Цацаров пита ВКС за леките присъди за катастрофи с убити

Главният прокурор сезира Наказателната колегия на Върховния касационен съд с искане за тълкуване на противоречията в съдебната практика по делата за катастрофи.

Обратно в новината

Коментари - Цацаров пита ВКС за леките присъди за катастрофи с убити | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека приемем, че вината за ПТП на пешеходна пътека се прехвърли изцяло на шофьорите. Пешеходците няма да се оглеждат и ще излизат смело на пешеходната пътека. Шофьорите ще минават на тръни. При така предложеното "решение" безопасността на пешеходеца е изцяло в ръцете на шофьора. Шофьорите са хора и правят грешки. Вие бихте ли платили с живота си за чужда грешка? Аз не. Затова се оглеждам и ще се оглеждам, преди да стъпя на пешеходна пътека. Затова и смятам, че законът в момента е написан по този начин и е в унисон със здравия разум.

улиците са място за движение на превозните средства, а пеш.пътека е място за движение на пешеходци, НО КАКВО ДА НАПРАВИ ПЕШЕХОДЕЦ, КОИТО В НАСЕЛЕНОТО МЯСТО ИСКА ДА ПРЕСЕЧЕ УЛИЦАТА НО НЕ ВИЖДА ОБОЗНАЧЕНО ЗА ЦЕЛТА МЯСТО?! Все по-малко на брой стават обозначенията за пеш.пътеки за да не се забавят превозните средства, но я си помислете кои са пешеходците, които пречат на бързите автомобили да достигнат за където са тръгнали - това са учениците и пенсионерите, но те също са тръгнали по своите задачи и то много по-бавно - защо ги принуждавате да заобикалят стотици метри за да пресекат?! Младите се надценяват като бързи , старите са прекалено бавни, а автомобилите много бързи - ЯСНО СТАВА - ПЛАНИРАНЕТО И ОБОЗНАЧЕНИЕТО НА ПЕШЕХОДНИТЕ ПЪТЕКИ Е ОТ ГОЛЯМО ПРЕВАНТИВНО ЗНАЧЕНИЕ ЗА СИГУРНОСТТА НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО. Преди да решите къде да маркирате, моля да проучите добре и да опитате като пешеходци последиците от решението. Според мен най-доброто решение са си надлезите и подлезите , но те са прекалено скъпи решения.

Оглеждаш се, преценяваш трафика и пресичаш, когато шансът да бъдеш блъснат е най-малък, т.е. няма автомобили близо до теб.

Катастрофите са следсвие - първопричината е в избирателното правораздаване. Един посланик го заяви в прав текст - "В България законите важат различно за бедни и богати". Г-н Цацаров какви мерки предприе срещу ''пропуските'' на подупечните си прокурори? Да сте чули да има наказани, въпреки шумно провалени дела, заради прокурорско "недоглеждане"? Има единични случаи.

Блъснатите пешеходци в голямата си част са следствие на подобен манталитет. Запомнете, без значение какво е или ще е наказанието за шофьора, наказанието за невнимателния пешеходец с лош късмет е да продължи телесното си съществуване откъм грешната страна на тревата. Защото има достатъчно на брой ситуации, в които ако пешеходецът не внимава, си заминава. В този ред на мисли, решението на съда за съпричиняване е напълно правилно.

Не Цацаров, не това е въпросът. Въпросът е защо повечето българи карат като диваци и докога ще можеш да си купиш книжка без да можеш да управляваш автомобил.

У нас всички шофьори са нервни. А Гумата съвсем е зле, трябва да се лекува. А на всички съдии, които оправдават убийците да им се случи нещастието в тяхното с-во. Тогава може и да се събуди заспалата им лайняна душа.

Евала, Цаца! Малко и ти да посимулираш заетост! Дано усилията ти доведат до увеличаване на наказанията на убийците с нископрелитащите автомобили!

Няма ли наказания ще расте броя на произшествията.найка ми почина в катастрофа и баща ми го осъдиха за около година.76 г пенсионер.цял живот кара кола.ма нали не е мутра и не даде пари.....защо други хора ги влачат с години.определено има тълкувания и разлика в аршина.

както и безотговорно приетото в правилника " пешеходецът да СЕ ОГЛЕДА И ПРЕЦЕНИ СКОРОСТТА НА ДВИЖЕЩОТО СЕ ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО......" Това е безкрайно глупава мисъл и е невъзможна за изпълнение защото се изисква субективна преценка , а в зависимост от емоционалното състояние на индивида такава субективна оценка може да е подвеждаща, затова Е НЕПРАВИЛНО ДА СЕ ВКЛЮЧВА В ПРАВИЛНИК ТАКЪВ ТЕКСТ!!!!! Водачите на превозните средства НЕ СЪОБРАЗЯВАТ СКОРОСТТА А Я ВИЖДАТ ВИЗУАЛНО ВЪРХУ МОНТИРАНИЯ ИЗМЕРВАТЕЛЕН УРЕД. Излиза че водачът има и визуална възможност и измервателен уред за скоростта си и въпреки това е блъснал пешеходец на пешеходна пътека, но за произшествието пешеходецът е съпречинител , защото субективно не бил оценил скоростта на возилото?! - велика глупост!!! Това е явна вратичка за адвокатите да измъкнат и оправдаят водителя - убиец. ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА Е МЯСТО ЗА ПЕШЕХОДЦИТЕ И ТАМ ВОДАЧИТЕ ТРЯБВА ДА НОСЯТ АБСОЛЮТНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРИЧИНЕНА ТРАВМА ИЛИ ОТНЕТ ЖИВОТ!!!!!!! Законотворци, моля поправете текста!!!!!!

за да има основание по закон, тези които си платят да минават по леката присъда.

какво може да направи водач, който кара с 30км/ч наближавайки пешеходна пътека и когато е на петдесетина сантиметра или метър от нея му изкача пешеходец, който не огледал?

Нека приемем, че въпросното предложение стане факт. Пешеходците няма да се оглеждат и ще излизат смело на пешеходната пътека. Шофьорите ще минават на тръни. При така предложеното "решение" безопасността на пешеходеца е изцяло в ръцете на шофьора. Шофьорите са хора и правят грешки. Вие бихте ли платили с живота си за чужда грешка? Аз не. Затова се оглеждам и ще се оглеждам, преди да стъпя на пешеходна пътека. Затова и смятам, че законът в момента е написан по този начин и е в унисон със здравия разум.

Този пък... цацаров и сие прибраха и изпокриха пари за милиони, сега взел да пита как става това? Много цинично бе!

А виновен ли е пешеходец, който вижда целия засилил се трафик коли и се втурва да пресича в последния момент, Защото никой не може да спре? Ей, така от проклетия, да мине пред побърканите шофьори. Какво виете като много от случаите с пешеходци са именно по вина на пешехдците, които осакатени искат строго възмездие? А водачите , които нарочно се тътрят със 70 по път за 90 и изнервят цялата колона? Кола в насрешното? А виждате ли идиота начело на колоната, който я задържа от проклетия? Него какво? Черпите с внимание асоциацията на пострадалите от птп, а шефът е бизнесмен, който събира кинтите от адвокатите и ги държи като на трудов договор? Кой нагнетява напрежението, а си затваря очичките за реалните проблеми? А на кои пътища се случват нещастията? Не са ли това пътищата от 60-те години, защото държавата не иска да се развива и усъвършенства! А смъртта по лошите пътища била осъдителна, но лошите инженери, които провалят пътища не са виновни! Кой е минавал по Марица и ще отрече, че тя е за затваряне за отстраняване на потъващи участъци? Що не оправите пътищата преди да говорите за наказанията?

Гледаш едностранчиво. И аз съм шофьор, но при знака за пешеходна пътека си длъжен да намалиш отдалече, а не в последния момент, без значение какъв трафик има. И още: пътят за 90 км означава максимално разрешено, не можеш да искаш всички да карат с максималната скорост, защото ти пречат. И най-вече - не си сам на пътя.

Точно. Пък и има шофьори, които не карат с максимална допустима просто защото са внимателни, а не за да дразнят гумата.

Чл. 22. (1) Водачът на пътно превозно средство не трябва да се движи без основателна причина с твърде ниска скорост, когато по този начин пречи на движението на другите пътни превозни средства.

Гумата, съзнателно искам да те обидя. Ти не си добре. Иди се прегледай. Може и нищо да ти няма. Но се съмнявам.

Не разбирам защо, некомпетентните хора пишат най дълги коментари.Многословието не ви прави по убедителни.

ИСТИНАТА ! ВСИЧКИ СТЕ ВИЖДАЛИ СТАРЦИТЕ-ОПЪЛЧЕНЦИ,ПРЕСИЧАЩИ САМООТВЕРЖЕНО НА НЕОПРЕДЕЛЕНИТЕ ЗА ТОВА МЕСТА,ДАЖЕ ПРЕЗ БУЛЕВАРДИТЕ !!! В БГ ПОЧТИ ВСИЧКИ ГО ПРАВЯГ !!! ЗАЩО САМО ЩОФЪОРЪТ ДА Е ВИНОВЕН ?! ВСЯКА СИТУАЦИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕЦЕНЯВА КОНКРЕТНО И НЕ МОЖЕ ВСИЧКО ДА Е ЕДНАКВО !!!

замислял ли си се някога колко време минава като натиснеш педала от светофар до следващия светофар? - ОБИКНОВЕНО СА СЕКУНДИ, а на стареца за да отиде до следващия светофар , да пресече и да се върне му трябват десетки минути, а на това отгоре го болят краката! Не казвам , че може да си пресича кой където си науми, но е факт че местата за пресичане извън центъра са доста малко и на голямо разстояние едно от друго, а доста често в малките улици изобщо няма обозначени места за пресичане. Не обвинявай възрастните защото са бавни - един бъдещ ден ти също ще си като тях, забави с газта за секунда от състрадание и не бъди бабаит!

Отървават се леко дори при фрапиращи нарушения, алкохол, дрога, превишена скорост. Закона има нужда от ремонт, повече години в затвора, вземане на книжка и кола, никакво "признаване" на очевидното и намаляване на присъдата, никакви условни, а само ефективни присъди трябват. Съдът да забрави за чисто минало и крехко здраве на убиеца, а да мисли само за жертви и техни близки.

Изключвам невинните жертви, както и бизнеса на асоциацията на пострадалите от птп, които висят на партия с лекарите в Пирогов, но държавата нехае срещу безобразията им с ранените в болницата. Това е недопустима намеса и натиск върху съдебната власт. От друга страна, налице ли е съпричиняване, какви максимални присъди да иска обществото? В 90% от случаите са виновни водачите, но има много случаи, когато пострадалите от птп допринасят с поведението си за настъпването на тежкия резултат. Пияни пешеходци, неправилно пресичащи, навлизащи в насрещното платно водачи и загинали от собствената неадекватност. Колко са пешеходците, които се хвърлят като екстремисти и тичат по пътното платно? А онези, които оставят децата си без надзор, но настъпи ли ужасното , кряскат за да скрият собственото безхаберие. Е, Цацаров е само от едната страна и в момента върши работа на държавната пропаганда.

Бежанците, СПИН, раковите заболявания и всичко останало не е толкова опасно, колкото опасно е българското "правосъдие" съставено от корумпирани и подли съдии.

А кога на нашенският бабаитин ще му дойде на акъла, че не се кара пиян и със 100 км/ч в населено място? Ако малко от малко се замислят, няма да има и нужда от големи присъди. Кел файда като някой пишлегар изтрепе 6 деца и го натикат за 15 години в затвора.

Именно. Големите присъди няма да помогнат, защото никой не сяда зад волана с идеята, че ще му се случи ПТП. Затова трябва да се търси друг механизъм, който да накара "бабаитите" да се замислят.

"Защо убииците на пътя се отървават лекоооо"..... тове е въпрос за дебили: - първо, защото прокурорите са гнили круши; - второ, защото в обикновенното ПТП няма политическа поръчка; - и трето, но на първо място защото при прокуратурата рибата се умирисва от главата.....

Като чета колко са неадекватни съдиите, бих попитал, ако жертвите са роднини на висши магистрати така ли ще отсъдят. Момичето на пешаходната пътека има право. всички други тълкования са гавра. нека съдията да седне и с знанията си от 8 клас по физика да сметне колко време му е небоходимо на момичето да реагира на мотор движещ се с 95км/ч. Цацаров да не се мотае а да почне да уволнява съдии. Проблема веднага ще се реши. След като не е самоубийство, всяка смърт трябва да има адекватно наказание без домашен арест и пускане под гаранция. И да започната адекватни присъди да се дават за смърт за да няма въздействие и върху съдии.

Такааа..знанията по физика. Като се вземе предвид, че скоростта на светлината е окоо 300 000 000 м/с, както и фактът, че пътеката и на наклон, т.е. видимостта е поне половин километър, то на момичето му е било възможно да забележи движещ се с 95 км/ч мотор доста преди въобще да стъпи на пътеката. Сега следват въпросите за твоите неадекватни писания.

Трите нули са излишни!!!!!!!!!ма вий убийците чак толкова не ги смятате!!!!!!!!!!!!!!!

както и безотговорно приетото в правилника " пешеходецът да СЕ ОГЛЕДА И ПРЕЦЕНИ СКОРОСТТА НА ДВИЖЕЩОТО СЕ ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО......" Това е безкрайно глупава мисъл и е невъзможна за изпълнение защото се изисква субективна преценка , а в зависимост от емоционалното състояние на индивида такава субективна оценка може да е подвеждаща, затова Е НЕПРАВИЛНО ДА СЕ ВКЛЮЧВА В ПРАВИЛНИК ТАКЪВ ТЕКСТ!!!!! Водачите на превозните средства НЕ СЪОБРАЗЯВАТ СКОРОСТТА А Я ВИЖДАТ ВИЗУАЛНО ВЪРХУ МОНТИРАНИЯ ИЗМЕРВАТЕЛЕН УРЕД. Излиза че водачът има и визуална възможност и измервателен уред за скоростта си и въпреки това е блъснал пешеходец на пешеходна пътека, но за произшествието пешеходецът е съпречинител , защото субективно не бил оценил скоростта на возилото?! - велика глупост!!! Това е явна вратичка за адвокатите да измъкнат и оправдаят водителя - убиец. ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА Е МЯСТО ЗА ПЕШЕХОДЦИТЕ И ТАМ ВОДАЧИТЕ ТРЯБВА ДА НОСЯТ АБСОЛЮТНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРИЧИНЕНА ТРАВМА ИЛИ ОТНЕТ ЖИВОТ!!!!!!! Законотворци, моля поправете текста!!!!!!

момичето няма уред за засичане на скоростта и субективната й преценка може да не е вярна, но водачът има точен уред и отлично знае скоростта и колко е спирачния път на возилото му, и това че има пешеходна пътека на която е възможно да има хора- вместо да натиска газта трябва да намали и да внимава за намеренията на намиращите се до пешеходната пътека. - няколко секунди внимание и намалена скорост - няма да е голямо закъснение, но няма да има произшествие - толкова е просто.

Пешеходецът има предимство след като е стъпил на пешеходната пътека съобразно закона. А съобразно закона пешеходецът трябва да се огледа и да стъпи на пътеката само ако няма да предизвика опасност за движението. В случая със стъпването си на пешеходната пътека е станало ПТП. Вие кажете дали горното е било изпълнено. Вината на моториста е безспорна, както е безспорно, че ако момичето се беше огледало, щеше да е живо. В случая за мен не е важно да се намали присъдата на моториста, а да се осъзнае от пешеходците, че невниманието и отказът да приемат, че трябва да внимават, се заплаща не с нечий друг, а със собствения им живот.

d4

споразумения. отлагания. обжалвания. мастити адвокати. корумпиран съд. вие какво искате!!! справедливост? наказуемост?? забравете! живеем в "демократична държава"!!

Това изчерпва темата.

Е това ако не е НАГЛОСТ здраве му кажи ! С КОГО си договарят присъдите убийците по пътя ??? С баба Гина чистачката може би !!

Защо руския пияндурник Стависки се отърва с условна присъда? Защото си плати или защото има свои хора където трябва???

Мислех,че сте забравили,че от там вървят нещата

Оставете човека,той си плати

Питай, цаца, питай - и да не пропуснеш да ги питаш каква присъда получи и сина на подопечния ти прокурор, дето затри две деца на тротоара?!

Цаца ами защото не е бил в адекватно състояние като е пил т,е, според много и твоите таквиз приказки ''невменяеми по време'' т,е неноцещи отговорност временно, Нали така освободихте чужденеца??бил дрогиран??бил временно невменяем???Не търси сламри в очите на другите а виж талпата на вашите ''невменяеми'' обвинения кога е от вашите или е цакал завидно, С това НЕ оневинявам никого и искренни съболезнования на почернените, но в България е така

Цацата, за разлика от предходните гладни прокурори върши някаква работа, има движение при него. Има някаква "файда", държи в напрежение и любопитство, какво ще последва след инициативите му.

Ми щото Стависки е руски кавалин и у Задунайска губерния закон не го лови

Еееех.., г-н Главен прокурор..-кого питате Вие...,ние ..питаме защо е така ...!?..Ииии ще Ви отговорим-защото Закона го допуска ,направен е за оправане и леки условни присъдки за убийците и престъпниците...-като си признаят, съдебно споразумение,..и леко измъкване от правосъдие НЕнаказуемооо..!?Ааа ..защо...-питайте и депутатитее...!!!

Не е защото закона го допуска. Причината е ,че магистратите ни никога не гледат обективно ,а са буквояди.Това може да го видиш като влезеш във всеки съд или РПУ. Все едно разговаряш с душевно болни хора. Ментално осакатени индивиди.

От 4 години се чудя същото?

И защо обвиняемите са с повече права от потърпевшите?

Защото някои от убийците си плащат г-н Цацаров. Платежоспособните убийци си плащат

Мислите че той не го практикува това ли????

По ТАТОВО време всички такива получаваха СМЪРТНИ ПРИСЪДИ. Последното, което помня е мисля от 1986 г. Един младеж намачка малки дечица на пешеходна пътека. ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА

Пич, недей да бъркаш положението със ситуацията и да лъжеш хората какво беше по комунистическо време. Тогава се чуваше за такива случаи само ако трябваше да се изтъкне здравата ръка на партията. Всички останали катастрофи и нещастия просто се премълчаваха. Питай родителите си ако не знаеш коя е Татяна Титянова, за да ти кажат каква беше историческата истина тогава...

Не е лошо да си пиеш "името"нерде татяна нерде катастрофи??????????????????????

Ами защото ни управляват цаци!

Истината за леките присъди се корени в 2 факта - 1-во, че в действителност има случки и дано не, но невиновно всеки шофоьор може да попадне в ситуация довела до смърт (изключвам вината при употреба на алкохол и наркотици, превишена скорост, неспиране на пешеходна пътека) 2. Много от родните ни политици - депутати, министри, а и т.нар. "звезди" имат зад гърба си убийство при катастрофа.

по непредпазливост ли се счита да караш по основни артерии на гр.Пловдив с над 100км/ч,или е предумишлено престъпление.Това е масово явление и никакъв контрол.Тежкия автомобил с такава скорост е едно смъртоносно оръжие в ръцете на безумец.

Истината е, че медиите непрекъснато раздуват, как някой се отървал леко след ПТП и останалите тъпанари си мислят, че и на тях ще им се размине. И карат като истински тъпанари!

И се измъкват всичките накрая

Какво стана с акцията ТЪМНИ СТЪКЛА и БУЧАШТИ ТРОШЛЯЦИ. Бъчвата толкова се радваше Оказаса се , че всички тия са няркотрафиканти НАШИ ОРА. Некой помни ли за акцията, само отпреди три седмици?

Всеки ден гледам акции в София. Спрели една колона Поршета, Бентлита и Мерцедеси и около тях се мотат ядосани мутри и катаджии. Хубава гледка!

Истински атакист-националист.Баш патриот...''бучаШТи''....Иначе е прав.Наркотрафикантите са техни ''хора''..Патриоти..Не е редно да бъдат тормозени...Тъкмо тръгнали да бранят майка България и някакви ченгета да ги проверяват?!

Опа ТУРЧУЛАРНИКА се обади. ДОСТЕВ

Оказват се децата на партийните спонсори, а и на самите партийци. Не можеш да вдигаш нож срещу ръката, която те храни - все пак системата е такава, че ние винаги ще избираме едни от тези, които са "правилните", те ще взимат официалните заплати, но ... високия стандарт и университетските такси и издръжка в чужбина на децата ги плащат парите на "спонсорите". Затова и в България за разлика от всяка нормална страна в ЕС не приемат наистина сериозни данъци върху луксозните автомобили с голяма кубатура/к.с.

Пешеходецът има предимство на пешеходна пътека. Български закон: Пешеходецът има предимство на пеш. пътека , НООО не трябва да бърза, не трябва да се бави, не трябва да говори по телефон , не трябва да яде, трябва да се огледа и да прецени дали дали дебила има намерение да спира и да му даде предимство. Абе по добре е да не преминава през пешеходната пътека в България, особено ако е пенсионер и не вижда достатъчно.

тук цацаров въобще не е прав. целта на наказанието е да има превъзпитателен ефект, а не на всяка цена наказание. Превенцията му е майката ако все още не сте разбрали. Ако ще и по 100 години да дават който има свой човек я полицай я прокурор ще продължи да си кара като идиот и да трепе наред. Монетата винаги има две страни, ако и двете са виновни то трябва и двете да бъдат наказани, ако не може да бъде наказана една по обясними причини, то е логично да се намали наказанието на другата страна. кое е толкова сложно. или тук става въпрос за лична саморазпрва като се използва държавната машина.

Истински случай: Шофьор прегазва човек. Виновен е шофьорът. Пострадалият човек остава инвалид за цял живот, без да може да ходи. Виновният шофьор получава две години затвор. След като излезе си живее живота, а пострадалият цял живот е наказан. Ако не се лъжа това е развитието на случая на един от многото прегазени. Та, можете ли да ми отговорите, справедлива ли е присъдата (а тя можеше и да е условна) и ако не е, каква трябваше да е според Вас?!

Цацаров ти питаш ,но отговор не искаш.Много добре знаеш защо?Защото пред парите "Тепида"с превръзка на очите.Живот в охолство как се постига?Чрез корупция и без морал.

Оти няма РАБОТЕЩИ съд и прокуратура в България,затова....

АААА не сом согласен. Има работещ съд и прокуратура, ама срещу заплащане

А Стависки??? Защо за него не се казва нищо? Той вероятно е платил по-добре.......

За него писаха , че имал голям принос към България , какъв е , не знам ,но дори и многото слава и пари към държавата , не трябва да бъде под съмнение, че пред законите ,всички хора са равни, а не някои да са над законите или по- равни от другите !

Е, аз ще му отговоря на другаря Цацаров, нищо, че не пита мен! Ако баща ти е виден политик и убиеш дете - присъдата е 2 години и те пускат след 1, като през това време киснеш във Фейсбук през затворническия wi-fi. Ако пък си лице на кампания против карането пил - въобще не стигаш до затвора. Законът не е един за всички, другарю Цацаров! Ама аз съм някаква си куха лейка, дето не провежда "задълбочени анализи с видни общественици" и няма нужната експертиза, че да ви се бърка в делата..

Тук Цацаров е прав.

Цацаров, точно ти си от хората, които можете да изисквате точните промени в законите, които ще осигурят по-голямо спокойствие на ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, на тези, които Ви изкарваме заплатите!!! Освен за престъпленията на пътя, промени трябва да се направят и по въпроса за самоотбраната!!! Колко още ще Ви чакаме да се натуткате, не Ви ли е ясно, че тези промени са наложителни!!!

както и безотговорно приетото в правилника " пешеходецът да СЕ ОГЛЕДА И ПРЕЦЕНИ СКОРОСТТА НА ДВИЖЕЩОТО СЕ ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО......" Това е безкрайно глупава мисъл и е невъзможна за изпълнение защото се изисква субективна преценка , а в зависимост от емоционалното състояние на индивида такава субективна оценка може да е подвеждаща, затова Е НЕПРАВИЛНО ДА СЕ ВКЛЮЧВА В ПРАВИЛНИК ТАКЪВ ТЕКСТ!!!!! Водачите на превозните средства НЕ СЪОБРАЗЯВАТ СКОРОСТТА А Я ВИЖДАТ ВИЗУАЛНО ВЪРХУ МОНТИРАНИЯ ИЗМЕРВАТЕЛЕН УРЕД. Излиза че водачът има и визуална възможност и измервателен уред за скоростта си и въпреки това е блъснал пешеходец на пешеходна пътека, но за произшествието пешеходецът е съпречинител , защото субективно не бил оценил скоростта на возилото?! - велика глупост!!! Това е явна вратичка за адвокатите да измъкнат и оправдаят водителя - убиец. ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА Е МЯСТО ЗА ПЕШЕХОДЦИТЕ И ТАМ ВОДАЧИТЕ ТРЯБВА ДА НОСЯТ АБСОЛЮТНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРИЧИНЕНА ТРАВМА ИЛИ ОТНЕТ ЖИВОТ!!!!!!! Законотворци, моля поправете текста!!!!!!

Това е лесно.Защото си плащат на когото трябва..И после ''когото трябва'' си строи хотел