Манчев: АЕЦ ”Белене” ще струва €10 млрд., оскъпил се е с 20%

Изграждането на АЕЦ „Белене“ към този момент би струвало около 10 млрд. евро. Това значи, че проектът се е оскъпил с около 20 на сто заради своето забавяне.

Обратно в новината

Коментари - Манчев: АЕЦ ”Белене” ще струва €10 млрд., оскъпил се е с 20% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

натресат ли ни и Белене - заробването е и за внуците ни!!! - и горивото и отпадъците ще ни ги "водят по сметка", тези които ни набутат реакторите! А сметката е - колкто си искат, толкова ще ни пишат! .. захапката е желязна - само Господ може да ни спаси. И американци, и руснаци , и китайци са ОК да имат една бомба извън територията си от която да смучат следващите 30 години! Сега платената пропаганда ще ни залее с розови прогнози за цветуща икономическа перспектива .. а цял свят се ориентира към намаляване разходите на енергия! ... Това е национална катастрофа!

Ти си енергетик, колкото аз съм японската императрица... Нова ядрена мощност е необходима, защото до 2години е БГ няма да има проузводство на ток... Заради изискванията на ЕС ще се затворят ТЕЦ-овете.... Енергетук си друг път - смешник!

Манчев е в час. Без Белене няма да мине. Колкото и да лаете.

Петрола се срина със 70% стоманата, медта също паднаха пък на Манчев цената поскъпнала :)

Стига вече с тази глупост всяка година по няколко пъти белене та белене аман на всички ни е ясно че едни хора откраднаха едни пари и явно тупането на топката само размива престъплението на века

АЕЦ трябва да се защитава с ПВО, и към цената трябва да се добави и цената на система за ПВО.

И кво- в крайна сметка ролята на аеца е военна, така ли? да ви...и цивилизацията.

А,бе не разбрахте ли,че Белене е неизбежно!Другия ток само ще се оскъпява и ще ни довърши!

Пирамиди, фараони и бълъци за милиони!!! Пардон - милиарди ама през 90те такива суми не им и хрумваха. Ама виж днешно време 10 милиарда нищо не са....

От нашите гврбаджойски калинки нищо не зависи .Ще стане така както нареди големият американски брат.А ако случайно започнат да се правят на хитри ще прилети Макейн да им нашока тиквите непослушни.

Ще се случи същото което се случи с предишните реактори за Белене! Ще ги откраднат! Не се знае още дали крадците ще са същите хора!

Вие забравихте ли, че Теменужка ви готвеше режим на тока тая зима. Искаше да купува от съседите, обаче те и казаха че немат излишен ток. И добре че се постопли времето иначе щехте да дуете перките та да светат по-силно свещите! Щехте яко да теменужите!

е не беше ли чудото 3 дена по 2 часа на ден? И не спря.

натресат ли ни и Белене - заробването е и за внуците ни!!! - и горивото и отпадъците ще ни ги "водят по сметка", тези които ни набутат реакторите! А сметката е - колкто си искат, толкова ще ни пишат! .. захапката е желязна - само Господ може да ни спаси. И американци, и руснаци , и китайци са ОК да имат една бомба извън територията си от която да смучат следващите 30 години! Сега платената пропаганда ще ни залее с розови прогнози за цветуща икономическа перспектива .. а цял свят се ориентира към намаляване разходите на енергия! ... Това е национална катастрофа!

За тези пари щяхме като Чили да набримчим толкова фотоволтаици и ветростанции, че тока да ни е безплатен.

Чакай ти безплатен ток от вятъра и слънцето ... В Чили не строят АЕЦ просто защото са силно земетръсна зона. Земетресенията там нямат нищо общо с тези у нас.

А през ноща ако не духа, ще палим кюмбета и газни лампи като в чили :). Фотоволтаиците и перките са много хубаво нещо стига да има ефективна технология за съхраняване на енергията. Защото при тях ако не потребяваш когато произвеждаш гориш. В близките 10-15 години не се очертава такава технология която да съхранява ефективно, евтино и в такъв голям мащаб енергия.

Абе като дадеш 10 милиарда еврака и ти друснат тока по 50ст киловата, ще палиш кюмбето.

Всъщност не се е оскъпил. Просто това е резултат от обезценяването на всякакви валути и е нещо нормално. Въпроса обаче пак си остава същия. Ще правим ли нещо или ще умуваме? Докато измислим нещо накрая ще се пръкнат такива ЕС еко-директиви, че свят ще ни се извие за да си платим покриването им.

имаме ли 10 милиарда? Щом е такава голяма далавера, путин да киха 1 милиард и да го взима за довършване. После да си търси пазари на пазарни цени, да дава заплати и да плаща данъци и осигуровки. Каквото му остане - халал да му е, честно си го е спечелил. Ако България си сложи воденичен камък от 10 милиарда ( без лихвите ) на шията - пиши ги пенсионерите умрели от глад. от техните пенсии ще се изплаща. Младите ще ДОизбягат. Ти що препираш? Чакаш си комисионната ли?

Нема никакъв смисъл да се прави нещо високотехнологично тук! Некое хотелче, дюнерджииница, неколко работни места за ниско платени слуги/роби! Е това е хубав бизнес! А, да! И компире може да се садат, офци да се пасат и е така!

ОЩЕ КАНДИЛКАМЕ мадурите и я мъдрим /мътим/ .

d4

нали щяхме да заменяме реактора от Белене/който никой не е виждал/ за буркани с мед?? к,во стана с далаверата?? Тиквун обещава, ама не изпълнява!

Никой не го иска туй пусто руско желязо. Виж ти ако можеш шитни го някъде. Процент ще ти дадат.

Плюс още около Ч милиарда за високоволтово трасе и трансформаторни станции. А Тези неща ги има в Козлодуй. Тази цена показва, че само за амортизация трябва цена от 25-30 ст/кВтч+5 ст. производствена цена. И то ако централата работи непрекъснато. Само че и днес както през последните дни косумацията пада до 2800 МВт. Т.е. централата трябва да спира или поне намалява значително и без това скъпото си производство. Ако бяхме тръгнали да правим Белене и то с кредити, сега цената на кВтч при потребителите щеше да гони 50 ст. с ДДС. Сегашните са доста по добре.

Като спрат мръсните ТЕЦ-ове и се засили производството и се мине на електрически коли консумацията ще набъбне доста даже няма да може да се покрива. Мислете за бъдещето не за текущото. Много от нещата може да са по желателни но все пак е хубаво да мислим за напред.

Дай първо в германия електрическите коли да минат 10% от всичките. После брой 8 години и тогава и в БГ електрическите ще станат 10%. Ясно е, че ти и вашите от комисионните ще си купите хубави коли, ама не бъди нетърпелив.

Хайде тия "още 4 милиарда" да ги закръглим на 20, а - става ли? Много ги раздавате милиардите. Вярно, че ако ГЕРБ строи трасето може и 20 млрд да не стигнат и да падат стълбовете като духне вятър.

Комунягата му се привиждат АЕЦ. Ама червените бабички не щат скъп ток а софианци имат пари за фотоволтаици. Червените бизнесмени още сънуват АЕЦ и Южен поток. Ама вижте червените мини и топлофикации.

Какъв АЕЦ бе тъпак, не разбра ли че не искаме.

Абе карай с лоени свещи и въглища бе.

Това да не е соца? 2 на 2 и викай ура

А защо изобщо трябва да има силноцентрализирано производство? Повече на брой малки производители на различни видове енергия, смарт мрежа, пазарна цена и готово.

Звучи лесно, но дали е така? И на каква цена?

хубаво лесно няма, освен в приказките. Нека да се пробва, пък да видим.

И какво ще я правим АЕЦ Белене??? Ще си я гледаме в захлас и ще се бием в гърдите - булгар, булгар. Искам икономическа обосновка и бизнесплан. Това не ви е "ядат ми се пуканки - хайде да си купим" В момента нашата НЕК има излишък от произведена енергия, която няма къде да се продава.

Като за начало да се спре с това ежегодно вдигане на цените на тока, да се намали до минимум производството на ток от ТЕЦ-ове, да се притиснат цените на енергията надолу, защото няма да има развитие на икономиката без евтина енергия !

Те скъпите тецове са студен резерв, т.е. сега примерно не произвеждат. Та какво нататък? Знаеш ли, че за радиоактивните отпадъци на Козлодуй трябва да се строи хранилище на стойност 2-3 милиарда? Отде да дойдат тези пари без вдигане на цената? А евентуалния строеж на Белене отде парите? Мисли малко бе.

Супер нагли некъдърници ! Преди референдума тръбяха че проекта ще струва 7милиарда евро, как за по-малко от 5 години цената скочи с 40% ? И видите ли проекта е неизгоден за държавата, но е много изгоден за частни инвеститори ? Понеже ми писна какви ли не малоумници да разправят глупости по медиите, си направих една бакалска сметка... Реакторите са с мощност 1011мгВ това е 1011000 киловата, в момента плащаме около 0.25 ст. за киловат, по 15 стотинки да го продава АЕЦ Белене (около 8 стотинки излиза производствената цена на АЕЦ Козлодуй, но хаиде лихви за заема и т.н.) прави: 10млрд евро / 24часа 365 дни 1011000 кВт 0.075 евро = 15,05 години ! След 15 години този АЕЦ ще е изцяло изплатен и ще е собственност на всички нас. Не виждам какво е толкова низгодното при положение че такива проекти се залага екслоатационен срок минимум 20 години. Ама пустите му комисионни ще се избият кой да ги лапне, и как за вече почти 30 години не се намери един читав политик да мисли първо за народа после за собствения си Г*З

в тези стотинки за киловат които си писал, влиза пренос, ддс и т.н. За вътрешния пазар. На вътрешния пазар тока от още един АЕЦ не може да се продаде. Просто няма на кой. Т.е. остава износ. В момента токът за износ е на цена под 3 ст за киловат. Така, че твоите 15години ги умножи по 5. колко прави? 75години Живи здрави, дано дочакаме да се изплати.

Сметката ми е приблизително точна, в момента битовите абонати заплащат около 14 ст. за киловат без ДДС. Останалото до 25ст. са преноси и ДДС. Да не говорим че ДДС е приход за държавата.

защо тогав не спрем зелените централи, които произвеждат ток на 40 стотинки и не минем изцяло на внос на ток по 3 ст. ???

Егати износните цени. Ако като се изнася по 0.03лв да вземем да внасяме ток по 0.04лв и да закрием всички централи, а? Не може ли - или ще се окаже, че никой не ти продава под 0.10лв и дори да ги платиш пак няма откъде да дойдат (поне от околните държави). А за пренос от Франция може да излезе 0.25 накрая цената "на едро".

Щом един АЕЦ струва 20 милиарда лева и се очаква да се изплати в обозримо бъдеще, а не след 100 години, каква ще е цената на тока? Козлодуй го закриваме? Или ще работи? При 60% излишък на ток? Ще изнасяме? Що сега не го правим? Мариците?

За КТБ платихме 5 милиарда със заем който с лихвите ще стане 10 милиарда!! За АЕЦ-а не можем?!!! Защо държавата в лицето на правителството на Борисов си позволява лукса да плаща МИЛИАРДИ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА ЧАСТНИ ЛИЦА собственици на КТБ, а загърбва интересите на ДАНЪКОПЛАТЕЦА от строителство на АЕЦ Белене? Защо след като БОРИСОВ плати тези 5 милиарда, не придоби АКЦИИТЕ НА КТБ заедно с нейните АКТИВИ СРЕД КОИТО СА ВИВАКОМ, БУЛГАРТАБАК , МУЛТИПЛЕКСИ , ДУНАРИТ , ПЕТРОЛ . Чия собственост са сега тези АКТИВИ на КТБ? - на държавата или на акционера на КТБ управляваната от МИЛЕН ВЕЛЧЕВ офшорка ВТБ, на ДЕБЕЛЯН ПЕЕВСКИ на разни други бандити подобни на МУТРАТА?

Ти си бая тъп. Собствениците на КТБ отдавна бяха изсмукали парите от собствената си банка. парите ги нямаше, а заложените срещу кредитите активи са кухи и надценени. Милиардите които се взеха се раздадоха на тези които имаха депозити там - т.е. на баба Гичка която се е полакомила за висока лихва и си е бутала пенсията там.

Тоя "строител"на АЕЦ-ци може да го "поскъпне "и двойно ако зависи от него.Защото взеха парите и платихме реакторита. За Гоце останаха хотелите а за нас дълговете.

Помня как лично Борисов казваше 20млрд. Няма ли да му се потърси съдебна отговорниост за масова лъжа на избирателите си?

Как за толкова години заплатите не се повишиха с 20 %,а всички стоки поскъпнаха дори с повече от 20%.

Може да дадеме реакторите на комшиите - ние си санираме - те ни пълнят енергийната кошничка .

Атомната енергия е отживелица.

Всъщност в близкото бъдеще (40-50 години) атомната енергия няма да има конкуренция. ВЕИ (слънце и вятър) към момента са само кръпка в енергетиката и служат основно за замазване на очите на разни еколози. Скоро няма да има технология, която да бъде достатъчно независима, надежна и екологична. Тук не смятам геотермалната енергия, която е хубаво нещо, но България няма източник на такава. Надявам се не смятате, че с ползване на газ, нефт и въглища трябва да вървин напред към 22-ри век!

Някой по-долу бе написал нещо за енергията от магма в България. Също така , твърдението, че бъдещето е на атомната енергетика е манипулация. Опасните производства нямат бъдеще. Освен това, науката не е спряла да търси нови начини за производство на евтина, безопасна енергия и в крайна сметка ще ги намери. И не е необходима да има производство само от един вид, нито то да е силно централизирано.

Цената бе обявена за около 4 млр около 2006 НЯма инвеститор в света който да може да плаща по не проектиран обект.. Не е имало изграждане на централа край Белене след 1990 година. Една мандра да решиш да правиш без внесен одобрен проект в банката ,не можеш да плащаш

Глупости! 1996-та Белене беше на 85% завършен проект. Дори реакторите бяха готови, но така и не ги доставиха защото Станишев ги продаде за 120 милиона при цена от 1.2 милиарда и поръча нови, които не ставаха за тези площадки и съответно взривиха и площадките. Същият този Манчев. Проекта започна почти от нулата.

Да са "живи и здрави" предателите, които: - затвориха блокове от 1 до 4 на АЕЦ Козлодуй - Прекратиха "Южен поток" - Прекратиха АЕЦ Белене - Прекратиха Бургас - Александруполис Честито на турците, които спечелиха България като енергиен клиент в следващите поне 50 години.

Айде, стига с тия реактори де. Подарете ги на циганите да ги разфасоват или ги хвърлете в морето за риф. Ясно е, че има ли реактори, ще има и ядрени мераци.

Ако влязат още консултанти - още ще поскъпне. Може да я препроектираме срещу 8 млрд. на фотоволтаична градина - каквото даде ОНЯ - това.

НЕ СТАВА И ЗА БАКАЛИН. САМО ЩЕ РАЗКАРВАТ ЕДИН РЕАКТОР НАПРЕД НАЗАД, ЗАЩОТО НИКОЙ НЯМА ИНТЕРЕС ОТ НЕГО. БЕЗ РУСКОТО ГОРИВО И НОУ ХАУ ТОЙ НЯМА НИКАКВА СТОЙНОСТ. НА ВСИЧКИ СТАНА ЯСНО, ЧЕ КОЙТО ИСКА ДА ГО ПОЛЗВА И ПРИТЕЖАВА първо трябва да се договори с РАШКИТЕ, а не с българските КОМИСИОНЕРИ.

рашките не щат да го продадат на някой си. рашките искат да го дадат на българската държава срещу кредит. после им е ясно, че този кредит не можем да го обслужваме и оттам нататък ни съдят и ебът както си искат. ще ни вземат и ризата от гърба. това им е и целта де. Толстой го каза: Ще купим България цялата. Тука вече обаче не става въпрос за купуване, а за лихварство и рязане на пръсти.

Лешоядите се размърдаха.Зопочнаха да пърхат в общественото пространство.Цената на централа заедно с изсмукани от пръстите увеличения е някъде към 7 милиарда.Останалите 3 милиарда са едни суми, които трябва бъдат откраднати от разни фирми и холдинги като "Атомстрой "/за името може и да греша/,но е на Ковачев и разни други

де ги видя тва? една жена на пазара ли ти каза?

е само дума, която се записва в така наречените ни документи. Нищо стратегическо няма в цялото поведение на държавата по проблемите на енергетиката. Сляпо бяха защитавани американски интереси, които се заключаваха в това да се пречи на Русия да прави бизнес. Най-тъпото беше тезата, че не ни трябвали нови мощности. А иначе всички си говорим за масово навлизане на електромобили. Ще ги зареждаме на хъбчето може би....

Ако ще строим, само 100% държавна!!!!! Частните ги знаем!!!!! Трудно беше като строихме Козлодуй, но стана, И ОЩЕ РАБОТИ ЧАСТИЦА ОТ НЕЯ И НИ ПОМАГА !!!!!!!!!!! ВСИЧКО ДРУГО Е КРАЖБА!!!!!!

Строй си ги държавно, но без моите данъци, ок?

....................а разстрелът е взаимстван от нашите братя хамериканците, ТЕ ТАКА ДЕЙСТВАТ В МОМЕНТА............не както руснаците !!!!!:))))))))))))))))))

Нищо не можем да строим, защото няма на кого да го продаваме. ПРЕЗ 2020 ГОДИНА ЩЕ ЗАРАБОТЯТ РЕАКТОРИТЕ НА РУСКИТЕ ЯДРЕНИ ЦЕНТРАЛИ В АККУЮ, Турция няма да внася ток от България, а напротив - ЩЕ ИЗНАСЯ И ЩЕ ПЛАЩА НА РУСНАЦИТЕ ЦЕНТРАЛИТЕ!! Сещаш ли се как ще угаснем като фасове?

Ако заработят- до 2020 време цяла вечност- не виждаш ли какво става по света всеки ден се мени всичко.

Първата цифра беше 3.5 млрд. лева, след това се заговори за 6, по-късно стана 9 , последно 16 млрд. лева, а сега 20 млрд. То стигнахме най-скъпата оферта на американците с последна технология и 50% по-евтин ток .

Банкянският манаф---чак в германия избяга, такива теми да не коменира! там, в гермаия тъси частния инвеститор за Белене!:)))) На баба си меркел--под хурката!:)))

Трайчо трайков е държавен престъпник!

Най-големия крадец от Белене ли поканихте за експертиза? Ясно е, че съучаствате в този грабеж и неговото по-нататъчно продължаване. Има още много, стотици милиарди да се откраднат от АЕЦ Белене през следващите 70 години. Това вече е ясно и на малките деца. Факт е, че с тези "експерти" подготвяте почвата за гигантския грабеж, който енергийната мафия ГЕРБСП, ЧЕЗ, ТоплоФЪК, Веолия, ФКЕВР, ЕВН, ЕнергоПро, Марици, Костов, Р.Овч, Пашата, Ковачки, Прокопиев, Буда, ПлЕВНелиев, Трайков, Добрев, Цв. Бориславова и прочие ще откраднат нагло нагло!

ВСИЧКО Е ПАРИ. За тази измет няма род , няма РОДИНА! Благодарение на вас "другари" от БСП , благодарение на царя ви и пъдаря му докарахте нещата дотам, че да ПОЛУЧАВАМЕ ТОК и ГАЗ ОТ ТУРЦИЯ!! Руснаците строят ядрени централи в Аккую , които ще се изплащат с цената на изнесеният от ТУРЦИЯ за България ток!! За газта да не говорим. От разпределители на газ се превърнахме в крайни потребители плащащи такси не само на Турция , ами и на Гърция!! Сещайте се в какво ново ИКОНОМИЧЕСКО РОБСТВО ни вкарахте бе безродници. Нали разбирате как РАБОТЕЩИТЕ У НАС ТУРСКИ ФИРМИ, ще получават на ПРЕФЕРЕНЦИАЛНА ЦЕНА тока и горивата?! ГОВЕДА ТАКИВА!

Човече, ти може да си разпределител на газ или ток, но аз съм само потребител. И трябва да ти кажа, че доста солено ми е излизало винаги. И тока така.

Тогава нема да ти е солено , а направо горчиво. При остойностяването на тока ще ти ВКАРАТ и РАЗХОДИТЕ ПО СТРОИТЕЛСТВОТО НА ТУРСКИТЕ ЦЕНТРАЛИ , които руснаците ще им изградят без пари. Ами честито малоумнико

Ама какъв АЕЦ? По най-новата безотпадъчна руска технология ли?Или по старите с купища неразложим радиоактивен отпадък, дето планетата ни вече се задъхва от него? И пак - дори тази технология безопасна ли е в земетръсна зона?

По тази по която ще получаваме ток от РУСКИТЕ ЦЕНТРАЛИ построени в АККУЮ , които турците ще изплащат на рашките с цената на изнесеният за България ток. НИЕ ТЪПАНАР ТАКЪВ ЩЕ ПЛАЩАМЕ НА ТУРЦИТЕ ЯДРЕНИТЕ ЦЕНТРАЛИ !! ТЪП ЛИ СИ ИЛИ НА ТАКЪВ СЕ ПРАВИШ? КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА ДИВЕРСИФИКАЦИЯТА НА ГАЗТА? ЩЕ ПОЛУЧАВАМЕ ПАК РУСКА ГАЗ НО ВМЕСТО ДА ПРИБИРАМЕ ТРАНЗИТНИ ТАКСИ ЗА НЕЯ, ЩЕ ПЛАЩАМЕ НЕ САМО НА ТУРЦИЯ , НО И НА ГЪРЦИЯ! Не знам в държава на идиоти ли живея , или просто управляващите ни кретени ни превърнаха в животни, които освен да преживят друго не са в състояние да правят!

говедо ще си казваш на огледалото. каталавенис?

Е няма такива крадци и няма друг толкова прост народ,който да ги търпи.Вече и на децата е ясно,че тази централа се превърна в огромна корупционна схема!Черна дупка,която само изсмуква парите на данъкоплатците и никога няма да бъде построена.Това,че ядрената мафия ни набута с 2 милиарда за ненужна железария не означава,че трябва да се набутаме с още 10!Мислете с главите си и не се връзвайте на самозвани експерти-далавераджии!

колко по хепи е вместо по 1 лв всичко да е по 10 млрд каква комисионна на 1 лв бе заблудени ми другарю,ние твойте наследници на 10 млрд се мръщим ,че Астин Мартин ,Чесна,яхтички да не са само за руснаци и шейхове

като стане 15 милиарда ще го ръснат на канадско-американски консорциум дето после ще ни продава по долар/вата

пазарна икономика,пазара решава ,а не политбюро, нали за туй скачахме 89 или вече не си ок с това

Преди няколко години проекта бе оценен 20 милиарда лева от външни експерти. Странно, как сега поскъпна до 10 милиарда евро! Гениите, които ревът за този проект, биха ли казали колко ше струва 1 KWh от от тази централа на богатия Български народ. Крадете КомЮнисти! Лъжете КомЮнисти! Ние ще ви пълним джобовете!

фукушима и чернобил малко са били, някои хора искат още кошмари.

Без ток можеш ли да живееш ?! Ако можеш значи не ни трябват повече АЕЦ-ве !

Само АЕЦ произвежда ток. Други начини няма. Целия тсвят все е на АЕЦ-и...

КОЛКО ДА СТРУВА

аец белене !?? 1981г. не стана осемдесетте, не стана деведесетте не стана първите десет от новият век не стана и второто десетилетие, няма да стане и третото десетилетие, а през четвъртото десетилетие на този век, ядрената енергия вече ще е забранена в целият свят!

Ти си привърженик на партньорство, да, знаем и как - ти си партньор в печалбите, а за държавата - загубите...

Бобо Манчев преди 10 години ни убеждаваше как след 10 години щяло било да нарастне потреблението на ток толкова, че да имаме днес липса на достатъчно мощности :)

Хората на запад изграждат вече само ВЕИ мощности, защото цената им вече е по-ниска от тази на останaлите. Нашите прости Гербаджии и комунисти още бълнуват АЕЦ

Умнико и къде ще изградиш в БГ ВЕИ мощности ?! Нито имаме местности с голямо слънцестоене , нито имаме високоскоростни водопади.

Хей там, на 700 метра под София има магма, която е неизчерпаем източник на ГЕОТЕРМАЛНА енергия (топлофикационна и електрическа). Целия свят е луднал по нея, защото също е възобновяема, тоест безвредна, пък и нейните съоръжения, при тези обстоятелства, ще се изплатят за три до шест МЕСЕЦА. Самата Турция, лани, е произвеждала по 3000 Мегавата от нея. Българска фирма участва в изграждането на подобни съоръжения в Косово. В България, този вид енергетика е блокирана чрез продажни политици, които отказват да приемат едно законче и услужливи журналисти. Ако продължават така, народа ще се доизнесе. Тия не искат да разберат, че само с пари не се живее.

Защо ли UK ще строят АЕЦ ?! Или те вече не са запада ?!

те са на западане след брекзит-изпадането, горките