Примирието в Сирия влезе в сила, но вече се нарушава

След влизането в сила на споразумението за прекратяване на огъня в Сирия се появиха първите взаимни обвинения за неговото нарушаване.

Обратно в новината

Коментари - Примирието в Сирия влезе в сила, но вече се нарушава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имам чувството, че гледам един и същи филм 100 пъти. Къде ли не обявиха примирие и винаги досега е нарушено. как пък един път не се спази. Малко тъпо идва...

Русия- пълен провал в сирийската авантюра! Там не е Украйна, руски "доброволци" няма, ама има ислямски доброволци!

Как няма да се нарушава??? Последната седмица САЩ това правеха, подготвяха ни, че примирието няма да се спазва и то от страна на Асад и руснаците.

Примирие има за тези в ООН за да си отчитат дейности да казват колко са умни и велики! Реално ако има затишие то ще бъде използувано от всички само с една цел: координация и привличане на всички възможни резерви с цел подготовка за военни действия! САА трябваше заедно с кюрдите да потроши зелените поддържани от Турция и след това да се занимава с Даеш! А сега Асад ще воюва с Даеш ,а тези умерени ще си почиват и коалират, договарят и в един точно определен момент ще извъртят провокация от типа на вече правената газова атака все едно Асад ги бил натровил и ще ударят в гръб САА! Това са очакванията...И това е явно и план Б на САЩ !

американци, турци и франсета запалиха тая война сега да духат и сърбат супата

Ха,ха, вежливите човечета се разкрачиха, а уж щяха да го решат проблема за 10 дена, после за месец, след това за два и накрая работата се запече, свалиха ими и самолетчето...парите започнаха да свършват, ДЕАШ си е на мястото и зелените започнаха да го поемат!!!

Чиста диагноза : За Карлуково! Болен от омраза и поради това абсолютно не мислещ! Лечение: Мозъчни промивки по 1 на ден !

Има един начин тази война между Сирия и САЩ да бъде прекратена. Сирия направи първата крачка като помоли Русия за помощ. Втората крачка трябва да е Сирия да предложи примането и в Руската федерация като самостоятелен субект на федерацията. Така границите на Сирия стават външни граници на Руската федерация. Така се гарантира мира и цялоста на Сирия.

Ха ха! То САЩ и ЕС не приемат чк Кроим е във Руската федерация при това с референдум...! А тук става въпрос за Сирия... Та дори ако хипотетично това стане САЩ , СА, Катар , матар и всички останали включая и Турция ще се окакат ...! НО за съжаление такъв вариант е невъзможен !

Честит празник вежливи хора! Вашата вежливост прави света по-сигурен.

Запомнете ми думата - още дълги години няма да спре огъня, за жалост. В Сирия, Ирак, Афганистан, Либия огън ще има още много време. Огънят в Сирия ще намалява, ще се усилва, ще се мести, но няма да спре. Защото на световния жандарм са му изгодни действащи военни огнища, а не угаснали.

Провокация на терориста Асад естествено по заповед на азиатския свинарник - Раша. Всички им знаем номерата на казачоците

И твойта не е лесна, до три сабален миеш чинии, а после сядаш да пишеш тук за няколко долара повече!

Че и по магистралите заработва.

Мазохист,путинист със смрадлива ушанка!

Нима тези оптимисти са очаквали нещо по-различно в маймунарника?!

МНОГО МИ Е СТРАННО ТОВА РЕШЕНИЕ ЗА ПРИМИРИЕ!!!САЩ ИСКАТ ЕДИНСТВЕНО ДА МАХНАТ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО БАШАР АСАД,НО ТОЧНО ТОЙ НАЙ ВЕРОЯТНО ЩЕ СПЕЧЕЛИ БЪДЕЩИ ИЗБОРИ!!!И ВСИЧКО ОПИРА ДО СИЛОВО РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМА!!!

Нали инициативата идва от Масква бе русофиле?И как тъй знаеш,че единствено Асад ще спечели?Нали има гражданска война?Повечето му граждани на по голямата част от територията му са против него.И голяма част от армията му се е обявила срещу него.Как можеш въобще да го твърдиш това?Все едно да попиташ 1500 държавни чиновници в Русия за рейтинга на Путин?

Русофил

ЩЕ СЕ УБЕДИШ СЛЕД ИЗБОРИТЕ!!!УПРАВЛЕНИЕТО НА АСАД Е ДОБРО ЗА СИРИЙСКИЯТ НАРОД!!!БЕЗ НАМЕСАТА НА НЕЛЕГАЛНАТА АРМИЯ НА САЩ,В СИРИЯ НИКОГА НЯМАШЕ ДА ИМА ВОЙНА,КОЯТО РАБОЛЕПНО,НЯКОЙ Я НАРИЧАТ ГРАЖДАНСКА!!!

Все още има българоубийци, туркофили и козяци, които за един пробит долар са готови да предадат Родината ни. Засрамете се бе, каквото става в Сирия може да се случи и у нас. Край на държавноста и плацдарм за нахлуващите джагали. Това ли ви е на сърцето, оззита нещастни.

На пресконференция днес сутринта началникът на Главното оперативно управления на ГЩ на Русия ген.-лейтенант Сергей Рудской заяви, че Русия е предоставила актулна оперативна карта на Сирия на американския координационен цетър по примирието в Оман. Примирието спазвали 17 оппозиционни групировки, включая отрядите на Сирийската демократична армия на ген. Ал-Ганим, отрядите "Искандерун", "Сурейм" и "Челабия", вооружените формиравония "Пустинни соколи" и др., някои от които са се присъединили към сирийската армия, а други действали самостоятелно срещу Даеш и Ал-Нусра. Руските ВКС държали под контрол и наблюдение цялата територия на Сирия с постянно действащи във въздуха над 70 безпилотни самолета и средствата на космическо и наземно разузнаване. В интервю по руската телевизия снощи новоназначеният представител на си

Русия е наблюдател от повече от 6 месеца, но за контрол е пресилено да се говори. Ассад контролира едва 1/3 от територията на Сирия. Със средствата за космическо наблюдение Русия има голям проблем. Не може да си изстреля спътниците, защото поради импортозамещението са станали толкова тежки, че днес, Русия няма ракета която да може да ги изведе на орбита.

Макар че си читател , май не четеш какво пишат другите , а си пееш песничката!

К'о праим сеги? "97-те бунтовнически групировки" от добрите ли са, ако да, 97 правителства ли ще има след Асад? Бой по тарамбуките, да разчистят територията и тогава да се види що за опозиция има на изборите. Няма друго решение, ако някой иска да запази държавата Сирия.

От това примирие Асад губи. //22 юли 1974-ТР подр са в покрайните на лет. Никозия. Заедно с командира на батальон ООН отиват при Кипърците отбраняващи Авиокула и писта и уговарят малко примирие.това е измама за времепечелене,докато 2 ТР роти се приближат. Коварно атакуват без артил подготовка, но са посрещнати от неочакван масиран картечен и снайп огън.Не знаят за пристигнали от ГР 300 командоса, които ги отстрелват на гюме. След 5 мин на пистата лежат 141 тр трупа. ТР иска ПРИМИРИЕ.

Огънят е прекратен и -преговори в Женева 3 седмици.Хунтата е свалена от Амер Държ секр на 2з.юли.Идва Караманлис. ООН излиза с решение. НАТО излиза с решение. През това време ТР прехвърля войска. От з000 десант,10 танка и 12 САУ нараства на ч1 000, 250 танка, 200 оръдия, ВВС. Дж.Калаган чете резолюцията на НАТО за Кипър. Кис. удря по масата и казва:ВЕТО, и намига на ТР Вън мин-Тюркеш. Давай. Той вдига тел. и казва парола на Бюл. Едджевит:" Айша татлъ шиксин" Айша отиде на почивка. ТР мин. предс дава команда на войските-Удрете! Така приключи Атила2.ТР-задокеанската дипломация трябва да се изучава внимателно. Демагогията,Коварството, измамата и въртелите са основа на стратегията. Сега са усзвзршенсвани

Първа крайбрежна дивизия записала ли се е в списъка на добрите момчета? Нееднократно договарящите се страни напомняха че примирието ще важи само за тези които декларират че ще го спазват, като априори терористите нямат право на глас. Е, от тук нататък който се ожали все едно че сам си е признал от кои е.

Терористи са само определените с резолюция на ООН за такива, а българските колониални роби и московските им господари са безкрайно тъпи, защото не можаха да схванат това и ще платят непосилна цена за тъпотията си.

В резулюцията от тези 97 "добри" бунтовници, колко са признати, че не са терористи.

О, какъв ужас, според вашите твърдения излиза че американците трепят предимно хора които не са терористи...па после разправят че се борят с тероризма;)

Прав си Киро, така се промиват мозъци. Едно нещо повторено 1000 пъти вече се приема за истина. Ако някой си чуе думата АГРЕСИВНА, очаква да последва и РУСИЯ.

Скъпи деца, кажете - Чао,чичко Ассад! Същото така свикнете с мисълта, че руснаците няма да имат време да се научат да ядат фурми в Сирия, нито арабите ще се научат да пият водка с вобла. Края на путиновата сирийска авантюра се вижда.

Поживем - увидим!!!

И тва ма кефи мого! Даже се подмокрих!!!

Видяхме СССР. Да влиза Русия

Грешни фантазии, човече! Реалността само ще ти вдига кръвното в бъдеще. Хората говорят за война на Русия с Турция, ти говориш за сирийска авантюра. Нещо не си в час.

Русия няма нужда от втора Кримска война и загуба на Черно море. Предстои смяна в Кремъл.

През 2012г. примирието продължи 3 месеца, през които САЩ напомпаха главорезите с оръжия и провизии и на четвъртия месец те удариха Сирия с пълна сила.

След гръмките фанфари за победоносния ход на наемниците на Ассда в битката с тюркмените. След като излъгаха, че Ассад контролира границата и тюркмените са изтласкани. След като най-великите ВКС на няколко губернии обявиха тържествено ,че са прекъснали снабдяването на тюркмените, днес научаваме друго, различно от гореописаното. Тюркмените са там и контролират границата, а военнопрестъпникът Ассад мечтае да я контролира.

Галфон, тази турска граница ли те вълнува? Мисли за другата - по на север, след Одрин!! щото я търсят, ама не могат да открият старите колове!

Когато изправят военнопрестъпника Ассад и престъпните му покровители на трибунала и това ще им се зачете.

Асад на никого не е обещавал "пълно спиране на огъня"!!? Там си има сган за ежеминутно трепане и еб....!!

А такаа! Е, тва ма кефи!

Първо го намери. Ако не можеш сам да си го намериш, ползвай услуги на детективска агенция. Пинкертън например, но съм песимист относно успеха.

хамерска тъпотия от БЕГЕЕЦА

Спокойно!, не мърдай много - да ти влезе по-леко!?

и пърава лъжа която не е още и доказана

Това не е първата лъжа от Москва. Москва лъже на едро.

"близо до турската граница в провинция Латакия" Ха - ха ! Познайте от три пъти КОИ са стреляли ! Но в Сирия са разбрали, че това е поредната ПРОВОКАЦИЯ от трета страна, и следва : "Той подчерта, че . . . . . . . . . . е от особено значение да се засили контрола над сирийските граници, за да се спре подкрепата за въоръжени групировки." Но не, не ! Не е прав Путин, че Турция за пореден път в историята заема позицията на ЗЛОТО. Не, не е прав ! Абсурд ! Как ?!

Всякакви циганя от 100-те "опозиционни групировки" ги пускат на преговорите, а кюрдите няма да участват?? Че, те са единствената реална военна сила - компактна и ако не са турчолята да подпират "опозицията" - отдавна да са ги издавили в Средиземно.. , а защо не и в Черно...??

Асад е против автономия на кюрдите, НО - ако им направят държава- ще бъдат лоялни помежду си!!? Ама това дали ще важи и за турчолята??! Все пак - Кюрдистан ще има!!!

То примирието е за Сирия! А кюрдите почти са заформили Държавата Кюрдистан!!? За какво им е да ходят на преговори? Тяхната държава има друга територия!?

Така е! Усилията на сирийските кюрди са насочени на юго-изток към ИД в Ирак и на север - към армията на гаджалите!! За какво им е да се бъркат в Сирия?

Ръшите да не земат да се пообъркат в мъглата и да кацнат със старите комплекси С-300 в Кюрдистан? Грешки стават!

"Една от 97-те бунтовнически групировки в Сирия..." === Е-е-е-е-е-е-е... Само 97 ли са? И по какво се различават в исканията си? Или искането на всяка една е само една единствена - да седне на трона?

Те ще почнат да ги делят по име и фамилия на "бунтовниците" още малко...

Да не забравяме, че са "умерени" само на думи, но иначе не са. А и как може да са умерени някакви канибали и главорези събрани от кол и въже?

Какво примирие може да има с терористични групировки, та били те "умерени", "малко не умерени" , "средно умерени" или "изобщо не умерени"!?

Абсурд! 2 всиячки са терористични групировки,....били "умерени", всиячки имат една и съща цел- създаването на ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА, ХАЛИФАТ и ШАРИАТ. "Умерени", защото се подкрепят от САЩ (ЦРУ), Саудитска Арабия. Турция, Катар, НАТО и др. за свалянето на Асад, никакви избори, парламент и Европейски ценности

Novae

В ООН са си изпили мозъците.Как тъй държавите ще задължат вгрупировки да спазват примирие. Ислямска държ ава не е нито сирпийска, нито руска, нито американска.Как ще бъде заедълж ена да спре огъня, не мога да разбера; или да считаме, че и тя е някоя творение, както това си личи от постановката на ООН.

Тя Ислямска държава въобще не е включена в примирието.......Заедно с Ан Нусра...

Ислямска държава не е нито сирпийска, нито руска. Тя е американска!

Щях да ти повярвам ако не бяха руски граждани и не говореха на руски.

Абе то си беше ясно, че примирието е обречено на провал, а сега вече Западът стана за смях с т.нар. "умерени", освен ако имат предвид точната стрелба на руската авиация, армията на Асад и кюрдите: "Манипулация в западните медии: джихадистите дегизирани като умерени" (Manipulation dans les médias occidentaux : les djihadistes déguisés en modérés, février 18, 2016, Axe de la résistance); "Ако в Сирия не можете да намерите умерени, преоблечете малко екстремисти" (In Syria, If You Cant Find Moderates, Dress Up Some Extremists, By Tony Cartalucci, Global Research, February 12, 2016) "Запознайте се с умерените поддържани в Сирия от САЩ. Те са Ал-Кайда" (Meet the "Moderates" the U.S. is Supporting in Syria: Theyre Al-Qaeda, By Eric Zuesse, Global Research, August 14, 2015) "В Сирия съществува "съзвездие" от разни воюващи от порядъка на около 100хил. души, за 80хил. от които смятам, че принадлежат било към терористичните групи, определени като такива от ООН, било към салафистките екстремистки терористични групи", информира заместник шефът на оперативния генщаб на френската армия, генерал Дидие Кастр по време на аудиенцията си пред Сената на 15.12.2015г. (Lutte contre Daech et bilan des opérations extérieures - Audition du général Didier Castres, Mardi 15 décembre 2015)

СА БОКОВА, ДЖАДИЯТА КАТО СТАНЕ ГЕН СЕК НА ООНЕТО И , ЧЕ ГИ УПРАВИ ВОНИТЕ У СИРИА.

турците веднага си показаха рогата, което не учуди никой .

Кога последно си бил в "путлерландия" и си станал свидетел на "бесене", "умнико"....

Шило

"до турската граница"....Кой не иска да има примирие? Кой иска и кюрдите да бъдат бомбардирани наред с ИД? Правилно- Ердоган. Това и мястото, където се е случило са показателни за това, кой го е направил.

Кой е нарушил примирието!

Само да вметна, примирие не означава спиране на стрелбата изцяло, а спиране на АТАКУВАНЕТО на врага.....А стрелбата си продължава профилактично за да не се позволява свободно маневриране на врага и прегрупирането му, което може да доведе до приближаване към позицията на другия........ Чрез това се възпрепятства се тихо настъпление......

Няма и 5 месеца откакто се намесиха руските самолети в конфликта и веднага "умерените" ревнаха за "прекратяване на огъня"?! А къде бяхте преди това бре, "демократи"? Когато години наред се избиваха беззащитни жени деца и старци, разрушаваха домовете на хората и паметници на културата, ядяхте сърца на сирийски войници... Що не искахте "примирие" лицемери с лицемери?!

Е, недей така остро - това просто не са хора.

А има ли наивници, които да вЕрват, че "умерената опозиция" финансирана от държави, където думата "демокрация" е забранена и се наказва с бесилка е нещо различно от ДАЕШ и Ал Кайда?! Освен каската ти!

Има - платени наивници, с профили, за отчитане на броя коментари.

по обективните ни медии информацията за АЛЕПО и ХОЛМС от тази нощ. Веднага след полунощ ан НУСРА с миномети е ударила "ПРАВИЛНАТА" ОПОЗИЦИЯ", кюрдските квартали и сирийската армия в Холмс! Но - "АСАД НАРУШАВА ПРИМИРИЕТО" мълниеносно е по първите страници.. По инкиндия и за вината на Русия ша ни информират.

Намерена е личната карта на Путин в района на нарушението, чисто нова. Даже две.

Западните агенции са учудени, че в полунощ са преустановени излитанията на руски самолети от базата Хмеймим. Учудващо е, че и болшинстото от антибашаровските групировки са заявили преустановяване на огъня именно пред бюрото за координация на Русия в база Хмеймим. Русия явно залага и напредва в кондолидацията на патриотичната сирийска опозиция и поради това западните наблюдатели открито твърдят, че "Путин напълно контролира и диктува развитието на обстановката в Сирия". Вчера пък СС на ООН еднозначно подкрепи бъдещето на Сирия като "суверенна, независима и демократична страна". Явно подялба няма да има, понеже подобно действие ще предизвика верижна реакция в района.

А хич не е учудващо че повечето са се записали в руския списък, все пак от 22 Януари,тази година, руснаците извършват бомбардировки и по цели поръчани от умерената опозиция.

Новина щеше да е, ако не се нарушава.

Я, бе - нарушавали примирието. Ни мой да бъди!

97-те бунтовнически групировки? какво е това ,за какво се борят и с какво се разграничават една от друга .даже в приказката са Али Баба и 49 разбоиници , а тука 97 бунтоници , сигурно има грешка

Мамичката ви циганска да еба.

Ако няма примирие Турция отива на кино от 6 до 5

И кой защитава ''ГРУПИРОВКИТЕ''? --САЩ!

"Охо някой от терористите на сенатор Маккейн от конгреса на сащ,който си е мислил,че примирието означава продължаване на геноцида над християни,кюрди,свободни светски сирийци се е сблъскал със законите правителствени части,които няма да стоят да гледат геноцида на терористите обучени от сенатор Маккейн (тиймбилдинг срещата му с Багдади и терористите през 2013 в Европа за разпространение на тероризма в Сирия)."

Примирието е мисия невъзможна, това е ясно на всички , че с дипломатични ходове тази война не може да бъде спряна. Целта е да се постигне разделяне на Сирия, и всеки да получи своето, най- вече САЩ и Турция. Не се съмнявам в намеренията на Русия да помогнат на Басад, но и това си ма цена.

Как терористи, които режат глави наред, се наричат умерена опозиция, бунтовнически бойци и т.н?!

Ама те ги режат вежливо бе. След референдум.

Когато трябва да убиеш човек, не е трудно да си любезен!!

Е, как - "режат глави", ама в интерес на сащ.

Е па,... оно примирието се сключва, за да се нарушава. Некой да е вервал, че нема да го нарушат?! Може би само онези, които се хванаха някога на крилата фраза "Вервайте ми".