Новият китайски президент разговаря първо с Путин

Общокитайското събрание на народните представители (парламента) официално утвърди Си Цзинпин за председател на Китайската народна република (президент на страната). Владимир Путин стана първият чуждестранен лидер, с когото разговаря новият президент.

Обратно в новината

Коментари - Новият китайски президент разговаря първо с Путин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Човекът си знае интереса. Защо да се обажда на Обама, като реално Китай е собственик на САЩ с тези дългове, които имат САЩ към Китай.

и го е помолил да иде до Пекин, да му прочете една наша войнишка молитва за "Здраве и лека служба", бес курбан и гюрултии. П.С: Кигайците са бедни, и не могат да си отчуват архонти и владици. По таа причина и курбани не правят.

Путкин, издаде си поредния нерегнат прякор.

китаиците знаят с кои да поддарят отношеня. а нашите тапи политици не обичали русначита а американците. е да но какво са направили за нас американците, освен че изтеглиха всичките ни умни глави чрез студенцки бригади и ни продават стари ненужнии самолети. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Как какво, гей паради!

Не може да бъде, кой да допусне, че ще се обади най-напред на Путин! Аз толкова се надявах Райков да е първи, или /ако не е дочул още за него/, поне Борисов!

Глупав, по глупав, най-глупав!

Умно е момчето, просто вечер не е във форма; пък все вечер пише.

момичето в него пише сутрин, From Germany :)

На целият свят вече е известно че бъдещето принадлежи на тая евроазиатска ос - Русия и Китай.Само на нашият президент-не.Преди време се изцепи в Америка и каза една унизителна глупост - че той щял да пътува само на запад.Аз бих задал в случая един наивен въпрос - не започна ли нашето падение именно от момента когато ние се обърнахме изцяло на запад.

Падението започна, когато обърнахме гръб на Запада, през 1944 г. Сега гнием така, както гние един безжизнен труп изложен на опустошителното слънце.

В голяма грешка си мой човек! България е бита карта, заради идиоти като теб. А през 70-те години бяхме на челно място в света по редица сициални и индустриални показатели.

м-а-л-о-у-м-н-и-к

Аз пък защо смятам че най дивият капитализъм е в България.Някой от двамата явно греши.

..Много добре..Крайно време е вече,да се спре този див капитализъм..В противен случай...Експлоатацията,на човек от човека,ще се задълбочи..и в развитите държави.А Русия,и Китай могат,да направят нещо,в тази насока...

Припомнихте ми един стар виц"При капитализма експлоатацията е на човек от човека, а при социализма-обратно!" :)

Признавам, че съм далеч от сферата на международните отношения и, че съм пропуснал, че спорът на Китай и Русия е решен през 2008г. За което се радвам и ви благодаря, че ми обърнахте внимание. В такъв случай, първото ми мнение придобива още по-голяма сила.

Подвеждащо заглавие. Не е звънял Цзинпин, а Путин. Вие в ДИР сте бетер ТАСС.

Нормално, на кой му дреме за Путин вече ? Само бг русофилите му лижат задника

а вие на кой задника лижете,на Обама ли?

И аз това се чудя ,защо е това пренебрежение към президента на най-важната държава ,защо е това пренебрежение към лидерите на ЕС и най-важния му представител ген.инж д-р хонорис кауза Б.Борисов?!Дали пък китайците имат други критерии за важност?!

Важно за БРИКС но без значение за американските банки които бяха допуснати да финансират китайската икономика.Китай скоро ще разбере какво значи длъжник.Русия дължи над 250млрд.долара за тръбите към Европа.Япония преди 15г пусна американски банки и сега е в сериозна икономическа криза.Можеш да имаш суровини работна ръка но нямаш ли технологии и пари и пазари създаваш многополюсен модел но не си лидер.Сори!Да се съюзяват 3млрд.от БРИКС срещу 300млн от УСА е факт будещ недоумение.Кой в същност е по-силен!???

Когато Обама призова Епъл да върнат производството си от Китай в САЩ, му отговориха "в Америка няма достатъчни квалифицирана работна ръка".

Под квалифицирана работна ръка се има предвид хора работещи по 10-12 часа за 300 долара месечно. Такива в Америка няма.

Пропуснал си факта че Китай финансира САЩ наскоро с 3000 милиарда долара заем.

Сега е добре да се събудиш, че ще ти измръзнат крачетата. Китай е кредитирал САЩ с 1 трилион долара общо досега, а ти си умножил по 3 и то "наскоро". Всъщност не е отпускал никакъв заем е е купувал Американски ДЦК, което по същество е кредитиране, но не поискано кредитиране.

да прочете кой е най-големия кредитор на любимите му кравари!

Бе не е съвсем така. Щото напр. мисля, че нашето правителство няма спор със Сърбия за Зап. покрайнини, но българския народ има. Правителството ни няма спор с Турция за компенсации за тракийските изселници, но народът ни има. Мога много примери, не само български да наредя, но схвана мисълта.

Начинът по който сте го написали издава въпиюща липса на елементарна политическа и журналистическа култура. С уважение!

Че и вече е БРИКС. Изпуснали са инициала на страната-домакин на срещата.

Alex Todorov

Страната домакин на срещата е Южна Африка (С-то в БРИКС).

долу предателя на националните китайски интереси!!!, долу.... този хуайвей ли беше, няма значение, комуноид... Има си интерес човека, национален при това и си гледа интереса...

Ъъъ ?

срещата на лидерите на Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка в Дърбан, която е на 26 и 27 март - да поясня - тавя редовната среща на БРИКС - 5-те страни с най-бързо развиващи се икономики в момента. Една от целите им е да изолират американския долар като платежно средство и амитата пикаят газ. Между другото тези 5 страни държат валутни резерви в долари - около 5000 милиарда долара

Само така!

Вероятно оттам ще дойде и третата световна, щото ционистките шефове на САЩ, ще предпочетат да хвърлят света в апокалипсиса, отколкото да отстъпят господството. Те си имат подземни градове, оборудвани с неизвестни за света научни чудеса, които да им позволят да оцелеят.

Мани ги ционистите.Вече не предат.Виж китайците са къде по сериозни противници пък и евреите са един хотел хора.Ще се потръшкат малко и ше се боядисат в жълто.

Като ги "освободят" и "демократизират" янките утре-вдругиден (както го виждат), ще им пратят Урлик за постоянна връзка първо с УСА

Е не бе на Обама ще се обади... да не е луд...

Си Цинпин ЮанЧао Пън ли Юан На тия китайци българин ли им измисля имената? Че и на предишния им президент :)

На Станишев дали се е обадил ,да му предложи китайски протестанти които след втория ден се самозапалват.

Много ли се напъва да измислиш тази глупост?

Умеееннн та умен ....

Ще стане интересно при една координирана политика Китай, Русия, Индия.

А такава е напълно възможна-едните имат суровини ,другите мнооого работна ръка. При това непретенциозна към заплащане и доста квалифицирана.

Абе, сложно е, щото имат доста спорове помежду си. Но ако проявят мъдрост да ги отложат във времето, когато се справят с общия си, най-голям враг...

Голема работа, ние руснаците си ги пляскаме яко.

И на двете страни стоките са им боклуци

Китайците имат страшно качествени стоки ,които на Илиенци за съжаление не се продават :0)

Знам, че САЩ са 1 по внос от Китай. Знам, че САЩ дълго ще използват руски ракети носители, щото на този етап нямат свои. Нещата не са толкова прости, колкото ги представят по бтв.

Боклуците са предназначени за неплатежоспособни пазари-другото не е за тук.