Ековинетки с 3 цвята до 2-3 месеца

Ековинетки с различен цвят ще лепим на колите си. Те ще зависят от вредните газове, които изхвърля автомобила. Старите коли няма да влизат в центъра на градове.

Обратно в новината

Коментари - Ековинетки с 3 цвята до 2-3 месеца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Катализаторите на колите са нещо, което ги поврежда. Те са нещо абсолютно ненужно като присъствие. По- генералният проблем е защо ние редовите данъкоплатци да плащаме за безумията на корпорациите, които изкуствено забавиха поне с 30 г. развитието на електромобилите и по- безвредните технологии. Заради тяхното малоумие и първосигнална жажда за печалби сега ще дразнят обикновените хора. Защо не е по- евтин автобусния и железопътния транспорт, за да няма такава употреба на автомобили както в градовете така и извън тях. Държавата спокойно може да дотира развитието на двата вида транспорт, дори с парите от винетките и данъците, а не да се прави, че строи пътища. Можеше тези видове транспорт да се дотират и с няколко стотинки от бензина и дизела.

Нещо за авио-транспорта ще измислят ли? Тоновете вредни вещества ръсещи ни отгоре да не би да са безвредни?

Колкото и да триете думичката "протести", това надали ще ги спре.

КОЖОДЕРИ , КОЖОДЕРИ!!!!!!!!

Да се готвят хората отопляващи се на дърва и въглища!!!

И сега гъзарите ще започнат да монтират катализаторите само за прегледа и после ще ги махат. Така ще имат вечни катализатори, които ще работят само 1-2 дни в годината. Сигурно ще се увеличат хилядократно и кражбите на катализатори ако въведат този закон.

Аз имам стара кола, но я ползвам малко. Просто не ми се налага да ходя много с кола, а и по-рядко пътувам из страната. Обаче плащам винетка, данък над 100 лева, преглед, гражданска и поне 1 лев на литър бензин за акциз и ДДС. Отделно сервизи, гуми. Иска ли крадливата, келява, малоумна власт да се лиши от тези приходи и аз да пътувам с всевъзможни нелегални транспорти извън града примерно. Аман от глупости. При масови заплати от 500-600 лева в провинцията как се купува нова кола? Изроди.

Добра идея, надявам се да правят реално измерване на изгорелите газове. А не просто да раздават стикери според "евро-стандарта". Така ще има реален бонус за автомобили с АГУ.

Добра идея за да се намалят трошляците в големите градове но за съжаление май само искат да съберат едни пари на хората а ефекта да е близък до нула. Така се получи и с въвеждането на сини и зелени зони а по центъра на Сф пак няама места за паркиране където човек да спре за 15 мин и да си свърши работа. И тук ще започнат да се надлъгват със системата и или ще пуснат фалшиви стикери или контролните пунктове срещу някой лев ще дават фалшиви данни за колите..докато няама наказуемост таяа държава няама да се оправи а само ще се дои електората! И по точно само балъците от електората а тарикатите обикновено не плащат..

Що за глупост - 60% от замърсяването идвало от трафика. Може и да има нещо такова, въпреки че е силно преувеличено. Главния замърсител не са старите автомобили а мръсните улици и ужасния прах, който се вдига от преминаването по тях. Като се добави и преобладаващата част на павираните в центъра и картинката е готова. Веднага ще дам пример - бул. Дондуков в София. При ремонта половината го оставиха с павета а другата половина е асфалт. Веднага си личи по витрините коя част е по-чиста.

Прав си. 5 км във Варна ги минавам 40 мин. Е затова е мръсен въздуха. При всяко спиране и тръгване се замърсява най много. Тази глупост с цветни винетки не трябва да се допуска. Поредно смучене от джоба на българина. И въобще не съм чул да има дебат по темата.

Франция лобира местнети производители, а България вносители на коли.

Така е- боклуците тук при боклук народ да се тровим .

вероянтно е на нови коли

Решаването на всеки проблем в България винаги приключва с наказване на обикновения българин Бедни сте?Карате стари коли и нямате пари за катализатори?Айде, да плащате едни нови винетки!Шарени

Колега, всеки закупил автомобил, първата му работа е да го закара на чип и да му махнат филтъра, защото така вървяла повече и се премахвали , забележете - детските болести! Моята е с чип и въпреки това, DPF и EGR са си на място. Нямам Абсолютно никакви проблеми! Ако си карал зад такъв автомобил, ще знаеш каква е разликата!

Станахме на коледни елхи от стикери. Както е тръгнало, скоро ще сложа и стикери по пешеходците. :(

Не схващам къде е далаверата.

Далаверата е за политиците лобисти и вносителите на нови автомобили.

А бензина няма ли да го проверяват? Какви ли не боклуци има в лукойлския.....

тая ;мерка; много ми прилича на смяната на регистрационните табели , напълно не нужно но носещо доходи на ;нашите хора;

Да не забравяме и смяната на касови апарати през 2 години. Ла.нян свят и държава!

Страната с "най-ниските" данъци в ЕС, скоро може да въведе и такси са бране на круши, ябълки и сливи. Има проблем със старите автомобили, но решението е пак рекетьорско. Поредно улеснение при борбата с бюрокрацията, лицензите и корупцията и определено бързо решение на изключително наболял и нетърпящ отлагане проблем. А какво ли стана с несъбраното ДДС, контрабандата на горива, убийството на данъчния, битовата престъпност, трагичната инфраструктура

Ако някой го е грижа за вредните емисии, щяха да стимулират колите на газ и метан. Идеята е да приберат едни пари за отпечатване на стикери и втори път за поставянето им. Другата цел е градове да си решат проблемите с паркирането и задръстванията. Ще видите, че след няколко години, когато продадените електромобили и хибриди станат повече, ще им хакнат такса заради батериите,

Нали стотици хора видяха как се замерва в София замърсяването на въздуха - върви боклукчийката и духа прах като парен локомотив, и после мерят твърди частици. Някои от алчност ще си абсорбират дебелото черво. Гнус за трепане, ама няма кой да свърши тоза справедливо дело.

В България ако кажеш лоша дума срещу колата на някого и ще те пребият с прът. Самочувствеито на българина е да се хвали, че кара кола. Ако пък я кара на бензин, вече си говори с боговете. Газ е за простосмъртните. Егати туземците сме в тази държава, щом автомобилите са мерилото за тоталния успех в живота.

Всички печки да бъдат спрени.

Всяка кола в България е Внос и почти за всяка е платена ЕКО такса минимум по 80 лв. Това са милиони левове !!!! Поне да бяха залесили поне покрай Цариградски шосе и покрай бул. "Българя " А всичко са окрали и са си направили огради зелени пояси около къщите !

ДО КОГА ЩЕ СЕ РАЖДАТ ТЕЗИ ИДИОТИ? КОЛАТА МИ Е СТАРА И Е НА ГАЗ И БЕНЗИН. КАРАМ САМО НА ГАЗ(ГАЗОВАТА МИ УРЕДБА Е ЛИЦЕНЗИРАНА ИТАЛИАНСКА МАРКА-ОРИГИНАЛ) И НЕ ЗАМЪРСЯВАМ ВЪЗДУХА. КАКЪВ СТИКЕР ЩЕ МИ ЛЕПНАТ?

Викаш от аспуха ти планински въздух излиза, не мирише на нищо и моргата ти е супер еко.....айде слез на земята.

карам крадена X5 с пробит катализаторр а ти си тъп

Какъвто заслужаваш. Що за въпрос? Като ти е толкова чиста колата, защо въобще се притесняваш?

щото ще е по година, а не по емисии - вие не можете ли а четете?!?! Дупчиш катализатора, махаш DPF филтъра и правиш рак на белия дроб на тъпаците но със зелена винетка:)

Видяла жабата... Тия ограничения се налагат в градове, всеки от които е с население колкото България.

От това, което четем, в градовете ще има предимно пешеходци. Всички коли ще трябва да се паркират в периферията на градовете. Дали?

Защо замърсяването на въздуха е критично само зимата, когато е студено?

Пич, не говори глупости. Като слеза от самолета в София Юни месец и мина покрай Орлов Мост и не се диша от дизели.

аз пък като слеза от самолета в Мюнхен и не се диша от керосин. ама какво да ти обяснявам. на орловия най-мръсен е градски транспорт

Пич, па стой си в самолета или въобще не се качвай!

Значи - офицално започва нов бизнес.. С еко винетки..

Абе те едни цигари не могат да спрат та с колите ще се справят Ай сиктир. Не се шашкайте

На замърсяването на България трябва да се ликвидира причината, а не следствието. Причината е ОПГ ГЕРБ.

Ще презастроим градовете, ще изсечем дърветата, ще унищожим парковете, няма да има място ни за хора ни за коли ни за въздух. Но ще въведем Ековинетки.

Щом колите замърсявали толкова много съм съгласен да вдигнат бензина двойно, пък и повече! Нека го направят 5 лв. литъра и тогава май доста хора ще се замислят дали да карат колите си или да хващат градският транспорт! Сега сульо и пульо се разкарват по цял ден из София с колите си, защото им излиза 3 пъти по- евтино. Като вдигнат двойно бензина и половината коли ще изчезнат веднага. Това е най- простото и ефективно решение!

Ако след това някой гласува за тия боклуци от БКП, никой да не се оплаква. В тази държава никой не се замисля за неприкосновеността на частната собственост, но ята папагали вият за мръсния въздух от старите коли. Опашати глупости се подкрепят от ята журналисти без грам съзнание и знания. За сметка на това малцина изричат, че метанът и пропан бутанът са в пъти по- екологични. Тези хора искат да премахнат много от автомобилите, а в същото време нито се сещат, че стара кола на газ бълва много по- малко от нова кола с катализатор или филтър за твърди частици. Столичните съветници са едни алчни егоисти, които въобще си нямат представа за изгорели газове и за замърсяване на околната среда.

Само да уточним, че тези боклуци от БКП отдавна са се пребоядисали и сега всичките са в ГЕРБ! Тъй, че не гласувайте за ГЕРБ! БКП, тъй или иначе я няма от 28 години!

Господин Трол, оставете ГЕРБ - те не ме интересуват. Тъй като, обаче, сте платен драскач, за да си изкарате копейките, моля да отговорите, как БСП имат вековна история, като БКП я нямало отдавна, според Вашето обективно мнение?! Жалко е да си платен и да нямаш собствено мнение - сигурно не спите нощем, освен ако не сте си изтръгнали вече съвестта...

Имам нов и стар дизел.Старата не мирише,при палене пропушва и после леко се разбира че е на нафта. Новата направо те задушава и не мирише на дизел,абе гадно си е. Незнам каква химия са тези ДПФ ама това което излиза направо ти свива носа. Зимата карайте след нов Мерц или БМВ ,е по голяма гадост няма,а парното немож го спря, отврат.

Всеки знае баснята за Вълка и агнето Обвинено че мъти водата в реката въпреки че по надолу ! Така и нас със старите коли ни обвиняват че замърсяваме въздуха в града Въпреки че ги караме на газ и са в пъти по безвредни ! Но за огромните самолети който кацат точно през центъра на града през 5 минути и те са десетки А един замърсява колкото аз за 10 години , самолета няма катализатор и изсипва тонове отрова от 100 метра точно и на Народното събрание , Кой идиот е направил този маршрут !?

Браво!! Сравняват ни с Германия и Франция - едни от най-богатите икономики в ЕС! И от където реално внасяме коли, които по техните норми не стават. Срам и цинизъм!!!

Дай 10 000 евро заплата на месец и работата е оправена.

връи в германия ще я вземеш от раз

И как се мерят изгорели газове на бензиново Поло ? Като по време на теста сондата се изважда от ауспуха защото иначе посмъртно колцата няма да мине теста. И после ще и лепнат зИлен стикер. Хихихихи

Не е вярно че колите замърсяват Това е подето от големите производители на коли . Преди вредеше Кремиковци сега го няма Смениха рейсовете с нови Другите страни са по замърсени от България-

Спиране на унищожаването на горите В районите дърветата са унищожени и въздухът се усеща, когато се разхождате там, където те се замърсяват. Ако се разхождате в гората, въздухът е чист, а автомобилите замърсяват въздуха, ако няма дървета

Супер. Здравето е най-важно. Ако можеш, караш нова кола, ако не - не караш. Да имаш автомобил е лукс навсякъде в света. Не е задължително да имаш и да караш.

Уникален тъпак си!!! Те щото в щатите не карат трошки за по 1000-2000 долара?! Да не говорим и олигофрените в Англия дали не карат коли за по 2000 паунда!!!

Ходи в центъра на Лондон да те видим с тези трошки

веднъ в закона записано че не трябва да се лепи нищо по стъклата на автомобилите.но държавата като наи голям демократ си приписва правото че може да си прави каквото поиска а стикерите вскакви се залепват от вътрешната стана на автомобила т.е.нахлуване в частна собственост от страна на държавата . ??

Този министър е за оставка. У нас колите са стари защото нямаме пари за нови а не защото сме любители на тези бракми.

виж господине! доста голяма част от българите могат да си купят нови коли, но такива от по-нисък клас - Дачия, Рено, Сузуки, Фиат и т.н. НО НЕ ВСЕКИ ПРЪДЛЮ ИСКА ДА КАРА БМВ ИЛИ МЕРЦ бит той и на 200 години!!! Е това е проблема - гъзарията!

Статията е пълна с ОТКРОВЕНИ ЛЪЖИ!!! В Германия ЩЕ БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ ДИЗЕЛИ и бензини, ама не по този начин, примерно Евро 5 дизел ще може да се кара до 2025 година!!! Както и бензин Евро 4!!! И там няма джендърски винетки, а само 1!!! С нея имаш право да караш в ЗЕЛЕНИЯ град!!!

Карам дизел.В чужбина аспуха ми побелява а у нас почернява!Що така.....!!?

не зареждаш на правилната станция

Тъпаци с... "иновативни идеи", защо първо не направите така, че тази кочина поне малко да заприлича на държавата, която давате за пример, в този случай Германия, а пък след това..., стойте и гледайте, как хората сами ще вземат да ви се натискат, за да си плащат данъците на автомобилите??? До кога ще слагате каруцата пред коня бре, профани безподобни???

Докато ги преизбират и не им търсят никаква отговорност за действията. Не е луд тоя, дето яде баницата.

Няма как да се оправи кочината, като има толкова свине в нея, които само се оплакват и си търсят оправдание. Българина е ненадминат дърдорко. Каквото и да му кажеш, винаги ще намери нещо да репликира.

Въздухът е мръсен, но не само въздуха - шумно е, задръстено е. Много по-лесно е да напшравят цената на бензина 15лв и само който може да си позволи - той да кара. А - да ми рекламират новите хибридни трошки на цени на ролс-ройс и с огромни данъци плюс скъпи ремонти - това може да се случи в друга страна , не и в България - тук българинът си прави сметката - ще има шепа тъпаци и още една шепа богопомазани, които ще си вземат нов хибрид.

И, аз примерно ще си позволя, също държавните чиновници ще харчат наши пари и ще си позволят също - но къде ще отива разликата? В държавата? Да се открадне...??

Шопът каза: И 50ст да стане бензина, я па че краднем. И 50лв да стане, я па че се возим на такси!

В общество, в което е по-достойно да караш 20 годишен изпърдял мерцедес вместо да си купиш чисто нова Дачия няма какво да коментираме. Комплесари на всеки ъгъл. Не гледа какво му осигурява джоба, а все гледа да се изхвърли. Иначе Мерцедеса е целия с турски и китайски части поддържана. Май само емблемата му остава Мерцедес. Карантията му с ментаците части е като да караш Грейт Уоул.