Радев подкрепи реакцията на МВнР за спасяването на евреите

България имаше адекватна реакция на изказването от руска страна, че Червената армия е спасила българските евреи, коментира президентът Румен Радев.

Обратно в новината

Коментари - Радев подкрепи реакцията на МВнР за спасяването на евреите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви ги плямпа този бивш фелдфебел с генералски лампази? Ако е истински българин, трябв ада каже ясно че в Русия някой с еопитв ада ни прави на баламурници. И с изявленията си за кирилицата, и сега с провокационото си изказване за спасяването на евреите. Да, Червената армия е спасила български евреи. 12 души. В Полша, в Освиенцим. Това е приноса на Червената армия за спасяването на българските евреи. Останалите около 10 000, които България не е успяла да спаси са загинали. Значи да повторим, спасени от Червената армия 12 души, загинали - над 10 000. Ако го сметнем в проценти 0,1%. В този смисъл България и н.в. Цар Борис Трети са спасили над 80% от евреите. Толкова са могли, толкова са спасили. Ако всеки беше спасил 80% от евреите на собствена територия, тогава намаше да има Холокост. А Русия да вземе да обасни как Червената армия е "спасявала" евреите в окупирана Полша в периода 1939-1941. Да обясни как така са организирани погроми на евреи в територии управлявани от СССР. Че аз не съм намерил разумно обяснение, освен войнстващ антисемитизъм, доста близък до този на нацистите

Ей тоя Радунчо, как само марширува на снимката. Няма как да не изкаже позицията си, трябва да е в полезрението ни и ден и нощпод командите на генерал Деси, иначе наказание и карцер. Смешен смешник от с.Левуново.....

Права е говорителката Захарова. Ако Хитлер беше спечелил войната как щяхме да спасим БГ евреи да му се противопоставим ? Спасихме ги след Сталинградската битка след като се обърна изхода на войната !

двама циркаджии

Радев спирай с позьорщината. Захващай се за това за каквото гавореше в кампанията. 27 год. крадлив преход. Чувството за справедливост, кражбите и неравенството. не се превръщай сламен човек. Май щеу се окажеш Много облак, малко дъжд.

А ти всезнайко, наясно ли си с възможностите и правомощията на президента, който и да е той?! На ясно ли си, че България е парламентарна (не президентска) държава, и че всичко се решава от парламента? На ясно ли си, че мутрите (ГЕРБ) бламират всяко решение на Радев, щото не е от тях и не могат да го командват, като плевнята?! Та те, (мутрите) дори провалиха съвета за национална сигурност (първият път), за да покажат кой командва в РБ! Така че, колкото и добри инициативи да има президента, в тази ненормална мутренска обстановка, няма големи шансове за успех.

Явно го е направил на своя глава! Реакцията на Корнелия се бави необосновано дълго - явно Решетников е в отпуск!

Президентът да преразгледа поканата си към Путин след поредното руско българофобски изказване на най- високо ниво. Дали Радев ще има топки за това ?

Не ме интересуват никакви евреи... Имало е причина да ги убиват..Сега, Арабите убиха руския посланик в Турция, и взривяваха бомби в цяла Европа. Така че сега би било нормално да бъдат избивани всички араби.... Както и да е. Евреите сега, си имат държава, нека ходят там. В чужда държава, в чужда къща и на чужда софра, няма какво да правят.

Паметник на Нищото Какъв е този паметник в центъра на София? - На армията на една разпаднала се диктатура. Значи това е паметник на бивша диктаторска армия, която в момента не съществува. Значи това е Паметник на Нищото. Затова служи като стар изоставен гаров кенеф, на който всеки пише каквото му хрумне. Правилният надпис там всъщност е само един: ОКУПАТОРИ! А помните ли кога започна Втората световна война? - На 1 септември 1939 г, когато Хитлер и Червената армия нападнаха вероломно Полша и си я поделиха. Полските войници бяха откарани в Сибир, а полските офицери бяха разстреляни в Катин от КГБ. До 1941 г Сталин и Хитлер бяха съюзници, което даде възможност на Сталин да окупира прибалтийските републики, Молдова и още маса територии в Азия, а на Хитлер да окупира останалата част от Европа. Но после съюзниците се скараха и СССР щеше да бъде окупиран от Хитлер, ако Западът не се беше намесил да го спасява. По времето на Втората световна война съветското посолство си развиваше спокойно шпионската дейност в България. СССР и България бяха в нормални дипломатически отношения, които СССР едностранно наруши като на 6 септември Червената армия окупира незаконно България. В крайна сметка контрата остана у нас и ние пъшкахме 45 години под съветска окупация. Само тези, които са живяли под този гнет, знаят какво е било. Слава Богу, днес сме във Европа и НАТО, а не 16-тая республика!!!

Северно-азиатските псевдоисторици да кажат нещо за кораба Струма? Да кажат защо потопиха и издавиха до крак (има само 1 оцелял) 790 румънски евреи през 1941 година? Да кажат защо създадоха в най-далечния край на СССР т.нар. Еврейска автономна област, в която бяха започнали да депортират всички съветски евреи... войната им попречи да завършат съветския холокост. Мамицата им мръсна, азиатски миндили! Не ви щем ни меда, ни жилото! Идите домой с добро, возьмите и все свои памятники!

към радио Москва: Колеги, кой точно спаси моряците от "КУРСК"?... ... така и не стана ясно покрай суетнята около спасяването на българските евреи от славните червеноармейци...

"Македонец бие сина си: А бе, двойка по математика, дека е голема наука разумем. Ама двойка по македонска история дека е две страници не разумем."

РУСКИТЕ ЕВРЕИ ГО ПРАВЯТ,А НЕ РУСНАЦИТЕ.

"Съобщение на книжарница в Скопие: - Поради изчерпване на наличните количества, желаещите могат да получат Историята на Република Македония чрез СМС!"

Оскар Уайлд: Правда редко бывает чистой и никогда не бывает простой. В случая има нравствен аспект : защо ли въобще не се говори за оскверняване на паметниците на съветската армия (паметниците се оскверняват методично), които спасили милиони евреи (а не 50 хил.) и цялата Европа.Защо ли Радев премълчава за това? В край на сметка това е причината за обсъждане на еврейски въпрос, спасение на които разбира се бил голям хуманитарен акт на народа на БГ. Но 50 хил. спасени евреи пратени в трудови лагери в покрайнини на София е най-малка цена, която платила БГ за своята коалиция с Вермахт и, което е тъмно петно в историята на страната както и тези 11340 евреи от Македония и Гърция, които са били пратени от БГ власти в газовите камери. Освен това евреи при фашистки режим в БГ търпели големи лишения и унижения според бг-закона за евреи. И главния въпрос - дали е било възможно спасение на евреи, ако не беше успешно движение на съветската армия по Европа, когато Вермахт е бил на пред окончателно поражение. Истината трябва да се обсъжда в цялата си отвореност и отговорност. А не по принцип: тук има, тук няма.

ай ся умника да денонсира поканата към путя за 3-ти март!

" Путя" е уважаван от целия свят, придурок, за което не можете дори и сънувате.Той е човек,който преобърнал миропорядък в света и от него зависи как ще живее свят в бъдеще.

рубльонък рушняшки селташки, марш бе !!!

Лелята от руското външно защо не изкоментира пакта, с който хитлер и сталин си поделиха европа. Съветите взеха половината полша. Анексираха балтийските републики, бесарабия и нахлуха във финландия.

26-го января 1934 года сключено тайно приложение к официален договор между Полща и Германия (пакт Хитлер- Пилсутски) , а 23 август 1939 г. договор за ненападение между СССР и Германия, което е нормално за всеки глава на всяка една държава да предпази държавата си от нападение или да го оттегли за определено време след като Сталин разбрал,че европейските държави се договарят с Хитлер зад гърба му. Ако не лъжеш преднамерено, чети документи, а полски дивотии.

Съгласен съм, Сталин се е наа.къл в гащите и е подписал договори за да се спаси... т.е. той е виновен за войнатра! ако не беше подписал договорите са щеше да е различно!

Малцина знаят, че истинската фамилия на Симеон, която е носена до Фердинанд е Кобург-Кохари. Кохари (или Кохару) е богата фамилия на унгарски покатоличени евреи, които са купили благородническата си титла от австроунгарския двор. През 1816 г. дядото на Фердинанд се жени за богатата наследница Мария-Антоанета принцеса Фон Кохари (1797-1862), чиито баща е един от най-богатите хора в Европа и е свързан с клана Ротшилд във Виена. В свое интервю пред израелското списание "Фар", Симеон Сакскобурготски изтъква своя произход. Същото той прави и пред наши сънародници-емигранти в Мадрид през 90-те години на миналия век. Затова не бива да се учудваме, че в плана за докарване на Симеон в България и безогледното му лансиране във властта се включиха хора като Уилям Монтгомъри, Яков Джераси, Линдел Грей, равин Хаим Асса, Емил Кало и др., както и масоните Гиньо Ганев, Георги Марков, Стоян Денчев, Любен Гоцев, Васил Гоцев, Илия Павлов, Стоян Ганев и др. Така започващите с "К" и формално български имена на децата на Симеон получават двойно обоснование - те са възхвала на двете фамилии: Кобург и Кохари. Ние не можем да умрем, защото просто никога не сме се раждали. НЕ НАПРАЗНО ЕВРЕИТЕ СА ПРЕКЪСНАЛИ ВРЪЗКАТА НА РОДА ДУЛО И СА СЪСИПАЛИ БЪЛГАРИЯ С ЕВРЕЙСКИ МОНАРСИ И КОМУНИСТИЧЕСКА ИЗМЕТ,СЪЗДАДЕНА И ПОСТАВЕНА ОТ ТЯХ-ЕВРЕЙСКАТА ИЗМЕТ. НЕНАПРАЗНО СИМЕОН СИ ДРУГАРУВА ТАКА ДОБРЕ С КОМУНИСТИЧЕСКАТА СГАН=И ТОЙ,И ТЕ СА СЪЗДАДЕНИ ОТ ЕВРЕЙСКАТА ИЗМЕТ.

КАКВО СТОИ ЗАД ДЕЯНИЕТО НА ЦАР БОРИС ЗА СПАСЯВАНЕ НА ЕВРЕИТЕ И ЗАЩО ЕВРЕИТЕ ПОДАРЯВАТ НА СИМЕОН НАГРАДА???ВСИЧКО Е ЗА СМЕТКА НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ ОБАЧЕ!!!ЗА МНОГО ОТ НЕЗНАЕЩИТЕ ЦАР СИМЕОН Е С ЕВРЕЙСКИ КО0РЕН.ФАМИЛИЯТА САКСКОБУРГОТА СЕ Е СМЕСИЛА В МИНАЛОТО С УНГАРСКАТА ЕВРЕЙСКА ФАМИЛИЯ КОХАРИ,ТАКА ЧЕ БОРИС,А И СИМЕОН НЕ СА ЧИСТИ САКСКОБУРГОТА...ОСЪЗНАВАТЕ ЛИ КАКВО Е СТОРЕНО.ЧРЕЗ ПРЕДАВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ НА ОСМАНСКА ТУРЦИЯ С ПЛАНА И СПОНСОРСТВОТО НА ЕВРЕЙСКИТЕ ВЕНЕЦИАНСКИ БАНКЕРИ ВРЪЗКАТА Е ПРЕКЪСНАТА УМИШЛЕНО ВРЪЗКАТА С АРИСТОКРАЦИЯТА НА РОДА ДУЛО,КОИТО СА СЪЗДАЛИ И СА СЕ БОРИЛИ ИСТИНСКИ ЗА БЪЛГАРИЯ.ЕВРЕИНЪТ ДИЗРАЕЛИ,МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БРИТАНИЯ ПО ТОВА ВРЕМЕ Е БИЛ УМИШЛЕНО ГЛУХ И СЛЯМ ЗА ЗВЕРСТВАТА НАД БЪЛГАРИЯ,ЗАЩОТО ЕВРЕЙСКИЯТ ПЛАН Е БИЛ БЪЛГАРИТЕ ДА БЪДАТ ЗАЛИЧЕНИ КАТО РОД И БЪЛГАРИЯ ИЗТРИТА ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА.сЛЕД КАТО ДИЗРАЕЛИ ДОГОВАРЯ ОТНЕМАНЕТО НА ОГРОМНИ ТЕРИТОРИИ ОТ БЪЛГАРИЯ ПО СИЛАТА НА САН СТЕФАНСКИЯ ДОГОВОР,НА БЪЛГАРИЯ Е НАТРЕСЕНО ПАК ОТ ЕВРЕИТЕ ЧУЖДОЗЕМНО ЦАРСКО СЕМЕЙСТВО С ЕВРЕЙСКИ ПРОИЗХОД В ЛИЦЕТО НА САКС КОБУРГ ГОТА КОХАРИ,КОЕТО НЯМА НИКАКВА ВРЪЗКА С РОДА ДУЛО И ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА АРИСТОКРАЦИЯ,А ОБСЛУЖВА ЕВРЕИТЕ И КОМУНИСТИТЕ СЕГА В ЛИЦЕТО НА ПРЕДАТЕЛЯ СИМЕОН,КОЙТО СИ ПРИПИСВА ТИТЛАТА 'ЦАР'.ЦАР Е НА ЕВРЕИТЕ,МЮСЮЛМАНИТЕ И КОМУНИСТИЧЕСКАТА ИЗМЕТ,НО НЕ И НА РОДА БЪЛГАРСКИ!!!

Проучването на родословното дърво на Фердинанд Сакскобургготски показва, че той има еврейска , саксонска и френска кръв. Еврейската му кръв върви не само по линия на баба му Мария Антоанета, принцеса фон Кохари [Кохару 1797-1862 г.; дъщеря на Франц Йосиф, принц Кохари - покатоличен унгарски евреин марано, който си купува благородническата титла с пари от Австроунгарския кралски двор - един от най-богатите хора в Европа], но и по линия на самия родоначалник на рода Сакс-Кобург и Гота - херцог Ернест Благочестивия (?-1675 г.). Това се потвърждава от редица източници, сред които "Католическа енциклопедия", издадена в Ню Йорк през 1912 г.Архивите показват, че в родовото имение замъка Кобург - гр. Кобург, се е укривал навремето юдеина Адам Вайшоп (Вайсхауп) - главен идеолог на масоните илюминати, контролирани и финансирани от Синедриона чрез банкерите Ротшилд, обхванали като язва цяла Европа....." източник Георги Войнов "Геноцидът и Холокостът над българите", изд. "Аратеб", София, 2006 г. (можете да я откриете в електронен вариант в следния сайт link По същество партията НДСВ на Симеон Сакскобургготски (масон от три масонски ложи - Малтийски орден, Бнай- Брит и Трилатерална комисия) е еврейска партия, в нея освен лидера, всички ръководни постове се заемат от чифути и масони: 1. Соломон Исак Паси (член на Бнай-Брит и Атлантическия клуб). 2. Лидия Сантова Шулева (по баща Биджерано; техен роднина е бил главен равин хахамбаши на Османската империя през 19 в.). 3. Станимир Илчев. 4. Николай Свинаров (фамилията му е за заблуда). 5. Нина Чилова (с двойно гражданство - израелско и българско). 6. Милен Велчев. 7. Николай Василев (учил в Еврейски колеж) и др. Финансов съветник на Симеон беше Ню Йоркския евреин проф. Владимир Квинт. В плана "Шипка" за довеждането и поставянето на Симеон на власт участваха явно и задкулисно предимно хора с еврейски произход!

Г-н Радев помнете, че Борисов ще влезе в историята със стабилизирането на България, с метрото, с магистралите, с 4 % растеж на икономиката, с човещината, с отговорността към хората, с тънката и добра международна политика! А вие Радев искате ли да влезете достойно в историята ни!?

като тиквун еродагнов ще остане в историята, ольо!

КАКВО СТОИ ЗАД ДЕЯНИЕТО НА ЦАР БОРИС ЗА СПАСЯВАНЕ НА ЕВРЕИТЕ И ЗАЩО ЕВРЕИТЕ ПОДАРЯВАТ НА СИМЕОН НАГРАДА???ВСИЧКО Е ЗА СМЕТКА НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ ОБАЧЕ!!!ЗА МНОГО ОТ НЕЗНАЕЩИТЕ ЦАР СИМЕОН Е С ЕВРЕЙСКИ КО0РЕН.ФАМИЛИЯТА САКСКОБУРГОТА СЕ Е СМЕСИЛА В МИНАЛОТО С УНГАРСКАТА ЕВРЕЙСКА ФАМИЛИЯ КОХАРИ,ТАКА ЧЕ БОРИС,А И СИМЕОН НЕ СА ЧИСТИ САКСКОБУРГОТА...ОСЪЗНАВАТЕ ЛИ КАКВО Е СТОРЕНО.ЧРЕЗ ПРЕДАВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ НА ОСМАНСКА ТУРЦИЯ С ПЛАНА И СПОНСОРСТВОТО НА ЕВРЕЙСКИТЕ ВЕНЕЦИАНСКИ БАНКЕРИ ВРЪЗКАТА Е ПРЕКЪСНАТА УМИШЛЕНО ВРЪЗКАТА С АРИСТОКРАЦИЯТА НА РОДА ДУЛО,КОИТО СА СЪЗДАЛИ И СА СЕ БОРИЛИ ИСТИНСКИ ЗА БЪЛГАРИЯ.ЕВРЕИНЪТ ДИЗРАЕЛИ,МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БРИТАНИЯ ПО ТОВА ВРЕМЕ Е БИЛ УМИШЛЕНО ГЛУХ И СЛЯМ ЗА ЗВЕРСТВАТА НАД БЪЛГАРИЯ,ЗАЩОТО ЕВРЕЙСКИЯТ ПЛАН Е БИЛ БЪЛГАРИТЕ ДА БЪДАТ ЗАЛИЧЕНИ КАТО РОД И БЪЛГАРИЯ ИЗТРИТА ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА.сЛЕД КАТО ДИЗРАЕЛИ ДОГОВАРЯ ОТНЕМАНЕТО НА ОГРОМНИ ТЕРИТОРИИ ОТ БЪЛГАРИЯ ПО СИЛАТА НА САН СТЕФАНСКИЯ ДОГОВОР,НА БЪЛГАРИЯ Е НАТРЕСЕНО ПАК ОТ ЕВРЕИТЕ ЧУЖДОЗЕМНО ЦАРСКО СЕМЕЙСТВО С ЕВРЕЙСКИ ПРОИЗХОД В ЛИЦЕТО НА САКС КОБУРГ ГОТА КОХАРИ,КОЕТО НЯМА НИКАКВА ВРЪЗКА С РОДА ДУЛО И ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА АРИСТОКРАЦИЯ,А ОБСЛУЖВА ЕВРЕИТЕ И КОМУНИСТИТЕ СЕГА В ЛИЦЕТО НА ПРЕДАТЕЛЯ СИМЕОН,КОЙТО СИ ПРИПИСВА ТИТЛАТА ;ЦАР'0ЦАР Е НА ЕВРЕИТЕ И КОМУНИСТИЧЕСКАТА ИЗМЕТ,НО НЕ И НА РОДА БЪЛГАРСКИ!!!

Българите сме добри хора и не желаем ничия смърт! Бие се, като лъвове и без пощада само, като посегнат на нещо, което си е наше!!!

ГАДОВЕТЕ РАЗЧИТАТ НА ДОБРОТАТА БЪЛГАРСКА,НО НЕ ЗНАЧТ ЩО ГИ ЧАКА КАТО ПРЕКАЛЯТ...

Идиотите и идиотизмите им при властващите нв България нямат край.Чули ама недоразбрали започват да се надприказват за неща далеч от ежедневието на българите което явни не ги вълнува след като нищо не правят реално за подобряването му

да си толкова прост и неориентиран. Тя не знаела какво говори - хайде бе - ти да не си Христос - който казва "простете им не знаят какво говорят". Това е ОФИЦИАЛНО ИЗЯВЛЕНИЕ. Яд ги е, че не ги зачитаме освен на думи. Вчера съобщиха , че тази година от българска страна има подадени над 100 000 молби за зелена карт за САЩ. Ама какво говоря - как така само децата на червените ръководители ли са там? Абе как един червен не се прежали да прати детето си в Русия за парлама?!

Имам принцип, на идиоти да не отговарям, защото са твърде много, но сега ще направя изключение. Хайде кажи, как трябва да се разбира позицията на ДИПЛОМАТИЧЕСКОТО ВЕДОМСТВО НА РУСИЯ В БЪЛГАРИЯ? Кажи и друго, ДА СИ ЧУЛ НАШЕТО ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО ИЛИ НЯКОЙ ВИСШ ДЪРЖАВНИК ДА Е ВЗЕЛ ОТНОШЕНИЕ КЪМ ОСКВЕРНЯВАНЕТО НА ПАМЕТНИКА? КОГА? ЩОТО АЗ НЕ СЪМ ЧУВАЛ!

прави са да ни се сърдят.Като ги обичаме толкова, защо няма нито един отишъл да учи, да работи и да живее там. И аз казвам - почти всички деца на депутати от БСП са в Америка - синът на депутатът от БСП - Свиленски е биологичният баща на синът на Деса - и той в презряния, загиващ и загниващ САЩ, както и синът на Корнелия - той учи в най-скъпия колеж Бъркли, а сега работи в банка на Рокфелер. Абе руснаците да не ядат доматите с колците?

Царска България е имало евреи,но не заради етноса им,а защото са комунисти и са участвали в атентати,бойни групи и саботажи срещу официалната власт.Че там в концлагерите е имало и турци-комунисти.

И после комунистите превърнаха цялата ни държава в концлагер-затвор за българи!

ама и от ГЕРБ изпращат неподготвени опоненти на такива диспути. И аз гледах т.нар.диспут по един сутрешен блок. Абе червени осрани лъжци - по това време в България е имало десетки хиляди, а може и стотици хиляди евреи. Къде лагери за толкова хора бе?

Друга важна подробност.Нито един български войник не се е бил на страната на хитлеристите на източния фронт,за разлика от поляци,румънци,украинци,унгарци.Нито един съветски солдат не е загинал от български куршум.Освен това,още неясно и неразкрито в исторически план,цар Борис още от 1942-1943 г. е правил дипломатически опити за разбирателство със СССР,зад гърба на Хитлер,та и за това май беше отровен.България,българската армия,българския народ нищо не са направили на СССР,че да я нападат и завладяват.Руснаците са били винаги нашествениците и през 1915 г. в битките с конния ескадрон и воиски на ген.Колев и при бомбандирането с оръдията на руската флота на Варна,Балчик и Каварна.

Още една важна подробност. В България не е имало войски на фашистка Германия! Англо-американците са бомбардирали София ей така, за тоя дето духа. България не е била съюзник на фашистка Германия и Червената армия изобщо не е трябвало да влиза в България и да става окупатор! Нали така?Изобщо,в България не е имало фашизъм! Този твой учебник по история, да вземеш да го хвърлиш в клозета!

лъжец е. Вчера един по телевизия говори, че верно не са били депортирани, ама сме ги пращали по концлагери, което било СЪЩО така лошо. Абе гаднярче лъжливо нагаждач в партията си - за лесни пари. Аз съм 80 годишен и съм живял в една къща с евреи. Интернираха ги - това беше. Както и вие интернирахте.

Паметника-монумент на Съветската армия в центъра на София не е руска собственост и строен от тях,а от българските майкопродавци,подложили се на чуждата държава и сервилничели,както и сега пред Кремль.Да,Съветската армия е освободила,част от Европа,казвам част,ама точно в България нищо не е освободила.Историята казва"На 01.09.1944 г. България обявява неутралитет и излиза от хитлеристкия пакт.Водят се преговори.СССР ни обявява война на 05.09.1944 г. и навлиза в страната,забележете,без да пукне и една пушка или да се изстреля и един куршум срещу солдатите.Обявяването на война е акт на нашествие и нахлуване в страна която не иска да воюва и освен това като "победители в тази война",малко помислете...война между СССР и неутрална България.Две години и половина българския народ хрантути 600 хил. съветска армия,които се бяха разпищолили като еничари,пиянства,оргии,грабежи,изнасилвания,изядоха ни три бюджета на държавата,а накрая ни окрадоха и изнесоха с вагони архива на държавата и оставиха на власт червените комунистически фашист,десетки години да издевателстват над собствения си народ.

Е-е-е, ама дръжте се сериозно! През цялата война си бил слуга на Хитлер, а на 01.09.1944 година изведнъж обявяваш неутралитет! При положение, че през територията ти все още се движат части на Вермахта! Няма такъв неутралитет! Глупости! Какво трябва да направи Червената армия? Да спре на нашите граници и да повярва, че няма германски войски, че няма фашистки изстъпления в държавата?! Няма такава война! Сега пък аз да те светна малко! Тая седесарска позиция сме я чували. Червената армия била окупатор и в България не е имало фашизъм.Защо англо-американците бомбардираха София? Забележи, не руснаците! А колко територии щяхме да загубим, ако не беше застъпничеството на Сталин и участието ни във войната? Това в твоя учебник пише ли го? На един вече казах;този учебник го хвърли в клозета!

пак почна да лижеш осрания гъз на Русия - не познавала историята - и то говорителка с ранг на зам.министър на външното министерство на Русия. И те са прави дори когато съгрешат. То бива, бива нямам думи как да го нареча. Ами слушайте вашия президент, дори и той не можа да оправдае Русия. Като ти харесва толкова много Русия защо не ходите там, а в САЩ като синовете на Корни и на Първата дама.

Петър Дънов казва на цар Борис, че ако изпрати евреите в Германия няма да остане и помен от "короната" му. И другите са правили нещо, но най-голямо влияние върху царя е оказал Петър Дънов.

Русия просто искат да ни покаже, че не ѝ пука за нас. Какво повече - удря ни там където ни боли - първо - македонците занеси своята си азбука в Русия - пълна глупост и второ - евреите не сме ги ние спасили, а Червената армия - не знам защо я наричат сега Съветска, явно много поразии е правила за да сменят името ѝ.

Сигурно се надяват евреите да им платят десятък, иначе за къф ги дрънкат тези глупости?! Абе гълфони, с лъжи не се печелят симпатии! Има още живи хора от тези времена, евреите помнят!

Руснаците на какво се надяват, света да забрави, че са диктатура, колко страни са нападали и окупирали! Да забравим Катин и полските офицери?! Да забравим Украйна и Финландия!

Ами дайте да гледаме нещата по ред. Очевидно е, че говорителката на външното министерство на Русия, Мария Захарова се е изказала без да познава българската история. Това е факт и безспорно си е гаф. Чест прави на Русия обаче, че когато сбърка намира сили да признае грешката си и да се извини. Доказателство за това е декларацията на посолството на Русия в София от вчера. Колко от великите сили биха постъпили така? Мен друго ме притеснява. Президентът Радев заяви, че това е или непознаване на българската история или ПРОВОКАЦИЯ. Поднесеното извинение от вчера показва, че това е от непознаване на българската история. Това е неволно, вследствие на незнание. За каква ПРОВОКАЦИЯ говори Радев?И сега аз пък да запитам Радев: ПО КАКЪВ ПОВОД БЕШЕ ИЗКАЗВАНЕТО НА МАРИЯ ЗАХАРОВА? Това, да се поругава постоянно паметника в София; какво е господин президент? ТОВА НЕ Е ЛИ ПРОВОКАЦИЯ?От колко години върви този филм? Защо в други европейски страни това не се случва, господин президент? ДОБРЕ Е, ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ, ЧЕ КОМЕНТИРАТЕ ВЪПРОСА ЗА СПАСЯВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРЕИ! ЗАЩО ОБАЧЕ, ДУМА НЕ ИЗДУМАХТЕ ЗА ВАНДАЛИЗМА ПРОЯВЕН СПРЯМО ПАМЕТНИКА? ЗАЩО НА НАС НИ ПОДНАСЯТ ИЗВИНЕНИЯ ЗА ГРЕШКАТА, А НИЕ СИ МЪЛЧИМ ЗА ОСКВЕРНЯВАНЕТО НА ПАМЕТНИКА? Каракачанов, какво да го коментирам? Той от всяка грешка гледа да трупа дивиденти. Какви титани и великани са ВМРО! КАЖИ ГОСПОДИН КАРАКАЧАНОВ, НИЕ ЗАЩО НЕ СЕ ИЗВИНИХМЕ ЗА СИСТЕМНОТО ПОРУГАВАНЕ НА ПАМЕТНИКА? НА НАС НИ СЕ ИЗВИНИХА ЗА ДОПУСНАТАТА ГРЕШКА! А НИЕ? Или викаш, ние сме свръх сила, свръх държава, в НАТО сме и в Европейският съюз и затова няма нужда да се извиняваме! Да, ама не!

окупация е неоспорим факт ,с който днешните българи се гордеят толкова много,че трябваше да го напишат на видно и подходящо място .

На лъжата, краката са ей тонички, късички, късички, пък носът е дълъг, дълъг, а и на лъжливото овчарче, никой не му се връзва вече!

Есть памятник Советская армия - завоеватель в центре болгарская столица,есть проблем.Неть памятник Советская армия-завоеватель в центре болгарская столица,неть проблем.

Руското МИД е отправило поне 50 дипломатически ноти последните години до почти всички страни в Източна,Централна Европа и Балканите по повод отношението към паметниците на Съветската Армия, което е много противоречиво, с много неприемливи за Русия вандалски действия. А кой е спасил от депортация в Райха на българските евреи от старите зами? Нито българския народ( евтин популистки мит от времето на комунизма), нито Светия Синод на БПЦ, нито Народното събрание, още по-малко Съветската армия, което пък е абсурдно твърдение. Спасил ги е цар Борис III, неговите съветници и неговата канцелария, като са я договорили, като специална клауза, още в преговорите по т.н. "таен договор" за присъединяване към Оста водени с Йоахим фон Рибентроп, чрез посланик Херберт фон Рихтхофен, и след 1941 г с неговия приемник Адолф-Хайнц Бекерле. "Мотивът" по спомените на П.Груев на Царя е бил, че :".... на всички настоявания от страна на Райха да бъдат изпълнени нарежданията им за тотално решаване на еврейския въпрос, цар Борис отговаря, че еврейската работна ръка е необходима на България за строежи на пътища, железопътни линии и големи обекти. Даже германският пълномощен министър Адолф Хайнц Бекерле "повярвал" на този аргумент, потвърждавайки пред Йоахим фон Рибентроп, че нуждата от еврейска работна ръка била напълно истинска.

Борис 3 е имал финансови затруднения и е сметнал ,че спасяването на евреите ще ги реши веднъж завинаги . истинската ни история е изпълнена с много тъмни петна ,от които страхувам се ,че няма да излезе нищо добро .

Личи си, че сталин е другарувал с хитлер, гушкали сте се и сте марширували заедно в Полша! Повтаряте плоските похвати на Гьобелс, действате по глуповатата стратегия, че "една лъжа, повторена сто пъти, става истина!"

Знаеш ли значението на думата "русофоб", която използваш? Защото, по отношение на България, ти би се определил като... какво - "фоб" или "фил"?

"Шамарчето" беше за нашите русороби, защото те изпаднаха в ступор след изявлението на Путлер за "македонската азбука". Щото се видя, че господарят им в Кремъл поради завист и грандомания изкриви исторически факти. Сега, ако кажат, че Русия ни е дала и християнството цена няма да имат, защото хитрият ход на бащицата беше не да вее вятър на античките македонци, а да подлее вода на нас. За северноазиатците този трик е много характерен - подменянето и фалшифицирането на историческите факти. Още от времето на разгонената Екатерина. Фалшификациите винаги идват поради користните цели на Русия. Русия например фабрикува абсолютно недоказуемата легенда за славянския произход на българите. Тази легенда е част от расистката теория на панславизма. Съгласно тази теория за славяни са обявени всички народи, върху чиито територии Русия иска да сложи ръка. Създателка на панславизма е Екатерина Велика, която декларира, че славяни са освен сърбите, които са си, и гърците, албанците и българите. По онова време това не е звучало толкова смешно. От онова време, та чак до ден днешен руската историография целенасочено полага усилия за фалшифицирането на историята на България. Фабрикува се и името "прабългари" /как така няма "праруси" в руската историография?/ и се твърди, че това е била една дива десетхилядна номадска орда, претопена в "безбрежното славянско море" в Дунавска България и оставила само името си. Като капак руснаците имат вековни комплекси спрямо България. Още от дните, когато българите създават търговския град Бащу, по-късно преименуван на Киев. Град, който става столица на Киевска Рус. Комплекси идващи и от получаването на християнството и писмеността от България, от това, че началните руски митрополити са българи, от това, че над двеста руски княжески рода са с български произход. Ето защо и българите в Русия са обявени за татари. Българските археологически паметници в Русия и Украйна са обявени за част от някаква си "салтико-маяцка култура". Ама кой народ я е създал - пълна мистерия. След 1944. историята в България беше до такава степен подчинена на партийни поръчки, че не можеше и дума да става за някаква наука, която да осветли тези проблеми. Това време свърши, но небивалиците за славянския произход на българите продължават да бъкат из учебниците по история.

Виждам, че обичаш да пишеш. Но е хубаво да можеш и да четеш. А да има някаква логика в написаното, просто е задължително. Все пак, този, който би те чел, не е теле! Обиждаш читателя. А нали трябва, все някой екземпляр да продадеш, поне на издателя си да платиш? "Над двеста княжески рода", а? Та, ако беше поне на 10% вярно, сега Русия, щеше да се казва България, а всички етнически руснаци, щяха да са в немилост, както твърдиш, че са българите?

Преди време президентът Путин каза, че Писмеността отишла в Русия от... македонските земи. Българските политически глупаци ревнаха вкупом, че това не е вярно, тъй като Писмеността била отишла в Русия от България! Да, това е вярно, но няма как да си отстоиш това право, ако си направил "цивилизационен избор" спрямо Западната Цивилизация, и то след като си Субект на Собствена Цивилизация! Друг е въпросът, че и до днес нашата официална история твърди, че писмеността е... славянска?!... Няма такова нещо, драги, писмеността е БЪЛГАРСКА, не само защото Светите братя Кирил и Методий са българи, но и защото "славянството" възниква като политическа кауза векове по-късно, а през VІ, VІІ, VІІІ, ІХ, Х, ХІ век просто няма никаква "славянска идентичност"! Писмеността е Българска и нашите Български Църковни Православни Книги са в основата на създаването на Русия като държава и на руския народ като народ! После световният шампион Анатолий Карпов каза, че писмеността била... византийска?!... Нашите глупаци-политици отново ревнаха, но не се попита никой в България, защо винаги се твърди, че Светите братя Кирил и Методий са всякакви други - византийци, ромеи, гърци или славяни, а не истината, че са българи и създават българската писменост?!... И защо същите тези глупаци-политици, не само днешните, но и всички останали през последните 140 години твърдят, че 24 май е "Празник на славянската писменост и на българската култура"?!... Няма такова нещо, драги - 24 май е Празник на Българската Писменост и на Българската Култура, поради което трябва да бъде Национален Празник на България! А това е и реалното политическо признание на факта, че България е Историческият Субект на Цивилизацията на Кирилицата и Православието!!!

Проф. Людмил Георгиев: Ама и Румен Радев бил голям глупак, бе?! Съжалявам! Признавам, че всичките ми очаквания за нещо по-добро в съвременната българска политика бяха свързани с президента Румен Радев! Мълчах, давайки му някакво време да покаже, че не ме е разочаровал, въпреки безспорните му гафове и досега! Но с глупостта си да възрази на фейк-новината на в. "Дневник" относно "предполагаемото изявление на Мария Захарова, говорителката на Руското външно министерство, опасенията ми, че и генерал Радев е поредният глупак в нашата политика, окончателно се потвърдиха! Не искам да влизам в подробности, защото Чавдар Найденов вече подробно обясни разликата между оригиналния текст на г-жа Захарова и българските, включително и на глупака Радев реакции... Друго искам да ви кажа, уважаеми дами и господа, драги ми другарки и другари, а то е, че след като ние като Исторически Субект на Цивилизацията на Кирилицата и Православието се отказваме непрекъснато от тази наша мисия и правим поредица глупави от по-глупави "цивилизационни избори", то е повече от очевидно, че и самата наша Цивилизация ще се отрече от нас!...

Тия дни всички български политици-глупаци, воглаве вече с президента-глупак Румен Радев, отново се гърчат с отчайващата си простотия относно неразбраното от тях послание на г-жа Захарова!... А то е следното, уважаеми дами и господа, драги ми другарки и другари: СЛЕД КАТО БЪЛГАРИЯ СЕ ОТКАЗВА ДА НОСИ ИСТОРИЧЕСКАТА СИ МИСИЯ ДА БЪДЕ ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН СУБЕКТ, то вие, тоест ние, българите, нямаме място в нашата собствена цивилизация! Вие можете ли да си представите уникалният български идиотизъм, уважаеми дами и господа, драги ми другарки и другари?!... И поради този идиотизъм няма да има тръба към България от "Турски поток", няма да има облекчения относно "Белене", няма да има Газов Хъб "Балкан", ще си купуваме по-скъп руски газ от Турция, ще ни правят на маймуни, защото, да си признаем, ние сме си маймуни!... Да ме извинят нашите събратя, разбира се! Ето защо, уважаеми дами и господа, драги ми другарки и другари, нека да повторя единствено правилното българско политическо решение - НЕЗАБАВНО НАПУСКАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ВСИЧКИ СТРУКТУРИ НА НАТО! И НЕЗАБАВНОТО ПРЕДЕФИНИРАНЕ НА БЪЛГАРИЯ КАТО ИСТОРИЧЕСКИ СУБЕКТ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА НА КИРИЛИЦАТА И ПРАВОСЛАВИЕТО! РЕФЕРЕНДУМ ЗА НАПУСКАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!... Това е положението, уважаеми дами и господа, драги ми другарки и другари! Иначе какво да ти кажа, генерал Радев - ТИ НАИСТИНА СИ БИЛ ГОЛЯМ ГЛУПАК БЕ, ДРАГИ!...

Какво не разбрано има бе, руска шлюха? Захарова каза, че съветската армия е спасила българските евреи. Кое не ти е ясно, какъв превод? Педер мазен.

Това ли изявление чакахме досега? Много внимателен изказ на пРезидента. Не му е лесно на него, както и на всички русороби в такива моменти да обяснят мотивите на матушката... Провокация от страна, за която толкова настоявате да паднат санкциите, а господин Президент?

МАХНЕТЕ ТЕЗИ БУНИЩА СЪС ШМАЙЗЕРИ, НАПРАВЕНИ ОТ ЧЕРВЕНАТА ГЛУТНИЦА ЗА ПИЯНИЦИТЕ ОКУПИРАЛИ И СЪСИПАЛИ БЪЛГАРИЯ, И ЗАТВОРЕТЕ ГРАНИЦИТЕ ЗА МУЖИЦИТЕ, ЗА ДА ПОКАЖЕМ, ЧЕ ТУК ЖИВЕЯТ БЪЛГАРИ, А НЕ РУСКОЛИЗЦИ !!!

Ей, ако съветската армия беше създадена няколко години преди Октомврийската революция, щеше да спаси не само българските евреи, но и Русия от Ленин, ама жалко - хахахахахах

президент.Казвам го не да иронизирам Нинова,а освен това не съм гласувал за Вас и винаги съм критикувал,но за този случай,истински отговор на български президент към една провокация от чужда държава.

За първи път Радев реагира правилно, като български президент, а не руска марионетка.

И както се случва често, всеки забравя удобно решителната роля на Българската Православна Църква за спасяване на българските евреи през Втората световна война. Показателно е, че инициативният комитет за предлагане на БПЦ за Нобелова награда За Мир е от Израел. Израел също подари на НВ Цар Симеон паметен меч в знак на признателнст към баща му цар Борис III за големите му заслуги в спасяването на българските евреи. Безспорно и Народното Събрание с инициятивата си, и Българският народ като цяло е подкрепил това благородно дело. Защото Християнското съчувствие по онова време е било все още една от съществените черти на българската народопсихология. Мисля, че това недвусмислено решава въпроса с поредната руска провокация и всички останали коментари са излишни.

АЗ СЕСТРО НЕ МРАЗЯ ЕВРЕИТЕ КАТО ЖИВИ СЪЩЕСТВА - НЕ Е ПО ХРИСТИЯНСКИ , А САМО ЗА ТОВА КОЕТО ПРАВЯТ :)))

Удължиха годността на V блок в АЕЦ Козлодуй с още 10 г. Георги Брандийски - 3 ноември 2017, ..В края на октомври миналата година официално бяха финализирани дейностите по договора между АЕЦ "Козлодуй и консорциума Русатом Сервис-Концерн Росенергоатом-EDF за обосновка на възможността да се удължи срока на експлоатация на 5-и блок на атомната централа. Според окончателните разчети работоспособността на реактора е още 30 години. НЕБЛАГОДАРНИ ШОПАРИ ОТГЛЕЖДАНИ ОТ МУТРИ-СВИНАРИ:))

ИНТЕРЕСНО ЩО НИКОЙ НЕ ПРАВИ АНТИ-ЕВРЕЙСКИ ЧИКИИ ПРЕД РЕЗИДЕНЦИЯТА НА ГЕНЕРАЛ-ГУБЕРНАТОРА НА КОЗЯК ... ТАКА ДЕ ЕРИК РУБИН Е 300% ЕВРЕИН ... БРАТ МУ ДЖЕЙМС РУБИН БЕШЕ ЗАМ.МИНИСТЪР ПРИ КЛИНТЪНЕЦА, А БРАТ МУ Е ЖЕНЕН И ЗА ИРАНСКАТА МЮСЛИМКА КРИСТИН АМАНПУРКАТА ОТ СИЕНЕН :))

Чети?-"Братушките"твърдят че българи и хазари, (95 %от днешните евреи) имат ОБЩ, произход?Това е и причината да бъдат спасени българските евреи, през В.С.В.???

ЕРИХ РУБЕН -украински евреин Виктория Нъдълман-Молдовска Еврейка

НАЙ-МНОГО ЕВРЕИ НА НАЙ-ВИСОКИ ПОСТОВЕ ИМА ПРИ НАС В АМЕРИКА .... БЪЛГАРИЯ Е НАША ПОРОБЕНА ТЕРИТОРИЯ ... ТАКА ЧЕ ДА СЕ ПИШЕ НА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТЦКАТА АРМИЯ ЧЕ РУСИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ЕВРЕИ Е СМЕШНО :))) .... ПРИ НАС ДАЖЕ СВАТАНАКА ЗЕТЯ НА БАЙ ТРЪМП СА ЕВРЕИ А ДЪЩЕРЯ МУ ИВАНКА ПРИЕ ЕВРЕЙСКАТА ВЯРА ЗА ДА СЕ ОЖЕНИ ЗА ДЖАРЕТ КУШНЕР :))

Дърта киселице, я си представи--че някой оплеска с боя и антисемитски надписи мемориала в Арлингтън!:)))) Или паметника на американските летци в София!?:)))) Или зурлата на Рони Алцхаймера , пак в София?:))) .... Как, мнотословна бабке----ще реагират правителствените институций на САЩ?:))))) ...бай бъ уей----хвана ли бримката?

Към многознаещата, логоройна info!:)))

Това не еддин път е е случвало, бе идиот! И е знайно за много тук какво след това е станао. Случайно знам и мога да ти кажа съвсем подробно такива случаи, които знам ОТ ПЪРВА РЪКА, КОИТО СА РИСУВАЛИ С Т.Н. ГРАФИТИ! м Така че няма какво и защо да си представям,кретен, защоот знам! Но какво ли съм седнал да обяснявам на формен идиот като теб! Я по-добре ми кажи, да те питам, приятел ти знаеш ли какво точно означава червено говедо, човекоподобно и путинофил? И защю популацията им е намерила толкова добри условия по тези географски ширини при тебе? Остави другото, това са сложни работи и не са за двете ти закърнели мозъчни клетки, лумпен!

Та как , сърдита бабке реагира правителството на САЩ? ..и по-полека плюй, че и протезите ще изплюеш!:))))))

КОЗЯКА ЕРИК ШАЛОМО РУБИН Е ПОРЪЧАЛ ДА СЕ ПИШАТ ЛОЗУНГИТЕ СРЕЩУ РУСКИТЕ ЕВРЕИ :)) .. ДВЕ МОШЕТА СА СЕ СБИЛИ В БЛИЗКАТА ГОРИЧКА ... ТИК, ТАК , ТИКИТАКА :))

Аз правилно предположих, че тази поредна провокация от Москва към България ще отприщи хейтърски антисемитски коментари! И вече съм почти убеден, че затова са го и направили, освен пак да се изгаврят с България и българите, което си им е навик и традиция от много години, с тези техни слуги в България...., но ми се струва, че си вкараха автогол, защото може би не прецениха, че в голяма част от техните подръжници в България омразата е доминираща и много по-силна от преклонението пред Пуутин и руската пета колона в България! От друга страна, ако трябва да сме прецизни и честни докрай, ролята на ОТДЕЛНИ ЕВРЕИ В СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ И КОНСПИРАЦИИ НАИСТИНА ВСЕ ОЩЕ ОСТАВА НЕ СЪВСЕМ ИЗЯСНЕНА И ИЗВЕСТНА, говорим за големи събития и дори (причинени) войни и конфликти! Явно и това тепърва предстои!

А ВИЕ ДРАГУИ ВЗЕХТЕ ЛИ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАНИК В СОФИЯ ЕРИК ШАЛОМ РУБИН ДА ПИШЕТЕ АНТИ-СЕМИТСКИ ЛОЗУНГИ НА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТЦКАТА АРМИЯ :))