Първанов: Президентът има вина за гласуването за референдума

АБВ ще предложат на парламентарната си група в началото на новия политически сезон да поднови предложенията, свързани с двата окастрени от референдума въпроса.

Обратно в новината

Коментари - Първанов: Президентът има вина за гласуването за референдума | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прах в очите... Тече ация подмяна на вота... Смарди от парламента..

"...Георги Първанов смята, че при неуспех на така свикан референдум, президентът трябва да бъде задължен да подаде оставката си..." Жоре, излагаш се, батка! Референдумът е запитване към Народа по определена тема, а не одобрение или неодобрение на Президентско мнение, за го "импичнат", ако не му го харесат...Ами Той ако иска може и да не гласува, нали!

кое е спам? това, че цитирам статията и обръщам внимание на написаното в нея и казвам мнението си по повод? кое е спам? излез и обясни, редакторе! дето искаш да пишем за светлото бъдеще - ето това на снимката е "светлото" ви бъдеще!

" със своето нежелание да формулира по-ясно, по-отчетливо предложението, особено по отношение на мажоритарния вот," абе верно е, ама какво значение ще има за купения електорат, който и без това не може да чете и ще му бъде обяснено с чертички, стрелкички и номерца, кой правилен номер да зачертае - да речем 15/15.

Кое е "верно"? Както бе формулиран въпроса бе най-добре, дали да има мажоритарен елемент при избора на депутати. Парламента после ще прецени как на практика да осъществи тази воля на избирателите. В случай, че въпросът е зададен всички или половоната от народните представители да бъдат избирани мажоритарно, вероятността отговорът да е отрицателен е много по-голям, тъй като сред избирателите има различни мнения, те може да искат мажоритарен вот в различна степен. А и няма за какво да се пита народа, депутатите могат да решат този въпрос по тяхна преценка, но не искат, тъй като ги засяга лично. Това показва колко ще променят и други важни неща, гарантиращи днешното статукво, но няма воля сред тях, не му е дошло времето...

Гоце, никак, ама никак, не е етично да коментираш колегите си - президенти, били те преди или след теб. От къде да разбереш тази елементарна етика на село ?

Някой верва ли?

Жалкото агентче гоцэ нещо се разквича - както винаги безмозъчно и русифилистично...

Pesh0

Дрън Дрън . Свършихме с илюзиите , че като гласуваме за онзи или онзи , нещо ще променим. Всички сте едно

Първанов определи случилото се като тежък удар и компрометиране на идеята за пряката демокрация Политик , достоен за съжаление.Всички партии се изпюха върху пряката демокрация, включително и АБВ, а сега този все едно пада от Марс.

Флагманът на българската журналистика излезе с уводна статия за ловните подвизи на Архаря, през изтеклия политечески сезон: 1.Колаборация с Боци и Рамадан Пънев и отстрелването само с един залп на "дружинката" на 16 милиарден заем, в ползу джобу! 2.Еврейската рИформа на Калферман и отстрелването на пет поколения български пенсионери! 3."Логистична" подкрепа на ИМИТАЦИЯТА на съдебна рИформа! 4.Удряне на едно рамо на БСП за избирането на пчеличката Мая! За агентите Гоце, Павел, Иван и останалата сволач започва почивката по резиденции и спа центрове, а вие се гответе пак да гласувате за МАФИЯТА през октомври!

goose

Или какво точно да четем между редовете: "Ние много ясно ви показахме, че АБВ бяга много далеч от подобни въпроси и ясно заяви, че не ги подкрепя, но за да ви излъжем да гласувате отново за нас ще анонсираме евентуално ново повдигане на тези въпроси."

ujabg

Точен коментар! + от мен

ujabg

Първанката се опитва да трупа точки!

Офшорко нагледно доказа, че колкото и да е невероятно, може да има по-лош президент и от Гоце. Какво ли ни чака за в бъдеще...

по-лош президент от Гоце Трипера няма и не е възможно да има някога

Тоз път Гоце е прав.

Гоцето пак филосоства и манипулира. Стига! Повишаване на доходите, силна икономика и работа за хората това са темите за разискване. Другите въпроси са алабализми и те са за обществата имащи по много от всичко!!!

Като се сета какви съветници имаше Гоце, когато беше президент. Е някои поутрепа лекичко де.

От Гоце само демагогии и баламосване можете да очаквате скъпи съграждани. Нищо хубаво не е направил за народа и никога няма и да направи.

Радане, Радане... След като позволихте на Местан да ви изземе инициативата за съдебната реформа да я скопи до някакво съдебно недоразумение, сега Гоце ви приватизира и инициативата за изборния референдум... И какво спечелихте, Радане - освен разочарованието на избирателите си - нищо друго! Е, Меги ще се пърчи като отговаряща за българското председателство на ЕС и ще харчи 100 милиона на воля, но пък ще ви е за последно!

Реалният референдум, ще са резултатите от изборите. А започне ли се АКТИВНАТА РЕГИСТРАЦИЯ, всички партии на статуквото отиват в аналите на Историята. Нека да доживеем до Димитровден т. г., за да си свием багажа на "суджук" И ЧОРБАДЖИЯТА НИ ТУК, ДА БЪДЕ ДРУГ. (Олигарси, масони, мутри, агенти. 5-та руска и турска и американска и евр'ОП'ейска колония, щат, губерния, вилает, кибуц.)

Я го преведи за простолюдието, депутате.

Гоце, що стреляш по животинките бе? Кво са ти направили?

Хайде стига с този референдум. На референдум да се питат въпроси ставащи за него. Сега за задължителното гласуване може да има 42 алинеи - за изключения, наказания и други. Къде във въпроса се съдържат? Кой ще опредяля, дали има невъзможност за гласуване? Примерно при инвалидност, болест, старост. Кой ще определи от колко години няма да е задължително? 90? 72 и 3 месеца? Кой ще определя наказанието? Смърт? 15 години затвор? Глоба от 101 лева и 20 стотинки? И всичко това без отчитане, че е недемократично. Че пак няма да се спазва. За мажоритарния, каква ще е бройката? 1 депутат или 239? За електроното пък е пълен фарс. А уж се борели срещу купения вот. По-лесен контролиран вот няма, без да броим риск от манипулации, хаквания, нетаен вот, двойни гласувания (и неелектронно) и други.

този е толкова люх, ама така не го бива; ама те българските президенти са два вида: или никак не ги бива или са перфектни руски подлоги!

еатествено, че има! "Задължително гласуване"-това е като доброволното задължително социално осигуряване-пълна простотия! и искате ли част от народните представители да се избират мажоритарно - каква част бе льоло, колко?!

Да не пропускаме, че задължителното гласуване дава още субсидии на партиите.

Първанов Агент Гоце не е нещо повече от Плевньото,щом се продаде за 80 милиона на Мутрата да разцепи БСП

Всъщност, собственик на Първанов е Емил Кало, който откровенничи: Финансираме АБВ с пари от собственият си джоб. Само преди месец Джеси Джаксън Джуниър излезе от военната база където лежа 3,5 години, защото не можа да да докаже защо са повече парите на "частни" спонсори в бюджета му за депутат.

Точно така,Гоце-всички са виновни,само ти,никога!

Нещо подобно като при Агент Буда,той никога не е виновен,все Станишев му е виновен:)

А за теб,явно е виновна-природата!