Кристалина Георгиева: Лев за превенция спасява 7 лева за щети

Един лев за превенция спестява от 4 до 7 лева за щети. За да излезем от това бедствие по-силни, трябва много по-сериозно да се отнесем към оценките на рисковете и какви мерки можем да вземем, за да ги намалим.

Обратно в новината

Коментари - Кристалина Георгиева: Лев за превенция спасява 7 лева за щети | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм против. Както каза преди време уважаемата г-жа Кристалина Г. , за да даде помощ трябва разрушенията да бъда % от брутния нац. продукт( извинявам се ако съм се изразил неточно). Примерно , предлагам да залаем всички села, градове по марица, и тогава ще кандидатстваме за парични помощи от ЕС и след 6 месеца ще ги получим. А до тогава гледаме и не може да предприемем нищо сега, защото нямаме примерно налични 10 млн. лева за превенция , а тогава ще получим 300 мл. лева.

най хубаво ми е кога има бедствия и аварии ,щото тогава потичат едни пари и къде отиват никой не знае,само най близките на олигарсите и тогава едни хотели,едни вили , поршета малиййййййй

Едно умно нещо да открия сред многото изписани безсмислици. Последното бедствие би било предотвратено, ако навреме бяха евакуирани хората. За експертите не е трудно да установят кога ще се скъса язовирна стена и навреме да спасят застрашениете. Това е възможно. Въпросът е, че не се дава думата на експертите, а на финансистите нео-либерали, за които единствена стойност имат финансите, а човешкият живот - както дойде.

Махай се,ма! Поне да не ни дразниш със селската си мутра и селяндурско дебелоочие

Какво ли са правили родителите ни и дедите ни зиме,като е валял в пъти повече сняг и е нямало ни оранжеви кодове,ни еврокомисии и закръглени лелки,които да ги спасяват?Как ли въобще човечеството е оцеляло до сега?

С много жертви,но не е имало и комунизъм.

Евробюрокрацията е бича на 21 век. Тия тунеядци, рано или късно ще ги съди международен съд за бездействие и разхищение на огромни средства.

Лев за превенция спестява седем за ремонт! Да, но драга Кристалинке, в много по-малко от 1 на 7 случая става авария! Поради, което да се взимат превантивни мерки, явно не е рентабилно. Е, да така се спасявали човешки животи, но когато става дума за толкова милиони колкото ти говориш, можем спокойно да пожертваме няколко комунеещи се бабички по селата.

Ега ти "мъдростите" на кака Кристалинка, как майсторски оправдава бездействието и некадърността както на това правителство, така и на всички управлявали крадливи правителства в последните 22 години. След като е неспособна да измисли решение за нашия проблем, Кристалина да си седи в Брюксел и спасява от бедствие еврото и ЕС, че неминуемо ще и дойде проверка на харчените средства един ден, независимо от покровителствения чадър разтворен над нея от Барозу!

Превантивните мерки са важно нещо и е факт, че у нас досега не са вземани никакви мерки срещу каквото и да било. Това правителство не бездейства, но не всичките му действия са правлини. Има голяма опозиция от предишните.

Не, това не са съвети за превантивни мерки, а съвети към ГЕРБ как да си напълни джоба от измислени превантивни мерки. Сега е време ГЕРБ да бръкне в държавната хазна и вземе по 100 милиона да ремонт на всеки язовир и след като знаем ,че съдебна система България няма, а само тя е в състояние да контролира харчлъка, половината ще потънат в зиналите гърла на герберската мафия. Това Кристалинка знае добера от практиката в Брюксел. Барозу не е дал 14 години отчет как ес харчи бюджета ан ЕК, а току що Андрея Андреасън- бивш икономически директор на ЕК разкри през света публично, че от хазната на ЕК всяка година изчезват по 6 милиарда евро най- малко в неизвестна посока и никой не ги дири. Ако Кристалинка смята по балкански и аерикански, че там в Брюксел, никога няма да им потърсят отговорност за тези пари, дълбоко се лъжи. Европейския данъкоплатец, за разлика от балканския , е с широко отворени очи и уши.