След като миналата седмица Върховният касационен съд потвърди окончателната му присъда от 6 години лишаване от свобода, той проговори пред БНТ от къщата си:

За мен присъдата е безумна. Няма как да отричам, че този пътен инцидент се случи с мен. Аз управлявах автомобила, това са фактите. Съдът обаче категорично ме оправда, че инцидентът е станал на пешеходна пътека, а на Т-образно кръстовище”.  

Сапунджиев заяви, че никога не е шофирал при употреба на алкохол, което твърдял прокурор по разследването. Според осъдения по медиите се лансират лъжи и спекулации, а никой досега не се свързвал лично с него.

Сапунджиев каза още, че съжалява за стореното - за това, което е причинил на почерненото семейство Иванови, както и на своето собствено семейство.

Животът ни се преобърна, безкрайно съжалявам.  Тук съм и очаквам присъдата ми да влезе в сила”, заяви той.

Веднага след произнасянето на присъдата, майката на Паоло - Красимира Иванова, изрази притеснения, че е възможно Георги Сапунджиев да се укрие от правосъдието, както направиха други осъдени. По думите й той многократно се е опитвал да протака делото и досега не се е извинил за стореното. Майката го призова да отиде на гроба на сина й, който остави близначка, и там да търси прошка.