15 г. затвор за извършителя на “обира на века”

Софийският градски съд осъди бившия главен касиер на Алфа банк - клон “България” на 15 години затвор за това, че изнесъл в чанти 21,2 милиона лева от банката.

Обратно в новината

Коментари - 15 г. затвор за извършителя на “обира на века” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

loyola

На бас, че ще го оправдаят като Бисеров!

Да крадеш от крадеца не е престъпление !!

С 21 млн.лв.в чантата, пуснат срещу подписка и още е тука? Те тва е много странно. Все пак с доста по-малко средства разни джигити по пътищата избягаха и още не могат да ги намерят.

Бля,бля,бля,дрън,дрън,дрън!Обирът на века,глупости и простотии!Той задигнал 21милиона с чанти завалията,че дори и има версии,как това било станало!А бе лаладжии,а от КТБ,като се изнасяха с чували,защо не отразихте кражби за стотици милиони?ПАК ХВЪРЛЯНЕ НА ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА!!!!!Вие взехте целия БГ народ за олигофрени!Пък и финалът на тази "прекрасна" статия завършва чудничко!!!!!! "Петко Митевски е на свобода срещу подписка." Тука не става дума вече за немощ на съдебната ни система!ТОВА ВЕЧЕ Е СРАСТВАНЕ НА СЪДЕБНИТЕ ВЛАСТИ С ПРЕСТЪПНОСТТА!Това е чадър над престъпността!

21,2 милиона лева. това ли ви е обирът на века? Тогава обраните, откраднати или изнесени от България повече от 300 милиарда лева в последните 28 години какво е? Обирът от както свят светува?

Постна история за невежите! Гепил 21 мил.и е на свобода с/у посписка!? Половината присъда вече е изтекла, оставащата част ще отпадне на следваща инстанция и човека ще е чист! Едва ли той е взел парите, просто поема вината с/у %. Толкова пари може да гепи само някоя партия, вижте коя е била на власт и си правете изводи. Банките имат застраховка и кражбите не ги бъркат. Може и гръка да участва в комбина с белите якички. Т1 или Т2 балъци, иначе ще платите и тези пари от джоба си!

Защо за обира на века никой не разбра, а за КТБ разбраха и умрелите. Цацаров не прати в АЛФА БАНК барети, както го направи в КТБ! ЦАЦАРОВ УМИШЛЕНО ВЗРИВИ КТБ ЗА ДА МОЖЕ В ПОСЛЕДСТВИЕ ЕДИНИЯТ ОТ АКЦИОНЕРИТЕ НА ФАЛИРАЛАТА БАНКА ДА ОКРАДЕ АКТИВИТЕ Й. Иде реч за представляваната от ЦАРСКИТЕ ЮПИТА Милен Велчев офшорка ВТБ която не само не плати на вложителите , но и чрез измама придоби ВИВАКОМ от продажбата на който държавата би си върнала милиардите платени за КТБ. ЦАЦАРОВ Е ЧАСТ ОТ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПА НА ЦАРЯ И ХОРАТА МУ ИЗВЕСТНИ НИ ОЩЕ С "ЯХТЕНИЯ СКАНДАЛ"

колкото Цецо Василев "изнесе" повече от 200млн лева с чувал от КТБ, толкова и тоя е изнесъл с чанта 21млн. Смехории, Но какво ли прикриват?

ако от банката са откраднати тези пари, значи ли че няма да плати данъци на тази сума? ама изглежда много малка сумата за да се занимава някой с такава далавера? тоест загубите от кражба да намали печалбата? как е закона в БГ? има нещо гнило

Ама къде са откраднатите пари сега, върнал ли ги е или от полицията са ги намерили или нито едното нито другото?

А 4-те милиарда ?!

4-те милиарда са законен фалит. там всички документи са изрядни и няма виновни.

ако тоя беше крадецът,най-малкото отдавна да беше издухал от страната! странно е също,че не иска да дава обяснения.

Нищо вярно няма в статията, включително и възрастта на човека от снимката Той е на видима възраст над 60 години, а пише, че е на 49 години.

той ги взел да за да ги дари за гей парада.

:DDD

Пак се замислих за тази поредна история на прокуратурата ни и ме досмеша - само си представете картинката - възрастен човек, ГЛАВЕН КАСИЕР НА БАНКА, се изнизва от касата през коридорите и залата на банката С ... КУФАРЧЕТА С ПАРИ, С МИЛИОНИ!?!? Главният касиер на банка КРАДЕ ПАРИ И ГИ ИЗНАСЯ С КУФАРЧЕТА ОТ БАНКАТА ПРЕД ОЧИТЕ НА ПЕРСОНАЛА И КЛИЕНТИТЕ, ПОСРЕД БЯЛ ДЕН И СИ ИЗЛИЗА ОТ ВХОДА Й МИЛИОНЕР:) И ТАКА - НЯКОЛКО ПЪТИ!?!? Наистина е голям майтап! Ами тогава изводът към крадците и престъпниците, към мафията е повече от ясен - СТАВАЙТЕ КАСИЕРИ И ГЛАВНИ КАСИЕРИ, ИЛИ БАНКЕРИ! ИЛИ НАЗНАЧАВАЙТЕ ВАШИ ХОРА ТАМ, И ПОСЛЕ ФИ СНАБДЯВАЙТЕ С ДОСТАТЪЧНО ГОЛЕМИ КУФАРЧЕТА!

Добре де, ми тоя дедо тогава к*р ли има в устата, че не каже какво точно се е случило? Отказвал да даде показания? Тогава 15 годинки на топло...

3 години не може да заема отговорни постове в държавната и общинската администрация ????????????????? 3 години - и после ЩЕ МОЖЕ ???!!!???!!

Ами естествено, че ще може - човекът вече се е доказал като подходящ и надежден! Що за глупави въпроси задаваш! А и никъде не прочетох, че са му конфискували куфарчетата - значи е и подготвен и екипиран!

защо такова наказание. ако наистина го е направил - поне министър на финансите може да го направят или управител на БНБ. защо да пропиляваме такъв опитен кадър в затвора?

Да да двойно положително отрицание

Boje, Kakvo kradene e bilo,a naroda mizeruva

Мдаааа... Големи пари, Гоше, може само да ги откраднеш. Да заработиш най- много можеш само хемороиди...

Тази малоумна история, дето прокуратурата се опитва да я пробутва за откраднати с чували 20 милиона от каса на банка за 2 години е подобна на една друга тъпотия, когато пак тия оповестиха, че Цветан Василев се промъкнал в тайна доба от Виена една нощ с бусче и си откраднал с чували от касата малко над 200 милиона и после пак отпрашил обратно във Виена! И пак така никой не го забелязал, вкл. и камерите на банката (в центъра на София), нито която и да е друга камера на околните магазини и офиси около банката и по улицата, по която се предполага че се е движил Мустака с бусчето си, освен ако не е разперило ушички и е полетяло над София, разбира се, и се чудя как не ни излязоха с тази версия от прикриватурата на Цацаров. Но да не им давам идеи, че като се сетя кой им е Господарят - Пресупелия Катарзис на Хидромелиоратора - разпределяч на порциите на държавата с ... ЛЕТЯЩАТА СИ ЧИНИЯ, и може утре и с тази простотия да се опитат да успиват материала. Явно тези в прокуртурата не страдат от прекомерен ум и голямо въображение и имат някаква особена фиксация към представата за чували с пари, с много пари...

Да речем, че наистина е откраднал тия пари. Обаче каква е тая присъда - 15г!? Максим Стависки уби хора, а го осъдиха много по-леко! И парите в банката са застраховани...обаче жестоки присъди за всеки, който пипне банка...

Явно нещо не е написано както трябва 15 години затвор и 3 години не може да заема отговорни постове в държавната и общинската администрация и в счетоводната сфера. Бившият главен касиер се опитвал да прикрива липсващите пари с фалшиви протоколи. Съдът обаче го оправда по обвинението за съставяне на документи с невярно съдържание а, Съдът уважи изцяло и гражданския иск на банката в размер на изчезналата сума.

Пак ни гъбаркат! 21 милиона на три пъти в чанти е същото като изнесените пари от КТБ в черни чували, че после с камиони, че и със самолети! 7 милиона лв. са 700 пачки по 100 лева. За да се изнесат незабелязано от касиера, това би било възможно в куфарче. 700 пачки не могат да се съберат в куфарче. Според мен не е възможно касиер в работно време да излезе от банката със сак или куфар и да остане незабелязан от охраната. От друга страна не се пише, че банката е била ограбена в извънработно време.

1 Милион на 100-левки може би ще се събере в дипломатическо куфарче дебело към 12 сантиметра и ще тежи към 18-20 килограма, но пък като се замислиш, че се равнява на 5 пачки по 1000 евра, 7 милиона са 35 пачки, които едва ли имат и 10 кг.

Цялата тази история е толкова постна, че смърди от космоса. Баш така със сигурност не е станало. Ще изнася и няма да се засече с години - хайде бе

Афа банк е гръцка .Изключено е да се измами.Гъркът никой не може да го измами ,но те някои от тях го умеят Има и такива случаи в практиката Гръцки кораб на ремонт , основен ремонт скъпоструващ,след ремонта избягва без да си плати .За тях е лесно,сменят името на к-ба .

Тази история е поредната, съшита с бели конци от прокуратурата. И после някой ще каже, че не прокуратурата съдела и че съдът осъждал или пускал престъпници на свобода...! В нормално действаща банка ПРОСТО НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ ТОВА ПО НАЧИНА, КОЙТО Е ОПИСАНА ЦЯЛАТА ТАЗИ ТЪПА ИЗМИСЛИЦА! Има си правила за приключване на каса всеки ден, има си счетоводители, които водят тази сметка, касата, има периодични инвентаризации и проверки на каса и първичните документи от комисия, има хора от ръководството и техни оторизирани лица, които отговарят за касовата наличност и имат задължението да я наблюдават и проверват... Аз наистина не знам идиоти ли пробутват и вярват в тези версии, или мошеници, но започвам да си мисля, че са и двете... 21 милиона лева откраднати с чували за период от 2 години от касата на банка и никой не забелязал!?!?!? Човек не знае да плаче ли или да се смее! Това е точно като онзи арест на трима души за убийството на Пеевски от Цацаров и шайката му за ... УБИЙСТВОТО НА ПЕЕВСКИ, който в същото време ... ДАВАШЕ ИНТЕРВЮТА ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ЖИВ И ЗДРАВ, ЗАОБИКОЛЕН ОТ ГОЛЯМАТА СИ ОХРАНА, ГОВОРЕЙКИ ЗА "МОИТЕ УБИЙЦИ"!?!? И после Цацаров излезе да заяви публично, че ... БИЛИ СЕ МАЛКО ПООБЪРКАЛИ И ЧЕ РАЗБИРА СЕ НЕ МОЖЕЛО ДА СЕ ПОВДИГНЕ ОБВИНЕНИЕ ЗА УБИЙСТВО ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ "УБИТИЯТ" СИ Е ЖИВ И ЗДРАВ И НЕВРЕДИМ!!! И дори намери някак си повод да се похвали, че ... БИЛО ДОСТОЙНО ДА СИ ПРИЗНАЯТ "ГРЕШКАТА" (която бе един от тъпите лъжливи техни аргументи да нападнат посред бял ден голяма и системна българска банка и да паникъосат хората за да я фалират)! Но отново - това е България и нищо не може да учуди никого, всякакви лъжи и простотии минават несанкционирано, и затова сме на това дередже - последни, най-бедни и най-нещастни, с най-кратка продължителност на живота и демографска криза, която прераства в катастрофа!

прилича не на 49, а на 69 години.

Преди години бе открадната голяма сума от една българска банка и след дълго и напоително разследване на българската прокуратура ЕСТЕСТВЕНО бе изкаран един служител на банката за ЕДИНСТВЕНО виновен! Сумата бе голяма - не чак 20 милиона, но да кажем някъде наполовина, не си спомням точно и не ми се проверява. Мисълта ми е, че обвиняемият бе най-накрая, след дълги години разследване осъден, измислиха му някаква присъда за няколко години затвор, не знам колко от тях е лежал реално - това е България все пак - и след това журналисти го намериха да продава някакви евтини боклуци на ... Женския пазар в София мисля, за някакви левчета, за да се изхранва! Ако някой още не се сеща да поясня - кой нормален човек ще допусне и за секунда, че ако някой е откраднал да кажем 5 или десет милиона (да спомена, че и там парите естествено не бяха открити - отново, това е България!), и след като не е харчил нищо от тях (защото е бил в затвора", след това, след месеци и година ЩЕ ПРОДАВА ЕВТИНИ НЕЩА ЗА ЛЕВЧЕТА НА ЖЕНСКИЯ ПАЗАР?!? Ето как стават тези работи - някой в или извън банката с позиции, но най-вероятно ОТ БАНКАТА С ПО-ВИСОК ПОСТ ИЛИ СТАТУС, вкл. може да бъде дори собственик или изпълнителен директор ПРИДУМВА точния човек в банката да свие парите, като срещу му гарантира после "да го оправи" - или да протака разследването докато се заметат и забравят нещата, КАКТО СТАНА С МНОГО КРАЖБИ ОТ БЪЛГАРСКИ БАНКИ, или АКО СЛУЧАЙНО СЕ СТИГНЕ ДО НЯКАКВА ПРИСЪДА, ТЯ ДА Е МАЛКА, СИМВОЛИЧНА, ИЛИ ДА ГО ОПРАВИ СЛЕД НЕЯ - и точно така се развиха нещата с абсолютно всички кражби от банките в България, а всички знаем колко много бяха те през последните 27 години!

Нещо не се връзва.Да изнася пари с чанта.В банката няма ли камери?Още по вече,че адвокат на банката била Лулчева.Кражбата на века е КТБ.Преди това фалиралите13 банки.Всички фалират ,сякаш са под невидима команда.Хората остават без спестяванията си.

Аз отново се питам тези ли са наистина толкова тъпи или смятат всички хора за тъпи, за да пробутват подобни глупости! Само четете: "Според прокуратурата той присвоил 21 201 430 лв. на три пъти в периода от 2008 до 11 май 2010 г. Парите ги изнасял с чанти. Бившият главен касиер се опитвал да прикрива липсващите пари с фалшиви протоколи. Съдът обаче го оправда по обвинението за съставяне на документи с невярно съдържание. Според прокуратурата Митевски безпроблемно изнесъл парите в чанти, защото единствен имал ключ от главната каса, а и цял ден прекарвал в помещението, в което на всичкото отгоре нямало камери." Значи според версията на прокуратурата и измислилите тази схмема, главният касиер откраднал над 20 милина лева!?!?! с чанти!?!?! за период от близо 2 години!?!?! и ... НИКОЙ НЕ ГО ВИДЯЛ И НЕ ЗАБЕЛЯЗАЛ ЛИПСАТА НА КАСА!?!?!?!?!?! Сенате ли се що за глупава постановка и лъжа е това. Да оставим другото, а тази банка ревизии (и на каса) не се ли правят? И ако не, или ако са правени и не са засекли подобна липса, то къде спи БНБ и как дава и оставя лицензи на подобни банки? И друга очевидна глупост - прокуратурата хем била установила, че този (а всъщност ТЕЗИ!!!) се е опитвал да прикрива липсващите пари с фалшиви протоколи, хем... СЪДЪТ ГО БИЛ ОПРАВДАЛ ПО ОБВИНЕНИЕТО ЗА СЪСТАВЯНЕ НА ДОКУМЕНТИ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ!?!?! Явно някой е идиот или се опитва ПАК да прави всички на идиоти! Защото ФАЛШИВИ ПРОТОКОЛИ е равносилно на ДОКУМЕНТИ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ, за които очевидно някой е виновен! Тоест, или прокуратурата не е доказала това, или някой от съда се е облажил с част от парите (те и без това не били намерени, а при такава сума има за всички...)

няма как да откраднеш от банка пари в наличност! 21 000 000 на три пъти? кеш?? та ако идеш в коя да е банка и искаш да си изтеглиш от своите пари 10 000 лв, трябва заявка да правиш, и обяснение да пишеш!

Тази история е поредната, съшита с бели конци от прокуратурата. И после някой ще каже, че не прокуратурата съдела и че съдът осъждал или пускал престъпници на свобода...! В нормално действаща банка ПРОСТО НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ ТОВА ПО НАЧИНА, КОЙТО Е ОПИСАНА ЦЯЛАТА ТАЗИ ТЪПА ИЗМИСЛИЦА! Има си правила за приключване на каса всеки ден, има си счетоводители, които водят тази сметка, касата, има периодични инвентаризации и проверки на каса и първичните документи от комисия, има хора от ръководството и техни оторизирани лица, които отговарят за касовата наличност и имат задължението да я наблюдават и проверват... Аз наистина не знам идиоти ли пробутват и вярват в тези версии, или мошеници, но започвам да си мисля, че са и двете... 21 милиона лева откраднати с чували за период от 2 години от касата на банка и никой не забелязал!?!?!? Човек не знае да плаче ли или да се смее! Това е точно като онзи арест на трима души за убийството на Пеевски от Цацаров и шайката му за ... УБИЙСТВОТО НА ПЕЕВСКИ, който в същото време ... ДАВАШЕ ИНТЕРВЮТА ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ЖИВ И ЗДРАВ, ЗАОБИКОЛЕН ОТ ГОЛЯМАТА СИ ОХРАНА, ГОВОРЕЙКИ ЗА "МОИТЕ УБИЙЦИ"!?!? И после Цацаров излезе да заяви публично, че ... БИЛИ СЕ МАЛКО ПООБЪРКАЛИ И ЧЕ РАЗБИРА СЕ НЕ МОЖЕЛО ДА СЕ ПОВДИГНЕ ОБВИНЕНИЕ ЗА УБИЙСТВО ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ "УБИТИЯТ" СИ Е ЖИВ И ЗДРАВ И НЕВРЕДИМ!!! И дори намери някак си повод да се похвали, че ... БИЛО ДОСТОЙНО ДА СИ ПРИЗНАЯТ "ГРЕШКАТА" (която бе един от тъпите лъжливи техни аргументи да нападнат посред бял ден голяма и системна българска банка и да паникъосат хората за да я фалират)! Но отново - това е България и нищо не може да учуди никого, всякакви лъжи и простотии минават несанкционирано, и затова сме на това дередже - последни, най-бедни и най-нещастни, с най-кратка продължителност на живота и демографска криза, която прераства в катастрофа!

Всъщност има как, но няма как да стане само с един човек от банката (трябва да е оргазнизирано) и да остане незабелязано за период от 2 години! Говорим за истинска банка, в която НЯМА КРИМИНАЛНО РЪКОВОДСТВО ИЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ В НЕГО!

И шест години вече не могат да докажат, нито да намерят парите???!!!! България е Америка преди два века. Всичко може! Що ви трябва да емигрирате от страната на неограничените възможности ?????

алфа банк. гръцка банка. да успееш да измамиш грък си е за награда, не за съд!

Аз лично се съмнявам, човекът да има пари да избяга. Според мен си е изкупителна жертва или просто марионетка. Според мен вече си е уговорено да си полежи в затвора. След някоя друга годинка Илиянчето, ще му "спечели доверието" и ще го пусне на свобода.

Един се жертва,а другите ще му помогнат да излезе от затвора ! Виждате ли,не е задължително да кажеш къде са парите ! Е на това му казвам правосъдие ! Хайде крадете и спокойно,но гледайте да е повечко...за да има за адвокати,съдии и прокурори и после излизаш и си харчи на спокойствие !

С тази присъда и тази подписка изгубихме подсъдимия за делото, но пък като е тъп папагал съдията , ще гледаме такива новини. Ако подсъдимия избяга, съдията трябва да бъде изгонен от съда.

А КТБ? Пак димки.

TIREX

някаква голяма тъпня ни пробутват.. ден след ден изнасял и още 6 години спокойно си живуркал а не се е омел? тия явно за балъци мислят всички. сега за 2 шамара и бягат а тоя гепил уж 10 милиона Евро..и си седял че го и хванали след 5 години.

Е те това се казва обир,а не игрички на дребно!Въпросът е -къде са парите?Ами извън БГ!В тази посока са работили още много хора,този не е бил сам.Толкова пари само за него?Ахааа,неее!Търсете повече и ще намерите повече следи.

Супер си пич ще излезеш бързо имаш си парички браво.

Обира на века, не е ли ОБИРЪТ на века??

Друга подробност е, че макар само той да имал ключ от трезора, не е можел да влезе вътре без помощта на управителката на централния офис Виолета Вучева. Единствено тя разполагала и с личен код за отваряне, твърди обвинението. А само с ключа и кода едновременно можело да се проникне в касата. Според прокуратурата Митевски спечелил доверието на управителката като дългогодишен служител и тя му предоставила личния си код. ---А според мен ,госпожа Вучева му е спечелила доверието и той и е дал ключа.Светът съществува благодарение на шараните,не на умните

jingiby

Петко Митевски е на свобода срещу подписка. Ами, платил си е човека, не е беден, я...

Xxхххххй

Xxхххххй

i az sum gotov da leja 15 godini za 21 mln leva

вече лежа 10-та година, а нямам и един милион :-

Да откраднеш от крадеца не трябва да е наказуемо изобщо!

А тиквата кога ще бъде съден за обсебените милиони и нанесените щети на държавата за милиарди.

Не повече 5 години ще излежи и излезне от затвора миллионер )))

издирва още 1 Българин/по примера на красивия мустак/квартируван по сръбско!При 15 год . присъда не му изменят мярката подписка - явно го следят да изглупее и да ги заведе до заровените банкноти :Д

А на Цецо орден "Стара Планина". Оти, той е крал от бедните и раздавал на богатите. Герой на политическата класа!

OmPoBeH

А Вальо Топлото и Христо Бисеров от кого са краднали ?!

Алфа Вълка

Това риторичен въпрос ли е или защитна пледоария към Цветан Василиев? Защото 4 000 000 000 отидоха от джоба на данъкоплатците, а ти ми говориш за 10-20млн!