Борисов иска бързи наказания за престъпниците

Трябва да се скъси съдебният процес и да се направи промяна в закона, с която престъпниците веднага да понасят отговорност, заяви премиерът Бойко Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Борисов иска бързи наказания за престъпниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВКАРАЙ ЦОКО ДА СИ ИЗЛЕЖИ 4 ГОДИНИ ПРИ МАНГУСТИТЕ В ЦЕНТРАЛНИЯ. ....А ТЕБ ПРОСТО ЩЕ ТЕ ЗАСТРЕЛЯМЕ ;)

Тогава да вкара Цецо крадецо в панделата веднага и ще му повярвам

Съдебната система е независима, но трябва да се подчинява на законите приети от парламента. Трябват законови промени чрез които всеки с повече от 4-5 висящи дела да няма възможност за пускане под гаранция. Закона трябва изрично да ЗАДЪЛЖАВА съдията на такова тешение или даже без съдииско решение! Така съдиите няма да имат възможност да пускат изпечени престъпници под гаранция, защото закона ще задължава вкарването в ареста на престъпниците. Тогава престъпниците пак ще плащат подкупи, но вече за да им се разгледат делата по-бързо, за да излязат, а не за по-малко наказание. С други думи подобна мярка ще "вдигне цената" и за престъпниците ще им е по-скъпо да си плащат. Що се отнася до независимост на съдебната система. Ами защо и адвокатите са включени в тази система? Адвоката не е ли НЕЗАВИСИМ защитник. Така адвоката ще е отговорен и за това, че се среща с престъпника нелегално, тайно и не го предава на полицията. С други думи адвоката може да бъде подведен под отговорност за укриване на прстъпника. Когато няколко такива адвокати бъдат реално вкарани в затвора, това ще е огромен напредък!

Най-вероятно е съдиите и прокурорите да НЕ си кажат мнението или ако го направят ще е в НЕРАЗБИРАЕМ за обикновените хора език. Просто така им е изгодно, те се хранят от престъпността и това е известно на народа от много време. Що се отнася до престъпниците, ами отдавна трябваше със ЗАКОН да се забрани пускането под гаранция на лица с повече от 4-5 висящи дела. Така на съдиите се отнема възможността да тълкуват закона и да вземат НЕправилни решения. За съдиите остава единствено възможността да ИЗПЪЛНЯТ закона. Ако някой е глупав и доверчив може да бъде подведен да извърши престъпления и да има 1-2 висящи дела. Ама с 4-5 висящи дела е вече изпечен престъпник! По закон трябва да са постоянно в ареста. За тези дето веднага се "разболяват" в ареста да бъдат изградени арестантски отделения към всички Областни болници. Всеки задържан да ЗАПЛАЩА престоя си в болницата, така както обикновените хора. В затворите медицинските услуги също да се заплащат! Иначе излиза, че държавата се грижи повече за затворниците отколкото за данъкоплатците!!! Пореден абсурд!!

Бързи наказания, но за другите престъпници, не за нашите момчета (цв.цв някой?). Това си е чист опит за полицейщина, по примера на задокеания. Защо не променят закона така, че ако някой ми влезе в къщата неканен и аз му счупя някоя част, не аз да съм виновния? Да, ама това не ги устройва тиквуните мутренски...

Не става! Причината е проста. Всички тартори на престъпниците ще си разчистват сметките на "собствена" територия. Например ако искам да те гръмна, първо ще те завлека у нас и там напълно законно ще те гръмна. После ще кажа, че си нахлул с взлом. Даже и свидетели ще имам.

big_uncle@dir.bg

Тъй ли? Че какво лошо има в това - е, най-много съдиите да останат гладни, ама на кой му пука?

Г-н Борисов, Стига общи приказки.Време е да се даде определение на понятието битова престъпност и да се направят съответните промени в НК.Време е да се признае , че това са банди.Ако се забавите ще станат организирани престъпни групи. Рано или късно щедойдат и в София, и другите големи градове. Не си заравяйте главата в пясъка ,като щраусите.

Ако искате да видите интеграция на циганите, идете в село Юнаците,Пазарджиско.Това е положителния пример.

Бързи присъди да, но но само за хулигани и бандити.Време е битовата престъпност да се квалифицира като бандитизъм и тогава ще носят наказателна отговорност и за 1ст.

До колкото знам в големите градове си има банди дето тарашат апартаментите. Това не от вчера, а от ... мнооого години. Ако надойдат други банди ще стане война между бандитите, за територии. Естествено тези /градските/ си имат някаква местна полицейска защита. Другите ще бъдат бързо изловени. В България трябват закони които с които ефективно да се ловят и вкарват зад решетките всички бандити, без значение на етноса, цвета на кожата и т.н. В затворите да се ВЛОШАТ условията на живот. Какви са тези затвори тип "Общежитие"??? Затвора да е със здрави стени, решетки и редовна проверка за присъствие. Затворниците да бачкат тежка непривлекателна работа при това без заплащане.

Абсолютно е прав Б.Борисов,но,има едно НО.Как ще накара прокурорите да не си измислят обвинения на принципа : -"Крадеца вика дръжте крадеца.";Как ще накара "народните представители" да създават закони не за себе си,синовете и децата и внуците си; не за "обръча от фирми и раздаващия баницата" на която и да е партия в парламента,как???!Е, г-н Б.Борисов,желая Ви успех,но "държавите (институциите)" в държавата ни станаха много ,Бог да ни е на помощ.

То всички разбират вече от политика футбол и...процесуално право.

опааа айде по-кротко с адвокатурата само там не пипай боко че лошо става, не сме през живково време да говориш за скъсен процес и така нататък и за следене на адвокати искаш да ни върне във тъмните времена ли?

Мисля че е много просто, в Америка са го измислили. Някаква длъжност "адвокатски консултант" който проучва всякаква информация за ответната страна по делото, и по този начин помага на адвоката да приключи бързо и успешно делото. Ако някой иска да разбере как точно става това гледайте сериала"Добрата съпруга" по Foxlife да наистина е просто!

Нещо за заплащането да кажеш? Като гледаш американски сериали погледна ли поне облеклото и обувките на всичките герои? За колите и къщите няма да говорим.

Крадеца вика дрьжте крадеца.Наистина са нагли тия боклуци.

него кога ще осъдят,то не бяха записи,признания,факти,аргументи,участия в мафиотски групировки ,а накрая може и за предателство и вкарване на чужди войски в България тихомълком и с много лъжи и спекулации.

Правилно! - ЦВЕТАНОВ ДА ВЛИЗА В ЗАТВОРА!!!

ГРАНАТО- МЕТА, И, не ми са прави, на умрела ЛИСИЦА ? баба ти Цолова.

Боце а престъпника Цветан Цветанов , осъден, кога ще е на "топло"? Точно в тоя момент вместо да е в южното крило той негодника ръси бисери при Цветанка Ризова.

Даржавата, кадето щъкат калинките И, колите фтора употреба! И плаши народа с Гърция ? Не е добре, то му се вижда, на човека ! Пенция* на доизживяване .

Когато се водеше делото срещу "дясната му ръка", не бързаше.Сега, когато делото "Цветанов" е пред финализиране (оправдаване), изведнъж се разбърза!

Бошке, колко е ОМЕКНАЛ ? Боя се, да не се e и... СПАРУЖИЛ ! Барна Мерано, Екипа на Борисов- Едно.

Неграмотнико, първо научи елементарна граматика и тогава пиши по форумите и давай мнение за каквото и да било. Думата не е "Бошке", "Божке" защото е умалителна форма на обръщение към Бога-"Боже".

На БатБойко , нали Калинке, с 2 и 1/2 Вишо ?

г-н Борисов, защо ясно и категорично не кажете , че в държаеата има отделен вид престъпност. И тя се нарича циганска.Която партия се справи с този отделен вид престъпност и върне личната свобода на гражданите ще управляеа вечно. За този проблем не се изисква икономическо или политическа конюнктура или реформи, а само обединение на нацията и нетрадицонна и изненадваща масова подкрепа на ПП Атака.Това го знаете и ще се случи рано или късно но с много голяма саморазправа с такива като Вас.

Направо да клониране Тато и да поема управлението. Портиера на хотел Плиска дори не може да йезуитства. Каква бързина, когато дрогирани, пияни и рецидивисти-убийци на деца получават съкратена процедура. 4 години за убийството на пазарджишкото детенце от рецидивиста Пъков. Боко, колко по-бързо да ги освободите от отговорност? Кога бе убито детето , кога се помилва убиецът с 4 години...за няколко месеца.

и сега да даде пример като започне от себе си и партийните си другари,след това подкара и всички назначени от партията бизнесмени,банкери и т.н. и приключи с наследниците на комунистическата номенклатура. Всички към панделата.

Девет години, ТОЙ, хвалеше се, БЕЗУМЕН, че за щяло и не щяло, ни БИЕЛ, пък сега, като видя Дебелия, започна да скимти, като теле, което дири Майка си, да я цоца, И, да му намаже филията с масс? Ало Ваньо Тазов б.а. Партията, Майка му, е БКП !

прост си остана. Започна отново с "Ние ги хващаме, те ги пускат", а само допреди 2 седмици говореше, как Румъния не може да ни е за пример. Значи ако се отнася до теб и министрите ти и престъпници с бели якички -НЕ МОЖЕ, НЕ ГЛЕДАЙТЕ РУМЪНИЯ, НЕ НИ АРЕСТУВАЙТЕ, ако се отнася до обикновения човек- него може всичко да го правите ...Веднага разстрел още както е на улицата- след това ще изясняваме кой виновен и кой не... ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА, за МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ -това явно е мантрата която ще припяваш през този си мандат... Мен не пипайте, а другите ги разстрелвайте още на улицата ...

Оп-са! Оп-са!

Днес като гледам пишат само гадни тролове. Какво искате гадняри човека се е изказал много точно, аче вие го мразите не знам по какви причини си е ваша работа

Приказките са без пари, нали знаеш! Въпросът е не как се е изказал, а какво ще направи, че казаното да се случи в действителност!

Пък ние знаем Ти по каква причина го обичаш Борисов и знаем, че не си платен трол!!!!

Това е вярно, което предателят Бойко казва. Но действия има ли? Достатъчно е мангалите да се глобяват и вкарват за принудителен труд и държавата ще живне. Всеки ден има за какво да се глобяват.

Принудителен труд, ама да им удържат за храна от него. Че иначе ще им е като ваканция.

Генетален КОПОЙ, и, млат комонистически ЗАПЪРТЪК, Година и половина не одеше на работа, мачле си риткаше, По болниците хайлязуваше, И, с портестутките се веселеше? И сега, не можел си да ги следиш? А нали можеше поне даги гърмиш! Цонка Цолова

какви са тия независими съдии и прокурори? от какво са независими? ядат три пъти на ден, дръпват здрави заплатки и бонуси платени от парите на българските данъкоплатци - а пък били независими???? независими са единствено от закона а съдейки по резултатите на тяхната работа са гнили и корумпирани!!! а тая тиква като говори за ефективност какво стана с електронното правителство? нали много се беше запалил да го докара от Естония? лъжлив палячо е мутрата Борисов!

Ами точно тук не си прав - по конституция съдебната система в България е независима от изпълнителната власт Нали затова сега врещят като онодени кози - не може да им посягат на независимостта! Всъщност - подтекста е, че много държат на недосегаемостта си!

Нашия бащица , вероятно визира Цветанов , който размотава правосъдните органи от години и ги докара до положение да ни се смее света с нашия "независим" от Партия ГЕРБ , съд!Ако е за това ....има право !Браво Борисов !Пич си ти!

абе, той добре иска, ама ние - съда - няма лесно и безплатно да се дадем!

БЕШЕ ЖИЛИЩЕТО МИ . ВЪПРЕКИ ОЧЕВИДНИТЕ ОТПЕЧАТЪЦИ , ГАСЕНИТЕ ФАСОВЕ - ЛЪКИ СТРАЙК ! - ПОЛИЦИЯТА НЕ СИ ПОМРЪДНА ПРЪСТ! И СЕ НАЛОЖИ БУКВАЛНО ДА ГИ ИЗРИТАМ ОТ РАЗБИТИЯ И ОБЪРНАТ НАОПАКИ ДОМ !! И ЗНАЕТЕ ЛИ ТЕ ПРОСТО СИ ТРЪГНАХА КАТО ЛЬОЛЬОВЦИ !!!

Давал съм жалба 5 пъти ме викаха да я отегля и пръста не си мръднаха И аз потърпевш ,и аз се разкарвах

О, не си сам! 10 години!!! след поредния обир на офиса ми получих призовка да се "явя еди къде си във връзка с еди какво си". Отивам и представи си какво ми сложи отпред някаква кифла от МВР - сложи ми бланка, която ме информираше, че "съм запозната с правата си", че "да можели да си приключат делото"?!!! Казах ѝ да ми се разкара от главата и да си я подпише от мое име - на мен вече ми е все едно! Изроди мързеливи и некадърни!

Тогава да започне от себе си, цвъки и цветелинка!

Ами сам да подкара възможно най-бързо автомобила си,да се самозаключи и самоосъди за известните на всички ни негови дела.

Ток !

Боце внимавай какво си пожелаваш щото може и да ти се збъдне .

"Като са му обрали апартамента ние ще отчетем по-голяма разкриваемост"... Ъъъъ? Как ще я отчитат тази разкриваемост от МВР точно ? Ако са хванали някого - ще отчетат, че чак цяла България ще им чуе хвалбите, то е ясно! Ама, ако са хванали на босия цървулите, както най-често се случва - как я отчитат точно разкриваемостта?!;о)

Борисов иска бързи наказания за престъпниците Борисов при сегашната съдебна система , ще има само бързо разчистване на сметки.

ТАМ Е ЗАПИСАНО, ЧЕ ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ Е НЕПРИКОСНОВЕНА! КАТО ГО ГРЪМНА МАРОДЕРА И ЗВЪННА НА ПОЛИЦИЯТА ДА СИ ГО ПРИБЕРАТ, ТОГАВА ЩЕ НАСТЪПИ РЕДЪТ!

..да, и когато препашем всички пищови на кръста, като в Aмерика,...тогава ще има доста пробити крадливи кратуни и ще облекчим с 90% работата на полицията и съда!;))

"работата на полицията и съда" !!!!!нито едните , нито другите вършат работа, ако се изключи прибирането на заплатата!

Само гледай да не пристъпиш прага на дома си! Че после пробитата крадлива кратуна ще я излежиш и прошка няма!

........В момента е златно време да си адвокат, при цялото ми уважение към тях", заключи премиерът......Ами стани адвокат.......или.....тухлар.......как да стане като цял живот си все покрай селски тарикати...ставаш същият....

За някой, бързи, тоест кратки.

"Меркел не може ,а Ципрас не иска. Затова има синхрон в преговорите"!Духовито го е казал банкянеца на Камерън....Дали духа или му духат, за него е без значение,важното е да има духовен живот.Абе смешник .......и то от класа!

Докато в правосъдието, МВР, БОРКОР и други се назначават шуробаджанаци и политически подлоги няма да има ред.

Според мен ако всички членове на БХК извършат групово самоубийство ситуацията с престъпноста, по-специално тази в циганските махали ще се подобри много !

Суперкоментар!!!

Като го слушаш, сякаш преди един месец е избран за премиер. А години преди това - спа. Не, че нещо сега ще се промени, но напоследък много имитира " диалог " и мисъл за " народа ".

Тухларните са много добра идея ! Сещам се за едни представители от един етнос, които единствено там могат да бъдат полезни на обществото !

jingiby

Какво значи бързи присъди г-н Борисов? То и председателя на групата на ГЕРБ има две осъдителни присъди, ама се прави на "дръж ми шапката" и печели време по инстанциите с шиканиране, шикалквене и политически натиск!

Къде е Ембака, гус'ин Бочко?