Коментари - Прецедент: Майка на дете със Синдром на Даун осъди "Майчин дом" (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И по-нататък ако и второто дете е такова, к'о прайм?! @?

И на колко са осъдили докторите, които са съсипали живота и?

Чудя се, колко нагъл трябва да бъдеш, че да вземеш проба не от плода, а от майката и после да се оправдаваш, че майката била подписала искането за изследване!? Дори само опита, за прикриване зад пациента, трябва да се наказва с дисциплинарно уволнение на обяснителя и с глоба за доставчика на мед.услуга, във вид на месена издръжка на детето, до навършване на пълнолетие. Отделно, НЗОК и министерството да си направят проверка дали лабораторията отговаря на изискванията.

Как така пробата не е взета от детето, а от майката? По принцип това да кръвни изследвания и не могат да се вземат от плода, освен ако не са правили допълнително амниоцентеза, но тогава пробата е от околоплодна та течност? Нещо не е наред с написаното в статията

И как взимат проба от плода? На ЧЕЗ за даун ми правиха кръвни изследвания

Се чете: на мен

Адвокатски алабалистики.

а тя хукнала да ражда второ! малко акъл, м? за теб имам предвид

явно е имало нещо за да се взема проба от самия плод

Е да де, ама пишат, че кръвните изследвания са били ок. Тогава няма лекар, който да назначи амниоцентеза. Малко абсурдно звучи написаното

Да знаете пък колко здрави деца са изтрепани, щото феталната морфология уж показвала, че нещо не е наред с плода.

околоплоднаТА се пише заедно,господин разбирач.

Не се заяждай. Най-вероятно е писано на телефон с малък екран и сам е пробвал да пренесе на нов ред.

Верно ли? Или вярно ли? Така го е разделила клавиатурата, дебил!

И точката в края на последното изречение… трябва да се внимава, понеже такива като тебе са мн чуствителни, но елементарни.

Глупости

Поздравления за победата. Преди няколко години с дететео ми лежахме в детско отделение заедно с една мйка, чието дете беше с различни увреждания - без анус, с проблем на сърцето и други. В 4тия месец на бременността лекарите в провинцията и казват, че плодът е с увреждания и я съветват да направи аборт. Пращат я в София, където "най-добрите специалисти" казват, че на плода му няма нищо, че колегите от провинцията са неграмотни и нямат техника. Детето се ражда с всички проблеми, които провинциалните лекари откриват в ранна бременност. На 9 месеца детенцето беше оперирано 3-4 пъти, а майката не беше излизала от болница от раждането му. Трябва да се търси отговорност за такува грешки,

Звучи жестоко и грозно, но трябва да има законов механизъм за максимално хуманно евтанизиране на родени деца с такива болести. Иначе е мъка за самите деца, мъка за родителите, мъка и за държавата.

в Германия и Другаде ако изледванията които с а задължителни покажат дори 30 % вероятност да се роди Увредено дете правят аборт без дори да питата родилката в резултат няма натоварване от инвалиди... а в булгаристан ония майки дето осребриха де що можаха с мая общата са за затвор

Аз пък познавам поне два обратни случая - изследванията показват голяма вероятност от увреждания, докторите казват "Махайте го". Родителите обаче решават да го задържат и се ражда абсолютно здраво дете. Единият случай вече е 22-годишна студентка.

Проблемът Госпожо, е че тук е имало 99,9% да НЯМА:)

Тези тестове за Даун са хем доста скъпи, хем опасни за плода. С една много дълга игла се пробива през корема достига се бебето и се взема проба. Рискът е огромен. Напълно основателно, майката подлоила се на това, платила и получила фалшив резултат има право да си търси правата!

Защо пишете глупости? Точно в Германия много родители избират да се роди детето, макар да знаят, че е със синдром на Даун. Твърдението, че абортирали без да ги питат пък е съвсем далеч от реалността и всякаква медицинска и юридическа практика.

Щом си е правила изследвания означава, че е имала съмнения за малформациите.Обикновено не се и сещат бъдещите майки да се изследват и си имат нормални деца.А щом има съмнение- взема се и второ и трето мнение.

В Германия от 45-та година няма фашизъм и никой не мо е да направи аборт без съгласието на пациента, както и никъде по света в момента.

С тия заплати скоро ще си раждате по къЩята.......

Въпросният тест, който си е правила жената, се базира на не твърде отдавнашното откритие, че генетичен материал от бебето циркулира в майчиното кръвообращение. Тоест, се взема за изследване кръв от майката, но резултатът си остава в сферата на вероятностите, макар и да е 99,9%. Влизането в матката с игла взема материал, който няма как да не е от бебето и затова резултатът от него е 100%, което вече означава дефинитивна диагноза, но това се прави само в избрани случаи. В миналото рискът да загине плодът от интервенцията по статистика беше 1%, вече го дават под 0.5%.

Тъй като явно сте прекалено малък за да сте минал през това- има си стандартен набор от излседвания, които се правят. И трите фетални морфологии са от тях. Само че тъй като по същество това изследване, а и цялата наука, си е чиста проба статистика (стъкмистика)- грешките май са повече от достоверните резултати. А генетичните излседвания се правят от частни лаборатотии, като материала се изледва възможно най-далеч от България и самото излседване е толкова продължително, че току-виж вече не може да се направи аборт. Като баща, който съвсем наскоро преживя това приключение, наречено здравна система с "добро" качество на услугите, го казвам. Пък пародията заради великата корона като дойде време за раждането е съвсем друг филм, ама да са живи и здрави докторите, че без тях бабичките няма да доживеят до 100 години да се оплакват от некадърността им.

Те и нацистите така са мислели!

"в "Майчин дом" е пристигнала проба, която е взета погрешка не от детето, а от майката. Затова анализът е показал 99,9% липса на синдроми и аномалии." Пристигнала е проба и те са си свършили работата - изследвали са пробата и са дали резултати. Не виждам защо на лабораторията се вменява вина - в крайна сметка - това и е работата - да изследва пробата. Не е тяхна работа да се уверят, дали наистина пробата е взета точно от определен човек. Това е работа на взимащия пробата. Негова работа е и да я идентифицира правилно. Някой май си е измил ръцете тук със "Майчин дом", понеже е държавна и да плаща. А и няма тест от този тип, който да дава 100% верен резултат. То си го пише - 99.9%, т.е. 1 на 1000 са неверните.

Само дето не са глупости!

99.9% е 1 на 1000 Т.е. на 1000 теста един не е верен, средностатистически.

Някъде след 2 месец на бременност се правят биохимически изследвания. Методът в общи линии е статистически - измерват се нивата на ключови хормони, отчита се възрастта на жената и резултатите се сравняват с база данни. Няма 100% сигурност, обикновено, при млади, здрави и прави жени вероятността за Даун е някъде към 1:90,000. Проблемите възникват ако преминеш 37 години. Тогава вероятностите главоломно се увеличават, като може да стигне до 1:50. За да си сигурна, в този случай се прави амиоцинтеза. Процедурата е лека, взима се проба от околоплодната течност и там резултатите са 100% сигурни - както за Даун, така и за още 2-3 неприятни болести. При амиоцинтезата съществува риск за загуба на плода от 1.5%. Всеки сам си прави сметките. Не знам какво е преживяла тази жена, обикновено, плодът не се закача при взимане на проба.

Доста тъжна новина! Тази "майка" е родила бебенце, нейно кръвно детенце, и в същото време ясно показва, че би предпочела то да не съществува. :-( Много жалко за детето, много жалко за начина на мислене на майката. Абсурдно е да обвинява лабораторията, че не я предупредила за риска. Всичките тези изследвания не са със 100% сигурност и е ясно, че търси изкупителна жертва, защото не иска детето си (явно, че не е според нейните стандарти и съответно трябва да умре)...

Живота и не е съсиспан! А може да има шанса да стане истински човек като се грижи за някой който наистина има нужда от грижа. Защо да кажем живота на ген. Шарл дьо Гол не е бил съсиспан като му се ражда дете с проблеми??? Може би защото е бил човек? Ами ако абортира това дете и стане проблем КОЕТО Е МНОГО ВЕРОЯТНО, както психически така и физически, и поради тази причина не може да ражда повече? Тогава пак ли щеше да ги съди? Ами ако се окаже че нейните и на мъжа и гени са кофти и правят деца с проблеми тях да ги абортираме ли? Или да ги съдим?

Живота и не е съсиспан! А може да има шанса да стане истински човек като се грижи за някой който наистина има нужда от грижа. Защо да кажем живота на ген. Шарл дьо Гол не е бил съсиспан като му се ражда дете с проблеми??? Може би защото е бил човек? Ами ако абортира това дете и стане проблем КОЕТО Е МНОГО ВЕРОЯТНО, както психически така и физически, и поради тази причина не може да ражда повече? Тогава пак ли щеше да ги съди? Ами ако се окаже че нейните и на мъжа и гени са кофти и правят деца с проблеми тях да ги абортираме ли? Или да ги съдим?

Осинови го, щом така разсъждаваш.

Истината е, че на доктороте в БГ хич не им пука за никой и само ти казват дай пари. И после като не свършат нищо и ти казват ми това е положението. Няма ред няма закони, затова циганите ги бият.

Аз и да го осиновя, това няма да промени факта, че е тъжно, когато една жена е родила дете и би предпочела то да не е живо..

Бобка тези където не се изследват после ходят пред парламента, че системата ги убивала. За жалост и да се изследваш гаранции няма защото докторите са шарлатани и въобще не им пука за никой. Важното е кинти да се дават, ако могат всеки ден ще ви пращат на изследвания.

Повечет мами и без това ги хвърлят на държавата от 8 месеца и отиват да се "развиват". Сега наща убавица ще трябва да се научи да се грижи за някого и да го обича без да е перфектен. Иначе сигурно носи кръстче, мартеници и боядисва яйца за здраве, а някаква идея защо дойде и умря на кръста Исус Христос? Който всъщност можеше всички нас да ни абортира! И разбира се че не е лесно да се гледа такова дете. Особенно когато е пълно с хора с подобно мислене..........

При положение че на майката не и пука за детето защо на доктора трябва да му пука?

Да ти кажа аз за 100% сигурни резултати в медицината не съм чувал. Може да се каже че има голяма верятност ама 100% сигурни е малко леко прекалено изхвърляне!

Най-добре да се напрваи и тест за интелигентност, който да покаже кои хора хуманно да евтанизираме. Може би не се замисляте идеи като вашите до какво водят, но нека ви го кажа в прав текст - водят до това група хора, които се мислят за "по-качествени", спокойно да обмислят как да "евтанизират" по-некачествените"...

Покажете една професионална област в която не се допускат грешки? Айде малко да качим нивото на труднст от невъзможно на немислимо. Кажете една професионална област в България в която не се допсукат грешки? Е как очкавате цялата държава да е с краката нагоре, но "майчин дом" да е ТОП????

Да, ти ако станеш доктор няма да си шарлатанин, а ще си най-честния! Или може би не?

такива моралисти като тебе, после пишат и коментари от сорта на тия майките дето по цял ден висат на палатки и врещят , че системата ги убивала, лапат парите от болните си деца., същите като тебе пишат и под статии като за изчезналото момче с аутизъм, че такива като него тряба да се фтанизират, за да не прецат на твоето дете в училище и на обществот о като цяло.

присъда и за двете страни е най-доброто решение и да и отнемат детето е още по-добро решение ... грешката на природата е в това че е дарила бездарник със човешко същество което има нужда от малко помощ за да стане човек... за нея е вече късно жалко че майка и не е имала шанса да абортира преди да се пръкне такова недоразумение .... може би точно това е отговорът на вселената ... и грешка няма ... Терминал(НО)2

Не се карайте, оставете моралната страна на въпроса била ли е права, била ли крива майката . Според мен конкретния казус за тая майка се ползва като пример за доказване на теза по делото. Делото в основата си е е за "липсата на стандарти за фетална морфология при бременни." Тоест, заради тоталната липса на стандарти, работни протоколи и елементарна етика на работа, затова че, хората в болниците не са обучавани на достатъчно добро ниво, а минават само няколко месечни курсчета и семинарчета и всеки си прави каквото иска, със знанията , които има, без да следва процедури или да контролира процеса, за да не се получават грешки. Каквито грешки явно стават доста, за да се стигне до такъв тип дело.

Започнахме да се бъркаме донякъде в Божиите работи...Това е страшно. А и колко сме жалки! Господ сам жертва сина си за спасение на грешното човечество, но то неблагодарното човечество не ще да се грижи за детенце с генетична малформация. Много лоши сме станали хората!