МВФ прекрати преговорите с Гърция поради липса на прогрес

Говорител на МВФ Гери Райс обяви, че техническите разговори относно спасителната програма за Гърция са били прекратени с оглед липсата на прогрес в преговорите.

Обратно в новината

Коментари - МВФ прекрати преговорите с Гърция поради липса на прогрес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

излиза, че цяла България чака на някаква леля, която работи в Гърция - ти явно си такъв. У нас има работа за целия китайски народ, но ние станахме като циганите - да живеем само на подаяния и помощки. Браво на гърците те отдавна са открили, че могат да живеят така и да рекитират тези които им дават. Не ги ли е срам, а и вас, които искате същото.

комунистче, защото сте такива - без да работите, да лежите и да си живеете живота. Ама умря Марко - до тук. Абе то си има граница на поносимото. То се знае, че демократите имат голямо търпение но и то има край.

чета чета и смея.... щото половината от вас или е онлаин с пари които праща някоя леля която работи на черно в гърця или краде интернет от някои на който му го плаща негобата леля която работи на черно в гърця:))) лелелеееее

Все повече почва да ми харесва тоя Ципрас! Харесва ми как не се подава на шантаж и изнудване от страна на тия рекетьори от ЕС МВФ и т.н. лихвари народни изедници!

НЕ мога да се съглася значи Гърците лапали години наред с парите на другите и искат да продължават да лапат без да се напъват и ти твърдиш , че кредиторите са виновни.Според мен , ако харчиш повече от колкото изкарваш рано или късно ще ти се развали кефа.

Харесва ти, че с ината и глупостта си не се знае накъде води държавата си?! А най-вероятно я води към банкрут и мизерия. Какво му харесваш на това?!

Ципрас показва , че неговия Наяалник е ГРЪЦКИЯ НАРОД , който го е избрал, докато Бойко Борисов след изборите заяви , че неговия началник е Барозу!

Браво на правителствотона Гърция, показа , че мисли за народа си, който го е избрал. Не е подлога на МВФ, който където е стъпил след него иде разруха и мизерия.МВФ трябва да си промени изцяло политиката и тактиката на заробване на страните, и тъпите американци, които са най големите длъжници в света трябва да го разберат.

И в какво се състои мисленето за народа? Да докара страната до фалит, само и само да не намали пенсиите с 200/300 евро? Да разбирасе, за комуноидните кратуни 300 евро са заплатата за няколко месеца. Ама след фалитът бенсийките ще станат доста по ниски. Ама това не го осъзнавате, нали?

Фалит няма да има.И пенсиите няма да намалят.МВФ и ЕС по точно ЕЦБ нямат лостове на влияние в Гърция.Гърците за сетен път доказват ,че са държава а не марионетки.

А бе! Кво им пречи да изравнят пенсиите и заплатите с тези на Великата Русия! Там минималната заплата огромна, цели 180 лева, ама цените, цените! Само за една година можеш да си купиш нов автомобил!

По-брой милионери Руснаците могат да запълнят няколко острова в Гърци догоре

Браво на гърците,показаха на света,че са горд народ и че политиците им са истински гърци,а не дупедавци като нашите политически боклуци.

Дам, сега следва и светът да им покаже къде им е мястото. Щото и нашите цигани са горди, що се отнася до отстояване на права...

С РУСКИ ПАРИ ЕДНА ПОПУЛИСТКА ПАРТИЯ НЯМА ДА ПРОСЪЩЕСТВУВА ДЪЛГО.С ПОПУЛИЗЪМ ПАЗАРНА ИКОНОМИКА НЕ СЕ ПРАВИ.

Гърция няма как да върне заемите си и това е видно за всички участници в преговорите. Нека видим, кои са участниците в т.н. Тройка - ЕК /ЕЦБ/, МВФ и Световната банка. Всичките тези организации имат достъп до пари директно от производителите на пари, даже те самите казват, колко пари и кога да се произведат. За тези организации дефакто загуби няма! Загубите са за частните кредитори, които нямат право да произвеждат пари, а ги заемат, за да ги преотдадат като заеми на трети страни. Идеята е, тази стройно изградена финансова система, представляваща форма на съвременно робство да покаже на останалите роби, че никой роб не може да избяга от поробителя си. Аз лично подкрепям гръцкия народ, защото те защитават правото си на достоен живот, а живота е толкова кратък, че е много гадно да го изчакаш да свърши в лишения и несгоди. Уважавам позицията им, защото те първи и за сега единствени се опълчват на този световен ред, доминиран от една държава /няколко фамилии, които са си направили държава/, която чрез военна и парична сила налага волята си над всички, без да ги пита дали искат това, или онова.

Половината от това, което си написал е така, спор няма, за световния ред, за банкерите и новото робство и т.н. знаем го това и е ясно. Това, обаче, че няма как да се избяга и че гърците правят каквото трябва не е вярно. Има как, но трябва дупе за тая работа. Скъсваш с тях като откажеш да им връщаш заемите, излизаш им от схемите, е-зоните, кредитите и т.н. Фалираш и се оправяш сам. Гладуваш, мизеруваш, бачкаш яко, харчиш колкото изкарваш 10-15 или колкото е нужно години и това е. Гърците имат флот, имат туризъм, имат селско стопанство. Да се захващат да бачкат, да, сами ще си гледат бабите и дядовците, няма да им прислужници от България и къде ли не, но това е цената, която трябва да платят. Ако ли не - всичко е просто едно циврене за още пари и сшекеруване, а не борба. Не може да се бориш срещу "господаря" като искаш да продължава да те храни. Как да стане? Спираш да им плащаш, да се оправят, да губят, да отписват, да правят каквото искат, в същото време спираш да искаш пари то тях, оправяш се сам с това, което имаш и можеш. Ето това е начина.

Няма спор, че това е правилния начин - живееш според това, какво правиш. Това е правилото в общия случай, именно затова и ние сме на този хал. Гърците може и да не работят, колкото германците, холандците, австрийците, но това, което ми харесва и наблюдавам с иключително внимание е това, че дръзват да не са послушковци, каквото се очаква от тях. Ще вметна един исторически факт - защо в Германия /при толкова работливите германци/ между двете световни войни цари такава страшна бедност? Откъде идва това зло за народа на Германия - идва от решенията и действията на някои задокеански господа. Как излиза Германия от този колапс, това вече всички го знаем. Подкрепям гърците, защото са горд народ, а ние като хъшовете си пишем по форумите /включително и аз/. Тъжно ми е за България...

Гърците вземаха парите на европейските и други данъкоплатци, изядоха ги,изпиха ги и сега не искат да ги връщат. За какво робство говориш? Близо 600 млрд бяха похарчени за узо и сертаки, грубо казано. Това е една мързелива нация която иска да продължава да живее на чужд гръб. Вместо да мрънкат, да се хващат на работа!

Значи викаш да отида аз да банката, да изтегля един заем колкото мога по-голям, после друг и после пак, докато ми дават заеми. После да кажа, че не мога да си плащам вноските и че банката има достъп до пари, а аз трябва да си доизживея живота достойно, не мога да ставам роб на банката, затова да ударят кръст на дълговете ми и да ми отпуснат нов заем? Хитро, не съм си го помислял досега, но явно много съм пропуснал. ;)

DIDA

Гърция дължи на кредиторите си около 320 МИЛИАРДА ЕВРО!!! Ако фалира Гърция, кредиторите ще пият по една студена вода. За това вместо да се правят на сърдити да сядат на задниците си и да правят да струват , но поне да могат да си върнат поне една малка част от даденото. Иначе ще трябва да научат една нашенска поговорка:"На сърдит Петко празна му торбата!"

Т.е. гърците трябва да жертват мило и драго, само и само да спасят задниците на бандитите, които са ги кредитирали при това съвсем не без да оближат яко пръстите, топнати в кацата с меда.

Нищо не разбираш от световни финанси. Ако фалира Гърция, кредиторите ще и изкупят най-ценните активи - острови, пристанища, летища, читави държавни компани от енергийния, телекомуникационния и други сектори за жълти стотинки. А на гръцкия народ ще му бъдат наложени такива ниски пенсии и заплати, че сегашните дето реват, че са ниски, ще им се виждат баснословно огромни.

Тия 320 милиарда са под един процент от БВП на ЕС и САЩ. На никой не му пука за тия пари. Но можеш да си сигурен, че гърците сами ще се примолят да почнат пак да ги връщат (ако обявят дефоут). По скоро се замисли за курса на еврото при излизането на Гърция от верозоната. Но така или иначе, Проблемите породени от grexit ще бъдат еднократни и преодоляни бързо.

За Европа ще е добре МВФ да изгори с доста милиарди. Това ще отслаби войната в Украина.

Да на социалист власт и му гледай сеира как съсипва държавата - Луканов, Виденов, Ципрас...в един и същи строй.

А на категорично отказал да се деполитизира комунист-пожарникар?

Май ще има жулене до прежулване накрая. Освен ако Путин не реши, че може да издържа и гръцките пенсионери, Китай гювеч не пуска.

да им спретнем една блокада на границата като техните номера, та да вържат!

Гърците нямат очи да искат и да поставят условия, ами да си стягат задника, да почват да бачкат и да си плащат дълговете. 2-ро реструктуриране / опрощаване / на гръцки дълг в рамките на 4-5 години няма да има. 2010 - 2011 г. вече им опростиха 100 млрд евро - 1/3 от техния дълг по онова време. За 5 години оттогава вместо да се реформират пак затънаха. Това е симптоматично - то показва, че те не желаят да си намалят стандарта на живот и да си изплащат кредитите, а искат друг да им плаща масрафа - е тоз номер няма да мине. Да не говорим, че нямат очи да искат реструктуриране и по други причини: през 1999 и 2001, когато ударно натрупаха голям дълг с любезното съдействие на американската инвестиционна банка Голдмън Сакс, гърците го маскираха като суап и не го докладваха пред регулатора на ЕС. 2001 с подправени финансови отчети влязоха в Еврозоната.Това са едни измамници и хитреци, които искат да живеят на гърба на другите държави в ЕС. Ирландия, Испания и Португалия също имаха проблеми и бяха подпомогнати финансово от ЕС и сега си връщат дълговете - нищо не им е опростено. Защо гърците да са изключение и при това 2 пъти? Шут в задника и вън от Е-зоната и ЕС за назидание, ако не плащат - ей това трябва да им се случи, ако продължават да се правят на много отворени.

Няма ли най-после да прочета един сериозен анализ на ставащото с Гърция. Все едни същи глупости: колко били мързеливи гърците, как целия народ харчел пари без мярка, колко били нахални и искали още кредити, че трябвало да започнат да работят, че идвал края на гръцката държава и т.н. Имайте предвид още нещо, когато злорадствате: че същото чака и нас след няколко години, когато "усвоим" последния кредит, защото друг вече няма да има, а този няма да можем да го изплащаме; че каквото и да се случи в Гърция, това ще пораздруса задрямалите фактори в ЕС - може би за добро; че след някоя и друга година може би точно Гърция ще бъде спасителна земя за българското малцинство в България.

Обикновените гърци не са виновни, това е ясно. Никой народ, като му дават високи пенсии, заплати и т.н. няма да откаже, защото виждаш ли, след 20 или 30 години можело да стане зле. Да не говорим, че те сигурно не са и били наясно какво се случва. Тези схеми са плод на сливането или по-скоро заробването на дръжавността, в световен мащаб от банкерския мафиотски кръг. Политиците биват купени или просто поставени от банкерите начело на една държава, тази държава се набълбуква с неизплатими заеми и след това, като дойде време, държавата се разграбва, "приватизира", населението се поробва да работи за неопределено бъдеще (защото на практика тия заеми връщане нямат) за малко пари на същите тези господари, които трупат пари и влияние. Но начинът да се оттърве някой от това, не е да мрънка за още пари, за да продължава да живее несъразмерно, а да скъса със схемата и с тези, които я държат. Стоп на заемите, "преболедуване" известен период и след това - свобода и здрав дух в здраво тяло, както се казва. Харечене колкото си изкараш и ниякой нищо не може да ти каже.

Не знаех, че преди да пиша с някакъв нерегистриран ник трябва да прегледам всички мнения по всички теми за да не взема да обидя някой :-))) Аз не правя анализ, аз излагам факти. Няма как при всички гореизложени факти което и да е гръцко правителство да смята, че ще получи повече отстъпки. Защото за кредиторите ще излезе по-евтино да фалират Гърция и да и изкупят активите на безценица, отколкото да наливат още пари в бездънна яма и да създават нови прецеденти за лош пример. Пример, който може да бъде последван от други по-малко дисциплинирани държави в ЕС. И не злорадствам. Преди 5 години в мнения под статии за Гърция в същия този Дир.бг защитавах правото им на шанс - да им редуцират / опростят дълг. Все пак и България мина през това - 1994 г ни опростиха между 30 и 40 % от външните дългове, не помня точно колко. Именно затова живнахме, направихме някаква реформа, но след това пак я ударихме през просото и първата криза, която ни дойде до главата през 2009 ни събори отново в калта. Така че да и ние скоро ще дойдем на същото дередже. И затова е добре Гърция да послужи за назидание - да бъде изключена от Е-зоната, че да се стреснат всички крадливи политици в ЕС включително нашите.

навеждайте се вече, че вазелинът свърши! Как беше а, тихо, да не събудим българите, а? Византийци долни!

Към русофили и гъркофили: Две Българии уж "построи" бай Тошо, а от Гърция сме къде по-лошо. Да е чувал някой Гърция да прати техни хора тука да берат домати? Но поради неволя нашите аргати Гърция избират за добри заплати.

Ти може и къде къде по-лошо да си от Гърция.

Реално Тошо построи много повече от две, но цървули като теб унищожиха всичко до основи. Сега ровят и под тях. КРАДЛИВИ НЕПРОКОПСАНИЦИ!!

Ас иска да лапас а вие бачкас и давас!

по-правилно е "бацкас"

Преди двадесет и пет века, един съвсем малоброен отряд древни елини, воден от смел и самоотвержен мъж, дни наред успешно се съпротивлява на поне хилядократно превъзхождаща го армия на завоеватели, буквално правейки я за смях и докарвайки надменния и предводител и до истерия. Днес, една малка Гърция, се противопоставя на чудовището наречено неолиберален глобализъм. Тогава, преди 2500 години онези 300 храбреци са загинали, след предателство, но не са склонили глави и не са отстъпили пред нападателя. А героизмът им е вдъхновил гърците за победа над тирана. В паметта на човешкия род още ехтят думите на Леонид "Елате и си ги вземете", в отговор на искането да предадат оръжието си, и "Значи ще се бием на сянка" на заплахата, че персийските стрели като облак ще скрият слънцето. Кураж на Ципрас и гърците, "Европа сега вази гледа, със надежда и любов" за ужас на продажната си върхушка. Дошло е време за битка за един нов и справедлив свят. "Със щита или на щита".

Шипка е много по-пресен пример за народен героизъм, при това - с победоносен изход за малобройния български екип от герои. Добре е да се помни ! А Гърция в момента не защитава своята чест, а се бори да запази награбеното с измама (започнала още с влизането в ЕС!) от други народи: парите на ЕС идват от джобовете на всички европейски данъкоплатци, включително и българските.

В одата си за героите от Шипка, Иван Вазов не напразно споменава онези спартанци от Термопили, не мислиш ли? Гърция в момента се бори срещу неолибералния звяр. На България, както и на други страни, тази битка тепърва предстои. Не сме забравили шипченските герои и, надявам се, няма да посрамим паметта им, както гърците не посрамват паметта на онези 300 спартанци.

Забравяш една малка подробност обаче. Че онези гърци не са живеели на заем, не са чакали някой друг да ги храни, простирали са се толкова, колкото са си изкарвали с честен труд, а не са чакали някой да им налива зърно в ханбарите и вино в делвите, докато те друсат сиртаки. За неолибералния глобализъм си прав, че хората трябва да се борят срещу него, защото постепенно ни превръща в роби на шепа умопобъркани от алчност, но ако толкова много са велики гърците, да спрат да мрънкат на другите за пари. Да излязат от еврозоната, да си въведат драхмата, да се върнат при овцете на село за 10-15 години, да измизеруват и изгладуват свободата си и тогава да се перчат. Щото да лежиш и да папаш на чужд гръб, а като стане време да поработиш и плащаш малко да каже "няма пък...ама ще продължа да плюскам и лежа" не е много за хвалене.

Сравнението ти е напълно неуместно. Преди 25 века Леонид и воините му са имали чест и достойнство. Предводителите на днешна Гърция: и Ципрас и предните са безчестни и недостойни хора. Взели са огромни кредити, изяли са парите, без да мислят как ще ги връщат и сега искат опрощаване на дълг. Няма такъв филм.

А вината на чиновниците отпускали тези кредити на Гърция кой ще я поеме? А комисионните и рушветите, които те са прибрали, кой ще ги върне? Или те, горките, не са знаели какви кредити дават?

Само да вметна, че дългът на тартора на неолибералната шайка, е значително по-голям, вкл. и на глава от населението. И този тартор очевидно няма намерение да го връща, имайки предвид действията му, а продължава да печата зелени хартийки.

Абсолютно те подкрепям. Само че древна Спарта е била населена от дорийски племена, които са мигрирали от север към Пелопонес. Дорийците са трако-пеласги, а не елини.

За мизерията в България са виновни крадливите политици.Ние сме ви отпуснали достатъчно.

Когато видя грък да дойде да търси работа в Сандански, Благоевград, .... ще приема, че сме се изравнили по стандарт и перспективи. А ние няма да станем по-добре, ако комшията стане по-зле, разберете го накрая и стига сте злорадствали.

Ами има такива случаи. Преди 3-4 години мой познат, млад специалист по консервната промишленост (завършил в Лондон), ме помоли да му търся работа в България. В Гърция 3-та година беше без работа и беше съвсем отчаян. Додох му няколко оферти и мисля, че работи 1-2 години в една консервена фабрика в пловдивско като технолог. После си намери работа в Англия и сега е там. Не е масово, но има такива случаи.

За СИРИЗА пенсионерите и чиновниците са това, което са червените бабички и малцинствата за нашите партии - твърдия електорат. Затова и не смеят да посегнат на парите им, макар и да знаят, че са нереално високи. Вземат ли ти - пада правителството. Така, че за Ципата това е въпрос на живот и смърт.

ами МВФ са избягали най-позорно,защото при византийците номерата им не минават, както при нас, никой не иска да живее като нас - мизерия и без светлинката в тунела

"... при византийците номерата им не минават ...+ ------------------------ И обратното важи: при банкерите, наричани още световни евреи, византийските номера хич, ама ХИЧ не минават. Затова са и проблемите на гърците, че не могат да го разберат, а го приемат като "унижение за наследниците на Одисей".

И ако на Гърция отново й отпуснат парички, както ще стане поради страх от ефекта на доминото( за да не се срути цялата неолиберална система) обещават ли пишещите тук соросоиди да се гръмнат от СРАМ, ЗАВИСТ или ЗЛОБА?

А тъпанари като тебе могат ли да вдянат, че постоянното наливане пари на гърците трябва да ги плащат останалите страни в ЕС в т. ч. и България?

Олеле божке,колко са зле тези византийци с 1200 евро заплата и 600 евро пенсия!!! Осанна,алилуя,хип-хип ура,колко съм добре с 300 евро заплата и 150 евро пенсия!?!?!? КАТО НИ ГЛЕДАТЕ ПОМАЦИ,ДА НЕ НИ МИСЛИТЕ И ЗА АХМАЦИ?

Има значение покупателната способност за тези 1200 евро.С тях те купуват малко по- малко ,колкото ние с 1200 лева. Зехтинът им струва 4,75 евро у нас олиото е 1,50-1,80лева. При тях олиото е 5 евро... Баничка за закуска -2-4 евро. У нас 1 лев/0,50 евро/ Кафето им е 2-4 евро, а у нас 0,40 до 2,00 лв. Бензинът у нас е 2,30лв при тях 1,59 евро.. Месо - 6,50 до 10,00 свинско обезкостено при тях започва от 12 евро. Бирата у нас е от 2,50 до 2,70 за 2 литра...за 0,5 литра плащаме 1,50 лева , при тях е 3,50 евро за 0,5 литра за Мифос Едно време Т.Ж. беше казал по телевизията безсмъртното послание към БКП: След 20 минути ми излита самолета за Прага...Дали ще го изпусна? Какво да си пожелаем другари? Следва недоумение от явното бъдещо остроумие. "Приземяване,приземяване,приземяване!" БКП беше полетяла в безумни висини, а вече беше фалирала. Подобно на това положение е и Гърция, която отдавна е фалирала и никак не е съгласна да заживее в едни по- нормални измерения. Каквото и да погледнете в Гърция няма как да не кажете: "Тази стока не струва толкова!" Защото гърците, а и много страни на Запад са се самозабравили напълно и искат цени за стоки, които струват 50 до 90 пъти по евтино. Че и произведени в Китай! Само един пример: Всички магнитчета за хладилник в Гърция са китайски и реално струват жълти стотинки. Какво друго не е такова в Гърция?

Каучук, а защо не се сещате за този индекс на цените, когато говорите колко зле били руснаците с техните малки МРЗ?

Остава да обясниш и защо цените на селскостоп. продукти там са толкова високи, като за всичко получават и евро-субсидии, далеч по-голями, отколкото при нас ? ДДС май също е по-ниско ? Къде тогава отива разликата ? Може би така ще се изяснят накои неща на "гръцките ентузиасти" !

Съгласен съм с това, което казваш. ОБАЧЕ. При липса на пари, цялата икономика тръгва надолу. Ако някъде са се правили супер печалби ( в икономическия смисъл), то при рецесия те ще се нормализират. Това значи, че цените ще СПАДНАТ. Особено, на основните храни. Не може литър гръцки или италиански зехтин 'екстра върджин" да стува у нас 6-7 лева (на дребно), а у тях 5 евро. Няма логика. Което значи, че още има резерви за поевтиняване в Гърция. Та така. Това ще се случи, ако продължат икономиите в Гърция. БВП-то вече им падна 25%, което значи, че доста неща са си сменили цените надолу. Колкото и да мрънкат гърците, има още поле за намаляване. До достигане на реалните цени, точно както са у нас.

тия цени нещо много много сте объркал уважаеми:)4.50 евро свинско каре ,1.20 домати,хляб 1 евро....да не се цигам сега като бабички да броим стотинките,няма да изкарате гърците по бедни или дори бедни колкото нас:)и в София незнам как се живее с мин заплата ,но оцелелите и оцеляващите са живо доказателство:)Успех в сметките

В Гърция НЯМА пазар за сирене от палмово масло, за напитки наподобяващи бира и подобни. Затова ти се струват цените по-високи. Всъщност не са чак толкова., защото качествените храни и в България не са толкова евтини колкото пишеш ти.

Тези почти угробиха България, Почти угробиха и Сърбия И Македония....! Не вярвам да направят това и с Гърция! Те е прекалено добра с тях!

Йасу малакис , свършиха евракис сега на гол тумбак пищакис и нагъзакис !!!

Крайно време е Гърция да бъде пратена там където и е мястото - на кучето в ауспуха.

А наш уйчо Плевнелиев вчера твърдеше, че след 2 часа ще има споразумение с Гърция. Защо не си избрахме за президент некой умен мъж? А?

Люпилнята на МВФ за роби в Гърция блокира.Гърците са бойци,които отстояват човешките си права.И не вярвам в уверението за спокойствие на българите.

да се хващат за работа и да си връщат дълга, а не да трупат друг.

както се казва, с две думи... : "нищо ново" генераль Путя кремльовски

Сега е момента нашия президент да си изяде публично вратовръзката.

доставени от американското послоство

Гърците на висок глас обясняват на Европа и на МВФ колко много са страдали за последните 5 години, на какви лишения били подложени през тия 5 години! Ама те верно не знаят какво са лишения и страдания! Ей сега ще видят те в следващите 25 години какво значат тия думи! Тъжна им майка, ние тоя кошмар не сме го минали още, но на тях тепърва им предстои! Хм, 5 години били страдали...13,14,15 заплата ли, дебели пенсии ли, да видим кон боб яде ли,а!

Ти не бери грижа за гърците.Те пак ще се оправят,защото имат и лоби в чужбина,умеят да се пазарят,а и не си мълчат като нас.Отделно че са важни със излаза си на Средиземно море,имат туризъм със световна популярност и не са с разбито общество като нашето.Най-много 4-5 години да изпитат по-сериозна криза (разбира се не като нашата) и след това пак малко по малко ще се оттласнат.

Ама ти наистина ли не можеш да съобразиш, че те са там, накъдето сме се отправили с експресна скорост. Разликата е, че те ще се оправят, докато ние просто ще преклоним за пореден път робски глава!

Сталинка Лага-рд, като на6та Кристалинка:)))

Първо Гърция после САЩ, а дано ама надали.

Съвсем закономерно е. източна европа си изруча жабетата сега е ред на останалата част да руча жабета и така до атлантика и отвъд. Лошото е че тук няма да стане по добре в тая схема в която сме.

но няма да се стигне до фалити, защото Фащ организират ТСВ

Интересно какво мисли ПЕДИГА за развитието на нещата в Гърция? Няма ли да ударят едно братско рамо на НАСЕРИЗА?

Педиците както се вижда не щат, но виж чичко Путин вероятно ще удари. Те педитата това целят като си мислят, че това ще натовари Русия, ама като се окаже, че имат верен съюзник в ЕС и НАТО може на педиците да им стане малко вътрешно.

русия верен съюзник? Ти май си ял отровни гъби?

все едно, връщат се към комунизма, но искат да дръпнат преди това колкото се може средства от ЕС

Досега беха в комунизма - на всеки му според потребностите. Сега ще усетят дебелия.

Докараха си гьрците техния Виденов, и сега ще станат..... "милионери", само че в драхми.... И хляба ще струва няколко стотици хиляди драхми.... :-) Тоя филм сме го гледали вече вьв Бьлгария..... :-)

Браво на гърците . Всички се чудат как да отсвирят тия наглеци от мвф , а комшиите с шеги и усмивки ги накараха сами да си бягат. Ех че кеф .

дерзаите, гърция трябва да се изстиска докраи! нали така деиствува фонда навсякъде - кръв и разрушения, дългове и мизиерия...

МВФ не клечи пред кабинета на Ципрас да му предлага заеми. Май не се натиска хич.

Натиска се и още как - нали така се заробват в съвремието държави и много ги е страх, Путин да не вземе да кихне един-два милиардза на гърците, че тогава може и да се откопчат от вълчия капан.

Каквото си направиш обаче сам и МВФ не може да ти го направи.

Каквото и да прави Гьрция, рано или кьсно фалита ще я настигне! Дори и сега да подпишат споразумение с кредиторите, само ще отложат вьв времето неизбежния фалит...... Толкова много са им дьлговете, че и двеста години да ги плащат, не могат ги вьрна. А свьршиха вече вересиите на Европа, повече отписване на дьлгове Европа няма да приеме. Според мене Европа се готви в бьдеще за грьцки фалит......

Европа има 5 години време от 2010 насам за да се подготви за този сценарии.

смърт на капиталистическите кръвопиици, солидарност с гръцкия народ борещ се за свойте благини

и за всички други леви анархисти!

ЕОС ще изгрее с нова сила над ГЪРЦИЯ, капиталисти ще гризнете дървото

Всъщност след въвеждане на драхмата при какъвто и да е курс, гърците понеже са натрупали прилични спестявания ще могат да закрепят положението си, а в това време ще имат известен ръст в икономиката, докато алчността не надделее и не започнат да искат по- добри заплати, които ще им изядат главата. Едва тогава гърците ще глътнат въздух, но няма да е в много кратки срокове. Просто много предприятия , които са държавни и 100% са сложили свои хора на входа и на изхода,както у нас ще престанат да цоцат и ще станат като Мултугруп.. Това пазеха гърците толкова ревниво през тия години и сега ще трябва да ги приватизират и да минат на своя сметка. Биха могли да си изиграят картите и по- добре, но са толкова тъпи, че фалитите ще се занижат сякаш са туристически фирми. Всъщност Гърция е последната социалистическа държава на Балканите и в Европа. Фалитът може да се бави, но не може да се скрие завинаги.

Проблема е че много гърци са се набълбукали с ипотеки за по 200-300 000 евраки за по 100 квадрата апартаменти и с драхми никога няма да ги изплатят. Банките също никога няма да си върнат дадените пари. Това е като кула от карти и да дръпнеш основната - валутата.

Това са фактите наистина. Масово гърците си имат къщи с басейни и яхти. Това е американски стандарт на живот, който няма как да си позволят, но явно са го направили с раздутите си заплати от взетите кредити преди 15 години и сега ще трябва се посвият или да се разделят с всичко. Ама още не им е увряла главата, че трябва да съкратят драстично разходите и то целокупното население, а не само отделни групи и прослойки.

Има и много гърци, които са взели кредити в швейцарски франкове, и сега швейцарците като дигнаха курса на франка с 35%, имаше много инфаркти при данайците. Но продължават да си внушават, че са най-големите хитреци - това много помага за самочувствието (пред будалите).

Гърците да си стягат задника, да почват да бачкат и да си плащат дълговете. 2-ро реструктуриране / опрощаване / на гръцки дълг в рамките на 4-5 години няма да има. 2010 - 2011 г. вече им опростиха 100 млрд евро - 1/3 от техния дълг по онова време. За 5 години оттогава вместо да се реформират пак затънаха. Това е симптоматично - то показва, че те не желаят да си намалят стандарта на живот и да си изплащат кредитите, а искат друг да им плаща масрафа - е тоз номер няма да мине. Да не говорим, че нямат очи да искат реструктуриране и по други причини: през 1999 и 2001, когато ударно натрупаха голям дълг с любезното съдействие на американската инвестиционна банка Голдмън Сакс, гърците го маскираха като суап и не го докладваха пред регулатора на ЕС. 2001 с подправени финансови отчети влязоха в Еврозоната.Това са едни измамници и хитреци, които искат да живеят на гърба на другите държави в ЕС. Ирландия, Испания и Португалия също имаха проблеми и бяха подпомогнати финансово от ЕС и сега си връщат дълговете - нищо не им е опростено. Защо гърците да са изключение и при това 2 пъти? Шут в задника и вън от Е-зоната и ЕС за назидание, ако не плащат - ей това трябва да им се случи, ако продължават да се правят на много отворени.

много точно казано! Прекаляват и са направо нагли вече нашите южни съседи.

Гърците не са продажни като Билгарските Депутати !

Хич бе!