Премиерът на Северна Македония коментира българка ли е съпругата му

Тя е родена в Крива Паланка, баща й и дядо й са родени в Македония, не е тема на разговор какви са били нейните прадядовци и прапрадядовци, заяви Димитър Ковачевски

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като сега обявяват че има македонски език досега на какъв език са говорили. Всички македонци в северна Македония които говорят български са българи колкото тракийските българи или добружанските българи. Защо има Македоно Одринска организация и българите от одринско също ли са македонци без да са българи.

Това е македонецът днес - прародителите му българи, но той е горд македонец. Повече какво да коментираме?

А Крива паланка на колко км е от Гюешево бе Г-н премиер

От където ти е жената, от там ти е родата....Тази ти е и Родината. Безродници както б България, така и в т.н. Северна Македония.

я затворете сички граници с тая измеслена северна държава дето се намира в южмите ни части и въпроса сам ше се оправи

Кратуни смотани! Стойте си където сте си!

Може да са слабоумни, но отстояват интересите си, а нашите къде са? Все говори просто киро за някакви съглашения и да тръгнат нещата пък после в процеса на преговорите ще се оправи!!!! Къде са едните, къде са другите та ме е яд че ни утравляват!!!!

Когато се сложи пак вето, не ние ще сме виновни. Да търсят вината в себе си с тия букови глави и при сръбските и руските им приятели.

Северномакедонските девойчета са ниски, кривокраки, църни и космати.

...и с урочасващи черни очи.

От северна Македония претендират,че в България имат малцинство. Трябва да знаят, че тук са мнозинство а не малцинство.

О неразумни юроде,поради що се срамиш да се наречеш българин.

Хахаха, поради геополитически причини...

От този текст разбирам, че те са поели ангажименти, но нямат намерение да ги изпълнят и България е виновна за това, че държи да бъдат изпълнени.

Всички вие, които правите проблеми на България ще врите в казана, заедно с византийския поп, защото България е страната на Господ и той ще дойде тук и пред нас ще ви съди.

Македония направила неща за кандитатския си статус .Които никой друг не бил направил??? Кои са тези неща бе джанъм? Никой до сега не казва. Да се смееш ли Или да плачеш Смени ли името си и няколко закона на книга.Които обаче не спазват И вече били готови за ЕС .Ама чакай бе медиите ви не са свободни.Защото всички са под сръбски контрол И всички плюят съседа си член на ЕС . Учебници проповядват омраза към член на ЕС .И се изучава чужда история Представена за своя .Корупцията е като в африканска страна .И никой не е предприел нещо против това Служби и политици са поставени лица на сръбските служби.Какво сте направили толкова за влизане в ЕС ??? Нищо не сте направили .Ако мислите че в ЕС пасат трева Жестоко се лъжете. Истината е че в ЕС никой не иска повече разширяване.Особено с боклушки държави като СМ Албания или молдова .Но не го казват открито.Заради москва .Ще въртят усукват но влизане в ЕС няма да видят нито македонци нито сърби.Вече марков измисли някакъв друг вариант Нещо като чакалня на ЕС за по близка комуникация на тези държави с 27 те от общността.

Ясно защо не е коментирано... ние не сме тъпи!

Естествено, че не е. Българи няма. Ние сме македонци. Булгаристан умря, бе, проумейте го.

Ходи се изкъпи и ще разбереш, че си българин. А че сръбските и руски медии промиват мозъците на всички в Скопие е ясно и на малките деца.

маке та дрънка

Е то си е срамно. Ти горд ли си?

съм горд. Ти ако не си си харесай някоя друга държава и народ и им пристани.

"Сега, когато практически става ясно чрез Охридската архиепископия, че ние имаме многовековна разлика с българския и другите балкански народи." Абсолютна лъжа, такива изказвания трябва да се дават на съд. За Мицковски историята е такава, каквато би искал да бъде, но не и за историците, който боравят с документи.

Тази попара ни я надробиха руснаците. И израждане ми се правят на патриоти

Всички сте българи и албанци ...

Срамуват се от произхода си , хахаха не е тема казват а за нас ЕС не е тема хахаха! Не мога да повярвам за каква пропаганда става нъпрос в тази "сръбска република" Путин трябва само да се учи!

А Ковачевски и Мицкоски с какъв произход са, да не са с албански и те са с български произход.

Когато баба ти и дядо ти са индийци, ти само по документи може да си британец …. Нито Фреди Меркюри, нито Мадона, нито Садик Кан-кмет на Лондон, са се отричали от своя произход …. Но "наследниците" на Сашо Македонски са друга бира …..

Все по-противни ми стават тези техни сърбо/идни измислици! Не били коментирали родовете си... Ми щото сте родоотстъпници,затова!

Ами как тия смешници учат историята си, след като не знаят какви са предците им? И как въобще я разбират?

И моят дядо е роден в Кичево и оттам по икономически причини идва в свободна България - наричаше се българин. Майка ми беше половин македонка значи, а аз съм четвърт...

И при мене е същият случай!

Родоотстъпничеството е тежък грях! Отричаш се от баща и майка, от корена си, от рода си! Вярно, в Македония е било насилствено, били са страшни времена! И сега обаче не е по-различно! Преследват всеки, който посмее да се заяви като българин! Истината обаче, за тяхна неприятна изненада, започва да изскача - вчера за тоя, днеска за оня... Оказва се, че съпругите и на Ковачевски, както и на Мицокоски са... българки!!! Ами сега???

Ама какви глупаци имаме и ние като някой си Кирил. И той налива плюнки във воденицата сърбоманите.а

Най глупави сте вие, макета. Не знаел какъв по произход е тъст му. Те това им е цялата философия- да се правят на луди.

Оти са им бугарски имената на Сите тези макета, бре па и жените им. По родоотстъпничеството им се разбира най добре, че са българи.

По-добре да коментира българин ли е самият той и цялата му държава…

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски публикува кратък пост във Facebook, в който казва, че "той и жена му притежават само и единствено македонски паспорт". Той пише, че "ще продължава да защитава македонските национални интереси и колкото повече лъжат, толкова повече, ще удрят по мафията". Така Мицкоски коментира новината, че е "женен за българка", предава БГНЕС. Изданието отбелязва, че Стевица Янева, която е сестра на съпругата на Християн Мицкоски Роза, има българско гражданство. Това става ясно от избирателните списъци за предстоящите парламентарни избори у нас на 4-ти април. Стевица, която работи като нотариус в град Струмица, има български паспорт. Тя може да получи този важен документ само въз основа на доказан български произход и самоопределение. Стевица Янева фигурира в списъците за предстоящите парламентарни избори в секция 47 на община Петрич, която се намира само на няколко километра от родната Струмица. Нейният съпруг Йорданчо Янев притежава най-големия ресторант в центъра на Струмица. Той също е български гражданин и фигурира в избирателните списъци, само че в Благоевград. Ако желае, може да упражни правото си на глас в секция 25 във Второ основно училище "Димитър Благоев". Ако Стевица Янева има българско гражданство въз основа на доказан произход, защото такова се дава само при положение, че предците ти са българи, тогава излиза, че и Роза Мицкоска е българка. Настоящият лидер на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е известен със своята остра антибългарска риторика, която много често излиза извън добрия тон. Той дори си позволи да заяви неотдавна, че ако някой каже, че Гоце Делчев е българин "ще направи дипломатически скандал в световен мащаб"

Мицокоски и жена му, която е българка, вероятно наистина притежават само македонски паспорти! Но той никъде не казва, че жено му не е българка! Не смее, защото веднага ще публикуват съответните документи и ще му ги наврат в лицето!

Жената на Мицкоски не била българка, ама сестра ѝ е, че даже е и с български паспорт! Мицкоски се страхувал, че ако отстъпи пред България, това било капитулация! Не Мицкоски, това не е капитулация! Това е едно ново начало!

На тия им признаха църквата от два дена как решиха че имат средновековна църковна история, това никъде не го видях споменато. Мицкоски Господ малко го е наказал, както и македонците за пречиненото зло.

Накратко какво представлява спора между България (Б) и Македония (М) Б: Вие сте българи! М: Македонци сме! Б: Кажете, че сте поне малко българи или Ви спираме за ЕС; М: Не, няма да станем българи; Б: Признайте, че някога сте били българи и ще ви пуснем в ЕС. М: Абе, Вие не разбирате ли, че не искаме да имаме нищо общо със скапаната Ви България!

...признайте, че в пиринския край живее наше македонско малцинство. И тези земи са наша територия, незаконно окупирана от вас българите(мантрата повтаряна 1000 пъти през 70-те години на 20 век, когато много от вас не са били родени още!). Вие трябва да ни върнете Пиринския край, Благоевградско! Български окупатори, вън от Македония! Ето така говореха преди 1989 година.

Дядовците ми служили в българскат армия са от Крушево, дявците на проф Кочева която ви създава проблеми с езика са от два много известни македонски български рода. Дядовците на господин Джамбазки познайте от къде са. 20% от наслението ни сега е с македонски корени. Ние знаем каква е истината колкто и да отричате и да обяснявате на запдняците друго. Дали точно признанието е най-добрият начин за това е под въпрос, но не ви чака нищо леко по пътя ви към ЕС.

Бесарабският българин, на чист руски ти заявява, че е българин. Докато, македонецът - на чист български ти завява, че не е българин!

Бесарабските българи говорят чист български език, който са съхранили цели 300г.

там всичко е описано,с документи исторически! Как българите са приемали исляма(много от тях доброволно по причини икономически.привилегии и прочие),и как мосле защото са мюсюлмани са се пищели турци.И така няколко века. От Българи стават турци заради религията. В област македония няма смяна на религия от сърбите,но изкореняват всичко българско. И така почти век.Резултът е виден днес.

Отказвам да бъда сънародник с някои наши леко мургави (но не много като ромите) и говорещи на турски. на които азиатския произход им личи още от пръв поглед. задника си да съдереш, не можеш ми доказа, че са българи като мен. Имат типично турска физиономия.

и ти си българин ,но са те накарали да го забравш.

не може да каже защото по времето на прадядо му не е имало държавата Македония в днешните си граници.

Руските подлоги в България 77 години се правеха, че не съществува Македония. Сега се сетиха.

Напротив, другарю! В края на 70-те години имахме много тежък проблем с Македония в състава на СФРЮ. Която Македония си правеше устата за Пиринския край. Искаше да го заграби, да се бил присъединял към нея. Това, че ти още не си бил изсран от майка си, не означава, че българо-македонските отношения започват с пръкването ти. Изобщо не е вярно, че ние българите не сме ги забелязвали. Те непрекъснато ни провокираха в международните организации и не ни оставяха на мира. Нямаше как да не ги забележим.

Поради що се срамиш да се наречеш българин?!?

Ми срамно си е.

В библията е казано: "Нечестивия постъпва подло и срамно" и това се отнася до теб - факт.

Честно казоно аз и 90% от българите не знаем аджеба кво искаме от Македония и македонците. Някой ще ми обясни ли?

Е що ми пишете минуси, а не ми обясните? Явно и вие не знаете.

Да не си присвояват неща, които не им принадлежат. По-подробни обяснения през почивните дни. Сега, да починем малко, че току-виж не успеем да си изработим надницата утре.

Искаме, да признаят българския си произход и като такива не да крадът историята ни а отговорно и честно да приемат историческите факти такива каквито са. Да, те са прави в едно. Всичките им герои са родени на тяхна територия но пропускат да споменат, че те са били с българско самосъзнание и са се приемали като българи а не като "македонци". Иначе току виж "шопите" в Радомирско да взенат да решат, че и те не са българи. Другото, което искаме е да престанат да "извиват ръцете" на ЕС ами да вземат да си изпълнят условията на Договора, който подписаха 2017 година. Между това "шмекеруване" и подмолните им действия са най-безспорното доказателство, че всъщност всички са българи.

Още по-просто: има около 200000 македонци с български паспорти, които се дават срещу доказателство (документ) че си от български произход. Обаче на скорошното им преброяване се оказва че само 2-3000 се определят като българи. Това как ти звучи!? Какво ги е накарало тези хора да “излъжат”?

Да признаят това, което пише в Битолския надпис: Семейството на Самуил - братя и племеници - СА БЪЛГАРИ ПО ПРОИЗХОД!!! Три пъти го пише само на този надпис. А има и други.... В момента, в който признаят, че МАкедония и македонски език има от 1945-та година, а преди това сме имали ОБЩА, БЪЛГАРСКА история - да са живи и здрави и ДОБРЕ ДОШЛИ В ЕВРОПА!!!

В крива Паланка всички са българи, а в Куманово-кумани. Тоя наистина е изправен пред тежък избор-каквото и да отговори, все му е вътре.

В Куманово са албанци.

Кумански албанци

А НАШИТЕ ПРА ДЯДОВЦИ СА БИЛИ ГОРДИ НАСЛЕДНИЦИ НА АСПАРУХ, СИМЕОН, БОРИС. ДГД ПЛЕШИВОТО

Кой знае прабаба ти де е хойкала.

Българка е. И той е българин! Да си промерят дядовците и родословието.

Става много смешно. За прадядовци и прабаби не се говори. Защо тК? То родословното дърво не свършва до дядо ми. Х-ха

Ти знаеш ли твоят прадядо какъв е?

На всички от Ямболска област им викат Уругвайци щото на табелите на колите им е изписана буквата У Ще минат години и току виж започнали да се пишат Уругвайци а Ямбол да го прекръстят на Монтевидео

И ще е по- добре за тях,нищо ,че са българи.В Уругвай и Аржентина има много не само от ямболско.

Боже! До къде я докараха. Следващата фаза е да си проучват насралите гащи.

Е българка е жена му, каква да е? Там има българи и албанци. Надеждата ми е в Християнчо, той ще ги държи дълго в изолация.

Македонците са кумани ! Били сме съюзници но не са българи . Куманите с отряд 12000 помагат на Калоян да разбие кръстоносците . Жена му е куманка . Куманово е в Македония .

Страшна логика, в България има няколко села Косово, значи ние сме Косовари.

Куманите са племе от Средна Азия а езика им е тюркски. Ако твърдиш че това са Македонците, значи признаваш че Македонците са татари, тюрки и наследници на племето чунгчу.

Никой не иска да ви българизира. Доживях и този термин да чуя от откачени, мгославеещи политици.

Рупите селски мелета вън от Евросъюза. Да се присъединяват със Сърбия към Русия ако искат. А Макарон и другитееврогейове да ходят да лапат

Като така казвате ште бдеме брашта с Србите. Вие уживајте в ЕУ.

Повече от75% от живеещите в Северна Македония с майчин език български съзнават, че сме един народ и техния произход е български. /турците в България 700 години си говорят майчиния турски език/. Направиха се много грешки досега в отношенията ни, но от македонците само 1% до 3% ще се обявят, че не са македонци, а са българи /все едно да казваме, че не сме българи а сме европейци/. * Правителството да излезе с декларация, че за българския народ ние сме с един майчин език и всички "македонци" които го говорят са с Български корени. Да не се отрича определението на национални герои на Македония че са българи. Ако тази декларация се признае от техното правителство да правят каквото искат.

Македонците да вземат пример от американците, които говорят на американски английски, който произлиза от английския език, но се смятат за отделен народ американци.