Втори съд потвърди 10 г. затвор за ген. Кирчо Киров

Военно-апелативният съд потвърди присъдата от 10 г. затвор на бившия шеф на Национална разузнавателна служба ген. Кирчо Киров, съобщиха от прокуратурата.

Обратно в новината

Коментари - Втори съд потвърди 10 г. затвор за ген. Кирчо Киров | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отвратителна история. За нормалните хора е ясно, че е поръчкова саморазправа. Жалко за човека!

Правилото е:"Вземаш-даваш" по веригата, за да си невинен. За това сега си два пъти виновен.

комунистическата крадлива хитрюга се бърка с по-малко от 500 хилки и отива да ви се хили заедно със Софиянски.

Хем си знам,че след 18.00 часа застъпват герберастките дираджии и пак се подлъгах да пиша!!!!!!!!!!!!

Що така бе Кире!

А ген. Тонев кога? Или по соц-масонско-дс-гейташка линия ще го покрием.. ?

Кирчо Киров е известен отдавна като един от най-приближените до Георги Първанов. Двамата са свързвани не само по партийна линия, но и покрай идейна. В НРС отдавна се знаеше, че при всички избори в страната се събираше информация за опонентите. Вадеха се папки със секретна информация и част от ресурсите се отклоняваха именно за такива разследвания. Обвинителният акт срещу Киров е внесен на 2 юли във Военния съд, въз основа на разследване, продължило цяла година. Обвинението, което Киров определя като политическа поръчка, се базира на цели 30 тома с доказателствен материал, доказващи, според прокурора Алексов, особено тежък случай на злоупотреба при присвояването на пари от службата. Според разследващия екип, съставен от военни прокурори и следователи, като шеф на разузнаването от 2007 г. до 2011 г. Киров е присвоил левове, евро, долари и британски лири, които са собственост на службата и са му били поверени да ги управлява като неин директор. Проверката е установила още, че е отклонявал по милион на година с помощта на 1100 фалшиви финансови документи, с които фиктивно са осчетоводявани несъществуващи служебни разходи. Киров отказвал да даде обяснения, като първоначално се оправдавал с политическата конюнктура в страната при правителството на ГЕРБ, а след това и с БСП.

Не е откраднал никакви пари. Тези милиони бяха платени като откуп за двама отвлечени от ислямисти български пилоти в Африка. Било е съвместна операция на нашите и ЦРУ. Парите са дадени от черна каса на службата, всяка тайна си има такава, дори и нашата. Когато генералът отказа да даде списъците с нашата шпионска мрежа, американците му измислиха това обвинение за да се разправят с него. Нашите им подгъзуват и изпълняват. То бива подлизурщина и дупедавщина, но чак толкова не бива. Ако вие сте в чужбина или пък ваш близък и ви отвлекат терористи, няма ли да искате да ви спасят?

Ехехе, доообре! Български политик да се изръси няколко милиона неотчетни пари да спаси български гражданин, звучи достоверно и още как!

Колкото и да звучи невероятно, е точно така. И къде казах, че ги е извадил от джоба си тези пари? Това са пари на службите, не лично негови и са дадени за откуп на български граждани в беда. Той не ги е взел за себе си. И като се опъна на американците дойде поръчката за разправа с него и нашите тъпаци измислиха това, че ги бил откраднал. Много добре знаят, че не е, а и няма как да докаже за какво са дадени парите. Друг е въпросът, че аз ако бях нямаше да ги откупвам тия двамата. Доколкото си спомням бяха пилоти на хеликоптер в частна фирма и много добре са знаели, че там върлуват ислямисти. Но ако ги спасят лошо, ако не ги спасят пак лошо, нали, къде е държавата питате в такива моменти.

Не може да искаш от такива подлизурковци, напълно безлични копелета достойнство и правилна оценка на нещата. Днес са срещу генерала, ако утре им кажат ще викат ура за същия. Слушам в момента по БТВ Радан Кънев при Ризова. Ами той е едно абсолютно американско мекере. Все Русия им е крива. Те дори нямат отношение към собствената си държава! Само повтарят като мантра това, което им е казано! Жалко за България! Турско-американо-брюкселски лекета! Господ ще ги съди! Някои вече платиха чрез най-близките си! И тези ще си платят!

Без да познавам случая, съм сигурен, че няма начин да е виновен. Ако наистина беше лапнал толкова милиони, вече щеше да се е разплатил със съдиите, а всички знаем колко е "справедлив" и "безпристрастен" българският съд, като замирише на мангизи.

Да разбирам, че на държавна заплата горкият "спечелил" 9 милиона установени и доказани. Сега ще му вземат само половината. И бил невинен. А трета инстанция дето оправдава милионерите още не е минала.

То цялата му рода на държавна хранилка, а цървулът и гепи отгоре на всичкото.

Финансовите въпроси се решават от трета последна инстанция. Невинен.

Само подлоги купени военни''съдии''и измекяри могат да приказват и осъждат за нещо дето не разбират и никога няма да разберът защото акъл за това нямат ама джобове за пълнене бая

а Кирчо ,щот разбира много, опънал едни 5 милиона миличкият ..

Брей, тоз патриотичен телевизионен разузнавач покраднувал малце - да не поверваш !

преди да го оправдаят тихичко, трябва да го осъдят шумно.

А колко много хора бяха оправдани............. А пък колко мафиоти и убийци, които дори и не са вече в България.

И сега е моментът, в който да установим, че другарят Киров е напуснал страната, но ще го пуснем за издирване...

да изгние в дaярбекир!

Втори съд потвърди 10 г. затвор за ген. Кирчо Киров Важното е какво ще каже последната инстанция.Цветанов беше съден по същата схема. Обикновено третата инстанция отсъжда по политечска поръчка.

Е, нека почака третия съд ще го оправдае ,че даже ще го изкара светиня.Така се случва винаги в Бг.кривосъдието,затова сме на този хал вече 27г.

Хайде на Моретоооо оо хооооооо,стягаме багажа,със масло да ви намажа,взимам бира това ми е втора или трета,а водата ми е до коленете,има много мадами не им помня имената,дай ми топка обичам футбол,обичам лято,а не зима,Хайде на Моретоооо оооо стягаме багажа.

За първи път чувам, че се води такова дело. И откъде ги е откраднал тези пари, по какъв механизъм ?

На Гоце чиляка. Ма тези генерали много почтени у нас ?

Българската "Демокрация" разстрелва пред строя - за назидание- един достоен българин. За да не показват собствено мнение млкото останали патриоти.

Горкия ,разправят се с него жестоко. Ще го вкарат в клетката.

дупе кръв сере. Така е то!

"Особено тежък"?! Колко по-тежък от едно убийство, което давате година-две или условна. Малко се престарахте...

При военните съдии няма "шменти-капели"! А може и нещата да са политически подготвени! Боко е заграбил хиляди пъти по-вече а него не го пипнаха!

Този човек не беше ли същия който отказа да предаде списъците с нашата шпионска мрежа? Питам да знам защо го съдят.

и заради списъците е откраднал 4,5 милиона?

Не, заради тях го смениха с предател, а него го съдят. Това се случва с достойните хора у нас.

Че за една десета от тези пари,и аз бих лежал 10г,Жоро милионера Инкасото да не е по глупав,че за 1.5 млн лева ще ги лежи 12г

След потвърждаване на присъдата и от последната инстанция ще се окаже, че господинът вече не е в България. И ще започне едно търсене, търсене, също като братя Галеви.

Кирчо е другар, комунист. Нормално е да крадне.

Комунист-крадне . Всички други НЕ!?

обиждаш и мутрата от Банкя!!!

Да не мислиш че Бригадир Аспарухов е чист като сълза?Но и в разузнаването е като в казармата - наказват не този,който се издъни,а този,когото хванат.

За комунист е нормално да крадне а и...да побегне :((((

Побегне ли, ще се включи в трио с Братя Галеви:( Тогава ще му хванат опинците :)

Да му вземат и парите на тоя дебел селяндур и до го пуснат у панделата манафите да му се радват ....

И колко са 4млн?Един апартамент в Испания за гаджето,и малко сухо...

Кирчо,вземай втория паспорт,и дим да те няма.

Ако не друго, на генерали с размах сме случили: единият 4,5 милиона, другият - 7 милиона... Абе я всички генерали на проверка;), че тренда нещо...;))

За един генерал пък се говори, че се е нагушил с над 1 милиард?! Ама докато се смени властта, все едно не е крал.

от всички подобни милиардери се конфискува заграбеното,бюджета ще се пръсне по шевовете.Всички,абсолютно всички,минали и настоящи са заграбили милиони и милиарди.Нищо не влиза в хазната,всичко отива по джобовете на "тарикатите.Пример първанов.От бедно селско момче с домашно плетено фанеле изведнъж 80 милиона , хотели ,имоти,мезонети.Как се печели това ?Със заплата? Е хайде изчислете,дори 10 хиляди заплата на месец,възможно ли е това притежание.На всички до един партийни функционери да им се конфискува имуществото.

Май направо си плачат всички БГ-МЕГА КРАДЦИ, които си изредил в поста си за филипинския(ако се не лъжа) президент, който обещал ако дойде на власт бандитите да беси не по един а по два пъти. Спешно ни е необходимо сключване на шефство с президента на Филипините за спешна обмяна на опит и поредица от нагледни демонстрации. :))))

дано доживеем тези по-справедливи времена...

Цоцат му пари по 1-2 инстанции, на трета ще го уредят:)

Много неща знае Генерала, голям бой ще яде, но ...той ще мълчи.

e това е срам и позор за нашите съдии, то бива изпълнение на поръчки но такава наглост няма никъде по света

Абсолютно вярно!