Шофьорът, прегазил Паоло: Присъдата ми е безумна

43-годишният Георги Сапунджиев, който преди година прегази с джипа си 4-годишния Паоло в Стара Загора, заяви, че чака присъдата му да влезе в сила.

Обратно в новината

Коментари - Шофьорът, прегазил Паоло: Присъдата ми е безумна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правилото на по-големият не важи на пътя.Там по-големият пази по-малките и се съобразява с тях.Те дори да се пазят има ситуации в които не биха могли да се опазят сами от по-големият,ако той не се съобразя с тях.Улицата не е джунгла и затова си има закон за движение по пътищата.

Лошото е, че са много като него, които си мислят, че нехайството е оправдание!

А ти като си сгазил това дете, колко искаш да ти е присъдата. На теб ти е мил живота, а на това дете не беше ли му мил живота, да играе, да се смее, да разсте и да си създаде и то свое семейство. Ще лижиш в затвора и това ти е малко.

Най- ми е жал за близначката на детенцето, тя няма да може да го преживее. Обаче ако има господ на тази земя, моля го да стори най-разумното, дори ако трябва да наруши някой от своите закони.

Тези които слагат минуси, са бъдещи убийци!

...настоящ простак...

През 2000г. прочетох няколко пъти немският Закон за движение, за да коментираме правилата с моя приятелка, която караше задължителни присъствени курсове за немска книжка които струваха DM2500.00. Немският вече съм го забравил заради липса на практика, но съм запомнил завинаги едно многократно повтарящо се правило за немският шофьор: Аз трябва да чакам! (Их мус вартен). Навсякъде където има възможност пешеходец да стъпи на платното или да се влезе с колата в основното двежение. Сигурността на пътя е основното правило при движение с МПС. Чуждата и твоята лича. Тоя дебил от статията разбрано е превъртял , защото е емоционално неуравновесен. Както има наглостта да влиза в пешеходна зона с МПС и да мачка наред, така има наглостта да оспорва съдебно решение. Аланкоолу, прокурорските доводи се доказват технически и чрез ексхертизи. При такъв тежък случай си длъжен да дадеш кръвна проба за алкохол и наркотици. Ако не си дал навреме и алкохолът е намалял или изчезтал, това не е проблем на прокуратурата а нарушение на Закона което утежнява вината. Незнанието на Закона не оневинява виновния!

Тоя май си търси боя. В правото има правило, че съдебно решение и присъда не се коментират а се изпълняват. Коментирането на съдебно решение е проява не само на правно невежество но и проява на неуважение на съда...

До живот в затвора ! Убиец

Ако ти е безумна присъдата, веднага да ти я утроят. 6 години си е доста малка присъда за убийство.... Ако се дават по 6 години, хайде да се съберем 40 хиляди души, всеки от нас да изтрепе един мафиот, по списък, а после ще излежим и ще живеем в една свободна държава!!

Едно обратно мнение на преобладаващите до тук.... Да ....ВИНОВЕН е .... Но ....КОЛКО ??? Колкото Ставийски убил двама и потрошил още толкова кьор-кютик пиян ли... Колкота прокурорското синче премазал двама млади пешеходци на бул."България" ли..... Колкота греничния полицай ли и безброй примери.... Темида нали има везна в ръката ....що не примерва по равно и справедлива степента на вината .... Нали има съдебна практика с решения на съда по сходни казуси По различни закони са учили и прилагат законите ....съдиите... Сравнено с подобни казуси ,при много по-отежняващи обстоятелства и факти .... Присъдата е ....БЕЗУМНА ....ако не сте съгласни ....КРЕЩЕТЕ тогава за останалите присъди ...че са безумни !

колкото е постановил съда на 3 инстанции. Ако ти си по умен от тези 3 съдебни състава заповядай с нови факти и обстоятелства по делото с искане за повторно разглеждане.

Толкова си нагъл.....това Е пешеходна зона!!!!! Как може да си толкова безочлив, безкрупулен ..... какъв пример даваш на децата си като баща ..... Нагъл си и продължаваш да си такъв, как не те е срам и с какви очи стоиш пред хората?!

Работата на държавните институции е да разгледат комплексно такива случаи и да гарантират безопасност на децата. Основната вина е на шофьора и за неговото поведение и 6 години са малко, но и други страни може би имат вина: първо - институциите, които не са ограничили достъпа до пешеходната зона/ не са я обозначили подобаващо; второ - възможно е и родителите да имат известна вина. Аз съм шофьор и родител и често виждам как родителите разхождат децата си по напълно безотговорен начин в близост до пътното платно. За съжаление липсва култура, а и каквато и да е мисъл при някои родители за това, как да внимават за безопасността на децата си. Един пример е как майка тика количката през улицата, без да използва предвидените участъци. Друг пример са родители, които разхождат децата си, държайки ги от външната страна, т.е. към пътя и движещите се коли...

Един смислен коментар, не хвърлящ сляпо вината върху един или друг! Всичко написано е вярно. Родителите имат огромна роля за опазване живота на децата на пътя и за тяхното правилно възпитание! Честа гледка е майка, дърпаща за ръка малкото си дете, да пресича на магия улицата на абсолютно неподходящи и опасни места.И какъв пример дава на детето.Утре, то само като пресича, от къде ще го направи?

Все пак направиха най-лесното-шофьорът виновен,всички останали-невинни.

Присъдата действително е безумна! Трябваше да му лепнат поне 35 години в затвор с яко закуравяли бандюги!

да ти лепнат на теб човека е невинен

Там, където ще го пратят сега, всички са такива..

TИPAMИCУ

Ех, Сапунджиев..С тези постове нищо не постигаш момче. Ние тука всичко може да си пшишем но съдиите ти отреждат присъдата. Те нямат влияние от нашите постове а от това колко си им платил. Тук всеки изказва своето гражданско мнение и се благодари, че не сме надигнали глава и тогава да получиш с лихви остатъка от полагащото ти се наказние. Стой кротко за да излезеш жив и здрав от панделата.

Поне десятка трябваше да му лепнат. Не съм убеден, че и тази присъда ще изтърпи. Всеки момент може да "духне". Макар, че за какво ли му трябва?След 3 години добро поведение в панделата ще го пуснат и пак ще е на свобода да гази и мачка децата. Превъзпитанието записано в НК е празна дума, бе абсолютно никакво значение в практиката.

това шимпанзе си мисли, че ако няма пешеходна путека има право да убива. доживотна му е маиката *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да, безумна е, жалко, че няма смъртна присъда. И доживотен затвор ще ти е малко.

В друг сайт има цитат на думите на този меко казано "бизнесмен" цитат:"Не съм й скъсал чорапогащника на майката, като сме се разминавали в автобуса, че да й се извиня", заяви пред БНТ шофьорът Георги Сапунджиев, който прегази малкия Паоло. ...Та сега в затвора могат да го понакъсат малко изодзад колегите му по килия.

Нямам думи!

TИPAMИCУ

И да имаш все тая. Сапунджиев демонстрира простотия и е вулгарен.Цинично вулгарен.

Да, безумна е!!! Заслужаваш доживотен затвор.

Когато разцъвтяваха налъмите и мутра си избирахме за премиер, когато чалга дънеше по кръчмите и всеки бръщолевеше за келепир, едно дете наречено Паоло засмяно и преливащо от доброта подкара колелото си със радост извираща от малките неща- сестричка, мама, сладолед , приятелчета, захарно петле и...... гаден, мощен , лъскав , грозен джип, обязден от неандертал с пари постави край на детските мечти! .............посвещава се на всички фенове на луксознитее ламарини, начело с Мин-председателя......

И аз съм фен на "луксозните ламарини", мерси за посвещението. Вероятно и ти би искал да седнеш в една такава "ламарина", но не ти стигат джобните. Зоната НЕ Е БИЛА ПЕШЕХОДНА! Родителите на Паоло са мърлячи!

Те вас големите почитатели на ламарини затова ви остъргват от стълбовете всеки ден , щото сте много яки ! Нали спасителните екипи ви намират по-лесно джобните от колкото да намерят емблемата на ламарината ти бе - юнак !!! Няма никакво значение дали е или не е пешеходна зона - Има убито дете ! Ами ако е твоето дете - Ще питаш ли каква е била зоната ???

Родителите на детето са малко по-виновни от шофьора, защо тях не ги съдят ?

За какво са виновни? За това, че в ПЕШЕХОДНАТА ЗОНА детето кара колело????. Там, където НЕ ТРЯБВА да има автомобили!!!

...дори и там в "пешеходната зона",родителя трябва да държи под контрол детето си ,ако е твърде малко ! До колкото знам в "пешеходните зони" е забранено на възрастни да карат колело. Как така ще го остави без контрол,,ами представете си този малкия колоездач ,залисан в емоцията и неопитноста си бе нацелил някоя бебешка количка с няколко месечно бебе в нея и я бе преобърнал.....нима татко му -блейката нямаше да носи отговорност !

Там е пешеходна зона. Няма какво да прави автомобил на това място. Набий си го в тъпата кратуна. В този случай тези родители не са виновни. Вина имат онези които оставиха онова дете късно вечерта да кара колело по улица по която се движат автомобили без личен надзор над детето.

Детето им е карало колело в насрещното платно и не е било блъснато от автомобил караща в неговото пларно а от насреща идващ автомобил с првишена с над 50 км скорост. От идит рецидивст

да така е безумие е че този кретем ще спи в общежитие 6 години а през деня ще си вее патката а за горкото детенце връщане няма.....скапана "държава"

Swebus

Разбира се, че присъдата е безумна! Не може мутра-убиец на дете да бъде осъден на по-малко от доживотен затвор без право на замяна

НА МЯСТОТО НА БАЩАТА БИХ ГО ИЗЧАКАЛ ДА ГО ИЗЛЕЖИ В ЗАТВОРА И ПОСЛЕ МУ КЛЪЦВАМ ГЛАВАТА

Аз пък бих пребил бащата, за това че е изложил детето си на риск, щото го мързи да го контролира, а да пие бира - не !

Вероятно говориш за друг случай, защото този определено не е такъв.

После като те прибере в затвора безпристрастният и справедлив български съд, кой ще ти гледа жената и другото детенце?

Селтак с джиБ.

Не мисля , че има значение къде е с убил детето.Самият факт , че го е убил докато е управлявал е достатъчен.Има едно нещо което забравят всички шофьори - длъжни са да пазят пешеходците защо те са беззащитни в сравнение с този който е с МПС.А това този .... явно не го е проумял.

До голяма степен си прав, но както се казва - "На сила хубост не става" . Не е нормално и в тази и в много други ситуации да се търси отговорност само от шофьора. Има и други виновни за тези случки. В закона яссно и точно е написано къде може да управлява велосипед малолетно дете, кави са изискванията за контрол от страна на родителите и т.н.т. Не е нормално, дори е забранено дете да управлява велосипед по платното за движение. За това че детето е било на платното са виновни родителите, не шофьора. А това че шофьора е длъжен да пази пешеходеца - да, но и пешеходеца трябва да спазва много правила за да може шофьора да го опази. Те също са написани в закона. Когато ВСИЧКИ започнат да носят наказателна отговорност - пешеходци, родители, шофьори, отговорните за организацията на движението и благоустройствените планове на населените места, чак тогава ще намалеят подобни нещастни случаи.

в голяма степен, по принцип, си прав, но поста ти няма отношение към случая. Детето е карало в ПЕШЕХОДНА ЗОНА, където ДВИЖЕНИЕ НА АВТОМОБИЛИ е забранено. Аайдеее оди да защитаваш други убийци и мутри, че са доста!

В зоната на произшествието движението на автомобили е забранено. Тя е определена за пешеходци, вкл. деца с велосипеди. Този факт е приет и в делото. Ако си бил прав адвокатите на защитата щяха да докажат тази теза.

На какво платно е било детето, бе? Да не си препил нещо? Там е пешеходна зона! И точно отстрани има училище на всичко отгоре!

Този лично бих го убил ! Но пък в затвора също ще има "приятни" изненади. Жалко, че само 3-4 години ще изкара при новите си приятелчета.

Познаваш ли го лично след като искаш да го убиеш лично? Някога убивал ли си нещо лично? "Нищо лично" - просто питам.

За какво му е да го познава лично, за да иска да му свети маслото? Мръсникът се разпознава отдалече. Той и съдията не го познава лично, ама ей на - лепнал му присъда.

мутра с анцуг. Повече няма какво да се каже.

Така е. Безумна ееее????? но безумно малка.

Щом смята присъдата си за безумна, нека да доведе децата си от чужбина, да даде джипа си на бащата на убитото дете, да мине през тях, да го питам после безумна ли е?Скри децата си в чужбина, но от Господ не може да ги скрие.Господ бави, но не забравя и удря в най-милото.И те винаги ще бъдат деца на убиец на деца.

Не закачайте децата. Те не са виновни за нищо. Баща им може да е нагъл изрод, но той и само той е виновен и трябва да бъде наказан. Жалко, че присъдата е малка, но в държава в която за предумишлено и жестоко убийство дават по-малко от 15г. затвор и пускат убиеца след 7г. и 6-те години ефективно за този са си успех. Дано само не го пуснат след 3г. и да размаже някой друг на пътя

Не ги закачам аз, има Господ, вижда всичко.Иначе само му давам пример да си представи какво ще почувства, ако се случи това с неговите.Ще се оплаква сега,че живота му се бил преобърнал, неговия и на семейството му, наглец!Неговия се е преобърнал, но всички са живи нали, за разлика от унищожения живот, дете и бъдеще на другото семейство.

Прав е, наистина е безумно нищожна!!!! Ако няма впредвид това сигурно иска да се изкара луд.

Стига сте злобеели, 6 години ефективно въобще не е малко. Човекът може да какъвто и да е, но това е един нещастен случай. Даже не е съвсем ясно това пешеходна зона ли е или не. Целта на една наказателна присъдата не е нито отмъщение, нито обезщетяване на близките.

Колко според вас трябва да получи шофьор-убиец, за да не излезе, че съдът му отмъщава, а дава справедлива присъда?

Друга песничка ще пееш, ако такъв изрод сгази твоето дете ! НАЛИ?

Не пожелавам на никого, нито изрод, нито какъвто и да е да му сгази близък човек. Ако недай си боже се случи, не мисля че и най-тежката присъда ще го направи щастлив. Важното е какво да се направи да не се случва. Защото този едва ли е първият който влиза в пешеходната зона, и едва ли му е за първи път.

Кое точно не било ясно не разбрах? Дали било пешеходна зона или не? Разбира се, че е ясно, тази улица и в частност този участък там никога (поне през последните 35г) не е бил отворен за МПС. Това дори не е пешеходна пътека а е пешеходна зона! Там МПС НЕ трябва да влиза, освен ако не е със специално разрешение от общината, при ситуации изискващи специален достъп. Не разбирам изобщо как може някой изобщо да го защитава този изрод.. Заслужава си точно онова, което всички му пожелават да му се случи в затвора.. Даже ще му е малко.. И не само заради това, което е направил а заради изключително наглото му поведение след това.. Това илюстрира цялото ни състояние на държавата, където дришльовци, като тоя нещастник, успяват да си купят всичко. Дано там където го пращат да "случи на хора"... Искрено му го пожелавам....

Съжалявам, не съм от Стара Загора и не познавам мястото. Просто виждам противоречиви коментари: имало знак - нямало знак, има саксии - няма саксии, забранено спирането, ... Ако наистина е пешеходна зона от 35 години, това значи 35 години кола не е влизала там. Щото ако не е точно така, има и други виновни. Разбира се без по никакъв начин да оневинявам шофьора, чиято вина така или иначе е най-голяма, за което си полочава и наказанието.

От 30 ГОДИНИ тази улица е пешеходна зона. Колко още години са нужни за да разбереш, че това Е пешеходна зона!?

Този е луд за вързване. Това Т образно кръстовище цяла Стара Загора знае че е на пешеходна зона. Ако си от друг град може и да се заблудиш. Но там винаги има поне 200 души пешеходци майки с колички , а вечер са и повече. Да дрифтиш там с джипа си в 7 вечерта лятото,си е пълна арогантност и брутално незачитане на обществените норми. да летиш със Субаруто си след като си осъден с над 80 км/час в 12 на обяд в индустриалната зона на Стара Загора след като си осъден,означава че не ти пука изобщо от никого и от нищо. Така че 6 години са минималното наказание. А ако правосъдието ни се мотка нищо чудно към Южна Африка за изчезне още един клиент на Темида

Пешеходната зона се определя не от това, че "ЦЯЛА СТАРА ЗАГОРА ЗНАЕ", а със съответна маркировка и/или знаци! Всичко друго е чесане на езици на аматьори в материята. Нека запознати с обстановката да споделят, каква маркировка или знаци , които забраняват присъствието на автомобил, има на конкретното място.(към момента на събитието)

Съдът въз основа н апредоставените доказателства е преценил, че зоната е за пешеходци, а не за движение на автомобили. Това е достатъчно за спора.

Много се преиграва с тоя инцидент! Катастрофи стават ежедневно, включително и с жертви малки деца. Повечето от коментарите са емоционални, а не свързани с реалното състояние на нещата.Да загубиш дете е огромна мъка.Но не е по-малка е мъката, ако загиналият е мъж на 25-26 години, оставил две малки деца сираци! Относно конкретният случай, присъдата е максимална, според закона. Има много случаи със жертви на пътя, дори и след употреба на алкохол, и присъдите са условни! И накрая, за да налея още масло в огъня, 3-4 годишно дете, дори и на колело, много лесно може да попадне в "невидима" зона, около голям автомобил. А и джипът няма как да се е движил бързо.И тук нещата опират до нещо много важно, което всички премълчават, в солидарност с родителите, а това е - РОДИТЕЛСКИЯТ КОНТРОЛ! Десетки пъти съм бил свидетел, как майки , че и семейства, залисани в приятелски разговор , изгубват за минути от поглед децата си, а те вече се надвесили над шадравана да "пипнат водичката".

Ти също пропускаш нещо много важно. Това се е случило в ПЕШЕХОДНА ЗОНА, която на всичко отгоре е много оживена. Джипът не е трябвало изобщо да стъпва там, а той и маневри правел! За Стара Загора това е като Витошка за София. Представи си, че някой с джип прегази дете на Витошка. Пак ли така ще го оправдаваш!?

НЕ Е БИЛО В ПЕШЕХОДНА ЗОНА! Забравете тази отправна точка и коментирайте по същество!

Прав си!!!!

Прав си!!!!

Да отчиташ че това се случва на пешеходна ЗОНА , не пътека - зона

Да, няма как да се мери мъката на един или друг. Отнет е човешки живот. В случая,"безумието" е в наказанията,които се прилагат и в тяхното ефективно изпълнение. Факт е,че джипът е бил в пешеходна зона и, да,има ситуации,в които родителите губят от поглед детето си,но и дете,което играе на място без коли,не е нормално,да бъде блъснато от кола,която се движи там,независимо с каква скорост и независимо от "мъртвите" зони

Преиграва се, но знаеш ли с какво? Преиграва се с "правата" и "смисъла на живота" на виновника. 10 години затвор без предсрочно освобождаване и толкова. Какво има да му се умува? Ежедневно стават катастрофи с жертви - вярно. Точно затова животът на един "бизнесмен" като тоя не струва нищо. Да се скрива за 10 години в пандиза и ако оживее да започне на чисто. Той се опитва да каже "станалото, станало - дайте поне аз да живея спокойно". Ние казваме: "Нито икономиката, нито обществото ще се разстрои от отсъствието ти - влизай в затвора. Животът ти не е от кой знае какво значение за никого".

Не може да се кара в пешеходна зона. Не оспорвам Вашето твърдение, че наистина детето не се вижда, от висока кола. Както и факта, че много родители не наглеждат децата си, но при факта, че е кола навлиза в пешеходна зона, това просто няма значение. Престъплението е УМИШЛЕНО. И трябва да се промени закона точно в този смисъл.

Преиграва ли се? Напротив, трябва да се дава голяма гласност за такива случаи, за пияни шофьори, за жертви, за смешни присъди.

Само едно ще ти кажа - Да ти се връща! Тогава ще те питам, няма ли да искаш смъртна присъда, няма ли да искаш да го убиеш лично?Хората не ги интересуват законите, никакви закони не могат да върнат любимият човек,който си загубил и за който страдаш цял живот.Един убит на пътя променя коренно най-малко няколко живота и то завинаги.Ти искаш ли да умреш по този начин?Мисли !

е може ли 43 годишен мъж да е толкова малоумен, да кара със 100 километра в час в пешеходна зона и да се чуди защо са го осъдили

е да се каже, че е нагъл.

someone

не е хубаво да се съди по външния вид, но в съд не се ходи по анцуг, както него, ходи се с костюм или поне по-прилични дрехи да покаже уважение към съда. облякъл се е като за кварталната кръчма.

И в Петрич беше блъснато дете наскоро.Само че нали е извършено от синчето на местния дерибей-Изгоренков,и за това мълчите.Ето и кратка справка на деянията на "видните" представители на ГЕРБ-Петрич-Изгоренкови:1.В качеството си на член на ГЕРБ,бащата получава службичката на ДФ"Земеделие"-Петрич.Скоро след това е уличен в попълване на невярно съдържание на документи/Последици няма/;Завлича на няколко пъти партньори във фирмата-съдружник;3.Въпреки че няма право ,в качеството си на държавен служител,притежава фирма/Последици няма/;4.Синчето.......Ох.....Край няма неговите криминални прояви.Цяла Благоевградска област е пропищяла от него.Редовни нарушения на пътя.Осъждан,че шофира без книжка/на няколко пъти8,побои,контрабанда на цигари..............А сега и това блъснато дете от него.........Ало,полицията,къде сте???????

Ако мисли,че присъдата му е безумна, да го прегази бащата не детето с джип и той няма да я лежи...Поне това дето остане от него! Все още не разбирам това за намаляне на 1/3 на наказанията ако се признаев за жиножен!

"Присъдата" е трябвало да я изпълни бащата на детето на място. Но това е дълга и тъжна история, има няма 500 години...... който се е сетил ,... сетил се , за какво говоря.

Присъдата му е безумно МАЛКА за това, което е направил. Той не само е нарушил правилата, а е УБИЛ! Тази присъда е подигравка. Дано Господ го накаже!

Да,"безумие" е, един детски живот и,за цял живот почернено семейство, да струват 6 години,от които,я излежи 3 ефективни,я не

Като му гледам антропологията, ниското чело ..... тоя е направо "Айнщайн". Хубаво, че е плешив та може да заблуди някой на пръв поглед.

Т-образно кръстовище - друг път! "Инцидентът" е в пешеходна зона. Там място разни тарикати с техните автомобили нямат, затова за мен не е "инцидент" а непредумишлено убийство.

в мислите на хиляди старозагорци може и да е пешеходна зона, даже извънземна зона, но на документи това е улица. Точно това е доказал адвоката - че ПТП-то става на обикновенна улица с Т-образно кръстовище, а не на някаква пешеходна зона защото такава по документи НЕ съществува на това място. Дори преди инцидента нямаше саксии които да пречат на навлизане, имаше такива преди 10 години но 'бизнеса' ги премахна понеже пречат на Инкасото на Булбанк, на тези които зареждат кафенетата по главната, на тези които сменят реклами, носят мартеници и т.н. денонощно по т.нар. от теб 'пешеходна зона' . Дори знаци няма, указващи че е пешеходна зона, нито такива забраняващи навлизането. Има знаци всякакви - забранено паркирането, че ще те вдигне паяк и т.н. , ама не е забраняващи навлизането. На това се е позовал адвоката - и е прав !

Не, но, на ..... детето го няма! Запази си умозаключенията, "специалисте"!

На тази територия, наречена "България", законите са, за да служат на онзи, който може да си позволи да ги "насочи" в своя полза. Човешкият живот и обикновеният гражданин са само статисти някъде в техните дебри. Мисля, че няма да се оправим докато не вземем правосъдието в собствените си ръце, колкото и незаконно да е това.

Май пак се връщаме на любимата ми теза - прекалено много родители се грижат прекалено малко за собствените си деца! Тия от Панагюрище и псевдородителите на сестри Белнейски са азбучни примери за безотговорни родители. След като по никакъв начин зоната не е маркирана като пешеходна и няма физически ограничения за влизане в нея, то родителите са виновни за случката наравно с шофьора!

Малоумно, безврато същество, десет пъти по толкова са ти малко!

тоя шегува ли се? т-образно кръстовище - нали беше влезъл в забранена за коли улица... заслужава доста по стабилна присъда. И още един въпрос- защо всички селтаци се облицат с анцузи адидас????

Или с анцузи с надписи "Samsung"...!!! :::)))

Да, безумно малка е, наглец!

Това не е правосъдие. Онзи руснак уби хора употребил алкохол и го осъдиха на 2 години условно. Не защитавам никой. Законите трябва да се прилагат за всички по еднакъв начин.

разбира се че е безумна!даже трябва семейството на детето да му изплати обезщетение ,че живота му се промени по такъв начин! крайно време е всеки в тази държава да бъде отговорен за постъпките си!

Вярно е, че присъдата е безумна - куршум в главата щеше да е правилната присъда. А когато аз изкарвах книжка, в закона пишеше, че всяко продължения на тротоар или банкет, което пресича пътното платно Е ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА. Не знам дали са го променили, но това по повод, че било т-образно кръстовище и нямало пешеходна пътека.

54. (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Пешеходна пътека" е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение.