Мъжът, който има ковачница в с. Крайници, Дупнишко, се заля с бензин и самозапали, но служители на НСО го видяха и успяха да го угасят. Димитров бе транспортиран в "Пирогов" с 25% изгаряния по цялата глава, шията, гърдите и пръстите на двете ръце и с опасност за живота. Преди дни шефът на Клиниката по изгаряне в "Пирогов" проф. Огнян Хаджийски съобщи, че животът на Димитров е спасен и с него работи екип от рехабилитатори.

Ковачът разказва, че е избрал най-мъчителния начин да посегне на живота си, защото този подход „за добро или лошо стана актуален хората да изразят своя протест”.

Моята идея не беше политичеса, нито битова, а по-скоро социална. Виждам как моите връстници остават без работа, без средства, загубиха имущество срещу ипотеки, много хора посегнаха на живота си. Имат много години до пенсия, а не знаят как”, допълни 52-годишният мъж.
 
По думите му неговият апел е да се спре пренебрежителното отношение към цяло едно поколение, а обесването на негов съсед преляло чашата на търпението му.

„Вечерта го реших, сутринта го направих”, признава Димитър и определя постъпката си като „зов за помощ на една класа, на която никой не обръща внимание”.

Нищо не си мислех. Знам само, че извиках да ме оставят да умра, не исках да ме гасят, болката беше много силна. По-силна болка едва ли има. Ако не се бях върнал от онзи свят, много хора щяха да загубят от липсата ми”, признава през сълзи ковачът.

От средата на февруари у нас се самозапалиха петима мъже, един от тях бе Димитър. Само той обаче оцеля, а останалите починаха.