Коментари - Самозапалил се: Постъпката ми бе зов за помощ, но не правете като мен | Днес.dir.bg

Самозапалил се: Постъпката ми бе зов за помощ, но не правете като мен

Колкото и отчаяни да са хората, да не посягат към този мъчителен начин на протест. Това заяви пред bTV 52-годишният Димитър Димитров, който на 13 март т.г. се самозапали пред сградата на президентството.

Обратно в новината

Коментари - Самозапалил се: Постъпката ми бе зов за помощ, но не правете като мен | Днес.dir.bg

Коментари

Той каза също ,че акта му е форма на БУНТ....Не го спестявайте да го кажете.

Ужасена съм от коментарите. Някой от вас знае ли какви страшни мъки са да се изгориш и при това помнете, че до края на живота си човек е в съзнание. В Пирогов новите лекари и другия персонал припадат в началото при всяка превръзка. Знаете ли какво е за достойнството на един мъж да бъде без работа и да страда семейството му. Колко психики могат да издържат. Вместо тези ужасяващи гледки да ни обединят и да се бориме с политиците ние отново мислим само за себе си.Хора, не плюйте никога защото никой не знае дали следващия няма да е той или негов близък.

Ужасена съм от коментарите. Някой от вас знае ли какви страшни мъки са да се изгориш и при това помнете, че до края на живота си човек е в съзнание. В Пирогов новите лекари и другия персонал припадат в началото при всяка превръзка. Знаете ли какво е за достойнството на един мъж да бъде без работа и да страда семейството му. Колко психики могат да издържат. Вместо тези ужасяващи гледки да ни обединят и да се бориме с политиците ние отново мислим само за себе си.Хора, не плюйте никога защото никой не знае дали следващия няма да е той или негов близък.

Гледах цялото интервю, за мен този си беше пълен хахо.

А сметката за лечението получи ли си?

Предпочитам аз да му я платя лично, вместо да плащам ежемесечно откраднатият ток на циганите; кражбата на мариците; всякакви кражби на бели якички по веригата и на онези, облагодетелствали се за сметка на бг. данъкоплатци.Мислете за себе си - дали ако нещо недобро се случи с Вас, някой ще се застъпи за Вас и ще е съгласен да Ви помогне - предвид Вашето отношение! Тютюнопушеща съм- ха сега кажете, че плащате и моите осигуровки и лечение, та съвсем да станете за смях....

Към такива психари не трябва да има съжаление а наказание.

Не се тревожи, приятелю! С този акъл винаги имаш Втори шанс!

това е овчата психика на българина ... има смелоста да се самозапали . но няма куража да въстане срещу тези който го докараха до тази мизерия .....цяла държава от овце и нагаждачи и ...

Овчи са мислите ти. Българина е смазан от Продажни политици и монополи. От друга страна циганите обезкостяват държавата ни. Човека остава без средства: 1. Да си плаща консумативите към монополите и българските смукачи. 2. Циганите го лишават от средства за подпомагане на оцеляването: крадат добитък по селата; пенсийте на старците; пръстените, обеците, герданите на жените и дъщерите ни, свалиха желязото и цветните метали и от пломбите ни. 3. Полицията е импотентен орган: или спи или убива момичета, свидетели, краде децата на престъпници за да не ги издадат, заработва допълнително чрез сводничество, търговия със забранени стоки и рушвети. ИНСТИТУЦИИТЕ в държавата се прозяват на хранилката... КАКВО МУ ОСТАВА на човек?

Бойко не прави като мен?

Що не даде някой да те набие преди да се запалиш, за да разбереш какво е голяма болка. И сега като се завърна от оня свят пак ли ще се палиш и лекуваш с парите на данъкоплатците. За такива действия ще трябва да се търси съдебна отговорност за разхищения на държавни средства не по предназначение защото случилото се е причинено от самия индивид.

Е, сега ли се казва?

Съжалявам за господина,не му е било лесно да вземе това решение.Преди 1ч години и аз бях на толкова години в почти същата ситуация.Съпругът ми почина внезапно,мен ме съкратиха от работа, синът ми замина да търси работа по София.Работи по 2 месеца не му платят,ни осигуровки ни заплата, напусне,търси друга и така цяла година.Аз ходех по предприятия да питам за каква да е работа , а съм с образование, не се заспива гладна,а и на дете трябва да помагам квартира мизерна плаща.веднъж срещнах на улицата един от директорите и питам за работа, а младежа с който говореше ме попита: " На колко сте години?" "На 52"-казвам аз, а той " О.. о замирисала си на земя, а търсиш работа." Попитах го "майка ти яде ли хляб,защото и аз искам да ям".Не знаете как го преживях и колко трудно изкарах докато се пенсионирах след четири години и половина,а имах 35 години трудов стаж.Напълно му съчувствам на човека.Не пожелавам на никой да се изправи пред такава дилема. За съжаление 60 % от българите изпадат в такова затруднение. Жалко за нашата красива България и за умовете ни,които избягаха по чужбина да търсят препитание. Тук останаха само "службогонци" да си пълнят сметките в банките. Алчността ги променя те не с човеци, а зверове.

Как не са му платили? Значи е работил без договор и на черно? Това правилно ли е според вас?

Ако са му казали: съди ме ако ти стиска...

НАШЕТО ПОКОЛЕНИЕ Е ОБРЕЧЕНО! 6 Г. СЪМ БЕЗ РАБОТА, ЗАЩОТО НЕ ИСКАМ ДА РАБОТЯ ПРИ НЕГРАМОТНИ ПРОСТАЦИ! ЛОШО Е ДА ЗНАЕШ И ДА МОЖЕШ! ТЪРСЯТ СЕ ПОСРЕДСТВЕНИ ПОСЛУШКОВЦИ! РАЗБИРАМ ГО Г-Н ДИМИТРОВ! ПО ДОБРЕ ДА СЕ САМОУБИЯ, ОТКОЛКОТО ДА РАБОТЯ ЗА КРАДЛИВИ БОКЛУЦИ!

Госпожо"Просто жена",напълно ви разбирам и се възмущавам. Но искам да ви попитам в какво е виновна държавата във вашия случай? Този олигофрен,който Ви е отговорил,че миришете на земя,предполагам ,че е работодател,а тях държавата не ги назначава.Ако все пак има някаква намеса,ще започнат оплакванията,че държавата съсипва частния бизнес,че се намесва в бизнеса и т.н. Ако се обърнете към съда,то това пак не е държавата,защото съдебната власт е независима.Държавата плаща само за грешките на съда ,а не сгрешилите съдии. Остава само як пердах на работодател,който се изживява за голям бизнесмен,или на корумпиран съдия.Много съдби са се променили ,много хора са си отишли от този свят огорчени,но законите се приемат от депутатите,а не от изпълнителната власт.А има и опозиция,която не предлага нищо позитивно,а се радва на грешките,за да има за какво да критикува.

Гробарчетата са виновни за всичко. Кризата започна в Щатите през 2006 година,и моментално се разпространи по света. При управлението на тройната се спореше дали има или няма криза, докато при ГРОБ - гробарчетата доведоха България до национална катастрофа ! Кризата дойде заради КРАЖБИТЕ и некадърното управление на ГРОБ !!! Колко пъти гробарчетата бяха предупреждавани - не правете това или онова, но те се инатиха като магарета, и затова БГ е сега на този хал !!!!

котлето най , най-убаво, най-умно -най с висши образУвания, най Жена, най- Доктор:))))

Не - просто не искам да забравя какво е да си човек.Особено в случая , описан в статията, защото хора в България има много, но човеците останаха малко.Ще ми се да съм от човеците, не от хората...

Приятелю, не наказвай себе си, понеже ти не си виновен за мизерията в собствената си страна. Накажи виновните. Полей с бензин някой политик лъжец и го запали него. Някой който е крал през последните 23г. И още не му стига. Някой като Костов, Доган, Р. Овчаров, Масларова.

Да продължим списъка, иначе няма да е честно - ББ, Цветанов и всички отявлени гербери!!!

Именно за това става въпрос- в онзи момент човекът е изгубил своята човешка надежда, че нещо положително ще се случи в живота му! За това трябва да съхраним у себе си човешката си чувствителност към тези неща и да различаваме нюансите в човешките постъпки! Призовавам именно към това - да не се обезличаваме като човешки същества!

ПЛЮЯ НА ОБЩЕСТВО, В КОЕТО НА ПОЧИТ СА ТУРЦИ, ЦИГАНИ, НАРКОМАНИ, НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ- ПОЛИТИЦИ, ВСЯКАКВИ БЪЛГАРОФОБИ И РОДООТСТЪПНИЦИ И В КОЕТО НЯМА МЯСТО ЗА ХОРА КАТО ЧОВЕКА ОТ СТАТИЯТА И ЗА СЪСТРАДАНИЕ КЪМ НЕГО- ОБИКНОВЕНИЯТ ТРУДОВИЯТ ЧОВЕК НА Р. БЪЛГАРИЯ!

КРОКИ:))) Представяам си как плачеш от мъка в момента:)))))

"Самозапалил се: Постъпката ми бе ЗОВ ЗА ПОМОЩ, но не правете като мен", "....По думите му неговият апел е да се спре ПРЕНЕБРЕЖИТЕЛНОТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЦЯЛО ЕДНО ПОКОЛЕНИЕ, а обесването на негов съсед преляло чашата на търпението му..","....признава Димитър и определя постъпката си като зов за помощ на една класа, НА КОЯТО НИКОЙ НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ..."Явно Ви убягват тези нюанси на човешкото мислене на 52 годишните хора в България...

Самозапалването НЕ решава проблеми и не решава проблеми,но показва ясно , че хората с нормална психика, които са по-чувствителни, са НЕЖЕЛАНИ в това общество!

Да, разбира се- оперирайте се от към човешка съвест, продайте се на политиците, продайте съвестта и душата си на силните на деня; не си търсете правата; гледайте като тъпи крави политиците в лъжливите уста, вярвайте им и им давайте човешките си надежди за по-добър живот и да не сте посмели да си вдигнете главата от пръстта, нали така? Човекът е стигнал ДО КРАЯ- някой от ругаещите го идиоти знае ли какво значи това? Представете си го така- нямате парички за наркотик, ама и в касичката на мама няма, и тате не дава,гаджето и него не можете да изръсите, обаче!еврика! можете да крадете и това и правите и се спасявате от абстиненцията;) Само, че този човек НЕ Е НАРКОМАН КАТО ВАС; НЕ Е КРАДЕЦ ИЛИ ПРЕСТЪПНИК; НЕ Е ИЗРОД И НЕ ИЗПОВЯДВА ПОЛИТИЧЕСКА ИДЕЯ+ ТОВА НЕ Е НЕНОРМАЛЕН!!!

Котле! Чест и почитания за висшите образования! Може ли с едно изречение? да ми обясниш, какво искаш да ми кажеш?????

Просто- щом имате състрадание към ВСЯКАКВИ хора, наричащи се бг. граждани, би следвало да откриете малко състрадание и към този човек! Човекът е в екзистенциална криза+ негативната ситуация със съседа.Не разбирате ли - човекът си го казва:"Моята идея не беше политичеса, нито битова, а по-скоро социална. Виждам как моите връстници остават без работа, без средства, загубиха имущество срещу ипотеки, много хора посегнаха на живота си. Имат много години до пенсия, а не знаят как, допълни 52-годишният мъж."- т.е. ТОЙ НЕ ЗНАЕ КАК ДА ПРОДЪЛЖИ ЖИВОТА СИ - какво да направи, за да осигури доходи за семейството си! Това нещо не може да хрумне на ненормален и аморален човек- това някой помисли ли го? Вероятно навлиза и в мъжката криза на средната възраст.Проблема му е психологически/ не психиатричен/ и се решава с посещения при психолог. Доколкото ми е известно, цената е около 20 лв. за час, а само с едно посещение не може да се мине....

Когато човек е млад, има висше образование; има подкрепата на роднини и приятели-понякога и финансова- не само морална, е много по-лесно да има НАДЕЖДА в бъдещето. Но не всички хора на 52 години са с такава съдба. Разбира се, че самозапалването не е начин- но в определен момент за този човек се е явявал крайният изход от ВЕЧНИТЕ ОТГОВОРНОСТИ, НА КОИТО ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА ОТГОВОРИ, ВЪПРЕКИ ЧЕ Е В РАБОТОСПОСОБНА ВЪЗРАСТ.Дано НИКОЙ НИКОГА не изпада в тази ситуация...

Пламен Горанов се самозапали на 20 февруари в 7:30 и още не се знае дали са унищожени видеозаписите от камерите. Няколко часа по-късно Бойко Борисов подаде оставката си. Само когато подаде оставката си на 18 февруари на Дянков, се самозапали човекът от Велико Търново.

Желая бързо възо възстановяване на човека. Не бих дарил и стотинка за него, а бих си купил негов продукт с удоволствие. Успех

айде пак глупости палачите били комунистите айде стига тъпотии по врем ен ат.н комунизъм който никога и не е бил за жалост хората ходеха по ресторанти и си гледаха живота, а не се запалваха насам натам и не ровеха в боклука и не умира от глад с 140 лв. пенсия, това ТОГАВА бе минималната заплата минималната !!! когато КГ. луканка, ама иситнска бе 12 Лб., ВИНОВЕН е ГОРБИ, който продаде и предаде за пари социализма и устройството на обществото и после се напълни с криминали, мутри и всякаква паплач, кощто изпълзя от лагерите, с цялото ми уважение към жертвите на сталинизма, но т.н социализъм бе наистина по добър , по спокоен и по скроемн начин на живот за обикновения човек, като този ковач например

България има нужда от герои, а не от самоубийци! И без феминистки убеждения, ама как пък една жена, не се самозапали? А достойните българи в историята са се чудили как да се укрият и съхранят живота си, за да реализират идеите си, а сега или няма достойни българи или има, но без идеи...

Герои като вашите политици- борисофф, духан; станишефф; янето; местан-фустан - ТОВА ЛИ СА "ГЕРОИТЕ" НА БЪЛГАРИЯ?! ААа- пардон- объркала съм се- герои като онези, подписали от името на НЕК договорите за особените залози с Мариците- ТЕ са ви героите , нали така- хем крадливи, хем вие си плащате, хем си мълчите, хем сте глупави сами да си решите проблема- КРАСОТА И ГЕРОИЗЪМ!;)

Имах предвид герои като Левски и Раковки, но явно промитите мозъци с плоскодънно мислене се вихрят тук.И какво, според вас геройство ли е, при това стопено население да се самозапалваш, без цел и посока, просто от отчаяние?Ама вие живеете в БГ...затова имате такова мислене.

палачите на балгарския народ са комунистите. те ги ограбиха, доведоха до мизерия, отчаяние и самоубииства. вапреи това все още има балгари, които вярват на тези изроди, че ще ги спасят ако ги управляват отново. за своите злодеиства кам балгарския народ комунистите трябва да бадат по затворите и под земята, а не в министерските и депутатски кресла.

много си прав и аз мисля така, но като всички и непрекъснато повтарят, че комунистите за всичко са виновни и човек се замисля?, абе имали такова животно? Какво е комунистите?

ни алармира!!!!!!! :)))))))

Почвай пръв след теб сме къде, кога и в колко часа дай координати?

ей малки чувствителни мишки....давате минус на тези които не приемат страхливия вариант на самозапалването, възхитени от 'великия героизъм'......палнете се вие, нежни какавиди и нека близките ви страдат.... запалил се путьо маринкин и всеки тесногръд селяк на две мастики е заслепен... тъпаци малодушни

Може би себе си не бих запалил,но теб и такива ,като теб...

Поредния болен мозък, и сега какво? Всички ние трябва да плащаме за лечението му. Поне като се пали да го прави както трябва, явно цялата му работа е такава.

Болният мозък си ти - промит добитък такъв

Мдааа може и да си право... каквото и да си. Но аз не се паля и слава богу съм добре психически. Грижа се за близките си и не прехвърлям вината на друг.

аз така говоря за пушачите дето се разболяват с десетки хиляди на година и сущо разболяват хора около себе си като димят. някои да е потурсил сметка, че и тях лекуваме? това е много рядко явление да се притесняваш, че плащаш нещо за лечението.

Нямало работа. И полетата пустеят и 90% от селскостопанската продукция я внасяме. Ако вместо да се палим започнеме да копаме току виж сме си изхранили семействата и без партии. Нечувано. Ковач да се пали.

що не ходиш да копаш или поливаш домати във Филибето, черешови градини в Кюстендил или праскови в Сливен, а и компири в Самоков??? Дежурство ли имаш, амиго? Има допустими манипулации, но ти мина границата, 40+,:)))))

До сега му плащах социалните помощи. Сега трябва да му платя престоя в болницата, да заделям пари за пенсията му, а когато излезе на протести да му я увелича, ще трябва да се пазя от паветата, които ще хвърля по мен.

Ти пък какво си плащал бе маймункьо.Като си тарикат ти и останалите отворковци и пихте ракийка по време на протестите,сега сигурно получавате оргазъм като гледате беднотията около вас.Що не палнете оня педал Филип Димитров,дето направи ликвидационните съвети,ама първо да го питате осъзнава ли какво се получи.Тези тъпанари дето ни управляваха до сега,що не нвърнаха поне необработваемата земя в държавен фонд и да я дават на тези които желаят да копат,щото има едни дето са доста напред в копането,но те пък не дават на другите да копат.Имам предвид ерите зърнопроизводители.А ти,ей така като Боко Тиквата-сейте картофи и гледайте животни-ори мели яж.Не става така,трябва закон.А тези дето съсипаха селското стопанство-Филип Димитров,Костов,Божков,Цар,Доганята,къде са сега а.Иначе лесно ти е,копайте,сейте.Шлякалник.

Кварталният л-т Ушев, Новият Вдянков, или може би "Малкия Бог" /на глупостта/ !? :)

аз така говоря за пушачите дето се разболяват с десетки хиляди на година и сущо разболяват хора около себе си като димят. някои да е потурсил сметка, че и тях лекуваме? това е много рядко явление да се притесняваш, че плащаш нещо за лечението.

Пожелавам му да се възстанови бързо!!! Пожелавам му отново да отвори ковачницата си!!! Пожелавам НИ никой Българин да не бъде поставян в неговото положение!!! Това може да стане, ако се обединим като един народ срещу олигархията, срещу досегашните крадливи партии - герб, бсп-дпс, сдс, ндсв и прочие!!! Да бъдем обществено активни, за да бъдем свободни!!!

Нещо не разбирам??? Наистина ли ти пука????????

Dobromir Dimitrow

Естествено, че ми пука! На кой човек няма да му пука при такава трагедия?

КОЛКОТО ПОВЕЧЕ НЕКАДЪРНИ ГЪРЛА СЕ ЗАПАЛЯТ, ТОКОВА ПО-МАЛКО МЪКИ ЗА МЕН ДА ГИ ХРАНЯ.

ако не си разбрал, като пишеш с големи букви означава, че викаш. наи-накрая си живеи с чалгите, некадурници и цигани в бг. също така плащай на мангалите да си живеят в затворите и техните соцaлни. това не е довод да злобееш срещу този акт на човека. примерите за които даваш пари са много. аз наи-много се ядосвам като търсят загубили се алпинисти и хора в планините. това го смятам за много глупаво да се излагаш на такъв риск и живота на хората, но няма никога да съдя за това. има много хора по света и ако има институции които им помагат ще е така искаш или не.

Престанете да ни занимавате с разните самозапалили се луди! За всички е ясно, че това са комунистически провокации с цел да се дискредитират успехите на ГЕРБ в управлението на страната!

ако това беше твоят баща или ти щеше ли да мислиш така? не всички са родени със сребърни лъжици в устата... народът е на ръба на оцеляването.

Не можеш ли да разбереш че това е политическа провокация, всеки може да си пише под каквото и да е име като нерегистриран потребител! по скоро този "приятел" е платен драскач на "столетницата" АМАН ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ ПОДЛОГИ В СОЗИ ФОРУМ!

всички от герб сте толкова прости

За съжаление това за много хора е единственият изход , сега ще му намерят работа . Човек на тази възраст у нас , трябва да направи нещо такова , да стигне до медиите , да шокира хората , за да го вземат на работа . Ужас ! Никой не иска на работа хора над 40 г.Възрастовата дискриминация у нас е жестока . Аз познавам един 50 годишен човек , който си дари бъбрека за да го вземат на работа . Дари го на роднина на този който го нае и сега му плаща заплата 300 лв . Не се знае до кога обаче...

младите около мен, като не им се прави нещо ми го хвърлят на мен. Дали не е до можене, а не до години?

През 60те години когато някакъв чех се запалил го изкарали герой...за сметка на това българите които се палят сега може да са много повече, но това си е техен проблем. И не са никакви герои. Вероятно или тези хора имат психични отклонения или нещо държавата ни тотално не е у ред..

Не "някакъв чех", а Ян Палах, 20 г0дишен студент. И е протестирал с/у инвазията на войските на Варшавския договор през 1968 г. в страната му. Протестът му е бил политически и е изгорял за кауза, затова е считан за герой в собствената си страна.

Питай някой иракчанин що народ се изпозапали и там след инвазията на САЩ - ама за никой не пише по медиите че е герой..що ли?

Тибет, ("Земя на снеговете") и Виетнам са страните където се самозапалват, като протест. В Тибет, след 1950 г. когато е присъединена към КНР, "самозапалванията" са видимият израз на протест от БУДИСТКИ монаси срещу окупацията на китайците. По време на Първата Индокитайска Война във Виетнам, между Viet Minh и колониалните Френски сили продължила до 20 Юли 1954 г., с победа на виетнамците са се самозапалвали БУДИСТКИ монаси, също в знак на протест. От 18 февруари т. г., БУДА'лите, българските БУДИСТИ, със самозапалвания "свалиха" Дянков и Борисов и направиха ФАКЕЛЪТ символ на ГРОБ. Сега имаме затишие не пред буря, УРАГАН на промяната-подмяната.

Да е жив и здрав човечеца и да се възстанови бързо.

че сае запалил заради Станишев, Костов и Доган, или пак ще го изтезавате прет медиите ? Цонка.

Този човек не знае ли за метрата, магистралите, спортните зали, южните дъги, детските градини? Как така ще се пали? Веднага на консултация с психолог!

едва ли дори подозираш колко си ограничен

а просто, редовно ти шлайфат циливдъра, нали? Цонко.

данчо го казва с ирония към сегашните управляващи, в случай, че не си го разбрал

Коментари - Самозапалил се: Постъпката ми бе зов за помощ, но не правете като мен | Днес.dir.bg

Самозапалил се: Постъпката ми бе зов за помощ, но не правете като мен

Колкото и отчаяни да са хората, да не посягат към този мъчителен начин на протест. Това заяви пред bTV 52-годишният Димитър Димитров, който на 13 март т.г. се самозапали пред сградата на президентството.

Обратно в новината

Коментари - Самозапалил се: Постъпката ми бе зов за помощ, но не правете като мен | Днес.dir.bg

Коментари

Той каза също ,че акта му е форма на БУНТ....Не го спестявайте да го кажете.

Ужасена съм от коментарите. Някой от вас знае ли какви страшни мъки са да се изгориш и при това помнете, че до края на живота си човек е в съзнание. В Пирогов новите лекари и другия персонал припадат в началото при всяка превръзка. Знаете ли какво е за достойнството на един мъж да бъде без работа и да страда семейството му. Колко психики могат да издържат. Вместо тези ужасяващи гледки да ни обединят и да се бориме с политиците ние отново мислим само за себе си.Хора, не плюйте никога защото никой не знае дали следващия няма да е той или негов близък.

Ужасена съм от коментарите. Някой от вас знае ли какви страшни мъки са да се изгориш и при това помнете, че до края на живота си човек е в съзнание. В Пирогов новите лекари и другия персонал припадат в началото при всяка превръзка. Знаете ли какво е за достойнството на един мъж да бъде без работа и да страда семейството му. Колко психики могат да издържат. Вместо тези ужасяващи гледки да ни обединят и да се бориме с политиците ние отново мислим само за себе си.Хора, не плюйте никога защото никой не знае дали следващия няма да е той или негов близък.

Гледах цялото интервю, за мен този си беше пълен хахо.

А сметката за лечението получи ли си?

Предпочитам аз да му я платя лично, вместо да плащам ежемесечно откраднатият ток на циганите; кражбата на мариците; всякакви кражби на бели якички по веригата и на онези, облагодетелствали се за сметка на бг. данъкоплатци.Мислете за себе си - дали ако нещо недобро се случи с Вас, някой ще се застъпи за Вас и ще е съгласен да Ви помогне - предвид Вашето отношение! Тютюнопушеща съм- ха сега кажете, че плащате и моите осигуровки и лечение, та съвсем да станете за смях....

Към такива психари не трябва да има съжаление а наказание.

Не се тревожи, приятелю! С този акъл винаги имаш Втори шанс!

това е овчата психика на българина ... има смелоста да се самозапали . но няма куража да въстане срещу тези който го докараха до тази мизерия .....цяла държава от овце и нагаждачи и ...

Овчи са мислите ти. Българина е смазан от Продажни политици и монополи. От друга страна циганите обезкостяват държавата ни. Човека остава без средства: 1. Да си плаща консумативите към монополите и българските смукачи. 2. Циганите го лишават от средства за подпомагане на оцеляването: крадат добитък по селата; пенсийте на старците; пръстените, обеците, герданите на жените и дъщерите ни, свалиха желязото и цветните метали и от пломбите ни. 3. Полицията е импотентен орган: или спи или убива момичета, свидетели, краде децата на престъпници за да не ги издадат, заработва допълнително чрез сводничество, търговия със забранени стоки и рушвети. ИНСТИТУЦИИТЕ в държавата се прозяват на хранилката... КАКВО МУ ОСТАВА на човек?

Бойко не прави като мен?

Що не даде някой да те набие преди да се запалиш, за да разбереш какво е голяма болка. И сега като се завърна от оня свят пак ли ще се палиш и лекуваш с парите на данъкоплатците. За такива действия ще трябва да се търси съдебна отговорност за разхищения на държавни средства не по предназначение защото случилото се е причинено от самия индивид.

Е, сега ли се казва?

Съжалявам за господина,не му е било лесно да вземе това решение.Преди 1ч години и аз бях на толкова години в почти същата ситуация.Съпругът ми почина внезапно,мен ме съкратиха от работа, синът ми замина да търси работа по София.Работи по 2 месеца не му платят,ни осигуровки ни заплата, напусне,търси друга и така цяла година.Аз ходех по предприятия да питам за каква да е работа , а съм с образование, не се заспива гладна,а и на дете трябва да помагам квартира мизерна плаща.веднъж срещнах на улицата един от директорите и питам за работа, а младежа с който говореше ме попита: " На колко сте години?" "На 52"-казвам аз, а той " О.. о замирисала си на земя, а търсиш работа." Попитах го "майка ти яде ли хляб,защото и аз искам да ям".Не знаете как го преживях и колко трудно изкарах докато се пенсионирах след четири години и половина,а имах 35 години трудов стаж.Напълно му съчувствам на човека.Не пожелавам на никой да се изправи пред такава дилема. За съжаление 60 % от българите изпадат в такова затруднение. Жалко за нашата красива България и за умовете ни,които избягаха по чужбина да търсят препитание. Тук останаха само "службогонци" да си пълнят сметките в банките. Алчността ги променя те не с човеци, а зверове.

Как не са му платили? Значи е работил без договор и на черно? Това правилно ли е според вас?

Ако са му казали: съди ме ако ти стиска...

НАШЕТО ПОКОЛЕНИЕ Е ОБРЕЧЕНО! 6 Г. СЪМ БЕЗ РАБОТА, ЗАЩОТО НЕ ИСКАМ ДА РАБОТЯ ПРИ НЕГРАМОТНИ ПРОСТАЦИ! ЛОШО Е ДА ЗНАЕШ И ДА МОЖЕШ! ТЪРСЯТ СЕ ПОСРЕДСТВЕНИ ПОСЛУШКОВЦИ! РАЗБИРАМ ГО Г-Н ДИМИТРОВ! ПО ДОБРЕ ДА СЕ САМОУБИЯ, ОТКОЛКОТО ДА РАБОТЯ ЗА КРАДЛИВИ БОКЛУЦИ!

Госпожо"Просто жена",напълно ви разбирам и се възмущавам. Но искам да ви попитам в какво е виновна държавата във вашия случай? Този олигофрен,който Ви е отговорил,че миришете на земя,предполагам ,че е работодател,а тях държавата не ги назначава.Ако все пак има някаква намеса,ще започнат оплакванията,че държавата съсипва частния бизнес,че се намесва в бизнеса и т.н. Ако се обърнете към съда,то това пак не е държавата,защото съдебната власт е независима.Държавата плаща само за грешките на съда ,а не сгрешилите съдии. Остава само як пердах на работодател,който се изживява за голям бизнесмен,или на корумпиран съдия.Много съдби са се променили ,много хора са си отишли от този свят огорчени,но законите се приемат от депутатите,а не от изпълнителната власт.А има и опозиция,която не предлага нищо позитивно,а се радва на грешките,за да има за какво да критикува.

Гробарчетата са виновни за всичко. Кризата започна в Щатите през 2006 година,и моментално се разпространи по света. При управлението на тройната се спореше дали има или няма криза, докато при ГРОБ - гробарчетата доведоха България до национална катастрофа ! Кризата дойде заради КРАЖБИТЕ и некадърното управление на ГРОБ !!! Колко пъти гробарчетата бяха предупреждавани - не правете това или онова, но те се инатиха като магарета, и затова БГ е сега на този хал !!!!

котлето най , най-убаво, най-умно -най с висши образУвания, най Жена, най- Доктор:))))

Не - просто не искам да забравя какво е да си човек.Особено в случая , описан в статията, защото хора в България има много, но човеците останаха малко.Ще ми се да съм от човеците, не от хората...

Приятелю, не наказвай себе си, понеже ти не си виновен за мизерията в собствената си страна. Накажи виновните. Полей с бензин някой политик лъжец и го запали него. Някой който е крал през последните 23г. И още не му стига. Някой като Костов, Доган, Р. Овчаров, Масларова.

Да продължим списъка, иначе няма да е честно - ББ, Цветанов и всички отявлени гербери!!!

Именно за това става въпрос- в онзи момент човекът е изгубил своята човешка надежда, че нещо положително ще се случи в живота му! За това трябва да съхраним у себе си човешката си чувствителност към тези неща и да различаваме нюансите в човешките постъпки! Призовавам именно към това - да не се обезличаваме като човешки същества!

ПЛЮЯ НА ОБЩЕСТВО, В КОЕТО НА ПОЧИТ СА ТУРЦИ, ЦИГАНИ, НАРКОМАНИ, НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ- ПОЛИТИЦИ, ВСЯКАКВИ БЪЛГАРОФОБИ И РОДООТСТЪПНИЦИ И В КОЕТО НЯМА МЯСТО ЗА ХОРА КАТО ЧОВЕКА ОТ СТАТИЯТА И ЗА СЪСТРАДАНИЕ КЪМ НЕГО- ОБИКНОВЕНИЯТ ТРУДОВИЯТ ЧОВЕК НА Р. БЪЛГАРИЯ!

КРОКИ:))) Представяам си как плачеш от мъка в момента:)))))

"Самозапалил се: Постъпката ми бе ЗОВ ЗА ПОМОЩ, но не правете като мен", "....По думите му неговият апел е да се спре ПРЕНЕБРЕЖИТЕЛНОТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЦЯЛО ЕДНО ПОКОЛЕНИЕ, а обесването на негов съсед преляло чашата на търпението му..","....признава Димитър и определя постъпката си като зов за помощ на една класа, НА КОЯТО НИКОЙ НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ..."Явно Ви убягват тези нюанси на човешкото мислене на 52 годишните хора в България...

Самозапалването НЕ решава проблеми и не решава проблеми,но показва ясно , че хората с нормална психика, които са по-чувствителни, са НЕЖЕЛАНИ в това общество!

Да, разбира се- оперирайте се от към човешка съвест, продайте се на политиците, продайте съвестта и душата си на силните на деня; не си търсете правата; гледайте като тъпи крави политиците в лъжливите уста, вярвайте им и им давайте човешките си надежди за по-добър живот и да не сте посмели да си вдигнете главата от пръстта, нали така? Човекът е стигнал ДО КРАЯ- някой от ругаещите го идиоти знае ли какво значи това? Представете си го така- нямате парички за наркотик, ама и в касичката на мама няма, и тате не дава,гаджето и него не можете да изръсите, обаче!еврика! можете да крадете и това и правите и се спасявате от абстиненцията;) Само, че този човек НЕ Е НАРКОМАН КАТО ВАС; НЕ Е КРАДЕЦ ИЛИ ПРЕСТЪПНИК; НЕ Е ИЗРОД И НЕ ИЗПОВЯДВА ПОЛИТИЧЕСКА ИДЕЯ+ ТОВА НЕ Е НЕНОРМАЛЕН!!!

Котле! Чест и почитания за висшите образования! Може ли с едно изречение? да ми обясниш, какво искаш да ми кажеш?????

Просто- щом имате състрадание към ВСЯКАКВИ хора, наричащи се бг. граждани, би следвало да откриете малко състрадание и към този човек! Човекът е в екзистенциална криза+ негативната ситуация със съседа.Не разбирате ли - човекът си го казва:"Моята идея не беше политичеса, нито битова, а по-скоро социална. Виждам как моите връстници остават без работа, без средства, загубиха имущество срещу ипотеки, много хора посегнаха на живота си. Имат много години до пенсия, а не знаят как, допълни 52-годишният мъж."- т.е. ТОЙ НЕ ЗНАЕ КАК ДА ПРОДЪЛЖИ ЖИВОТА СИ - какво да направи, за да осигури доходи за семейството си! Това нещо не може да хрумне на ненормален и аморален човек- това някой помисли ли го? Вероятно навлиза и в мъжката криза на средната възраст.Проблема му е психологически/ не психиатричен/ и се решава с посещения при психолог. Доколкото ми е известно, цената е около 20 лв. за час, а само с едно посещение не може да се мине....

Когато човек е млад, има висше образование; има подкрепата на роднини и приятели-понякога и финансова- не само морална, е много по-лесно да има НАДЕЖДА в бъдещето. Но не всички хора на 52 години са с такава съдба. Разбира се, че самозапалването не е начин- но в определен момент за този човек се е явявал крайният изход от ВЕЧНИТЕ ОТГОВОРНОСТИ, НА КОИТО ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА ОТГОВОРИ, ВЪПРЕКИ ЧЕ Е В РАБОТОСПОСОБНА ВЪЗРАСТ.Дано НИКОЙ НИКОГА не изпада в тази ситуация...

Пламен Горанов се самозапали на 20 февруари в 7:30 и още не се знае дали са унищожени видеозаписите от камерите. Няколко часа по-късно Бойко Борисов подаде оставката си. Само когато подаде оставката си на 18 февруари на Дянков, се самозапали човекът от Велико Търново.

Желая бързо възо възстановяване на човека. Не бих дарил и стотинка за него, а бих си купил негов продукт с удоволствие. Успех

айде пак глупости палачите били комунистите айде стига тъпотии по врем ен ат.н комунизъм който никога и не е бил за жалост хората ходеха по ресторанти и си гледаха живота, а не се запалваха насам натам и не ровеха в боклука и не умира от глад с 140 лв. пенсия, това ТОГАВА бе минималната заплата минималната !!! когато КГ. луканка, ама иситнска бе 12 Лб., ВИНОВЕН е ГОРБИ, който продаде и предаде за пари социализма и устройството на обществото и после се напълни с криминали, мутри и всякаква паплач, кощто изпълзя от лагерите, с цялото ми уважение към жертвите на сталинизма, но т.н социализъм бе наистина по добър , по спокоен и по скроемн начин на живот за обикновения човек, като този ковач например

България има нужда от герои, а не от самоубийци! И без феминистки убеждения, ама как пък една жена, не се самозапали? А достойните българи в историята са се чудили как да се укрият и съхранят живота си, за да реализират идеите си, а сега или няма достойни българи или има, но без идеи...

Герои като вашите политици- борисофф, духан; станишефф; янето; местан-фустан - ТОВА ЛИ СА "ГЕРОИТЕ" НА БЪЛГАРИЯ?! ААа- пардон- объркала съм се- герои като онези, подписали от името на НЕК договорите за особените залози с Мариците- ТЕ са ви героите , нали така- хем крадливи, хем вие си плащате, хем си мълчите, хем сте глупави сами да си решите проблема- КРАСОТА И ГЕРОИЗЪМ!;)

Имах предвид герои като Левски и Раковки, но явно промитите мозъци с плоскодънно мислене се вихрят тук.И какво, според вас геройство ли е, при това стопено население да се самозапалваш, без цел и посока, просто от отчаяние?Ама вие живеете в БГ...затова имате такова мислене.

палачите на балгарския народ са комунистите. те ги ограбиха, доведоха до мизерия, отчаяние и самоубииства. вапреи това все още има балгари, които вярват на тези изроди, че ще ги спасят ако ги управляват отново. за своите злодеиства кам балгарския народ комунистите трябва да бадат по затворите и под земята, а не в министерските и депутатски кресла.

много си прав и аз мисля така, но като всички и непрекъснато повтарят, че комунистите за всичко са виновни и човек се замисля?, абе имали такова животно? Какво е комунистите?

ни алармира!!!!!!! :)))))))

Почвай пръв след теб сме къде, кога и в колко часа дай координати?

ей малки чувствителни мишки....давате минус на тези които не приемат страхливия вариант на самозапалването, възхитени от 'великия героизъм'......палнете се вие, нежни какавиди и нека близките ви страдат.... запалил се путьо маринкин и всеки тесногръд селяк на две мастики е заслепен... тъпаци малодушни

Може би себе си не бих запалил,но теб и такива ,като теб...

Поредния болен мозък, и сега какво? Всички ние трябва да плащаме за лечението му. Поне като се пали да го прави както трябва, явно цялата му работа е такава.

Болният мозък си ти - промит добитък такъв

Мдааа може и да си право... каквото и да си. Но аз не се паля и слава богу съм добре психически. Грижа се за близките си и не прехвърлям вината на друг.

аз така говоря за пушачите дето се разболяват с десетки хиляди на година и сущо разболяват хора около себе си като димят. някои да е потурсил сметка, че и тях лекуваме? това е много рядко явление да се притесняваш, че плащаш нещо за лечението.

Нямало работа. И полетата пустеят и 90% от селскостопанската продукция я внасяме. Ако вместо да се палим започнеме да копаме току виж сме си изхранили семействата и без партии. Нечувано. Ковач да се пали.

що не ходиш да копаш или поливаш домати във Филибето, черешови градини в Кюстендил или праскови в Сливен, а и компири в Самоков??? Дежурство ли имаш, амиго? Има допустими манипулации, но ти мина границата, 40+,:)))))

До сега му плащах социалните помощи. Сега трябва да му платя престоя в болницата, да заделям пари за пенсията му, а когато излезе на протести да му я увелича, ще трябва да се пазя от паветата, които ще хвърля по мен.

Ти пък какво си плащал бе маймункьо.Като си тарикат ти и останалите отворковци и пихте ракийка по време на протестите,сега сигурно получавате оргазъм като гледате беднотията около вас.Що не палнете оня педал Филип Димитров,дето направи ликвидационните съвети,ама първо да го питате осъзнава ли какво се получи.Тези тъпанари дето ни управляваха до сега,що не нвърнаха поне необработваемата земя в държавен фонд и да я дават на тези които желаят да копат,щото има едни дето са доста напред в копането,но те пък не дават на другите да копат.Имам предвид ерите зърнопроизводители.А ти,ей така като Боко Тиквата-сейте картофи и гледайте животни-ори мели яж.Не става така,трябва закон.А тези дето съсипаха селското стопанство-Филип Димитров,Костов,Божков,Цар,Доганята,къде са сега а.Иначе лесно ти е,копайте,сейте.Шлякалник.

Кварталният л-т Ушев, Новият Вдянков, или може би "Малкия Бог" /на глупостта/ !? :)

аз така говоря за пушачите дето се разболяват с десетки хиляди на година и сущо разболяват хора около себе си като димят. някои да е потурсил сметка, че и тях лекуваме? това е много рядко явление да се притесняваш, че плащаш нещо за лечението.

Пожелавам му да се възстанови бързо!!! Пожелавам му отново да отвори ковачницата си!!! Пожелавам НИ никой Българин да не бъде поставян в неговото положение!!! Това може да стане, ако се обединим като един народ срещу олигархията, срещу досегашните крадливи партии - герб, бсп-дпс, сдс, ндсв и прочие!!! Да бъдем обществено активни, за да бъдем свободни!!!

Нещо не разбирам??? Наистина ли ти пука????????

Dobromir Dimitrow

Естествено, че ми пука! На кой човек няма да му пука при такава трагедия?

КОЛКОТО ПОВЕЧЕ НЕКАДЪРНИ ГЪРЛА СЕ ЗАПАЛЯТ, ТОКОВА ПО-МАЛКО МЪКИ ЗА МЕН ДА ГИ ХРАНЯ.

ако не си разбрал, като пишеш с големи букви означава, че викаш. наи-накрая си живеи с чалгите, некадурници и цигани в бг. също така плащай на мангалите да си живеят в затворите и техните соцaлни. това не е довод да злобееш срещу този акт на човека. примерите за които даваш пари са много. аз наи-много се ядосвам като търсят загубили се алпинисти и хора в планините. това го смятам за много глупаво да се излагаш на такъв риск и живота на хората, но няма никога да съдя за това. има много хора по света и ако има институции които им помагат ще е така искаш или не.

Престанете да ни занимавате с разните самозапалили се луди! За всички е ясно, че това са комунистически провокации с цел да се дискредитират успехите на ГЕРБ в управлението на страната!

ако това беше твоят баща или ти щеше ли да мислиш така? не всички са родени със сребърни лъжици в устата... народът е на ръба на оцеляването.

Не можеш ли да разбереш че това е политическа провокация, всеки може да си пише под каквото и да е име като нерегистриран потребител! по скоро този "приятел" е платен драскач на "столетницата" АМАН ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ ПОДЛОГИ В СОЗИ ФОРУМ!

всички от герб сте толкова прости

За съжаление това за много хора е единственият изход , сега ще му намерят работа . Човек на тази възраст у нас , трябва да направи нещо такова , да стигне до медиите , да шокира хората , за да го вземат на работа . Ужас ! Никой не иска на работа хора над 40 г.Възрастовата дискриминация у нас е жестока . Аз познавам един 50 годишен човек , който си дари бъбрека за да го вземат на работа . Дари го на роднина на този който го нае и сега му плаща заплата 300 лв . Не се знае до кога обаче...

младите около мен, като не им се прави нещо ми го хвърлят на мен. Дали не е до можене, а не до години?

През 60те години когато някакъв чех се запалил го изкарали герой...за сметка на това българите които се палят сега може да са много повече, но това си е техен проблем. И не са никакви герои. Вероятно или тези хора имат психични отклонения или нещо държавата ни тотално не е у ред..

Не "някакъв чех", а Ян Палах, 20 г0дишен студент. И е протестирал с/у инвазията на войските на Варшавския договор през 1968 г. в страната му. Протестът му е бил политически и е изгорял за кауза, затова е считан за герой в собствената си страна.

Питай някой иракчанин що народ се изпозапали и там след инвазията на САЩ - ама за никой не пише по медиите че е герой..що ли?

Тибет, ("Земя на снеговете") и Виетнам са страните където се самозапалват, като протест. В Тибет, след 1950 г. когато е присъединена към КНР, "самозапалванията" са видимият израз на протест от БУДИСТКИ монаси срещу окупацията на китайците. По време на Първата Индокитайска Война във Виетнам, между Viet Minh и колониалните Френски сили продължила до 20 Юли 1954 г., с победа на виетнамците са се самозапалвали БУДИСТКИ монаси, също в знак на протест. От 18 февруари т. г., БУДА'лите, българските БУДИСТИ, със самозапалвания "свалиха" Дянков и Борисов и направиха ФАКЕЛЪТ символ на ГРОБ. Сега имаме затишие не пред буря, УРАГАН на промяната-подмяната.

Да е жив и здрав човечеца и да се възстанови бързо.

че сае запалил заради Станишев, Костов и Доган, или пак ще го изтезавате прет медиите ? Цонка.

Този човек не знае ли за метрата, магистралите, спортните зали, южните дъги, детските градини? Как така ще се пали? Веднага на консултация с психолог!

едва ли дори подозираш колко си ограничен

а просто, редовно ти шлайфат циливдъра, нали? Цонко.

данчо го казва с ирония към сегашните управляващи, в случай, че не си го разбрал