Примирието в Газа издържа само няколко часа

Израелската армия е уведомила ООН, че прекратяването на огъня в Газа е приключило. Примирието, което трябваше да е 72-часово, продължи по-малко от пет часа.

Обратно в новината

Коментари - Примирието в Газа издържа само няколко часа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя форум е като събрание на шалом в синагогата : )))))) Явно в петък им плащат надниците .. Не ме интересуват ни араби , ни жидове . От един дол дренки са : ))) Само по-далече от България !

Един дол дренки сте вие с хамасците. Ние, евреите, наричани обидно жидове, нямаме общо с некадърници като вас. По-добре си направете прилична държава, преди да давате определения за евреите. Иначе вървите към обща българо-хамска федерация.

Ти вярно ли не знаеш , че сте от един корен с арабите , шломо ?! Вземи попрочети някоя книжка . Не става само с лъжи и грабежи , трябва си и ум. Ще си направим прекрасна държава в момента , в който бием шута на " управниците " от твоя етнос . Капиш ?!

Ти не си евреин ;)

не знам кой от какъв дол е, но ти явно си достатъчно ограничен ментално, за да не можеш да осъзнаеш, че наличието на Израел е единствената преграда между шериа и България, имайки предвид, че турция е вече ислямизирана. Малкото мозъчни клетки явно не ти достигат за да направиш тази връзка.

"Hamas commander Mohammad Deif: There will be no cease-fire, victory will be ours" - ето какво мислят вашите.

Еми не харесвахте "Фатах", ето ви резултата. Аз от една седмица какво пиша?

Ами ние харесваме сегашния Фатах. Но криминалните от Хамас, с помощта на Сирия и Иран не ги оставят да управляват.

Не Израел започна тази война, и признава световната Хамас терористична организация, която иска да унищожи евреите. Израел унищожава ракети и Хамас терористи, но губи информационната война на всички фронтове. От Банкок до Брюксел евреите се страхуват от арабите по улиците и във вестниците само анти-израелски статии. Помощ борбата срещу terorora мюсюлмани помня турско робство. Регистрирайте се и помогнете да разпространим петицията на всички онлайн издания. Нуждаете се от международна подкрепа и разбиране на тази принудени войната срещу терора. Помощ за това - да се абонирате и разпространение на интернет жалба срещу Хамас. HTTPS :/ / link / RU / петиция / KlideramgosudarstvPrekratitpomoshch_Hamasu /

Присъединете се към жалбата да прекрати финансовата помощ за Хамас терористи! Изпрати на всички, които знаят! HTTPS://link/ru/petition/KlideramgosudarstvPrekratitpomoshch_Hamasu/ Отиват парите за закупуване на оръжие от убийството на цивилни граждани. Ужас не може да съществува без пари.

И аз, щото да не ги обида, съм "уважавал" но само по 1 път две особено напористи, горящи от желание да ме облагародят богоизброни не-девици, и сега ко да прая, нито съм благороден, нито пари имам ? Дали пък да не опитам още по един-два пъти Радул Ръгин

Израел 5 пъти отговорили на искане от страна на ООН и пет пъти, получени в отговор на ракетните атаки на Хамас бандити на своите градове. Всеки ден 250-200 Хамас пуска ракети срещу Израел. Израел се съгласи на примирие 6 пъти какво? - Хамас отново откри огън срещу Израел! Седнете и изчакайте, за да убие терористите? Хамас покани за Бургас, за да убиват хора? Той дойде! От ужас трябва да бъде унищожен. Хамас - е ужас.

Няма как да ги унищожат без да извършат масови кланета. Налага се да пробват отново и отново с примиря, докато самите палестинци не прогонят Хамас

в България живеят много евреи. същите са допринесли за качеството и облагородяването на бълг. раса. те са наши братя и сестри с които сме свързани. нормално е нашите симпатии да бъдат на тяхна страна и да се молим за мир в региона. за съжаление границите и мирното население на Израел непрекъснато се напада с ракети и се търси предизвикателство. никой нормален народ няма да позволи да се атакуват границите му. палестинците нищо добро не бива да очакват, щом не разбират от добро, за съжаление.

Напоследък често се среща това желание за облагородяване на народа ни. Благодарни сме ви,какво да ви правим-всичко друго би било нетолерантно и антисемитско.

Ти другарю, защо си залюбил най-скапаните на света - хамас? Дали не е от страх, че иначе ти ще заемеш тяхното място? За омразата ти към евреите се досещам. Май отговорът е същия.

Човешко е желанието да се прегрупираш :)

ПИПО

Редактора усилено трие коментарите. Защо? Не са нито "етнически нетолерантни" нито обидни. Предполагам, че апела към ООН и сини каски не е "подстрекаване към насилие" Общо взето с какво право триете различните мнения?

жалко е, че има война в региона от която страда цивилното население.и докато ХАМАС е на влас така ще е. какво добро са сторили за палестинците освен да ги въвличат във война с Израел. докато ХАМАС съществува, ще продължават и военните действия.

сами са си виновни палестинците,да го духат!!!!!!!!!!!!!!!

не толерантни сте вие от дир.къмпрестъпници не трябва да има толерантност.маи вие от дир сте палестинци!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ХАМАС И ТЪПИТЕ ИМ ФАНАТИЗИРАНИ ЛИДЕРИ ДЕТО ПРАЩАТ ДЕЦАТА СИ ДА СЕ ВЗРИВЯВАТ СА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВРАГ НА САМИТЕ ПАЛЕСТИНЦИТЕ КОИТО ДАВАТ ЦИВИЛНИ ЖЕРТВИ ЗАРАДИ ТЯХНАТА ИНТИФАДА И ЖЕЛАНИЕ ЗА 40 ДЕВСТВЕНИЦИ....

Бог не обещава 40 девственици. Плътците удоволствия са с цел продължаване на рода, а не самоцел. Смисъла е да се развиваме. Иначе щяхме да си живеем вечно на Земята и да задоволяваме плътските си прищевки. Но целта е доста по възвишена.

Това, което ма====те в Газа правят, е не нелепо, то е от тъпо по-тъпо. Защото, надали повечето от вас знаят, че Газа, с 35 км дължина и 10 км ширина, е най-населеното място в света, с 1.8 млн наблъскани един до друг хора. Как си представяте живота в тази зона? Нима не сте чували, че Израел снабдява Газа с ел.ток, с вода, с храни, с лекарства, Израел даваше работни места на ма.....те там, и в интерес на истината, повечето от тях са напълно лоялни. Израел дори лекува пострадалите от атентати терористи в своите болници, Израел никога първи не е нападал, а и няма логикаи необходимост да го прави, най-вече с Газа. Но, радикалните ислямисти от Хамас правят всичко, за да конфронтират и тероризират. Нима не знаете, че дори Египет затвори границите с Газа и не иска и да чуе да прибере тази 1.8 млн при себе си!!! Хамас цели напрежение и ретроградност, тежък ислям и шириатски закони. Нима и вие, тези които драскат тъпотии във форума, искати да върнем България в 156 век, да си бършем задниците с пясък, да зачулим жените и да препасване поясите на смъртта, вързани с бомби, на децата си...

Никъде няма да намериш по-голям алтруизъм,отколкото у евреите. С това те са прочути по целия свят,безспорно-приятели са на всички народи и не ги смятат за гои. Прав си за пренаселеността-оттам идва и момента с невъзможността да се избегнат цивилните жертви,дори евреите да искат това /а те не искат по очевидни причини/. Газа е създадено от евреите гето за палестинци,които те контролират изцяло и ако не бяха тунелите за снабдяване от тях зависи дали онези вътре ще ядат,дали ще имат вода,както виждаме и ТЕЦ-а им разрушиха; относно лекуването на болни-да,пускат линейките след часове задържане на КПП-тата,"от съображения за сигурност". Имаше една бомбардировка,при която бяха пуснали линейки след 3 денонощия и бяха прибрали само труповете от улиците-ранени нямаше останали. Никоя държава не иска да има икономически отношения с палестинците,защото първо,те са разорени и второ,дамгосани са от евреите,а ръчичките на последните са дълги в международната търговия и политика. Само Русия към момента го подкрепя открито и разработват съвместни проекти с палестинската администрация.

Ти си тоя с второто име ПАЛЕСТИНА!!! Нети провървя агитацията с това име, стана киндер сурпрйз!!! Вие арабите ,за вас децата не са сурпрйз!!!

Че как няма Египет да затвори границите? Да не са луди тея там. Нали Ливан прие мангалчетата и те после го опустошиха тотално. Че и почнаха християните там да нападат и избиват.

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ХАМАС НАРУШИ СОБСТВЕНОТО СИ ПРИМИРИЕ..... БЕЗ КОМЕНТАР.....

В разрушените аптеки, дете- терорисче с надуто коремче, Пръднало горкото! Наблюдател от ООН-УСА докладвал: СТРЕЛЯТ! И Натаняхуй, герой като л..но в порой, поръси си Газа със бомби!

абе и всичките да се изтрепят,там в оная част на света все ще е добре,и едните и другите са крайни фанатици.

Но на едните държавата им е сред най-богатите в света и са я направили само с ТРУД. Другите са лика-прилика на Абсурдистанския народ, населяващ една област на име България. И не е удивително, че защитата на хамаските бандити идва от абсурдистанци.

Това съм го чувал още преди 10 години от един друг евреин,който ми го изръси в очите от позицията на своята богоизбраност. Тезата,че ние сме некадърни и трябва да си тръгнем от тази земя,за да дойдат те,по-кадърните,да я превърнат в градина.Изводите оставям за българите,аз своите относно вашата политика в България съм си ги направил.

Не с труд а с обиране на наивници, ако ги нямаше компенсациите за Холокоста днес Израел щеше само това което са успели да откраднат от британците и арабите и евентуално с малко пари останали от американските помощи.

На палестинеца думата е като на куче. Нищо не значи. Затова ги и избиват, те са с абсолютно повредени чипове. Никой не може да им въздейства. Затова евреите ги задушават в Газа.

Арабите лъжат на поразия,но имат много още,докато стигнат народа,приел лихварството като национален занаят.

Тези "лихвари" направиха от пустинята градина, и не с пари, а с много труд; а българите превръщат райската си земя в пустош. Малко се опитвайте да мислите, вместо да повтаряте папищашките клишета.

С лихварство не се печелят нобелови награди - около 25 % от всички. С лихварство не се свири, не се рисува. Виж какво са българите и какво са евреите. Едните са тежест на човечеството, другите - авангард.

Докато има малоумници като този написал коменттара по-горе света върви към самоунищожение всеки изминал ден. Не ни остава много

Защо към самоунищожение. Просто върви към унищожение на радикалния ислям. Няма друг изход с тези терористи. Ако има кажи го, по принцип не съм краен симпатизант на евреите. И те са крайни, но далеч по цивилизовани без ортодоксите разбира се. Но да кажеш ще избием евреите, тази земя е само наша, е просто да си вземеш белия чаршаф и да отидеш в гробищата.

Досущ като нашите упавляващи: ще ви проведем "социална политика", ама първо да ви блокираме влоговете, за да не можете да си получавате заплатите и пенсиите...

Едните ги знам ,че лъжат. А другите -истината я нямат за нищо. Жалкото е ,че все пак гинат човеци. :-(

Демек ще се водят преговори, ама първо да ги поизбият. Нещо като в Украйна - ще седнем на масата за преговори, ама първо да ги унищожим. Като споменахме Украйна, нещо няма новини за сваления самолет? Тия черни кутии на санскритски ли са написани?

споко, сега ги фалшифицираме - ама ни отнема време щото е сезона на отпуските, а пък не искаме да се излагаме като псаки

На иврит.

G&R

Трябва повечко да четете. Англичаните отдавна казаха, че те ще ги разчетат без публично да обяват резултатите. Холандия ще обяви резултатите вероятно следващата седмица.

За да се разтълкуват трябват и частите от самолета, ама там руските банди не пускат разследващите

Чекаме санкции ...

Примирие и прекратяване на битките няма да има, нито едните нито другите искат това, такава е природата им. Това важи и за двете страни в конфликта, които са братя.

Палестинците са/бяха/ религиозно толерантни в този район на религиозни фанатици. Ерусалим съдържа свещени обекти за представителите и на трите големи религии. Исляма и юдаизма няма какво да ги коментираме- за първите светът се дели на "правоверни" и "неверници" /вторите са най-хубави на портретните си снимки без глави в по-радикалните тълкувания на въпросното вярване/, а другите са още по-луди за връзване- евреи и гои,слуги на "богоизбраните". В интерес на мира в региона би било Свещеният град да е под контрола на някой по-нормален /християнството,отдавна надмогнало фанатизма на западните кръстоносци, е естествен избор/ ,но не се сещам как това ще стане. Палестинците не рушаха църкви,за разлика от ония с масурчетата.Е,сега с "Хамас" това вероятно може и да се пормени,не съм запознат.

Александър

Православното християнство, нали? :))

Дир-а, проверявайте си източниците преди да пускате такива гръмки заглавия. Израел уведомява ООН, че прекратява премирието след като преди това от Газа са изстреляни няколко ракети. Надали Хамас са си направили труда да уведомяват когото и да било. Апелирам ви за коректност в информацията, както и за безпристрастност тъй като това е поредната статия, която ви чета и не смятам, че тя отговаря на критериите за една независима медия. Очевидно трябва да обърнете внимание на автора най-малкото за да не загубите ваш редовен читател, като мен!

Губят читател, но печелят парици.Само с рекламка няма как да се издържат :))))))

Кой пак пръв наруши примирието? Къде си Палестина?!?

Неофициална информация на израелските медии,изявление на пресцентъра на израелската армия-други източници не виждам цитирани за това кой е виновен.Истината е някъде там...

да е неофициално след като пише: Израелската армия е уведомила ООН

1 евреин май се разменя за 1000 палестинци?

на теглилка ли ги слагаш? Един са успели да отвлекат, можеше и да са 100 или 1000. Важно е кой първи наруши примирието, и това не е Израел !

що ли не обявят за военно престъпление избитите деца в училището. колко загинали палестинци и колко загинали евреи има през последните седмици? как може на първа страница в еврейските вестници да пишат за ударено от хамас ракета куче, а да не публикуват снимки на разкъсаните тела на палестинските деца?

А ти разбира се си сигурен във всичко казано от израел.