Президентът Пендаровски пред австрийския канцлер: В Северна Македония има 3500 българи

"Блокирането на държава поради исторически въпроси е незаконно и не трябва да се допуска в съвременна Европа“, каза той

Обратно в новината

Коментари - Президентът Пендаровски пред австрийския канцлер: В Северна Македония има 3500 българи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аха, наш стефан/стефо у РСМ станал стево, все е наше момче откъм баба и дядо.

ОБЩ ЕЗИК ,ОБЩА ИСТОРИЯ,ОБЩИ ТРАДИЦИИ ДВЕ ДЬРЖАВИ............ДВЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЬРЖАВИ ОТДАВНА СА РАЗРЕШИЛИ ТОЗИ ПРОБЛЕМ.....АВСТРИЯ И ГЕРМАНИЯ АМА БАЛКАНСКИТЕ "пастири,политици и радикали" НА ДВЕ МАГАРЕТА-БЛИЗНАЦИ СЛАМАТА НЕ МОГАТ ДА РАЗДЕЛЯТ

По данни на министерството на правосъдието към февруари 2022 г. 86 566 са издадените паспорти на македонски граждани през последнште 15 години. Общо са 162 856. То няма нужда от коментар.

МАКЕДОНИЯ - НА САЛАТА !

Няма македонски народ, няма македонски език има измислена полудържава.

Koj. ve ebe mater najdolnoto evropejsko pleme

научи си историята и произхода бе идиот, я се вижте вие какви скапаняци сте.

Стево Педеровски е мега дразнещ и всичките им сръбски мекеренца политици. Баш боооклуууциии саа!!!

Като са само толкова,какво им пречи да ги впишат в конституцията2

След като решим македонския въпрос, Стево ще го съдим като предател.

Предател е някой твой или съмишленик или отцепник. Името Стево дори звучи сръбско, а не българското Стефан да речем. Северномакедонската политика или доктрина е същата като Югославия или Сърбия и крайно антибългарска.

Аз незнам за ЕС, ама границата може да си я затворим за Македония. Да не ги тормозим.

зеления чорап веднага да сложи максимална квота от 3500 паспорта за макета искащи БГ паспорти Щото те са си макета ама баба им и дедо им са българи!

Кой Еленски ли? Той е достатъчно ангажиран с други проблеми, не са му работа северомакаците.

.... Зеленски...

АЛБАНЦИТЕ ЩЕ ВИ НАКЛЕЦАТ ЯКО И ЩЕ БЯГАТЕ КЪМ БЪЛГАРИЯ ! НО ТУК ЩЕ ВИ СРЕЩНЕМ СЪЩО С К§Р ! тъпанари недоклецани !

В република сев. Мак. явно има 3500 прекалено смели наивни и, дръзнал да си признаят, че са българи. И това явно толкова много дразни Стево, че той решил да го сподели с австрийският президент.

Със сигурност са много повече и това може да се провери и тук по притежателите на български паспорти от страна на северномакедонски граждани.

Няма да си променят конституцията скоро. ДПМНЕ се е запънала като магаре на мост. Тази политика има подкрепата на 80% от македонците, така че това им гарантира победа на близките избори. Естествено за сметка на взизането в ЕС, което се отлага неизвестно кога.

Тамошното ВМРО е коминтернско комунистическо, което вее знамето на Майския манифест. Първото издание на този манифест е от 6 май 1924 г., Виена, Австрия на български език. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f5/MayManifestoIMRO_%281924%29.jpg

Ходи да се оплаква! Зачука ли ти го канцлера?И точно там в Австрия, дето подписа е на пиадестал! Малоумник,3500 българи и 100000 паспорта,смешник.Понеже не могът заради опозицията да им минат промените!,а се опитват да ни топят нас,че сме нямали правителство и затова.Върти и суче мръсната гад....

Да си припомним случай на държава, която е приета в ЕС с остър спор и силно влошени отношения със страна-членка. Няма такъв случай и ако Северна Македония наистина иска да бъде част от този съюз, трябва да започне да работи реално по проблемите на отношенията ни. Проблемите ни имат историческо корени, но не са исторически по своята същност.

Може да има и 2 ма българи, вие сте подписали споразумение с България и си го спазвайте иначе ще бъдете на” резервната скамейка”

В Македония българите са мнозинство!

А останалите жители на Македония значи са албанци и цигани, щото ясно е, че "македонци" не съществуват.

Може да имат и сърби, които подкрепят македонската им политика, която е сърбоманска или проюгославска, а има и тамошни турци.

Брачо канцлерски, у Македонията имааме 3 иляду и 500 бугари. Сите сме ги запрели у занданот. Ако ти имаш информациа за други бугари, веднага да ми я споделяш. че да ги запрем и тех!

Имате списък с българските паспорти дадени на македонци. Правите ревизия и който не се счита за българин, чао. Да си прави српски пасаван. Яяя фак, кат им изнася идват се кланят тука, а после не били. Знам че ги мачкат, ама ако наистина се гордеят с произхода си ще се борят. А ако ги мачкат, да идват в България. Имаме над 2 млн места за запълвабе, освободени от други "патриоти" които отидоха да аервират и да лекуват британски бабички.....и не само британски....

Всеки който не се е отбелязал като българин в тяхното преброяване трябва да губи права на гражданин тук. Обаче има и друга хипотеза - преброяването им е менте!

Поради сигурната разлика между писали се българи там и притежателите на български паспорт граждани от РСМ има основания за това.

Демек Пендовски нарече лъжци 150 000 макета с български паспорти (доказали бг произход), както и на още толкова чакащи?

взимат паспорти за да пътуват и работят в ес. Като излязат от районното с паспорта, свиват ръце в среден пръст и ни се смеят.

взимат наш паспорт защото са доказали български корени, т.е. етноса им е български, защото на всички бабите и дядовците са българи, а как от тях са се появили друг етнос вече "науката" да обясни, албанците и циганите няма как да вземат български паспорт, защото се отнася само за български етнос, а не граждани. А къде ходят после не ни интересува, за нас е важно че са показали документи където черно на бяло е записано че родители, баби, дядовци са българи по етнос.

Те само репресираните заради активно изявявано българско самосъзнание са 10 пъти повече! И тук следва да зададем въпросът, какъв собствено е Пендеровски? Какъв му е произхода, какво му е себеусещането, културния чип и пр. Щото, нали се сещате че, няма как да съществува идентитет или националност "анти-българин". И Австрия няма нужда Пендеровски да й казва какви са хората в балаканския югозапад. Австрия не е сляпа, глуха и неука (освен в случаите в които й оттърва да с епрви на такава).

не са ли всъщност Северноалбанци ?!

Колко са издадените български паспорти някой ще каже ли? 3500 ли? Нещо не ми се вярва. Развяват някакви резултати от фаршиво преброяване.

Не..не го прави за пари!!!!! Просто е педал ..

Не е Стево Пендаровски,а е Стево Сърбомански Путковски.

ха ха разсмя ме, много добре му пасва името.

е жълт вентилатор на червен фон. Севермаците от сто и десет години (1912-та) ги учат на омраза към нас и имат подготвени безброй обиди. Ние от своя страна (напълно погрешно след 1945-та) ги имаме за свои и сме обезоръжени. Дебело подчертавам, че ние би следвало да ги обиждаме само като отговор на техните хули. Ако (по-скоро когато) те започнат. В дългите ми контакти със севермаци съм забелязал, че са свикнали да ни удрят, без дори да допуснат, че можем да отвърнем. А как им отговорихме последно? Викахме им „Бугари“, което е абсурдно, защото първо е сръбско и второ превръщаме собственото ни име в обида. Те вече не са българи, а еничари и би следвало това да скандираме: „ЕнИчари, енИчари!“ Мнозинството от севермаците не приема названието Северна Македония, а да не говорим за северномакедонци! По силата на Преспанския договор името на страната е Северна Македония, но на населението – македонци. Този договор обаче е двустранен – Гърция-Севермак и няма сила за нас. А истината е, че с тези промити мозъци и този сърбизиран диалект, те нямат общо с българите от другите части на географската област Македония и са точно севермаци. „СевЕрмаци, севЕрмаци!“ Друга тема, на която севермаците са много чувствителни, е сръбската. Съзнават и са гузни от васалното си положение спрямо сърбите и силно посърбения си западнобългарски диалект, който наричат език. Оттук: „СЕвермаци пОсърбаци, хей, хей!“ https://www.youtube.com/shorts/ipl2ZaFnXXg

на севермаците знамето им е много смешно, ама толкова си могат горките.

Знамето не е смешно ! Просто и то е крадено !!! От гърците. Това е звездата на Вергина ! Област на Гърция пак. Пак кражба демек. Знамето на Вергина. Провери си в Гугъл.

виждали сме "звездата на Вергина" но не приемам че знамето им има нещо общо, а те какво си мислят и на какво им прилича не ме интересува.

си написал, първото което ми изниква е ситуацията Украйна Русия. Едните ги учат да мразят руснаците, другите имат укр. за свои. Най малкото в Русия се карат коли с укр. номера, сещай ае какво ще се случи с руска кола в укр. Та мисълта ми е, че ако не внимаваме американците ще ни спретнат същото като при гореспоменатите. Защото за тях е печелившо да има конфликти и да си продават демокрацията и оръжието.

Вписването на българите в конституцията на Севермак е най-малкото и козметичното. Всичко започва от историята: трябва да признаят историческата истина, да спрат да крадат и фалшифицират, да променят учебниците, премахвайки неверните и обидни квалификации... После е езикът на омразата на всички нива. Закрила на правата на българите и тн. и т.н.

Абе от вас се иска просто да кажете истината, а тя е че сте: 1.по етнос просто българи, които в даден момент са решили да се чувстват нещо си друго, нещо като днешните джендъри - родил се момче ама от днес се чувства момиче и иска да му викаме "тя", така че когато признаете произхода си и че 2.на всички там бабите и дядовци ви са българи, всичко това да е записано в историята и учебниците, енциклопедии, уикипедии и прочие. 3.И да признаете че всички "макета" сте се появили след много бой, тормоз, страх от репресии, и на 4-то място да признаете какво се случва тогава и днес с тези които не искат да се "помакедончат" и да си останат българи - целия геноцид, убийства, преследване, гонене, което и света гледа до днес. Тогава ще се разберем. 5.И моля другите държави да не се месят тъй като това е станало с българския етнос и не може да ми казват поляци германци и разни какво да искам от тях и с какво да се съгласйм.

А близо половин милион етнически албанци(ако не и повече),граждани на Северна Македония също ли трябва да признаят че са българи?

абе какво общо имат етнос албанци с етнос българи, така наречената "македонизация" засяга само българския етнос всички други си запазват техния - албанси са си албанци, турци са турци, цигани, евреи, арменци другите етноси си остават същите, единствено се зачертва българския етнос, така че говорим за тях, а другите си имат етнос и си го запазват какво ги намесваш тук. Говорим за етнос "македонци" какъвто никога никога не е съществувал, нито в древна Елада, нито при Александър македонски от древна Елада, не си измисляйте че някои си там са били македонци, тогава дори такава област няма.

Айде стига глупости - 200-300 генетични теста на македонците и ще се види дали са гърци, албанци, сърби или българи!

В Северна Македония има 3500 българи, а родните бандити от ВМОРО продадоха 150 000 български паспорта за 750 милиона евро. Българската прокуратура се прави на разсеяна.

Лъжепатриотът и агент на Държавна сигурност Шкембе войвода защо не отиде да обясни на австрийския канцлер че сръбското мекере Пендаровски лъже за броя на българите в Северна Македония?

В Европа няма европейци.

Че им правим услуга като ги спираме. Аз бих ги пуснал, та хубаво да разберат тия овчари правилата за правите краставици и джендър обучението на децата в училище!

не ми трябват! Затворете границите с тях и който иска да ходи в селянията да минава през Гърция или Сърбия!

Пълен игнор на селяците и да ги оставим да мрат в собствените си лайна!

След 1944-та, сърбите ви изпращат сръбски учители, които да ви учат на тъй наречения ви "македонски език", а и сменят българските букви от азбуката ви с измислени сръбски такива! Смешни сте, а и сте жалки!

Македонската азбука е посръбчена българска такава и това е факт, но и възвръщат някои букви от кирилицата или си правят разни техни си, за да се отличават малко и от сърбите. Едно от семената на македонизация е т.нар. Майски манифест, който е от 6 май 1924 година, което като дата е доста по-рано от 1944 година и идва забележете от ВМРО... https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f5/MayManifestoIMRO_%281924%29.jpg

Си позволява всичко

Преди години трябваше да ги оставим на албанците и сега всички щяха да се кълнат че са Българи иначе щяха да учат майчин албански и пак ние трябваше да ги спасяваме. Кво да правим братя, простички ама това са им набивали в главата да мразят всичко българско! Към всички така самоопределящи се северно македонци да знаете че всичко което днес имате е Благодарение на България дори и преговорите ви за Европейския Съюз го дължите на нас. Ние първи ви признахме за държава , ние първи и единствени се отзовахме с оръжейна помощ ,ние настоявахме пред Европа да станете част от европейското семейство, ние ви спасихме гъза и от фашистка Германия , над 12000 пленника цар Борис върна в домовете ви иначе щяха да се издирват и до ден днешен гробовете им. Неблагодарни и прости ама ще почакате да узреете докато си отворите архивите или старателно вече вашите лукави братя сърби вече унищожиха! Сърбите 1945 година ви отнеха и езика , културата ,четмото и писмото избиха и прокудиха хора и Титова Югославия се постара да ви направи за посмешище и да мразите собствените си братя и сестри !Един реален документ или свидетелство признат от Европейските историци нямате за всичко което крадете ,но то е нормално като нямате история ще крадете. Със зор държава на има няма 25-30 години. Мразете ни колкото искате но истината няма да ви я спестим!

То македонците са кръгла нула. ТОВА ДАЛИ ГО Е КАЗЪЛ Пендаревски на австриеца.

Македонци няма. Има българи, албанци, сърбоцигани и цигани.

140000 макета са доказвали български корени и са взели паспорти български. Те какви са?

Ами то 10% от населението на вентилаторо все пак се престраши да се обяви като българско в България.

Този е явен сръбски помияр Лошото е,че са претопили всичко българско тия сръбски цигани,но рано или късно истината ще бъде призната и с помоща на албанците ще ги изгоним от нашата земя

Гледам, че някой долу е написал 140К паспорта. Може и толкова да са. Още по-смешен става пендарката. Наистина темата за макетата ми е толкова неприятна, че не искам да чувам за тая сган. Старая се да не се интересувам.

напротив интересувай се и бъди активен, а не да бездействаш.

Не им ли извадихме 12 000 паспорта за 1 година на тия пазванти? Това беше някога и това помня. Колко са до ден днешен, не знам. 3500 българи с 12000 паспорта. Добрем...

От една страна вероятно има много повече българи като бройка, които не са си издавали български паспорт, а от друга някои от взелите български паспорт да са интересджии и дори да са антибългарски настроени и да се възползват от предимството да са европейски граждани.

щом само 3500 са останали значи другите са албанци

Ти кажи албанците колко са?

Шибана македонска слуз , ти гнидо мръсна ,никога няма да влезеш в Европа

За гласуване на изборите на 2ри април са се записали 169 българи, ето толкова им пука за България. От 100 000 само 169.

Ако го слуша човек този, може да се окажат и три и половина.

Северномакедонските примати потропват с копита, по свирнята на Белград и Москва.

Да. И не само. За техните управляващи е много важно да го има този конфликт с нас - иначе губят почва под краката си.