Осъден е болен от множествена склероза, гледал марихуана

Болният от множествена склероза Марин Калчев, гледал 2 растения канабис, за да облекчи симптомите си, бе осъден на 2-ра инстанция. Той подава жалба в Страсбург.

Обратно в новината

Коментари - Осъден е болен от множествена склероза, гледал марихуана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да даде Господ на съдиите му да изпаднат в неговото положение!!! До един да имат участта на това момче!

А кога ще се вземе решението за закриване на държавата? Всяка тъпотия трябва да си има край, нали?

Интересно как са го хванали? Някой сигнал ли е подал? Откъде са разбрали, че е имал 2 нещастни растния в дома си?

Аман от прекалени светци. Никой наркобос или нарко дилър не е натикал на никого дрогата насила, никъде не се правят реклами на наркотици. Всеки в наше време знае (или си мисли, че знае) какво са наркотиците и до какво водят. Но въпреки това много хора продължават или започват да ги употребяват. Същото като с превишената скорост - имат знак за ограничение на скоростта но натискат като луди. Навсякъде, по всички медии, се тръби, че употребата на наркотици е опасно нещо, но народа тича да се трови. За какво служат забраните? За нищо, освен за завишаване на цената и увеличаване на печалбите от тях. За човешкия род всичко забранено е като червено за бик. Най-доброто, което може да се направи, е да се разрешат, да се обложат с данъци (та поне някаква полза да има обществото) и свободен път за който иска да се трови. Всякакви престъпления се извършват и без употреба на наркотици, затова завишени наказания за престъпления извършени след употреба. Трябва да се наказва за деяния, не за възможността да бъдат извършвани.

И кой тъпанар го издал за саксиите? Ей това по гадно племе от бг-то няма и няма да има.

Негов роднина ... алкохолик с промит мозък не възприемащ обективна информация ...

Естествено че трябва да има присъда.Иначе всички наркотрафиканти ще започнат да си вадят медицински свидетелства от подкупни лекари, че и те трябва да получават наркотици. И тъй като е болен, по- добре ще е присъдата да е условна, без глоба. Или и глобата да е както присъдата- условна глоба, която ще се натрупва и увеличи, ако извърши нещо подобно в изпитателния срок.

БРЦК

Ти колко наркотрафиканта с МС познаваш? Преди да напишеш някоя глупост помисли. Конопа помага на болните и да им се отказва лечение и да ги съдят е просто недопустимо.

Както вече бях писал по този въпрос - намирам за изключително тъпо да се забранява отглеждането и използването на растение, което си съществува в природата.

Браво!!! Някой ощетил държавата с милиони от невнесено ДДС, го оправдават! Други унищожили производствени активи на България за 120 милиарда долара, ни дават тон в живота! Масово се вихри корупция и лобизъм, ровят в личното ни пространство, съдии строят хотели с незнайно как придобити пари, но това не се забелязва! За това Вие младите палете моторетките и изчезвайте от тази гадна държава!

Някой има ли информация как се е стигнало до там да му намерят растенията, че и в съда, че чак и в Страсбург? Що не си поливаше човека саксиите в хола тихо и мирно? Или е бил тупана пред някое училище:" Аз отглеждам законно, щото съм болен, някое дете иска ли да си купи от мене?"

Оооо,колко си прост

Американски форум: питаш и ти отговарят. Руски форум: питаш и те питат. Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП Благодаря за изчерпателния отговор на 15-тимата "култултрегери" с минусите Ето и историята, която си я намерих сам и ми помогна да избера страна: "В студиото гост беше Марин Калчев - IT специалист, болен от множествена склероза. След години наред мъчителни и безуспешни опити с различни медикаменти, той научава, че марихуаната има облекчаващ ефект и решава да опита. В момента Марин е подследствен, защото е започнал да гледа растенията в дома си. Негов познат пуснал сигнал в полицията, защото не бил наясно със спецификата на заболяването му и го смятал за "наркоман". В предването отношение по темата взе и психиатърът д-р Владимир Сотиров: "Като не можем да помогнем за лечението на някое заболяване, поне да не пречим", заяви той, а хирургът д-р Даниел Божидаров, също гост в студиото, добави: "Пациентите чакат резултати. Един лекар трябва да лекува и да облекчава болката. Няма смисъл тепърва да изследваме действието на марихуаната и да откриваме топлата вода - В САЩ вече са го сторили."

Нека не плюете по това решение на съда, защото ако то остане, ще стане прецедент, който ще го използват после не болните, а наркоразпространителите. Все пак избора да ползва марихуана е негов и е предполагал последствията, а и както друг преди мен е написал, съда му е наложил не най-строгото наказание затвор, а глоба. Това ли искат защитниците на осъдения - да се разпростира наркоманията или да се търси медицинско решение на подобен проблем?

Alpina

Taзи битка за разрешаването на марихуаната за лечебни цели се води от десетки години - от учени и лекари в САЩ. Скоро гледах документален филм за това. За съжаление на бюрократите не им пука за никого и нищо. Нищо смислено не могат да родят тъпите им глави освен показни акции за сплашване и назидание.

Големи герои, заловили и осъдили българският Пабло Ескобар! Страшен нарко бос - две растения в саксия! Двулични, двукраки животни...

Принципно си прав. Но и той, както и ти, сте нарушили закона. А ако подходят хлабаво към него, това ще има последици и ще доведе до нови вреди. Нови наркомани, от които част ще умрат от това. Примера с алкохола и тютюна е много показателен. Убиства по пътищата от пяни шофьори. Побоища. Домашно насилие, достигащо пак до убийства. Запалени гори. Рак на белите дробове и цероза. Тровене на околните хора и на нервите им. Пропадане финансово. Преминаване към други наркотици. Кражби с цел набиране на средства и така на татък. Една не малка част от престъпността е следствие употребата на наркотици.

Ти още ли ръсиш акъл бе боклук! Дай да го вкараме този с множествената склероза в затвора, че да служи за урок на Брендо, Японеца, и целия роден ъндърграунд. Нещастник.

Пропусна себе си! Непрекъснато обиждаш. По Конвенцията за защита на човек приета от България, се дефинират насилията, между които е обидата. Или както казваше Ц.Ц. - престъп... ;) Разликата от моето твърдение е, че аз мога да го докажа, а и от начина на изказване, не налага да го правя. ;)

Марихуаната е с доказани облекчаващи свойства за определени заболявания и е осъдително да не позволяваш на човек да облекчи страданията си, ако при това не му предлагаш други начини. Но в България сте по светци и от папата, с водещ девиз "Не искам на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле".

То и бялата мухоморка била вкусна, но не се препоръчва. Сигурно има много облекчаващи свойства. ;)

На теб препоръчвам червената,така света ще се освободи от още един тъпак.

невинните в българия ги осъждат а виновните са недосегаеми егати и държавата скапана

Типично за нашето правораздаване,държавна и общинска администрация и т.н -да стоварят цялата строгост на закона върху малкия и слабия..,не че го оправдавам,ама при заляти улици и заведения,че и училища с дрога и пласьори ми става доста отвратително и гнусно ,че живея в Бг..

Колко много шмъркалник се е завъдил тук! И вади ли вади доводи от страданието на човека, за това, че да им се разреши да се друсат по улицата

Просто съдиите са си представили как децата им се прибират напушени с помътнели погледи и са осъзнали последствията..

Според теб, дали съдиите са си представили децата си с множествена склероза, търсейки отчаяно лек дори в противозаконни растения /между другото, осъзнаваш ли въобще абсурда на фразата "противозаконни растения".../

аз самият съм болен от МС от 25 години и все още работя макар да се движа с патерици!Лекар съм и съм опитвал лечебна мариххуана но за съжаление нямаше нииииикакъв ефект!Отгчаяният човек е готов на всичко но болестите не прощават на никого!Не упреквайте човека ,а се молете да не сте на неговото положение!Тогава си готов и лай,,,,а да ядеш ако трябва!Замислете се преди да черните хората!

Докторе, наистина да се молим хората в неговото състояние да намаляват. Приеми разбирането ми и към теб, и поздравленията, че не се даваш. Въпреки всичко. Но искам да попитам: Резултатът от това масло, може ли да бъде постигнат и по друг начин? С други билки, лекарства, манипулации и т.н.?

Просто съдиите прилагат цялата строгост на закона заради 2 растения. Не се страхуват от този човек, той не е "знаков престъпник", който трябва да бъде оправдан.

И какво? За ДВЕ РАСТЕНИЯ И ТО ПРИЗНАТИ ЗА ЛЕЧЕБНИ, се изхарчиха маса пари. Пари събрани от мен, от Вас! ПЪЛНА И НЕЗАБАВНА ЛЕГАЛИЗАЦИЯ НА КАНАБИСА! ТОВА Е БИЛКА!

Като е билка си прави чай от него. Което се пуши е наркотик! Нищо друго не се пуши. А този е просто наркоман, за който е най-добре да го затворят в клиника или в краен случай в затвора. Без наркотиците, със сигурност би бил по-добре.

Ти не си някой-ти си НИКОЙ!

БРЦК

Ти не прочете ли че той не го е пушил? Правил си е екстракт от него - подобно на чай.

Браво на съда. Трябва да напишат нов доклад от ЕС за съдебната ни система. Осъдиха най-големия престъпник. Как спите спокойно господа юристи.

Аз също съм болен от МС! И който намери лек за тази болест, ще получи не само нашата благодарност, но и Нобелова награда! И подкрепям коментиращите, че се вдига много шум за две растения, а се прикриват престъпления за милиони и милиарди!

Да живее Боб Марли!

Пожелавом на всички съдии и останалите идиоти от правораздавателната система да се разболеят от множествена склероза за да разберат какво е!!! Но, може би, те изпълняват волята на рептилиите - да бъдат мачкани невинните, а мафията да бъде подпомагана, защото си въобразяват, че са от избраните. Не са и гневът рано или късно ще се изсипе върху тях и не могат с тъпите си мозъци да разберат, че всичко ще се върне на децата им.

Шило

Леко с проклятията, че да не се върнат върху теб. Не е хубаво да се кълне.

Предлагам около Петрич да се обособи определена територия по известни параметри, която в най- скоро време да обяви автономия и да се самопровъзгласи за независима град- държава, в която да се легализира марихуаната, не само за медицински цели, но за лица над 18 години !!! Многократно ще се увеличи туристо потока и паричните приходи !

Още малко такива трогателни новини и ще легализират дрогата, ама недай си боже, да си си запалил цигара.

Много интересно какво ще използват като довод в страсбург...човешкото право да се отглежда марихуана ли?! :Д

НЕ, НЯКОЙ НЕУКИ ДА ЗАДАВАТ ГЛАМАВИ ВЪПРОСИ...

:) душица

Съдейки по минусите, тук е пълно с наркомани.

Съдейки по написаното - доста тъпо парче си! Хайде със здраве :)

БРЦК

Крайно време е някой от терминално болните да си отиде със трясък. Примерно в този случай със 5-6 'магистрати' или стотина депутати. След това никой няма да се ебава публично с тези хора и да се гаври с достойнството им. Прокуратурата и съда се доказаха за пореден път като престъпници и боклуци.

точно пък ,на някой терминално болен канабиса така ще му помогне че...

Еми забранете освен канабиса и ментата, мащерката, лайката, кантариона, шипката, мурсалския чай, белия бъз и всички останали билки! Иначе кой ще дава пари на фарма мафията за "лекуващи" химикали във формата на хапчета? Да, ама не сте познали, защото и тази БИЛКА е наредена до другите ми билки в шкафа ! :) Дерзайте !

Е няма такава държава, като демократ смятам, че законите трябва да се спазват от всички, но когато навсякъде е беззаконие, да осъдиш болен, че иска да се лекува защото здравната ни система е БОЛНА, ужас. Нима лекарствата ни със зелена рецепта са по-безопасни, всеки на негово място би опитал, ако се чувствува по-добре, още повече когато в света все повече държава легализират Марихуаната за лечебни цели. Но ние както винаги сме след събитията ...а битият си е бит ....

Естествено, че ще осъдят човек за 2 растения, а дилърите ги пазят и полицаи, и прокурори, и съдии.

Отказът да се отглежда марихуана през 17-и 18-и век в Америка е бил законово наказуем. Можело е да свършите в Луизианскя затвор при отказ да отглеждате коноп!. Между 1631-ва година и началото на 19-ти век е можело напълно законно да платите данъците си в марихуана!. Истинската причина за изваждането на канабиса извън закона няма нищо общо с ефекта, който има растението върху човешкия разум и тяло. Марихуаната е огромна заплаха за нефтените компании, алкохолната и тютюневата индустрии и за голям брой химически концерни. Редица големи индустрии с огромни капитали и влияние полагат неистови усилия да запазят тайната за марихуаната от хората чрез средствата на дезинформацията.

Истината е, че марихуаната може да се използва в множество комерсиални продукти от най-различен характер. Едно такова приложение на марихуаната в този момент би било равно по ефект на пускането на атомна бомба. Предприемачите и търговците не са образовани по въпросите за потенциала на индийския коноп като суровина за индустрията. Най-богатите търговски и промишлени предприятия участват в огромна кампания за дезинформация по въпросите за марихуаната. Тя е изключително приспособимо растение, което, ако се използва правилно, би разорило именно тези компании. Нека направим кратка разходка в историята, която съдържа достатъчно доказателства за полезността на марихуаната и за нейната широка употреба в миналото. Откъде идва думата "марихуана". В средата на 30-те години думата бива създадена, за да разруши добрия имидж и феноменалната история на конопа... както сами ще се убедите в следващите редове.

Много труд си хвърлил за предварителна подготовка по темата. От кое НПО се включваш?

Фактите, цитирани тук, с препратки, са лесно проверими в Енциклопедия Британика, която бива издавана на конопена хартия близо 150 години: Всички учебници да били направени от конопена или ленена хартия до 1880 година. (Hemp Paper Reconsidered от Jack Frazier, 1974г.) В САЩ е било законно да се изплащат данъци в марихуана от 1631г. до първите години на 19 век. (вестник LA Times от 12 Август 1981г.) Отказът да се отглежда коноп в САЩ през 17-ти и 18-ти век е било наказуемо от закона! Във Вирджиния е можело да попаднете в затвора при отказ да отглеждате марихуана между 1763 и 1769 година. (Hemp in Colonial Virginia от G. M. Herdon). Джордж Вашингтон, Томас Джеферсън и други от основателите на американската държавност са отглеждали коноп. Джеферсън е пренасял конопено семе от Китай до Франция и оттам до САЩ. (Дневниците на Дж. Вашингтон и Т. Джефесън). * Бенджамин Франклин притежавал едни от първите фабрики за хартия в САЩ. Те са използвали коноп за суровина. През войната от 1812 година Наполеон е искал да отреже Руския износ на марихуана към Англия (Emperor Wears No Clothes от Jack Herer)

В продължение на стотици години 90% от всички корабни въжета и платна са били изработвани от коноп. Думата "canvas" (произношение - канвас, на английски означава платно) произлиза от датската дума за канабис. 80% от всички платове, тъкани, дрехи, драперии, спални покривки и др. са били произвеждани от коноп преди навлизането през 1820 на памучните тъкани. Първите библии, карти, диаграми, знамето на Бетси Рос, първите чернови на Декларацията за Независимостта и Конституцията са били написани на коноп. (архив на правителството на САЩ) Първото растение, отглеждано в много от щатите е била именно марихуаната. 1850-та е била пикова година за щата Кентъки, който е регистрирал продукция от 40 000 тона. Конопът е бил най-доходоносното растение, отглеждано в САЩ до началото на 20-и век. (Щатски архиви) Най-старите известни надписи, споменаващи марихуаната, са от Китай. Датирани са на 3000 г. пр. хр., въпреки че конопена индустрия вероятно дължи своите корени на древен Египет. Платната на Рембранд, Гейнсбороу, Ван Гог, както и почти всички ранни картини са били рисувани основно на конопено платно.

През 1916 година правителството на САЩ предвижда, че през 1940-та цялата хартия ще се произвежда от коноп и нито едно дърво няма да бъде отсечено за производството на този продукт. Правителствени проучвания показват, че един акър от коноп са равни на 4,1 акра дървета. Разработвани са планове за добив на коноп за хартиената индустрия (Министерство на Земеделието на САЩ) Качествените бои и лакове са били произвеждани от конопено олио до 1937-ма година. 58 000 тона конопено зърно са използвани в САЩ за производството на бои през 1935-та година. (Sherman Williams Paint Co. testimony before Congress against 1937 Marijuana Tax Act). Първият автомобил масово производство в света - "Форд Модел Т" на Хенри Форд е бил направен така че да може да се задвижва от конопен бензин, а за направата на автомобила също е бил използван коноп! Форд е бил фотографиран стоящ сред своите конопени ниви. Колата, "направена от почвата" имала конопени панели, чиято издържливост на сблъсък била 10 пъти по-голяма от тази на желязото. (Popular Mechanics 1941). Конопът е бил наричан "Растение за милиарди долари". "За първи път техническо растение има бизнес потенциала да надмине милиард долара" (Popular Mechanics, Февруари, 1938). * Списание "Mechanical Engeneering" Машинно Инженерство публикува през февруари 1938-ма статия, озаглавена "Най-печелившото и желано растение, което може да отглеждате". Списанието заявява, че ако конопът бъде култивиран със съвременните технологии на 20-ти век, то ще бъде най-широко разпространеното земеделско растение в САЩ и останалия свят.

Следващата информация идва директно от Министерството на земеделието на САЩ. Тя е от 14-минутен филм, пуснат през 1942 година, чиято цел е да окуражи "патриотичните американски фермери" да отгледат 350 000 акра коноп всяка година за нуждите на американската армия. "...Когато гръцките храмове били нови, конопът вече бил стар помощник в услуга на човечеството. В продължение на хиляди години, дори тогава, това растение е било отглеждано за направата на дрехи и такелаж в Китай и в целия Изток. В продължение на столетия до 1860 година всички кораби, плаващи в западните морета са били оборудвани с конопени въжета и платна.... .. Сега, когато филипнските и източно-индийските източници на коноп са в ръцете на Японците... Американският коноп трябва да посрещне нуждите на нашата армия и флот, както и на нашата индустрия.... ... флотът бързо изчерпва резервите си. Когато те свършат, американският коноп ще бъде нужен отново. коноп за закотвяне на корабите, коноп за въжета за теглене, коноп за принадлежности и такелаж, коноп за неизброимете му употреби във флота, както на кораба, така и на брега. Също както през дните, когато старите неустрашими мореплаватели са плавали победоносно със конопени въжета и платна. Коноп за победа!"

Сертифицираното доказателство от библиотеката на Конгреса на САЩ, намерено при проучване на Джак Херер (Jack Herer), оборва твърденията на други правителствени агенции, че филмът от 1942-ра "Коноп за победа" ("Hemp for Victory") не съществува. Култивацията и производството на коноп не вреди на околната среда. Бюлетин #404 на USDA заключава, че конопът произвежда 4 пъти повече хартиена маса, при 4 до 7 пъти по-малко замърсяване (Popular Mechanics, Февруари 1938г.). "Има кратък период на растеж. Може да бъде отглеждан във всяка страна. Дългата коренова система прониква в почвата и я оставя в перфектно състояние за посевите, които ще бъдат засяти на следващата година. Гъстототата на листната система, 8-12 фута над земята, не дава възможност за развитие на плевели, тъй като ги лишава от достъп на светлина... коноп, тази нова култура може веднага да допринесе за американското земеделие и индустрия". През 30-те години на 20-ти век, нововъведенията във фермерския инвентар и машини са щели да причинят индустриална революция, ако са били приложени и към конопа. Този единствен източник е можел да създаде милиони работни места, произвеждащи хиляди качествени продукти. Уилиам Рандолф Хърст ("Гражданинът Кейн") и Hearst Paper Manufacturing Division на Кимбърли Кларк притежават стотици хиляди акра горски масиви. Компйния "Хърст" осигурява повечето хартиени продукти. Дядото на Пати Хърст, разрушител по природа, когато става въпрос за собствената му печалба, е бил пред перспективата да загуби милиарди заради марихуаната.

През 1937-ма г., Дюпонт патентова процеса на производство на пластмаса от нефт и въглища. Годишния доклад на Дюпонт подканя притежателите на борсови акции да инвестират в неговата нова петролохимическа компания. Синтетични материали като пластмасите, целофана, целуида, метанола, найлона, дакрона и др. вече могат да се произвеждат от нефт. Една конопена индустрия би означавало сриване на над 80% от бизнеса на Дюпонт. Конспирацията Андрю Мелън става Секретар на Хазната при президента Хувър и в същото време главен инвеститор в компанията на Дюпонт. Той назначава бъдещия свой доведен племеник, Хари Дж. Анслингер, за глава на федералното бюро по наркотиците и опасните вещества. Тайни срещи биват устройвани между тези финансови гиганти. Конопът бива обявен за опасен и за заплаха за техните операции за милиади долари. За да останат техните капитали непокътнати, конопът трябвало да се изличи от лицето на Земята. Те се спират на неясната дума от мексиканския жаргон "марихуана" и я бавно но сигурно я натикват в съзнанието на Америка.

Медийна манипулация Медиен "блитц" на жълтата журналистика се развихря през 20-те и 30-те години на 20-ти век в Америка. Вестниците, собственост на Хърст, пишат статии, наблягащи на ужаса, наречен "марихуана". Опасността от марихуаната се появява в заглавията на медиите. Читателите научават, че тя е отговорна за всичко, от автомобилните катастрофи до моралния упадък. Филми като "Reefer Madness"-1936 (Моряшката лудост), Marihuana: Assassin of Youth"-1935 (Марихуаната - убиец на младостта) и "Marihuana: The Devil's Weed"-1936 (Марихуана: Дяволският плевел) са пропаганда, направена от тези индустриалци с цел да се създаде обществен враг. Тяхната цел е да постигнат обществена подкрепа за прокарване на закони против марихуаната.

През 30-те хората са били мноо наивни, телевизията и киното са били приемани за авторитет без никакво подлагане на съмнение. Масите не поставят авторитетите под съмнение. Ако нещо е написано на хартия или е съобщено по радиото - то е вярно. Те казват на своите деца, а децата израстват с тази нагласа... На 14 април, 1937-ма година, Prohibitive Marihuana Tax Law, т.е. законът, който прави конопът незаконен, е доведен до House Ways и Means Committee, който единственият, който може да вкара закона за дебатиране без той да бъде прегледан от други комитети. Председателят на Ways and Means, Робърт Даутън е поддръжник на Дюпонт. Той осигурява всички необходими условия законът да издържи гласуването в Конгреса. Др. Джеймс Уудуърд (James Woodward), лекар и адвокат, се изказва твърде късно от името на Американската Медицинска Асоциация. Той изказва мнение пред комитета, че причината за забавянето на позицията на асоциацията по въпроса за марихуаната не е постъпила по-рано, тъй като асоциацията едва наскоро разбрала, че марихуаната е всъщност коноп.

Малко хора по това време разбирали, че смъртоносната заплаха, за която четат на първите страници на вестниците е всъщност безобиден коноп. Американската Медицинска Асоциация разбира под канабис растение с лечебни свойства, намиращо се в редица лекарства продавани през последните сто години. През септември 1937 конопът става незаконен. Най-полезното растение става наркотик и нашата планета страда от този факт оттогава. Конгресът забранява конопът, тъй като се твърди, че той е най-опасният наркотик, познат на човечеството. Анслингер, директор на Комисията по лекарствата цели 31 години, поддържа тезата, че марихуаната прави потребляващите я особено жестоки. През 50те, под комунистическата заплаха на Макартизма, Анслингер казва точно обратното. Марихуаната успокоява потребляващите я дотолкова, че войниците ще откажат да се бият, ако я използват. Днес, нашата планета е в голяма беза. Земята се задушава, след като големи площи от дъждовни гори изчезват всяка година. Замърсвянето, отровите и химикалите убиват хора ежедневно. Някои от най-големите проблеми биха изчезнали, ако се въведе използването на коноп в индустрията. Естествената биомаса би могла да осигури всички енергийни нужди на планетата, която в момента осигуряваме чрез изкопаеми горива. Вече сме изчерпали 80% от резервите на нефт и природен газ и имаме нужда от възстановим източник на енергия. Конопът може да е решението на цените на горивата, които днес надминават всякакви рекорди.

Чудодейното растение Конопът е с по-високо качествени нишки от дървесните. Много по-малко разяждащи химикали са необходими за производството на хартия от коноп, отколкото от дървесина. Конопената хартия не пожълтява с времето и е много издържлива. Растението расте бързо и достига зрялост за един сезон, докато израстването на едно дърво отнема цял човешки живот. Всички пластмаси трябва да се произвеждат от олио от семената на конопа. Такива пластмаси са биологично разграждащи се, следователно не замърсяват природата. Пластмасите, произвеждани от нефт, тези, с които сте много добре запознати, спомагат за разрушаването на природата. Те не се саморазграждат и ще причиняват големи вреди в бъдеще. Процесът за производството на голям спектър от конопени пластмаси няма да опропасти реките, както направиха Дюпонт и други петролни компании. Екологията не влиза в плановете на нефтената индустрия и политическата машина. Конопените продукти са естествени и безопасни. Конопът трябва да се използва за производство на лекарства. Можем да се върнем във времето, когато Американската Медицинска Асоциация подкрепяше лекарствата с участието на канабиса. "Медицинската марихуана" се разпрострянава законно само сред шепа хора, докато останалите са принудени да разчитат на химикали. Марихуаната е здравословна за човешкото тяло.

Световният глад би могъл да приключи. Голямо разнообразие от хранителни продукти биха могли да се произвеждат от марихуана. Семената на конопа са един от най-богатите източници на протеини в природата. Също така, те съдържат две основни мастни киселини, които изчистват тялото от холестерол. Тези мастни киселини не се срещат никъде другаде в природата! Консумацията на конопени семена е най-доброто нещо, което можете да направите за своето тяло. Яжте сурови конопени семена. Дрехите трябва да се произвеждат от коноп. Конопените дрехи са изключително здрави и издържливи. Днес има американски компании, произвеждащи дрехи с коноп, обикновено съдържанието му е до 50%. Конопените влакна трябва да бъдат навсякъде. Вместо това, те са почти скрити под земята. Щата Кентъки, един от най-големите производители на коноп, направи носенето на ленени дрехи незаконно! Можете ли да си представите да ви вкарат зад решетките, заради това, че сте носили хубави дънки?

Светът може да е полудял, но това не означава, че и ние трябва да полудеем. Има само един враг - приятните хора, на които плащате своите данъци, войнолюбивите разрушители на природата. С вашите пари те убиват света пред очите ви. Половин милион смъртни случая всяка година са последица от тютюна и свързани с него заболявания. Половин милион смъртни случаи на година са причинени и от консумацията на алкохол и свързаните с това заболявания. Нито един смъртен случай, когато и да е било, не е приписан на употребата на канабис. Нашето общество изкара конопа извън закона, но не прави почти нищо против употребата на убийците тютюн и алкохол. Инжектирането на THC, активния агент на канабиса, има положителен ефект, успокояващ астма и глаукома. Конопът облекчава гаденето, предизвикано от химиотерапия. "Стереотипът на потребител на марихуана и на пияницата са близки" - дрън-дрън. Наистина творческите възможности се усилват под действието на конопа. Възприятиято на времето леко се забавя, някои стават по-чувствителни. Под действието на канабис може да се оцени по-добре изкуството. Всъщност симптомите на приемащ канабис са пълна противополжност на употребяващия алкохол.

Конопът е извънземно растение. Има физически доказателства, че канабисът не прилича на никое друго растение на планетата. Конопът е единственото растение, при което мъжките изглеждат по различен начин от женските растения. Никой не говори за мъжки и женски, когато става въпрос за растения, защото растенията не показват своя пол, с изключение на канабиса. За да определите пола на земно растение, трябва да изследвате неговото ДНК. Мъжки стрък трева на външен вид изглежда точно както и женски такъв. Канабисът от своя страна демонстрира интензивна сексуалност. Отглеждащите го знаят как да убиват мъжките, преди да могат да оплодят женските. Канабисът е лекарство, не отрова и наркотик!

Край на инфото. Изводите оставям на вас.

Изключително интересно четиво! Не знаех нищо по въпроса. Дано да го видят повече хора!

Предварително ли се подготви по темата в някое НПО за налагане на марихуаната в обществото?

Аха ;о) И дори в НПО ми написаха историческата справка - специално ми я създадоха за случая!

Тия съдии имат ли предства какво значи диагноза "Множествена склероза"!? Това значи осъден на смърт. Толкова елементарни хора, не съм вярвал че работят в тази система. Стискам му палци да успее в Срасбург !!!!!

Доакто ги осъде в Страсбург, може и да си отиде. А после всички ние ще плащаме на съда глупостите!!!

съжаление си прав ! Освен морално да го подкрепиме, какво друго можем да направим ?

Абе тя се провали не за първи път и сметките й - не за първи и последен - пак ние ще ги платим. И като кажа , че нашенските магистрати са си изградили развития комунизъм, те се сърдят...

Колкото и да е странно - имам мнение, но не съм съгласен с него.

На отделението на 4ти километър пише: Клиника по автоимунни, дегенеративни заболявани и МС; Като попаднете там, не ще пропушите, а ще продрусате..

Поздрави, Ксения;о) Щом ти го казваш, значи е така...

Да де, ама хората когато са здрави и имат власт и пари не им пука и си мислят, че са безнаказани! Но това е само до време.

д-р Ксения Кметска е изключителен лекар. Въпреки изключително натоварения си график и малко странния характер беше единствения лекар ,който стабилизира майка ми за известно време така, че поне малко да се порадва на внучето си. Не е между живите вече но ако не беше Кметска нямаше да доживее да го види. С нейна помощ успя да доживее докато стане на 3 годинки и малко.

Съди тази измикярска комунистическа система в Стразбург Хващат ги с килограми синтетики и ги пускат без присъди.Кокошкари жалки,ЦАРЯ ДАВА ПАДАТА НЕ ГНУСНА БЪЛГАРСКА ПРОДАЖНА ПРОСЪДНА СИСТЕМА ПОЗОР И СРАМ КЪДЕ СА БИСЕРОВ ,галеви ,КЪДЕ СА ВЕ МИШКИ НИЩОЖНИ

прав си, уууууууууууууууууууууу, долу, това е геноцид....

We have a deal или по нашенски имаме си далавера. Сега пича ще се допита до Страсбург, дали може да пафка с лечебна цел. Те ще видят, че наистина е болен и ще наредят на милата ни държавица да му плати толкова, че да му стигнат за няколко поколения напред. С други думи всички ще плащаме заради дървените глави населяващи съдебната ни система. А за някои неосведомени - в света вече се отглежда MJ с лечебна цел, както и тютюн.

Моля всички "драскачи" да вземат и малко да почетат. Разни приказки от улицата и телевизията дето си ги предавате от уста на уста само ви правят смешни. Човека изрично казва че не е пушил марихуаната. Сигурно е, че е правил от нея масло. Това е и най-лековитото вещество от конопа. Производството му е трудоемко и продължително но крайния продукт е изключителен. Има доказани изключителни ползи за организма, като има дори случаи на драстично облекчаване и дори лекуване на "неизлечими" болести като рак, множествена склероза и т.н. Конопа е съвсем целенасочено забранен като само до преди 200 години в Америка са задължавали да се гледа коноп. Бил е ползван в 40% от производствата на какво ли не. Първите каросерии на колите Форд са били направени от марихуана и първия двигател с вътрешно горене е бил запален с гориво от марихуана. Запомнете, не четенето ви превръща в лесно манипулируеми идиоти.

Абсолютно. Такива зле-та има по форумите, че не е истина. Човекът е на път да умре, в адски мъки, а те го наричат "наркоман". Просто нямам думи с какви скотове живеем в една държава.

Напълно те подкрепям! За тези, които не ги мързи да четат и се информират, напишете само три думи в търсачката - марихуана, коноп, Дюпонт;о) и ЧЕТЕТЕ!

Браво на Вас-прочели сте целият материал-момчето не пуши конопа ,а си прави извлек /вероятно смила с блендера листата и така го използва/.За 15 години с МС съм прочела всичко ,което е публикувано и съм успяла да намеря-няма лечение .Прочела съм и всичко ,което съм намерила за конопа и употребата му при болни от МС- не само се пуши ,а се прави във вид на сок ,масло. На много хора не им е известно какво е МНОЖЕСТВЕНА СКЛЕРОЗА и се захласват да цъкат минусчета .....а на всички болни от МС -КУРАЖ , той ни е нужен!

За пореден път виждаме как съдебната система се отнася с цялята си строгост към малкия човек и как оставя на свобода големите престъпници. Надявам се поне присъдата за двата стръка марихуана да е също домашен арест, каквато е и на международния наркотрафикант Брендо.

E, ти не разбра ли, че го осъждат на 1000 лв. глоба + разноските по делото?!

TIREX

Съседа бах Пенко си гледаше 2 козички ,едната с продоволствена цел другата с онождаща. Съдът го осъди като твърдеше че не е изчерпал всички възможности/бай Пенко е хиперсексуален и женицата му се спомина при сексуална злополука/макар бай Пенко да бе опитвал други възможности- но бе ритнат от магарето, клъвнат лошо от мисирока, и продупчен от пръча Мончо. Бай Пенко бе опитвал и други варианти но местните булки бяха наплашени. Та той има право да заколи двете козички но не и да ги оножда/ с оздравителна цел/. Въпросния специалист /па бил и болен/ е осъден за крайно наглото си поведение и с вероятна превантивна цел-като как тъй Точно с марихуана се подобрявал?!на снимката изглежда като лишен от яко напушване. С оглед либерастките тенденции от хага ще осъдят мамковина та му и той ще може да си произвежда всякакви илачи.

Пич, ако марихуаната беше легална, нямаше да има такива като тебе, пострадали от лошите амфетамини... Жал ми е за тебе...

Осъдиха го защото дилърите така наредиха на съда. В България не се декриминализира употребата и не се легализира пазара на марихуана, защото дилърите ще увяхнат и кинтите към партийните централи рязко ще секнат.

Пълни глупости - да осъдят някой за наркотици. Ако не беше такава далавера отдавна да са ги направили по целия свят легални - ама тогава как ще има дебели подкупи за политиците и мафия, която да им ги дава.

Изследванията на ефикасността на канабиса при лечение на множествена склероза дават различни резултати. Комбинацията на екстракти на Δ9-тетрахидроканабинол (ТХК) и канабидиол (КБД) води до субективно усещане за облекчение на спазмите, макар и обективните оценки след края на лечението да не откриват значителни промени. Опитът за лечение с канабис се счита за разумна алтернатива, когато другите видове лечение са се оказали неефективни. Употребата му при МС е одобрена в десет страни. Според една научна рецензия от 2012 г. тя не води до проблеми с толерантността, до злоупотреба или пристрастяване.

Шило

Заслужава си да се изследва и тази възможност. Дори да не служи за лекарство в истинският смисъл на думата, то и субективното възприятие е нещо.

Марихуаната нали е един обикновен тип коноп!? И конопът ли е забране за отглеждане? (Нещо не е нартед в цялата тази представа за марихуаната и конопа!?) Какво мислите?!

Да, конопа е забранен за отглеждане освен след лиценз от министерството който не издават!

от легализирането на марихуаната за мед. цели,до пълното дрогиране на нацията -особено сред младите,крачката е много малка..

Хахаха и от чикията до СПИН-а също....

Този, който се дрогира сега, ще се дрогира и в бъдеще и никакви забрани няма да го спрат. Освен това, легализирането и контролът на ползване на леките опиати са две различни неща. Нека все пак имаме предвид, че колкото повече нещо се забранява, толкова по-голям е интересът към него и толкова по-силно е желанието да се пробва. Факт е, че повечето от моето поколение (на 45-годишните) сa пропушили в училище, и то не от нещо друго а защото беше забранено и защото беше "гъзарско" и "героично"... Ей така се правят глупости, когато не се мисли много... Напоследък истерията обхванала "белия" свят с налагането на забрани "под път и над път" и "едно към гьотере", ще доведат само до задълбочаване на проблема, вместо да го премахнат. Просто такава е човешката същност - непокорна и любопитна!

Нека не забравяме, че "законност" и "справедливост" са две РАЗЛИЧНИ понятия от правото, които в повечето случаи не съвпадат, като мотив и съдържание. Жалко обаче, че у нас все още имаме правова държава на нивото на примитивно общество.

За 2 стръка трева няма прошка, за тонове амфетамини тиквата на свобода АМИН.

Шило

Това вече наистина е проблем...

Преди като имаше няколко случая в САЩ и един в Германия на влезнал ученик в училище и избил съученици с автомат, между тях успяха да намерят нещо общо. Всички бяха лекувани с "амфетамини" като лекарства, защото са хиперактивни (буйни) деца. Ефекта от наркотиците си личи. Само брой убитите по пътищата от пяни шофьори.

повечето от вас,нямат ни най-малка представа какво е МС и как се лекува..нека на тоя човечец му спрат интерферона и да го оставим да се лекува с канабис...пълни глупости...

Не разбрах кое ти пречи?- канабиса или интерферона?

"Пишман-докторче"(или каквото си там), никой не твърди, че марихуаната лекува МС. Човекът е я ползвал за да си облеквача болките в мускулите и всички неприятни усещания, които се дължат на заболяването. Няма нужда да пръскаш мозък из форума. Ако трябва да сме точни - интреферонът също не лекува МС, просто забавя (уж) развитието на болестта. Ако има нещо по-лошо от човек, който си няма ни най-малка представа от това, което говори, то това е човек, който има твърде малка представа от това, за което говори. Тогава глупостта, излизаща от псевдо-компетентна уста е просто страшна....

аха,така като гледам голяма част от пишещите тук са за легализиране на т.нар леки наркотици-без значение за каква цел...Псевдо защитници на болния човечец,а всъщност си мислите за вас..