Осъдиха онкоболен мъж, защото се лекувал с канабис

Мъж, болен от левкемия, беше осъден на година и половина условно, тъй като посял 20 стръка канабис, за да си направи олио от канабис, предаде Нова тв.

Обратно в новината

Коментари - Осъдиха онкоболен мъж, защото се лекувал с канабис | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бях диагностициран с рак на яйчниците и рак на простатата, което засегна костите ми. Февруари 2023 г. Направих две химиотерапии, които ракът не излекува. 10 август 2023 г. Попаднах на масло от канабис на Рик Симпсън в интернет, което поръчвам от Рик Симпсън по имейл на Ricksimpsoncannabiscure@hotmail.com Лекарството пристигна на вратата ми точно Три дни чрез експресна доставка на UPS, започнах лечението на 14 август 2023 г. Използвах масло от канабис, както е предписано от Рик Симпсън до 18 октомври 2023 г. Отидох на компютърна томография, ЯМР на 20 октомври 2023 г. Бях толкова щастлив да видя резултата от теста си, че вече съм без рак. Всички благодаря на маслото от канабис на Рик Симпсън, че ми спаси живота. С Най-Добри Пожелания Фишер Барбара

Обикновените цигари, са в пъти по-вредни от марихуаната. Те също водят до пристрастяване. Но там всичко е легално, нищо че убиват милиони хора

Само съдия който се е сблъска с рака, борил с него, живял в страх за себе си и за близките си, би издал правилна присъда. Която според мен е,че най-ценното е здравто и живота и никой няма правото да ти ги отнема!!!И ако от това се чувства по-добре кой сме ние "човеците",че да му отнемаметова право?! ...... Аз съм също болна от рак и ще продължа да пробвам всичко от което бих могла да се излекувам!!!

Доказано е, че олиото от коноп убива раковите клетки без да поразява здравите и употребата му е особено полезна след химио и лъчева терапия. Пият се по 2 чаени - до 2 супени лъжици сутрин и вечер на гладно или в салати - както може болният. Продава се в биомагазините или в билковите аптеки. Там има и конопено семе (не е марихуана). Има описани случаи на излекувани с конопено олио дори в последния пети стадий на болестта.

Доказано е, че олиото от коноп убива раковите клетки без да поразява здравите и употребата му е особено полезна след химио и лъчева терапия. Пият се по 2 чаени лъжици сутрин и вечер на гладно или в салати - както може болният. Продава се в биомагазините или в билковите аптеки. Там има и конопено семе (не е марихуана). Има описани случаи на излекувани с конопено олио дори в последния пети стадий на болестта.

Как не ги е срам, човека си търси спасението.... Милия, сигурно не издържа НА БОЛКИ

Това си е личен избор как да си се лекуваш.Никой който не го е преживял няма право да го съди.Дори само психически да му помага не е малко.Стреса при мисълта че си болен е много по вредно от това да се лекуваш с лечебна марихуана.

не е чудно,че нова пропагандира трева.тя прави човека доброволно подвластен на доходоносния порок.

Политиците са виновни за тези "демократични" закони. Закона не ти дава право да постъпваш така както ти искаш със себе си. Подобен е и текста в закона за движение по пътищата където ме карат насила да слагам колан при возене в лек автомобил- пазят ме от мене самия. Ама аз не искам те да ме пазят. Сега се канят да ме накарат да гласувам за тях задължително!!!Докога ще ги траем тези некадърници и корумпирани негодници?

Бездушието на съдиите и корумпираността на полицията у нас са потресаващи.

Поредната жертва на "войната срещу наркотиците". Войната уж се води срещу наркотиците, а жертвите са хора. Май нещо гнило в тази война. Би било чудесно ако се прекрати. Държавата да либерализира пазара на наркотици - единствено производителите/търговците да са задължени да продават само на лица над 18 години и да има черни надписи с големи букви "благодарим ви, че подпомагате еволюцията на човешкия род - умрете шибани наркомани". Наркотиците са чудесен тест за интелигентност и ускорител на еволюцията. А мафията, която се занимава с наркотици - да фалира. Не ми пука за бизнеса им. Сегашните забрани им осигуряват високи "пазарни" цени.

За пореден път повтарям, че не разбираш ли нещо, нещо струва ли ти се нелогично, значи със сигурност става въпрос за МНОГО пари!

Държавата какво лечение му предоставя и дава ли признаци на хуманно отношение към човека в безизходица? Защо досега нито един наркобос не е влязъл в затвора? Кой внася, наркотици у нас? Кой ги разпространява? Кой печели милиарди от това?

искрено.Но в държавата има закони и те трябва да се спазват,все пак.ЖАЛКОТО Е,ЧЕ ТОВА НЕ ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ,А СЕ ПРАВИ ИЗБИРАТЕЛНО.

Ти ако се разболееш от рак, едва ли ще кажеш такива са законите. Ама че тъпанар! Такива закони са за лоботомираните, като теб.

Като се разболееш - отиваш на доктор и се лекуваш по предписанията. Да, има излекувани от рак чрез болнична терапия, но няма излекувани от рак чрез пушене на марихуана. Марихуаната предизвиква други болести и не лекува нищо... Колко ли пари са пръснали диларите на дрога за тази "лекарствена" кампания???

Марихуната за медицински цели не се пуши, а се използва като масло,На което са премахнати психотропните действия...ама конете с капаци си остават коне с капаци!

ГЛУПАК!!! Законите са измислени от хора и трябва да служат на хората, а не обратното, и не да ги погубват! Стигне ли се до подобно противоречие, значи е необходима ПРОМЯНА на законите, каквато при това ВЕЧЕ Е НАПРАВЕНА в много цивилизовани страни, между другото! Демек - нашите нито трябва да си размърдат мозъците, нито да бъдат пионер-новатори, а просто трябва да копират съответните текстове...

Виновен е наркобизнесът - нали затова е забранен конопът. Мисля, че трябва да се разреши отглеждането на 4-5 стръка за лечебни цели. А и така много от младежите ще загубят интерес - нали забраненото най- се иска.

ОЛИОТО не само облекчава болките, олиото и лекува ....

Българина за това най-го бива!

големия проблем е съседите. може да са му имали зъб отпреди за нещо, а да не е знаел, затова наивно да е споделил открито. друг вариянт е от страх, че ако не докладват, полицията може да ги обвини, че знаели, пък не казали. или пък са чакали парична награда, ако издадат.

БРЦК

Този човек е осъден на смърт. А те няма какво да губят. Аз ако бях щях да застрелям колкото успея съдии след такава присъда!

Точ човек,, ако взима наркотици няма да оздравее. Трябва да вземе да види дали до къщата в която живеем, не е дошъл някой Меницжър на Моббилен Опператор- Вииваком и другите. Трябва да утрепе Менидджъра и да запали и разбие офиса на тази фирма, ако са в техния град ( село ). Тогава, може и да оздравее !!! А най- добре да утрепе Цветтан Вассилев( който е собственик и на Виивакком). Хем ще оздрвее, хем ще забогатее от милионите които открадна оня чрез банка КТБ.

БРЦК

Келеш - маслото му помага и намалява болката в мускулите. В половината 'запад' е легално да си правиш масло за медицински цели. Защо тук е забранено ? За да печели мафията от производство и продажба!!!

Защо да не е разрешено за собствени цели, когато опира до здраве. На държавата пука ли и как хората понасят и как се чустват със силни болки при много заболявания. Пари да ни лекувате няма, разрешете поне да не изпитваме болка или да я намалим докато умрем. Народа няма пари за да си я купува от дилари. Защо да не легализира.

браво на нас - ама кой ли се интерисува от болните и на какви болки са подложени. не виждаме дрогите по улиците, училищата, заведенията - там сме слепи

в няколко щата вече е легализирана, краино време е да се закрие черния пазар, всички дилърчета и дружките им полицаии, съдии и прокурори да останат на сухо! алкохолът е много по-вреден, както и цигарите.

ne e redno правилно е посадил лечебно диагностичнат а билка на това място.Билката прави диагностика и разпознава някой много опасни проблеми вкл отделяне на тритии недалече.след подаване на сигнал се вземат извънредни мерки ..

Докога тези малоумници ще тормозят хората с тази марихуана??? Ясно, че така се хранят разните нещастници от свръх високата ѝ цена на черния пазар, ама айде вече, да осъзнаят онези некадърници, тежест на обществото - политиците, че е време да се разреши марихуаната. АМАН!!!

всичко втасаха в тая проклета дзржава,та да пречат на човека да оживее,да си оправят законите,да оствят дребните работи и да поправят живота ни,а не да ни доубиват уж от грижа?Знаем ги тия мафиоти/управници/СТИГА,че ни ПИСНА от резил

В държавата на невежите, това е абсолютно нормално да се случи!

Не си спомням кой точно прокара закона срещу дозата за лична употреба но съм сигурен, че е част от нарко мафията.

Конституцията и Конвенцията за правата на човека ни дават правото на живот и ни дават правото да го защитаваме по всеки възможен начин, дори ако се налага и от държавата. Тези закони са над Наказателния Кодекс или който и да било друг закон и никой съдия не може да отсъжда според закон, който в конкретния случай нарушава конституционните права на този гражданин. Затова са тези нещастници съдиите, за да тълкуват казуси според различните закони.

Винаги съм казвал, че докато не почнем да протестираме пред съдилищата, нищо няма да се промени. Единствената константа за последните 25 години е съдебната система, правителства и парламенти сменихме много, но съдебната система си остава същата, затова и проблемите ни си остават същите.

Марихуаната вероятно може да има болкоуспокояващ ефект и нищо повече. "Масло" от марихуана едва ли ще може да си направи човека в домашни условия и със сигурност ще има подобен ефект. Все пак нека да се даде думата на лекарите - ако те преписват официално лечение, това лечение трябва да се спазва. Има доста хора излекували се от левкемия, при положение, че се открие в ранен стадий. Можем да бъдем сигурни, че известния наш футболист Стилиан Петров се излекува чрез медицински средства и без употреба на марихуана! Нека да не плюем медицината и лекарските предписания и да се "лекуваме" от рак с билки или болкоуспокояващи средства!

..само да попитам, Стелиан Петров в България ли се лекува?

Нещастници, легализирайте билката ВЕДНАГА !

Или поне да декриминализират притежанието на някакво малко количество (5 до 30 грама например) и отглеждането за лично ползване на няколко растения (от 2 до 5). Нека търговията да си остане незаконна или притежанието в големи количества.

Знаете ли от 20 стръка какъв е добива?Защо не си сади палми за олио?

Защото кретен, олиото от палмите става само за смазка за майка ти...

Да ви е*а и инспекторите , дето сте . Количествата продължават да се продават по улиците , а 20те стръка на човечеца ще го уморят !

Мафията държава защитава интересите на мафията фармация!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

това ИДИОТИ ли са ????..... явно не аз ще дам отговора на въпроса... но дори болния да не е от моето семейство и аз бих помогнал на такива хора - и аз бих насадил за тях ,не да печеля , а да помогна. това е жестоко ,тая съдебна система е ....нямам достатъчно думи в речника си за да я обидя.... това са Християнските им ценности....може би ако имаха изгода щеше да е друго тази съдебна система трябва да се промени!!! закона е Закон! но трябва и да сме човеци...

Онкоболните в България са осъдени, защото не им се дава право на адекватно лечение, защото се налага да плащат големи суми за лечение, което здравната каса не желае да покрие, нека сега ги осъждат и за използване на това, което им е достъпно и възможно! ГНИЛА ДЪРЖАВА!

Защо не се произвежда лекарство от канабис и да се дава само на онкологично болни, които имат нужда? Едно е да приемаш канабис за облекчаване на непоносими болки, а друго е да търгуваш с цел забогатяване.

Щото токувиж вземе, че излекува пациента и после нема да пада повече пара от тази "кокошка"... А и ако се знае че е екстракт от канабис, то няма да може да му сложат голяма цена, ами ще се води като "билкова добавка". Друго си е то сложната медицина, с онези ми ти лаборатории де всяват респект и надежда, уж... Време е учените да погледнат към природата, вместо към синтетиката и химията, ама не и не.

Да се разрешат подобни болкооблекчаващи лекарства на онкоболните и то да бъде законно! Да имат законодателите малко милост и страх от Бога! Не искам да си спомня за адските болки,които изпитвах след лъчетерапията...Тогава точно смениха реактора и явно ме бяха прегорили.Така че необходимо е малко състрадание,а не да съдят този човек!

Защото мила ми Анета, канабиса е билка дар от природата и не е редно, това което човек може да си приготви сам и да се облекчи , да бъде дадено на корпорации и те да дерат "кожи" с нещо толкова достъпно! Да, Канабисът е и опиат и ЛЕК наркотик , които има и странични ефекти, като намаляване на коефициента на интелигентност , намаляване на когнитивните способности и други. Но Въпреки това би трябвало да е ЛЕГАЛЕН и да се провежда кампания за информиране на хората ," ЗАЩО НЕ Е ДОБРЕ ДА СЕ УПОТРЕБЯВА" , както и да се следи за неговата употреба при шофиране и други отговорни деиности! Но когато човек е изправен пред лицето на смъртта и употребата на канабис означава повече време живот и по-малко страдания, траничните ефекти са приемлив компромис. Забраната на канабиса означава пари в касата на организираната престъпност. В САЩ , в щатите където канабиса е разрешен , пак има компании с нулева торерантност към употребата му - заради него можеш да си загубиш работата ( ако го употребяваш без да е предписан от лекар ). Това е модела които работи най добре - Легален Канабис със информационна кампания срещу използването му! В едно развито общество с интелигентни хора всеки си има глава на раменете и може сам да определя какво да ползва и какво не и съответно да понесе ЗДРАВНИТЕ ( а не правните ) последици от това! Явно още не сме дорасли до това ниво !

Доколкото знам, в Германия има такова лекарство, но е доста скъпо. И май имаше един случай с болен, който не можеше да си го позволи, тъй като касата не го плаща и беше отишъл пред съда да му разрешат да си посади канабис за собствени нужди и май, в конкретния случай му разрешиха. Направиха изключение или нещо подобно. А в България трябва сега политиците да се активират и да променят законите. Нали все се водят по америкаците.

За това престъпление законът предвижда затвор от две до пет години затвор. По делото е сключено споразумение за година и половина, т.е. болният мъж се е съгласил с тази присъда. Можел е да се бори за оправдателна или за по-ниска присъда. Споразумението може да се прочете тук: link

Като всеки адвокат си абсолютен боклук! Ама някой ден някой клиент с по-слаби нерви, дето си го изсмукал и прекарал, няма да издържи и ще те прати дето ти е мястото!

Не съдете! Не знаете какво ви чака!

В крайна сметка на тоя човек изобщо не трябва да му пука за условната присъда на съда. Той си има друга присъда,по-тежка и дано там животът да го помилва !

САДЕНЕ МУ Е МАЙКАТА,КАТО НЯМА РАБОТА И НИКОЙ НЕ ПЛАЩА ЗАПЛАТИ,САМО САДЕНЕ.БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД СЕ НАРИЧА СМЕЛ И НЕПРЕКЛОНЕН,А ТРЕПЕРИ НА 200 ПОЛИТИКА,КЪДЕТО ГО ГРАБЯТ.КОЙТО Е СМЕЛ САДИ И НЕ МУ ПУКА.ДЕЛОТО ДА СЕ ЗАПИШЕ НА БАБА,ДЯДО ЧИЧО.СРАМНО Е В ТАЯ СКАПАНА ДЪРЖАВА ДА УМРЕШ БЕЗ ДЕЛО.

Филмът за олиото на Рик Симпсън: https://link

Наистина защо не се разреши и в България с медицинска цел марихуаната както е разрешена в редица щати в САЩ, както и в няколко държави в Европа, сред които Германия, Австрия, Великобритания с медицинска цел. Или Биг Фарма не дава, за да може да взима десетки хиляди от хората за химиотерапии които отгоре на всичко не решават и проблема а само временно. После пак се появява рака. А знаят че сока от канабис лекува рака завинаги. И че разреши ли се канабиса с медицинска цел мошенниците от Биг Фарма загиват

и да се разреши употребата на марихуана с лечебна цел не занчи че се разрешава отглеждането и в домашни условия както е забранено навсякъде по света *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Лош къмет е извадил човекът, не случил на "комшийка", "полиция" и "съдебна система", ама и на трите трябва да се отчетеш ;-((( А в Америка и Европа е законно да си пафкаш за кеф. Сбъркана работа...

Демонстрации за работата на българския съд. Че ужким работел. За мен, какво си отглеждам в двора си е лично моя работа! Виж ако произвеждам и са ме хванали да пласирам, това вече е друго! Но ако искам и ракетно гориво да произвеждам, ня моя собственост, важат моите закони!

В България има върховенство на закона! Няма друга държава в света,където съдиите да спазват законите,както в България Затова сме прочути като най-правовата страна

Ей сега ако посетите личните страници на политиците ни в ФБ, ще видите как ни занимават с международни конфликти и основно плюене по Русия. Ако някой от вас намери на депутат в личната му страница да е публикувал тази статия и да я коментира, ще му дам 100 евра.

Помислете малко, какво печели държавата от една условна присъда на един раково болен? Абсолютно нищо. Едни похарчени държавни пари, за нищо. Утре аз или ти се разболеем от рак, просто ще намерим друг вариант да си насадим тревичка. Обаче болките на този човечец никой няма да облекчи $$$$

Точно държавата печели! Един път от липсата на лекарства за болният, втори път ако го вкарат в пангото ще трябва и да го лекуват; а човекът е осъден по закона за здравеопазването!

В книгите за билките в България, за конопа има доста речепти и приложения. Семената на конопа са се ползвали за лечение на трипер. Но в една държава в която педофилията е в разцвет, педерастията и лезбоолимпиадите се смятат за хай, дори инцеста почва да пробива магистрала, трябва ли да се учудваме, че някой бил осъден заради търсене на облекчение от болките. ТАКИВА ХОРА СА ОСЪДЕНИ ОТ ДЪРЖАВНОТО ЛЕЧЕНИЕ, НЕ СЕ ДАВАТ СРЕДСТВА ЗА ЛЕКАРСТВАТА, НЕ СЕ ДАВАТ СРЕДСТВА ЗА ЛЕЧЕНИЕ В ЧУЖБИНА.! И СЕГА КАКВО НАМЕРИЛ СЕ ЕДИН СМЪРТНИК ОСЪДЕН ОТ ЗДРАВНА СИСТЕМА ВЕЧЕ И ОСЪДЕН И ОТ СЪДЕБНАТА. ТЪЙ ДЕ ВСИЧКИ СА ЗАГРИЖЕНИ ФИЛАНТРОПИ, А ПЪК ТОЙ НА ПРЕСТЪПНИК. НЯКОЙ ПОЖЕЛАВА НА СЪДИЯТА ДА ГО ПОСТИГНЕ БОЛЕСТТА; ТОЙ НЯМА ДА РАЗБЕРЕ НЕГОВИТЕ ДЖОБНИ СА КОЛКОТО МЕСЕЧНАТА ПЕНСИЯ НА ЕДИН ПЕНСИОНЕР ПО БОЛЕСТ! ЦИГАРИТЕ И КАФЕТО МУ СА ТОЛКОВА, КОЛКОТО СТРУВАТ ЕВТИНДЖОС ЛЕКАРСТВАТА ОСИГУРЕНИ ПО ЗДРАВНА КАСА. НАРОДА ГО Е КАЗАЛ СИТ НА ГЛАДЕН НЕ ВЯРВА! И КОЙ Е ВИНОВЕН ОСВЕН ВСИЧКИ НАС.....

В случая основна вина имат прокурора и оперативния. Проблема е могъл да бъде решен, ако оперативния е изпратил писмо с препоръка за прекратяване и то мотивирано или самата прокуратура да прекрати обвинението. Тук наблюдаваме абсолютно нехуманно разбиране, никаква човещина от нито един орган по стълбицата, в същия момент тази практика се използва при наркомани.

и после някой които има зъб на прокурора ще го хване и ще го съди за това, че не си е свършил работата. Законите в страната са калпави. Прокурора и съдията са си свършили работата безотказно. Проблема е че закона е тъп.

Макар да съм на мнение, че медицинската марихуана трябва да се легализира, не защото е някакъв супер лек, а понеже е евтина алтернатива на обезболяващите, човека е нарушил закона и край, това е положението. Добър-лош, тъп-умен, закона си е закон и трябва да се спазва от всички. Със сигурност има медицински препарати които имат същото действие и са алтернативи на тревата, така че да не минава с тънката струна "Аз съм болен". По тая същата логика и циганите викат "Немам работа бате, затова краднем."

Абе айде да спрем с тая простотия да даваме акъл отстрани, а? Човека, дето е на топа на устата не е взел това решение за да си направи кефа! Взел го е, защото ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБЕ И МЕНЕ ГО БОЛИ МНОГО И ТО ПОСТОЯННО!!! Бас държа, че ако можеше да има друго работещо средство, с чиято употреба щеше да избегне разправиите по съдилищата ни, щеше да го направи. Закона си бил закон - бай бабо да не ти се случи на тебе същото, че такива като тебе, дето най-лаят за закона, като им опре ножа в гърлото най-бързо от всички забравят и закон и право, само и само да се оттърват. Закона е затова от хора правен - трябва да се промени от хора, така че тези дето НАИСТИНА имат нужда от това заради такива причини да си го получават, а не заради шепа смотани наркоманчета, дето им е все тая дали ще се надрусат с екстази или трева, да страдат допълнително много болни хора!

дано не ти се наложи да си на мое място... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

За кой е законът? Прави се от хора и е за да реши проблемите на хората, а не да създава проблеми. И не се прилага сляпо, и не се издига в култ буквата на закона. И най-важното - законите се променят. Защото в началото на миналия век едно от най-разпространените лекарства е бил хероинът.