Първи банкер в затвора?

Състав на Софийски градски съд (СГС) осъди днес Бистра Димитрова - бивш председател на ДСК, на 8 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Обратно в новината

Коментари - Първи банкер в затвора? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На фона на откраднатите милиарди тая е една пионка от играта, и мога да се обзаложа че депутати, министри, милионери като В. Божков, Г. Ганчев, В. Златев и др. знайни и незнайни Остап Бендеровци даже няма да им се споменат имената, защото там става въпрос не за милиони а за цяла държава.

И да й нарязват краставиците наситно...! Ако има добро поведение и повече не краде в килията, ще я пускаме от време на време в мъжкото отделение... Боже, Боже, видяхте ли сега къде са отивали паричките ви и кой ги е стопанисвал?!... Както е модерно да се казва, всичко е надлежно Усвоено!!!

Едва сега издават присъда за престъпление през 95 година... Такава е ефективността на българското правосъдие.През това време са затривани доказателства, пропускани са присъди поради изтекли давностни срокове, кой да съди тези, които допуснаха това да се случи. Да не говорим,че банкери като Емилия Миланова и с-ие добре си плащат да излезе съдебно решение в тяхна полза и остават в управлението на банките. И после се чудят политиците, че са мразени от хората.Всяка партия си пази нейните хора. Престъпници , с различни цветове са ликвидаторите на България. И ние не я пазим, защото нямаме елементарна грамотност да браним интересите си като общество.

Отдавна трябваше да е на топло...толкова неща се изписаха за тази жена....

Стига де жената изгоря за някакви си 12 942 000 лева. За БТК, външния дълг, 4000 декара надвзети зими и т.н. колко общо трябва да се лежи

Кое е за пред ЕС бе? Те ЕС да не пасат трева?!?! Това е за пред гаргите по улицата и някое и друго тъпо врабче ... ама все пак трябва да се почне отнякъде - да добият малко опит ... Аре ЧЕСТИТО СЕФТЕ!!!

Съдът лиши Димитрова за 11 години от заемане на следните държавни длъжности: управител, подуправител или член на УС на БНБ; член на управителния или надзорния съвет или съвет на директорите на Българската банка за развитие; заместник-министър; областен управител; председател на държавна агенция; председател на държавна комисия; изпълнителен директор на изпълнителна агенция; всички длъжности, определени като ръководни съгласно Единния класификатор на длъжностите в администрацията. .. сигурно е черен хумор от нашите магистрати. Възможно ли е след 8 г. строг затвор и 3 г. на свобода пак да те назначат на някоя от горните длъжности? Боже, пази България!

до 4321, въпросът в твоят пример е дали изобщо ще се гледа делото :), а иначе по темата, браво, но нека да се продължи с ефективните присъди.

Нарочно е сложена управител на ДСК. Видяхте ли на кои банки е давала необезпечени кредити естествено на ЧЕРВЕНИТЕ БУКЛУЦИ. Бъдете спокойни нито ще я осъдят, нито ще върне милионите. Те вече са изпрани. Няма да осъдят Вальо топлото, стойков и николов, пияницата ставицки, драшкови и още много мафиоти. Българите да пият по една студена вода. Дано проумеят как да гласуват на изборите.

abe napravo usadihte bosa na bg. mafiata.evala na tapite ypravliavasti.vsi4ko e za pred evrosaiyza ina4e e porednia fars v nawata darjava.

Drebna riba! Tova e prah v ochite na EK. Zashto ne osudiat kreditnite milioneri da vurnat parite na horata ? S tova tempo-da ne stanat tesni zatvorite.

Забравихте ли, че именно тя се издъни като за световно с фразата, че банката е ЛИКВИДНА, което по неуките взеха като банката е в ЛИКВИДАЦИЯ. Това доведе до сериозен крах и последвалата Виденова зима. Дано само няма Станишева.

имаме нужда от внос на работна ръка в 4астния слу4ай прокурори и съдии от китай и един наказателен взод ни стигат и набързо ще облек4им системата и место 10 години едно дело ще се гледа за 1

Трябва и конфискация на имуществото й.

сус бе,стига кълнахте.оставете женицата намира.биси остави ги тез душмани.дай да се видим,да си похортуваме и да измислим как и аз да се облажа,а после-еи къде е юар.с тез парици ще сме вип,като кака веска.....

taka e ... sega mnogo hora ste progovorjat..

О, ПРОПУСКАТЕ ЕДИН МНОГО ВАЖЕН МОМЕНТ.ПОРАДИ ИЗТИЧАНЕ НА ДАВНОСТНИЯТ СРОК ПРИСЪДАТА НЕМОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗПЪЛНЕНА. ЕТО ЗАЩТО НЯМА СМИСЪЛ И ДА СЕ ОБЖАЛВА

може просто жената да е болна от нещо.а вие веднага хващате брадвите. ..........трябва количество присъди за да премине в качеството на нашия и на децата живот. трябват ни много пъти и смелост и вяра и чест. трябва образован народ който живее с горното.и ако някой демократ е наследил, или от съдбата, здравето и способностите е получил повече - нека това което му е излишно да го даде за бъдещето - през много пъти и смелост и вяра и чест. инвестирайте в хората на българия, не чакайте мафията да инвестира.

Благоевградски съветници замесени в афера с фирми по САПАРД Коментари К Подреди: Първите отгоре Последните отгоре Страница: 1 #5 - 20.12.2008 г. 17:55:39 o4akvam tiq dni Vasko Miladinov da si zamine za Bobov dol i tam da prodava cigari to tva si mu e rabotata na mom4enceto samo se 4udq polsle i urdev kato sedi 5 godini v zatvora kolko li tutun 6te gleda po mosomi6te. ega gi zaklu4at i dvamata da gi ebat vseki den i ega i em4o-6marka4a da mu turat.... #4 кал до urdev - 20.12.2008 г. 16:48:41 А бе човек, ти чувал си приказката гузен негонен бяга. То имена нямаше, ама вече е сигурно. Сега новите коли по проект за затворите ли ще ги минеме, та да ги карате там. #3 urdev - 20.12.2008 г. 11:27:55 калпачка ти си голям боклук как може да пишеш такива неща във форума.ще те съдя не до е ба на ла йн а р ка #2 Малкия Иванчо - 20.12.2008 г. 08:39:17 Слуховет са за Урдев и Миладинов, бившите социалдемократи на Сашо Томов, а сега земеделци на Спас Панчев #1 ЧИТАТЕ - 19.12.2008 г. 20:42:17 Защо се крият имената на съветниците и имената на фирмите?

Е, амма Вие какво си мислите.Бат Краси не само краде чрез много като нея, но сега и добре ги пази.Този театър е само за тези който бяха окрадени. Иначе за Бисето хич не се кахарете. Тя и бати Краси още далго ще си стоят спокоино при парите.Хич и не се надяваите, че еи тъи щте си ги оставят! Па вие пите една студена вода и тоя ципк ви е напълно достатъчен! Наздрав да ви е сладко!

Ура! Дано и на обжалване се потвърди и да я последват още много

ВЕЧЕ НА НИЩО НЕ ВЯРВАМ НА ТАЯ КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА!!!! ВСЕКИ ДЕН ТРЯБВА ПО СТО ЛИЦА КАТО ТАЗИ БИСТРА ДИМИТРОВА ДА ВЛИЗАТ В ЗАТВОРА В БЪЛГАРИЯ , ЗА ДА СЕ ВЪРНЕ ДОВЕРИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ИНСТИТУЦИИТЕ!!! А ДЕЛОТО Е ВСЕ ПАК ОТ 1995 ГОД И ТАЯ ГОСПОЖА БИСТРА ДИМИТРОВА ДА НЕ ИЗЛЕЗЕ , ЧЕ СИ Е ИЗТЪРПЯЛА ВЕЧЕ НАКАЗАНИЕТО ОТ 8 ГОДИНИ.....ПАК Е СЛЮЧИЛА СПОРАЗУМЕНИЕ С НАШАТА НЕПОДКУПНА СЪДЕБНА СИСТЕМА......БОЖЕ, БОЖЕ , ЗАЩО СИ МИСЛЯТ , ЧЕ НИЕ ГРАЖДАНИТЕ ВЕДНАГА ЩЕ АПЛОДИРАМИ КОРУМПИРАНИТЕ ПРОКУРОРИ И СЪДИИ , И МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО!!!????

присъдата е безумна.подобно наказание се дава за умишлено убийство и то ако е извършено преди година-две и подсъдимия е искал съкратено произвдоство. когато от деянието и минал период повече от 10 год., а в случая и повече от 13 год., то единствената адекватна мярка като наказание, и според Съда в Страсбург, за това обвинение, е условна присъда.учудващо е, че българският съд не спазва европейски правила за наказанието. не може след 13 год. да те осъдят на 8 год. освен ако не се убил поне двама. това ли е нашето желание за реабилитация пред ЕС. спомням си, че преди две-три години в братска румъния осъдиха магистрат и бивш министър.ЕС ръкопляскаха и съответно ру ни задмина. но не закъсняхме ли с няколко години, господа политици и магистрати.

Изобщо не е вярно ,че това ще бъде първият банкер с ефективна присъда.Чисто и просто авторът на материала търси по-ефектно заглавие като за първа страница !

Първото нещо,което направи Иван Костов когато стана министър-председател да уволни тази червена мафиотка,а второто-да изхвърли Бриго Аспарухов!

Изобщо не е вярно ,че това ще бъде първи банкер с ефективна присъда...Просто авторът на материала е търсил ефектно заглавие като за първа страница !

Не бързайте със затвора. Госпожата просто не е развъзала кисията - изчаква обжалването за да плати само но една инстанция. Който има пари в Бългърия е недосегаем, а тя най-вероятно има в изобилие...

борис велчев ти си срем за мен!!!! на умряло куче нож вадиш........иде ми да си избода очите Юстиция - по неволя в България, но не за дълго

Защото Венци Йосифов от Първа частна банка бе кандидат на... БСП. Ако осъдят него, трябва да пометат цялата червена машина, която опапа собствеността и парите на БКП. Познайте къде работят сега тези хора и каква собственост и влияние имат!

браво български орли - соколи даже, винаги съм вярвал във вас, напънаха да пръднат и снесоха яйце - запрътък май ...

Като свършиха с отстрела на бившите борци и плувци, които им перяха парите от заграбеното обществено богатство и стояха под прожекторите срещу някой и друг милион награда, сивите кардинали на прехода (и настоящи червени олигарси) вече започнаха отстрела на тогавашните висши държавни чиновници, които им прехвърлиха това обществено богатство. Тези администратори бяха пазени за времена като сегашното, когато да бъдат употребени за показните политически акции пред недоволните еврокомисари. Бистра Димитрова, Асен Друмев и ще-видим-още-кой непотребен вече за олигарсите жертвен агнец ще бъдат размахани в докладите като пример колко добре работи вече съдебната ни система.

Тази е раздавала кредити в лева при курс между 10 и 50 лева за долар , а не както е изчислено 1/1000 лв. , за долар. Фактически пораженията са от 30 до 50 ПЪТИ поголеми !!!!!!!!!!!

Като свършиха с отстрела на бившите борци и плувци, които им перяха парите от заграбеното обществено богатство и стояха под прожекторите срещу някой и друг милион награда, сивите кардинали на прехода (и настоящи червени олигарси) вече започнаха отстрела на тогавашните висши държавни чиновници, които им прехвърлиха това обществено богатство. Тези администратори бяха пазени за времена като сегашното, когато да бъдат употребени за показните политически акции пред недоволните еврокомисари. Бистра Димитрова, Асен Друмев и ще-видим-още-кой непотребен вече за олигарсите жертвен агнец ще бъдат размахани в докладите като пример колко добре работи вече съдебната ни система.

Че то няма и по една година затвор за един милион!Ако присъдата остане след обжалването.За парите нищо не се казва -там пито-платено.Щяла да плати 8800 лв- бълха я ухапала.Голямо правосъдие- голяма работа!

Първи?! Е,то си е събитие наистина...Сега чакаме ПЪРВИ Висш ПОЛИТИК в затвора

панделка друг път. подкупче по става.

защо не я осъдиха 96? Защо Венци Йосифов, от Първа частна банка, вместо в затвора беше мераклия за кмет на София?!

И сега нямаше да стане, ако не бяха европейците. И някои вече изгорели бушони ще доизгорят в името на Партията. Пак добре, но много малко и много късно.

Kolkoto poveche bankeri otivat v zatvora, tolkova po-dobre za naroda. Pravitelstvoto triabva da Kontrolira PO-STROGO vsichkite tezi banki koito iznikvat kato ...gabi! NE sa neobhodimi tolkova banki; po-malko, po-eftino za naroda, nali?

Naivnizi. Za6to si mislite, 4e sega ne se vartqt podobni shemi? I tqh li ste razsledvat sled 12 godini?

Интересно защо само Бистра Иванова,къде е този който и даде тази власт и възможност ,според мен той или та е много корумпиран или това е действителноста в РбБългария?Ха сега ми кожете!

по точно на НИЩО не вярваме, трябва всеки ден по 10 такива новини да има, и след 10 години ще повярваме. Е най-после в графата Осъдени има 1. тая женица с тия пари може да си направи затвор на Канарските острови и пазачи да са Серго и Бойко , а Доган ще и мие кенефа ...

Бистра е много свестена кото човек и професионалист, но сигурно не си е давалала точна сметка в какви лапи ще попадне. Тогавашната управници, /сега в сянка/ я засмукаха, и напълно изцедена я изплюха. Те никога няма да бъдат наказани, освен ако не се самоизядът.

А какво стана с Емилия Миланова и около нея имаше нещо или я забравихте!!!!

Какво стана с Христо Александров, т.н. Ицо салфетката от Агробизнес банк? Ще се кандидатира ли пак за кмет?

От съда да не би са чакали да дойде естественият й край , та е трябвало да минат 13 години, за да се произнесат на Първа инстанция.

Бря,бря,бряяяя. Ликуй народе български. Хаирлия да е. След НГ все повече и по-големи присъди.

Пишете след като приберат някой в затвора. Присъдата подлежи на обжалване, което значи, че ще бъде оневинена както всички до сега.

Елит банк и нейните обръчи от фирми, къде са в този финансово съдебен покер?

ако е в затвора, си е изтърпяла наказанието вече, ще рече...