Калфин: Искам президентът да отговори на Ердоган

Кандидатът за президента Имайло Калфин настоя държавният глава да реагира на изказване на турския му колега Ердоган за Тракия.

Обратно в новината

Коментари - Калфин: Искам президентът да отговори на Ердоган | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искането на Калфин е политическа глупост, която ще донесе изостряне на отношенията с многократно по- силен и опасен съсед. Това е меко казано самоубийствено предложение. Постът на министър Митов е достатъчен , даже е в повече. В днешния свят на силните на деня в световната джунгла поуките изискват стоическо мълчание и въоръжаване на българската армия до способност да удържи всякакъв враг и да му нанесе поражения, които надхвърлят печалбите и целта.

FuckTheEU

Тъй-тъй! Наклонена главица сабя не я сече, а Живков навремето казваше да се снишаваме, снишаваме...не помогна особенно, дори напротив, всички видяга че сме кротки и клането прако и преносно започна.

Прав си, но може Прецедента да каже, че в историята много дето са искали да се разширяват , са се смаляли , за Турция и Германия е ставал доста бързо! Специално Турция според мен е пусната по пързалката от САЩ и РУСИЯ, освен Кюрдистан и Цариград ще загубят - въпроса е на кого ще се паднат проливите!

До ГУМАТА,друже,ердоганска Турция не е реална заплаха за България.Да,те са мощни,силни,второто арми в НАТО и т.н.НО,България е страна-членка на НАТО също,както и на ЕС.В днешният Свят,няма как да му се случи на Ердоган,по какъвто и да е било повод,да се саморазправя с нас.И ако,имахме по-нормални политици,а не подлоги и лизачи,БГ щеше да има др.позициониране в международните отношения.Никъде не е записано,че един чужд Президент,може да си говори за нас и др.съседи,каквото му дойде на акъла,а ние да си траем,сакън,да не го обидим.Той може-ние не,така ли!?

'' Ердоган предупреди в речта си, че Анкара "не може да игнорира своите сънародници в Западна Тракия, Кипър и Крим. '' Калфин явно иска България да се набута в конфликт, без ни най малко да има повод! България може ли да игнорира, своите граждани по света? Нека Калфин да отговори!

По времено на Костов хората се пенсионираха по-рано... Чираков направи така "бачкаш докато дойде време за умиране" и никакво пенсиониране.

важна е евроатлантическата ориентация нали все сме си от нато

"Аз като гражданин искам моят президент да отвърне на турския президент." Никой наш политик не може да отговори на турския президент, защото всичките са обърнати с г...ръб към Турция, а да се говори гърбом е трудно.

FuckTheEU

Аз пък бих се раздвал този плужек съвсем да не го виждам.

Калфин: Искам президентът да отговори на Ердоган Само , че преди отговора , трябваше поне оградата да е построена и цялата армия/доколкото я има/ да е на границата

пази боже това да не става няма нужда да му се иска мнението за каквото и да е било

Българин е само този който отреже главата на бай хуй

Този Калфин не беше ли замесен със заменките и уредил брата на Станишев с парцел на Камчия?Ако е същият, то демонстрира голяма принципност!

Президентът?! Ние президент нямаме, на Дондуков-2 е въдворен Подела на Боци, Офшорко Плювналиев! Бидейки държан на къс повод пудела за приятелита на Вожда скимти ласкателно-миролюбиво и ближе ли ближе...

той се е разтревожил и ще изблее, че се безпокои....

FuckTheEU

ГЕРБЕРАСТИ, да не съм ви чул повече да обвинявате ДПС че са били протурска партия, след като самите вие върнахте на турция искалите убежище от режима на ердоган у нас, а вашият външен министър открито защитава антибългарските исказвания на ердоган!

кой незнае, че ДпС е ръководено от ченгета като мултака Доган?

FuckTheEU

Това какво общо има с факта, че герб са протурска партия прокарваща у нас интересите на ердоган?!

Разбира се, че трябва да реагира на наглостта на Ердоган. Аз питам обаче мазния Калфа защо той не реагира на наглите думи на руския боклук Толстой преди време?????

е, нали митов и плювналиев тогава се изредиха да се възмущават, какво повече? само че сега нещо не ги виждаме да правят същото. личи си кой им плаща и за какво се борят.

Разликата е огромна -Толстой беше едно частно лице,а Ердоган е ПРЕЗИДЕНТ на държава! Тогава те реагираха остро срещу Толстой,въпреки,че той тогава още не бе станал депутат,интервюто му беше направено преди изборите. Беше казал това в качеството си на частно лице,и то може би защото беше интервюиран точно от български журналисти,насаме и на шега. А това беше официално изказване,пред хиляди хора,на ДЪРЖАВЕН ГЛАВА!

ще реагира той! този поплювко може само да плещи глупости за Русия, но когато е за турция ще мълчи като... айде да не казвам като какво!

Ако вие безродните сидрасти-русофили сте "на всеки километър" бъдете сигурни. че скоро в България ще остснете само вие и братята ви роми.

няма да сме само ние. тука ще са и всичките мангасари, дето ни ги мъкнете от целия свят по евроатлантическа линия.

проваленият кандидат калфин, първо да скъса с абв и тогава да ни учи! тази сервилна и одиозна фигура валко, че е от моята френска гимназия!

Плевенлиев откровенно защитава американските интереси, съответно и Турция като основен тяхен съюзник в региона. Същия продължава традицията българските политици да са слугинаж на чужди интереси!

не търси "под вола теле", прочети първо точния превод. И още - какво значи "аз си представям", казано от кандидат-президент. Това да не би да са мечтите ти, както "границите на сърцето на Ердоган", за които пък ни обясни външният министър на ГЕРБ. Стига сте се заигравали с това кой какво казал, стига сте търсили с какво да "изпъкнете" пред останалите двойки. Всички изведнъж много се загрижихте за българите, както и ти с твоята пенсионна реформа. Защо не си представиш, че от следващата година ще имаме наистина достойни, европейски пенсии. Ти твоята си я уредил.

на пухльото още не са му написали какво да чете

Абсолютно, да не би Путин да иска тълкувание, да не би "не може да игнорира" не означава присъединяване!

Намерил Калфин пред КОГО да настоява,да защищава българската чест и достойнство!Чехълът това не го е правил през целия си мандат,та сега ли!?Първо не се е допитал до Вожда,нито до "Козяк",до"Протестна мрежа",второ,на Чехъл не му стиска.Той си има едни написани клишета,дето ги срича по темата "Да оплюем мощно Русия".Но няма подобна готова реч за Турция.

Чехъла и на него ще прави смучки, само дето ще е насила

За да отговориш трябва да имаш аргумент. Когато нещата загрубеят всичко се свежда до силата-Армията.

Президентът трябва да отмине това изказване с мълчание! Ердоган е казал, че Турция не може да игнорира своите сънародници в Западна Тракия, Крим и прочие. Не се налага изясняване. Думите са му ясни, точни. На комплексираните политици, които виждат караконджули посред бял ден, максималното им ниво е калфа!

Предизборно и след оставка нашите политици изглеждат и говорят що-годе нормално, какво обаче им се случва когато властта е в техни ръце?!? - Каквото им кажат, това им се случва. Те всички са марионетки на няКОЙ...

Г-н Калфин много професионално разтури опозицията заедно с другия "професионал" Първанов. Нека сега да слушкат тези, които си търсят занимания на пенсия. И още - нали този "пенсионер" беше и ваша кандидатура, г-н Калфин? Но като не можахте да отхапете повечко месце от кокала се отрекохте от него. Вашият проект АБВ е мъртвороден плод. Свиквайте.

А ДОСТ живороден ли е? или и те да свикват?

И те да свикват. Но те са отявлената пета колона на Турция у нас и на всички ни е ясно какво правят. АБВ е чакал в овча кожа и ние за тях говорим тук.

Чехъла е зает да прави смучки на Ердоган

Митко, не усещаш ли колко си тъп и проЗд?!

Преди няколко години точно евродепутатът Калфин и левицата предложиха създаването на еврорегион Тракия и премахване на границите там, за да се ползват европари. Инициативата, забележете, идва от българска страна! Няма такова безочие, като комунистическото! Последователите им от котилото на ДС, пръснало се по всички партии, са също толкова талантливи, обаче тези просто нямат равни!

Всяка една партия до сега работи за катастрофирането на БГ, и за Турция по евроатлантическа линия. Турция друга песен пееше на Тодор Живков и НРБ, а се подиграва с евроталнтическа РБ. Като дойде за земите ни ще си палтите до един.

понеже русофилите неграмотни нищичко не знаят, се налага да ги ограмотя поне мъничко! българската част на тракия е известна като западна тракия! турската част е одринска, или източна тракия! гръцката е беломорска или западна тракия! та с тия неграмотни кандидат президенти, дето искат президент плевналиев да пита ердоган за западна тракия, няма да стигнете далеч!

В Изказването на Ердоган се споменават Кърджали и Варна.

сериозно?? не думай!! а за шумен, разград,пазарджик и доспат не е ли споменал??

Ей, компютерно производство, я си прочети писанините и после "ограмотявай" другите. Шифт - главна буква - изречение - точка. Имай малко уважение към читателите си.

уважение?? към вас?? щях да те уважавам , ако знаеше поне къде е западна тракия! а с главна буква тук пиша само Бог и България!

компюТЕрно?? писанИНИте?? шифт?? смешник!

ОБЕЩАНИЯТА НА ВСИЧКИ БЕЗМОЗЪЧНИ КАНДИДАТИ, МИ ЗВУЧАТ КАТО ЦИГАНИНА, КОЙТО НА СВАДБАТА ПОПИТАЛ ? АБЕ МУТО, ТИЯ ДЕТО ДАРЯВАТ БУЛКАТА, ВСИЧКО ЛИ ЩЕ ПОЛУЧИ ? НЕ БЕ, САМО ОБЕЩАВАТ !! ТОГАВА ТОЙ СЕ ПРОВИКНАЛ, ДАРЯВАМ МЛАДОЖЕНЦИТЕ С КАРУЦА И ДВА КОНЯ !!!

Безмозъчни кандидати за безмозъчен електорат като тебе.

Президента няма време да решава Българските проблеми , решава проблемите на Украйна , Крим и Албания ! Той предпочита любов пред война !

що? ти предпочиташ войната пред любовта ??! явно си ЗЗЗЗбъркан! мноооого !!!

Да си припомним, че г-н Калфин, като външен министър, лично даде дупе и призна Косово през не толкова далечната 2007 г. Нещо, което съседна Румъния, член на НАТО и на ЕС, все още не е направила. Признанието бе направено в разрез с критериите, които правителството на Калфин само си беше утвърдило - в типичен стил на Боко Мутрата. Не случайно по-късно човекът стана министър в правителството на Мутран.

а ние да игнорираме ли българите зад граница? Мислех Калфин за умен комуняга, но се оказа доста тъп

а бе русофили нещастни, що не изчакате какво ще каже путин?? нали крим е негов? после питайте какво е западна тракия, и тогава пак ревете бе!

Доста си тъп, но то соросоидите на издръжка от Козяк сте така. Свикнали сме ви.

Ами Путин стои здраво в Крим, няма да отпусне и педя от него на когото и да било. Затова и не му пука какво е казал Ерлоган.

Ей голямо шубе, голям страх от тая Турция, всичко е много просто, както България си поддържа сънародниците в Украйна, Молдова, Сърбия и Македония така и Ердоган си поддържа сънародниците извън Турция, предстоят избори и гяволите плашейки народа ще печелят избори.

... и в допълнение Западна Тракия (спомената във въпросното изказване) не е в границите на България от 1919 година.

е не е де!! само че врякащите русолизци от къде да знаят

Аз мразя Ердоган Но да искаш реакция на президент на чужда държава при откриване на училище... Това е прекалено бе... Че той Бойко ги вихри при резането на лентичките какви ли не. Или вече амнезия ни хваща? Сигурно ни хваща амнезия и за пържолките за кучето. Ама не, Калфин не е толкова смел. Той оттук може да скочи на всички, освен на един - Б.Х.й

Ситуацията като цяло е повече от деликатна. Калфин ръси мозъци без да си дава сметка, че случващото се в Турция не е детска игра и ердоган се опитва да проектира вътрешните си проблеми навън - само търси към кой външен съсед да насочи агресията си. Това моментално би сплотило нацията и би го направило герой. Така че, каквото и да направи президента би било правилно, а най-добре е дипломатично да замълчи. Ако някой трябва да се произнесе това е Народното събрание. На 6-ти ноември е изборният ден.

Да реагира и правителство и парламент!Защо само ядат парите ни?И да се отнеме правото след мандата им да бъдат наричани "президент".По глупаво не може да бъде!