14 г. и половина затвор за похитителя от Сливен

Сливенският окръжен съд призна извършителя на въоръжения грабеж в клона на Инвестбанк в Сливен през март т.г. Стефан Петров Стефанов за виновен и го осъди на 14 години и 6 месеца затвор при първоначален строг режим.

Обратно в новината

Коментари - 14 г. и половина затвор за похитителя от Сливен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Младежът е осъден за въоръжен грабеж, а по какъв начин съдът ще се произнесе за всички ония, които ни ограбват без да са въоръжени - енергото, топлофикация, държавата, банките и още и още... Не казвам, че момочето е невинно. Нека си изтърпи наказанието, но това неговово е като детска игра пред всички ония , които ни ограбват всики ден, всяка минута и жертвите /разбирай народа/ са абсолютно безсилни.И това няма да има край.Хиените са навсякъде около нас, ние ги виждаме, познаваме ги, но не можем да се предпазим от тях. Те не стрелят по нас в упор, те ни убиват всеки ден по малко, но сигурно.Въоръженият може да те застреля, но може и да ти пощади живата, но тези, невъоръжените - никога.Те всики ден, всеки час, всяка минута мислят само за пари, как да ти вземат и последната стотинка, за да натрупат повече, ама много повече пари.Те са опериране от чувство за справедливост и никога, ама никога няма да те пощадят.Какво да правим с тях? Може ли някой да ми отговори?

това е времено изпушване,следващият такъв случай престъпникът може и да не размисли като знае кво го чака и тогава по добре ли ще е като застреля 20 човека?

Така е пич, като не можеш един обир да направиш поне да беше достатъчно мъж та да си пръснеш мозъка.Вместо сега разни куци ченгета дето за нищо не стават да се правят на големи експерти!!!Ма какво се чудя ти един изпит за шофьорска книжак не си издържал та обир на банка ще правиш. Виж го дядо ти Гаврил Петков направи полицията с всичките и спецчасти от тулуми смешни.На 73 години е а още не могат да го хванат!!!!

БРАВО БЕ, НА УБИЙЦИТЕ ИМ ДАВАТ 5-10 ГОДИНИ МАКСИМУМ, НА ОПИТ ЗА ГРАБЕЖ-14 ГОДИНИ....НЯМАМ ДУМИ ПРОСТО.......И ТОВА АКО Е "ПРАВОСЪДИЕ"....

темида гледа колко пари имаш слага ги на кантара и определя присъдата

Брей, много бързо го признаха за виновен магистратите? А Маргините още се туткат виновни ли са, или невинни? Интересно правосъдие. явно само пищова върши работа, всичко останало е забулено в тайнственост и недостижимост... Извод? Грабвайте пищовите, поне "на топло" няма да сме сами, а ще сме от един отбор.

може би делата се гледат според закона и процеса...но моите профански очи виждат следното - Ставински, пиян уби двама и получи условна присъда. Некакъв човек държал неколко часа неколко служителя на банка получава 14 години...еми не ми е удовлетворено чувството за справедливост...нали това е целта на съдабната система - справедливост...

аман вече с тоя, трябваше да му вкарат куршума в главата и всичко да свърши...

Не може за убийство да се дават присъди от по 5 год,а за опит такъв 11 год и как може такова голямо обезщетение то за тежка телесна повреда дават едва 15000 лв,а тук 150000лв .ето и един подобен случай:12.11.2002 Н. М, ОСЪДЕН НА ПЕТ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА при първоначален ОБЩ режим.ядосан, взел пистолета по него с три коршума като един от тях минал през лицето на Л.И. и счупил част от зъбите му.Подсъдимият е осъден да заплати на подстрадалия Л. И. сумата от 5000 лв. обезщетение за причинените му неимушествен вреди.

Жалко, че този човек сам пое вината. Но той не е бил сам!! Защо не издаде и другите от бандата?

Не е като да газиш бавно българче пред очите на баща му... пък и не е римлянин...

Ами ако извършиш невъоръжен грабеж? Примерно източиш предприятие, еврофонд или ДДС?

Да смени адвоката с адв.Даниела Доковска.Този дебелия явно не се справя.Присъдата трябва да е справедлива ,а не прекомерна,предвид предходни присъди на разни мутри и тем подобни.Този ще психяса съвсем в затвора и като излезе кой знае какви ще ги свърши,ако въобще има шанс нещо да работи или да го вземат на работа.Общо взето свинщина.

Защо толкова малка присъда и въобще присъди???? Това ако беше в друга нормална държава тоя никога нямаше да излезе от затвора!!!!

*Според закона, когато процесът се гледа при съкратено съдебно производство и обвиняемият е направил самопризнания, присъдата се намалява с една трета

Ами да го пуснат тогава направо от затвора според теб, така ли? Че то нямаше начин да не признае, то всичко беше очевадно!!!тъп пу*ьо!!

да до сега да беше на свобода защото е невине ама такива като него ще плащат присадите на някои друг много глупости се изговориха а каква е истината докато не чуе от него само хора които нямат сарце ще го плуат ящо си затварате очите за сериозните неща а даи младото момче да го разкасаме е да няма ккои да го защити само че незабравите колелото се варти *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ЗА ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА ПРИСЪДИТЕ СА БЪРЗИ-ЗА МАФИОТИТЕ НИКАКВИ -НО ИДВА ЕДИН МОМЕНТ КОГАТО НЯКОИ ХОРА ВЗИМАТ ПРАВОСЪДИЕТО В СВОИ РЪЦЕ И ТОГАВА СТАВА СТРАШНО

За обикновените хора присъдите са много бързи, акуратни и недвусмислени, там съдиите са много смели! Интересно защо обаче когато става въпрос за процесите срещу видни мафиоти същите "съдии" са по-ниски от тревата! Това господа "правозащитници се нарича" ДВОЕН СТАНДАРТ!

ОБИКНОВЕНИЯТ ЧОВЕЧЕЦ НЯМА ПАРИТЕ НА МАФИОТИТЕ!

Докато слугуваме на странаще е така.Аууууу,тозипретрепал съдия,чудо голямо.Докато не се открие ловен сезон за таква и техните защитници-политици и ченгета,ще си я караме така.

Ами да, този е обикновен убиец! Какво толкова ? Само че имате късмета да не сте били негови жертви иначе друга песен щяхте да пеете!

Писъдата е напълно справедлива,а всички които му съчувстват на този престъпник са като него боклуци.в америка за въоръжен грабеж дават и доживотни присъди ,а този даже е стрелял по охраната.лошото е само че закона важи за бедните.ако тоя имаше кинти изобщо нямаше да се разбере какво е станало в съда

аз му съчувствам, а боклуци са такива като теб злобни и нагли душички

Съчувстваш му ? И за какво по-точно ? Затова , че заплашваше да избие няколко човека в банковия клон ли ? Затова , че стреля по един от тях и само по случайност , охранителят не загина ? Ако ти беше там тогава , пак ли щеше да съчувстваш ? Егати изкривеното мислене . Чудите се защо държавата не върви напред . Няма и да разберете , и няма смисъл да ти обяснявам защо ...

Справедлива присъда, браво !

а по колко години затвор за комунистическите разбоиници, убили над 150 души и ограбили даржавата балгария в последните 22 години и покровителствувани от агент гоце и неговата кривосадна система? разбоиническото комунашкото кривосадие се раководи от основен закон: "за кокошка нема прошка, за милиони - нема закони"

Не "бАллгария", а България, тъпако! Абе, админите, тоя няма ли как до го баннете веднъж за винаги!? Тази отрепка не пропуска да коментира по всяка новина и все за своя Гоце си пише. А, да.. и още... "за кокошка нема прошка, за милиони - нема закони" това е цитат от чалга песен. Бидейки много умен, умнико, защо точно с чалгия си защитаваш "гражданската позиция"!? Ей, богу, много недолюбен народ има, ама много...

Каква е тази присъда?става въпрос само за опит за кражба,стрелбата не е умишлена и всички са живи.То се вижда че човека не е престъпник.Стависки се отърва с условна и то при смъртен случай,а този млад човек да лежи в затвора ,в тази смрад и за какво -да не би затвора да го превъзпита?Ще му мине целия живот зад решетките и ще излезе инвалид.Не го оправдавам,но присъдата е абсурдна и Марковски се излага.

И аз мисля така. Дано апелативният съд намали присъдата.

Лошо е да махаш пищов в банка а жените да пищят по пода , лошо че взе парите и се предаде , излишно стреля ,лошо че го одрусаха твърде строго , ами Марковски къде спа? Като е съкратено , значи е приел част или повечето доказателства ; Касае се за "опит" и по двата пункта , каква е тази присъда?

За обикновените хора присъдите са много бързи, акуратни и недвусмислени, там съдиите са много смели! Интересно защо обаче когато става въпрос за процесите срещу видни мафиоти същите "съдии" са по-ниски от тревата! Това господа "правозащитници се нарича" ДВОЕН СТАНДАРТ!

Абсолютно съм съгласна. Точно това ми дойде на ума, когато прочетох 14годишна присъда. А ако някой като Стависки ти прегази детето и то остане инвалид за цял живот, тогава и един ден в затвора няма да прекараш...

А на всичкото отгоре и пак ще караш пиян!

Този може да го съдят само похитените и ранения охранител , а не да приказвате празни приказки,защото и вие да бяхте на тяхното място щяхте да искате по голяма присъда. Малко са му тези 14 години на този нещастник!

тоя чте излезне по-опасен и от коматевските убиици. сигурно и прокуратурата е очудена от тая присада ама поне европеиските ни партниори америка чте видят че в балгаря корупця няма *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

барзо...1ч години. е видимо не е от голямата банда с много пари (маргиновци, а. петров). този е беден вачло а садиите не ги обичат, тези без пари *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Айде, не стига, че хрантутя поне 7-8 анонимни чиновници, ами сега и тоя кретен ще го храня, а аз ще бъхтам и ще си п лащам всеки мазен залък и всяка калорийка топлинка!!! Отказвам. Чувате ли бе, говеда-а??? От вашите пари си му плащайте, ако искате.

и кво ? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Плачковци това че тоя престъпник според вас са го осъдили на много години го обяснете на простреляния охранител в банката.

Опитал да открадне по-малко от 400000лв... и осъден ефективно. А Ковашки за ефективно откраднати милиони - условна присъда. НЕ КРАДЕТЕ ОТ БАНКИТЕ, САМО ТЕ МОГАТ ЗАКОННО ДА КРАДАТ ОТ ВАС.

Браво, за обира -14 години дават, а за докторите, убили и осакатили толкова хора- условни. Ама и те ще плачат...

И колко са убили и осакатили.А колко са спасили

11 години най-голяма присъда, а осъден на 14, как ли ги смятате?? особено като се има предвид ненатрупването на присъдите в БГ... ама е доста голяма присъдата, като се има предвид как убийци и крадци на цели банки се разкарват на свобода, че и не само...

какво направи магьосника Марковски? ха ха ха ха ха ха ха ах ах ах ах

Споко Стефане,Калфата и майор Деянов ще те амнистират.Побързай да се запишеш в БСП.

Кортен-ци събирайте пари ,че много пара трябва да дава.Хайде да видим,ще се бръкнете ли в джобовете?

Е голям престъпник....и представете си колко и кога ще бъде осъден някои богаташ неплатил млн. лв. данъци или направил катастрофа...Че е виновен виновен е но като се има предвид колко наистина престъпници са си на свобода и си живуркат под грижите на правосъдната ни система и държава....

СЕга остава да видим как ще бъдат осъдени астаналите бандити, довели държавата до разрушение - напр. Масларова, Диневи, Галеви и др., които обираха държавата и нас в продължение на 22г. За Ковачки вече видяхме, но този с 14-те годи е същински ангел в сравнение с Ковачки. Неможе да бъде за сума по-малка от 1 млн. 14г., а за сума над 16 млн. 3,5 г., но условно. Страхотно правосъдие имаме.

А-а-а, не, те са пестили от закуски и няма да ги пипаме!

може може ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ако имаше парички, може би щяха да го помилват. След месец два, де.

Добра присъда. Само така.

Ако му беше адвокат боклука Марковски, щеше да излезе, че вс. доказателства са от видеокамери и не стават за БГ съд :) Свидетелките са ненадеждни и да са го пуснали сега. Еххх тоя Марковски няма ли да направи някой инфаркт на тия години и тия 200 кг. Сори че си позволявам толкова злоба ... ама до гуша ми е дошло от този.

АКО?!? Четете, моля Ви: "Веднага след обявяването на присъдата адвокатът на подсъдимия - Марин Марковски, обяви, че ще обжалва. Марковски не е съгласен с решението на съда Стефанов да бъде съден за опит за убийство."

Наистина този път не прочетох. Приемам забележката. Лелее този Марковски верно се натиска при най-бруталните закононарушители.

Поредното доказателство, че законодателството защитава мутрите - Инвестбанк -> Феста Холдинг АД -> г-жа Петя Славова, мажоритарен собственик и основател на Феста Холдинг АД

Много ми е интересно този който сгази момчето в Катуница колко години ще го осьдят???????

Условно! Не било умишлено и т.н. ... За съжаление изборите минаха, а ние си оставихме същите на власт ...

Да не забравяме, че в неделя са окончателните избори. СЪВСЕМ случайно това дело се "случи" тая седмица. Бас хващам, че след изборите присъдата ще се попромени. Нямам отношение към човека, но почти сигурно присъдата е демо пропаганда с политическа цел.

Какво да ви кажа? "За милиони няма закони, за кокошка няма прошка" Welcome to Bulgaria!

Kакви кокошки бе, тоя психопат заради някакви си негови комплекси и любовни драми простреля един, които по късмет оживя (половин човек след операцията...), за малко не уби друг и плюс това държа заложници дузина хора... и се намериха идиоти във феисбук да основат групи "да подкрепим Cтефко"?!?

Бяха го скъсали на шофьорски изпит (за пореден път) и това го вбесило. Грешка, не си изкарвай яда на когото не трябва, особено въоръжен. Някой по "погрешка" може да те гръмне.

тоя изрод според теб е кокошкар, така ли???? Значи и ти си такъв !!! Баси кокошкаря......урод, тоя си е направо за разстрел!!!

Когато се излекува Киро тогава ще разберете колко ще лежи.

Няма да лежи... Българският съд е милозлив и човечен към хората ( и най-вече към боклуците) с пари.

Изчислението ви е неправилно- в България присъдите по различните обвинения не се излежават една по една. Тоест той няма да лежи 14, а най-вероятно 11 години.

изчислението си е напълно правилно!Просто журналистите трябваше да кажат информацията в пълния и обем. Присъдата от 14 години и шест месеца е получена като е определено едно общо най тежко наказание и е увеличено , закона позволява едно общо наказание да бъде увеличено до 1/2! За пълнота на информацията трябваше да кажат първо какво е основното наказание за всяко едно от деянията, после че е намалено с 1/3, защото при съкратено съд.следствие са прави така/ и накрая да кажат, че са групирани наказанията и е завишен с еди колко си до определения размер от 14 ,5 години!

Да се чудиш просто на това бързо и ефективно правосъдие! Че и всички глоби и обезщетения изчислиха, всичко постановиха, и човекът е в затвора, не е на разходка, като Вальо Топлото и много други. Я този съд в Сливен, като се е разработил толкова, да се озърне наоколо за имоти на Киро Циганина из тяхната околия, за нелегални цехове и пластмасови производства, че да го подхване и него с родата, жената и дъщерята, както и синове и внуци, по бързата процедура, тъкмо и те са сега /някои от тях поне!/ в дрънголника, та да им одруса по няколко милиона глоби, данъци, присъди и разходи, да си оправят малко общинската хазна пред Нова година! Ако им стиска, искам да кажа, че за този нещастник много се забързаха, а за "Царя" на българските политици и медийни "звезди" не съм съвсем сигурна ...

Точно така. Съда в Сливен като е толкова печен, да вкара в дранголника и Киро циганина и Вальо топлото и Трактора и Лина Абланска...

Най ме кефи изречението "Магистратите признаха похитителя за виновен и в умишлено унищожаване на банково имущество - разбити прозорци и дограма, счупени камери и компютри на обща стойност 1110 лева". Къде ги продават тия прозорци, дограми, компютри и камери на такива цени че искам и аз да си купя :)))).

За такива нещастници, не се съмнявам.Но за големите риби...какво става?

Тук правосъдието добре се справя, обаче искам да знам за престъпника Кирил Рашков и цялата му престъпна фамилия колко години затвор ще има?!

2 години условно максимум