Превозвачи ще изгорят ТИР на протест срещу пакета "Мобилност"

Решението бе взето късно снощи от Управителния съвет на Съюза на международните превозвачи у нас

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като чета форумите разбирам колко сме зле. Съсипват 17 % от българската икономика, а тук ръкопляскат и викат браво, а посве се вайкат защо няма пари за пенсии а цените скачат.

Скрий се ншкъде (на ТИР в ауспуха): Ншма пари за пенсии, защото тези 17% твои процента не си пллащат осигуровките и данъците в пълния размер. Като си токова разтропан ще си направиш сметката.

Ако Европа иска солидарност в стандартите- има и начини как да го направи. Обаче-на всички стандарти. Частичният подход не работи.

Заглавието е сбъркано"престъпници ще протестират. и ще изгорят ТИР"Изгорете си главите алчни.Не се наядохте,от прости шофьори се превърнахте в прости бизнесмени.

Да го запалят "у" Брюксел, защо в Пловдив, май "у" Брюксел ще има яка глоба за такова нещо. У нашенско никой не дири сметка, най-малкото ще има замърсяване на въздуха в района.

да "палнат" едно ламборджини?

И какво камионче ще горят ?! Ново или старо на 20г ?! Ще има ли хора от екоминистерството замерват замърсяване от палежа на камиона ?! Не може така да се замърсява въздуха кой както си реши !!!

Срещу какво протестират превозвчите, и на ясно ли са шофьорите какво (не) подкрепят? Я да видим: 1. На международните шофьори трябва да се плаща и да бъдат осигурявани според минималните стандарти не в България, а в страната, в която са командировани. 2. Водачът и превозното му средство поне веднъж на 4 седмици трябва да се прибират до страната си на произход. 3. Всеки шофьор трябва да почива поне веднъж седмично извън кабината на превозното средство. 4. Въвежда се и задължителна пауза от 5 дни между осъществяване на каботажни превози, т.е. услуги на български превозвач в друга страна от ЕС.

И всичко това еурогеювите го приемат с пяна на устата, защото са много загрижени за шьоферите? Ако не беше див капитализъм там можеше и да го повЕрвам

Само не да не забравите да извадите мигрантите от ТИР-а, преди да го палите!

И ся френците или ше работят за равни стандарти двупосочно, или ше си имат проблеми. И ние искаме 1 000 евро социалки и на кафенце цъл дън. И само за 2 000 евро да се помръднем до офиса. Да не би да са по-работливи от нас? Да не би да нямат корупция? Европа- на една скорост. Иначе няма да върви.

ами това е идеята на тоя пакет - Европа на една скорост. Щото сега фирмите от западна Европа са поставени от националните им законодателства в по-неизгодна позиция спрямо тези от източна. Сега ще има еднакви правила за всички и ако всички работят еднакво добре ще получат едни и същи пари. Не е ли така?

не е така.- стандартът на живот в двете половини на Европа е твърде различен. ако искат да намерят фискални мерки за урегулиране първо на този проблем- нищо против. например- 100 млрд безлихвен заем за България като за Гърция /на която й опростиха лихвите, нали така?/ и нека да следят много строго как се изразходват тези средства, за да имат българи и французи еднакъв стандарт в рамките на 2-3 месеца. и, след това- спокойно да се конкурират кой повече ще даде на работниците си. и заемът да се изплати в рамките на едни 10 години.

кой точно ще следи за разходването на средствата? Щото за момента всеки по-голям евро-проект е свързан с някакъв скандал за усвояване на евро-фонд извън официалният регламент. По телевизиите дават някакви разследвания, но те са върхът на айсберга. Краденето е повсеместно, а бенефициентите се отчитат където трябва из съдебната власт, че да няма преследнания. Лично теб те питам - ще дадеш ли и 5 лева на някой дето ще свърши работа за 1 лев, а останалите ще открадне под един или друг предтекст?

и драги - стандартът на живот (и не само) е различен, защото мирогледът ни е различен.

на теб ти отговарям- ако имам начин да го следя къде ще ги похарчи- да. ама това си зависи от мен- не от него.

Какво ще горите, бе! Излезте от сивата икономика и започнете да плащате на балъците - шофьори командировъчни и отпуски! Ама не щете, защото трябва да лапате! Имам въпрос: На кои депутати са големите превозвачески фирми?

ПАК ПИТАМ: ЗАЩО ПРИ 15h РАБОТЕН ДЕН - ОСИГУРЯВАТ НА 8h? ЗАЩООООО...

ТОВА Е КРАЖБА, ГАВРА, МРЪСОТИЯ, ЕКСПЛОАТАЦИЯ...

Имат пари да съсипят цял тир,а пари за робите си нямат! Бой с лопатата по такива! Трябва шофьорите да излязат на контрапротест срещу робовладелците!

Много фирми, много крадци...всеки с 2-3 камиончета търси амсалаци за доене...и ги намира!

Ши работиш по европейския регламент и щи плащам по българското законодателство...АЩКОСУН МАШАЛА ИЗЕДНИКО

ВсВ

Когато си направят трудовите договори към работниците около 2500 евро както го правят европа ,тогава да палят циркаджийските си камиони!!!

Да вземаш 4000+лв и да та осигурява на 500 Работодателите сие с държавата...крадът работника и държавата

Ще стане какато е решил запада. Техния свят е по добре уреден и никой няма да позволи да се въвеждат други правила . Работата на нашите политици е да пищят , но резултата отдвана е известен.

Добре бе, печалбата на един роден транспортен бизнесмен ако е 100 000 на месец- той плаща 4-5 000 на работниците си. Ако печалбата на един френски транспортен бизнесмен е 500 000 на месец, трябва да плаща 20 000 евро на работниците си по същата логика. Дали ги плаща, а?

Защшо задаваш въпроси, които са тъпи? Защото ти самият си тъп ли?

нямаш отговор, нали?

Само че на французина лихвата по кредитите му е нулева, а тука те цакат с 10% почти лихва. И това меко казано поставя бизнеса от източна европа в положение партер. Така че коато толкова гледате печалбата, станете бизнесмени, вземете там 10 камиона на лизинг и работете

а защо тука лихвата е 10%? Щото тукашните банкери ни знаят номерцата и се застраховат по-добре. Докато в истинската Европа правилата и законите се спазват независимо дали си милионер или общ работник. И като направиш беля си плащаш за нея. Общо взето идеята е да се въведат западните правила за всички нашите са най-грамогласни щото не искат да ги извадят от кочинката.

10% застраховка нямаше и през мутренските години на автомобилите. Тавана беше 7%. И банките никой не ги бие през ръцете да раздават необезпечени и високорискови кредити.

ти очевидно не знаеш как банките определят лихвите по заемите, които дават. Не е мястото тук да те образовам, пък и нямам желание - препоръчвам ти да прочетеш по въпроса. Ще ти се отворят очите, повярвай ми.

Това дето учите в УНСС и не само в УНСС ама няма нищо общо и с банковото дело и с икономиката..

емиграция, това искат, да им работим за без пари...

искат да сме завинаги в трета класа. но пасаран.

А да питам, Бойко къде е? Защо се е покрил и не е в Брюксел да прави совалки и да защитава Бг интереса, аа за да не си влоши отношенията с европейските ни партньори? Хубаво правят Англичаните, че напускат тоя разлагащ се труп ЕС!

политиката е деликатно занимание- не е за форумни п.и.

Какъв е българският интерес - шепа престъпници, сибственици на тртанспортни фирми ли да защитава? Неплащането на социални осигуровки върху релания размер на трудовото вънаграждение е престъпление. Четете, ограмотявайте се, а после драскайрте по форумите ... няма български интерес,м има интерес на собствениците на транспортни фирми и интерес на българските шофьори. Двата инртереса са противоположни. Затова българските шофьори предпочитат (ако и когато могат) да работят в чужбина.

българския интерес (на обикновените хора) e цените да се запазят защото и сега са непосилни. само че пакета не е пълен - с новите правила които дигат цените трябваше да има и пакет за дигане на заплатите и пенсиите. да станат примерно като във Франция

Европа ни третира единствено и само като евтина работна ръка, сега искат да вземат и единственият работещ бизнес у нас. Шофьора се третирал като куче? Получава 4000 лв заплата, за да обикаля из Европа, дава му се чисто нов камион за поне 75-6 000 евро и това на хора, които даже една книга не са прочели в живота си, нагли и прости до безобразие! Единственото, което ще стане е да отидат да работят за чужди фирми и няма да се прибират поне по една година. Честито.

Грешиш драги. Така ни третират нашите родни мутрисмени. Ако идеш да работиш в която и да е европейска страна, ще ти плащат точно толкова колкото и на местните работници...

2 000 евро, нали? същата работа.

Блаженни са вярващите.

ти, който си чел много книги - как така не знаеш, че пишеш едмна голяма лъжа, а именно, че транспортният бизмнес бил единственият работещ бизнес у нас? Той е един МАЛЪК бизнес в сравнение с преработвателната индустрия, туризма, аутсорсинг услугите, фармацевтичния бизнес и още поне десет сектора. Ама то тябва да се чете, а послке да се драска, драги ми прочел много книги в живота си.

туризма??? Туризма е същата мизерия - евтинко, че да идват масите.

тия дето са прочели многото книги не ходят да пикат по паркинзи и да спят по ремаркета като ку4ета за смешната ти заплата от 1000-2000 евро бруто. Като не можеш да си намериш образовани БГ кадри , викай германци , холандци или белгийци , завършили в Оксфорд и Кеймбрич да ти въртят геврека , да ти изкарват пари за нов Ролс Ройс

Яко трие Дир-а днес коментари. Платена е статийката. Евала, Наде!

Ха-ха, голям цирк. Намерили там един ръждясал камион сигурно и ще го палят като циркаджии. Що не запалите един в изправност бе... Преди години така в Пловдив протестираха частните автобусни линии. И кво, дотътриха един стар автобус който очевидно е извън движение и го палнаха на кръговото в ж.к. Тракия.

и ламборсжини да изгорят все тая пакета ще бъде приведен за доброто на шофьорите

Ако франсетата искат справедливост- да предложат и гласуват в ЕС задължително- пропорционални на фирмената печалба ставки за работниците и служителите. Ама, не им изнася, нали? Хитреци.

Хахаха, ама колко бързо я скрихте тази новина, да не би някой да си помисли нещо лошо за властта...

Елисейският дворец- общежитие за български шофьори!

Да изгорят тир? Това със сигурност е противозаконно най-малко по отношение на околната среда!...

Разговор шофьор - чорбаджи: -Шефа, абе тука глобяват де спим у кабината, ко да прая...? -Скрии са някъде там, нема пари за хотел!!!!

Държавата сие с алчните превозвачите Шофьорите кучета ги яли...хаааа ПАЛЕТЕ, ГАЩИТЕ СИ ПАЛЕТЕ НЕНАЯДЕНИ ЧОРБАДЖИИ

сега е момента еколози и зелени да изкарат и те по някой лев!

Българските превозвачи да ударят превозвачи от западна Европа, като им отнемат работниците с по-добри условия и заплати. Така ще се реши и демографската криза и ще има големи постъпления в бюджета.

Странно това, че са наети да работят като шофьори за 500 (ПЕТСТОТИН) лева ОСНОВНА ЗАПЛАТА никой не протестира, а са срещу пакета Мобилност...Някой знае ли защо?

вместо д аподпалят задника на алчините си работодатели седнали да стачкуват против себе си за техен кеф!

Защо българската държава допускаше толкова години, да вземаш една шапка с пари и да те осигуряват на стотинки

въздуха го дишамеш всички, мамка ви проста! Дано ви го набие шестограмен Макарона,заслужавате си го ! Той ви дава човешки условия ,а вие искате да ви правят на маймуни !

Е, много трогателна загриженост за източноевропейските работници от страна на Елисейския дворец. обаче, няма полезен ход- ако прецакат балканската конкуренция, ще се наводнят с евтина работна ръка и жилетките ще скочат, ако не прецакат баланците- пак проблем, зщото франсуа няма да има фирма , и съответно- пиер ще трябва да е на социалки- пак жилетки се очертават... Изобщооо- питахте си ушите за изравняване на стандартите, сега борете се със сълзотворен газ и запалени тирове. ЕС или ще има изравнен жизнен стандарт на всички държави или няма да го има. Поне не в тоя му вид.

До българските превозвачи: Защо осигурявате на минимум - как не ви е срам, алчни чорбаджии Вие предизвикахте тоя пакет с алчността си

При 15h работен ден - осигурявате на 8h Алчни чорбаджии - сега горете, утре мрете...

ВсВ

То и без това тази щайга дет ще я горят за вторични отива!!! Само циркове ще правят. Хората се опитват да ги направят Европейци, те гората пак хващат! Нормалното се случва ....никой европеец не е роб на нелоялната конкуренция в БГ. Посланието им е ясно ...Махайте се !

Изберете пак Бареков - тоя цирей на българския политически живот

Щото Майдел,Габриел,Новаков и Джамбазки са по добри ли?

Aбе да ти кажа много е вероятно да са по добри :D

Тепърва ще се палят, ще се затварят магистрали и входове на европейски вериги!

Да те арестуват за подстрекателство тебе.

Само за справка на местните полицаи - това е едро хулиганство.

Направо си е вандализъм: по тежко.

За да пести българинът иска със седмици да не се къпе и спи в камиона,да яде домашната сланина и лютеница,а през това време робовладелеца- работодател ще получава европейско изплащане на услугите,а ще раздава български заплати.

Че то българинът не е известен с хигиенните си навици, "честита баня" е поздрав по тукашните ширини.

Шефът каза че положението ставало по лошо защото сега се налагало да спя в хотел като нормален човек

от френската жандармерия ама ония не се самообгазяват със сълзотверен газ нашите мутри ще бъдат пребити като кучета от спац частите и ще лежите доста дълго в затвор и даже банкянския лайновоз не може да ви измък е от там

ако няшите избранници в европарламента ходеха на работа този пакет щеше да е отпаднал. ама не ходят ама не работят за България ама ги избираме ама сме прости

Те май всичките са за палене!!!!

На право всичките да палят

ДНЕСКА ТИР, утре бизнесот. Не е ефектно, нищо ново.....виж ако бехте убедили некой шофер да се самозапали у кабината заедно с тира: шоуто щеше да си заслужава.

Това изобщо законно ли е ? Какво като ще е на частен терен... пушекът и искрите да неби само там да си стоят?! А за замърсяването на въздуха и т.н... Прости хора...

Ужас! Лани се къпах един път. Сега заради Макрон ще трябва по често