Коментари - Между 6 и 10 години затвор за български моряци за 3 т кокаин | Днес.dir.bg

Между 6 и 10 години затвор за български моряци за 3 т кокаин

Затвор за българските моряци от кораба ,,Свети Николай", на който преди 4 години бяха открити близо 3 тона кокаин.

Обратно в новината

Коментари - Между 6 и 10 години затвор за български моряци за 3 т кокаин | Днес.dir.bg

Коментари

"незаконен трафик на огромно количество наркотик" А законен има ли?

3 тона кокаин, пускайте го на Слънчака, сега е сезонът.

извадили са късмет, че са ги напипали в Испания, иначе в Азия е смъртно наказание.

Аз

Абе аз веднъж си направих майтап с една гранична полицайка, като ѝ казах, че превозвам 6000 т. кока (coca), вместо 6000 т. кокс (coke). Тя нещо не ми върза на смешките и обещавам вече да не оправя така!

Има. Когато е за медицински нужди. Морфин, например...

Заслужават и повече ! Извадили са късмет че ги съдят в Испания, в някои други юрисдикции за трафик на такова количество наркотик щяха да ги осъдят на смърт. Аз лично съм за тежките наказания при такива престъпления - има превъзпитателен ефект за осъдените и превантивен за всеки друг който обмисля да извърши подобно престъпление.

Предлагам да направим държавен комитет и да им изпратим адвокати да им помагат, и всеки, който е против, е предател! С какво са по-долу от Бокова, нали са българи, значи са невинни и са герои!

За командния състав разбирам, ама защо за изпълнителния. Те може да не са знаели въобще за какво става въпрос.

Аз

Голям мерак имам да съм интересен, ама всички ме смятат за тъп, пък аз не разбирам защо... Чакай да кажа нещо, нищо, че не му е мястото, важното е да се изкажа... Се някой път някой ще разбере, че всъщност съм умен, нищо че изглеждам тъп...

Аз

А може и обратното да е станало. Не се казват подробности.

те да се радват на тези години дето са им дали.ако обжалват в испания после могат да бъдат удвоени в по горната инстанция.Tакива случаи има много в испанското законодателство когато се късае за кокаин.

Егаси Костов.Който бил и не бил българин и глупости на фандъци.На кораба има само един виновен-капитана.Тези другите офицери и "мучо" да не би да са имали пропорционални количества от наркотика.В корабния устав или "Company regulation"винаги капиатана се разглежда отделно от екипажа.Всички оправдават високите заплати и огромните права на капитана с огромната отговорност.Тогава за какъв чеп съдят екипажа и особено изпълнителския състав.За такова престъпления трябва да го отнесе само и единствено КАПИТАНА и никой друг.Дори и да са знаели, дори и да са участвали-на борда отговорен е само капитана.Та в този смисъл трябва да се протестират присъдите на екипажа.Ама и от новината и от адвоката няма свястно обяснения за мотивите на присъдите на екипажа.Капитана е ясен-гори като свинска шутка.

В държавата на ТИКВИТЕ, обикновения човек дърпа хомота.

Бях на този кораб година преди да го арестуват. Запознат съм с работата във фирмата и мога да ви кажа, че най големите виновници са собствениците на кораба Дойчин Дойчев и двамата му съдружници, въпреки, че по документи собственик е куха фирма в Лондон. От работата ми при тях имам да получавам 8 хил долара, които така и няма никога да получа. Освен мен още поне 30-40 човека останаха излъгани и имат да получават пари. Сигурен съм, че този наркотик е натоварен с тяхно знание, но явно има замесени на по високо ниво в държавата и затова тези хора са на свобода и обикалят страната и чужбина. Има чадър над тях понеже това е трети сериозен случай с техен кораб и винаги излизат сухи. Преди няколко години имаше смъртен случай-двама убити механика, пак след като са носили контрабандни цигари от Русия. След това потъна кораба Ванеса и се удавиха 10 човека, и само един оцеля по чудо. И това става, след като е наредено на капитана да излезе в открито море при много лошо зимно време. Мога много да пиша, но стига толкова.

Аз

"...на борда отговорен е само капитана..." Ами не е вярно. Никой не е отменял личната отговорност. Не е потънал корабът, я... Пренасяли са наркотици.

Тези са от времето на аферата ,,Кокаинови Крале'' големите ги пуснаха,или се изплъзнаха.А мишките ще лежат в тюрмата.Винаги така става.

Hе са мишки, щом не са се обадили на полицията че са ги натоварили с кокаин.значи всички са в кюпа щом са мълчали.

Дойчеви- до трето коляно ДС! Не знам как заспива тоя, ама аз за кило убивам човека! Кога ли ще му излекуват безсънието или ще го преспат?

За пренос на (почти) три тона кокаин, възмездието е по-скоро никакво, а въпросът откъде са ги намерили и кой е получателят остава да виси, като домоклев меч над главите на децата, които искат да "опитат" от това количество.

И откъде да се обадят в океана? А ти чувал ли си за заплахи към членове на семейства?

Обявявам кампания "НЕ СТЕ САМИ", а щом са в затвора, значи Костов е виновен!

Дойчеви са трето поколение ДС!

Аз

И си елементарен, и плосък, та вдлъбнат, чак тъп... Костов си е виновен и ще си е виновен до гроб. Сестрите си бяха невинни. Костов е виновен, щото е крадлив боклук. Тия не ги знам - не се споменават подробности, а Костов е виновен. Факти.

Аз

.. няма отървия от боклуци, ей...

За 3 тона Кокаин се говори, не морфин. Какви медицински нужди визираш?

Прочетох книгата. Не струва за нормални хора. Но я препоръчвам на онези, които вярват на/в таласъми по налъми.

И в знак на солидарност, на всичката руска салата във всичките магазини да има надпис "НЕ СТЕ САМИ" на фона на българското знаме, както тогава! И Сл.Тр. да пали свещи пред испанското посолство и да призовава да нападнем Испания!

Кога стана кюмюрджия, кога ти почерня....... Да не би наркотика да е намерен в "чемаданите" и кабините на екипажа, или екипажа плувайки "бруст" е пренасял балите на гръб през океан.Член от екипажа носи отговорност само ако ЛИЧНО извърши криминално деяние или умишлено повреди товара , имущество на компанията или срещу друг член на екипажа.А кажи отворко , кое от тези неща е извършил член на този екипаж.Но явно много от "дървените" капитани от железните кораби четат темата и дърпат чергицата към себе си.ЕКИПАЖА НЯМА ВИНА.ЯСНО ЛИ Е БЕ Горски.

Ами какво чакаш, омитай се-тъпугер-апострофатор.

Кой крив кой прав-съдът си е казал думата по някакъв начин! Само един българин няма да влезе в затвора,защото е починал от инфаркт! Останалите ще плащат и огромни глоби освен затвора! Между 300 и 400 хиляди евро на калпак!

Бивш моряк съм! Най ме е било страх да кандидатствам за работа в български фирми! Жалко за момчетата! Семейства са хранили!

Ти шес хиляди тона с влак ли ги превозваше?

щом са се хванали на играта ще я играят до краи и ще си понесат наказанието.Aко бяха спечелили отдрогата, добре щеше да им бъде нали.имат мобилни телефони да се обадят,не ги оправдаваи.

Глупости, заплатата им е стигала да си хранят семействата и без кокаина.

Hе ги съжалявам знаели са какво карат.

Очевидно няма оправия в "арестувана" държава, както ни определиха в сутрешния блок на телевизията! Не съм по принцип краен, но май остана само едно - народен съд! Гръмваш го на улицата и не му обясняваш защо - той си знае, но е недоказуемо в условията на съд, европейски права на човека и т.н.

Аз

Верно, мухльо.

За кокаина никой не спори! За българските компании говорим! За деветте жертви от кораба Ванеса,за убитите механици все жертви на българска компания! Още ли си хранят семействата?

Аз

Верно, мухльо, верно... Става въпрос за криминално престъпление, което се третира по испанското съответствие на Наказателния кодекс, а не по Кодекса на търговското корабоплаване. Вината е лична, според това кой колко е замесен. Ако беше иначе, нямаше въобще да има разследване и дело - намерили са наркотик, капитанът е виновен и готово. Ама явно испанците не са на твоя мукавяния акъл, та са извършили разследване и са завели съдебно дело за изясняване на вината. Която вина според мъдрец, като тебе, е ясна предварително. Ама испанците явно са по-прости от тебе, и не са толкоз навътре в юриспруденцията. Сега ако спреш малко да точиш нафта, можеш да отделиш време да научиш Български, че си трагедия, а после... ама чак после, да прочетеш и нещо друго.

Аз

Сега, я... Щото онези са онези, а тези са тези. Щото тия не са убити, ами са пренасяли наркотици. Няма спор, както каза.

Фирмата в който са работили убитите моряци и удавените с Ванеса и тези замесени в кокаина е все същата! Изводите сам си направи!

това не сте сами иска да каже цяла бг се занимава с контрабанда, а не е така само от ДС се занимават

Аз

Добре, де... Обаче в случая има едно единствено нещо, което има значение - кой е бил замесен в трафика и кой не. Толкоз. Не можеш да пренасяш наркотици и като те хванат, да се оправдаеш "Ама той шефът ме накара." Ако са замесени, виновни са и край.

Шефът на фирмата -хал хабер си е нямал?

Аз честно казано бях сигурна, че Дойчин, след като му арестуваха кораба ще го очистят /къде другаде ще пропуснат загуби от стоката си без саморазправа/, но явно чадъра му е много голям! За това си ходи по Бургаските молове на кафе и се прави на "велик" съпруг и баща. Но има един Господ, той добре го е подредил, а и още има да получава от него!

Ами готвача, който не си показва носа от кухнята и той ли участва в заверата. Ако наркотика беше превозен успешно, колко щеше да е неговият пай от плячката? Защо мисля, че моряците на кораба са само едни изпълнители. Представям си краниста, който вдига товара, как пита капитана - шефе, какво има в тоя контейнер? Как ви звучи това? Моряците са осъдени несправедливо и за тях трябва да се застъпят някой органи. Като например Хелзинският комитет, който защитава циганите изроди. И защо са проточили делото 4 години, когато всичко е било ясно от начало.?Явно в тоя случай сиестата е продължила с години.

И защо никой не се попита от разследващите, за какво е било нужно да се сменят екстрено имената на двата кораба на Д.Дойчев? Арестуваният Св.Николай се казваше Бургас 3, а Св.Димитър - Варна 5. Тази смяна става изведнъж точно 1-2 месеца преди да ги заловят. А за намесата на високопоставени лица говори факта, че за да смениш име на кораб, трябва да се подмени цялата документация, да се мине регистър и други подробности. А те изведнъж както са в океана, хоп сменят имената, след като тези имена са дадени на корабите само преди година. Почти съм сигурен, че и с другия кораб малко преди това е пренесена дрога от Ю.Америка до бреговете на Испания, но тогава кораба е бил натоварен със захар за Тунис и не е събудил съмнения, както Св.Николай, който отива празен от Африка до Ю.Америка и после пак празен се връща за Европа.

Коментари - Между 6 и 10 години затвор за български моряци за 3 т кокаин | Днес.dir.bg

Между 6 и 10 години затвор за български моряци за 3 т кокаин

Затвор за българските моряци от кораба ,,Свети Николай", на който преди 4 години бяха открити близо 3 тона кокаин.

Обратно в новината

Коментари - Между 6 и 10 години затвор за български моряци за 3 т кокаин | Днес.dir.bg

Коментари

"незаконен трафик на огромно количество наркотик" А законен има ли?

3 тона кокаин, пускайте го на Слънчака, сега е сезонът.

извадили са късмет, че са ги напипали в Испания, иначе в Азия е смъртно наказание.

Аз

Абе аз веднъж си направих майтап с една гранична полицайка, като ѝ казах, че превозвам 6000 т. кока (coca), вместо 6000 т. кокс (coke). Тя нещо не ми върза на смешките и обещавам вече да не оправя така!

Има. Когато е за медицински нужди. Морфин, например...

Заслужават и повече ! Извадили са късмет че ги съдят в Испания, в някои други юрисдикции за трафик на такова количество наркотик щяха да ги осъдят на смърт. Аз лично съм за тежките наказания при такива престъпления - има превъзпитателен ефект за осъдените и превантивен за всеки друг който обмисля да извърши подобно престъпление.

Предлагам да направим държавен комитет и да им изпратим адвокати да им помагат, и всеки, който е против, е предател! С какво са по-долу от Бокова, нали са българи, значи са невинни и са герои!

За командния състав разбирам, ама защо за изпълнителния. Те може да не са знаели въобще за какво става въпрос.

Аз

Голям мерак имам да съм интересен, ама всички ме смятат за тъп, пък аз не разбирам защо... Чакай да кажа нещо, нищо, че не му е мястото, важното е да се изкажа... Се някой път някой ще разбере, че всъщност съм умен, нищо че изглеждам тъп...

Аз

А може и обратното да е станало. Не се казват подробности.

те да се радват на тези години дето са им дали.ако обжалват в испания после могат да бъдат удвоени в по горната инстанция.Tакива случаи има много в испанското законодателство когато се късае за кокаин.

Егаси Костов.Който бил и не бил българин и глупости на фандъци.На кораба има само един виновен-капитана.Тези другите офицери и "мучо" да не би да са имали пропорционални количества от наркотика.В корабния устав или "Company regulation"винаги капиатана се разглежда отделно от екипажа.Всички оправдават високите заплати и огромните права на капитана с огромната отговорност.Тогава за какъв чеп съдят екипажа и особено изпълнителския състав.За такова престъпления трябва да го отнесе само и единствено КАПИТАНА и никой друг.Дори и да са знаели, дори и да са участвали-на борда отговорен е само капитана.Та в този смисъл трябва да се протестират присъдите на екипажа.Ама и от новината и от адвоката няма свястно обяснения за мотивите на присъдите на екипажа.Капитана е ясен-гори като свинска шутка.

В държавата на ТИКВИТЕ, обикновения човек дърпа хомота.

Бях на този кораб година преди да го арестуват. Запознат съм с работата във фирмата и мога да ви кажа, че най големите виновници са собствениците на кораба Дойчин Дойчев и двамата му съдружници, въпреки, че по документи собственик е куха фирма в Лондон. От работата ми при тях имам да получавам 8 хил долара, които така и няма никога да получа. Освен мен още поне 30-40 човека останаха излъгани и имат да получават пари. Сигурен съм, че този наркотик е натоварен с тяхно знание, но явно има замесени на по високо ниво в държавата и затова тези хора са на свобода и обикалят страната и чужбина. Има чадър над тях понеже това е трети сериозен случай с техен кораб и винаги излизат сухи. Преди няколко години имаше смъртен случай-двама убити механика, пак след като са носили контрабандни цигари от Русия. След това потъна кораба Ванеса и се удавиха 10 човека, и само един оцеля по чудо. И това става, след като е наредено на капитана да излезе в открито море при много лошо зимно време. Мога много да пиша, но стига толкова.

Аз

"...на борда отговорен е само капитана..." Ами не е вярно. Никой не е отменял личната отговорност. Не е потънал корабът, я... Пренасяли са наркотици.

Тези са от времето на аферата ,,Кокаинови Крале'' големите ги пуснаха,или се изплъзнаха.А мишките ще лежат в тюрмата.Винаги така става.

Hе са мишки, щом не са се обадили на полицията че са ги натоварили с кокаин.значи всички са в кюпа щом са мълчали.

Дойчеви- до трето коляно ДС! Не знам как заспива тоя, ама аз за кило убивам човека! Кога ли ще му излекуват безсънието или ще го преспат?

За пренос на (почти) три тона кокаин, възмездието е по-скоро никакво, а въпросът откъде са ги намерили и кой е получателят остава да виси, като домоклев меч над главите на децата, които искат да "опитат" от това количество.

И откъде да се обадят в океана? А ти чувал ли си за заплахи към членове на семейства?

Обявявам кампания "НЕ СТЕ САМИ", а щом са в затвора, значи Костов е виновен!

Дойчеви са трето поколение ДС!

Аз

И си елементарен, и плосък, та вдлъбнат, чак тъп... Костов си е виновен и ще си е виновен до гроб. Сестрите си бяха невинни. Костов е виновен, щото е крадлив боклук. Тия не ги знам - не се споменават подробности, а Костов е виновен. Факти.

Аз

.. няма отървия от боклуци, ей...

За 3 тона Кокаин се говори, не морфин. Какви медицински нужди визираш?

Прочетох книгата. Не струва за нормални хора. Но я препоръчвам на онези, които вярват на/в таласъми по налъми.

И в знак на солидарност, на всичката руска салата във всичките магазини да има надпис "НЕ СТЕ САМИ" на фона на българското знаме, както тогава! И Сл.Тр. да пали свещи пред испанското посолство и да призовава да нападнем Испания!

Кога стана кюмюрджия, кога ти почерня....... Да не би наркотика да е намерен в "чемаданите" и кабините на екипажа, или екипажа плувайки "бруст" е пренасял балите на гръб през океан.Член от екипажа носи отговорност само ако ЛИЧНО извърши криминално деяние или умишлено повреди товара , имущество на компанията или срещу друг член на екипажа.А кажи отворко , кое от тези неща е извършил член на този екипаж.Но явно много от "дървените" капитани от железните кораби четат темата и дърпат чергицата към себе си.ЕКИПАЖА НЯМА ВИНА.ЯСНО ЛИ Е БЕ Горски.

Ами какво чакаш, омитай се-тъпугер-апострофатор.

Кой крив кой прав-съдът си е казал думата по някакъв начин! Само един българин няма да влезе в затвора,защото е починал от инфаркт! Останалите ще плащат и огромни глоби освен затвора! Между 300 и 400 хиляди евро на калпак!

Бивш моряк съм! Най ме е било страх да кандидатствам за работа в български фирми! Жалко за момчетата! Семейства са хранили!

Ти шес хиляди тона с влак ли ги превозваше?

щом са се хванали на играта ще я играят до краи и ще си понесат наказанието.Aко бяха спечелили отдрогата, добре щеше да им бъде нали.имат мобилни телефони да се обадят,не ги оправдаваи.

Глупости, заплатата им е стигала да си хранят семействата и без кокаина.

Hе ги съжалявам знаели са какво карат.

Очевидно няма оправия в "арестувана" държава, както ни определиха в сутрешния блок на телевизията! Не съм по принцип краен, но май остана само едно - народен съд! Гръмваш го на улицата и не му обясняваш защо - той си знае, но е недоказуемо в условията на съд, европейски права на човека и т.н.

Аз

Верно, мухльо.

За кокаина никой не спори! За българските компании говорим! За деветте жертви от кораба Ванеса,за убитите механици все жертви на българска компания! Още ли си хранят семействата?

Аз

Верно, мухльо, верно... Става въпрос за криминално престъпление, което се третира по испанското съответствие на Наказателния кодекс, а не по Кодекса на търговското корабоплаване. Вината е лична, според това кой колко е замесен. Ако беше иначе, нямаше въобще да има разследване и дело - намерили са наркотик, капитанът е виновен и готово. Ама явно испанците не са на твоя мукавяния акъл, та са извършили разследване и са завели съдебно дело за изясняване на вината. Която вина според мъдрец, като тебе, е ясна предварително. Ама испанците явно са по-прости от тебе, и не са толкоз навътре в юриспруденцията. Сега ако спреш малко да точиш нафта, можеш да отделиш време да научиш Български, че си трагедия, а после... ама чак после, да прочетеш и нещо друго.

Аз

Сега, я... Щото онези са онези, а тези са тези. Щото тия не са убити, ами са пренасяли наркотици. Няма спор, както каза.

Фирмата в който са работили убитите моряци и удавените с Ванеса и тези замесени в кокаина е все същата! Изводите сам си направи!

това не сте сами иска да каже цяла бг се занимава с контрабанда, а не е така само от ДС се занимават

Аз

Добре, де... Обаче в случая има едно единствено нещо, което има значение - кой е бил замесен в трафика и кой не. Толкоз. Не можеш да пренасяш наркотици и като те хванат, да се оправдаеш "Ама той шефът ме накара." Ако са замесени, виновни са и край.

Шефът на фирмата -хал хабер си е нямал?

Аз честно казано бях сигурна, че Дойчин, след като му арестуваха кораба ще го очистят /къде другаде ще пропуснат загуби от стоката си без саморазправа/, но явно чадъра му е много голям! За това си ходи по Бургаските молове на кафе и се прави на "велик" съпруг и баща. Но има един Господ, той добре го е подредил, а и още има да получава от него!

Ами готвача, който не си показва носа от кухнята и той ли участва в заверата. Ако наркотика беше превозен успешно, колко щеше да е неговият пай от плячката? Защо мисля, че моряците на кораба са само едни изпълнители. Представям си краниста, който вдига товара, как пита капитана - шефе, какво има в тоя контейнер? Как ви звучи това? Моряците са осъдени несправедливо и за тях трябва да се застъпят някой органи. Като например Хелзинският комитет, който защитава циганите изроди. И защо са проточили делото 4 години, когато всичко е било ясно от начало.?Явно в тоя случай сиестата е продължила с години.

И защо никой не се попита от разследващите, за какво е било нужно да се сменят екстрено имената на двата кораба на Д.Дойчев? Арестуваният Св.Николай се казваше Бургас 3, а Св.Димитър - Варна 5. Тази смяна става изведнъж точно 1-2 месеца преди да ги заловят. А за намесата на високопоставени лица говори факта, че за да смениш име на кораб, трябва да се подмени цялата документация, да се мине регистър и други подробности. А те изведнъж както са в океана, хоп сменят имената, след като тези имена са дадени на корабите само преди година. Почти съм сигурен, че и с другия кораб малко преди това е пренесена дрога от Ю.Америка до бреговете на Испания, но тогава кораба е бил натоварен със захар за Тунис и не е събудил съмнения, както Св.Николай, който отива празен от Африка до Ю.Америка и после пак празен се връща за Европа.