Коментари - Пренебрегната опасност: Ученици се качват по вагони, а 25 000 волта убиват на място | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека повечко да са. Дарвин трябва да работи и нацията да се прочиства от малоумници.

Някои хора са толкова тъпи, че е невъзможно да живеят!

Тези, дето се качват върху вагоните не са ученици, а идиоти. За доброто на всички останали е по-добре да се чистят овреме.

333333ее3

3 на 334е3реее3абота

Не е истина....

Да провери колко волта генерира пиезокристала на една обикновена запалка. След това да ми обясни колко е смъртоносен пиезокристала на същата тая запалка.

Дето с умиление си спомня за прекрасния живот дето имаха висшите партийци. Самият факт че си позволяваш да имаш собствено мнение, показва че сам не си вярваш за прекрасния социализъм. Щото по времето на прекрасния ти социализъм хората нямаха право на собствено мнение. Пак относно възпитанието- Владко на батко е еталон за възпитан младеж нали? Пак като него бяха дечицата на всичките партийци.

Сега имаме хиляди "партийци".

Случайно да сте сбъркали една нула във волтажа или така ви е поръчано. Като 400 рани на Дебора, което май беше 4.

Ама те са безвредни нали?

25000 волта е напрежението на контактната мрежа по стандарт не енерго-преносителната мрежа за БДЖ .Но има и по големи волтажи при далекопроводите, от 70000 и 110000 волта.В БДЖ волтажа може да се завишава от енерго-диспечерите в зависимост от консумацията на електроенергия. Пенсиониран машинист на електрически локомотив ти го пише това.

Важно е че са ученици а не пубери. Явно има нещо в училище, на което ги учат щом като само ученици се качват по вагоните.

И тийнейджърите ни изостанали... Вече има АИ , което може да ти генерира каквато си поискаш снимка със супер качество. Няма нужда да си рискуваш живота, а просто да си в час с технологиите и да ги ползваш в твоя изгода...

Ама наистина ли е човекът социално животно? Защото си спомням по времето на тоя ковит как такива като тебе непрекъснато изтъкваха индивидуалните си права и непрекъснато смятаха че правото е на страната на индивида а не на обществото. Пак такива като тебе затваряха кръстовища с една шепа хора нарушавайки правата на хиляди други. Пак изтъквайки техните си индивидуални права. Бе нещо много станаха такива с правата ама се забравят е че имате и задължения. Пък когато някой идиот иска да направи нещо, то той ще го направи и нито забрани нито мерки ще му попречат. Спомням си преди време как пак такива хлапета скачаха върху автобусите от моста на влюбените при НДК.

Абе защо трябва да се напише статия за да се каже не бъркай в контакта? Наградите Дарвин от какво ще преживяват?

Абе забранен бил достъпа... Ти ще му кажеш на него. Той си знае най-добре. Честно такива трябва да ги оставят дето са се приземили. Не като предупреждение за други, защото едва ли ще подейства. Ама то му сложили табели за негово добро, той ги игнорирал. Ами така си е решил.

"развива" 6000 градуса?! И вие сте така грамотни, та какво остава за 17 годишно недоучоло хлапе

Някой преди това ги е завил. С юрган.

Оцеляват най-приспособимите.

Я направете една истерия като с Ковида и всеки ден ни казвайте кой се е качил. 9 човека, които не са имали акъл за 5 ст. Съжалявам, но това е истината. Разбирам да беше нещастен случай, а то...

Дебили...

Еее естествен подбор

"Две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост. За първото не съм много сигурен"

Липсата елементарни познания по физика е буквално смъртоносно. Дори писача на статията не е наясно, че убива не големината на напрежението (волтажа), а големината на тока (ампеража).

Учил ли си поне физика в гимназията

Произведението на двете :)

Кой не знае закона на Ома да си оди дома :)

Вината е изцяло на БДЖ защото използва електричество, да мине веднага на въглища.

25000 волта сами по себе си не убиват, но откъде да ги знае тези неща тъпото келешче автора, търсещо евтино заглавие.

Я се качи на влака и си направи снимка и покажи как се прави. А иначе си прав. Едно време какво дъги имаше.... Значи по турско време, баба ми е разправя Ла, че е имало дъги по 60-70 000 волта, а някой и по повече. После дошли гадни комунисти и съсипа и всичко. Знаеш как е. 3 пъти фалит на държавата. Дъгите паднали до 8-10 000 волта. След демокрацията почнал ръст. По времето на Бойко стигнали до над 100 000 волта бройката. Сега при Кирчо и Асен пак са паднали, ама от посолството казаха че ще оправят всичко

Наистина си Ентелегентен. Мощността на мрежата е достатъчно голяма за да протече ток, който убива.

Мощност и волтаж са различни неща. Колкото и да си интелигентен, липсата на знания е съществен недостатък:)

Ами, това е "новото поколение". Няма си елементарна представа. Вече не се учи физика, не се учи електротехника, забраниха часовете по трудово - просто няма такива. Даскалите също са тъпи, някои преподават, че "ако хванеш само едната жица без да си стъпил на земята няма как да те удари ток". И ето ги резултатите. Нямат си представа от елементарни неща. В акъла им е само тикток и инстаграм. И разбира се - да имат по-хубав телефон. Нямат си никаква идея за какво иде реч. А какви ще бъдат децата на днешните деца, и какво възпитание ще получат...... просто не ми се мисли. За 30 години демокрация - толкова. След още 30... кой знае, може пък и да успеят да ни затрият като наация. Та така…

Демокрацията ли е виновна че не си зъпитавате децата и чакате държавата мащеха да ги направи човеци ВЕЕЕЕЕЕЕЕ?

Накратко-да. Демокрацията прави хората индивидуалисти. Човекът е социално животно. Няма как демокрацията да е правилен модел, просто няма как. Също така, демолрацията води до ултра конкурентност, за да оцеляваш е нея трябва да вадиш пари. Пари се вадят с труд, труд, който самостоятелно трябва да намериш. В социализма тия неща идваха наготово. Имаш базовите неща в живота. А възпитанието се налагаше от всички. Аз помня, едни чичковци как ми се скараха, за най-малкото, че бил съм стъпил с краката върху една пейка. Възпитанието идваше от всеки ъгъл. В демокрацията - възпитанието е оставено да се погрижиш сам. Е кога да стане като също така в демокрацията за дом и храна също трябва да мислиш, което налага да работиш на две места и нямаш време и сила за други неща и възпитание? Виждаш ли проблем?

На протест срещу електричеството! Да забраним тока!

дори маймуните се научават къде е опасно и да не ходят!!!

ㅤ

Естественият подбор подпомага наградите "Дарвин". Нека не му пречим!

Не всички имат акъл. Ще го преживеем

За к'во ми е да уча физика ?!

БДЖ да си обезопасят вагоните и релсите. Стига само са папали парици. Малко работа да свършат! Разградени дворове са и гарите, и съоръженията им! Като не им стига акъла, да отидат да видят в Испания как е! Франция! Швейцария! Само имбецили ли има на територията?

Значи заради малоумните келеши да сложим на весеки 100 метра по един поличай да ги усмирява?

И да ми дадем по един електрошоков остен. Така ще върши 2 в 1. Хем ще пази хем ще ги треска с ток.... Чудно дали срещу 200 лв. ще ги пуска все пак да си поиграят на влакче.

По-скоро родителите да обръщат внимание на децата си и да ги учат, за да не се стига до там.

Естествен подбор! Така се нарича случващото се!

Всеки сам си преценя...

Награда Дарвин.

Резултатите от новото общество , новото образование и новия морал са налице.

Липсват първите седем години.

Е какво общо има образуванието? Едва ли вярваш че някой им казва в час вървете и се изпържете. Освен ако не предлагаш да има в час по човек и природа посещение в клиниката по изгаряния на Пирогов за да заввърдим с нагледен пример защо ме трябва да си идиот.

ТикТок !

И преди ТикТок имаше такива.... нарича се естествен подбор

Tok-Tok