Президентството: Вето за закона, спъващ Бакалов за поста

Президентът Росен Плевнелиев ще наложи вето на промените в Закона за военното разузнаване, потвърди началникът на кабинета му Екатерина Захариева.

Обратно в новината

Коментари - Президентството: Вето за закона, спъващ Бакалов за поста | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Халиф Боко заповядва, евнух Роско изпълнява.

Ха-ха-ха! Клептокрация и партокрация по български - поредният закон и вето за даден човек! Единствената страна в НАТО, в която шефът на венното разузнаване е цивилен, а на шефът на цивилното разузнавене е генерал! Принос (цирк) за теорията и практиката на НАТО! А колко добре (не)работи военното разузнаване под "мъдрото ръководство" на Бакалов си пролича от изказване на онова недоразумение Ненчев, който на 17 септември заяви, че "странното е, че никой не знае, накъде ще тръгнат" потоцте мигриращи ислямисти, които той нарича "бежанци". Ако този колос на разузнаването Бакалов, бе прочел форума на ДИР-а, сигурно щеше да знае... Бедна България!

Има различни мнения, дали върнатият закон е за човека, или е против човека! Да допуснем, че понастоящем като експерт в Министерство на Земеделието е назначена чернокоса жена на 37 години с Висше агрономическо образование, и Парламентът приеме закон, че точно тази експертна позиция е за рус мъж, над 40 години, с висше икономическо образование! Подобен закон можем да го определим, че е приет за човека, или че е против човека!

Явно пак ще правим закон за определен човек!

Направиха само опит за закон против определен човек, но ще си остане един несполучлив опит!

трябва да е този закон. За военните също - никой не ги дискриминира. Иначе ако се започне така, шефът на всяка болница ще е доктор, на транспортните фирми шофьор, на ресторантите-готвач. Един от най-успешните американски президенти е актьор. Та какво им е по-специалното във военното разузнаване още не съм разбрал. Като масонска ложа го дават малко :-)

НАПРАВЕТЕ ГО генерал БЕ ИДИОТИ, КОЛКО МУ Е!!!! КАКВИ ЛИ НЕ ШИЗОФРЕНИ НАПРАВИХТЕ генерале ... барар с премиера ви......

Парламента вече и чинове ли раздава!

Явно и чинове раздава...

Типично демократичен и реформаторски прийом: Определиха ни Началника (от успосолството) и сега прекрояваме законите така, че да са им удобни! Така е в банановите колонии! Само че тук и банани не растат!

Идеоте, върнатият закон пе беше за човека, а беше срещу човека!

ВЕТО!!!!!!! ЗАКОН ЗА НАШИО ЧОВЕК ....................... Еееееех клета Бълхариооооооооооооо

Сещам се за един виц от далечното минало. Другарката пита децата: - Как се нарича човек с висше образование? - Висшист! - Как се нарича такъв със средно образование? - Среднист! - А такъв с начално? Единствено Иванчо вдига ръка: - Началник, началник!

, че някой цивилен ще ръководи военното разузнаване е голямя болка. Като тази на ДС, че цивилен е шеф на комисията за досиетата. България от Варшавския договор отиде в НАТО, от сферата на влияние на СССР отиде в ЕС. През това време във военното разузнаване никакви промени, освен че оттам се появиха много бизнесмени. Та и специален закон нямаше. Е, как да са доволни от назначаването на компетентен човек като Бакалов. Впрочем кого ли разузнава военното разузнаване и дали са сменили target-a? Щото ромбовете за завършена академия издават, да му се не види.

Първо си оправи твоите проблеми, защото малкото ти акъл ти е най-големият проблем.

И каква стана тя?!!! Президентството ще иска Закон за човека. Знае се и кой е човека.

Президенството иска законът да не е срещу човека! Знае се и кой е човека!

Всеки народ си заслужава управниците!Защото, той си ги избира и след това, няма право да хленчи!

Ясно е че в Бг. всеки си прави каквото си иска. какъв е проблемът?! Направете го генерал. Има вече прецеденти. Димо Гяуров, недоразумението Атанасов и още други, Калинчо, Неговият предшественик. Горките истински генерали от Освобождението до Промените! какви колеги им натресоха. А иначе военното разузнаване и контраразузнаване не е за всяка уста лъжица!

Според мен ще се окаже противоконституционно със закон да се ограничава достъп на определено съсловие до което и да е министерство! Примерно на цивилните, или на жените, на военните, на инженерите, на бивши или настоящи членове на дадена организация, и т.н., включително до военното министерство. Изискванията се регламентират чрез правилник на министерството, при атестацията за отделните длъжности. Законовите ограничения за бившите партийни лидери се оказаха противоконституционни, какво остава за кое да е друго съсловие!

Правилно сте написали. Не може да се ограничава достъпа на каквото и да е съсловие до министерството. Тоест министър, който е политическа личност, може да бъде всеки / с малко ограничения / Началник на разузнаването обаче си е строго специализирана длъжност. Подобна е ситуацията с главния секретар в МВР. И там министъра е цивилен, но за длъжността главен секретар се изисква професионален стаж гарантиращ все пак някаква компетентност. Шеф на една болница може да е и икономическо лице, но все пак главния хирург не може да е музикант по образование.

Но възможно ли е да се регламентира със закон! Примерно, Главен секретар на МВР трябва да е действащ полицай - професионалист, с определен стаж в системата, и определени години на ръководни позиции, с еди какво си образование! Има определени изисквания относно образовение и стаж за всяка позиция във всяко министерство! Та мисълта ми е, това се регламентира с атестацията на отделните позиции, и не е работа на законодателния орган!

Правило е в България на държавен пост да се поставят крадливи, некомпетентни и неграмотни кадри /наши хора/ и след това да се твърди, че държавата е лош собтвеник и лош управленец.

Роско Тапета да употребява оригиналната терминология на Вожда ББ! Сигурен съм, че той не е употребил думата ВЕТО, а думата ТАБУ, което е в стилистиката на романа "Винету". Както знаем, другарят Тиква основно от там черпи вижданията си за живота.

Сега руските тролове оште повече ще почнат да пищят - давай Бойко, давай Роско мачкайте наред. С подкрепата на наште приятели от САЩ ще направим България оште по-сигорна!

Абе, тутманик, научи се първо да пишеш, !

Голямам бяла птицо, значи ,според тебе, който знае и умее нещо, ще е заместник, а който не знае нищо - началник. Каква "държавна " политика!

Кой? На въпросчето ни: Кой?, смело отговора: Той! Свинска мас е Той помазан. Той е царският гавазин. Той е фокусника в цирка. Той е сикаджийска кирка. Той е с лента във ръцете. Той целува се с кралете. Той разпъва вред чадъри, за калинки, чукундури! Той е вечен миротворец, Той е доктор- огнеборец. Шланговете Той разтяга. Той през февруари бяга. Кой е Той? Зад всеки ъгъл! Той е лумпеняка кръгъл.

Работата е ясна. Тиквата е изюркал Рошко Путето, за да не става скандал с реформаторските гювендии.

И ся кво - вето на закона, щото да може нашият човек "да отговаря на условията" за заемане на длъжността?! Те тва е принципна позиция на плевелчо....

Тогава определиха 7 долара на кв.метър , а не на декара,при пазарна цена 400 долара

В цялата "новина" се натрапва само един въпрос: Колко ниско трябва да е паднала PR-ката на Роско,че спи с човека,който цяла България я е гнус дори да заплюе? Гнус!

Не е въпросът колко ниско е паднала, а колко обича парите и безгрижния живот!

Може да е тъп и за нищо да не става,но е наш тъпак!

Ето защо вече никой не брои България за държава с такива управляващи.А тук останалите българи за хора.

Назначения от Борисов прецедент просто нямаше друга алтернатива след като боса му каза какво да прави. В интерес на истината Бакалов може би не е най-фрапиращия случай на некомпетентност и зависимост в българския политически живот. Като примери са: Д. Митов, Бъчварова, Ненчев, пръстовия отпечатък Москов, Лукарски и т.н. во главе с Боко Тиквата.

Сега президента ще се произнесе! Ха каква светкавична реакция! Все едно баща му е бил председател на БСП -Благоевград . А защо не каже нещо за офшорките, за вилата в Гърция и още неудобни въпроси... Защои е толкова мълчалив?

Какво изненада!! Марионетката отклинкна на кукловода си!:) ББ нали вече сподели, че ще има вето, потвърждението от преЦЕдентът е е просто формалност!

Безумието и лизачеството на Прецедента и на другите СЛУГИ на ГОСПОДАРИТЕ от зад океана НЯМА ГРАНИЦИ!!! Пак и винаги гласувайте за най-ефективните ГРОБокопачи на държавата България!!!!!!!!!!!!!!

Синият чугун най-добре върши работа на Козяк. Ще прекрояват закона заради услугата която свърши този предател.

Бе дялан камък си е този жалък седераст бакалов няма две мнения по въпроса.

Това с Бакалов сигурно си е сделка.То сделките са си добра работа-защото има архиви,че екатерина захариева,като директор на "Правна" при джевдет чакъров е определила цена на 130 дка при"Корал", само 7 долара на декар и след това Каролчето и други юнаци лапват към 40 млн долара от препродажбата?Така поне сочат писаниците.

Браво!!! Вето за всеки закон приет и наложен от Руският парламент!!! Ние сме свободни и няма да слагаме на военното разузнаване - военни.

Ясно е, че този закон е персонален, писан конкретно против Бакалов. Фактът, че досега е можело цивилен да е директор на тази служба, а от както Бакалов е избран не може, за какво друго говори! Задължение на президента е, при преценка, че с даден закон се цели репресия към дадена личност, група, съсловие, да се намеси според правомощията си!

Вашите дълбокомислени заключения ми припомниха един виц от социализма с който се обяснява всяка извършена неправда от върховните управници. "Всяка крива линия успоредна на партийната е права линия." Отличен ученик е Борсов, просто отличен.

току виж утре изкарали закон забраняващ на бившине комсомолски активисти, наследниците на номенклатурата и назначените от БКП бизнесмени да заемат висши държавни постове. Роско кво ще прави тогава?

Ще има вето.

Ще има вето за всеки закон, който по някакъв начин пречи на нашите хора да бъдат на държавната софра.

КРУШКАТА СИ ИМА И ОПАШКА!

Да се пише закон за определена персона??? Това е трагично!!! Невзрачно човече - гастарбайтер от Германия, спал на паркинЗи - да ти е президент - това е трагино!!!! Мутра - премиер това е трагично!!! ЗАКРИВАЙ!!!

Законът се променя заради руските окупатори. Прави се място за военен предател.

Поздравления. На руската агресия трябва да бъден даден много ясен отговор. Вън руските предатели от България.

В България преобладават българските предатели, предимно по високите етажи на властта!

Защото са роби на Москва. Това са предателите.

Навремето се чудех как ли се е задържала властта до 9.9.1944 г. при толкова много партизани и активни борци срещу фашизма, които получаваха облаги до 1989 г. Днес пък се чудя как ли е управлявала БКП при толкова много русофоби, американофили и всякакви други измислени новодемократи. Явно са си все едни и същи хората, професията им е "ветропоказател" и лесно се ориентилат откъде духа актуалния вятър. Няма да се учудя, ако утре манафите от Анадола дойдат на власт и у нас, същите днешни демократи първи да се забрадят с бурки, да завият чалми на главите си и първи да се наредят за ритуален сюнет. Аман от фалшиви хора, налагащи мнението си над останалите. Колкото до критикуваният закон - така и не се научихме да ценим професионалистите и да нагаждаме правилата и законите според мераците на "нашите хора". Резултатите са налице - твърдо държим последното място в ЕС.

А какво е казала PR-ката му по въпроса ще остане държавна тайна!

Плевнелиев, махай се !

Ти ще се махнеш.

Русофилите ще се гътнат от злоба. Плевнелиев отново доказа, че е истински българин!

Явно за да си "истински българин" е задължително да си с произход от висшата номенклатура на БКП, високопоставен деец на ДКМС, собственик на капитали с мъгляв произход и собственик на офшорни дружества. Прислужването до умопомрачение на НАТО (ЮеС) е абсолютно задължително.

Това обаче няма да стане заради конкретна личност... Хахаааа, добре че емигрирах !

А Росен Плю знае ли, че ще налага вето?

По-добре да беше останал мияч на автомивка в Германия през 1990 г.!

Как да няма вето като Боко му нареди, а щом царят нареди, жената мъжко ще роди, както казва народа! Безличен президент.

Много разширихме кръга на тези, които могат да станат президентии, в това е проблема. Случайни хора без качества попаднаха там, например тоя .....

Голямо излагане! България не е суверенна държава! Всички тези действия на Премиера, Военният министър и ветото на Президента са породени, най-вероятно, от закъсняла външна презокеанска намеса, защото се уволнява техен човек, на много важна позиция в България! Някой в Посолството на САЩ, не е алармирал Премиера, или Цв.Цветанов, че ще сбъркат с отстраняването на бБакалов! А, пък и те завалиите, са забравили да съгласуват с ЦРУ, кой гори с този закон. Иначе, лицето Бакалов бе ясно, че ако се гласува този закон в НС си отива от Военното разузнаване. Фалшивата изненада на ген.Борисов, Цв.Цветанов, Министъра и Президента са жалки и показват българската сервилност към външни фактори, достигнала ниво - "Политика на свалените гащи"!

"Учуден съм" до истеричен смях,разбираш ли! Роско,Боцко и сие Всите трият те носле. Марсито каквото каже не върви да се откаже. Грантаджиите са в час, Прецедентът- във захлас. Вето бърза да наложи, чест,Родина да изложи. Схемата "купи-продай" властва в моя роден край и т.н и т.н.

Вие дали сте очаквали нещо друго от клоуна Президент?

Лицето Росен Асенов продължава да демонстрира, че е президент (нарочно написано с малка буква) само на кръжеца си от РБ и Протестна мрежа.