Съдът оправда всички обвиняеми по делото САПАРД

Софийският апелативен съд (САС) оправда по всички обвинения бизнесмена Марио Николов и останалите подсъдими по делото за изпиране на 7,5 млн. евро, източени по програма САПАРД.

Обратно в новината

Коментари - Съдът оправда всички обвиняеми по делото САПАРД | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И нека сега да се изтъпанчи един"нашенски умник"и да обясни на нас,по-простите как става така,че един път СГС осъжда някого,а после САС го оправдава поради...липса на доказателства??? И да отговори на въпроса,който се набива най-много на очи,а именно-кой от двата съдебни състава е...некомпетентния???

Има само еди РЕАЛИСТИЧЕН начин да се предотврати корупцията на съдиите. Да се въведе системата на правосъдие в САЩ. Присъдата да се издава не от съдия, а от 12 обикновени хора-съдебни заседатели. Имената им са тайна до началото на процеса. Така трябва да се процедира при всички процеси за провинения предвиждащи присъда от 5г. нагоре. Освен това всички съдии И ПРОКУРОРИ трябва да се избират на местните избори от обикновените хора,а не от политици и други магистрати. Е, вероятно и тогава ще има по някое предрешено оправдателно дело, но няма да е като сега - в 99% от "знаковите" дела

Flioink

Естествено ,че са невинни нали са богати ! Да сте чули скоро някой богат да е влязъл в затвора? Естествено ,че не ! Затворите са за бедняци ,ако имаш пари просто купуваш мега продажните съдии и "няма доказателства"...

Bcичко т.нар. `управление` у Нас -- на Скрaп! На б-о-к-л-у-к-а !! ============ Сформиране и ( И ! ) на Работна Група по Правосъдие!! Считам, че в тази Група Трябва да имаме Експерти (и жени и мъже) Юристи с кристален профил. Спомагателните функции (поне в Началото поети от тях-лично) са неминуеми. Имената -- естествено чрез Публичен Разговор в Мрежата. Фунционирането също. Сега и Веднага !!!

..откъде ще намерите в България поне 3-ма честни човека, че да направите група..?!

Ще намериМ, Колега !

Пак не стана ясно. Мафията доказва, че е "по-силна" и" по-умна"от независимия БГ съд. Щом САС "изпра" и "почисти" поредния крадец, сега да видим колко компетентен е Върховния Касационен?

Докато Председател на СГС е Веселин Пенгезов, присъди няма да има! Той е причината за всички прекратени производства. Веселин Пенгезов - верното куче на БСП и мафията. Направо ме е срам от всичко това! То бива корупция, бива безобразия, ама толкова не бива бе, Пенгезов!

За корупцията е тези дела не трябва да се говори по принцип, а с конкретни имена - не Съд, а името на съдиите, които са взели подкупите. И тогава веднага ще се разбере, че оправдателните присъди следват определени схеми и повтаряемост и са все в едни и същи съдилища.

КЪДЕ ЩЕ БЪДЕ ДОВЕЧЕРА КУПОНА И КОИ ЩЕ СА ПОКАНЕНИ А ХОДИ ЛИ ВИ СЕ НА КУПОН СРЕЩУ ДЕНЯТ НА НЕЗАВИСИМОСТТА - 22 СЕПТЕМВРИ? КОЛКО СИМВОЛИЧНО, А ??? НЕЗАВИСИМОСТ, А???

ей, станахме за посмешище на Европа с тоя съд, не им стига нагушването, .... наглеци

Адвокат Менко Менков, който защитава Марио Николов, заяви, че това е добър ден за българската демокрация и българското правосъдие. - ехееееееееееееееее, да живее демокрацията, ехеееееееееееееее париокрацията, съдът е над законите ехеееееееее

Е па що се чудиш байно, оно секи сака да руча и смуче, я кога беа запрели наш Гено що краднал две кокошки на Голем Пею одих у градо и на адокато две жълтици една дамаджана и една кокошка па и на съдиата 4 жълтици едно буре и едно ягне и оправиа момчето, казаа че като одил по икиндия с магарето покрай Голем Пею они, кокошките сами скочили у дисагите и кога се прибрал дома они сами си влезнаа у кокошарнико при петело

плутокрация е правилния термин

Може пък немският съд да е корумпиран и затова да е осъдил съдружниците им?

В тъги, в неволи младост минува, кръвта се ядно в жили вълнува, погледът мрачен, умът не види добро ли, зло ли насреща иде... На душа лежат спомени тежки, злобна ги памет често повтаря, в гърди ни любов, ни капка вяра, нито надежда от сън мъртвешки да можеш свестен човек събуди! Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита: "Богат е", казва, пък го не пита колко е души изгорил живи, сироти колко той е ограбил и пред олтарят бога изамамил с молитви, с клетви, с думи лъжливи Из "БОРБА" на ХРИСТО БОТЕВ

Прав си! Стихотворението се казва "БОРБА" И Е НАПИСАНО ОТ ВЕЛИКИЯТ ХРИСТО БОТЕВ. Публикувано е през 1871г. преди 141 години , преди век и половина , А ОТРАЗЯВА ДНЕШНАТА МРАЧНА И ГНУСНА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!

Искам Цвете. Едно, но Сега ! И с него -- и Лъва !!

Похвално слово за съда! Професионалния измамник и спонсор - Николов-следващия министър на финансите. Останалите обвиняеми- заместници и сътрудници. Нали ще бъдат с "чисти" съдебни досиета....

Ей, много е забавно!!! Браво на съда, браво на ББ, браво на Цв. Цв. и браво на обвиняемите, както и на ОЛАФ. Всички са доволни, всички си имат парички, а само Европейския данъкоплатец, сиреч ние да го д....е. Честито на всички ни!!!

Престъпниците или са оневинени или няма доказателства, че са виновни! Вярно че живеем в правова държава и трябва да уважаваме решенията на институциите, ноооооо когато правото е криво за народа, а угодно за шепа бандити, тогава питам аз в ПРАВОВА ДЪРЖАВА ЛИ ЖИВЕЕМ И ТРЯБВА ЛИ ДА УВАЖАВАМЕ ИНСТИТУЦИИТЕ. От тук следва ли , че и ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ Е БАНДИТСКА ОРГАНИЗАЦИЯ СЛЕД КАТО В НЕГО ЧЛЕНУВАТ ДЪРЖАВИ С БАНДИТСКО КРИВО-ПРАВО УПРАВЛЕНИЕ НА ТРИ ОТ НЕЗАВИСИМИТЕ ВЛАСТИ - СЪДЕБНАТА , ЗАКОНОДАТЕЛНАТА И ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА. Трябва да се замислим - защото законодателната власт в лицето на парламента е цирк и порнография, изпълнителната власт - МВР - корупция и безморалност, Съдебната - Българският съд - за справка виж делото марио николов и людмил стойков!!!

,, ХУБАВ ДЕН ЗА БЪЛГ. ДЕМОКРАЦИЯ,, КРАДЦИТЕ ОПРАВДАНИ - ПАРИТЕ ЛИПСВАТ. АМИ ДАИТЕ И НА НАС ДА КРАДЕМ,ЩОМ НЯМА ДА НИ НАКАЗВАТ!

Ти не можеш да крадеш , на твоя рожден ден не са идвали ББ и Георги - Гоце

Един състав на съда ги осъжда , друг оправдава. Българският съд : - компетентен ли е ? - руска рулетка ли е? - корумпиран ли е? - ефективен ли е ? -имаме ли нужда от него такъв? Народе, народе !!!! / В. Левски/

Е па че ги оправдаат я, нема кво да се пулите. Ората требе за страната да работат, не е лукова глава тва. И па требе да четат лекции. От Съюзо у Вропата обещаа па да донесат един-два кашона дипломи да се раздадат, че след Калинката нещо нивото западнаа у Сапарда и ше вземе да почнат да работат нещо накраа ей!

Ей Геле, изора ли нивата оти есен пойде и догодина че ми ядеш дедовия. Оно и у наше село се се краде, ама я съм запрел овците у кошара па и кучеата са се от сой и съм си рахат. Стояно, я погледни дали не тропат овците и речи на Стоенча да ги измлъзе по мръкнало, па ти оди долу у избата и напълни още едно, ама от оно буренце с кукурузениа чеп.

Спокойно ще умра сама, защото децата ми са в чужбина, а не в тази кочина яхната от комунистите, където само те са добре, където няма справедливост за обикновените хора, където крадците особено големите са на свобида. Знам, че и на децата ми е мъчно за хубавата ни родина, за роднини и приятели но и те искат техните деца да живеят нормално и законно.

"Браво" на " независимия" български съд ! Пострадалите - в затвора, престъпниците , чисти като сълза, с чекова книжка в ръка - на свобода.

Стига плямпотии! Тия си плащат на всички,парите не миришат, взимащите нямат цвят!

Ей комунета, добре имали топли отношения с ББ, а не бяха ли спонсори на БСП. Значи съдийте са партийно независими, а са зависими от финикийски знаци. След делото "Борилков" не ми говорете изобщо за български съд. Няма ли немският съд да направи паралелен съд специално за това дело както при делото "Борилков"? Днес съдята оневинил тези красавци в обедната емисия по една от телевизиите говореше на журналистите,че няма да каже основанията си за решението, понеже бил независим. Боже пази България. Отвсякъде наглост. Особено от правосъдната система и производните й като вицепрезидентшата.

за 1з00 години племето не моя да стане народ...а мисля че племената нямат нужда от държава

Срам, ме е, яд ме, гнус ме е. Мразя комунистите, децата им, внуците им и ще възпитам децата си в в нетърпимост към всичко родно - едното учи 3 езика и вече си избира в коя държава иска да живее когато порасне. Аз не успях да се измъкна, но те ще могат. Мръсна сган сме ние българите.

Е па прати го у русията, та и на занаят да се научи .

Точно така трябва - всичко да се прикрива, никой да не бъде осъден, кражбите да не се наказват и бандитите да си правят каквото поискат.... Ех КРУМЕ СТРАШНИ - КЪДЕ СИ ???!!! Добре поне, че италианците като хванат някой наш мафиот - държат зраво!

Официално искам да ме светните по въпроса: Прокурорите ли са корумпирани и не обвиняват правилно или съдиите, та не съдят справедливо. Или пък и едните и другите. Преди години имаше една държава, която се разпадна - Сомалия. Няма централна власт, законодателство и съдебна система. Вероятно нямат и единна банкова система. Всички се спасяват по правилата на естествения подбор. Като чета тази новина и съседната за влака убиец (сякаш влака е взел решение да убива хора), ми се струва, че е по-добре да поемаме по пътя на Сомалия.

Ами отговори си : за едни и същи доказателства единия съдебен състав осъжда 10 г. а другия - портивоположно - оправдава по всички обвинения. Как ти се струва - нормално ?

Светкам Ви- за да се внесе обвинение, че да трябва Съд да се произнесе - трябват доказателства. Ха сега, отговорете си сам:) Ползвайте сиви клетки!

Ами изводът е ясен: поне единият от съставите - на СГС или на САС е неграмотен или корумпиран (избери си сам), защото при едни и същи доказателства, СГС дава 10 години, а САС ги оправдава напълно!

не е верно че няма садии и прокурори има защото мангалите дето не могат да си плащат са напалнили занданите за да говорят че няма места а този с тази гнусна и мазна музуна марио никога няма да го осадят защото знае на кого и колко да плати а се знае в зяла европа каде правосадието е наи корумпирано щом за едно и сащо нещо в германя садят а бг. не вие си направете сметката колко пари са дадени за този садя за да отиде в всс на колко хора е платено да гласуват за него само и само да оправдаят тези комунистически крадливи изчадя *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Евалла пичове ! Така се става богат, а не с работа и ерудиция, а балъците нека си пишат и лаят, само да пълнят хазната, та утре пак да си лапкате донасита !

Кой сега ще повярва на българското правосъдие. В Германия съучастниците на тия си излежаха присъдите ефективно , а тук след дълго точене ги оправдаха напълно. Шенген ще го гледаме през крив макарон

Тези хорица , лапкали парици по САПАРТ не са обикновени, а подставени. Кои ли властимащи чичковци стоят зад гърба им и дерижират хода на делото. Ами то е един фарс за пред народа! Всеки мислещ човек е знаел, че ще завърши с оправдателна присъда! А пък ние? Ние сме кротък народ и не протестираме-само си обменяме мисли и недоволстваме от туй и онуй...

Пърфанката

"Адвокат Менко Менков, който защитава Марио Николов," тъкмо днес четох че този адвокат е и на Бареков срещу някакъв хасковски кмет. Явно знае къде да бутне и колко ;)

Анцу, цвайну, драйнцу-дрън! Несправедлив е немския съд осъдил хората там за измама, но родните съдилища са справедливи! Да живее справедливостта за богатите! Те ни дават работа и хляб, а понякога дори и нещо повече. Те ни дават шоу, силикон за родните хубавици и перхидрол! Правилно съдът не посяга на родния бизнесмен - иначе, току виж и родния политик бива оставен без подкупи или осъден!

Отново поздравления за българските магистрати...Съдебната система продължава да е изцяло в ръцете на БСП и ДПС и си остава най-хуманната не е осъдила никой с пари...:)))

Темно, брате, темно, ете, като в катраница, нито месечинка свети, ни ясна звездица! Куче лае у полето, та си глава кине - ергени ли мома краднат, или некой гине? Та нема ли кой да палне плевнико на кмето да разпусне това пусто темнило проклето!

Скоро ще !

Огънят ще Е Вертикален. От най-Горе до най-Долу. Всичко. ...Ние-Всички Сме Отговорни.

ОТНОВО МАФИЯТА НА ГЕРБ Е ПОКАЗНА, А СЪДЪТ-ПОДКУПЕН.

Да ти напомня, че Марио Николов е спонсор на БСП и лично на Георги Първанов

Съдебната и изпълнителната власти работят със закони създадени от законодателната власт . Демек - сътвореното от дупетатите определя живота ни във всяка област от него . Ако законите са читави никой съдия няма да може да се измъква през някоя дупка . Проблемът е в законодателната власт, която е ужасяващо некомпетентна и корумпирана . Помислете си - кой от любимите депутати е професионалист в някаква област от живота и има ли право той да създава правилата по които живеем . Ето там е развръзката на проблема . Гледайте на изборите какви професионалисти избирате, защото те ще определят правилата по които живеете .

ВАС е избран от БСП и ДПС....нищо чудно че бранят криминално проявени "бизнесмени"...Все пак касата на БСП се пълни с мръсни пари...

Чети внимателно. Първо не е ВАС, а САС. Второ, не знам дали ти направи впечатление израза "наскоро избрания за член на ..." съдия. И трето, не знам дали знаеш, но като така и така говориш за ВАС, председателят му е в меко казано топли отношения с Б. Борисов и Цв. Цветанов. Та манджата с БСП-та, ДПС-та и пр. след 3,5 години вече започва да прегаря. Освен това, като знам т.нар. разследващи органи как работят и как събират доказателства ... леле мале. И най-големия престъпник може да остане на свобода и без подкрепа от комунисти и др. подобни зловредни елементи.

Разбира се, че са невинни! А тоя будала Брайвик тръгнал да трепе в Норвегия. Я ела в България има колкото искаш комуняги, мюсулмани и мангали. Стреляй ги на воля и българския съд ще те оправдае, поради липса на достатъчно доказателства.

Към администратора на сайта: Следва да изтриете коментара, поради нарушаване на вашите правила - насаждат расова и етническа омраза, нетърпимост на верска основа; - насаждат вражда; - призовават за нарушаване на обществения ред, на Конституцията и законите на страната; - съдържат нецензурни изрази; - съдържат лични обиди и нападки; - съдържат заплахи; - съдържат порнографско съдържание; - съдържат информация, уронваща личното достойнство;

това го кажи на САС дето оправдаха САПАРД

Не те ли е страх че ако му изтриеш коментара може да произведеш нов Брайвик?

Тук никой не обижда и не се псуваме. Излагането на истината по малко по-груб начин е допустима.

Ще почна да вярвам на "...ние ги ловим те ги пускат..."

Аз отдавна го вярвам

Много по-вярно е, че "ние така ги хващаме, че щат не щат да ги пуснат"!

Тяхните чуждестранни партньори от ЕС отдавна вече излежават присъдите си, а нашия ,,честен и независим" съд не само, че провлачи делото им, но и накрая още повече се окепази.

Чета днес в пресата: "320 са звената в държавата, които се борят с корупцията във властта"... Като имам предвид резултатите, ми се струва по-подходящо следното заглавие: "320 са звената в държавата, които събарят властта, узаконявайки корупцията".

Нали никой не си е мислил че ще ги обвинят в нещо

доколкото чета, става въпрос за изпирането на откраднатите пари, а не за самото крадене- че са невинни. пише, че има друго дело за краденето на парите! стига сте се ВАЙКАЛИ ! трудно се доказва пране на пари особено от БГ следователи и прокурори

А в Германия как го доказаха (прането или краденето, а може би и двете) и аверите на тия не само ги осъдиха, ами онези май си излежаха вече и ефективните присъди.

Съдебната система трябва да бъде "изкормена" и създадена наново... Има ли кой да стори това народополезно и Богоугодно дело?

НЯМА и няма кой да ти даде да гласуваш за тези, които ще го направят

Моля, уточни какво имаш предвид, когато казваш "изкормена"! Аз съм за по-крути мерки, като обесване, разчекване с четири коня или изпращане в определени места, където да полагат обществено полезен труд (чукане на чакъл, ръчно прокопаване на тунел под Шипка и Беклемето, ръчно производство на тухли четворки).

мафя мафя,мафя...... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не искам да оправдавам който и да е съдия, но дори да си убеден, че подсъдимия е престъпник, но представените от Прокурора и Следствието доказателства са АБСОЛЮТНО НЕГОДНИ, умишлено направени да са негодни, как да осъдиш престъпника? Затова да се обвинява САМО СЪДА е доста рисковано начинание, трябва да се види самото дело, а това е доста сложна материя, уви...

Всеки ден особено сега покрай избора на новите "членове" съдиите мрънкат , че делата не трябва да се решават в медиите. От гузна съвест. Проверка за имотното състояние на всички съдии и това дали отговаря на доходите им и на техните баби разбира се!

КОМУНОИДИТЕ са символ на унищожителната девалвация на всякакви ценности в едно разколебано и объркано от многогодишни КРАЖБИ общество. Интелектуални пигмеи, в неспособността си да оправдаят невъзможността по почтен начин да спечелят пари, се опитват да представят КРАЖБАТА като апотеоз и възнаграждение за деянията на политика. Това загниване се забелязва навсякъде в обществото - никога не е имало по-жалки и смехотворни авторитети - и в науката, и в икономиката, и в изкуството, а в политиката са направо смазващи. И обществото е неспособно да се разграничи и да разпознае фарисеите, нещо повече, неграмотни и продажни журналисти ги превръщат(фарисеите) в героите на деня!

АйкЮ, има умни хора в науката и културата, а обществото отлично разпознава лицемерите (фарисеите) и демагозите! Много си негативен, по отношение на хората, живеещи в България! Щеше повече да ти отива никнейм Мизантроп, но е зает:)

колко ли е прибрал този престапник-садя калпакчиев? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нали е 'калпакчиев' - един калпак пари!

Колега, не става със стачки... бесилото на площада - и който прекрачи очевадно закона - разбира се говорим за престъпления от рода и други подобни в големи размери - да си знае. Се си мисля, че ще понамалеят ! Едно време е имало ефект ! За убийство са убивали - за кражба са рязали крайници и така. От стачките освен да настинем по това време, че после и пари за лекарства да давам. Поздрави