва ли държавата ще спечели нещо от тази продажба в селата. дори да го подаряват на служителките едва ли някой ще вземе сграда на два етажа без прозорци, протекли покриви, напукани стени и тавани.

Ако го направят ще е поредната долнопробна постъпка срещу държавата и народа. После разни куриерчета ще искат по 4-5лв за каква да е пратка с обяснение колко било надеждно, нищо че е 10-20 пъти по-скъпо.

Напълно съм съгласен с коментара Ви. Това наистина ще е поредния (последния?!) "пирон" - след затворените училища, аптеки и болници, спрените транспортни услуги, нередовното снабдяване с хранителни стоки, спиранията на тока и токовите удари... Пък после "ривем", ама защо младите не искали "на село". Ами защото ще се върнат в 18-ти век, затова.

Като имаше училища и болници да не би някой да се е върнал?

По тази логика - вместо да им създаваме условия да се върнат, ние ще продължим да ги отказваме.

Важни са две взаимноизключващи се неща: 1. Пощите наистина са социална услуга - в много от малките села пощальоните са единствените хора, които наглеждат останалите там старци и ... разнасят пенсиите им. Това (както и разнасянето на писма от/до тези села) не е печелившо и няма и да бъде. 2. Желанието за приватизация е продиктувано от стремежа да се прилапа почти без пари инфраструктурата (основно сградния фонд), която е доста апетитна. На никой от приватизаторите няма да му пука за старците по селата. Приказките за "Сребърния фонтд" и пр. са елементарни лъжи. Ще се повтори това, което стана при приватизацията на БТК - узаконен грабеж.

Въпрос към този тЪпир от снимката: Господинчо,колко пари ще вкара в бюджета продажбата на българските пощи??? И по кои сметки точно ще постъпят те???

Ами какво е качеството на техните услуги-пълна треагедия.

Защо ще продаваме нещо печелившо? Някое аверче на вожда ли хвърли око на пощите? Не се ли научихме от продажбите на сума ти неща и домъкването на разни изроди като енергийните дружества примерно. Всичко се разпродаде в тази държава, вместо да се управляват държавните предприятия ефективно и да се печели от тях. Най-лесно е да се продаде и после правителството да усвои парите набързо, пък в дългосрочен план кучета ни яли.

ТРЯБВА ИМ СГРАДНИЯ ФОНД.ВСИЧКИ ПОЩИ СА В ЦЕНТРОВЕТЕ НА ГРАДОВЕТЕ.КАКВИ ПАРИ ЩЕ СВАЛЯТ САМО.

Защото като е губещо няма шанс да го продадеш. А частните пощи постепенно изместват неефективното държавно дружество и ако не се продаде, след време ще се чудят на кого да го подарят само и само да им плати борчовете. Държавата няма място в този бизнес и трябва да излезе от него, за да направи управлението по-ефективно. 3000 човека са твърде много за качеството и количеството на тази затихваща в световен мащаб услуга.

64 ти явно работиш в частно куриерско бюро.трябва да има тотална реформа в пощите.но не трябва да се продава.проста лъжа е че ще влезат пари в фондовете.само комисиони ще се лапат както стана с ЕРПтата

Нямаш си понятие за каква говориш. И сега частните куриери използват пощата за доставка на пратки. Качеството на работа е прилично. Писнало ми е да чета простотии от хора които си нямат понятие как работи този бизнес. Частна поща няма и още, ако те накарат да си платиш действителна стойност на услугата ще изревеш на умряло. Задължение на пощата е да извършва губещи услуги - държавна политика.

Можеш ли да ми обясниш как една губеща дейност може да стане ефективна? Този вид услуга никога не може да бъде печеливша като цяло, ако обхваща селата и по-малките градове. Тогава кой частник ще инвестира и ще покрива загубите? Явно целта е да се заграбят активите, а после да се преустановят постепенно пощенските услуги в по-малките населени места. Има един светъл пример за "ефективната" работа на частните куриерски служби, който добре познавам. Това е "Тип-топ куриер". Там те наемат при квайно неизгодни условия, плащат ти жълти стотинки, а ти си задължен за своя сметка и със свой транспорт да разнасяш пощата из района, сам да си плащаш разходите по офиса, да го обзавеждаш с определени от фирмата мебели и т.н. Глобяват те за какво ли не. Така изкарваш няколко месеца и фалираш. След това наемат следващия глупак. Това ни чака, ако този вид услуга бъде предоставена на частници.